counter
Архів Повернутись назад 05 Листопада 2016
5 Листопада
За кордоном У Нідерландах планують побудувати першу пластикову дорогу До кінця 2017 року в Нідерландах можуть з'явитися перші пластикові дороги. Це буде можливим завдяки підписаній угоді між компаніями KWS, Total і Wavin. Про це передає ТАСС. Концепт пластикових доріг був розроблений ще в 2015 році. Він передбачає можливість створення спецмодулів з переробленого пластику для будівництва доріг. Такі модулі можуть витримувати таке ж навантаження, як і асфальт, але у них є багато переваг. Завдяки малій вазі їх легко транспортувати, збирати і підтримувати в хорошому стані. При цьому ґрунт набагато менше схильний до осідання. Будучи порожніми усередині, модулі залишають місце для комунікацій, зокрема кабелів, пластикових труб і дренажу. Дуже важливим є той факт, що, коли термін служби модулів закінчується, вони можуть бути перероблені заново.
За кордоном Samsung відкликала 2,8 млн пральних машин через кришку, що сама відкривається Південнокорейська компанія Samsung Electronics, яка майже прийшла до тями після глобального відкликання смартфонів Galaxy Note 7, що самозагорялися, відкликала в США близько 2,8 млн пральних машин через неполадки, які в окремих випадках призводили до травм, повідомляє CNBC з посиланням на Reuters. У Комісії з безпеки споживчих товарів США заявили, що в пральних машинах з вертикальним завантаженням білизни під час прання може несподівано від'єднатися верхня кришка, що створює ризик отримання травми від удару. Samsung отримала дев'ять повідомлень про травми через пральні машини. В одному з випадків йдеться про зламану щелепу. Також зафіксовані пошкодження плеча й інші травми, пов'язані з падінням. Відзначається, що компанія відкликала 34 моделі пральних машин з вертикальним завантаженням, вироблених у період з березня 2011 року по листопад 2016 року і вартістю $450- $1500.
Економіка Розенко анонсував скорочення дефіциту Пенсійного фонду Підвищення мінімальних зарплат у 2017 році до 3,2 тис. грн дозволить зменшити дефіцит Пенсійного фонду, який зараз становить 156 млрд грн. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє Укрінформ. «Ми очікуємо ефект від підняття з 1 січня 2017 року мінімальних зарплат. Простежимо динаміку наповнення Пенсійного фонду в зв'язку з цим (підвищенням мінімальних зарплат. - АСН), якщо наші надії виправдаються і дефіцит Пенсійного фонду зменшиться, з'явитися можливість впровадити нові пенсійні програми», - зазначив Розенко. За його словами, це в першу чергу дозволить провести індексацію «середніх» пенсій розміром від 1,4 тис. грн до 4 тис. грн. Раніше Розенко заявляв, що підвищення мінімальної заробітної плати не буде забезпечено інфляцією і не призведе до підвищення цін.
За кордоном Розумні лампочки назвали загрозою епідемії в Інтернеті речей Фахівці з інформаційної безпеки з Інституту Вейцмана і Університету Далхаузі розробили метод зараження розумних лампочок Philips Hue, який може потенційно привести до епідемії серед подібних пристроїв, повідомляє N+1 Як відзначають дослідники, зростання числа Інтернет речей може призвести до того, що вдале зараження черв'яком одного IoT-гаджета призведе до ланцюгової реакції в масштабах будівлі або, наприклад, цілого міста. У випадку з лампочками це може привести не тільки до відключення освітлення а й, наприклад, спровокувати епілептичні припадки. При цьому впроваджена прошивка може в принципі не передбачати можливості скидання налаштувань і єдиним можливим варіантом ремонту буде повна заміна на новий пристрій. Дослідники виявили уразливість у процедурі перевірки відстані контролером, який встановлений в самій лампочці і відповідає за бездротовий зв'язок по протоколу ZigBee. Знайдена уразливість дозволяє імітувати скидання налаштувань на заводські з будь-якої відстані аж до 400 метрів, при цьому не потрібно використовувати будь-якого складного обладнання для посилення сигналу, досить серійного модуля бездротового зв'язку для ZigBee. Дослідники відзначають, що передали інформацію представникам Phillips. У жовтні компанія випустила патч, який усуває можливість перехоплення управління лампочкою здалеку, проте, за словами одного з авторів, теоретична можливість створення шкідливого коду, що самостійно розмножується на інші пристрої, як і раніше існує.
За кордоном оформление ленты  У Туреччині - масові арешти опозиціонерів. Кількість протестів зростає У Туреччині за ґрати потрапляє все більше опозиціонерів. Напередодні ввечері були заарештовані лідери партії ПДН, в суботу почалися арешти опозиційних журналістів. Вже арештований головний редактор газети Cumhuriyet Мурат Сабунджі, повідомляє DW. Також видано ордери на арешт восьми інших журналістів видання. Їх звинувачують у підтримці забороненої в Туреччині Курдської робочої партії і проповідника Фетхуллаха Ґюлена, якого офіційна влада вважає організатором невдалої спроби державного перевороту в липні. Вже перебувають під вартою лідери Партії демократії народів. Всього в ході антитерористичних заходів у Туреччині були затримані 12 депутатів ПДН - найбільшої в Туреччині партії. У Стамбулі, Анкарі та багатьох інших містах Туреччини відбулися зіткнення між поліцією і демонстрантами, які вийшли на знак протесту проти арешту лідерів і депутатів прокурдської Демократичної партії народів.   Також вчора стало відомо, що турецькі провайдери заблокували Twitter, Facebook, Youtube и WhatsApp, як завжди робили в разі загострення ситуації в країні.
