counter
Архів Повернутись назад 05 Червня 2015
5 Червня
оформление ленты  Блог: 
Політика Лілія Гриневич Потрібно розширювати кругозір населення Донбасу Для інтеграції частини Донбасу в Україну необхідно розробити спеціальну програму.  Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила голова Комітету з питань освіти і науки, народний депутат Лілія Гриневич.   «У нас і так частина Донбасу інтегрована в Україну. Проте ще має бути розроблена спеціальна програма зближення Донбасу з Україною. Наприклад, для школярів потрібно розробити краєзнавчі програми обміну між регіонами країни, а для студентів ще й обов'язкові програми обміну з ЄС», - сказала вона.   За її словами, проблема Донбасу в тому, що більшість населення Луганської та Донецької областей не бачили, як живуть в європейських країнах, а також ніколи не були в Західній і навіть Центральній Україні.  «Єдиний вектор, куди вони їздили, була Росія. Потрібно розширювати їх кругозір. Налагоджувати взаєморозуміння між дітьми та молоддю усіх регіонів України», - зазначила вона.   Разом з тим, вона додала, що якщо на Донбасі триватиме агресія і окупація, то необхідно буде виробляти довгострокові рішення в освіті.
Суспільство Москаль перекрив воду «ЛНР» Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль розпорядився повністю перекрити подачу води на окуповану бойовиками територію області. Про це повідомляє прес-служба Москаля.  За інформацією прес-служби, в результаті обстрілу було перебито головну лінію електропередач, яка забезпечувала Станично-Луганський район електроенергією, і бойовики не пускають на окуповану ними територію ремонтників. Зокрема Москаль нагадав, що бойовики також пошкодили водопровід, що подає воду на зайняту ними ж територію.  «Я попереджав тоді, що воду знову подадуть тільки після того, як самозванці з «ЛНР» своїми силами і своїми коштами усунуть пошкодження, особисто гарантував туди доступ і безпеку для аварійників. Однак замість того, щоб ремонтувати водопровід, «ЛНР» відключила Станиці світло. Проти нас почали комунальну війну, і в мене не залишається іншого виходу, як повністю перекрити подачу води на окуповану територію», - сказав Москаль.   Він зазначив, що сьогодні, 5 червня о 9:00 його доручення було виконано і додав, що водопостачання відновиться тільки тоді, коли буде відновлено електропостачання Станиці.
Події У Мар'їнці силовиків атакувала група диверсантів Ситуація в Мар'їнці залишається неспокійною і напруженою, бойовики вступали в бій з військовими. Про це повідомляє керівник «ІС» Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.   «У районі Мар'їнки силами АТО було виявлено ​​ДРГ терористів, яка намагалася проникнути в тактичний тил українських військ за кільцевою дорогою між н.п. Олександрівка і Перемога. У результаті зіткнення ДРГ противника відступила до своїх позицій», - написав Тимчук у соцмережі.   Крім того, ще одну групу диверсантів-розвідників з «ДНР» виявили між Красногорівкою та Мар'їнкою при виході на «нейтральну смугу». Після бою з силовиками диверсанти відступили до своїх позицій.  Про напружену і неспокійну ситуацію в районі Мар'їнки повідомили і в прес-центрі АТО. За даними штабу, бойовики обстрілювали позиції військових в цьому районі з гранатометів і стрілецької зброї. Всього з вечора 4 червня по ранок 5 червня в зоні АТО було зафіксовано близько 40 обстрілів бойовиків з мінометів і ствольної артилерії заборонених згідно з Мінськими домовленостями калібрів.
