counter
Архів Повернутись назад 05 Червня 2016
5 Червня
За кордоном Німеччина вилучила РФ зі списку партнерів Уряд Німеччини оновив редакцію «Білої книги» - керівництва з ведення політики національної безпеки країни. Як пише Die Welt, в оновленій редакції Російська Федерація для Німеччини «більше не партнер, а суперник» і тепер входить в число основних загроз. Видання зазначає, що агресією на сході України і анексією Криму РФ поставила під питання європейський порядок, що встановився після закінчення холодної війни. У новій редакції документа йдеться про те, що РФ підкреслює стратегічне суперництво, збільшуючи військову діяльність на зовнішніх кордонах Європейського Союзу, використовує гібридні інструменти боротьби для розмивання межі між війною і миром. «Прагнення до влади президента Росії Володимира Путіна» ставиться в один ряд з такими загрозами, як неконтрольована імміграція біженців та хакерські атаки. У новій редакції «Білої книги» перераховані й інші загрози для безпеки країни: тероризм, кіберзлочинність, безконтрольна міграція, націоналізм, гонка озброєнь, глобальне потепління і епідемії. Новий документ налічуватиме 80 сторінок. Відзначається, що «Біла книга» була підготовлена ​​міністерством оборони країни спільно з іншими відомствами, відповідальними за національну безпеку. Документ має бути схвалений і представлений урядом.
Суспільство У Китаї в річницю подій на площі Тяньаньмень затримано активістів У Китаї через заходи в пам'ять про криваве придушення студентських протестів на площі Тяньаньмень в Пекіні 27 років тому затримано або поміщено під нагляд влади шістьох активістів. Про це повідомила неурядова організація «Вейканван», передає DW. За її даними, шість правозахисників, в тому числі поет Лян Тайпін, були затримані владою ще в четвер. Активісти влаштували приватну церемонію в пам'ять про трагічні події 4 червня 1989 року, коли китайська влада застосували танки для розгону тисяч продемократично налаштованих студентів, які зібралися на площі Тяньаньмень. В результаті тоді загинули сотні, а можливо, навіть тисячі людей. Затримані активісти обвинувачуються в порушенні порядку. За даними правозахисників, ще один активіст останніми днями зник у китайській столиці.
Політика Росія не хоче бачити місію ОБСЄ на кордоні з Україною Росія не згодна розмістити спостерігачів ОБСЄ на російсько-українському кордоні, поки Київ не закріпить особливий статус Донбасу в українській Конституції. Про це заявив голова МСЗ Росії Сергій Лавров, повідомляє РБК-Україна. «Про це ми ніколи не домовлялися», - сказав він, коментуючи можливість розміщення спостерігачів ОБСЄ на кордоні. За його словами, про перебування місії не йтиметься, поки немає амністії, закону про особливий статус, який дійсно буде гарантувати додаткові права цих територій. «Поки ці права в рамках особливого статусу не закріплені в Конституції України на постійній основі, важко розраховувати на те, що Донецьк і Луганськ погодяться «авансом» виконувати те, що, згідно з Мінським домовленостями, має завершувати політичний процес, а не бути його попередньою умовою», - сказав Лавров.
Суспільство УЄФА оприлюднив грошові виплати учасникам Євро-2016 УЄФА вже оголосив суми преміальних, які учасники фінальної стадії чемпіонату Європи отримають за різні досягнення на футбольних полях Франції. У скарбницю Федерації Футболу України вже потрапило вісім мільйонів євро тільки за саму участь у фінальному турнірі. Кожна перемога буде оцінена в додатковий мільйон євро, нічия - півмільйона євро. За вихід у плей-офф дається вже півтора, чвертьфіналісти зароблять іще по 2,5 мільйона. Півфінал принесе його учасникам по чотири мільйони євро. Максимальний виграш переможця Євро-2016 може скласти 27 мільйонів євро, в разі якщо команда здобуде три перемоги на груповому етапі. Таким чином, загальний фонд призових становив 301 мільйон євро, що істотно перевищує преміальні на Євро-2012 в Польщі та Україні - 196 млн, і Євро-2008 в Австрії та Швейцарії - 84 млн.
