counter
Архів Повернутись назад 05 Березня 2018
5 Березня
Економіка НБУ назвав лідера. Які купюри найчастіше підробляють в Україні Рівень підробки банкнот національної валюти всіх номіналів в 2017 році був низьким. Про це сказано в повідомленні на сайті Національного банку України. Так, на один мільйон справжніх банкнот гривні припадало близько 3,6 штук підробок. Кількість вилучених з обігу підроблених банкнот склала 0,00036% від загальної кількості готівки. Найбільш популярною серед виробників підробок в 2017 році стала купюра 500 гривень. Переважно це банкноти старого зразка 2006 року. У минулому році їх кількість зросла до 61% від усього обсягу вилучених підробок. Також з обігу в 2017 році вилучалися підроблені банкноти інших номіналів: 100 гривень (17%), 50 гривень (13%) і 200 гривень (7%). Відносно підробок іноземної валюти, то більшість вилучених з обігу підроблених банкнот в 2017 році - це долари США (78%), а також євро (16%) і російські рублі (6%).
Політика На церемонії вручення «Оскара» жорстоко висміяли Путіна Ведучий церемонії нагородження премією «Оскар» Джиммі Кіммел жорстко і з політичним підтекстом пожартував про президента Росії Володимира Путіна під час вручення статуетки фільму «Ікар». Урочистий захід, нагадаємо, пройшов в Лос-Анджелесі в ніч на понеділок, 5 березня. Картина «Ікар» розповідає про державну систему підтримки допінгу в Росії зі слів інформатора WADA Григорія Родченкова. Стрічка була удостоєна премії в категорії документальних повнометражних фільмів. Раніше в понеділок були оголошені всі лауреати «Оскара». Вашингтон неодноразово звинувачував Москву в спробі вплинути на вибори американського президента в 2016 році. За даними спецслужб США, російська розвідка використовувала хакерські угрупування для злому серверів Демократичної партії. Росія відкидає звинувачення в причетності до зломів.
Політика Неспокійна ніч: 7 обстрілів, бойовики стріляють з мінометів і танків у всіх напрямках За минулу добу проросійські бойовики здійснили 7 обстрілів позицій Збройних Сил України. Ніхто з українських воїнів не постраждав, повідомляє прес-центр штабу АТО. Крім мінометів противник на деяких ділянках лінії зіткнення застосував танки. На Луганському напрямку противник вів вогонь з 120-мм мінометів по позиціях ЗСУ навколо населеного пункту Луганське, а з мінометів калібру 82-мм, гранатометів і зенітної установки - по захисникам Щастя. На Донецькому напрямку основна збройна активність супротивника зафіксована на Приазов'ї. У цьому районі загарбники застосували 120-мм міномети неподалік Павлопіля і Широкіного. Також біля Павлополя окупанти стріляли з озброєння танка, БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Крім того, сім мін калібру 120-мм розірвалися поблизу опорних пунктів ЗСУ в передмісті Мар'їнки.
Події Відомий синоптик вибачилася за неправильний прогноз про потепління в Україні Відомий український синоптик Наталія Діденко вибачилася за попередній неправильний прогноз погоди, в якому вона обнадіяла українців інформацією про те,  що закінчуються снігопади. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook. "Циклон виконав всі прогностичні завдання. Пройшов запланований шлях. І сьогодні дійсно в більшості областей відразу зріс атмосферний тиск, снігопади припинилися. Саме за прогнозом, циклон вже своєю спинкою чіпляв північну частину включно з містом Києвом. Але подивіться, як далеко відійшов, а вчепився в нас , як кліщами", - написала Діденко. Вона зазначила, що не очікувала снігу 4 березня. Діденко також додала, що потепління все ж прийде в Україну - однак тепер уже точно не сказала, коли: "Справа все ж йде до більш зрозумілої весни. Потепління очікується, так. Однак гойдалки з опадами і атмосферним тиском триватимуть. Стоїмо", - додала вона.
Події оформление ленты  Ви ох..ли, чи що, молодий чоловіче? Собчак помстилися за Жириновського На кандидата в президенти Росії Ксенію Собчак, яка раніше влаштувала публічні розборки з обливанням водою з лідером ЛДПР Володимиром Жириновським, знову напали. Цього разу - так само "замішаний" Жириновський. Про це Собчак написала в своєму Twitter. "Тільки що на мене напав чоловік. Штовхнув - я впала, облив чимось з криком" Це за Жириновського! ". Викликали поліцію", - сказано в повідомленні. Як пізніше з'ясувалося, на політика напав особистий помічник депутата Олексія Шапошникова. Пізніше в Мережі з'явилося відео нападу. І судячи з нього, Собчак ніхто не штовхав і не бив, на неї лише вилили стакан води з криком "За Жириновського". А ось сама кандидат при цьому вибухнула нецензурною лайкою. Відео 18+ Тепер російська поліція розбирається в причинах події.
Кримінал оформление ленты  Поки Аваков "воював" з наметовим містечком, злодії вкрали бронзовий бюст Лесі Українки в центрі Києва У центрі Києва злодії вкрали бюст поетеси Лесі Українки c фасаду будівлі Музею Лесі Українки, повідомляє музей на сторінці в Facebook. "3 березня, вночі, було цинічно вкрадено бюст Лесі Українки з пам'ятною дошкою, який вже понад 40 років прикрашав і виділяв меморіальний будинок в Києві по вул. Саксаганського, 97. Тут з 1899 по 1909 жила Леся Українка та її родина, а з 1960 року працює музей поетеси", - сказано в повідомленні. Відкрито кримінальне провадження. Відзначається, що вкрадений бюст письменниці і пам'ятна дошка унікальні в своєму роді, складають єдину композицію і виконані з бронзи. Нагадаємо, що в лютому в Києві вандали осквернили могилу української поетеси Лесі Українки. Це при тому, що Рада проголосувала за постанову "Про відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки" в 2018 році. Голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький представив текст постанови, нагадавши, що Леся Українка є однією з центральних фігур в історії національної культури.  
Економіка оформление ленты  У чотири рази дорожче. Європейські партнери допомогли Україні "золотим" газом Комерційний директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко визнав, що європейський газ, який Україна була змушена закупити у європейських партнерів в період нинішньої енергокризи, обійшовся в рази дорожче, ніж якби його придбали у «Газпрому». При цьому він заявив, що різниця між ціною за контрактом з «Газпромом» і європейською повинна бути компенсована «Газпромом» На своїй сторінці в соцмережі Вітренко подякував українцям за зниження споживання газу. Він зазначив, що після припинення поставок від «Газпрому» Україні потрібно було «протриматися одну добу». «За добу Нафтогаз замінив газ, який повинен поставлятися від «Газпрому», на газ з Європи. Газ в ці дні в Європі коштував 1 тис. доларів, тобто в чотири рази більше, ніж за контрактом з Газпромом», - написав він. Він уточнив, що ціни піднімалися навіть до 1325 доларів за кубометр. Також він опублікував дані про споживання газу містами. Найбільше, звичайно, спожили Київ і Харків.
