counter
Архів Повернутись назад 06 Січня 2017
6 Січня
Події Бойовики 32 рази порушили режим тиші на Донбасі У четвер, 5 січня, російсько-окупаційні війська 32 рази обстріляли позиції Збройних Сил України на всіх напрямках, поранений один військовослужбовець, повідомляє прес-центр штабу АТО. На Луганському напрямку з 120-мм мінометів і гранатометів різних систем бойовики вели вогонь по Новозванівці. З гранатометів - по Талаківці і Станиці Луганській, а по Новотроїцькому вогонь вів снайпер. На Маріупольському напрямку з мінометів окупанти вели вогонь по Мар'їнці. З гранатометів і стрілецької зброї - по Гнутовому, Павлополю, Широкиному, Мар'їнці, Красногорівці, Водяному та Новотроїцькому. По Старогнатівці вогонь вела БМП противника. На Донецькому напрямку з 152-мм артилерії вели вогонь по позиціях ЗСУ в районі Троїцького, а з 82-мм мінометів по Авдіївці. З гранатометів і стрілецької зброї - по Луганському та Авдіївці.
Суспільство оформление ленты  У Генштабі розповіли, коли будуть звільняти в запас військовослужбовців за «безстроковими» контрактами Звільнення в запас військовослужбовців, які уклали контракт на термін до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію і відслужили не менше 24 місяців військової служби за контрактом, почнеться з 1 квітня 2017 року, повідомив заступник начальника головного управління персоналом Генштабу ЗСУ полковник Марк Андрусяк. Крім того, законом про вдосконалення порядку проходження військової служби встановлюється, що військові, які підписали контракти ще до 2014 року, але дію цих контрактів продовжили на час особливого періоду, також можуть бути звільнені в запас. Звільняти будуть тих, хто прослужив більше 18 місяців з моменту продовження. «Ми відмовляємося від контрактів, у яких не визначений термін дії. Це стосується контрактів до закінчення особливого періоду», - пояснив Андрусяк.
За кордоном Розвідка США назвала Росію головною кіберзагрозою Керівники розвідувальних структур США визначили Росію головною зовнішньою загрозою в кіберпросторі через її активність на цьому напрямі, яка до сих пір триває, повідомляє Укрінформ. «Росія є повномасштабним актором в кіберпросторі, який створює головну загрозу уряду США, військовій, дипломатичній, комерційній, іншій критично важливій інфраструктурі і ключовим мереж постачання послуг через її високорозвинену наступальну кіберпрограмму, застосування складних тактик, техніки і процедур», - йдеться в спільній заяві трьох керівників розвідструктур США, оприлюдненій під час слухань у Сенаті. На переконання керівників американської розвідки, російські хакерські операції були спрямовані на урядові організації, критично важливу інфраструктуру, експертні установи, університети, політичні організації і корпорації.
За кордоном Байден закликав Трампа подорослішати: «Покажи нам, на що ти здатний» Віце-президент США Джо Байден заявив, що небажання обраного президента США Дональда Трампа вірити заявам про втручання російських спецслужб у президентські вибори є «повним божевіллям», передає BBC Україна. «Для президента не вірити, не бути готовим прислухатися до багатьох служб розвідки, від військової розвідки до ЦРУ - абсолютне божевілля... Сама думка про те, що ти можеш знати більше, ніж розвідка... Це як говорити, що ти знаєш фізику краще за свого вчителя. «Я не читав книжку, я просто краще знаю», - сказав віце-президент в інтерв'ю телеканалу PBS. Водночас Байден все ж назвав обраного президента «хорошою людиною», однак додав, що йому треба «подорослішати». «Дорослішай, Дональде, дорослішай. Настав час. Ти - президент. Настав час щось робити. Покажи нам, на що ти здатний», - заявив він.
За кордоном Японія відкликає посла в Південній Кореї через скульптуру «жінки для втіхи» Японія тимчасово відкликає посла в Південній Кореї через статую, встановлену біля японського консульства в пам'ять про корейських жінок, змушених працювати в японських військових борделях під час Другої світової війни, повідомляє Reuters. Скульптура молодої, босої жінки, яка сидить у кріслі, була встановлена ​​біля японського консульства в південнокорейському місті Пусані в кінці 2016 року. Японська влада заявила, що поява статуї порушує угоду про врегулювання питання про «жінок для втіхи», якої було досягнуто в кінці 2015 року. Тоді Японія визнала відповідальність за сексуальну експлуатацію корейських жінок в роки війни. Також Токіо заявив про готовність виділити кошти на допомогу жінкам, які в роки війни піддалися сексуальному насильству. Евфемізм «жінки для втіхи» використовувався для позначення дівчаток і жінок з Південної Кореї, Китаю, Філіппін та інших країн, вимушених працювати в японських військових борделях (на так званих «станціях розради»). Оцінки кількості «жінок для втіхи» варіюються від 20 тисяч (японські дані) до 410 тисяч (китайські дані).   South #Korea allows activists to place statue of comfort women outside of Japanese consulate in the city of Busan pic.twitter.com/gYb4lUCidv — People's Daily,China (@PDChina) 30 декабря 2016 г.
