counter
Архів Повернутись назад 05 Січня 2018
5 Січня
Політика Українці рятують економіку Польщі – Клімкін Працюючі в Польщі українці рятують конкурентоспроможність її економіки. Про це в своєму мікроблозі Twitter заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін. «Біженці – це категорія міжнародного права. Їм потрібно допомагати. За два роки такий статус в Польщі отримали 88 українців», - підкреслив Клімкін. За його словами, майже 300 тисяч отримали дозвіл на роботу, а більше 2 млн – візи, витративши кілька мільярдів євро. Міністр уточнив, що всі дані наводить з польської статистики. «Мені, як математику, таке співвідношення здається дуже привабливим для польської економіки. Навіть не зважаючи на те, що саме українці рятують конкурентоспроможність економіки Польщі», - написав Клімкін. Нагадаємо, раніше польський прем'єр Матеуш Моравецький заявив, що Польща останнім часом прийняла у себе 1,5 мільйона українців, з яких кілька десятків тисяч – з окупованих територій Донбасу. Він уточнив, що принаймні кілька десятків тисяч – це «люди, які втекли з окупованих територій Донбасу».
Події оформление ленты  У Нью-Йорку оголошено надзвичайний стан через снігопад: метро засипало, аеропорт не працює У Нью-Йорку в зв'язку зі стихією, що вирує, оголошений режим надзвичайної ситуації. Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо в мікроблозі Twitter просить всіх жителів бути уважними у зв'язку з холодами і хуртовиною. «Режим НС оголошено на (острові) Лонг-Айленд, в (окрузі) Уестчестер і місті Нью-Йорк через екстремальні погодні умови», - написав Куомо. Відзначається, що в зв'язку з негодою тимчасово закритий аеропорт міста. Крім того, деякі станції метро Нью-Йорка засипало снігом. Зокрема, під снігом опинилися платформи станцій «Берген-стріт» і «Клінтон-авеню - Вашингтон-авеню». Їх замело через решітки на стелі. Городяни також скаржаться, що станції підземки не чистять від снігу. У свою чергу компанія Metropolitan Transportation Authority заявила, що робить все можливе, щоб виправити ситуацію.
Суспільство оформление ленты  Журналіст показав фото розбитих в Сирії російських літаків Російський військовий кореспондент Роман Сапоньков опублікував фотографії пошкодженого бомбардувальника Су-24М з авіабази Хмеймім в Сирії. На фото у літака розвернутий правий суцільноповоротний стабілізатор і осколком пробита гідросистема. «Все ж постраждала техніка. Попередньо шість Су-24, один Су-35С, один Ан-72, один Ан-30 розвідник, один (вертоліт) Мі-8», - додав Сапоньков на своїй сторінці в забороненій в Україні соцмережі. За словами Сапонькова, два Су-24 і Су-35С вдалося привести до ладу. Він також уточнив, що в результаті обстрілу повстанцями російської авіабази, були поранені 9 військових. Деякі з них отримали важкі поранення. Нагадаємо, в результаті мінометного обстрілу повстанцями російської бази в Сирії 31 грудня було знищено 7 літаків, а склад боєприпасів здетонував після попадання снаряда. У свою чергу в Міноборони РФ підтвердили обстріл і смерть 2 військових, але заперечують знищення літаків. Як зазначив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, путінська пропагандистська «перемога» в Сирії перетворилася на ганебний фарс. «Путінська пропагандистська заява про перемогу російських військових в Сирії, з якої він почав свою четверту президентську виборчу кампанію, перетворилася в ганебний фарс, а військовий парад, який він приймав на сирійській землі – в похоронну процесію», - резюмував Турчинов.
Політика США передадуть Україні Javelin, але в частини, що знаходяться далеко від фронту – ЗМІ США мають намір передати Україні протитанкові ракети Javelin. Однак передбачається, що ними будуть оснащені ті військові частини, які розташовані далеко від фронту на Донбасі. Про це пише The Wall Street Journal, передає «Голос Америки». Журналісти відзначили, що плани США передати зброю Україні розгнівали Росію і спричинили погіршення взаємних відносин. Однак Америку хвилює не це питання, а можливість потрапляння зброї до рук ворога. Офіційні особи США в даний час вивчають справу передачі Україні Javelin. Тому ним будуть оснащені частини, що розташовані далеко від фронту, щоб його не використали для наступальних операцій, і щоб воно не було залишено ворогові. У 2014 році, коли США передали радарні системи для виявлення розташування ворожої артилерії, одна з таких установок, яка була розташована неподалік від Дебальцевого, опинилася в руках проросійських терористів. Крім того, в США нагадали, що після агресії російських військ проти Грузії в 2008 році зброю було знайдено на захоплених російських базах, а деякі частини можна було купити навіть на чорному ринку в Тбілісі. Куплена нелегально американська зброя може бути використана проти американських же танків і бронетранспортерів і за кілька тисяч кілометрів від України, наприклад, в Афганістані.
Суспільство «Більше пекла»: митрополит Лука похвалив попа, який відмовився відспівувати 2-річну дитину Митрополит УПЦ Московського патріархату Лука похвалив попа в Запоріжжі за те, що той відмовився відспівувати трагічно загиблу 2-річну дитину. Про це на своїй сторінці в Facebook написав архієпископ Чернігівський і Ніжинський, керівник Інформаційного відділу Київської патріархії, секретар Священного Синоду УПЦ КП Євстратій Зоря. Московський поп відмовився відспівувати дитини, тому що малюк був хрещений в Київському Патріархаті. «Щоб додати «більше пекла» митрополит МП Лука похвалив дії свого священика, туманно посилаючись на «канони», - зазначив Зоря. Разом з тим, за його словами, в Московському патріархаті немає жодного загального офіційного документа, який би зобов'язував так діяти, з конкретним посиланням на ті ж канони, про які говорить м. Лука. «Адже тоді коту під хвіст піде весь екуменізм МП. Адже якщо офіційно визнати УПЦ КП «не хрещеними», то тоді католики і протестанти теж «нехристияни». Тому МП-комісія «по протидії розколу» свого часу проект документа написала, а прийняти так і не змогли. Тому все залишається на рівні волюнтаризму і усних розпоряджень, туманно прикритих «канонам», - пояснив Зоря. Він також уточнив, що митрополит Лука днями заявив, що державне святкування Різдва 25 грудня «направлено на знищення православ'я», а потім поїхав в Будапешт, де в храмі МП правив 25 грудня Різдвяну службу, так як там прихід МП живе по угорському календарем.
Кримінал Бойовики на Донбасі вперше за 3 дні порушили перемир'я, поранений український військовий Вперше за останні три доби бойовики так званої «ЛНР» порушили режим перемир'я на Луганському напрямку. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО на своїй сторінці в Facebook. Впродовж минулої доби зафіксовано 2 обстріли позицій ЗСУ. В ході бойових дій було поранено одного українського солдата, його доставили у військовий госпіталь, де надали необхідну лікарську допомогу. На даний момент його життю нічого не загрожує. Обстріл був проведений ввечері 4 січня, більше 10 мін калібру 120-мм бойовики випустили по укріпленнях сил АТО навколо Луганського. Тим часом на Донецькому напрямку ще в світлий час доби бойовики вели вогонь з гранатометів і стрілецької зброї, а також 120-мм мінометів у Верхньоторецькому. На інших ділянках порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.
Здоров`я Американські вчені вибрали найкращу дієту Американські експерти з U.S. News and World Report вибрали найкращу дієту з 38 визнаних. Про це повідомили в Національному інституті серця, легень і крові (NHLBI). Була обрана дієта DASH (Дієтичні підходи до припинення гіпертонії). Її суть полягає в зниженні або повній відмові від солі, продуктів з високим вмістом насичених жирів і цукру. Дієта призводить до зниження кров'яного тиску і рівня холестерину. На думку дієтологів, DASH працює краще, ніж багато лікарських препаратів від гіпертонії. Разом з тим перше місце DASH розділила з середземноморською дієтою, яка допомагає знизити вагу, поліпшити роботу серця і мозку, запобігти розвитку діабету, і навіть уникнути онкологічних захворювань. На третьому місці опинилася «гнучка вегетаріанська дієта», прихильники якої важать на 15% менше прихильників м'яса, менше схильні до інфарктів, діабету і раку, а також живуть в середньому на 3,6 роки довше. Дана система харчування закликає до відмови від м'яса, але допускає виключення, «якщо дуже хочеться».
Суспільство У Києві буде обмежено рух по деяких мостах У Києві в п'ятницю, 5 січня, в зв'язку з ремонтними роботами, при сприятливих погодних умовах, буде частково обмежено рух транспорту по деяким мостам. Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації. Зокрема, обмеження руху буде з 11:00 до 15:00 по Московському мосту та мосту через р. Десенка в напрямку руху на Троєщину. З 15:00 до 17:00 транспорту перекриють рух по Південному мостовому переходу в напрямку руху з просп. Бажана на Наддніпрянське шосе. Також з 15:00 до 19:00 по Московському мосту та мосту через р. Десенка в напрямку руху до ст. м. Петрівка, і з 17:00 до 19:00 не можна буде проїхати по мосту Метро через р. Дніпро в напрямку руху з просп. Броварський на Набережне шосе. У Київавтодорі просять водіїв з розумінням поставитися до тимчасових незручностей через ремонт.
