counter
Архів Повернутись назад 05 Жовтня 2017
5 Жовтня
Кримінал Європол попередив, які криптовалюти найчастіше використовують злочинці Кіберзлочинці найчастіше використовують такі криптовалютиа, як Zcash, Monero і Ether. Такі дані містяться у звіті Європолу з кіберзлочинності, передає Сoindesk. Традиційно найбільше кіберзлочинці користуються біткоїном. Однак останнім часом зросла популярність Monero через додаткові функції конфіденційності. «Транзакції не можна співвіднести з певним користувачем або адресою, всі монети, які використовуються в транзакції, за замовчуванням «приховані», а історії транзакцій зберігаються приватно», - відзначили в Європолі. Цікавить злочинців і криптовалюта Zcash через функції приховування як одержувача транзакції, так і суми переказу. В Європолі також вважають, що Ether також може бути використаний для оформлення платежів між постачальниками злочинних послуг.
Кримінал оформление ленты  У Херсоні організована студентом банда через месенджер продавала наркотики На Херсонщині поліція затримала торговців наркотиками, у них вилучили психотропних речовин на 500 тисяч гривень. Про це повідомили в прес-центрі Нацполіції. За інформацією правоохоронців, товар реалізовували через один з месенджерів. У банді були чітко розподілені обов'язки: один отримував замовлення, інший фасував, інші поширювали наркотики. Групу організував 23-річний студент одного з вишів Херсона. Двоє затриманих проживають у Херсоні, ще один учасник живе в Каланчацькому районі. В ході обшуків поліцейські вилучили у зловмисників понад 500 грамів речовини PVP, пакувальний матеріал, ваги, банківські картки, телефони, комп'ютерну техніку, а також травматичну зброю. За приблизними підрахунками, сума вилучених наркотиків становить понад 550 тисяч гривень. Молодикам загрожує від 6 до 19 років в'язниці.
Кримінал Четверта актриса звинуватила польського режисера Поланськи в зґвалтуванні Німецька актриса Рената Ленгер звинуватила польського режисера Романа Поланськи у зґвалтуванні. Про це повідомляє The Washington Post. За словами актриси, зґвалтування сталося в лютому 1972 року на швейцарському курорті Гштаад. Ленгер підкреслила, що тоді подавала заяву поліцію кантону Швейцарії Санкт-Галлен, і представники поліції підтвердили факт звернення. Як повідомила 62-річна актриса, вона прибула в будинок режисера, щоб обговорити зйомки в одному з фільмів. Через місяць після зґвалтування Поланськи дзвонив Ленгер з вибаченнями і заявив, що все-таки хотів би зняти її в іншому фільмі. Ленгер погодилася і знялася в одному з епізодів фільму «Що?». За словами актриси, під час зйомок у Римі, Поланскі знову її зґвалтував. На запитання, чому вона раніше про це не повідомляла, актриса сказала, що не хотіла хвилювати своїх старих батьків. Однак зараз вони померли, тому у неї розв'язані руки. Нагадаємо, актриса стала четвертою жінкою, яка звинуватила Поланськи у зґвалтуванні. У 1977 році режисера звинуватили в зґвалтуванні 13-річної Саманти Геймер, яку він нібито запросив зніматися для Vogue. Поланськи зізнався в сексуальному зв'язку і втік з США. Влада країни домагається його екстрадиції, але польський суд не видає Поланськи в США. 16 серпня 2017 року ще одна жінка звинуватила режисера в сексуальних домаганнях.
Здоров`я Стрес уповільнює процес навчання - вчені При сильному стресі людина менше звертає уваги на зміни в навколишньому середовищі і може не побачити потенційну загрозу. Такого висновку дійшли вчені з Нью-Йоркського університету, передає The Hindustan Times. Крім того, під час стресу зменшується гнучкість реакцій на загрози. В ході експериментів всім учасникам показували зображення на екрані комп'ютера, деякі картинки супроводжувалися легким ударом струму. Пізніше в учасників викликали стрес, змушуючи добровольців занурювати руки в крижану воду на 2 хвилини. У цей момент виростав рівень гормонів стресу - кортизолу і альфа-амілази. Коли після стресу піддослідні дивилися зображення на комп'ютері, то рідше пристосовувалися до нових загроз. Зокрема, у добровольців, які піддавалися стресу, фізіологічна реакція на нові загрози виявилася менш вираженою. Виходить, що люди не змогли переключитися і пов'язати раніше безпечний стимул із загрозою. Учені побудували модель навчання, щоб з'ясувати, як стрес впливає на гнучкість при ухваленні рішень. Дослідники дійшли висновку, що стрес уповільнює процес навчання.
Політика У Туреччині 34 військових визнали винними у спробі вбивства президента Суд Туреччини засудив до довічного ув'язнення 34 військових, яких звинуватили у спробі вбивства президента країни Реджепа Ердогана. Про це повідомляє Daily Sabah. З групи військових тільки один був виправданий. Слідство вважає, військові під проводом екс-генерала Гекхана Шахіна Сонмезатеша намагалися вбити президента, однак спроба не вдалася, так як Ердоган з сім'єю встиг покинути готель у курортному місті Мармарис. За інформацією правоохоронців, всі обвинувачені входили в групу FETO під керівництвом проповідника Фетхуллаха Ґюлена, якого турецька влада звинувачує в організації спроби перевороту. Ґюлен перебуває в США і його не збираються екстрадувати. Нагадаємо, спроба державного перевороту в Туреччині сталася в липні 2016 року. Заколот був придушений протягом кількох годин.
Політика Закон про реінтеграцію Донбасу викликав істерику в «ДНР»: «Це оголошення війни!» Так званий «голова народної ради» «ДНР» Денис Пушилін заявив, що вважає оголошенням війни президентський законопроект про реінтеграцію Донбасу, який був зареєстрований у Верховній Раді. Про це повідомляють сайти сепаратистів. «Внесений Петром Порошенком законопроект про відновлення суверенітету України над територіями «республік» Донбасу не просто не враховує пункти мирних домовленостей, а безпосередньо їм суперечить», - заявив представник терористів. Пушилін також зазначив, що законопроект визнає на своїй території агресію РФ, в той час як представник терористів вважає, що це робиться «всупереч позиції РБ ООН, хоча тільки цей орган має право визначати агресію». Нагадаємо, законопроект про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях був зареєстрований у парламенті в середу, 4 жовтня. Керівництво силами і засобами Збройних сил України і всіх інших відомств, що забезпечують національний захист і оборону, а також стримування і відсіч російської агресії на Донбасі, покладається на Об'єднаний оперативний штаб.
Кримінал оформление ленты  Замах на екс-депутата в Одесі: відкрито справу за фактом стрілянини Національна поліція відкрила справу за фактом стрілянини в Одесі і замаху на заступника голови Одеської обласної ради Олега Радковського. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції Одеської області на своїй сторінці в Facebook. Правоохоронці повідомили, що 4 жовтня о 20:20 в одному з розважальних закладів на вулиці Грецькій сталася стрілянина. Один з відвідувачів закладу вийшов на вулицю і підійшов до свого авто, а на парковці невідомі з іншого авто здійснили кілька пострілів у бік чоловіка і зникли з місця події. «Потерпілого з травмами спини і руки госпіталізували в медичний заклад. Працівники поліції вживають заходів із встановлення та затримання нападників, а також встановлюють зброю, з якого здійснювалася стрілянина», - відзначили в поліції. Розпочато Кримінальне провадження за ст. 15 і ч.1 ст.115 (замах на вбивство) КК України. Нагадаємо, раніше АСН повідомляла, що був замах на першого заступника голови Одеської обласної ради та екс-нардепа від «Батьківщини» Олега Радковського. Політик отримав поранення в ногу, руку і поперек, його життю нічого не загрожує. Імовірно, стріляли з малокаліберної гвинтівки, було чотири постріли. Після замаху Радовського взяли під цілодобову охорону.