Події Встановлено, кому належить «бункер зі зброєю» під Києвом Бункер зі зброєю і боєприпасами, який 4 листопада на Київщині виявили правоохоронці, насправді виявився складом макетів зброї київського інтернет-магазину «Парабелум». Про це, з посиланням на власника магазину Геннадія Конєва, повідомляє «ТСН». «Це справжній безпрєдєл. Під час обшуку у нас навіть вкрали будівельний інструмент і ложки з мисками. Увірвалися, розбили відеокамери, завантажили все, що змогли, і вивезли. Протокол вилученого нам не дали. Мій БТР, на який є всі документи, в черговий раз перевіряють. Вся вилучена «зброя» є лише макетами і не несе небезпеки. Вони добре знають, що все відключено і за законом, після порізки це вже не є зброєю - це макети масогабаритні, товари народного споживання. У нас є всі документи, видані Науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України», - заявив Геннадій Конєв.
Події У «ЛНР» затримали фанатів «Зорі» - звинувачують у шпигунстві У так званому «міністерстві держбезпеки» терористичного угрупування «ЛНР» заявили про затримання в окупованому Луганську лідерів підпільної групи полку спецпризначення «Азов». Про це повідомляє «РБК» з посиланням на сепаратистські ЗМІ. «МГБ ЛНР в ході виявлення іноземних радикальних груп, які під контролем українських спецслужб займаються пропагандою націоналізму і здійснюють розвідувальні операції, в Луганську затримало фанатів футбольного клубу «Зоря» «Ультрас Чорно-Бiлi», які є підпільним відділенням полку спецпризначення «Азов». За шпигунство затримані 20-річний Владислав Овчаренко і 19-річний Артем Ахмеров», - повідомила представник «МLБ» Євгенія Любенко. У затриманих виявлено символіку «Азова», «Правого сектора» і футбольного клубу «Зоря», а також листівки із закликом до боротьби з сепаратистами.
Суспільство У МВС підготовлена концепція розширення повноважень поліції МВС і Нацполіція України підготували концепцію 14 законодавчих змін для розширення повноважень працівників поліції. Міністерство внутрішніх справ пропонує внести правки до Кодексу адмінпорушень, а також до законів про Нацполіцію і дорожній рух. Про це повідомляє «Зеркало недели» з посиланням на документ, наданий МВС. У МВС пропонують скасувати обов'язок огляду водія на стан алкогольного або наркотичного сп'яніння в присутності понятих, посилити відповідальність за покидання місця ДТП, збільшити терміни затримання за адмінпорушення та вдосконалити норму тимчасового затримання транспортних засобів. Крім того, в МВС пропонують заборонити водієві виходити з автомобіля без дозволу поліцейського і зобов'язати водія передавати, а не пред'являти документи для перевірки. Також внесеними змінами громадян зобов'яжуть неухильно виконувати вимоги працівника поліції, крім виконання явно злочинної вимоги. Змінами до закону про поліцію також пропонується ввести додаткову підставу для зупинки транспортного засобу, якщо у водія є явні ознаки сп'яніння, і «принцип безперервності» (обов'язок реагувати на злочин незалежно від часу доби, місця і посади).
Події Прокуратура прокоментувала обшук у бункері з макетами зброї У прокуратурі Києва прокоментували обшук на складі інтернет-магазину «Історична зброя» в Київській області, який торгує масогабаритними макетами зброї. Про це йдеться на сторінці київської прокуратури в Фейсбуці. «Макети зброї на складі інтернет-магазину «Історична зброя» не вилучалися. На експертизу були відправлені предмети, які за своїми теххарактерістікам можуть бути зброєю або боєприпасами, які можна використовувати за призначенням. Йдеться про предмети, схожі на боєприпаси до зброї, і про предмети, схожі на гармати, кулемети і протитанкові міни. За результатами експертної оцінки буде вирішено питання про правову кваліфікацію правопорушення. Крім того, за місцем обшуку було виявлено приміщення, де проводився ремонт і переробка зброї. Власник не надав документів про законність походження предметів, знайдених у бункері», - сказано в повідомленні.

Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Сильні обереги здатні подарувати захист від будь-якого негативного впливу Щоб у ваше життя не увірвався негати....
Як не переживати за дрібницями: поради та секрети для відмінного настрою
Як не переживати за дрібницями: поради та секрети для відмінного настрою
Купити або знайти спокій не можна Його можна лише самостійно створити всередині себе
Місячний день сьогодні 2 травня 2024 року
Місячний день сьогодні 2 травня 2024 року
Вплив місячної енергетики може допомогти з планами, так і зпутати всі карти, Не помилитися з напрямком діяльно....
Магічне призначення тварин
Магічне призначення тварин
З давніх-давен багатьом тваринам приписувалися різні магічні властивості А для жерців і чаклунів звір був одни....
Гороскоп на 2 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 2 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваша енергія та амбіції будуть на піку Вам мож....
більше матеріалів




/-0,68755507469177-/ /-pc-/
Top