Політика У Росії хвилюються, що МЗС України залякує громадян поїздками в РФ Перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки країни-агресора Франц Клінцевич побачив в заяві МЗС України залякування громадян. Про це передають РИА «Новости». Клінцевіч нагадав, що МЗС України не рекомендує українцям їздити в країну-агресор і назвав поїздку в Росію «квитком в один кінець». Російський чиновник стверджує, що міністерство вдалося до «тактики шантажу і залякування». «Визнання українця, що відправляється в Росію за шматком хліба, зрадником батьківщини? Україна, на весь світ вихваляючись своїм неприйняттям всього, що пов'язано з радянським минулим, одночасно нишком тиражує його самі непривабливі сторінки», - висловився Клінцевіч. Нагадаємо, напередодні Департамент консульської служби МЗС України заявив, що поїздки українців на територію країни-агресора часто є «квитком в один кінець». «Подорож українців до Росії – нерідко квиток в один кінець. Підтверджено і задокументовано. Так чи варто ризикувати власною свободою і заподіювати муки рідним?» - відзначили в МЗС.
Суспільство Україна накрили тумани, на дорогах погана видимість У південних, центральних і північних областях України в п'ятницю, 5 січня, погана видимість через туман. Про це повідомили в прес-службі ДСНС з посиланням на Укргідрометцентр. Особливо уважними слід бути водіям, видимість знижена до 200-500 м. Також відзначається, що вдень у Карпатах будуть пориви вітру 15-20 м/с. Як зазначила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook, в західних областях і Карпатах штормовий вітер, який при теплій погоді провокує лавини. За її словами, в більшості областей сьогодні буде сиро і тепло – періодично дощитиме, в Карпатах і на сході України – з мокрим снігом. Температура повітря протягом дня очікується +2... +5 градусів, на півдні +6 ... +9, на сході і північному сході 0... +4 градуси. У Києві волога повітряна маса, вночі +2, вдень +5 градусів. 6-7 січня, на Різдво, в Україні стане ще тепліше, а з 8-9 січня до нас прийде похолодання.
Суспільство Поранена петардою студентка з Івано-Франківська втратила зір одного ока До Києва переправили 17-річну студентку з Івано-Франківська Світлану Тимчук, яку травмував феєрверк на відкритті головної ялинки міста. Про це повідомив Тимур Фараджев – студент, який спілкується з сім'єю постраждалої. Інформацію студент публікує в групі ПНУ life в Facebook. За його словами, Світлана не може бачити лівим оком, в якому відмер зоровий нерв. «Ми це так просто не залишимо. Команда ПНУ life боротиметься за те, щоб всі причетні до цієї трагедії були покарані. Йдеться як про звільнення посадових осіб, так і залучення їх до кримінальної відповідальності», - написав Фараджев. Нагадаємо, під час відкриття ялинки 17-річну дівчину поранило петардою від феєрверку. У лікарні дівчина прийшла до тями, лікарі, а згодом і чиновники мерії поспішили запевнити, що загрози для життя і здоров'я немає. За фактом інциденту поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 272 КК – порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.
Події оформление ленты  У Флориді вперше за 28 років випав сніг В одному з південних штатів США – Флориді вперше за 28 років випав сніг. Про це пише NY Post. За інформацією місцевих жителів, випало понад 3 см снігу. У п'яти округах штату школи скасували заняття, а парки розваг такі, як Disney World, закрили популярні водні атракціони. Тим часом в Нью-Йорку через заметіль був оголошений режим надзвичайного стану. Ще на Новий рік в місті температура досягала -12 градусів за Цельсієм. За даними влади, в США щонайменше 12 людей загинули від сильних холодів. Крім цього, в результаті морозів тисячі будинків залишилися без електропостачання, порушено транспортне сполучення. Два головні аеропорти Нью-Йорка припинили прийом і відправлення рейсів. У всьому регіоні були скасовані близько 3500 рейсів, в Нью-Йорку, Бостоні та багатьох інших містах закриті школи. It’s snowing in Florida, so these kids decided to make snow angels on their backyard trampoline https://t.co/OPlg2cSHU1 pic.twitter.com/5pMpEIMgVh — CNN (@CNN) 4 января 2018 г. RARE SIGHT: it's snowing in Tallahassee FL for the 1st time in 28 years. @NWSTallahassee measured 0.1" of snow/sleet on their roof @floridastate at 8:30 AM. Video via 904 Happy Hour. #snow #flwx#frozenAmerica pic.twitter.com/dG5uMrTcpM — Mike Seidel (@mikeseidel) 3 января 2018 г.
Кримінал Молодий харків'янин живцем спалив знайомого, який над ним насміхався У Харкові 24-річний чоловік живцем спалив знайомого, тому що йому здалося, що той над ним насміхався. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області. На вимогу прокуратури суд взяв під варту молодого чоловіка. Правоохоронці з'ясували, що увечері 26 грудня 2017 року підозрюваний зустрів у магазині знайомого, з яким свого часу він не «поділив» жінку, а тому між ними склалися неприязні стосунки. Знайомий випивав з друзями і щось розповідав, дивлячись в бік хлопця. Потім всі голосно сміялися. Підозрюваному здалося, що знайомий розповідає своїм друзям образливі історії про нього, розсердився і вирішив вбити «кривдника». Дочекався, поки чоловік піде додому, і пішов за ним. По дорозі купив бензин і налив його в пластикову пляшку з-під пива, яке попередньо випив. «У дворі будинку молодик знайшов металеву палицю й увійшов з нею в приміщення. Там він побачив свого «кривдника» і вдарив його палицею по голові. Господар впав на підлогу. Зловмисник продовжив його бити. Коли жертва перестала чинити опір, молодик відтягнув його в сарай і кинув у льох. Потім облив жертву бензином і підпалив. Коли «кривдник» почав голосно кричати від болю, а приміщення льоху затягнуло димом так, що стало важко дихати, молодик пішов», - розповіли в прокуратурі. Чоловік помер від опікового шоку. Максимальна санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.
Політика Саакашвілі в Грузії засудили до 3 років позбавлення волі Екс-президента Грузії, екс-голову Одеської ОДА, лідера «Руху Нових сил» Михаїла Саакашвілі засудили до 3 років позбавлення волі. Таке рішення ухвалив Тбіліський міський суд, передає «Грузія Online». Суддя Тбіліського міського суду Георгій Аревадзе визнав Саакашвілі винним у справі Сандро Гиргвліані. Саакашвілі пред'явлено звинувачення за статтею «зловживання посадовими повноваженнями». Правоохоронці Грузії зазначають, що Саакашвілі незаконно пообіцяв тодішньому керівнику Департаменту конституційної безпеки Даті Ахалая, що помилує засуджених за вбивство Гиргвліані і потім вже в обхід комісії з помилування помилував Геронтія Аланія, Михаїла Бібілурідзе, Автанділа Апциаурі й Олександра Гачава, створивши правовий механізм для умовно-дострокового звільнення засуджених. Нагадаємо, в січні 2006 року 28-річний співробітник «Об'єднаного грузинського банку» Сандро Гиргвліані разом зі своїм другом Леваном Бухаідзе відвідав кафе в центрі Тбілісі. У барі перебували Ахалая, його заступник Олег Мельников, начальник Генінспекціі МВС Василь Санодзе, начальник Служби громадських зв'язків МВС Гурам Донадзе, а також знайома Гиргвліані - Тамара Майсурадзе. У Гиргвліані стався конфлікт з близькими до Саакашвілі вищими посадовими особами МВС Грузії. Того ж дня тіло вбитого Гиргвліані з ознаками насильницької смерті знайшли на кладовищі в передмісті Тбілісі.
Політика Андрій Данилко похвалився розмовою з Путіним Відомий український артист Андрій Данилко похвалився розмовою з президентом країни-агресора Володимиром Путіним. Про це він повідомив в інтерв'ю телеканалу «112 Україна». Данилко в новорічну ніч виступав перед росіянами в Підмосков'ї. В інтерв'ю «Вєрка Сердючка» зізнався, що бачився з лідером Кремля. Мало того, за словами співака, президент РФ викликав у нього симпатію. Зустріч відбулася в 2004 році. «Це був Форос, 2004-й рік. Були Кучма і Путін. Там були відомі артисти, і з нами ніхто не вітався. Ведучим був Лещенко», - пояснив він. «Мені для балансу когось не вистачало, і я Путіна поманив пальцем. Гробова тиша - тільки цвіркуни. Я моментально протверезів, і не знаю, як вирулити. А Путін мені показав жестами, пальцем - «ні, ти до мене». Я біжу до нього, і мене вразило, що він дуже маленький. І начебто він соромився. І він каже: «Андрію, дякую дуже за виступ. Ви не могли б, коли знімете свої обладунки, сісти з нами за стіл?» - розповів Данилко. Співак зазначив, що «відчув цю нашу сором'язливість», яка, на його думку, властива знаку Терези. «За це наше спілкування ситуація навколо нас відразу змінилася - ми стали улюбленцями, нам накрили стіл, і всі артисти, які з нами не віталися, підходили до нашого столика й казали:«Які ви молодці, як це все талановито». Нам дали літак, і ми полетіли з такою помпою до Києва», - підкреслив артист.