Дозвілля оформление ленты  Кличко зізнався, що вже ненавидить сніг. Кумедні фото Мер Києва Віталій Кличко зізнався, що вже ненавидить сніг, але все ж намагається подолати це почуття,займаючись зимовими видами спорту. Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі. "Я сніг ненавиджу, але не завжди-:))). Поки зима не хоче відступати, треба цим користуватися, активно і спортивно проводячи дозвілля! У неділю з екстремалами вирвався на пару годин. Київ готується до проведення навесні фіналу Ліги чемпіонів УЄФА. але наше місто живе не тільки футболом. Столиця - спортивне місто, де є чимало прихильників навіть такого виду спорту, як сноукайтинг. Сніг - велика проблема для міських служб, але дуже добре для сноукайта і інших зимових видів спорту-:)) ). І можливостей для активного відпочинку в Києві сьогодні багато", - констатував столичний голова після активного "снігового" відпочинку.
Економіка Хорошковський відмовився купувати Сбербанк Український бізнесмен Валерій Хорошковський припинив переговори щодо купівлі Сбербанку, повідомляє FinClub з посиланням на джерела. За даними джерела, Хорошковський досяг принципової домовленості з материнською структурою Сбербанку. Однак він був змушений наприкінці січня вийти з переговорів, після ознайомлення з можливими ризиками, пов'язаними з порушенням санкцій законодавства ЄС. "Для Хорошковського, який є резидентом Монако, питання санкцій ЄС дуже важливе, тому він вийшов з переговорів", - заявив співрозмовник. Нагадаємо, зараз Національний банк розглядає документи від білоруського Паритетбанку на покупку 100% акцій Сбербанку, який був направлений йому 21 грудня 2017 року. Влітку 2017 року Паритетбанк фігурував як елемент угоди з купівлі українського банку інвестиційною компанією VP Capital, що належить білоруському IT-підприємцю Віктору Прокопені.
Політика оформление ленты  Росія згортає недореспубліки: «Табори побудовані» Прихильники ідей «ЛДНР», які проживають у Росії, вважають, що влада РФ «згортає» недореспубліки. Про це вони пишуть у соціальних мережах, повідомляє Донпрес. За даними жителів тимчасово окупованих територій, які намагалися влаштуватися в Росії, органи МВС з питань міграції РФ почали брати розписки з українців з ОРДЛО про той факт, що їм в останній раз продовжують термін перебування в РФ в пільговому режимі. «Все йде до закономірного кінця. Після зливу ЛДНР миротворцям люди не зможуть перетинати кордони цих утворень без зустрічі з української прикордонною службою», - з жахом пишуть прихильники «республік». При цьому вони залякують жителів ОРДЛО неминучими покараннями. «Списки там давно готові. Табори побудовані. Персонал набраний», - йдеться в страшилках.
Події ЗМІ знайшли Плотницького: за ним «наглядають» У РФ екс-ватажок терористичної організації «ЛНР» Ігор Плотницький був затриманий і близько двох тижнів він давав свідчення на допитах в Москві. Пізніше терорист вийшов на свободу, він не був заарештований. За ним зараз «наглядають», повідомили "Апострофу" джерела, які близькі до верхівки луганських бойовиків. «Як мені відомо, Ігор Венедиктович сьогодні перебуває в Москві... Він не має повної свободи пересування, а саме він не може покинути Москву, проте в діях в її межах він не обмежений», - говорить співрозмовник з «ради міністрів ЛНР» . Він вважає, що терористові Плотницькому «не загрожує нічого, бо він все ще перебуває під т.зв. заступництвом свого куратора (йдеться про куратора так званих «ЛДНР», помічника президента РФ Володимира Путіна Владислава Суркова) і запорукою збереження життя і свободи є те, що Плотницький вміє зберігати чужі секрети».
Політика Голова Верховного Суду повідомила, скільком пенсіонерам МВС перерахують пенсії Голова Верховного Суду Валентина Данішевська на з'їзді суддів, який почав роботу 5 березня, розповіла, скільком пенсіонерам МВС перерахують пенсії. За її словами, це буде стосуватися більше 150 тисячам колишніх співробітників Міністерства внутрішніх справ. "Мені приємно повідомити, що 15 лютого Верховний Суд прийняв рішення в першій справі. Це дасть можливість вирішити тисячі справ такої ж категорії у провадженнях судів першої та другої інстанції. Крім того, до честі уряду, представники Кабінету Міністром не скористалися можливістю оскаржити", - зазначила Данішевська, повідомляє "Лівий Берег". За словами Данішевської, зразковою є справа, за якою в місцеві суди надійшло понад десяти судових позовів з одного питання.Нагадаємо, раніше в Пенсійному фонді заявили, що не можуть підняти пенсії, оскільки в постанові Кабміну про грошове забезпечення поліцейських Нацполіції перерахунок пенсії для колишніх міліціонерів не передбачений.
Політика У Путіна заявили, що готові до відключення РФ від інтернету Технічно РФ готова до відмови у доступі до Мережі, однак процес не буде безболісним. Про це повідомляє радник російського президента з питань розвитку інтернету Герман Клименко в інтерв'ю на НТВ. «Ми технічно готові до будь-яких дій, збої бувають завжди при переході з однієї технології на іншу. Є твердження, що будь-яка система характеризується не збоями і помилками, а реакцією на збої і помилки», - говорить Клименко. «Якщо завтра наші колеги відключать нас, я не знаю, чи буде це безболісно. Я впевнений, що не буде. Де-небудь що-небудь у когось відключиться. Напевно, з'ясується, що хтось зберігав за кордоном свої дані, хоча є постанова тут зберігати. Хтось має домени хостів за кордоном. Тому вони будуть зазнавати труднощів. Але саме по собі апаратно-програмно немає протипоказань, щоб ми жили нормально і добре, навіть якщо нам оголосять війну, як кримська ізоляція», - говорить Клименко.
Політика Уявив себе заступником Бога: Горбачов скандально відгукнувся про Путіна Михайло Горбачов, колишній президент Радянського Союзу, заявив про те, що Володимир Путін занадто високо несеться і вже вважає себе заступником Бога. В інтерв'ю Медузі горбачев заявив, що попереджав Путіна про шкоду самовпевненості, що дуже розлютило російського диктатора. "Він же сказав, що треба Горбачову язика вкоротити. Президенту! Язика вкоротити!" - обурився Горбачов. При цьому Горбачов з гидливістю відгукується про посаду президента Росії, заявивши, що це місце вже загиджено до межі, але не тільки зусиллями Путіна - спільними зусиллями. «Я, звичайно, пам'ятаю, як він сказав, що, мовляв, мене не помітив, на святі Перемоги. Коли режисер Олівер Стоун його запитав, чому він зі мною не привітався, він сказав, що мене не помітив», - продовжив Горбачов. Він розповів, що останній раз бачив Путіна 12 червня 2017 року, і тоді російському президенту довелося з ним привітатися, оскільки зустріч відбулася в палатах у Кремлі, і обійти один одного стороною було неможливо. Також Горбачов повідомив, що Путін уникає з ним зустрічей.