Кримінал У «ДНР» російського політолога побили прикладами і відправили «на підвал» В окупованому Донецьку російського політолога Романа Манекіна, соратники по боротьбі за «русскій мір» побили прикладами і відправили в «підвал». Про це повідомив відомий блогер і журналіст Денис Казанський на своїй сторінці в Facebook. Як повідомив журналіст, інцидент стався 28 вересня, Манекіна викрали просто з квартири. Зараз достовірно невідомо, що сталося з Манекіним. «Ніхто нічого не пише! Забрали на підвал Манекіна - значить так треба. Ні Рожин, ні Ходаковський, ні Полинков, ні Мюрид, ні Долгов, ні Жучковськтй - ніхто не написав ні слова про соратника, який потрапив у біду. Хтось злякався, комусь просто на нього наплювати. Росіяни своїх не кидають!» - повідомив Казанський. За його словами, розголосу ситуація отримала через московську подругу Манекіна - Дар'ю Мітіну. За її словами, політолога побили прикладами, катували і тепер неясно, де він.
Політика У США запевнили: Росія не вплинула на результати американських виборів Голова комітету з розвідки сенату США Річард Берр заявив, що попри «дуже широку мережу російського втручання» в президентські вибори у США на результат голосування воно не вплинуло. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. «Російське втручання не вплинуло на результати виборів», - підкреслив Берр на прес-конференції, присвяченій стану розслідування передбачуваного втручання РФ. Він уточнив, що розраховує оприлюднити результати розслідування щодо втручання РФ у вибори в США 2018 році. «Нам треба оприлюднити перед громадськістю факти, що стосуються втручання Росії в наші вибори, до початку праймеріз 2018 року, що означає - колись в першу половину 2018 року», - сказав Берр. Він уточнив, що розслідування має бути завершено до кінця 2017 року. Зараз слідчі вже опитали понад 100 осіб, що причетні до розслідування, і зібрали близько 100 тис. сторінок документів. На листопад 2018 року заплановано вибори в конгрес США, вибори губернаторів 39 штатів, а також низка інших місцевих виборів.
Події оформление ленты  У Перу військовий літак врізався в поліцейський відділок У Перу літак Ан-32 військово-морського флоту викотився за межі злітно-посадочної смуги і врізався в будівлю поліцейської дільниці. Про це повідомляє місцева газета El Comercio. Журналісти з'ясували, що інцидент стався в аеропорту Масамарі в департаменті Хунін. На борту повітряного судна було близько 40 військових, в результаті аварії ніхто не постраждав. За попередніми даними, у літака несправні гальма. Нагадаємо, 3 жовтня недалеко від Алмати в Казахстані розбився літак Ан-28, в результаті авіакатастрофи загинули 5 осіб. Літак впав в Ілійському районі Алматинської області поблизу села Мєждурєченськ. Після падіння повітряне судно загорілося. На борту перебували 5 осіб, усі вони загинули. Alcanzo a los medios un video del avión de la marina que se estrelló contra el aeropuerto de Mazamari pic.twitter.com/R7LmgKaKA8 — Kenji Fujimori (@KenjiFujimoriH) 4 октября 2017 г.
Кримінал На Донбасі патруль ОБСЄ не зміг проїхати у Золоте: все заміновано Патруль спеціальної моніторингової місії ОБСЄ не зміг проїхати дорогами другорядного значення в районі Золотого Луганської області. Спостерігачі повідомляють про можливу наявність мін та боєприпасів. Про це розповіли в прес-службі місії. Спостерігачі поспілкувалися з терористами «ЛНР» і з'ясували, що роботи з розмінування попередню добу в цьому районі не проводилися. Спостерігачі вирішили, що продовжувати рух небезпечно і повідомили про це Спільний центр контролю та координації питань припинення вогню на лінії розмежування. Офіцери ЗСУ на блокпості, розташованому в районі Золотого, також повідомили спостерігачам, що за останню добу робіт з розмінування не було. Водночас у Мінську домовилися, що контрольний пункт в'їзду-виїзду Золоте повинні відкрити 20 жовтня.
Політика У Раді аншлаг і тиснява через законопроект з реінтеграції Донбасу У четвер, 5 жовтня, перед початком ранкового засідання парламенту Комітет Верховної Ради України з питань нацбезпеки і оборони розгляне законопроект з реінтеграції Донбасу. Документ вніс до парламенту президент України Петро Порошенко, передає кореспондент АСН. Анонс розгляду скандального законопроекту спровокував велику чергу і справжню тисняву на вході в комітет. Слід також зазначити, що на засідання прийшла віце-спікер Оксана Сироїд, яка раніше опублікувала на своїй сторінці в Facebook текст документа, звинувативши президента у спробі узурпації влади через намір підпорядкувати собі всі силові відомства. Також у перехідних положеннях одного із законопроектів, за її словами, «влада намагається узаконити антиукраїнські Мінські домовленості». Нагадаємо, вчора глава держави подав до парламенту два законопроекти про реінтеграцію Донбасу.
Суспільство СБУ видворила з України російського пропагандиста з НТВ Служба безпеки України видворила назад у країну-агресора журналіста російського пропагандистського телеканалу НТВ В'ячеслава Немишева. Про це повідомили в прес-центрі СБУ. Немишеву заборонили в'їзд в Україну терміном на 3 роки. «Через діяльність, що завдає шкоди національним інтересам України, після проведення відповідних процесуальних дій сьогодні, 5 жовтня, о 4:00 ранку Немишева примусово повернуто до РФ на пункті пропуску «Сеньківка», - підкреслили в СБУ. За даними правоохоронців, Немишев з весни 2016 року до осені 2017 року працював на тимчасово окупованій території України. У так званих «ДНР» і «ЛНР» пропагандист готує брехливі антиукраїнські сюжети, які потім показували на НТВ. Нагадаємо, кореспондент був затриманий 4 жовтня в Києві. У нього вилучили акредитацію «ДНР».
Політика Порошенко особисто просив нардепів ухвалити закони про реінтеграцію Донбасу Президент України Петро Порошенко особисто у Верховній Раді просив нардепів перед засіданням ухвалити два закони про реінтеграцію Донбасу. Про це в кулуарах парламенту після засідання фракції БПП на чолі з Президентом заявила нардеп і представник глави держави в Раді Ірина Луценко, передає кореспондент АСН. «Президент вчора вніс два законопроекти, які сьогодні парламент повинен проголосувати... Сьогодні президент прийшов до нас уже з сивиною у волоссі, тому що кожна смерть лягла на його голову і його плечі! Так ось, нехай ця сивина опуститься трохи на плечі депутатів!» - заявила Луценко. Вона зазначила, що в законопроекті про реінтеграцію Донбасу чітко визначено статус Росії як агресора, а операція на Донбасі - це оборона держави, що дає права для використання Збройних Сил України в повному обсязі. Також у законі передбачено інструменти контролю територій після того, як їх покинуть найманці Росії, зокрема за допомогою миротворчої місії ООН. За словами Луценко, це передбачає: скасування всіх тих незаконних паспортів, які були видані, скасування псевдозаконодавчих органів, повернення інфраструктури та власності. «Таким чином, закон дає основні механізми реінтеграції територій», - пояснила вона. Другий законопроект, за словами політика, передбачає продовження ще на рік особливого статусу для цих територій. «Адже є загроза, що Росія почне ескалацію конфлікту, якщо ми не продовжимо особливий статус для цих територій... Це означатиме повноцінну війну... Це сотні і сотні смертей. Ми не можемо допустити цього, щоб Росія і Україна залишилися один на один», - додала вона. Парламентарій також уточнила, що саме міжнародні партнери наполягають на тому, щоб Україна ще на рік продовжила особливий статус для поки ще окупованих територій Донбасу.
Спорт Марлос не полетів зі збірною на гру проти Косова Екс-бразилець Марлос не зміг вилетіти вранці 5 жовтня разом з українською збірною з футболу в Албанію. У бразильця виникли юридичні проблеми, які він повинен вирішити сьогодні, передає xsport. В Албанії 6 жовтня відбудеться матч кваліфікації ЧС-2018 України проти Косова. За словами помічника головного тренера збірної Андрія Шевченка з комунікацій зі ЗМІ Миколи Василькова, у Марлоса виникли юридичні проблеми. За попередніми даними, Марлос встигне приєднатися до команди і вилетить в Албанію окремим денним або вечірнім рейсом. Разом з тим участь Марлоса у передматчевому тренуванні 5 жовтня на полі стадіону «Лоро Боричів» в албанському Шкодері поки залишається під питанням. Нагадаємо, не полетів з командою до Албанії також Віктор Циганков. Він отримав травму на одному з тренувань збірної і тепер буде займатися відновленням.