Події У Києві госпіталізували 7-класницю, що отруїлися коньяком і пивом У Дарницькому районі Києва учениця 7-го класу отруїлася алкоголем. Про це повідомляє «Київ Оперативний» на своїй сторінці в Facebook. Інцидент стався 4 січня близько 18:00. За інформацією від лікарів, дівчинка, учениця 7-го класу, під час канікул зустрілася з друзями. «Прості, дитячі забави їх не цікавили, і вони вирішили вживати алкоголь», - написали в групі. Після того, як школярка випила 250 грам коньяку і 0,5 пива, дівчинку довелося терміново госпіталізувати в токсикологічне відділення Охматдиту. Нагадаємо, в місті Вратимов в Чехії пенсіонерка отруїла майже всю сім'ю під час різдвяного застілля. Жінка переплутала майоран з марихуаною і приправила нею печену качку. Наркотичну речовину використовував з лікувальною метою старший член сім'ї і тільки він прекрасно почувався після вживання качки. А іншим шістьом учасникам застілля було надано медичну допомогу.
Суспільство Стартував флешмоб на знак протесту УПЦ МП через відмову відспівати загиблу дитину Після скандалу в Запоріжжі, коли священик УПЦ Московського патріархату відмовився відспівувати 2-річного малюка, блогер Юрій Гудименко запустив флешмоб # принеси_куклу. Про акцію блогер докладно написав на своїй сторінці в Facebook. «На похороні дитини, просто на похороні, священик відмовився відспівувати мертвого хлопчика. Просто біля труни. Навіть біля падаючої перед ним на коліна матері. Тому що дитину хрестили в церкві Київського патріархату. А відспівувати дитину прийшов священик Московського», - написав блогер. Він також уточнив, що після цього в ще одній церкві того ж Московського патріархату батькам відмовили. «Тільки терміново викликаний священик Київського патріархату відспівав дитину, і її змогли нарешті поховати», - підкреслив Гудименко. Мало того, запорізький архієпископ УПЦ МП Лука підтримав свого підлеглого і назвав його бездушний вчинок правильним. У зв'язку з усім жахом вчинку попа Гудименко пропонує українцям щодня приносити ляльки до храмів УПЦ МП, щоб кожен розумів, що ця церква зробила. «Я принесу під найближчу церкву УПЦ МП ляльку. Просту дитячу іграшку. Вони її приберуть, а я принесу знову. І знову. І знову. І люди будуть проходити повз і бачити ляльку у церкві. І будуть розуміти, ЧОМУ вона там лежить. Розумітимуть, ЩО вона означає. Розумітимуть, ЩО зробила ця церква», - написав блогер. Він закликав кожного українця зробити те ж саме.
Події П'яний керівник пансіонату для людей похилого віку загинув у Харкові від вибуху гранати У багатоповерхівці в Харкові вночі в п'ятницю, 5 січня, загинув керівник пансіонату престарілих та волонтер АТО. Про це повідомив перший заступник голови Нацполіціі В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці в Facebook. Загибель чоловіка 1979 р.н. сталася через необережне поводження з гранатою, загиблий впустив її на підлогу і помер від вибуху. Трагедія сталася в Харкові в орендованій квартирі, розташованій на 3-му поверсі житлової багатоповерхівки. За словами Аброськіна, у квартирі крім загиблого знаходилися його дружина і двоє малолітніх дітей, які тільки дивом не постраждали. Нагадаємо, в окупованій російськими терористами Макіївці сталася ДТП, в якій постраждали 4 людини. Автомобіль вилетів на тротуар, збив 4 людей, дві жінки перебувають у важкому стані. Під час обшуку у водія були виявлені 2 гранати, камуфляжна куртка.
Суспільство Цукерберг має намір дозволити використовувати криптовалюту в Facebook Засновник соцмережі Facebook Марк Цукерберг заявив про можливість використання криптовалюти в службах сервісу. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook. За словами Цукерберга, своїм основним завданням на 2018 рік він бачить захист спільноти від втручання з боку держав. Засновник соцмережі зазначив, що дії урядів схилили багатьох користувачів до думки, що технології тільки централізують владу. «Існують два важливі контр-тренди - шифрування і криптовалюта - які забирають владу в централізованих системах і повертають її в руки народу. Однак, вони супроводжуються ризиком неможливості їх контролю. Я зацікавлений у тому, щоб заглибитися в це питання і дізнатися про позитивніі й негативні аспекти цих технологій, а також про те, як можна їх використовувати в наших службах», - сказав Цукерберг.
Суспільство Активи Ахметова на $820 млн заморозили на Кіпрі Окружний суд Нікосії 27 грудня ухвалила рішення заморозити активи українського олігарха Рината Ахметова на суму $820 млн у справі «Укртелекому». Про це пише «Лівий берег» з посиланням на Financial Times. Під заморозку активів може потрапити найдорожча квартира в Гайд-парку в Лондоні, куплена бізнесменом в 2011 році. З позовом до суду звернулася компанія Raga Establishment, яка належить екс-голові правління «Родовід Банку» Денису Горбуненку. Raga продала «Укртелеком» Ахметову в 2013 році за $ 860 млн, але бізнесмен нібито вніс тільки $100 млн авансу і припинив платежі. На апеляцію в Ахметова є час до 8 січня. Як відомо, у 2011 році держава продала 92,79% акцій «Укртелекому» за 10,6 млрд гривень. Його офіційним покупцем виступила компанія «ЕСУ», дочірня фірма австрійського фонду EPIC. Два роки по тому він перепродав телеком-оператора Ринату Ахметову. Фонд державного майна недавно оголосив операцію з продажу «Укртелекому» недійсною і вимагає повернути корпорацію державі. Сторони конфлікту намагаються вирішити спір у судах.
Політика Саакашвілі назвав вирок суду Грузії незаконним Екс-президент Грузії, екс-глава Одеської ОДА Михаїл  Саакашвілі вважає вирок грузинського суду незаконним і таким, що суперечить міжнародним нормам і «здоровому глузду». Про це він написав на своїй сторінці в Facebook. «Судити президента за використання права на помилування (яке я використовував щодо 133 колишніх військовослужбовців), яке ніяк не обмежене, говорить про абсолютно політичний характер цього процесу. Це також говорить про те, що грузинська влада не знайшли на мене за 5 років нічого істотного: ніяких фактів корупції, ні інших правопорушень», - написав він. Саакашвілі підкреслив, що Тбіліський міський суд, який виніс вирок,  знаходиться під повним контролем найбільшого акціонера «Газпрому» Бідзини Іванішвілі. Політик запевнив, що раніше в Грузії Президент України Петро Порошенко зустрічався з Іванішвілі й обговорив необхідних заходів щодо «нейтралізації» Саакашвілі. Нагадаємо, у Грузії Саакашвілі заочно засудили до 3 років позбавлення волі за статтею «зловживання службовими повноваженнями». Йдеться про помилування осіб, затриманих у справі вбивства співробітника «Банку Грузії» Сандро Гиргвліані.
Події Літаючий госпіталь з РФ не зміг приземлитися в Сирії і забрати поранених Російський транспортний літак Іл-76МД з бортовим номером RA-78830 не зміг приземлитися на авіабазі Хмеймім у Сирії. Про це повідомляє Telegram-канал Directorate 4. Літак летів з аеродрому Чкаловський у Московській області, здійснив проміжну посадку в Кримську Краснодарського краю і через Туреччину летів у Хмеймім. Однак зробивши кілька заходів над базою, Іл-76МД не приземлився і змушений був летіти назад. В результаті маневрів літак приземлився в аеропорту Анапи (Сочі). Причина подібного маневру невідома, однак може бути пов'язана з обстрілом бази бойовиками 31 грудня. Нагадаємо, в результаті мінометного обстрілу повстанцями російської бази в Сирії 31 грудня було знищено 7 літаків і вертоліт, а склад боєприпасів здетонував після влучення снаряда. У свою чергу в Міноборони РФ підтвердили обстріл і смерть 2 військових, але заперечують знищення літаків. Як зазначив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, путінська пропагандистська «перемога» в Сирії перетворилася на ганебний фарс.
Суспільство оформление ленты  Нагорода героям: у РФ видають медаль за будівництво залізниці в обхід України У Росії створили нову медаль - за будівництво гілки залізниці в обхід України. Про це на своїй сторінці в Facebook написав Іраклі Комахідзе. Офіційно ніхто не повідомляв про нову нагороду. «Цього разу попалося нове творіння у вигляді «Медалі за будівництво залізниці Журавка - Міллерово», яким вихваляється військовослужбовець ЗВ ВС РФ на своїй сторінці. Інформації щодо засновника настільки «почесної» нагороди в мережі немає. Але зате є посилання на інтернет-магазин, де її можна купити за якісь 550 дерев'яних рублів», - розповів Комахідзе. За його словами, на зворотному боці медалі значиться, що дану нагороду видавали залізничні війська ПВО країни-агресора. «Схоже, що командування південного округу в частці з цим магазинчиком», - додав Комахізе. Нагадаємо, з 11 грудня компанія «Російські залізниці» (РЗ) перевела поїзди далекого прямування на новий залізничний обхід української території. Залізницю почали будувати в Калінінградській і Ростовській областях на ділянці Журавка - Міллерово в 2014 році. Роботи з будівництва закінчилися в серпні 2017 рік.