Події оформление ленты  Автобус із Чернівців потрапив у смертельну ДТП в Підмосков'ї Автобус, який віз 20 пасажирів з Чернівців до Москви, потрапив у смертельну ДТП в Підмосков'ї. Одна людина загинула і троє постраждали в ДТП. Все сталося через снігоприбиральну машину. Про це ТАСС повідомили в неділю прес-службі ГУ МВС РФ по Московській області. "Близько 13:45 в районі 78-го км автодороги "Крим" в бік області сталося зіткнення рейсового автобуса і снігоприбирального автомобіля "КамАЗ", - сказали у відомстві, зазначивши, що за попередніми даними, одна людина загинула і ще троє постраждали. Джерело ТАСС в екстрених службах в свою чергу уточнило, що в автобусі перебували 20 осіб, включаючи двох водіїв, переважно громадяни України. У Державній службі України з безпеки на транспорті Чернівецькій області повідомили, що автобус їхав із Чернівців до Москви. При цьому на відео, знятому на місці пригоди, видно, що загинув пасажир, який сидів на задньому сидінні. (Відео 18+)
Події оформление ленты  Скандал з телеведучою: дорога нянька побила дитину Ольги Фреймут Відома телеведуча Ольга Фреймут в своєму Instagram повідомила, що дорога нянька била її сина Валерія. При цьому вона пожалілася, що не змогла розгледіти жорстокі нахили у доглядальниці. «Навіть не віриться - як у мене, такий прискіпливої ​​і божевільної на дітях, таке могло статися? Як я не бачила? Останнім часом Валерій (1 рік 8 місяців) дуже тривожно спить вночі - раптом починає гірко-гірко плакати»... Фреймут, коли помітила, що її син боїться няню Марію, перевірила відеозаписи камер спостереження і побачила, що нянька била дитину. «Мені стало відомо, що няня вдарила мого сина по обличчю. Дала ляпаса. Як дорослому. При цьому сказала, що це - здача, бо дитина її вкусила», - обурилася телеведуча, зазначивши, що платила няньці величезні гроші, годувала, давала водія і зняла їй гарну квартиру. При цьому вона розмістила фото няні в соцмережі. У VIP-агентстві з підбору няні розповіли, що Марії Сенатор світить штраф. Вона родом із Луцька. Також вона потрапить у "чорний список", який формують агентства і обмінюються ним.
Події оформление ленты  Молодик відкрив стрілянину по людях під Києвом У Броварах під Києвом вночі молодий чоловык влаштував стрілянину з пістолета по людях, поранення отримали двоє чоловіків. Про це інформує прес-служба ГУ Нацполіціъ України по області. «Співробітники поліції по гарячих слідах на одній з вулиць Броварів затримали підозрюваного. Це 20-річний місцевий житель. В ході поверхневого огляду в його сумці було знайдено зброю - попередньо стартовий пістолет, який перероблений для стрільби гумовими кулями. Зброю вилучено та направлено на експертизу», - сказано в повідомленні. Встановлено, що напередодні між чоловіками (47 і 45 років) і компанією молоді відбулася словесна перепалка. Хлопець дістав зброю і зробив кілька пострілів. Постраждалих доставили в лікарню. затриманий перебуває в СІЗО. Йому загрожує до 7 років позбавлення волі.
Економіка Мінсоц пише новий закон про перерахунок маленьких пенсій Міністерство соціальної політики в рамках підготовки до другого етапу пенсійної реформи в 2019 році готує законодавчі зміни, за якими стаж додаватиметься автоматично, а коефіцієнт заробітку буде встановлюватися за бажанням пенсіонера. Про це повідомляється на сайті відомства. На першому етапі пенсійної реформи виявилася низка яд проблем. Так потрібна нейтралізація дисбалансів, наприклад, щодо тих пенсіонерів, які мають великий стаж роботи, але надбавки до пенсії в жовтні 2017 вийшли маленькими. Все тому, що друга необхідна умова для адекватного розміру осучаснення - отримувана зарплата, виявилася не високою. "Для цієї категорії пенсіонерів ми продумуємо механізм, як зробити так, щоб роль стажу була більше, ніж роль заробітної плати", - заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева. Ще одна проблема, каже міністр, це коли перерахунок пенсії вийшов менше очікуваного у деяких пенсіонерів з числа тих, хто працював, будучи на пенсії, а потім звільнився. Так вийшло тому, що заробітна плата була менше, ніж до виходу на пенсію. Тобто стаж дорахували, а коефіцієнт упав. За словами міністра, ця норма також буде змінена.
Економіка «Газпром» відправив «Нафтогазу» повідомлення про розірвання контрактів - Міллер ВАТ «Газпром» повідомив НАК «Нафтогаз України» про розірвання контрактів на поставку і транзит газу. Про це заявив глава «Газпрому» Олексій Міллер, передає ТАСС. Як зазначив Міллер, повідомлення українській компанії вже відправлено. Однак у «Нафтогазі» кажуть, що поки ніяких документів не приходило. Раніше повідомлялося, що «Газпром» почав процедуру розірвання контрактів на поставки і транзит газу в Стокгольмському арбітражі. Однак росіяни запевнили, що не будуть відразу відмовлятися від транзиту газу в ЄС через Україну. Раніше Стокгольмський арбітраж прийняв рішення про те, що «Газпром» винен «Нафтогазу» $4,63 млрд за  контрактом за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту. В результаті двох арбітражних суперечок «Газпром» повинен доплатити НАК $2,56 млрд. «Нафтогаз» вже відправив «Газпрому» гроші за березневі поставки газу, проте росіян повернули їх НАК, заявивши, що не збираються займатися поставками газу в Україну. Тепер Україна має намір вимагати від РФ компенсації збитків.