Політика Ляшко проти розширення повноважень Порошенка в законі про реінтеграцію Донбасу Радикальна партія проти розширення повноважень президента в законі про реінтеграцію Донбасу і його особливого статусу. Про це в кулуарах Верховної Ради України перед пленарним засіданням парламенту заявив голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко, передає кореспондент АСН. «Перший закон про реінтеграцію Донбасу - важливий, він розставляє багато крапок над "і". Але там є що доробляти, зокрема норми, де президент на себе перебирає багато функцій. Наприклад, коли він перебирає на себе повноваження контролю за Нацгвардію і парламентом. Це не відповідає Конституції», - заявив політик. За його словами, другим законопроектом пропонується закріпити особливий статус для Донбасу. «Але ми вважаємо, що ніяких особливих статусів для Донбасу не повинно бути», - підкреслив Ляшко. Радикальна партія, за словами лідера політсили, не підтримуватиме закон про продовження на рік особливого статусу для Донбасу. «Ніяких особливих статусів! Має бути відновлення контролю за кордоном. Як тільки припиниться постачання продуктів і товарів, самі бойовики складуть зброю», - додав політик.
Кримінал За тиждень на Донбасі загинуло 7 російських терористів - Тимчук За тиждень втрати окупаційних військ Російської Федерації на Донбасі склали 7 осіб. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив нардеп, координатор групи ІС Дмитро Тимчук. За його словами, в період з 26 вересня по 2 жовтня 2017 року підтверджені втрати російських окупаційних військ на Донбасі склали 7 осіб. Зокрема, бойовики загинули в районі Новоазовська, Макіївки, Кадіївки і Брянки. Нагадаємо, раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що на території тимчасово непідконтрольної Україні частини Донбасу перебуває 1 тисяч росіян-окупантів, причому 3 тисячі - кадрові військові РФ. Вони перебувають у складі двох батальйонно-тактичних груп, 1 ротної тактичної групи. У росіян є близько 200 танків, 400 бойових броньованих машин, 140 одиниць артилерії та новітні зразки зенітно-ракетних комплексів.
Події Молдаванин організував банду магазинних злодіїв-гастролерів під Києвом Оперативники управління карного розшуку поліції Чернігівській області затримали в Києві групу грабіжників, які «гастролювали» по Україні і обкрадали магазини вздовж автотрас. Про це інформує прес-служба обласної поліції. Протягом останніх тижнів у Козелецькому районі Чернігівської області було зареєстровано низку однотипних пограбувань з магазинів. У всіх випадках постраждали торговельні заклади, які містяться в селах уздовж траси Київ - Чернігів. Співробітники кримінальної поліції Чернігівській області в ході ретельного аналізу і проведення оперативно-розшукових заходів вийшли на підозрілу групу осіб, чий автомобіль-таксі часто бачили в Козелецькому районі. Поліцейські з'ясували, що ватажок угруповання, 35-річний громадянин Молдови, чотири місяці тому вийшов на свободу з в'язниці в Київській області, де відбував покарання за крадіжки. Чоловік знайшов однодумців і разом з ними почав грабувати магазини вздовж траси в Чернігівській, Житомирській, Рівненській та Сумській областях. Поки подільник-таксист чекав під магазином, злодій пробирався всередину і швидко виносив звідти все цінне. Після декількох пограбувань грабіжники їхали в іншу область.
Кримінал У СІЗО Одеси повісився 33-річний арештант В Одеському слідчому ізоляторі в середу, 4 жовтня, був виявлений повішений арештант. Про це повідомили в прокуратурі Одеської області. За інформацією прокуратури, тіло 33-річного чоловіка з ознаками самогубства знайшли в одній з камер СІЗО. В результаті розпочато розслідування за фактом службової недбалості. Разом з тим журналісти з'ясували у джерела в правоохоронних органах, що арештант нібито був іноземцем, в камері він перебував не сам, але його сусід стверджує, що нічого не бачив і не чув, бо спав. Нагадаємо, після вбивства в Одеському СІЗО в серпні 2017 року почалася реорганізація Пенітенціарної служби. Так, 17 серпня ввечері на подвір'ї СІЗО в контейнері для сміття знайшли частини тіла жінки-інспектора. У скоєнні вбивства підозрюється 39-річний ув'язнений. На думку правоохоронців, він зґвалтував і задушив жінку, потім тіло розчленував і викинув у сміттєвий контейнер. Після цього відсторонили від посади начальника СІЗО Одеси, а за фактом службової недбалості та неналежного виконання своїх обов'язків співробітниками СІЗО прокуратура області відкрила кримінальне провадження. Крім того, з СІЗО почала надходити інформація, що після вбивства в ізоляторі «ввели репресії».
Політика Комітет Ради повернув Порошенку на доопрацювання законопроект про особливий статус Донбасу Комітет з питань нацбезпеки і оборони Верховної Ради повернув на доопрацювання Президенту України Петру Порошенку законопроект про продовження особливого статусу Донбасу на рік. Тільки 7 з 15 депутатів на засіданні Комітету підтримали пропозицію прийняти за основу та в цілому президентський законопроект про продовження особливого статусу Донбасу на рік, а 8 членів - підтримали пропозицію повернути законопроект на доопрацювання, передає кореспондент АСН. Член Комітету і нардеп фракції «Народний фронт» Іван Вінник презентував на засіданні текст документа, зазначивши неприпустимість низки його норм. «Йдеться про те, що для підтримки мінських домовленостей нам потрібно продовжити дію закону про особливий режим місцевого самоврядування окремих районів Донецької та Луганської областей на один рік. Законопроект містить низку суперечливих, неприйнятних положень, які не сприймаються суспільством в Україні. Наші дипломати кажуть, що це їм потрібно», - сказав він. На думку Вінника, Комітет з нацбезпеки і оборони не може давати оцінку якості роботи української дипломатії, як і давати якісь рекомендації, які, на їхню думку, підсилюють позицію української дипломатії.У відповідь на цю критику голова фракції БПП Артур Герасимов попросив нардепів все-таки схвалити законопроект президента. «Ухвалення або неухвалення закону може дуже вплинути на ситуацію на Донбасі... Ви повинні розуміти, що росіяни вже приготували собі шампанське! Неухвалення закону може призвести до істотного збільшення кількості обстрілів. Від ухвалення чи неухвалення  закону також залежить можливість введення миротворчої місії ООН», - підкреслив Герасимов. Після тривалої дискусії голова Комітету Сергій Пашинський озвучив поправку: «Відповідно до ст.10, особливий статус набирає чинності виключно після повного виведення військ, військової техніки, бойовиків з території України». Однак більшість нардепів Комітету не підтримали законопроект навіть з поправкою Пашинського, рекомендувавши його направити на доопрацювання президенту з урахуванням пропозицій членів Комітету.
Політика Комітет рекомендував Раді ухвалити закон про реінтеграцію Донбасу. Але Савченко - проти Комітет з питань нацбезпеки і оборони рекомендував Верховній Раді України ухвалити президентський закон про реінтеграцію Донбасу. Рішення було ухвалене на засіданні Комітету більшістю голосів, передає кореспондент АСН. Проти законопроекту голосувала нардеп і Герой України Надія Савченко. «До другого читання буде створено робочу групу на чолі з депутатом Андрієм Левусом», - сказав голова Комітету Сергій Пашинський. При цьому альтернативний законопроект про реінтеграцію Донбасу, який презентувала віце-спікер Оксана Сироїд, відхилили. Нагадаємо, також сьогодні Комітет з питань нацбезпеки і оборони повернув на доопрацювання Президенту України Петру Порошенку законопроект про продовження особливого статусу Донбасу на рік. Тільки 7 з 15 депутатів підтримали президентський законопроект.