Суспільство Звільнені з полону українці проходять реабілітацію під забороною спілкування з пресою Звільнені з полону російських терористів на Донбасі українці проходять реабілітацію із забороною спілкування з пресою. Про це на прес-конференції заявив уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників АТО Вадим Свириденко, передає кореспондент АСН. «Всі звільнені на сьогодні вже пройшли медичне обстеження, отримавши рекомендації про необхідність подальшого лікування стаціонарно, амбулаторно або в санаторно-курортних умовах. Всім звільненим надана психологічна допомога і якісне медичне лікування в разі потреби», - заявив він. За словами Свириденка, всім звільненим військовим, які потребують стаціонарного лікування, було запропоновано пройти його в Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий медичний госпіталь», а всім цивільним - у клінічній лікарні «Феофанія» Державного управління справами. Крім того, незалежно від медичних показань в «Феофанію» були направлені ті, хто постійно проживає на тимчасово непідконтрольних територіях. У свою чергу, психолог Наталя Зарецька додала, що вже завершено перший етап надання медичної допомоги. «Сьогодні ми можемо перейти вже до другого - реабілітаційному етапу. Адже люди, які довгий час перебували в умовах вимушеної ізоляції під тиском, піддавалися побиттю або психологічного тиску, потребують саме психологічної реабілітації», - зазначила вона. Зарецька додала, що залишилося небагато тих, хто ще потребує медичної допомоги. Тепер основне завдання - забезпечити психологічну реабілітацію всім, хто довгий час перебував в ізоляції і під тиском. «У нас є кілька випадків відмови звільнених від лікування, яке їм було показано. Це сталося через тиск медіа на цих людей. Вони обіцяли, що повернуться на лікування, коли увага журналістів до них буде меншою. Це говорить про те, що зараз для таких людей дуже важливо відновити власний простір, в який не мають права втручатися ні волонтери, ні родичі, ні преса», - підкреслила вона. Психолог звернулася до ЗМІ з проханням не хвилювати звільнених в медичних установах. «Не варто брати інтерв'ю навіть у тих, хто готовий до цього. Адже з ними реабілітацію в цих же медичних установах проходять ті звільнені, які не готові до спілкування з пресою. Але вони змушені бачити це. Тому прийнято рішення про те, щоб територія військового госпіталю була закрита на час для преси і громадськості. Саме з цієї причини прийнято рішення не проводити реабілітацію на базі Феофанії, де залишається вільний доступ», - сказала вона. Вона додала, що всі, хто виявив бажання продовжити лікування за місцем проживання, поїхали додому і, за необхідності, були забезпечені квитками на транспорт або транспортом за рахунок Адміністрації президента або місцевих органів влади. Завдяки спільній роботі з волонтерами всі звільнені відразу були забезпечені одягом, необхідними предметами побуту і їжею.
Суспільство оформление ленты  Скандал у Запоріжжі: під церкви Московського патріархату почали приносити ляльок Під храм УПЦ Московського патріархату ім. Іоанна Кронштатського в Заводському районі Запоріжжя почали зносити ляльок. Жителі міста таким чином беруть участь у флешмобі # принеси_куклу, яку запустив запорізький блогер Юрій Гудименко, передає місцеве видання 061. Разом з ляльками активісти залишили записку «Дитина ні в чому НЕ винна». Примітно, що до акції приєдналися жителі інших міст. Зокрема, жінка принесла іграшки до храму МП у Слов'янську Донецької області. Нагадаємо, уродженець Запоріжжя Юрій Гудименко запустив у соцмережах флешмоб проти попів МП, які відмовилися відспівувати загиблу дитину. Йдеться про 2-річного хлопчика, на якого впав самогубець. Прямо на похороні дитини священик УПЦ МП відмовився відспівувати хлопчика, тому що він був хрещений у храмі Київського патріархату. Мати дитини падала на коліна перед священиком - той категорично відмовився. Пізніше архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука навіть похвалив священика, який зробив цей жорстокий вчинок. Разом з тим у Київському патріархаті нагадали, що в УПЦ МП немає документа, який би змушував попів РПЦ не відспівувати хрещених у УПЦ КП. Це робиться виключно на власний розсуд і за «християнською чеснотою».
Суспільство На українців чекає аномальна зима і весна. Як бути аграріям? Зими на планеті стають все теплішими за останні 20 років, причому в Україні клімат почав змінюватися набагато швидше, ніж по земній кулі в середньому. Про це в ефірі «Свободи» розповів директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда. За його словами, переважна більшість таких рекордно теплих місяців припадає на останні 20 років, і дуже мало теплих груднів було в попередні періоди. За 20 років середня температура найхолодніших місяців зросла на 2-2,5 градуса. Значно скоротилася тривалість зимового періоду, сама зима стала іншою. Як правило, це нестійкий сніговий покрив, який то з'являється, то тане. При цьому синоптик каже, що рекордне значення мінусової температури пов'язане з літньою температурою повітря, коли практично на всій території України вона вже досягла 40-42 градуси тепла. За словами Кульбіди, наш сніг пішов кудись в США - в Нью-Йорку через снігопади навіть закривають всі школи, в Європу. Також за словами синоптика, поки в Україні спостерігається потепління, в Росії, на півночі цієї країни і в її азіатській частині, спостерігається зниження середньої річної температури повітря й особливо в зимовий період. Всі ці аномалії синоптики пов'язують із втіленням в життя теорії глобального потепління. На тлі підвищення температури повітря збивається баланс кліматичної системи, вона стає не такою стійкою, і все частіше з'являються крайні, аномальні прояви погодних умов. Весна знову прийде в Україну рано. Однак не слід виключати дуже короткочасного повернення зимового характеру погоди, пов'язаного з випаданням снігу і морозами, говорить Кульбіда. Чи загрожує сільському господарству відсутність снігу і затяжне тепло в першій половині зими? За словами синоптика, завдяки аномально теплим умовам навіть пізно засіяні озимі культури продовжували вегетацію. Але в останні роки ранній осінній період в Україні майже щороку проходить з дефіцитом вологи. "Таким чином, посіви озимих чекають дощу, а дощ приходить дуже пізно, тому проходять оптимальні строки сівби озимих культур і вони можуть в принципі не розвинутися до фази кущування, щоб нормально перезимувати. Але саме завдяки таким аномально теплим умовам, то навіть пізно засіяні озимі культури продовжували вегетацію і на сьогодні їх стан задовільний і хороший у всіх практично без винятку регіонах України. В цьому є певний позитив", - говорить Кульбіда. Хоч-не-хоч, а сільському господарству доведеться адаптуватися до таких умов. Адже Україна може почати сіяти більше культур, які мають менш короткий період вегетації, яким, можливо, вже не потрібно бути такими стійкими до вимерзання. А це в свою чергу дасть свій додатковий ефект у вигляді все зростаючих урожаїв в останні роки, іноді навіть рекордних. "Тобто адаптація відбувається, але не такими темпами, як би нам здавалося, оскільки тільки оптимальне розміщення посівів озимої пшениці в Україні, треба міняти - в одних регіонах посіви треба скорочувати, в інших збільшувати - так-от, тільки оптимальне розміщення посівів навіть без зміни технологій може дати додатково 20-30% валового збору озимої пшениці", - повідомив Кульбіда.
Суспільство оформление ленты  Нацгвардія кришує нелегальні бурштинові копальні під Житомиром У зв'язку з теплою зимою на нелегальних бурштинових клондайках у Житомирській області на повну йде видобуток бурштину. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст і блогер Денис Казанський. Журналіст підкреслив, що людей менше, ніж в теплу пору року, але все одно багато. «Проїхався по лісах, повз блокпости нацгвардії, яка типу охороняє нелегальні родовища, а насправді бере хабарі у копачів і пропускає авто з обладнанням для видобутку. Бачив все своїми очима. Фото і відео є», - зазначив Казанський. Він додав, що всі обіцянки Президента Петра Порошенка і міністра МВС Арсена Авакова зупинити нелегальний видобуток бурштину виявилися брехнею. «Насправді ніхто нічого не зупиняє. Влада продовжує кришувати нелегальні копальні, місцезнаходження яких всім прекрасно відоме. Нелегалів кришує Нацгварія. Співробітники МВС стоять на постах поруч з якимись бандитами в балаклавах», - резюмував Казанський.
Політика Прокуратура Києва перевіряє, чи потрібно екстрадувати Саакашвілі до Грузії - Лисенко Прокуратура Києва почала екстрадиційну перевірку екс-президента Грузії, екс-голови Одеської ОДА Михаїла Саакашвілі за запитом Грузії. Про це в коментарі «112 каналу» заявив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко, передає кореспондент АСН. «Україна діє в рамках національного законодавства, в рамках міжнародних правових норм і європейських норм Конвенції видачі порушників. Видача відбувається в разі здійснення злочину і в результаті винесення рішення судом другої сторони про позбавлення свободи не менше, ніж на 1 рік», - заявив він. Лисенко нагадав, що статус Саакашвілі вже змінився. «Він вже засуджений. Однак прокуратура Києва за зверненням Мін'юсту на підставі кримінально-процесуальних норм, проводить екстрадиційну перевірку щодо Саакашвілі за запитом компетентних органів Грузії», - додав він. У зв'язку з цим Саакашвілі буде запрошений у прокуратуру Києва. «А висновок цієї екстрадиційної перевірки буде надано Міністерству юстиції. Наразі уточнюється дата прибуття Саакашвілі в прокуратуру Києва з його захистом», - підкреслив Лисенко. Нагадаємо, Саакашвілі засудили до 3 років позбавлення волі. Таке рішення ухваливТбіліський міський суд. Політика визнали винним у справі Сандро Гиргвліані.