За кордоном Туреччина заборонила українським фурам перетинати кордон до 1 липня Туреччина не пропускає українські фури через нібито використання всіх квот. Про це в неділю, 5 червня, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України. «Співробітники турецьких контролюючих органів відмовляються оформляти українські транспортні засоби, які здійснюють перевезення вантажів між Україною та Туреччиною. Причиною відмови є те, що нібито українські перевізники повністю використали квоти разових двосторонніх дозволів другого кварталу. Таким чином, відновити перевезення вони можуть тільки з 1 липня 2016 року», - йдеться в повідомленні. Відзначимо, що позиція Мінінфраструктури полягає в тому, що українська сторона не погоджувалася з системою поквартального використання двосторонніх дозволів у 2016 році. Така система діяла тільки 2015 року, уточнили в Міністерстві.
Суспільство У Києві з'явився мобільний офіс поліції У Києві з'явився мобільний офіс поліції. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України. Голова Нацполіціъ Хатія Деканоїдзе запевнила, що в подальшому мобільні офіси поліції планують запустити в інших населених пунктах країни. В першу чергу вони з'являться в сільській місцевості, де немає умов для прийому громадян поліцейськими. «Люди зможуть поговорити, написати заяву, дізнатися відповіді на питання, які їх цікавлять», - уточнила Деканоїдзе.  За її словами, оснащення поліцейських подібними мобільними офісами вимагає додаткових ресурсів, в тому числі - фінансування з бюджету. «Я дуже сподіваюся і звертаюся до уряду, Верховної Ради, депутатів: поліція - це наше майбутнє, живий організм, який відповідає за безпеку нашого народу», - підкреслила очільниця Нацполіції. Вона також повідомила, що подібні «офіси на колесах» є досвідом західних країн. Вони призначені для обслуговування віддалених територій, в тому числі - кількох сіл одним поліцейським. Мобільні офіси оснащені комп'ютерами і модемами для доступу в мережу інтернет.
За кордоном Більшість швейцарців проти безумовного базового доходу Більшість швейцарців на референдумі проголосували проти введення безумовного базового доходу. Про це свідчать результати попереднього підрахунку голосів інститутом політичних і комунікаційних досліджень, оприлюднені в неділю, 5 червня. Згідно з даними на 13:00, 78 відсотків учасників народного волевиявлення проголосували проти введення базового доходу, а за підтримку ініціативи висловилися 22 відсотки тих, хто прийшов на виборчі дільниці. Голосування тривало лише дві години - з 10:00 до 12:00 за місцевим часом, а результати референдуму очікуються вже о 18 годині. Згідно з ініціативою, винесеною на голосування, базовий дохід повинен забезпечувати всьому населенню країни гідне людське існування і участь у суспільному житті. На думку ініціаторів, для цього кожен дорослий громадянин повинен щомісяця отримують 2500 швейцарських франків (близько 2260 євро), а дитина - 625 франків (565 євро). При цьому допомога з безробіття, соціальна допомога та пенсії мають бути скасовані.
Події На Закарпатті затримано фуру з контрабандними сигаретами Вранці 5 червня на посту в Нижніх Воротах, що у Воловецькому районі Закарпатської області, правоохоронці затримали фуру, яка намагалася провезти контрабандні сигарети на територію України. Про це повідомили в Державній фіскальній службі в Закарпатській області. За документами фура перевозила мінеральну вату. Однак під час огляду вантажівки правоохоронці виявили, що разом із зазначеним вантажем у причепі містяться тютюнові вироби. «Таким чином було припинено спробу переміщення сигарет на територію Закарпатської області з подальшим вивезенням тютюну за межі України через пункти пропуску або через «зеленку», - зазначили у відомстві. Як стало відомо, незаконне ввезення сигарет на територію України через Закарпаття контрабандисти намагалися здійснити за підробленими документами Київської обласної митниці. Вантаж направили до Києва для проведення слідчо-оперативних дій.