Кримінал Гроші не пахнуть. СБУ в Миколаєві і Херсоні закрила два кол-центри, які працювали на Росію і Крим Спецслужба припинила діяльність двох нелегальних кол-центрів, які відкрили росіяни в Україні, щоб економити на вартості робочої сили. До того ж компанії не платили податки і збори за офіційне оформлення співробітників. Кол-центри обслуговували клієнтів з РФ і анексованого Криму. Причому це були і російські комерційні структури і муніципальні установи. При цьому сервери компанії з усією базою даних містилися в Росії і адмініструвалися через віддалений доступ. Користувалися послугами й українські клієнти. Зараз перевіряється інформація, чи передавалася їхня закрита інформація спецслужбам Росії. Як з'ясувалося, ті, хто хотів працювати в незаконному кол-центрі, незважаючи на неофіційне оформлення, мали повідомити роботодавця персональні дані: номери мобільних телефонів, адреси поштових електронних скриньок, акаунти в соціальних мережах. І навіть усі дані своїх родичів. У кол-центрах вилучено техніку і документацію, накладено арешт на рахунки компанії.
Події оформление ленты  Король Саудівської Аравії застряг на трапі літака в Москві Перший візит короля Саудівської Аравії Салмана бен Абдель Азіз аль Сауда в Москву почався з НП, оскільки трап-ескалатор несподівано зупинився на третині шляху і монарху довелося спускатися пішки. 81-річний монарх СА зробив свій перший візит до Росії. Візит Салмана триватиме до 7 жовтня. Передбачається, що в четвер, 5 жовтня, відбудеться зустріч з президентом країни-агресора Володимиром Путіним, будуть обговорюватися питання нафтового ринку і можливої ​​поставки в СА зенітних ракетних комплексів С-400 «Тріумф». Разом з тим зустрічати монарха в аеропорт не прибули ні Путін, ні Медведєв, Салмана в аеропорту зустрічав віце-прем'єр Дмитро Рогозін. Як підкреслив кремлівський журналіст Дмитро Смирнов, король Саудівської Аравії прилетів до Москви зі своїм трапом-ескалатором. Король Саудовской Аравии прилетел в Москву со своим трапом-эскалатором, но с ним что-то случилось: Королю пришлось спускаться пешком pic.twitter.com/2hX1TYHdaX — Дмитрий Смирнов (@dimsmirnov175) 4 октября 2017 г. Энергетическая Сверхдержава и поломанный эскалатор.Король Саудовской Аравии прилетев в Россию первое, что увидел это поломанный эскалатор. pic.twitter.com/9FCawhwhKg — Ray (@Ray_net_ua) 4 октября 2017 г.
Закон і Право Рада ухвалила закон про електронні довірчі послуги Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект № 4685 «Про електронні довірчі послуги». Документ підтримали 240 народних депутатів, передає кореспондент АСН. «Закон спрямований на гармонізацію українського законодавства з європейським у частині електронної ідентифікації та довірчих послуг для електронних транзакцій», - заявив голова профільного Комітету з питань інформатизації та зв'язку Олександр Данченко. За його словами, закон максимально наближений до законодавства ЄС у сфері електронних довірчих послуг, що є великим кроком до інтеграції нашої цифрової економіки. «Серед новел законопроекту - прозорий порядок отримання статусу постачальника електронних послуг, електронних довірчих послуг, чітке розмежування повноважень органів влади, впровадження процедури незалежної оцінки відповідності для надання таких послуг, можливість використання ними у своїй діяльності як національних, так і міжнародних стандартів», - сказав Данченко. Сам закон набере чинності за рік після публікації в офіційному виданні. «Крім того, вже акредитовані центри сертифікації ключів автоматично вносяться центральним засвідчувальним органом у довірчий список, а електронні цифрові підписи та посилені сертифікати відкритого ключа використовуються до закінчення терміну їхньої дії, але не пізніше двох років з дня набрання чинності цим законом», - додав Данченко.
Суспільство оформление ленты  Зі школи на Закарпатті зняли державні символ Угорщини У селі Соломонове Ужгородського району Закарпатської області зняли угорські національні символи. Про це повідомило місцеве видання Мukachevo.net. Відзначається, що навчання в школі ведеться угорською мовою. Як повідомив голова місцевої організації КМКС (Партія угорців Закарпаття) Каталін Палко, інцидент стався 3 жовтня. «Невідомі зняли всі угорські символи - прапор, в фойє - герб і гімн Угорщини», - заявив Палко. У свою чергу директор школи Нора Лешко-Ковач повідомила, що ввечері її чекали троє людей, які назвалися працівниками Служби безпеки України. Саме вони забрали символи Угорщини через порушення українського законодавства. Зараз у КМКС мають намір подати скаргу на «дії невідомих осіб» до правоохоронних органів. Нагадаємо, відповідно до нового закону про освіту, з 1 вересня 2018 року в українських школах діти представників нацменшин вивчатимуть предмети рідною мовою, паралельно вивчаючи державну мову. З 5 класу діти почнуть навчатися українською, а мову нацменшин вивчатимуть як окрему дисципліну.
Політика У Раді закликали міжнародних колег бойкотувати росіян Рада прийняла постанову "Про Звернення Верховної Ради України до парламентів країн - членів Міжпарламентського союзу щодо бойкоту ініційованої російськими парламентаріями 137-ї Асамблеї Міжпарламентського Союзу (Санкт-Петербург)", за що проголосували 249 нардепів, передає кореспондент АСН.   "Я даю доручення Апарату ВР, щоб були розіслані парламентам роз'яснення  позиції нашого парламенту",  - заявив спікер Андрій Парубій.  Віце-спікер Ірина Геращенко пояснила, що Росія, яка третій рік продовжує воєнну агресію і намагається в річницю революції організувати в Санки-Петербурзі 137-му Асамблею Міжпарламентського Союзу, що неприпустимо.  Верховна Рада України постановляє:  1. Затвердити Звернення  Верховної Ради України до парламентів країн - членів Міжпарламентського союзу щодо бойкоту ініційованої російськими парламентаріями 137-ї Асамблеї Міжпарламентського Союзу (Санкт-Петербург). 2. Доручити Голові Верховної Ради України невідкладно направити текст Звернення до парламентів країн-членів Міжпарламентського союзу. 3. Ця Постанова набирає чинності з дня її ухвалення.
Суспільство оформление ленты  «Свобода» і «Нацкорпус» палять шини під Радою, протестуючи проти законопроектів Порошенка ВО «Свобода» і «Національний корпус» почали палити шини під Верховною Радою з вимогою зняти з розгляду закони про реінтеграцію Донбасу. Близько 100 представників політсил продовжують мітингувати під парламентом, передає кореспондент АСН. «Сьогодні остаточно з'ясувалося: Президент не планує повертати Донбас», - заявили в політсилі. У Нацкорпусі жорстко виступили проти запропонованого гарантом законопроекту і не хочуть «допустити легалізації національної ганьби». Протестувальники підпалили кілька шин, які відразу загасили пожежники, проте площа перед Радою задимлена. Націоналісти вважають, що законопроект Порошенка є антиконституційним, що прямо порушує чинне законодавство України, оскільки ніяк не вирішує проблему окупованих територій. «Статус ОРДЛО назавжди узаконить в Україні центр сепаратизму», - заявили в Нацкорпусі. «Цей законопроект про продовження особливого статусу Донбасу - черговий «договірняк», написаний під диктовку іноземних «партнерів», передбачає не тільки амністію сепаратистів, а й легалізацію їх бандформувань», - додали в політсилі. Нагадаємо, Комітет з питань нацбезпеки і оборони Верховної Ради повернув на доопрацювання Президенту України Петру Порошенку законопроект про продовження особливого статусу Донбасу на рік. Тільки 7 з 15 депутатів на засіданні Комітету підтримали пропозицію ухвалити законопроект.