Кримінал оформление ленты  З'явилося відео обстрілу автомобіля депутата Держдуми під Донецьком Опубліковано відео обстрілу автомобіля депутата невизнаної Держдуми Росії Олексія Журавльова. Кадри були опубліковані в Telegram-каналі WarGonzo. Відзначається, що обстріл стався біля окупованої російськими терористами Ясинуватої. Депутат РФ там перебував нібито з гуманітарною місією - передавав бойовикам медикаменти в місцевий госпіталь. Відхід джипа з Журавльовим і трьома особами, які супроводжували його, прикривали терористи батальйону «П'ятнашки». Як відомо, політик незаконно перетнув українсько-російський кордон. Разом з тим у штабі АТО заявили, що військові ЗСУ вогонь не відкривали і дотримуються наказу про перемир'я, тому джип депутата явно не могли обстріляти. Мало того, за даними штабу, в районі Ясинуватої, Крутої Балки і Авдіївки з 5 березня обстрілів взагалі не було зафіксовано.
Події оформление ленты  Демонічна зачіска російського сенатора стала об'єктом насмішок на Заході Про російського сенатора з демонічної зачіскою - Валентину Петренко, написали вже і західні ЗМІ, повідомляє Таблоид. Газета The Independent приділила цій пані цілу статтю. Ще б пак - адже її незвичайна зачіска вже не перший рік радує мережу. "Я переконаний, що світові лідери повинні мати дуже дивне волосся. Думаю її номінують на заміну Путіну", - наводить видання жарт з Twitter. "Коли через своє волосся ти виглядаєш як щось середнє між лиходієм із "Джеймса Бонда" і персонажем із "Зоряного шляху"... Зустрічайте російську сенаторшу Валентину Петренко. Шкода, що наші сенатори не так класні!!" - заздрять з Америки. Незважаючи на те, що Валентина неодноразово ставала героїнею фотожаб, але від свого фірмового "гнізда" з кучерів відмовлятися не збирається.  
Кримінал Суд знову заарештував майно сина Авакова за "рюкзачною" справою Солом'янський райсуд Києва повторно наклав арешт на нерухомість сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова, підозрюваного в розтраті коштів на придбання рюкзаків для Нацгвардії, передає УП. Рішення суд виніс 23 лютого за клопотанням НАБУ. Всього було заарештовано дві квартири і 3 машиномісця в підземному паркінгу. Можливо, йдеться про квартиру і паркомісця в Києві на вулиці Протасів Яр, 8 і квартиру в Харкові на вулиці Мироносицькій, 22. Відзначається, що Аваков і його захисники в судове засідання не з'явилися, хоча були повідомлені про клопотання. Нагадаємо, син Авакова підозрюється у привласненні коштів в особливо великих розмірах. У разі доведення його провини санкція статті 191 КК передбачає додаткове покарання у вигляді конфіскації майна. Всього у справі про витрату державних коштів при закупівлі рюкзаків для Нацгвардії Міністерством внутрішніх справ НАБУ затримало 3 людини.
Закон і Право Заробітчани повинні декларувати свої доходи за кордоном і сплатити з них податки Українці, що працюють за кордоном, або такі, хто отримав інший будь-який дохід, повинні задекларувати такі доходи і сплатити податок на доходи фізичних осіб і військовий збір, повідомляє прес-служба ГУ ДФС. Так, у разі якщо джерело виплат будь-яких оподатковуваних доходів є іноземним, сума такого доходу включається до загального річного оподатковуваного доходу платника податку - отримувача, який зобов'язаний подати річну податкову декларацію, та оподатковується за ставкою, визначеною в п.167.1 ст. 167 Податкового кодексу України - 18 відсотків. Крім того, доходи, отримані з джерел за межами України, обкладаються військовим збором за ставкою 1,5 відсотків. Сума іноземного доходу перераховується у гривні за валютним курсом Національного банку України, діючої на момент отримання таких доходів. Платник податків може зменшити суму річного податкового зобов'язання на суму податків, сплачених за кордоном. Для отримання права на зарахування податків, сплачених за межами України, платник зобов'язаний отримати довідку про суму сплаченого податку, а також про базу та/або об'єкт оподаткування. Така довідка видається державним органом країни, де отримується дохід, уповноваженим здійснювати цей податок. Довідка має бути легалізована консульською установою України у відповідній країні. Сума податку з іноземного доходу платника податку - резидента, сплаченого за межами України, не може перевищувати суму податку, розраховану на базі загального річного оподатковуваного доходу такого платника податку відповідно до законодавства України.Порядок оподаткування іноземних доходів регламентується п. 170.11 ст. 170 Податкового кодексу України. За даними ДФС, в 2017 році українці задекларували іноземні доходи на суму 4400000000 грн, з яких податкові зобов'язання для самостійної сплати податку на доходи фізичних осіб складають 775 300 000 грн і 64200 тисяч грн військового збору.
Події оформление ленты  Продавець курятини Косюк заливався дорогим шампанським у Куршевелі Один з найбагатших бізнесменів України, власник підприємства "Миронівський хлібопродукт" і однієї з найбільш поширених торгових марок курятини, яка, до слова, неймовірно подорожчала в минулому році, Юрій Косюк вміє відпочивати на широку ногу. Але в мережу потрапив відеодоказ того, що українські мільярдери навіть під час війни не знають горя і не сумують. Відео опублікувала група "Євромайдан". На відео Косюк і величезна компанія, ймовірно, його знайомих в одному з ресторанів гірськолижного курорту Куршевель співає гімн України, а офіціанти виносять кошики з елітним шампанським Dom Perignon Neon. Нагадаємо, пляшка шампанського цієї марки коштує 1200 євро. "Ура!!!!!! Куршевель наш!!!!!!!! На одному з найдорожчих гірськолижних курортів світу - Courchevel 1850 в ресторані La Mangeori весь зал співає гімн України разом з простим працівником птахофабрики Юрієм Косюком і запиває це все його замовленням на Dom Peregnon по 1200 євро за пляшку (не більше 50 пляшок). Спасибі парламентаріям і уряду за мільярдні субсидії і дотації вітчизняному птахівництву. Підкорили Куршевель, підкоримо і Сейшели. Слава Україні!!!" - саркастично підписали скандальне відео. Нагадаємо, неодноразово виникали скандали з приводу того, що саме холдинг Косюка є найбільшим одержувачем державних дотацій - безоплатної та безповоротної суми з бюджету.
Культура оформление ленты  Знаменита актриса напилася просто на червоній доріжці Знаменита голлівудська актриса Гелен Міррен на церемонії вручення престижної кінопремії «Оскар» випила текіли просто на червоній доріжці. Фото вільноъ поведінки актриси опублікували користувачі Twitter. 72-річна актриса з незворушним виглядом випила чарку текіли, стоячи просто на червоній доріжці, після чого вирушила далі роздавати інтерв'ю. Багатьом сподобалася простота актриси. Нагадаємо, церемонія вручення премії «Оскар-2018» пройшла в Лос-Анджелесі. Гелен Міррен була «цвяхом програми»: на сцені вона представила цінний приз від ведучого вечора Джиммі Кіммел за найкоротшу промову на «Оскарі». Призом виявився скутер вартістю $17 999. Також Міррен у той вечір відзначилася селфі з актрисою Дайан Воррен, на якому жінки, посміхаючись, показують у телефон середній палець.