Політика Парубій розповів про причини падіння рейтингу партії Яценюка Спікер Верховної Ради Андрій Парубій, який пройшов до парламенту за списком Народного фронту (лідер - екс-прем'єр Аресеній Яценюк), прокоментував різке падіння рейтингу цієї політичної сили за останні два роки. Також серед причин падінь рейтингу Народного фронту голова Ради назвав те, що є не тільки «хороші реформи, які всім подобаються», але й не настільки популярні. Про це він розповів в інтерв'ю НВ. «Підняття тарифів на вимогу МВФ - непопулярна реформа. За неї ніхто і ніколи не отримував рейтингів. Але це реформа, на яку треба йти, бо без неї неможливо будувати економіку. Всі наші східноєвропейські партнери пройшли цей шлях. Ті, хто проводив подібні реформи, - до цього часу в своїх країнах не мають жодної політичної перспективи. Подивіться на [польського реформатора Лєшека] Бальцеровича», - заявив Парубій. Він запевнив, що не ставить собі за мету відновлення рейтингу Народного фронту до виборів, щоб пройти в Раду наступного скликання. «Нам треба робити все чесно перед собою і перед державою. Час і історія розсудять. Поки я тут є, поки ми тут є, нам треба зробити усе можливе для того, щоб держава стала сильнішою. Є така хороша фраза, не пам'ятаю чия: головне - перемогти, а історики пояснять - чому», - вважає Парубій.
За кордоном У Казахстані вчинено напади на магазини зброї, шестеро загиблих Шестеро людей загинули в результаті нападів на магазини зброї в місті Актобе (Казахстан), повідомляє агентство Интерфакс із посиланням на речника Міністерства внутрішніх справ країни. Вдень група чоловіків напала на магазин, було вбито продавця, ще одну людину поранено. За годину стало відомо про напад на інший магазин зброї в розташуванні військової частини Національної гвардії Казахстану. Жертвами стали офіцер і один військовослужбовець-контрактник, дев'ять військовослужбовців поранені, повідомили в МВС. За нападами, за словами спікера, стоять прихильники нетрадиційних релігійних течій. У місті було введено режим контртерористичної операції. Припинено роботу розважальних закладів, рух громадського транспорту. В ході перестрілок вбито трьох злочинців, одного поранено. Ще одного нападника затримано, кільком вдалося сховатися, розповіли в МВС Казахстану. Місцеві жителі повідомляють у соцмережах, що бандити захопили кількох заручників і викрали рейсовий автобус.
Суспільство Луценко анонсував масштабні чистки Генпрокуратури в регіонах Українська прокуратура використовує старі, ще радянські методи ведення слідства, де покарання зводиться до тортур, а злочини прокурорів ховають за товстими стінами в'язниці. Змінити підходи в системі ГПУ і викорінити з неї слідство вже найближчим часом обіцяє новий очільник ГПУ Юрій Луценко. За його словами, найближчим часом із ГПУ приберуть слідство. «За два роки в прокуратурі не буде слідства взагалі. Цей закон я, будучи депутатом, провів через парламент. Ми вже створили Національне антикорупційне бюро, яке буде займатися злочинами віп-чиновників, і до кінця цього літа має бути створено Державне бюро розслідувань, яке буде займатися іншими злочинами», - повідомив Луценко в своєму блозі на Українській Правді. Голова ГПУ також повідомив, що він доведе всі старі справи, розслідування яких затягували, до кінця і пріоритетним у цьому залишається розслідування злочинів Януковича та його оточення.
Суспільство Росія направила два безпілотники-розвідники на Донбас У зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу два безпілотних літальних апарати, запущені з території Росії, провели польоти з метою збору розвідданих. Про це в неділю, 5 червня, на брифінгу заявив спікер Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник. «У районі проведення АТО відбулися розвідувальні польоти двох ворожих безпілотників, запущених із території РФ, а також ще двох на Донецькому напрямі», - йдеться в повідомленні. За даними Головного управління розвідки Міноборони, всього в травні було зафіксовано 109 польотів безпілотників, а за минулий тиждень - 30 вильотів БПЛА, з яких три здійснені з території Росії. Крім того, у четвер, 2 червня, в районі Новоайдара українським військовим вдалося знищити один російський безпілотник.