Події оформление ленты  Копи ледь не пристрелили на вулиці актора, вважаючи його грабіжником Поліція штату Індіана ледь не застрелила на вулиці актора, який грав грабіжника магазину. Сцена бандитського пограбування знімалася в компанії Back Step Brewing Company, розташованої в місті Крофордсвілл. Поліцію ввів в оману дзвінок перехожого, який повідомив на 911, що побачив, як чоловік у масці з рушницею входить у будівлю. Поліція швидко приїхала на виклик, а оскільки в фільмі знімалося кілька дублів - то вони застали ту ж саму картину. Офіцери наказали людині кинути зброю і лягти на землю. Але чоловік спробував пояснити їм, що він лише актор і не виконав їхні вимоги. На що поліція відкрила вогонь по акторові. Джефф Дафф, так звали нещасного, дивом не отримав травм. Компанія, яка знімає фільм, визнала, що не повідомила поліції або довколишнім підприємствам, про те, що буде знімати фільм, і вибачається за помилку.
Кримінал оформление ленты  Замах на Радковського: стріляли з пістолета Марголіна, куля засіла в хребті У першого заступника голови Одеської обласної ради Олега Радковського стріляли з самозарядного малокаліберного пістолета системи Марголіна. Про це пише місцеве видання «Думская», посилаючись на поліцію. «Була група на автомобілі. Вони чекали чиновника дві години біля ресторану. Стріляли через вікно авто з пістолета Марголіна калібру 5,6 мм - цю зброю нерідко використовують кілери. Вбивати точно не хотіли, це було залякування», - сказав співрозмовник видання. Всього кілери зробили чотири постріли в спину депутата. У Радковського - поранення руки, хребта в ділянці попереку і ноги. З хребта кулю лікарі витягти не змогли. Зараз потерпілий перебуває в лікарні під цілодобовою охороною. Партія «Батьківщина», членом якої є потерпілий, вже зробила заяву, пов'язавши замах з політичною діяльністю Олега Радковського.
Події Прокуратура назвала попередню причину ДТП з автобусом Нацгвардії під Києвом Військова прокуратура Центрального регіону України порушила кримінальне провадження за фактом смертельної ДТП під Новими Петрівцями, в якій загинув військовий. Про це повідомили в прес-службі прокуратури. За попередніми даними, під час руху військової колони, приблизно за 2 км від розташування військової частини, маршрутний автобус «Богдан» допустив зіткнення з військовим транспортним засобом, який перевозив військових у супроводі автомобіля Служби безпеки дорожнього руху Національної гвардії України. У ДТП загинув військовослужбовець строкової служби, 7 військових і водій маршрутного автобуса отримали травми і доставлені в лікарні. За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху військова прокуратура Дарницького гарнізону Центрального регіону України зареєструвала кримінальне провадження за ч. 2. ст. 286 КК України. Зараз тривають першочергові слідчі дії. Нагадаємо, в Київській області вранці в четвер, 5 жовтня, сталася ДТП. Як відзначали очевидці, винуватцем аварії виявився водій пасажирського автобуса, який порушив ПДР і не надав пріоритет у русі колоні.
Політика Порошенко повернув нардепам доопрацьований законопроект про особливий статус ОРДЛО Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради доопрацьований законопроект №7164 «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей», який подовжує особливий статус окупованих територій. Текст доопрацьованого законопроекту оприлюднений на сайті Верховної Ради. В результаті правок був доданий пункт про те, що особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей буде продовжений виключно після виконання всіх умов, викладених у статті 10 нового закону. Це стосується виведення всіх незаконних збройних формувань, їхньої військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України. Нагадаємо, у четвер, 5 жовтня, Комітет з питань нацбезпеки і оборони Верховної Ради повернув на доопрацювання Президенту України Петру Порошенку законопроект про продовження особливого статусу Донбасу на рік. Тільки 7 з 15 депутатів на засіданні Комітету підтримали пропозицію прийняти законопроект, а 8 членів - підтримали пропозицію повернути законопроект на доопрацювання.
Суспільство Українців попередили про сильний шторм 5-6 жовтня ДСНС попереджає українців про посилення 5-6 жовтня швидкості вітру до критеріїв стихійного явища 25-30 метрів на секунду. Про це сказано на сайті ДСНС України. Як зазначається, за даними Укргідрометцентру, в четвер, 5 жовтня, вдень у Рівненській, Львівській, Волинській, Хмельницькій, Тернопільській, Чернівецькій, Івано-Франківській та Закарпатській областях очікуються пориви вітру до 17-22 метрів на секунду. «Сьогодні ввечері і вночі 6 жовтня у Волинській, Львівській, Рівненській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Чернівецькій, Тернопільській та Закарпатській областях очікується посилення вітру до критеріїв стихійного явища 25-30 метрів на секунду», - сказано в повідомленні. Протягом п'ятниці, 6 жовтня, згідно з повідомленням, у Києві, Житомирській, Чернігівській, Сумській, Київській, Черкаській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській та Дніпропетровській областях посилення вітру до 19-24 метрів на секунду, в Одеській, Херсонській, Миколаївській, Харківській, Запорізькій, Луганській та Донецькій областях до 15-20 метрів на секунду.
Політика Після обіду Рада розгляне законопроекти президента про реінтеграцію Донбасу Рада розгляне законопроекти президента про реінтеграцію і продовження особливого статусу Донбасу ще на рік після обіду. Про це під час засідання парламенту перед перервою повідомив спікер Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. Першого разу за внесення до порядку денного законопроекту про реінтеграцію Донбасу проголосували всього 213 нардепів. "Ймовірно, депутати не зовсім зрозуміли. Це голосування за внесення до порядку денного законопроекту, щоб ми могли після обіду його розглянути", - сказав спікер, поставивши на повторне голосування пропозицію, яку підтримали 232 парламентарії. За внесення до порядку другого законопроекту про продовження особливого статусу для Донбасу на рік проголосували 253 нардепи, хоча, як повідомляла раніше АСН, цей проект закону профільний Комітет з питань національної безпеки і оборони рекомендував направити на доопрацювання президенту. При цьому нардеп БПП Ігор Гринів пояснив у кулуарах, що позиція членів Комітету - політична. Тому законопроект все одно буде розглядатися з залу.
Події оформление ленты  Вандалові, який розбив у Києві пам'ятник Героям Небесної Сотні, загрожує три роки в'язниці Жителю окупованого Севастополя, що розбив пам'ятник Героям Небесної Сотні на вулиці Інститутській у Києві, інкримінують скоєння злочину за ч.1 ст.194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах). Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник голови МВС Зорян Шкіряк. За словами Шкіряка, вандалові загрожує три роки в'язниці. «Зараз він затриманий у рамках ст.208 КПК і до подальшого рішення суду перебуватиме під вартою», - додав радник міністра. Нагадаємо, у четвер, 5 жовтня кримчанин 1974 року народження розбив пам'ятник Героям Небесної Сотні на Інститутській в Києві. Присутні очевидці ледь не влаштували самосуд над чоловіком. Врятували вандала правоохоронці.
Події У пожежі під Харковом загинула 4-річна дівчинка У п'ятиповерховому будинку в смт Слобожанське Харківської області в результаті пожежі загинула чотирирічний дитина, її мати 1993 р.н. була госпіталізована в критичному стані з отруєнням чадним газом. Про це передає прес-служба ГУ ДСНС по Харківській області. Повідомлення про загоряння надійшло до рятувальників о 6:33 четверга. «З повідомлення стало відомо про пожежу в одній з квартир на першому поверсі, а також сильне задимлення сходової клітки під'їзду», - сказано в повідомленні. Рятувальники встановили на місці, що задимлення загрожувало життю мешканців квартир всього під'їзду. Була проведена евакуація людей. Першими рятувальники виявили двох осіб, які лежали без свідомості на сходах між 4-м і 5-м поверхами: жінку і її 4-річну дочку. Постраждалих винесли і передали лікарям. «Медики констатували смерть дитини, а матір дівчинки з сильним отруєнням чадним газом доставили в Харківську обласну клінічну лікарню», - сказано в повідомленні. О 07:50 пожежу було локалізовано.