Політика оформление ленты  Саакашвілі назвав дату, коли вдруге "врятує" Грузію   Екс-президент Грузії, екс-глава Одеської ОДА, лідер «Руху Нових сил» Михайло Саакашвілі має намір повернутися до влади в Грузії вже цього року. Про це політик заявив у відеозверненні до соратників по «Єдиному національному рухові». Своє звернення Саакашвілі розмістив на сторінці в Facebook. «Ми повинні повернутися у владу вже в 2018 році. Як ми це зробимо? Ми повинні виграти президентські вибори і на цьому тлі обрушити правління (екс-прем'єра Грузії Бідзіни) Іванішвілі, обрушити його феодальний двір», - підкреслив Саакашвілі. За його словами, він готовий «вдруге виконати основну функцію рятівника країни і народу». Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що Саакашвілі був позбавлений українського громадянства за розбиті мрії про реформи.
Економіка «Нафтогаз»: Немає підстав для розірвання контракту з «Газпромом» Немає жодних підстав для розриву газового контракту ВАТ «Газпром» з НАК «Нафтогаз України». Про це на брифінгу заявив головний комерційний директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко, передає кореспондент АСН. «Ми отримали від «Газпрому» заяву про те, що вони готові звернутися в арбітраж для внесення змін або розірвання контракту на закупівлю і транзит газу по території України. Ми ретельно вивчаємо цю інформацію. І можемо заявити, що для нас важливим є створення транзиту і надійність поставок газу європейським і українським споживачам», - підкреслив Вітренко. За його словами, будь-які дії, які можуть загрожувати транзиту і постачання газу, не будуть позитивно сприйняті і підтримані. Чиновник також підкреслив, що поки що це тільки намір «Газпрому» розірвати контракт. Адже за договором існує процедура, якої необхідно дотриматися. Зокрема, дається 30 днів на те, щоб сторони могли знайти компроміс. А за контрактом з транзиту - це взагалі 45 днів. І тільки в разі, якщо на буде компромісу, одна зі сторін може звернутися до суду. «Ми не бачимо підстав для розірвання контракту... Для нас є неприйнятним розірвання контракту», - підкреслив він. Нагадаємо, 5 березня глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що російська сторона повідомила Україну про розрив газового договору.
Політика Трамп і Мей відповіли на заяви Путіна про нову зброю Президент США Дональд Трамп і прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей назвали заяви російського лідера Володимира Путіна про розробку нових видів ядерного озброєння безвідповідальними. Про це йдеться в повідомленні Білого дому за результатами розмови двох лідерів. "Лідери погодилися, що недавні заяви президента Росії Володимира Путіна про розвиток ядерної зброї були безвідповідальними", - наголошується в повідомленні. Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін, виступаючи з посланням до Федеральних зборів 1 березня, похвалився, що в минулому році росіяни успішно випробували нову крилату ракету з ядерною енергоустановкою. Пізніше посольство Росії у Вашингтоні попросило в мікроблозі Twitter придумати назву для нових російських ракет, про які президент РФ Володимир Путін розповів у посланні Федеральним зборам 1 березня. Однак у користувачів соцмереж пропозиція викликала істеричний сміх. Так один із користувачів запропонував її назвати ракети «Груди Меланії», бо і ракети, як, власне, і самі груди, «несправжні».
Кримінал Через неадекватних чиновників Донецької ВЦА у Красногорівці замерзло на смерть 11 людей Чиновників Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, які повинні були закупити буржуйки для жителів Красногорівки і Мар'їнки, що залишилися без газу через обстріли, прокуратура визнала винними в недбалості. Це при тому, що через холод померло 11 осіб. Про це народний депутат від БПП Ольга Червакова написала на своїй сторінці в фейсбуці: "Головному спеціалісту по роботі з гуманітарною допомогою Департаменту Донецької ВЦА Маляру А.В. вручено підозру за ч.1 ст. 367 КК України. Йому загрожує покарання до обмеження волі на 3 роки і заборона займати певні посади", - написала Червакова. У 2016 році вона звернулася до голови Донецької ОВЦА Павла Жебрівського з проханням забезпечити населення альтернативними джерелами тепла. Але тільки через рік на буржуйки було виділено 1 188 000 гривен. А з потрібних 264 для Красногорівки буржуйок надійшло 126. При цьому паливом місцевих жителів взагалі не забезпечували.
Кримінал Правоохоронці порушили права людини під Радою - омбудмсен Українські правозахисники заявляють, що поліція і Нацгвардія 3 березня під Радою під час руйнування наметового містечка порушили право на мирні зібрання, право на свободу слова і на особисту свободу. Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської також заявив про грубі порушення прав людини, йдеться на сайті омбудсмена.Зокрема, на думку правозахисників, порушені: - право на мирні зібрання, так як рішення суду, на формальній підставі якого діяли правоохоронці, не передбачало припинення зборів; - право на свободу слова, оскільки як мінімум троє журналістів заявили про перешкоджання їхній діяльності та отримання тілесних ушкоджень з боку правоохоронців; - право не піддаватися нелюдському поводженню (не менше 19 осіб отримали серйозні травми голови, опинилися в лікарні з черепно-мозковими травмами), а також поводженню, що принижує людську гідність; - право на особисту свободу, оскільки велика кількість людей була безпідставно затримана на тривалий час.
Закон і Право Час вводити відповідальність за дурість депутатів: Геращенко виступив за зміни до змін КПК Внесення змін до змін до Кримінально-процесуального кодексу (КПК) є доказом некомпетентності народних депутатів, тому за прийняття таких безглуздих змін потрібно вводити відповідальність. Таку думку висловив екс-заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Григорій Мамка на прес-конференції, передав кореспондент АСН. «Поки політика у нас буде керувати законом і переймати на себе не властиві їй функції, у нас будуть постійно виникати суперечки на всіх майданчиках країни», - зазначив експерт. За його словами, ще в червні минулого року народні депутати прийняли ряд поправок до КПК, в тому числі з питань проведення експертиз, - ці зміни набирають чинності 15 березня. Крім цього, в листопаді минулого року було ухвалено ще низку змін, які вже набрали чинності. «Минуло три місяці. Це питання нікого не хвилювало, в тому числі і народних депутатів. І з ініціативи Національної поліції в Раду був внесений законопроект про зміну змін, які були прийняті раніше. На мою думку, необхідно внести відповідальність за такі незграбні зміни, які створили колапс як у роботі органів досудового розслідування, так і в судовій системі», - додав при цьому Г. Мамка. При цьому він уточнив, що після того, як експерти оцінили реалізацію прийнятих змін в частині призначення різних експертиз, народний депутат Антон Геращенко виступив з ініціативою внести зміни до вже прийнятих зміни КПК. Так, за словами юриста, на сьогодні правоохоронці не розуміють, що робити з трупом до отримання постанови суду на переправлення його в морг. Нагадаємо, з 15 березня 2018 року в Україні набирають чинності так звані «поправки Лозового» до Кримінально-процесуального кодексу. Спікер поліції Київської області Микола Жукович заявив, що у зв'язку з цими поправками, без дозволу судді навіть поховати померлу вдома людину буде неможливо. «Якщо людина потрапила в ДТП, в бійці або іншій ситуації отримала тілесні ушкодження, то слідчому необхідно буде звертатися в суд, і тільки після рішення суду людина зможе пройти судово-медичну експертизу. Наскільки вчасно суди зможуть приймати ці рішення - це питання. А найчастіше саме вчасно проведена експертиза дуже сильно впливає на хід розслідування. Кримінальних проваджень, де потерпілим необхідно пройти експертизу, у нас дуже багато. Також тепер через суди доведеться брати дозвіл на експертизу навіть для тих, хто помер своєю смертю», - сказав він.