Політика Кравчук про припинення війни на Донбасі: «Рецепта немає, але треба шукати» Перший президент України Леонід Кравчук заявив, що шлях, як припинити війну на Донбасі, яку розв'язала країна-агресор Росія, ще не знайдений. «Найголовніше рішення, над яким я постійно роздумую, я постійно перебуваю в такому стані, як припинити війну. Ви знаєте, якби... Ось, ви сказали, якби я прийшов і сказав «Ось, я маю рецепт»... Якби я такий рецепт мав... Я думаю, що сьогодні такого рецепта немає ні в кого. Але шукати рецепт треба», - заявив він в інтерв'ю «Эхо Москвы». Кравчук підкреслив, що Україна і Росія повинні визначити групу моральних авторитетів, які ніколи не були при владі, щоб вони написали план припинення війни і відновлення українсько-російських відносин. «Нехай сядуть і напишуть документ, що треба зробити, щоб припинилася війна і налагодити відносини. Не треба братські, не треба дружні, треба просто людські, партнерські відносини. Тому що ми знаємо, чим закінчуються братські - старший брат сідає на молодшого брата. Це вже ми бачили, це ми знаємо і не треба цього робити - це недобре», - додав перший український президент. Потім, за його словами, цей документ треба направити на стіл президенту Росії і президенту України, і «нехай думають, як вирішити це питання, тому що вбивати - думати не треба».
Суспільство У разі снігопаду фурам перекриють в’їзд до Києва – КМДА У випадку значного снігопаду в суботу, 7 січня, вранці буде прийнято рішення перекрити в’їзд до столиці великогабаритного транспорту. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв  під час прес-конференції сьогодні у Києві, передає кореспондент АСН. За його словами,  до роботи  підготовлені  близько 600 одиниць техніки,  у тому числі 380 автівок комунальної корпорації «Київавтодор», а також механізація ЖЕКів. «Відпрацьовані маршрути прибирання, аби забезпечити оперативне прибирання вулиці. Однак ми також розраховуємо на підтримку киян у цій роботі. За можливості просимо пересісти на громадський транспорт, аби не створювати заторів великою кількістю авто, а також не паркувати машини в місцях, де вони заважатимуть прибиранню», –  зазначив Пантелеєв. За прогнозом Українського гідрометцентру, до кінця доби 6 січня в столиці очікуються пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини. Окрім того, синоптики прогнозують зниження температури повітря вночі та вдень до 15-17° морозу, на дорогах ожеледицю. Нагадуємо, що 7 січня в столиці очікуються складні погодні умови: часом сніг, хуртовини. Температура вночі 17-19° морозу, вдень 14-16° морозу. На дорогах ожеледиця. Вітер переважно північно-східний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с.
Суспільство У Києві розгорнули роботу 30 пунктів обігріву по всіх районах - КМДА У Києві розгорнули роботу 30 пунктів обігріву по всіх районах , 11 працюють у цілодобовому режимі. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час прес-конференції сьогодні у Києві, передає кореспондент АСН. «Учора ми провели засідання постійної комісії із питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у місті Києві, де опрацьовані три ключові питання. По-перше, теплопостачальним підприємствам міста було надане доручення відкоригувати параметри теплоносія для забезпечення комфортної температури в оселях киян. Адже для обігріву будинку в умовах різкого зниження температури зовнішнього повітря необхідна більша кількість теплової енергії. Друге – розгортання пунктів обігріву в столиці. Третє – організація прибирання снігу, оскільки з 7 січня синоптики прогнозують інтенсивний снігопад», – повідомив він. За його словами, пункти обігріву діють у всіх районах столиці. Він повідомив, що здебільшого, це приміщення ЖЕКів, територіальних центрів соціального обслуговування, закладів охорони здоров’я тощо. «Ми відійшли від практики розгортання наметів, оскільки це небезпечно... і не зовсім зручно. Люди можуть зігрітися, випити чаю чи кави. У кожному пункті є аптечка. Якщо буде необхідно, ми збільшимо кількість таких приміщень для обігріву на 20 одиниць», – додав він.