Економіка Пенсійна реформа фактично легалізує тих, хто працює без офіційного оформлення або "в тіні" Людина, яка не працювала або працювала на себе, не платила страхові внески, зможе вийти на пенсію в 65 років за умови, що вона буде самостійно сплачувати єдиний соціальний внесок протягом 15 років. Про тонкощі Пенсійної реформи 5 жовтня в ході селекторної наради з керівництвом відділень Пенсійного фонду розповів міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє прес-служба відомства. «Це вводиться за тих умов, що особам, які працюють у тіньовому секторі, секторі неформальної зайнятості або працюють за кордоном, передбачені всі можливості для добровільної участі у пенсійній системі і сплати страхових внесків», - сказано в повідомленні. У законі також передбачили для таких осіб можливість одноразової сплати страхових внесків. Нагадаємо, 3 жовтня Верховна Рада ухвалила урядовий законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій». Підписати документ Президент планує до понеділка 9 жовтня, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.
Суспільство оформление ленты  У США чоловік заявив, що прилетів з майбутнього попередити світ про вторгнення інопланетян У штаті Вайомінг у США поліція затримала чоловіка, який у стані алкогольного сп'яніння намагався розповісти місцевим жителям, що прибув з 2048 року попередити про вторгнення інопланетян. Про це пише KCWY. Правоохоронці повідомили, що чоловіка затримали в місті Каспер через перебування у стані алкогольного сп'яніння в громадському місці. Затриманий розповів поліції, що інопланетяни мають прибути на Землю вже в 2018 році, тому йому треба поговорити з «президентом міста». Він також додав, що алкоголь в його організмі був необхідний для переміщення в минуле. Нагадаємо, раніше британські конспірологи й уфологи дійшли висновку, що з жовтня по грудень людство чекають важкі випробування і «надзвичайні ситуації». Фахівці вважають, що перша загроза для людей може настати вже 5 жовтня. Цього дня на Сонці може статися сильний магнітний спалах, який людство може не витримати. 21 жовтня із Землею зіткнеться планета Нібіру, ​​а в листопаді конспірологи прогнозують падіння величезного астероїда, який може призвести до кінця світу. На грудень же заплановано вторгнення сотень гігантських НЛО.
Культура Депутати заборонили гастролі російських артистів в Україні Верховна Рада ухвалила Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про гастрольні заходи в Україні» щодо особливостей організації та проведення гастрольних заходів в Україні за участю громадян країни-агресора. З третьої спроби закон підтримали 232 нардепи, передає кореспондент АСН. «Це вкрай важливий закон. Це захист нашого простору шляхом заборони гастролей з країни-агресора», - заявив спікер Андрій Парубій. У пояснювальній записці до закону зазначається, що останнім часом намітилася стійка тенденція до збільшення кількості публічних виступів і гастролей громадян РФ. Часто вони порушують українське законодавство щодо перетину кордону з тимчасово окупованими територіями, публічно підтримують анексію Криму і агресію проти України. Такі факти викликають серйозне занепокоєння. Закон передбачає заборону проведення гастролей, якщо в ньому бере участь особа, яка внесена до переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці. Якщо учасником гастролей є громадянин країни-агресора, то організатор не пізніше, ніж за 30 днів до дня проведення гастролей подає запит у СБУ. СБУ протягом 10 днів з моменту отримання запиту розглядає і надає організатору гастролей відповідь про наявність чи відсутність законних підстав для недопущення громадянина країни агресора для участі в гастролях.
Політика Рада призначила Яструбинського членом НКРЕКП За постанову про призначення Василя  Яструбинського членом регулятора проголосували 252 нардепів,. Про це передає кореспондент АСН.  "Відповідно до Указу президента та графіку ротації, вже 26 листопада національний регулятор фактично втратить своі повноваження. І це не лише стосується тарифів, а й проведення інвестиційної діяльності та повноцінної роботи регулятора", - виступав перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Дмитро Андрієвський.  Він повідомив, що на виконання статті 8 Закону України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» від 22.09.2016 р. № 1540, а також відповідно до Указу Президента України «Про затвердження плану ротації Голови та членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» від 23.03.2017 р. № 78/2017, Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства на своєму засіданні 4 жовтня 2017 року розглянув кандидатури до складу Конкурсної комісії, запропоновані депутатськими фракціями (групами): Гаврилюк Олени Володимирівни (депутатська фракція Політичної партії «Об’єднання «САМОПОМІЧ); Кучеренка Олексія Юрійовича (депутатська фракція Політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «БАТЬКІВЩИНА); Яструбинського Василя Івановича (депутатська фракція Партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА»).   За результатам обговорення та проведеного рейтингового голосування кандидати набрали голосів: Гаврилюк О.В. -     1; Кучеренко О.Ю. -    2; Яструбинський В.І. -   7.   Тому Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України кандидатом на посаду Конкурсної комісії - Яструбинського Василя Івановича, що отримав найбільшу підтримку. 
Події оформление ленты  Активісти «Нацкорпусу» розгромили літній майданчик офісу Балашова та зламали «корову» Декілька десятків представників партії «Національний корпус» сьогодні, 5 жовтня, вдень спробували розгромити офіс Геннадія Балашова, який розташований на перетині вул. Інститутської та Шовковичної в Києві. Про це передає кореспондент АСН. За його словами, активісти розламали корову, яка стояла там як декорація, а також літній майданчик біля офісу. Коли на місце прибули близько 50 представників поліції, почалася бійка, один з учасників застосував сльозогінний раз. Проте конфлікт швидко закінчився. Активісти розповіли, що вони спробували влаштувати погром за нанесення графіті «5.10» і зображення Вадима Рабиновича на місце знищених малюнків часів Євромайдану на вулиці Грушевського. Десятки представників «Національного корпусу» пішли до Печерського райуправління поліції, куди відвезли вандала, який знищив сьогодні пам'ятник Героям Небесної сотні.
Економіка Пенсіонери, які працюють, у жовтні отримають і зарплату, і пенсію Пенсіонери, які працюють, почнуть отримувати свої пенсії в повному обсязі вже з 1 жовтня цього року. Про це 5 жовтня під час селекторної наради з керівництвом відділень Пенсійного фонду заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє прес-служба відомства. «Пенсіонер, який заробив собі пенсію, з 1 жовтня 2017 року отримуватиме її в повному обсязі, продовжуючи платити внески до Пенсійного фонду і податки в державний бюджет», - сказано в повідомленні. Крім того, законопроектом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» скасовується зменшення розміру виплати жінкам, які скористалися правом дострокового виходу на пенсію по досягненню 55 років. Разом з тим зберігається право на достроковий вихід на пенсію: в 50 років для матерів, які виховали 5 дітей або інвалідів з дитинства; в 55 років для військових - учасників бойових дій; в 40/45 років для ліліпутів і диспропорційних карликів; від 20 до 35 років для артистів (при наявності вислуги); для журналістів, в разі поранення, контузії, каліцтва, отриманих при виконанні службових обов'язків в місцях надзвичайних подій; для чорнобильців (зі зниженням пенсійного віку). Нагадаємо, 3 жовтня народні депутати ухвалили урядовий законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій». Документ передбачає проведення з 1 жовтня 2017 року осучаснення пенсій для 9 млн пенсіонерів, а також збільшення мінімальної пенсії до1452 грн.
Закон і Право Рада ухвалила закон про кібербезпеку України Верховна Рада ухвалила в повторному другому читанні і в цілому Закон України «Про основні засади забезпечення кібербезпеки України». За це проголосували 257 нардепів, передає кореспондент АСН. «Закон не стосується контенту сайтів, газет тощо. Закон стосується захисту тільки технологічної інформації, як це було, коли вірус Petya вразив системи обленерго та інших компаній, системи звітності... Ми перебуваємо у стані гібридної війни, тому питання захисту критичної інфраструктури є дуже важливим», - заявив голова профільного комітету Олександр Данченко. Метою закону є створення національної системи кібербезпеки. У законі уточнений зміст понять «кібербезпека» і «кіберзахист» і, відповідно, розмежовані об'єкти кібербезпеки/кіберзахисту. Також було доопрацьовано зміст поняття «критично важливі об'єкти інфраструктури», введено поняття національних електронних інформаційних ресурсів. Законом вводяться механізми застосування кращих європейських і світових практик і стандартів у частині розробки й ухвалення галузевих стандартів кіберзахисту критично важливих об'єктів інфраструктури. Ухвалення закону про кібербезпеку дозволить визначити правові та організаційні засади забезпечення захисту життєво важливих інтересів людини і громадянина, суспільства і держави, національних інтересів України в кіберпросторі.