Культура оформление ленты  Папараці побачили у 45-річної актриси Камерон Діас вагітний живіт Папараці сфотографували 45-річну актрису Камерон Діас і припускають, що голлівудська знаменитість вагітна. Про це пише видання Radar Online. На фото видно округлий живіт актриси. Джерело з оточення Діас зазначило, що її шлях до материнства був дуже непростим і довгим. Актриса перенесла кілька невдалих спроб екстракорпорального запліднення. «Це була мука, і Камерон почувалася невдахою, бо не могла зачати», - розповів друг сім'ї. Однак Діас не здається, інформатор повідомив, що вона змінила харчування, відмовилася від важких тренувань й отримала бажаний результат. «Камерон дуже рада і каже друзям, що ніколи ще не була такою щасливою», - додав співрозмовник. На думку джерела, вагітність трапилася якраз вчасно. Адже Діас не знімалася в кіно з 2014 року, і свої переживання з приводу паузи в кар'єрі вона стала вихлюпувати на чоловіка, який весь час їздить на гастролі зі своєю групою Good Charlotte. Дитина, сподівається Камерон, знову зблизить їх з Бенджі. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Діас з чоловіком Бенджі Медденом мають намір усиновити дитину.
Суспільство оформление ленты  Що готувати на Святвечір: 12 рецептів смачних пісних страв Вечір напередодні Різдва, або Святвечір, у християн прийнято проводити за святковим столом, в оточенні близьких родичів. 6 січня - це останній день посту, тому й меню має бути відповідним: це, як правило, сезонні продукти рослинного походження, соління й маринади, а також риба. Незважаючи на піст, на столі має бути багато страв, тому й вечеря називається багатою. Згідно з традицією, дорослим не потрібно їсти протягом дня і лише з першою зіркою на небі, коли, згідно з біблійним переказом, народився Ісус, можна приступати до їжі. Ці традиції міцно вкоренилися в народі, хоча традиційна православна церква заперечує необхідність голодувати до першої зірки або ставити на стіл саме дюжину страв. Проте, АСН підібрав 12 пісних рецептів, які припадуть до смаку всій родині. 1. Кутя Це головна різдвяна страва - саме з неї і починається трапеза напередодні Різдва і на саме свято, 7 січня. Справжня різдвяна кутя готується з пшениці, маку, волоських горіхів, родзинок і меду. Для 10 порцій буде потрібно: 2 склянки пшениці, 200 г маку, 200 г очищених волоських горіхів, 150-200 г родзинок, 3 ст. ложки меду. Ласуни можуть додати ще й цукор за смаком. Спосіб приготування. Крупу і мак окремо промити і замочити у воді на 2-3 години. Родзинки промити і також залити водою на півгодини. Очищені горіхи обсмажити на сухій сковорідці, а потім подрібнити. З пшениці злити воду, пересипати в каструлю, залити гарячою водою у співвідношенні 1:2 і варити протягом години на повільному вогні до м'якості, доливаючи періодично воду. Крупа має вийти розсипчастою. З маку злити воду, перебити з цукром за допомогою блендера або ступки. У готову кашу додати розтоплений мед, розтертий мак, розпарені родзинки, подрібнені волоські горіхи й перемішати. Пшеницю можна замінити ячменем або рисом, а разом з родзинками або замість них покласти курагу та інші "заморські" сухофрукти. 2. Узвар Також обов'язковий на столі традиційний напій - узвар. Його готують із сухофруктів з додаванням цукру. Готувати його краще заздалегідь - перед подачею він повинен добре настоятися. Зараз у компот часто кладуть заморожені ягоди і фрукти - кому що більше подобається. Однак саме напій, настояний на сухофруктах, як ніякий інший доповнить смак святкової куті. На 5 л води слід взяти 100 г сушених яблук, 100 г сушених груш, 100 г чорносливу, 50 г родзинок, 3-4 столові ложки меду. Приготування. Сухофрукти помити, залити водою і додати мед. Всипати в каструлю родзинки, накрити кришкою і варити на середньому вогні протягом години. Готовий узвар настоюють протягом 3-4 годин, а потім охолодженим подають на стіл. 3. Вінегрет Ще одна традиційна страва в пісному меню - вінегрет - виявиться не тільки смачною холодною закускою, а й неймовірно корисною. Варений буряк, морква, цибуля, заправлені олією, містять джерело вітамінів, необхідних організму в зимовий час. Для приготування вінегрету знадобиться: 220 г картоплі,150 г буряка,120 г моркви,150 г солоних огірків, можна замінити квашеною капустою - це ще більш посилить корисні властивості страви,100 г цибулі,50 мл рослинної олії,50 мл бальзамічного оцту,сіль,цукор,чорний мелений перець, Спосіб приготування. Відварити і почистити картоплю, буряк, моркву, потім нарізати їх кубиками.Солоні огірки також нарізати кубиками. Цибулю ріпчасту нарізати півкільцями.Для заправки вінегрету слід змішати бальзамічний оцет з оливковою олією, додати сіль, цукор і перець (кількість за смаком) і перемішати.Потім перекласти овочі в салатницю і змішати із заправкою. 4. Салат з ананасами Зазвичай у салат з ананасами прийнято додавати куряче філе, проте "пісний" варіант цієї страви не менше смачний, хоч і менш поживний. З інгредієнтів знадобиться середній качан пекінської капусти, банка консервованої кукурудзи, банка консервованих ананасів, свіжий огірок, пачка сухариків, зелена цибуля або цибуля порей, а також пісний майонез (5 склянок борошна, половину склянки води, 3 ст. л. рослинної олії, 1 ст. л. лимонного соку або оцту, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі). Спосіб приготування. Капусту дрібно нашаткувати, додати кукурудзу, порізані кільця ананасів, дрібно нарізані огірок, цибулю, а потім всипати сухарики. Сіль і перець додати за смаком. Потім готуємо майонез. У товстостінній каструлі змішуємо борошно з водою, щоб не було грудочок, і варимо на слабкому вогні до загусання. Після охолодження додаємо інші інгредієнти і збиваємо блендером. Важливо поступово збільшувати швидкість - тоді інгредієнти перетворяться в однорідну масу. 5. Картопля, запечена в рукаві Проста і неймовірно смачна "гаряча" страва, яка напевно припаде до смаку всім домочадцям. Крім, власне, картоплі, знадобиться чорнослив - 50-100 г, сіль та інші приправи за смаком, кілька зубчиків часнику, 2 ст. л соняшникової олії. Спосіб приготування. Очищену картоплю порізати на 2-4 частини, викласти перемастити олією, посолити, поперчити, викласти в рукав на деку, додати часник і чорнослив. Запікати близько 40-60 хвилин. На стіл подавати гарячим, попередньо переклавши з рукава на блюдо. 6. Пісний борщ Рідкісне традиційне застілля в нашій країні обходиться без борщу. Його пісний варіант буде цілком доречний на столі у Святвечір. Для приготування цієї страви знадобляться: 2-3 шт. картоплі, 1-2 цибулини, морква, середнього розміру буряк, 200 г білокачанної капусти, 50 г сушених білих грибів, півсклянки квасолі, 2 ст. л. томатної пасти, кілька зубчиків часнику, сіль, перець, лавровий лист та інші спеції за смаком Приготування. Квасолю необхідно замочити за кілька годин до готування, а краще - на ніч, за годину до приготування замочити сушені гриби. Приступаючи до готування, потрібно налити в каструлю два літри води, додати мокру квасолю, дрібку солі і лавровий лист, довести до кипіння, а потім, зменшивши вогонь, варити квасолю протягом півгодини. У цей час цибулю, моркву і буряк слід нарізати соломкою, а також подрібнити часник. Все це додати в киплячу воду і варити разом з квасолею близько 15 хвилин. Потім додати гриби і нарізану кубиками картоплю. Довести до кипіння і варити до готовності картоплі. Потім додати томатну пасту, розмішати. Через п'ять хвилин додати подрібнену до тонкої соломки капусту. Посолити, поперчити, а через п'ять хвилин вимкнути вогонь і дати страві настоятися. 