Суспільство Міноборони покарало чиновників, які «забули» на Новий рік бійців АТО в Маріуполі Міністерство оборони України застосує дисциплінарні стягнення до чиновників, з вини яких бійці АТО змушені були зустрічати Новий рік на аеродромі в Маріуполі. «Завершено службове розслідування за фактом неналежної організації урочистих заходів у Маріуполі 31 грудня 2016 року. За результатами службового розслідування, сім посадових осіб, чиї дії призвели до виникнення цієї ситуації, отримають дисциплінарні стягнення», - заявили в Міноборони. Нагадаємо, що в новорічну ніч після нагородження в Маріуполі бійці АТО змушені були зустрічати Новий рік на аеродромі. Керівництво штабу АТО, командування ОТУ «Маріуполь» та 54-ї бригади не забезпечили належної доставки і розміщення військовослужбовців, викликаних з підрозділів для нагородження.
Економіка В Україні скоротили термін реєстрації ліків з двох років до 17 днів Лікарські препарати, зареєстровані в США, Швейцарії, Японії, Австралії, Канаді та ЄС, відтепер будуть проходити спрощену реєстрацію в Україні за 17 днів. «Міністерство юстиції України зареєструвало і опублікувало наказ Міністерства охорони здоров'я №1245 від 18 листопада 2016 року, завдяки чому ліки, зареєстровані в США, Швейцарії, Японії, Австралії, Канаді та ЄС, можуть «зайти» в Україну за 17 днів. Це дозволить збільшити асортимент ліків, яких в Україні зареєстровано близько 10 тисяч», - повідомляє МОЗ на своїй сторінці в Facebook. У МОЗ нагадали, що раніше процедура реєстрації тривала 1-2 роки, а якщо виробник хотів її спростити, то спрацьовували корупційні схеми. «Виробники не хотіли реєструвати в Україні ліки через складність процесу і корупційну складову. Тому пацієнти були обмеженими у виборі ліків», - додали у відомстві.
Суспільство В Укргідрометцентрі розповіли, де очікуються найсильніші снігопади В Одеській і Миколаївській областях 6-7 січня очікуються сильні снігопади, зокрема висота снігового покриву збільшиться до 30-35  см. Про це заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда під час засідання міжвідомчого оперативного штабу держкомісії з питань ТЕБ та НС щодо ускладнення погодних умов сьогодні в Києві, передає кореспондент АСН. «Над Півднем України утворився циклонічний вихор, який повільно, але буде просуватися в північному напрямку на територію. Ускладнення погодних умов вже розпочалося в Одеській та Миколаївській областях, де спостерігаються сильні снігопади...Ускладнюється ситуація уже сьогодні зранку, але це не завершення, уже  6-7 ускладнення погодних умов очікуються також у Одеській, Кіровоградській, Полтавській, Черкаській, Сумській областях.  Це сильні снігопади, хуртовини, снігові замети»,-  сказав він. За його словами, з усіх цих областей найбільше опадів очікується в Одеській та Миколаївській областях, там очікується до 30-35 см снігу. «Кіровоградська – 25-30 см, Черкаська, Полтавська та Сумська – 20-25 см», - зазначив він. «Спокійна ситуація буде в західних регіонах», - додав директор Українського гідрометцентру.
Події На Донбасі російські військові пограбували та зґвалтували жінку - ГУР Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нові злочини бойовиків російсько-окупаційних військ щодо мирного населення окупованих районів Донбасу. «5 січня ц.р. кадрові російські військовослужбовці, які проходять службу в складі 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, увірвалися в будинок цивільної особи і вчинили пограбування і зґвалтування жінки», - йдеться в повідомленні ГУР в Facebook. Крім того, за даними української військової розвідки, керівництво ЗС РФ активізувало роботу з відбору кандидатів на командні посади в з'єднання і частини 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ в рамках ротації в зимово-весняний період 2017 року. «Кандидати проходять медичне обстеження і атестаційні комісії за місцем проходження служби. Більшість кандидатів намагається симулювати захворювання і оформляти довідки за сімейними обставинами з метою уникнення відряджень», - заявили в ГУР.