Політика Європарламент ухвалив резолюцію про права людини в Криму Європарламент ухвалив резолюцію про права людини в окупованому РФ Криму. Про це інформує прес-служба Європарламенту. «Переслідування проти татарської громади повинні припинитися. Депутати ЄП засуджують вироки проти Чейгоза і Умерова, а також Семени», - сказано в повідомленні. Згідно з інформацією відомства, вироки є серйозними порушеннями прав людини і повинні бути скасовані. Євродепутати також вимагають термінового звільнення Чейгоза і Умерова, а також скасування звинувачень проти Семени. «Реальність репресій і застосування законодавства про екстремізм, сепаратизм і тероризм призвели до значного погіршення ситуації з правами людини на півострові і порушення свободи слова», - відзначили в ЄП. Депутати вважають, що основні свободи громадян не гарантовані. У Європейському парламенті підкреслили, що анексія Криму з боку Росії є незаконною і порушує міжнародне право, а також європейські угоди, підписані Україною і РФ.
Політика оформление ленты  Зробив умисно: вандал, який розбив пам'ятник Небесній Сотні, пояснив свої мотиви Вандал, який 5 жовтня знищив меморіал Героям Небесної Сотні на Інститутській, заявив, що він зробив це умисно. Як написав на своїй сторінці в соціальній мережі спікер Нацполіції Ярослав Тракало, чоловік - уродженець Луганська. Він підтвердив, що зруйнував пам'ятник умисно. "Я зробив це умисно, щоб закінчити війну на Донбасі, - так пояснює свій ганебний вчинок затриманий поліцейськими за руйнування пам'ятника загиблим героям на алеї Героїв Небесної сотні - 43-річний уродженець Луганська, який приїхав до столиці України з Криму. Приїхав не в Москву, Ростов , Донецьк чи Луганськ. А в Київ. Щоб закінчити війну на Донбасі, ага", - написав Тракало. Нагадаємо, інцидент стався в Центрі Києва в обід. Чоловік розгромив монумент, розбив його кам'яні плити, розкидав і зім'яв квіти, які лежали біля підніжжя. Поліція не встигла зупинити його. Водночас перехожі ледь не лінчували вандала. Зараз він перебуває в поліції.
Політика Доопрацьований законопроект про продовження особливого статусу Донбасу схвалений Комітет з питань нацбезпеки і оборони України схвалив доопрацьований президентом законопроект про продовження особливого статусу Донбасу на рік. Рішення підтримали 8 з 15 членів Комітету, передає кореспондент АСН. Нагадаємо, раніше на ранковому засіданні тільки 7 з 15 депутатів Комітету підтримали пропозицію ухвалити за основу та в цілому президентський законопроект про продовження особливого статусу Донбасу на рік, а 8 членів - підтримали пропозицію повернути законопроект на доопрацювання суб'єкту законодавчої ініціативи. "Президент вніс правки до законопроекту, який ми направили на доопрацювання. Це компромісний варіант. Сьогодні цілий день тривали консультації. І було враховано низку принципових вимог. Ми наполягали на тому, що про жодне визнання статусу ОРДЛО не може бути мови. Це закріплено. Вибори можливі тільки після повного виведення російських військ, озброєння і роззброєння бойовиків... Всі тези про те, що цим законом прощаються бойовики, дається їм амністія - не відповідають дійсності", - сказав голова Комітету Сергій Пашинський. У свою чергу, член Комітету і нардеп фракції "Народний фронт" Іван Вінник додав, що в законопроекті прописана норма про проведення виборів на території двох областей тільки на підставі законодавства України та "при сильному десанті міжнародної місії". "Таким чином, ця редакція повністю відповідає інтересам України", - запевнив він. При цьому голова фракції БПП Артур Герасимов нагадав, що продовження особливого статусу для поки ще окупованих територій на рік - одна з вимог міжнародних партнерів. І в разі неухвалення закону загроза ескалації військової агресії Росії істотно зростає. При цьому позафракційний нардеп від партії "Свобода" Левченко намагався зірвати засідання Комітету. Депутат наполягав на тому, що за схвалення президентського законопроекту проголосували 8 з 16, а не 15 нардепів. "Тобто рішення немає!" - кричав Левченко, вставши з-за столу. У відповідь голова Комітету Сергій Пашинський в жорсткій формі попросив Левченка "сісти на місце і не зривати засідання".
Політика Рада призначила ще одного свого члена в НКРЕКП За призначення другого члена регулятора від парламенту - Світлани Голікової - проголосували 265 нардепів, передає кореспондент АСН. "Відсутність членів комісії напередодні опалювального сезону - це загроза нацбезпеці", - заявив перший заступник Голови Комітету Олександр Домбровський.  За його словами, на виконання статті 8 Закону України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» від 22.09.2016 №1540-VIII Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки на своєму засіданні 4 жовтня 2017 року повторно розглянув кандидатури до складу Конкурсної комісії, запропоновані депутатськими фракціями групами): Геруса Андрія Михайловича (депутатська фракція Політичної партії «Об’єднання «Самопоміч»); Голікової Світлани Веніамінівни (депутатська фракція Політичної партії «Народний фронт»); Кучеренка Олексія Юрійовича (депутатська фракція Політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»). Під час виступу Герус зняв свою кандидатуру з розгляду на користь Голікової. За результатами обговорення кандидатур Голікової С.В. і Кучеренка О.Ю. та проведеного голосування Комітет переважною більшістю голосів (10 - за, 1 - утримався) ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України кандидатом на посаду члена Конкурсної комісії Голікову Світлану Веніамінівну та запросити її на пленарне засідання Верховної Ради України з розгляду цього питання. Проект постанови додається.   
Політика Президент Туреччини 9 жовтня прилетить на зустріч до Порошенка Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган прилетить до Києва 9 жовтня, де візьме участь у VI засіданні Стратегічної ради високого рівня між Туреччиною і Україною. Про це інформує агентство Інтерфакс-Україна. Згідно з повідомленням прес-служби турецького лідера, на засіданні Ради під головуванням Ердогана і президента Петра Порошенка будуть обговорюватися питання регіонального та двостороннього співробітництва. Крім того, у президента Туреччини також заплановані зустрічі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом та головою парламенту Андрієм Парубієм. У прес-службі президента Туреччини також анонсували підписання різних документів і протоколів щодо поглиблення відносин стратегічного партнерства двох країн. Будуть також підняті питання кримськотатарського народу.
Політика оформление ленты  Бійка почалася в Раді під час обговорення президентського законопроекту про реінтеграцію Донбасу У Верховній Рада під час обговорення першого закону про реінтеграцію Донбасу сталася масова тиснява і бійка. В ході розгляду законопроекту нардепи від "Самопомочі" заблокували трибуну, а потім і президію парламенту, передає кореспондент АСН. До них підбігли позафракційні нардепи від партії "Свобода", після чого в президії почалася бійка між нардепом Левченком і депутатом від "Народного фронту" Тетяною Чорновіл. Депутат Левченко і нардеп із "Самопомочі" Єгор Соболєв намагалися відібрати мікрофони у спікера і віце-спікера Ірини Геращенко.   "Я не боюсь боевиков в Минске, вас точно бояться не буду!", - кричала Геращенко, требуя сесть нардепов на рабочие места. Однако нардеп Левченко продолжал выкручивать микрофон, чему пыталась помешать Черновил. В итоге между ними также началась драка, а коллеги пытались их разъединить. Спикер Андрей Парубий вынужден был объявить перерыв в работе парламента.  