7. Голубці з грибами Голубці улюблені українцями, і навіть їх пісний варіант буде цілком смачний і доречний на святковому столі. Для приготування цієї страви нам знадобиться 1-2 капустини, півкіло печериць, 150 г довгозернистого рису, 4 ст. ложки рослинної олії, 2 моркви, 2 цибулини. Спосіб приготування. Для начинки слід очистити й подрібнити цибулю і моркву. Гриби дрібно нарізати. Розігріти сковороду з рослинною олією, покласти в неї частину нарізаної цибулі, морква і гриби. Смажити, помішуючи, 7-8 хвилин. Перекласти овочі в миску, залишивши соус у сковорідці. Рис і сухі гриби залити окропом в одній мисці і накрити тарілкою. Рис вбере воду і стане наполовину готовим. Капусту наколоти на виделку й опустити в каструлю з підсоленим окропом, поступово надрізу листя. Розібрати капусту на листя, вирізавши щільну основу. Додати до обсмажених грибів рис і сухі гриби, кріп і мускатний горіх. Перемішати, посолити і поперчити. Викласти начинку на капустяні листки, загорнути, скласти голубці в форму для запікання. Духовку розігріти до 190 градусів. У сковороді, де смажилися гриби, розігріти олію, викласти залишився лук і злегка обсмажити до прозорості. Додати шматочки консервованих у власному соку помідорів без шкірки разом з рідиною. Довести до кипіння, посолити і поперчити. Вилити суміш на голубці. Закрити форму фольгою, поставити в духовку і запікати 1 годину. Подавати цю страву також слід гарячою. Можна прикрасити зеленню. 8. Вареники з капустою Ще одне гаряча, всіма улюблена страва на святковому столі - вареники - також прості в приготуванні. Буде потрібно 350 г борошна, 150 г води, 100 г ріпчастої цибулі, 50 мл оливкової олії, 30 г соняшникової рафінованої, 500 г білокачанної капусти, 150 г моркви, півчайної ложки солі. Спосіб приготування. Один стакан борошна залити 150 мл теплої води, додати сіль і замісити тісто. Воно не має бути туге, але, в той же час, не повинно липнути до рук. Готове тісто потрібно накрити плівкою і залишити на 40-60 хвилин. Потім очистити і дрібно порізати 100 г цибулі і натерти на тертці 150 г моркви. Кілька хвилин пасерувати овочі на оливковій олії в попередньо розігрітій сковороді. Розділити на три частини, одну з яких відкласти, а у дві інших додати дрібно нашатковану капусту. Тушкувати на повільному вогні, періодично помішуючи, до готовності. Додати сіль за смаком. Остудити. Після цього розкачати тісто на поверхні, обсипаній борошном. Товщина тіста не повинна перевищувати 2-3 мм. Розділити на кружальця. Додаючи капусту, складати кожне кружальце навпіл, ретельно склеюючи краї. Щоб форма вареників була більш святковою, можна додати ажурності - для цього великим пальцем потрібно загорнути краї хвилями. Закинути вареники в киплячу, підсолену воду і варити 5-7 хвилин. Вийняти, присмачити олією і прикрасити пасеровкою, що залишилася . Подавати гарячими із зеленню або підсмаженою до золотистої скоринки цибулею. 9. Риба Корисний замінник м'яса на святковому столі - риба буде не тільки смачна, але й дуже поживна. Для приготування страви знадобиться 500-600 філе риби (на вибір), 3-4 ст. ложки соєвого соусу,2 зубчики часнику,половина лимона,чорний мелений перець,рослинна олія,зелень,борошно. Спосіб приготування. Рибу помити, нарізати шматочками за кількістю порцій. Філе викласти в посудину, залити соєвим соусом і посипати перцем. Залишити для маринування на 30-60 хвилин.Потім дрібно нарізати зелень, подрібнити часник. Налити в окремий посуд 1 столову ложку рослинної олії, додати часник, лимонний сік, висипати зелень.Викласти на обробну дошку філе риби, намазати його всередині олійною сумішшю і накрити іншим шматочком філе.Вмочити рибне філе в борошно з двох сторін, потім покласти на розпечену сковороду з рослинною олією. Обсмажити з двох сторін.  10. Соління і маринади Доповнити різдвяне меню зможуть соління й маринади з погреба чи комори майстерної господині. Якщо ж таких в домі немає, завжди можна придбати готову консервацію в магазині або ж купити бочкові соління на базарі. Солоні огірки, помідори, кабачки, перець, квашена капуста, яблука, а також всілякі салати, кетчупи, аджика. 11. Печені яблука Як і будь-яке застілля, вечеря перед Різдвом не обійдеться і без десерту. У пісному меню може бути багато варіантів "солодкого". Один з найбільш популярних і улюблених - печені яблука. З інгредієнтів нам знадобиться 4 великих яблука, 100 г родзинок, жменя горіхів - можна взяти волоський, а можна більш екзотичних - кеш'ю, мигдалевих або будь-яких інших; цукор, кориця, мед - за смаком. Приготування З помитих яблук слід акуратно видалити серцевину, попередньо зрізавши "шапочку", акуратно видалити насіння, причому зробити це так, щоб зберегти гарну форму яблука. Потім викласти яблука на форму для запікання і наповнити попередньо вимоченими родзинками, горіхами, медом, цукром і корицею. Запікати в духовці протягом 20-30 хвилин при температурі 180 градусів. 12. Пряники Не обійдеться святковий стіл і без традиційної випічки. Ідеальний пісний варіант такої - пряник. Для приготування страви знадобиться 1,5 склянки борошна, 1 ч. л. розпушувача (соди) 200 г цукру, 250 г води (або соку), половина склянки родзинок (кураги, інжиру або суміші всього), жменя горіхів, насіння, кунжуту (що знайдеться в засіках), 0,5 склянки дрібно посічених горіхів, 2 ст. л. меду, 0,5 склянки рослинної олії, 2 cт. л. какао, 1 ч. л. кориці, половина ч. л. коріандру Спосіб приготування. Для початку потрібно змішати в залізному посуді 200 г цукру, 250 г води (або соку), 2 ст. л. меду і півсклянки олії. Потім цю масу підігріваємо до 60 °C. Окремо в мисці змішати півтори склянки просіяного через сито борошна з двома столовими ложками какао, однією чайною ложкою розпушувача, чайною ложкою кориці і половиною чайної ложки коріандру. За допомогою віночка (або ручного міксера) збиваємо цукрову і борошняну суміші. У процесі перемішування додаємо в тісто подрібнені сухофрукти, горіхи, насіння. Викладаємо тісто у форму. Розігріваємо духовку до 200 °C і ставимо туди пряник. Випікати приблизно 35 хвилин. Готові пряники можна змастити джемом, а можна присипати цукровою пудрою.
Події Фіндиректора IT-компанії під Харковом пограбували на 7 млн грн У Харківській області грабіжник виніс з дачі фіндиректора великої IT-компанії 7 млн ​​грн. Про це пише NewsRoom з посиланням на власне джерело в правоохоронних органах. Інцидент стався в період з 28 грудня по 4 січня в сел. Старий Салтів. За словами потерпілого, навесні він зняв з рахунку в банку 250 тис. дол., які в жовтні 2017 року його перевіз на дачу і поклав у сейф. Співробітники поліції допитали всіх свідків. Чоловік, який наглядає за будинком, розповів, що коли він вранці прийшов, двері в будівлі були відчинені, а світло горіло. Свідок вирішив, що господар дачі відпочиває, і не став турбувати його. Пізніше він побачив відчинене вікно з тильного боку будівлі, а всередині виявив безлад і пошкоджений сейф. Його дружина, яка стежить за дачею, розповіла, що напередодні прибирала в будинку, після чого не ввімкнула сигналізацію. Жінка сказала, що одного разу вона не змогла вийти з приміщення через систему безпеки. Після прибирання її чоловік поставив будівлю на сигналізацію. Зараз поліцейські продовжують досудове розслідування.
Суспільство У Московському патріархаті прокоментували скандал з відспівуванням дитини Священик Московського патріархату не мав відмовляти у відспівуванні загиблого трагічною смертю малюка із Запоріжжя. Той факт, що малюка хрестили в Київському патріархаті, не є підставою для відмови. Про це "Обозревателю" заявив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський УПЦ Олександр Драбинко. На думку Драбинка, цей випадок - окрема проблема священика і єпископа. Скандальний священик повинен був запитати поради у єпископа, як вчинити, оскільки в православній церкві немає чіткої, документально сформульованої позиції щодо таких випадків. "У певних випадках це неможливо, наприклад, коли людина скоїла злочин. Але в даному випадку, коли йдеться про дитину, яка відійшла у кращий світ, для її душі і для втіхи батьків слід застосувати поняття ікономії", - переконаний єпископ. Драбинко назвав відмову не аргументованою, і сталася вона або "тому, що священик заангажований або недостатньо богословськи освічений". "Коли до мене, ще за митрополита Володимира, зверталися люди, хрещені в Київському патріархаті, я їх приймав через миропомазання. Тобто ми визнаємо таїнство хрещення у католиків, у протестантів, у всіх тих, хто був хрещений в ім'я Святої Трійці. Ми можемо не визнавати таїнство конфірмації, тобто миропомазання", - заявив Драбинко. Нагадаємо, напередодні нового року, 31 грудня в Запоріжжі самогубець, що вистрибнув з вікна квартири, прибив своїм тілом дитину - дворічного хлопчика, який з татом гуляв під вікнами. Священик УПЦ МП відмовився відспівувати крихітку, заявивши, що його хрестили не в МП.