оформление ленты  Блог: 
Події Єгор Соболєв Процес очищення влади знову набирає обертів Звільнення начальника ГУ МВС України в місті Києві Олександра Терещука - правильне рішення, хоч і дещо запізніле. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова Комітету Верховної Ради з питань протидії корупції Єгор Соболєв.  «Очищення влади, яке останнім часом застопорилося, знову набирає обертів. Терещука давно треба було звільнити. Ми вимагали люструвати цю людину ще наприкінці минулого року. Нарешті наші прохання почули», - сказав Соболєв.  Парламентарій зазначив, що звільнення Терещука може бути пов'язано з тим, що глава МВС Арсен Аваков намагається зберегти міністерське крісло.  «Ми з колегами ініціювали відставку Авакова за саботаж багатьох процесів у відомстві, зокрема і кадрових. Думаю, в останні дні на посаді міністра Арсен Борисович зробить багато добрих справ», - зазначив народний депутат.
Події У Києві затримали чоловіка з 60-ма згортками метадону Правоохоронці Києва затримали жителя міста з замаскованою схованкою наркотиків. Про це повідомляє прес-служба столичної міліції.  До співробітників Дніпровського райуправління міліції надійшла інформація про те, що наркозалежний киянин повинен отримати партію наркотиків. У результаті правоохоронці затримали 34-річного жителя столиці вдень, коли той підійшов до дерева і зі схованки забрав наркотики.   У футлярі для окулярів, який вилучили у наркозалежного, виявилося 60 згортків з порошкоподібною речовиною білого кольору. Як повідомляється, це був метадон. Наркотики відправили на експертизу.  Киянин стверджував, що купив наркотики для власного вживання у жінки, з якою спілкувався тільки по телефону. Схема продажу була така: чоловік через банкомат перевів гроші, а вона вказала, де лежить згорток з товаром.   Відкрито кримінальне провадження за ст. 309 КК України. Згідно зі статтею затриманому загрожує термін до трьох років позбавлення волі.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олександра Решмеділова Референдум про статус Донбасу - чергова хвиля піару Питання про референдум щодо статусу Донбасу - це не більше ніж чергова хвиля піару. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила політолог, аналітик Міжнародного інформаційно-аналітичного центру «Росія-Україна» Олександра Решмеділова.   За її словами, влада занадто довго зволікає з вирішенням ключових державних питань.   «Схоже, що і цього разу це не більше ніж порожні обіцянки на тлі протистояння, що розгорнулося між владними угрупованнями, щоб відвернути увагу громадян від накопичених проблем», - зазначила Решмеділова.   Як зазначила експерт, доки в країні буде війна, жоден світовий бізнес не вкладе в Україну ні цента, у той час як наша країна гостро потребує інвестицій, вони єдино правильний вихід для нашої економіки, яка переживає глибоку кризу.   «Щоб вилікувати «рану, що кровоточить» на Донбасі, потрібно продемонструвати суспільству, що конфлікти можна вирішити мирним шляхом, за законом. А за законом, одна пряма дорога на референдум. Досвід уже показав нам, що конфлікт у суспільстві і війна, як наслідок, виникли в результаті небажання Віктора Януковича проводити референдум про зовнішньополітичний курс - до ЄС чи до Євразійського союзу. Нинішня влада не повинна уподібнюватися Януковичу і повторювати його помилки. А значить потрібно вчасно розуміти ризики і чути свій народ та дослухатися до його думки», - сказала Решмеділова.   Водночас експерт відзначила, що економічна блокада Донбасу може призвести до втрати регіону Україною.   «По-перше, варто чітко розуміти, що економічна блокада на Донбасі і так давно йде повним ходом. Це стало можливим відтоді, коли влада надала право головам військових адміністрацій своїми розпорядженнями вводити різні обмеження, зокрема на пересування в зоні АТО. По-друге, ті, хто пропонують економічно блокувати Донбас, діють явно не в інтересах цілісної, суверенної і незалежної України. Щоб знизити напругу в цьому регіоні, необхідно зняти блокаду раз і назавжди. Економічні, торговельні та соціальні зв'язки - найкращі ліки від війни і розз'єднання», - зазначила експерт.   За її словами, вводячи блокаду, українська влада тим самим «видавлює» українську гривню і українські товари. За законами економіки, місце порожнім не буває, тому замість гривні заходять рублі, долари і євро, а замість українських товарів - російські. Якщо кільце ділових зв’язків з РФ зміцниться, то українським постачальникам буде досить складно повернутися на втрачені ринки. А це, на думку Решмеділової, скоріше економічний прорахунок, ніж перемога.   Експерт підкреслила, що існує маса інших факторів, що викликають озлобленість населення.   «Обов'язково варто знижувати всі моменти, які нагнітають агресію. Те саме стосується і соцвиплат, і пенсій. Необхідно забезпечити там виплати, як варіант можна передати гроші до видачі під контроль ОБСЄ, щоб вони точно дійшли за призначенням. Потрібно обов'язково шукати компромісні варіанти», - резюмувала експерт.