Суспільство В «Укрпошті» звільнятимуть працівників, які не посміхаються і грубіянять Нове керівництво «Укрпошти» зараз намагається знайти механізм для звільнення співробітників, які «не посміхаються і грубіянять» клієнтам. Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на в.о. генерального директора компанії Ігоря Смілянського. «Українське трудове законодавство недосконале і воно гальмує розвиток держави. Для того, щоб просто звільнити некомпетентну людину, треба пройти шість кіл пекла», - зазначив Смілянський. За його словами, представники «Укрпошти», за допомогою юристів, розробляють нормативні документи, в яких хочуть прописати визначення поняття «хамства». «Ми зацікавлені в залученні співробітників, які посміхатимуться, а тих, хто не посміхається і грубіянить - звільнимо», - сказав в.о. гендиректора компанії. Він додав, що під час реформи управління підприємства була розроблена програма навчання працівників.
Політика В "Опоблоці" заявили, що не голосуватимуть за закони про реінтеграцію Донбасу "Опозиційний блок" не голосуватиме за закони про реінтеграцію Донбасу. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив народний депутат фракції партії Вадим Новинський, передає кореспондент АСН. "Ми за ці законопроекти, запропоновані президентом, голосувати не будемо. Ми будемо готові голосувати за 7174 тільки якщо наші вимоги будуть враховані, адже інтереси людей, які там живуть, не враховані. Це закон щодо заморожування конфлікту і продовження війни", - заявив він . Коментуючи бійку в парламенті під час розгляду законопроекту, Новинський зазначив: "А що тут коментувати? Я цю маячню коментувати не буду!"Слід зазначити, що після перерви, оголошеної спікером, депутати партії "Самопоміч" і позафракційні від "Свободи" продовжують блокувати президію парламенту. А нардепи від БПП на чолі з Іриною Луценко та частиною нардепів від "Народного фронту" заблокували трибуну.
Політика оформление ленты  Бійка в Раді: "Самопоміч" продовжує блокувати трибуну "Самопоміч" продовжить блокувати трибуну до "переможного". Про це в кулуарах Верховної Ради України заявила народний депутат партії Олена Сотник, передає кореспондент АСН. "Йде нарада у Парубія. "Самопоміч" вимагає: або прибрати весь сором і ганьбу з президентського закону, або ухвалити за основу наш законопроект. Поки наші вимоги не будуть враховані, ми не підемо з трибуни і будемо її блокувати", - заявила вона. Сотник зазначила, що "Самопоміч" вимагає виключити пункт, де згадуються Мінські угоди, підписані "терористами під диктовку Путіна". Також "Самопоміч" вимагає включити в законопроект чіткі дати окупації Росією українських територій. Оскільки без чітких дат окупації, за її оцінками, неможливо буде вимагати юридично відповідальності РФ за збройний напад. Також необхідно в законі обмежити "безмежне право президента використати ВСУ" на окупованих територіях. Також з її слів, в законопроекті "немає жодного слова про відповідальність РФ, тому Україна не матиме права претендувати на будь-які компенсації".
Політика Ляшко заявив, що "скандальну норму" з законопроекту про Донбас виключено. Самопоміч заперечує це Голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявив ву кулуарах Верховної Ради України, що нарада у Парубія закінчилася компромісом. Про це передає кореспондент АСН. "Контраверсійна норма із законопроекту, а саме - ст. 7, де згадуються Мінські домовленості, із закону виключається. На цьому спочатку наполягали фракції. Про це домовилися на засіданні у Парубія", - сказав він. За його словами, робота Ради буде відновлена. У той же час Інтерфакс-Україна повідомляє, що депутат фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв негативно відповів на запитання про те, чи досягнута така домовленість."Проблема закону, що, проголошуючи окупацію, не вказує дату окупації, не вказує ніяких санкцій проти Росії за цю саму окупацію", - заявив він. Соболєв заявив, що неприпустимо назвати окупацію частини Донбасу "особливостями самоврядування".
Наука і технології У Туреччині знайшли незайману гробницю Миколи Чудотворця У церкві Св. Миколая в турецькому м. Демре археологи виявили підземне приміщення, де могли бути поховані останки святителя. Про це пише РИА Новости, посилаючись на главу департаменту охорони пам'яток адміністрації провінції Анталья Джеміль Карабайрам. Микола Чудотворець, якого називають також Миколою Угодником, є одним з найбільш шанованих християнських святих. Він жив у IV столітті в Малій Азії (тепер територія Туреччини), був священиком, а потім архієпископом г. Мири Лікійські. Церковні перекази розповідають про численні чудеса, які були здійснені святителем, і його надзвичайне милосердя. «Під східною частиною церкви Св. Миколая в Демре було знайдено приміщення. Рентгенівська томографія показує, що там в абсолютно незайманому стані з IV століття міститься конструкція з арковими перекриттями розміром 80 м2. Особливо важливо, що вона не пошкоджена, туди ще ніхто не входив у попередні століття. Це хвилююча подія. Коли ми закінчимо дослідження, то сподіваємося, що нам вдасться відкрити щось особливе, що стосується Св. Миколая. Археологи вважають імовірним, що це і є його справжня гробниця», - зазначив співрозмовник агентства.
Події Польські поліцейські знущалися з українки 21-річна громадянка України потрапила у відділення поліції Польщі після звинувачення в крадіжці. У правоохоронців дівчина провела добу. За словами затриманої, поліцейські змушували її роздягатися і залякували депортацією. Про це інформує Gazeta Wyborcza.. Затримання відбулося у Вроцлаві. Місцевий житель звернувся до правоохоронців з проханням знайти його вкрадений телефон. Чоловік звинувачував українку в злочині. Поліцейські, які прибули на місце події, відразу затримали дівчину, не вимагаючи від неї ніяких пояснень. Як з'ясувалося, пара довгий час була у відносинах, а на смартфоні поляка було багато спільних фотографій з нею. Звинувачення чоловік висунув після їхньої сварки. За словами постраждалої, у відділенні поліції її змушували роздягтися для обшуку догола. Цю процедуру правоохоронці провели двічі. Крім того, поляки залякували дівчину депортацією, говорячи, що громадянам України не місце у Вроцлаві. Вона провела добу в камері. Правоохоронці категорично спростовують слова дівчини, запевняючи, що арешт здійснювали відповідно до всіх правил. Дівчина знайшла адвоката і вимагатиме компенсацію за знущання.
Політика оформление ленты  "Це все брехня!" - Савченко з дикими криками зламала мікрофон Турчинова Під час виступу в парламенті голови РНБО Олександра Турчинова народний депутат Надія Савченко, яка до початку виступу крутилася біля його трибуни, почала кричати і зламала мікрофон в урядовій ложі. Олександр Турчинов під час вечірнього засідання парламенту намагався умовляти депутатів, які блокували трибуну, не даючи обговорювати законопроект про Донбас. "Зараз у парламенті відбувається спроба заблокувати рішення Верховної Ради про визнання Росії агресором! Всі, хто це роблять, працюють зараз на Росію, свідомо чи не свідомо..." - кричав Турчинов і стукав долонею по столу. У цей час під ложею знизу його почала перекрикувати позафракційна народний депутат Надія Савченко. "Це все - брехня, треба..." - закричала вона, але закінчення фрази не було чутно, оскільки депутат зламала мікрофон секретаря РНБО. Нагадаємо, вечірнє засідання Верховної Ради було перервано, оскільки представники фракції "Самопоміч" та деякі позафракційні нардепи заблокували президію Ради через законопроект про реінтеграцію Донбасу. Засідання продовжиться завтра о 10:00.

Сон у ніч з 22 на 23 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 22 на 23 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
23 квітня о 19:32 розпочнеться 16-й місячний день Фаза Місяця – зростаюча
Гороскоп від Анжели Перл на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 23 квітня 2024 року, представлений Анжелою Перл, обіцяє успішний початок дня, наповненого продукти....
Гороскоп від Павла Глоби на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 23 квітня 2024 року наголошує, що важливо прислухатися до інтуїції Вона може вказати напрямок і до....
Гороскоп на 23 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 23 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба розповіла, що 23 квітня буде сприятливим днем для деяких знаків зодіаку щодо любовних стосунків О....
Гороскоп на 23 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 23 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
більше матеріалів




/-1,875510931015-/ /-pc-/
Top