Суспільство 25-градусні морози та інтенсивні снігопади залишать Україну з 10 січня — Гідрометцентр 6-7 січня погодні умови будуть надзвичайно контрастними, від 0 градусів в східних та південно-східних областях та до 14 до 19, місцями – 20-25 градусів морозу в західних та північних областях. Про це заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда під час засідання міжвідомчого оперативного штабу держкомісії з питань ТЕБ та НС щодо ускладнення погодних умов  сьогодні в Києві, передає кореспондент АСН. «Якщо взяти східні області та південний схід України – температура буде близько 0 градусів, в цьому регіоні є висока ймовірність утворення ожеледі, налипання мокрого снігу. Що стосується західних та північних областей, а також Вінницької, частково Черкаської та Кіровоградської областей, то в цей період буде спостерігатись продовження зниження температурного режиму, в нічні години мінімальна температура становитиме від 14 до 19, місцями – 20-25 градусів морозу», -  повідомив Кульбіда. Він додав, що середні показники у цих областях  будуть – від 8 до 13 градусів морозу. «Циклон залишить територію України 9 січня, але вже 8 січня інтенсивність опадів зменшиться, швидкість вітру також суттєво зменшиться. Тобто цей період буде достатньо коротким», - зазначив він.  За словами Кульбіди, вже з 10 січня буде відмічатись поступове підвищення температурного режиму на фоні відсутності особливо небезпечних погодних явищ.
Події оформление ленты  Українські сапери запобігли теракту на водопроводі в районі Майорська У Донецькій області в районі Майорська українські сапери попередили теракт, знешкодивши три саморобні вибухівки, закладені під водопроводом «Сіверський Донець - Донбас», повідомляє прес-центр АТО. «Нещодавно під час проведення інженерної розвідки і розмінування в районі населеного пункту Майорськ - Балка Шуми уздовж каналу «Сіверський Донець - Донбас» особовим складом Центру розмінування виявлені три саморобні вибухові пристрої, закладені під водопроводом «Сіверський Донець - Донбас». Вмілими діями саперів були знешкоджені саморобні вибухові пристрої, чим попереджено здійснення теракту», - сказано в повідомленні в Facebook. Також повідомляється, що на території дитячого табору в районі населених пунктів Степове - Березове була виявлена ​​схованка артилерійських боєприпасів: бойові елементи РСЗВ «Смерч» і «Ураган» були знищені, вилучені понад 100 одиниць новітніх артилерійських боєприпасів виробництва РФ, які в подальшому будуть використані за призначенням.
Події оформление ленты  У Києві затримали банду, яка грабувала інтерактивні клуби У Києві поліція затримала групу з 29 осіб, що підозрюються в розбійному нападі на інтерактивні клуби, повідомили в столичній поліції. Повідомляється, що 5 січня в Дніпровському районі правоохоронці на «гарячому» затримали зловмисників, які увірвалися в приміщення ігрового центру, розташованого по вулиці Андрія Малишка. «Погрожуючи предметами, схожими на зброю, сокирою і газовими балончиками, вони наказали персоналу і всім присутнім лягти на підлогу. А потім відібрали у відвідувачів гроші, мобільні телефони, особисті речі і наостанок розбили десять одиниць комп'ютерної техніки, що належала зазначеному закладу», - заявили в поліції. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.
Суспільство В Україні розгорнуто понад 3,5 тис. пунктів обігріву — ДСНС В Україні розгорнуто понад 3,5 тис. пунктів обігріву, їх адреси доступні на сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій та обласних державних адміністрацій. Про це заявив  глава ДСНС Микола Чечоткін під час засідання міжвідомчого оперативного штабу держкомісії з питань ТЕБ та НС щодо ускладнення погодних умов сьогодні в Києві, передає кореспондент АСН. «З метою попередження населених пунктів розгорнуто понад 3,5 тис. пунктів обігріву. До речі, всі адреси пунктів обігріву знаходяться на сайтах ДСНС та обласних держадміністрацій», - заявив він. За його словами, ДСНС за зверненням місцевих органів влади розгорнуто 100 мобільних пунктів обігріву. «Всього з початку погіршення погодних умов пунктами обігріву скористалися більше 20 тис. осіб», - додав Чечоткін. «В цілому для забезпечення проїзду та розчищення автодоріг на території України, включаючи гірські перевали, 4-6 січня було залучено близько 2 тис. чоловік і більше 900 одиниць техніки», - зазначив він. За його словами, формуваннями ДСНС евакуйовано більше 140 автомобілів, де перебували 190 осіб.