Події "Екс-міністру" Криму готують підозру, він не затриманий Прокуратура АР Крим готує повідомлення про підозру в зраді т.зв. «екс-міністру охорони здоров'я» півострова Петру Михальчевському. Про це повідомила прес-секретар прокуратури Криму Тетяна Тихончик виданню «Українська правда». Крім цього, зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу щодо Михальчевського у вигляді утримання під вартою. «У місці перебування в столиці так званого «екс-міністра охорони здоров'я Криму» співробітниками СБУ проводився обшук», - каже Тихончик. За її словами, поширена деякими представниками влади інформація про його затримання не відповідає дійсності. У ході обшуку, за її словами, були вилучені паспорт громадянина Росії, «службове посвідчення» з підписом Сергія Аксьонова, а також інші документи, які підтверджують його співпрацю з окупаційною «владою» півострова. «Зараз вживаються заходи для притягнення його до кримінальної відповідальності відповідно до ст. 111 («Державна зрада) КК України», - говорить Тихончик. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.
Суспільство Через відсутність системи реабілітації зафіксовано вже 500 суїцидів після повернення з фронту В Україні відсутня продумана й ефективна система реабілітації після війни й полону. Про це в ефірі 112 каналу заявила глава Комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець, передає кореспондент АСН. "Ми не перший рік у війні. Але в країні досі не створена система реабілітації. А ті постанови, які друкуються і підписуються, не гарантують реальну реабілітацію", - заявила вона. Богомолець наголосила, що необхідна ціла система реабілітації. Тобто це має бути не просто перебування колишніх полонених у лікарні Феофанія протягом 2-3 місяців. Реабілітація - це не тільки зустрічі з психологом чи психіатром, говорить лікар. За її словами, потрібно розробити реальні критерії реабілітації, яких у нас немає. "Але є досвід країн, які воювали і проводили реабілітацію. Адже після війни у ​​В'єтнамі, суїцидів було більше, ніж жертв у війні США", - сказала вона. А за час війни в Україні вже зафіксовано 500 суїцидів після повернення. З її слів, реабілітація повинна тривати мінімум 10 років, включаючи соціальний супровід колишніх полонених. Минулого року на реабілітацію було виділено 100 млн грн, з яких витрачено 50 млн. Цьогоріч виділено понад 100 млн грн, яких однозначно недостатньо. "МОЗ фактично відмежувався від виконання своїх обов'язків у частині реабілітації. Все що робиться, роблять паралельні структури. І я ще раз підкреслюю, що реабілітація - це не робота протягом 1-2 місяців з лікарями. Добре працює наш Інститут психіатрії, лікарІрина Пінчук. Вони роблять все, щоб вивести із гострого стану. Але це не означає, що далі людина зможе ресоціалізувати. Адже немає критеріїв оцінки якості проведеної роботи. Оскільки багато є випадків, коли після роботи з тими ж волонтерами, людині ставало гірше", - зазначила вона. Богомолець переконана, що через відсутність схеми реабілітації та критеріїв оцінки її, в майбутньому немає жодної гарантії, що колишні полонені не матимуть проблем з алкоголем, наркотиками і не потраплять в зону ризику скоєння злочинів. "Тому добре, що сьогодні звільнених повели до театру, але це не вберігає їх від цих проблем", - констатувала лікар.
Наука і технології оформление ленты  Криптовалюту навчилися видобувати з допомогою людського тепла У Нідерландах в Інституті старіння людини успішно «майнили» (добували - Ред.) криптовалюту за допомогою тепла людського тіла. Про це сказано на сайті Інституту. До експерименту приєдналися 37 охочих, на яких були одягнені спеціальні костюми, що з'єднують комп'ютер і тіло. Людям не треба було нічого робити, а просто лежати і чекати, поки їх тіла виробляють тепло. За інформацією дослідників, у спокійному стані тіло людини виробляє близько 100 Вт зайвого тепла. За допомогою термоелектричних генераторів костюм перетворює різницю між температурою людського тіла і температурою навколишнього середовища в електрику, яка надходить на комп'ютер, щов результаті «майнить» криптовалюту. Експеримент тривав 212 годин. За цей час вчені «намайнили» 16594 монети ефіру, деша, лайткоінів та інших криптовалют.
Політика Екс-міністру охорони здоров'я Криму загрожує 15 років ув'язннення за держзраду Колишньому міністру охорони здоров'я Автономної республіки Крим Петру Михальчевському загрожує 15 років ув'язнення. Про це в коментарі 112 каналу заявила прес-секретар Прокуратури АРК Тетяна Тихончик, передає кореспондент АСН. "Під час обшуку в квартирі екс-міністра охорони здоров'я Криму співробітниками СБУ було вилучено документи, що підтверджують його співпрацю з окупаційною владою Криму. Був вилучений паспорт громадянина України, службове посвідчення з підписом Сергія Аксьонова та інші документи", - заявила вона. Наразі Михальчевський з адвокатом знаходиться в Прокуратурі АРК, де йому буде вручено підозру про державну зраду. "Також вирішується питання про запобіжний захід - утримання під вартою. Найближчим часом таке клопотання буде направлено до суду. Він підозрюється у злочині за ст.112 ККУ, держзрада, що передбачає позбавлення волі до 15 років", - зазначила вона.
Закон і Право Держава буде покривати лише 20% вартості лікування онкохворих, і 30% - сердечникам "Медреформа", в тому вигляді, в якому її проголосував парламент, призведе до корупції у виділенні коштів на лікування раку і серцево-судинних захворювань. Про це в ефірі 112 каналу заявила глава Комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець, передає кореспондент АСН. "Парламент не проголосував закон про медичне страхування. Називати те, що називає Супрун, страхуванням, нелегітимно й абсолютно непрофесійно", - заявила вона. Вона нагадала, що громадяни і раніше нічого не платили своєму лікарю при первинному огляді. Після прийняття реформи, на другій і третій ланці держава буде покривати лише 20% для лікування онкохворих, і 30% - хворим на серцево-судинні захворювання. При цьому Богомолець повідомила, що в Україні смертність від цих хвороб катастрофічна - більше 80%. За її словами, суми, що залишилися на лікування, будуть просто непідйомними для українців. "І це не 300 грн. Це сотні тисяч гривень, яких немає у наших громадян. Тому говорити, що гроші підуть за пацієнтом, це злочин. Тому що грошей не виділено. Зі 100 онкохворих гроші виділені тільки на лікування 20! А у нас щорічно в Україні з'являється 100 тис. онкохворих людей. Хто буде вирішувати: за яким пацієнтом підуть гроші? Це буде самостійно вирішувати нове Національне агентство. Тим самим створено підґрунтя для корупційних дій", - зазначила вона. Богомолець переконана, що без прийняття закону про страхування, який давно зареєстрований в парламенті і розглянутий Комітетом, реальної реформи медицини не буде. "Але міністерству було не вигідно приймати цей закон", - підкреслила вона.
Кримінал оформление ленты  Діти-вбивці: Прокуратура Київщини перекваліфікувала справу про побиття підлітка на "розбій" Прокуратура Київської області перекваліфікувала справу про жорстоке побиття в новорічну ніч групою підлітків 18-річного хлопця з хуліганства на розбій. Наразі зловмисникам повідомлено про підозру, вилучено знаряддя злочину і хід розслідування кримінального провадження взято на особливий контроль прокуратури, передала прес-служба відомства. Нагадаємо, в новорічну ніч, в селі Глеваха, група підлітків 14-ти, 13-ти і 12-років зустріли на дорозі невідомого їм раніше18-річного юнака. Один з хлопчиків запропонував своїм товаришам побити й пограбувати юнака, з чим всі інші учасники компанії - всього там було 5 хлопчиків, погодилися. Нещасну жертву, а юнаком виявився син начальника служби у справах дітей у Васильківській РДА Наталії Ібрагімової, побили ногами, руками і бейсбольною битою до напівсмерті. Двоє хлопчиків не брали участі в нападі. Після побиття хлопця ще й пограбували. Юнаку діагностували згодом закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, рани потиличної ділянки, забої м'яких тканин у ділянці лівого плечового суглоба і лопатки, а також забиття м'яких тканин у ділянці лівого колінного суглоба. Мати постраждалого хлопця повідомила на своїй сторінці в соціальній мережі, що у її сина від побоїв тріснув череп. У прокуратурі повідомили, що троє батьків нападників залучалися, а деякі неодноразово, до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей). Двом 14-річним нападникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) КК України. Відносно 13-річного зловмисника за результатами досудового розслідування буде направлено клопотання до суду про застосування до нього заходів виховного характеру. Відносно двох малолітніх, які зникли з місця скоєння злочину, внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом вчинення хуліганських дій та за результатами досудового розслідування буде направлено клопотання до суду про застосування до них заходів виховного характеру. Знаряддя злочину вилучено, призначено низку судових експертиз. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
Події оформление ленты  Страшна негода в США: кількість загиблих зросла до 19 осіб Кількість загиблих у результаті негоди, яка охопила північно-східну частину США цього тижня, досягла 19 осіб. Про це інформує CBS News. «CBS News підтверджує, що щонайменше 19 людей по всій Америці загинули в результаті сильних поривів вітру, а також надмірного холоду», - сказано в повідомленні. Як наголошується, жителі Східного узбережжя США продовжують боротися з наслідками негоди, яка кілька днів тому сколихнула спочатку Мексиканську затоку, а потім перекинулася на Флориду. Страхітливий циклон привів до випадання великої кількості снігу, повені та ураганних вітрів. Синоптики при цьому прогнозують, що холодна погода зберігатиметься протягом вихідних.   The blizzard dumped as much as a foot and a half of snow on parts of the Northeast. @DonDahlerCBS reports from Boston. pic.twitter.com/ks8SrmJjhk — CBS News (@CBSNews) 4 січня 2018 р.