Економіка Україна вимагатиме від «Газпрому» гроші за непостачання газу в березні Україна вимагатиме компенсацій від російського «Газпрому» за непостачання газу в березні. Про це на брифінгу заявив головний комерційний директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, передає кореспондент АСН. «Україна готова до конструктивних переговорів з «Газпромом». Але ми нагадуємо «Газпрому», що час кабальних газових відносин з Україною пройшов. Ми на цьому наполягаємо», - заявив він. Вітренко наголосив, що для України не прийнятні пропозиції «Газпрому» щодо перегляду діючих контрактів. Зокрема, пропозиція російської сторони дотримуватися вимоги «бери і плати», а також компенсацій за невиконання цієї кабальної умови. Тим більше, що міжнародний арбітраж визнав це положення контракту кабальним і скасував його. Також Вітренко зазначив, що Україна повідомила «Газпрому» про необхідність сплати компенсацій від «Газпрому» через невиконання положень контракту за березень. Що стосується квітня, Україна також чекає ясності від «Газпрому». І якщо Україні доведеться купувати більш дорогий європейськи газ, «Газпрому» будуть пред'явлені нові фінансові претензії з компенсацій.
Дозвілля оформление ленты  Вся з "пластика": У Росії образили витурену з України Варнаву Російська телеведуча Катерина Варнава, якій раніше СБУ заборонила в'їзд в Україну, непристойно відізвалася про критиків, які кажуть, що її зовнішність - результат пластичної хірургії. Шоу-вумен записала коротке відеозвернення для своєї сторінки в Instagram. У ньому Варнава запропонувала кривдникам "піти в ж*пу".   Публикация от КАТЯ ВАРНАВА (@kativarnava) Мар 5, 2018 в 3:09 PST "Мене дуже ображають розмови про те, що я вся на пластиці. Я хочу звернутися до кожного. Ідіть в ж*пу", - висловилася на камеру ведуча, застосувавши до свого відео ефект, який зробив з неї виродка. Втім, пластичні хірурги давно розповіли про мінімумі втручань, які все таки зробила Варнава зі своєю зовнішністю. Особливо ці зміни помітні, якщо подивитися на її юнацькі фото. На них багато хто Катерину Варнаву навіть не впізнає. Отже, хірурги кажуть, що Варнава робила ін'єкції ботулотоксином, ін'єкції філерів в губи, видалення грудок Біша (запалі щоки), ін'єкції філерів в скуловую область і підтяжку середньої та нижньої третин обличчя. В цілому такі процедури могли коштувати близько півмільйона рублів.
Закон і Право У зв'язку зі змінами в КПК держдопомога на поховання буде затримуватись У зв'язку зі змінами до Кримінально-процесуального кодексу (КПК) виплата державної допомоги на поховання буде затримуватися. Таку думку висловив експерт з соціальних питань Андрій Павловський на прес-конференції, передав кореспондент АСН. «На похорон людей у ​​нас, згідно з чинним законодавством, повинна виплачуватися відповідна допомога, що теж буде ускладнене, і ця виплата буде затримуватися», - зазначив експерт. За його словами, у зв'язку з прийнятими змінами в КПК, значно ускладниться життя простих громадян. Так, і без того переповнені морги не будуть справлятися з валом трупів у зв'язку з тим, що тепер всі експертизи будуть призначатися тільки суддями, які, в свою чергу, теж завантажені. При цьому він додав, що такі безглузді поправки ініціював народний депутат Андрій Лозовий, який перебуває під слідством і, очевидно, сам зацікавлений у тому, щоб проведення експертиз затягувалося і вкрай ускладнювалося. Нагадаємо, з 15 березня 2018 року в Україні набирають чинності так звані «поправки Лозового» до Кримінально-процесуального кодексу. Спікер поліції Київської області Микола Жукович заявив, що у зв'язку з цими поправками, без дозволу судді навіть поховати померлу вдома людину буде неможливо. «Якщо людина потрапила в ДТП, в бійці або іншій ситуації отримала тілесні ушкодження, то слідчому необхідно буде звертатися в суд, і тільки після рішення суду людина зможе пройти судово-медичну експертизу. Наскільки вчасно суди зможуть приймати ці рішення - це питання. А найчастіше саме вчасно проведена експертиза дуже сильно впливає на хід розслідування. Кримінальних проваджень, де потерпілим необхідно пройти експертизу, у нас дуже багато. Також тепер через суди доведеться брати дозвіл на експертизу навіть для тих, хто помер своєю смертю», - сказав він.
Кримінал Плотницкий вбив Болотова – джерело в «ЛНР» Екс-ватажка російських терористів так званої «ЛНР» Ігоря Плотницького підозрюють у вбивстві Валерія Болотова, який очолював терористів до нього. Про це розповіло джерело серед бойовиків «ЛНР», передає «Апостроф». Джерело повідомило, що в окупованому Луганську часто говорять про потенційне повернення Плотницького. Його нинішні «керівники» «ЛНР» бояться більше, ніж «українських ДРГ». «Ми всі чудово пам'ятаємо, як Плотницький розправлявся зі своїми конкурентами. Якщо не говорити про місцевих, таких як Олексій Мозговий, Олександр Беднов, Павло Дремов (всі названі ватажки бойовиків були вбиті в 2015 році, і в зв'язку з кожним випадком одним з можливих замовників називався Плотницький, - ред.), То можна згадати хоча б, чим закінчилися заяви Валерія Болотова про бажання повернути владу. Той спочив з миром буквально через місяць після того, як озвучив ці наміри», - підкреслило джерело. Як відомо, Болотов помер в Росії на початку 2017 року. За версією слідства, його отруїли і сьогодні головним підозрюваним в його вбивстві є Плотницький. Болотов був готовий злити серйозний компромат на свого наступника, зокрема, що Плотницький «продавав» позиції бойовиків в Лисичанську, Сєвєродонецьку, околицях Первомайська і Станиці Луганської українським силовикам.