Суспільство Луценко: У Лук'янівському СІЗО люди по 10 і більше років чекають рішення суду Справи підозрюваних, щодо яких зібрано повну доказову базу, повинні оперативно направлятися в суд, щоб люди роками не сиділи в слідчих ізоляторах (СІЗО). Про це заявив Генеральний прокурор Юрій Луценко під час зустрічі з представниками Конгресу США, а свою промову чиновник опублікував у блозі на «Українській правді». «У мене на робочому столі стоїть моя тюремна кружка, з якою я пройшов два з половиною роки, і вона нагадує про необхідність розгляду справ, що мають повні докази. У Лук'янівському СІЗО, наприклад, люди по 10 і більше років чекають рішення суду. Рекордсмен вже 16 років чекає рішення Апеляційного суду», - зазначив він. «Це неможлива система. Тому у мене є угода з пані Омбудсменом. Вона мені буде подавати перелік осіб, щодо яких треба переглянути запобіжний захід, враховуючи стан здоров'я або нерозумні терміни очікування суду», - додав Генпрокурор.
За кордоном У Франції невідомий обстріляв автобус із чеськими туристами Невідомий відкрив стрілянину по автобусу з туристами з Чехії на міжнародній швидкісній автотрасі поблизу міста Монтелімар на південному сході Франції, шестеро людей постраждали. Про це повідомляє Le Parisien. «Інцидент стався в районі 22:30 за місцевим часом у суботу, коли автобус, що слідував за маршрутом Іспанія - Чехія, рухався по шосе А7 на території французького департаменту Дром. В автобусі перебувало 75 осіб, серед них була група школярів», - вказується в повідомленні. За словами прокурора Алекса Перрена (Alex Perrin), пасажири автобуса отримали поранення від осколків скла, їм було надано першу медичну допомогу. Серед постраждалих - одна дитина. «Перший постріл розбив лобове скло, в результаті другого пострілу, що послідував через кілька секунд, було розбите заднє скло автобуса», - повідомив співробітник судового відомства. Ймовірно, зловмисник стріляв із мисливської рушниці. Стрілець зник з місця події. Слідство припускає, що відкрили стрілянину хулігани, автобус став випадковою мішенню. Подію підтвердила представник МЗС Чехії Ірена Валентова. «Було прострелено лобове скло, - зазначила вона. - Отримані шістьма туристами поранення не становлять загрози для життя». Інші подробиці інциденту поки не повідомляються.
Політика Стець: 300 голосів за децентралізацію Рада дасть тільки після виконання Мінських домовленостей Міністр інформаційної політики Юрій Стець переконаний, що, поки Росія повністю не виконає всі пункти Мінських угод, в парламенті не буде достатньої кількості голосів для прийняття змін до Конституції в частині децентралізації, де йдеться, в тому числі, і про особливий статус Донбасу. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. «Я думаю, що 300 голосів і навіть більше є, але в разі, якщо будуть дотримані ті пункти, які записані в Мінських домовленостях, тобто відновлення контролю над кордоном, відновлення українських прапорів над усіма будівлями і ще великий перелік пунктів», - сказав Стець на запитання, чи є у ВР голоси для ухвалення змін до Основного Закону в частині децентралізації. Він запевнив, що раніше, ніж Донецька і Луганська області будуть повернуті під контроль Української держави, мови про зміни до Конституції і особливий статус Донбасу не може бути.
Суспільство У Києві за кидок сміття повз урну хочуть встановити штраф у 22 тисячі гривень У Києві громадські інспектори та керівники органів самоорганізації населення штрафувати жителів, які смітять у місті. Відтепер за викинуте сміття повз урни доведеться заплатити 22 000 гривень. У столичному сквері представники Київська адміністрації демонструють, як культурно відпочивати на природі, і одночасно представили законодавчу ініціативу про збільшення штрафів за порушення благоустрою до 22 тисяч гривень. Столична влада також планує запровадити спеціальну систему контролю за благоустроєм. Вона фіксуватиме порушників на мобільний пристрій. Кияни сприйняли таку ініціативу вороже. Багато з них вважають, що, крім сміття, в місті є важливіші проблеми. Жителі столиці впевнені, що замість того, щоб штрафи збільшувати, краще б чиновники вирішували реальні проблеми і піднімали зарплати і пенсії.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-0,85362792015076-/ /-pc-/
Top