Економіка Київстар заявив, що заперечує податковий борг у 2,4 млрд грн У мобільній компанії "Київстар" прокоментували вчорашні обшуки, які державна фіскальна служба провела в офісі компанії. 4 січня 2018 близько 30 співробітників податкової поліції відвідали офіс компанії, щоб вилучити оригінали договорів на поставку послуг, які були укладені ще минулим керівництвом компанії і за якими давно завершився термін дії. Про це йдеться в повідомленні компанії. Там запевнили, що добровільно надали документи - три договори і близько трьох десятків доповнень до них. У Київстарі заявили, що протягом двох років оскаржують в адміністративному суді Києва акт податкової перевірки, яким компанії донарахована суттєва сума податків. Компанія категорично не погоджується з таким рішенням ДФС. З метою довести свою правову позицію і якомога швидше завершити цю суперечку, Київстар активно співпрацює з судовими інстанціями, надаючи в робочому порядку всі затребувані документи. Там також нагадали, що за весь час існування компанії сплатили понад 52 млрд грн податків до державної казни.
Події Поліція відтворила частково маршрут Ноздровської перед вбивством Співробітникам поліції вдалося відтворити маршрут правозахисниці і юристки Ірини Ноздровської до моменту вбивства: від роботи в Києві до місця виявлення тіла. Про це сьогодні заявив перший заступник голови Нацполіціі В'ячеслав Аброськін, інформує прес-служба відомства. «Використовуючи технічні можливості, було відстежено пересування Ноздровської і приблизний час смерті», - сказано в повідомленні. За інформацією Аброськіна, поліцейські розглядають всі зв'язки загиблої, в поле зору потрапили сотні людей, з якими вона була знайома. Перший заступник голови Нацполіціі зазначив, що триває зняття і відпрацювання даних з камер зовнішнього спостереження. Шлях пересування Ірини Ноздровської зафіксували понад 30 камер відеоспостереження. На даний момент поліція не до всіх отримала доступ. «Ці камери не є власністю держави, тому доступ до кожної камері - тільки за рішенням суду», - заявив Аброськін. За його словами, остаточний висновок буде зроблений після комплексної експертизи.
Закон і Право Маги і відьми, на вихід! МОЗ хоче скасувати видачу дозволів на роботу народних цілителів Міністерство охорони здоров'я внесло в Раду проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України», що стосується відмови від видачі дозволів на заняття народною медициною. У МОЗ зазначають, що наявність у людини спеціального дозволу на заняття народною медициною (цілительством) не дає гарантії, що методи його роботи ефективні. Крім того, проходження навчання з основ медичних знань особою, яка не має спеціальної медичної освіти, не дає можливості якісно і своєчасно надавати медичну допомогу пацієнтам. У МОЗ також повідомили, що немає можливості перевірити ефективність методів цілителів. "У той же час на сьогодні держава готує достатню кількість професійних фахівців, які закінчили вищий медичний навчальний заклад і в змозі надавати якісну медичну допомогу", - запевняють в МОЗ. З урахуванням викладеного, законопроектом пропонується скасувати спеціальний дозвіл на заняття народною медициною (цілительством) шляхом скасування статті 74¹ Основ законодавства України про охорону здоров'я, в якій передбачається порядок видачі зазначеного дозволу. Завдяки цьому в міністерстві сподіваються на забезпечення захисту конституційних прав громадян на охорону здоров'я.
Закон і Право Майно шоу-мена Антіна Мухарського заарештовано за несплату аліментів Майно актора і шоу-мена Антіна Мухарського заарештовано за несплату аліментів. Про це "5 каналу" повідомила перший заступник міністра юстиції Наталія Бернацька. "У випадку Антіна Мухарського: на 4 дітей не сплачувались аліменти, заборгованість накопичилася близько 400 тисяч гривень за весь час, і було заарештовано його майно", - повідомила вона. Перший заступник міністра юстиції зазначила, що частина арештованого майна вже продана, а саме автомобіль із зображенням Мухарського і його колишньої дружини, телеведучої Сніжани Єгорової. Нагадаємо, Мухарський раніше заявляв, що впливові друзі його дружини в Міністерстві юстиції залишили його без гроша. Так само він наполягав, що справно платив аліменти. Нещодавно Мухарський провів голий протест під Мін'юстом.
Події "Грузинський легіон" зі скандалом вийшов зі складу 54-ї бригади ЗСУ Підрозділ «Грузинський легіон» повідомив про вихід зі складу 54-ї бригади ЗСУ. Про це сказано на сторінці легіону в соцмережі Facebook. Підрозділ звинувачує командування 54-ї бригади Збройних Сил в некомпетентності, що призвело до поранення одинадцяти бійців в ході військової операції 16 грудня минулого року. «Грузинський Легіон повним складом залишає 54-ю бригаду через некомпетентність командира Олексія Майстренка, а також його оточення і незаконних наказів, які були їм видані ... Командир 54-ї бригади в зв'язку з розгортанням подій, а також прагненням їх замовчувати у будь який спосіб звільнив командира 25-го батальйону Євгена Лаврова, який підтримав спочатку Грузинський Легіон, а також допоміг інтегруватися в ЗСУ», - сказано в заяві. Як зазначається, «командир 54-ї бригади і Сергій Федосенко відібрали у бійців Легіону амуніцію і особисті речі, які були зібрані за чотири роки АТО волонтерами (тепловізори, бронежилети, тепловізійні приціли, прилади нічного бачення, каски, особисті речі, денні приціли снайперських гвинтівок , а також транспортні засоби Грузинського Легіону)».
Події Юних українок переправляли в сексуальне рабство до Греції У міжнародному аеропорту «Київ» (Жуляни) в ході проходження контролю затримали двох мешканок Києва, які для заробітку легких грошей розробили злочинну схему переправлення молодих дівчат до Греції для подальшої сексуальної експлуатації. Про це інформує глава поліції Київської області Дмитро Ценов у себе в Facebook. Як зазначається, для заробітку легких грошей жінки, одна з яких живе в Греції з 2013 року, організувалися і розробили злочинну схему. Вони переправляли через кордон України молодих дівчат у віці 18-20 років, які потрапили в скрутне матеріальне становище. За надання інтимних послуг іноземцям в Греції, дівчатам обіцяли до 5 тис. євро в місяць і безкоштовне проживання. Насправді дівчата виявлялися в нелюдських умовах. У ставленні до них застосовувалося моральне і фізичне насильство.
Події оформление ленты  Сучасне "виховання": в київському дитсадку побили батька У дитячому садку №284 в Києві, який знаходиться в Святошинському районі, одного з батьків побили через проблеми із внесками в фонд групи. Про це повідомляє портал 44.ua. У групі «Батьки SOS» в соцмережі Facebook Артем Гречаний, дитина якого вчиться в дитячому садку, опублікував пост, де докладно розповів про конфлікт. Як виявилося, почалося все з небажання батьківського комітету показувати звіт по грошовим зборів. З боку батьків навіть надходили погрози написати заяву в правоохоронні органи, після чого звіт надали. Але в ньому не сходилися суми з першого по останній місяць. Також в звіті не вистачало чеків. Обмежувалися права батьків і дітей, хто не здав необхідну суму. На цьому грунті 28 грудня 2017 року відбувся конфлікт між батьками Олексієм Завяловим і Сергієм Беренком. Коли все зрозуміли, що Олексія немає в будівлі, його пішли шукати і знайшли біля входу на територію дитсадка, а поруч з ним стояли чоловіки, які зухвало поводилися.
Наука і технології Знайдені докази зіткнення Землі з величезним астероїдом Стародавні мінерали вказують на раніше невідоме зіткнення нашої планети з астероїдом, діаметр якого був близько кілометра. Зіткнення сталося приблизно 800 тисяч років тому. Кратер від удару не виявлено досі, але на нього вказують зісклянілі мінерали, які були виявлені в геологічних відкладеннях від Антарктиди до Азії. Судячи з усього, зіткнення з величезним астероїдом стало останньою з катастроф подібного масштабу, коли людський вид вже існував на Землі. Про це інформує Naked Science з посиланням на Geology. Тектіти, це скляні кульки, які були народжені при величезних температурах і тисках, пов'язаних з потужними ударами метеоритів. Їх можна виявити по всьому Тихому океану. Маса деяких більше 20 кілограм. Швидше за все, вони викинуті ударом порівняно недалеко.

Страсна п'ятниця. Що робити в цей день. Прикмети і заборони
Страсна п'ятниця. Що робити в цей день. Прикмети і заборони
Перед Великоднем триває Страсний тиждень А ось п'ятниця, суворий день цього тижня, який має безліч обмежень, з....
Гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше почуття ініціативи та рішучості допоможе ....
Сон у ніч з 2 на 3 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 2 на 3 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
3 травня о 3:33 розпочнеться 25-й місячний день Фаза Місяця - спадна
Любовний гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути себе більш енергійним та пристрасним, що допоможе....
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
більше матеріалів




/-1,6312489509583-/ /-pc-/
Top