Політика Україна «заплатила» Польщі за газ маршем у Львові – МЗС Україна «заплатила» Польщі за поставки газу демонстрацією з прапорами Степана Бандери у Львові під гаслом «Львів не для польських панів». Про це заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький, передає Onet.pl. Ціхоцький зазначив, що Україна двічі за півроку відхилила пропозицію про створення політичного комітету для обговорення тем, таких як ексгумація польських жертв на території України, а також внесення поправок в закон про Інститут національної пам'яті. «Росія відрізає газ – відразу ж збільшені поставки з польської сторони. А замість цього маємо демонстрації під прапорами Степана Бандери у Львові під гаслом «Львів не для польських панів», - підкреслив дипломат. Він також заявив, що в Польщі ще в 2015 році назріла проблема довіри до України. Нагадаємо, раніше глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що якщо в Польщі забороняють Степана Бандеру і УПА, то за принципом "почни з себе" вони повинні були б заборонити Юзефа Пілсудського з його жорстокою «пацифікацією» Галичини, а також Армію Крайову, чиї загони здійснювали криваві каральні акції проти українських сіл.
Закон і Право Через зміни в КПК пройти медекспертизу тепер стане вкрай складно Через зміни в Кримінально-процесуальний кодекс (КПК) пройти медичну експертизу тепер стане вкрай складно. Таку думку висловив юрист Олександр Климчук на прес-конференції, передав кореспондент АСН.  «Поліція повинна нас захищати, а слідчий зобов'язаний раніше за всіх реагувати. Але виходить, що через бюрократичні механізми ми будемо втрачати докази, сліди злочину», - зазначив експерт. За його словами, якщо раніше в разі нападу на людину слідчий мав право самостійно призначати проведення медичної експертизи, то тепер йому необхідний спеціальний дозвіл судді, яке він отримає не раніше ніж через 72 години, а через завантаженість суддів цей період може ще затягнутися. Однак у випадку з побоями час має велике значення. При цьому він додав, що швидше за все, потерпілі будуть виходити з ситуації, самостійно звертаючись за зняттям побоїв. Нагадаємо, з 15 березня 2018 року в Україні набирають чинності так звані «поправки Лозового» до Кримінально-процесуального кодексу. Спікер поліції Київської області Микола Жукович заявив, що у зв'язку з цими поправками, без дозволу судді навіть поховати померлого вдома людини буде неможливо. «Якщо людина потрапила в ДТП, в бійці або іншій ситуації отримала тілесні ушкодження, то слідчому необхідно буде звертатися в суд, і тільки після рішення суду людина зможе пройти судово-медичну експертизу. Наскільки вчасно суди зможуть приймати ці рішення - це питання. А найчастіше саме вчасно проведена експертиза дуже сильно впливає на хід розслідування. Кримінальних проваджень, де потерпілим необхідно пройти експертизу, у нас дуже багато. Також тепер через суди доведеться брати дозвіл на експертизу навіть для тих, хто помер своєю смертю », - сказав він.
Кримінал Обезголовлена в Одесі. Затримано підозрюваного у вбивстві В Одесі затримано підозрюваного в кошмарному вбивстві молодої дівчини. Нагадаємо нещасну вбили і обезголовили. Про це повідомляє сайт "Одесса.нет". Вбивство сталося 28-го лютого. Одеським ЗМІ з джерела в правоохоронних органах стало відомо, що підозрюваного в скоєнні тяжкого злочину знайшли. Він навчався з убитою в одній школі. Чоловік працює кухарем-сушист. Згідно з даними джерела ЗМІ, своїм жахливим вчинком чоловік помстився Ганні, так звали загиблу, за відмову вступати в стосунки. Підозрюваний був затриманий в ніч на п'яте березня по дорозі з Арциза в Одесу. Підозрюваний у вбивстві під час затримання намагався убити ще й себе, але замість цього проткнув ножем руку оперативника. Як з'ясувала поліція, невдалий коханець перерізав жертві горло, після чого відрізав голову. Голову він забрав з собою (разом з грошима і цінним майном, знайденим в квартирі) і закопав.
Здоров`я Як правильно вибрати сімейного лікаря. Залишилося менше місяця До 1 квітня кожен українець повинен вибрати собі сімейного лікаря або лікаря первинної медичної допомоги і укласти з ним відповідний договір. Уже через місяць потрапити до фахівця вузького профілю можна буде тільки з направленням від терапевта, з яким підписано декларацію. Міністерство охорони здоров'я ще раніше оприлюднило покрокову інструкцію, як вибрати сімейного лікаря, і зразок відповідної угоди: Крок перший - визначтеся з лікаремНайпростіший варіант - ви знаєте хорошого лікаря, обслуговувалися у нього і залишилися задоволені результатами. Якщо ж такого лікаря ви поки не знайшли, поцікавтеся у родичів, сусідів, друзів, колег - можливо, у них був позитивний досвід в амбулаторії сімейної медицини або поліклініці, яка підходить вам географічно. Ви також можете звернутися до місцевого відділу охорони здоров'я. Там вам розкажуть, які лікарі працюють у вашому населеному пункті або районі. Інший варіант - просто зверніться в будь-який медичний заклад і познайомтеся з лікарями. Інформацію про них можна отримати в місцевому відділі охорони здоров'я або безпосередньо в реєстратурі. Деякі медичні установи вже мають свої власні сайти з такою інформацією. Пам'ятайте, що зараз ви не повинні звертатися до лікаря «строго за пропискою» - можете вибрати лікаря, який працює біля вашого будинку, роботи тощо. Крок другий - підпишіть деклараціюУстанови первинної медичної допомоги, в яких працюють сімейні лікарі, підписують контракт з Національною службою здоров'я, а пацієнти - декларацію з тими лікарями, яких самі собі вибрали. Декларація підписується безстроково, тобто вам не потрібно буде перепідписувати її щорічно. З іншого боку, якщо ви вирішите підписати угоду з іншим лікарем, ви зможете зробити це в будь-який час. Документи, які знадобляться для підписання угоди з лікарем, - ваш паспорт і ідентифікаційний номер. Якщо ж ви підписуєте декларацію з педіатром (або сімейним лікарем, який буде обслуговувати вашу дитину), то також знадобиться свідоцтво про народження дитини та документи (паспорт і код) обох його батьків або опікунів. Основний спосіб заповнення декларації - електронний: лікар внесе ваші дані в систему. Важливо, що декларація з'явиться в системі після подвійної авторизації: лікар попросить назвати код, який надійде вам СМС-повідомленням. Якщо ж у вас немає мобільного телефону, лікар сфотографує або сканує ваші документи, щоб долучити їх до декларації. Потім лікар роздрукує декларацію, яку ви підпишете в двох примірниках (один з них залишається у вас), - і з цього моменту ви можете звертатися до лікаря в будь-який час. У разі відпустки чи хвороби у вашого лікаря має бути заміна - інший лікар первинної ланки або черговий заклад первинної медичної допомоги. Якщо вам знадобиться допомога, а ви перебуваєте в іншому місті, звертайтеся до найближчого закладу первинної медичної допомоги.  