Суспільство оформление ленты  Біла королева, Золотий лев і Химера. У Києві проходить різдвяна виставка фіалок У Музеї Гетьманства на Подолі відкрилася різдвяна виставка фіалок. Київські колекціонери представили більше сотні сортів. «Фіалки - невибагливі рослини, але треба підібрати умови для вирощування, - розповідає колекціонер фіалок з шістнадцятирічним стажем Світлана Троценко. - Квітку треба ставити в добре освітлюване місце, наприклад, на підвіконня, але не під прямі сонячні промені. Легко розмножується. Варто лише відірвати здоровий листочок і поставити його в торф'яний ґрунт. Потім, коли з'являться молоденькі листочки, її можна пересаджувати в невеликий горщик». На виставку прийшла Олена Миколаївна. Вона не просто відвідувачка, а колекціонер. На її підвіконнях вже майже двадцять видів фіалок. «Є у мене «Біла королева» і «Золотий лев». Але їх більше любиш не за назви, а за красу». Представлені на виставці й особливі фіалки. Наприклад, «Химера». «Вона не розмножується листком, а тільки «дітками». Тільки тоді нова рослина цвістиме, як і ця - фіолетово-білими квітами», - продовжує Світлана і каже, що для неї цей екземпляр колекції безцінний, і вона не продає рідкісну фіалку. А ця фіалка кольору індиго - сорт, виведений українськими селекціонерами, називається «Паралельні світи». «Вона така багатошарова з мереживними пелюстками», - каже колекціонер Наталія Тузова. Жінка також давно займається фіалками і на свята, навіть Різдво, дарує друзям та рідним яскраві квіти в маленьких горщиках.
За кордоном Трамп відправить у відставку призначених Обамою послів - ЗМІ Перехідна адміністрація обраного президента США Дональда Трампа видала указ про звільнення всіх політично призначених послів після інавгурації 20 січня, повідомляє The New York Timesз посиланням на джерела в дипломатичних колах. За даними джерел видання, посад позбудуться призначені при президенті Бараку Обамі посли в Німеччині, Канаді, Великій Британії, Коста-Ріці, Чехії, Бельгії, при структурах ООН. У США, як правило, політично призначені посли залишаються при посольстві протягом декількох тижнів або місяців після того, як новий президент вступив на посаду. Частково це було зроблено для зручності дипломатів і їхніх сімей. Якщо Трамп вирішить звільнити послів у день інавгурації, це може також означати, що деякі провідні посольства США залишаться без посла протягом декількох місяців.
За кордоном Спецслужби США встановили російських агентів, які втручалися у вибори - ЗМІ Спецслужби США встановили особи російських агентів, які стоять за ймовірним хакерським втручанням у хід президентських виборів у листопаді 2016 року, повідомляє BBC Україна. За даними джерел американських ЗМІ в розвідувальних службах, спецслужби визначили посередників, імена яких не розголошуються, які відправляли сайту WikiLeaks листи, вкрадені з електронної пошти Демократичної партії, щоб допомогти виборчій кампанії Дональда Трампа. Крім того, за даними джерел, спецслужби перехопили спілкування, яке свідчить про радість провідних російських чиновників після перемоги Дональда Трампа. Нагадаємо, що віце-президент США Джо Байден розкритикував обраного президента Дональда Трампа за недовіру представникам американської розвідки.
Суспільство Снігопад в Україні: в чотирьох областях ввели обмеження для транспорту У зв'язку з погіршенням погодних умов в Одеській, Миколаївській, Дніпропетровський і Херсонській областях обмежили рух транспорту, повідомляє Управління безпеки дорожнього руху Національної поліції України. В Одеській області обмежено рух вантажних транспортних засобів та пасажирського транспорту на автомобільних дорогах загального користування, а/д М-15 Одеса-Рені з 84 до 306 км (від повороту до с. Монаші ​​до Рені) - для всіх видів транспорту. У Миколаївській області обмежено рух для всіх видів транспорту на автомобільних дорогах загального користування. У Херсонській області обмежено рух вантажних транспортних засобів на автодорозі М-14 Одеса - Мелітополь - Новоазовськ від 177 до 207 км (від кордону з Миколаївською областю до м. Херсона). У Дніпропетровській області обмежено рух усіх видів транспорту на ділянці доріг: Н-11 Дніпропетровськ - Миколаїв від 166 до 170 км (від Кривого Рогу до кордону з Миколаївською областю), Н-23 Кропивницький - Кривий Ріг - Запоріжжя від 77 до 104 км, від 161 до 247 км (від кордону Кіровоградської області до кордону із Запорізькою областю), Р-74 П'ятихатки - Кривий Ріг - Широке від Кривого Рогу до Широкого.