Події СБУ призупинила одну зі схем фінансування «ДНР» і «ЛНР» Співробітники Служби безпеки заблокували надходження грошей у «ДНР» і «ЛНР» через міжнародну платіжну систему. Про це повідомляє прес-служба відомства.СБУ заблокувало три електронних гаманця, які були відкриті для спонсорування терористів. Співробітники Служби безпеки виявили реквізити електронних гаманців у «ВКонтакте». До речі, аккаунт у соцмережі з реквізитами належав громадянину Росії. Відстежити гаманці було нелегко, оскільки після останнього блокування 17 гаманців терористів, спільники бойовиків вирішили не привертати зайву увагу СБУ. Бойовики відмовилися від «гучних» назв гаманців. У соцмережі виклали лише номери рахунків із закликами перерахувати гроші.Кошти збирали на фінансування тероризму, залучення та оплати найманців. Реквізити рахунків СБУ передала міжнародній системі, яка відразу призупинила обслуговування гаманців.
оформление ленты  Блог: 
Політика Євген Магда Президенту не поставили жодного запитання, який завів би його в глухий кут Президент Петро Порошенко на прес-конференції перед журналістами тримався впевнено і переконливо. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив політолог Євген Магда.«Президент досить впевнено тримається на публіці. Якщо ми розглядаємо прес-конференцію як своєрідну дуель між журналістами та представником влади, то Порошенко мав досить переконливий вигляд. Журналісти ставили запитання, які є частиною інформаційного протистояння проти Президента, яке ведуть окремі фінансово-політичні групи. Я не почув жодного питання, яке завело би Президента в глухий кут», — розповів Магда.Проте політолог зазначив, що вважати наявність «негострих» запитань впливом із боку Президента не варто.«Я думаю, що якби в нинішніх умовах тільки спробували, тільки натякнули на наявність якихось темників, то здійнявся би такий галас, неначе свобода слова взагалі померла», — розповів Магда.Експерт прокоментував і висловлювання Порошенка про те, що глава держави не допустить референдум щодо від'єднання Донбасу від України. Порошенко наголосив, що мова може йти лише про режим місцевого самоврядування.«На сьогодні є суспільна хвороба. Часто пропонують апріорі прості рішення, які нагадують сильні ліки, скажімо так, від застуди. Але такі, які можуть посадити печінку, занапастити нирки і довести до трепанації черепа. Тому я думаю, що Президент просто дав зрозуміти, що він — прихильник територіальної цілісності України. І це нормально, тому що кожен політик, який буде віддавати шматки української території навіть під найкращими приводами, — він буде просто приречений закінчити свою політичну кар'єру», — розповів Магда.

Гороскоп на 16 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 16 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто зосередитися на своїх цілях та амбіціях Будьте наполегл....
Сон у ніч з 15 на 16 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 15 на 16 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
16 травня о 12:11 розпочнеться дев'ятий місячний день Фаза Місяця – зростаюча
Любовний гороскоп на 16 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 16 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути себе особливо владними та енергійними у стосунках....
Гороскоп від Павла Глоби на 16 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 16 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 16 травня 2024 року прокладе шлях до продуктивного вівторка, наповненого змістом т....
Гороскоп на 16 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 16 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
6 травня 2024 року варто уважно підходити до справ та не відкладати їх на потім Тамара Глоба зазначає, що ранк....
більше матеріалів




/-0,66019105911255-/ /-pc-/
Top