Один лікар може обслуговувати максимум 2000 пацієнтів. Така кількість пацієнтів рекомендує МОЗ. Можуть бути і виняткові ситуації, наприклад, коли лікар працює в селі, де проживає понад 2000 осіб. Тому якщо ви впевнені, що знайшли хорошого лікаря, не втрачайте часу, адже у нього може просто не залишитися місць для нових пацієнтів. Крок третій - звертайтеся по першої необхідностіВи зможете звертатися до вашого лікаря з будь-якими питаннями, пов'язаними зі здоров'ям. Як показує світовий досвід, більшість проблем зі здоров'ям можуть бути вирішені на рівні первинної ланки, особливо в разі своєчасного звернення. Крім безпосереднього обстеження і лікування, лікарі первинної ланки в разі необхідності будуть також видавати направлення до вузькопрофільних фахівців, виписувати рецепти на ліки, в т.ч. ті, що підпадають під програму «Доступні ліки» (безкоштовні ліки в аптеці, за які платить держава), і будь-які медичні довідки, наприклад, в басейн тощо. Тому з цих міркувань краще вибирати лікаря, який практикує поруч з вами - це скоротить витрати часу на дорогу. Крок четвертий - не давайте хабарівУ 2018 року заклад, в якому працює сімейний лікар, почне отримувати пряму річну оплату за обслуговування кожного пацієнта, що уклав з ним договір. Планується, що в 2018 році середня виплата на первинній ланці складе близько 370 грн на одного пацієнта, в 2019 - 450 грн. Практика у 2000 пацієнтів може мати річний дохід від 740 000 долл до 1000000 грн в 2018 і від 900 000 до 1200000 грн в 2019. В цей бюджет входять оренда офісу, оплата роботи лікаря, медсестри (фельдшера), прості витратні матеріали.
Економіка Техогляд за новими правилами: скільки коштує і куди йти В Україні в 2018 році, відповідно до угоди про асоціацію з Європейським Союзом, повинен повернутися техогляд. Проходити його, правда, будуть не всі. Але найцікавіше, що нові автомобілі не будуть проходити техогляду, передає Фром.уа. Головне нововведення проекту полягає в тому, що тепер процедуру технічного огляду автомобілів проводитимуть не державні структури СТО, а приватні. Так влада спробує позбутися корупції. Вартість техогляду буде складати 150-200 гривень. Цю інформацію повідомив глава ВААІД Олег Назаренко. "Акцент при перевірці автомобіля робитиметься не на екологічні показники, як раніше, а на відповідність безпеки користування транспортним засобом. Якщо автомобіль визнаний, як небезпечний його повинні "списувати" і поміщати на штрафмайданчик", – сказав Назаренко.
Суспільство В Україні заборонили ще 19 російських книг про «бандерівців» і «хунту» Держкомітет з теле- і радіомовлення заборонив до ввезення в Україну ще 19 російських книг. Про це повідомляє Укрінформ. У перелік потрапили 18 книг з російською пропагандою і ще одне видання, написане колишніми українськими політиками – Петром Толочком, Сергієм Гриневецьким, Петром Симоненком, Дмитром Табачником, Георгієм Крючковим. Останню книгу видали в Харкові, а решту в країні-агресора. Серед заборонених книг: Лейтенант з майбутнього (Юрій Валін), Ангели апокаліпсису (Анатолій Гончар), Дике поле (Олександр Конторович), Як воюють на Донбасі (Владислав Шуригін), Київська хунта (Олексій Челноков), Кривавий євромайдан – злочин століття (Віталій Захарченко ), Хресна дорога Росії (Микола Леонов), і Бандерівський схрон, Кат з Галичини, Бандерівський ешелон так званого «письменника» Олександра Тамонікова. У цих виданнях є пропаганда насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терактів, посягання на права і свободи людини.
Політика Наметове містечко під Радою розігнали через злиття БПП і «Народного фронту» - експерт Розгін наметового містечка під Верховною Радою – результат домовленості про злиття БПП і «Народного фронту». Про це на прес-конференції заявив директор Центру політичного маркетингу Василь Стоякін, передає кореспондент АСН. «Розгін наметового містечка – це результат підкилимних домовленостей в політичних колах. Адже всі ми добре пам'ятаємо побиття студентів взимку 2014 року, коли при гарній медійній підтримці вже на наступний день вийшли люди на Майдан і почали кричати: «Банду геть!» Але в разі розгону наметового містечка, такої медійної підтримки не було. І все це вилилося в сумне протистояння, яке асоціюється тільки з матерними коментарями тих, хто живе на Печерську і змушений був постійно обходити це збіговисько», - заявив він. При цьому експерт вважає, що наметове містечко «протрималося» і так занадто довго. «Це був своєрідний хід у «Народного фронту» і Авакова, які таким чином шантажували президента для об'єднання сил. Адже рейтинг самого «Народного фронту» вже негативний і вони окремо на вибори йти не можуть», - сказав він. Тому, на його думку, розгін наметового містечка може свідчити про досягнення домовленості між командами президента і Авакова.

Ворожіння на майбутнє: три незвичайні способи дізнатися про долю
Ворожіння на майбутнє: три незвичайні способи дізнатися про долю
Існує безліч способів ворожіння, завдяки яким ви можете дізнатися про своє майбутнє Однак багато хто з них зас....
Що таке свідомий сон і як у нього потрапити
Що таке свідомий сон і як у нього потрапити
Свідоме сновидіння — це стан між фазами сну та неспання Вхід у цей стан є ключем до реалізації бажаного та упр....
Найефективніший ранковий ритуал для підвищення настрою та працездатності
Найефективніший ранковий ритуал для підвищення настрою та працездатності
Ранок — найважливіший час дня, адже день найчастіше минає так, як ми його починаємо Саме тому намагайтеся щодн....
Як отримати відповідь на запитання уві сні з підсвідомості
Як отримати відповідь на запитання уві сні з підсвідомості
Сни — це відображення реальності і відмінний спосіб отримання відповідей на питання, що цікавлять і хвилюють З....
Гороскоп від Павла Глоби на 6 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 6 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Астролог Павло Глоба розкрив гороскоп на 6 травня 2024 року, застерігаючи від непідконтрольного перебігу подій....
більше матеріалів




/-1,3965740203857-/ /-pc-/
Top