Суспільство На кордоні з Польщею затримали чоловіка зі стародруками На українсько-польському кордоні в пункті пропуску «Краковець» затримали громадянина України, який на автомобілі Toyota намагався вивезти в Польщу 68 стародруків, повідомили в Державній фіскальної службі. За даними митників, в багажному відділенні в двох сумках лежали книги, видані в ХIХ - на початку XX ст. «Серед найстаріших - «Типограції Конрада Вінгебера», рік видання - 1845, виданняГоловный складь в. книгарнь Сайфарта и Чайковского и Ставропигыйского Института у Львовь», рік видання - 1888», - заявили в митниці. За ознаками порушення правил Митного кодексу України складено протокол. Історичну та культурну цінність старовинних книг встановлять експерти. Напередодні генеральний директор Львівської галереї мистецтв Тарас Возняк заявив про зникнення 95 унікальних стародруків вартістю десятки мільйонів доларів.
Економіка оформление ленты  В Україні закрилися 128 тисяч ФОП - інфографіка В Україні з кінця грудня 2016 року кількість зареєстрованих приватних підприємців зменшилася на 128 402 в зв'язку зі змінами у роботі фізичних осіб-підприємців. Про це свідчать дані сервісу моніторингу реєстраційних даних українських компаній OpenDataBot. «Загальна кількість підприємців впала на 128 402. Масове закриття ФОП здійснюється в кожній області України. Найбільше в Київській (17 176), Харківській (12 390) та Дніпропетровській (11 196) областях», - заявили в організації. Нагадаємо, що 27 грудня Президент України Петро Порошенко підписав закон, яким передбачається обов'язкова сплата єдиного соціального внеску фізичними особами-підприємцями, які не мають доходу (так звані «нулівки»). Таким чином з 1 січня малі підприємці, які тимчасово не мають доходу від свого бізнесу, також будуть вносити в держскарбницю по 704 гривні на місяць.
Економіка В Україні кількість фішингових сайтів зросла майже в п'ять разів У 2016 році кількість фішингових сайтів зросла більш ніж у 4,5 разу - було виявлено 174 шахрайських сайти в порівнянні з 38 у 2015 році, повідомляє BBC Україна з посиланням на дані Української міжбанківської асоціації членів платіжних систем. За даними асоціації, більшість шахрайських сайтів видають себе за сайти поповнення мобільних рахунків або грошових переказів з картки на картку. Зокрема, експерти в минулому році виявили 62 «дзеркала» одного з найпопулярніших платіжних сервісів. «Мета ж усіх фішингових веб-ресурсів одна - змусити користувача залишити реквізити своєї картки. Для цього на шахрайському сайті створюється платіжна форма, в яку охочий поповнити мобільний або зробити грошовий переказ вносить дані своєї карти. Операція може не мати успіху, але реквізити карти залишаються в руках шахраїв», - попереджають в асоціації.
За кордоном У Великій Британії мігранти повинні вивчити англійську до приїзду - доповідь Уміння говорити англійською є ключем до інтеграції в британське суспільство, тому мігранти повинні або вивчити англійську мову до приїзду в Велику Британію, або відвідувати мовні курси відразу після приїзду, йдеться в доповіді об'єднаної парламентської групи з соціальної інтеграції, передає BBC Україна. У нинішньому звіті говориться, що інтеграція повинна починатися відразу після приїзду в Британію, і англійська мова є необхідною до того умовою. Тому автори доповіді закликали владу вимагати від іммігрантів вивчення англійської до приїзду в країну або ж записуватися на курси відразу після приїзду. На думку членів об'єднаної парламентської комісії, істотну частину імміграційного контролю треба віддати на місця, щоб місцева влада регіонів і міст сама визначала свою квоту, виходячи зі своїх економічних і культурологічних потреб.

Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає 19 квітня приділити увагу здоров'ю та провести профілактичні процедури, які зміцнюють орг....
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл повідомила, що 19 квітня 2024 року надається можливість дізнатися про цінну інформацію, яка може с....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Згідно з гороскопом Тамарою Глобою на 19 квітня 2024 року, важливо проявити серйозність і уникати витрати часу....
більше матеріалів




/-0,78694009780884-/ /-pc-/
Top