counter
Архів Повернутись назад 04 Січня 2023
4 Січня
Гороскоп Любовний гороскоп на 4 січня 2023 року: що обіцяють астрологи ОВНИ Якщо друга половинка наполегливо проситиме вас про щось, поступіться їй 4 січня, радять зірки. Незабаром вам знадобиться аналогічна реакція в більш складному питанні. ТЕЛЬЦІ У цей день ви повинні коритися своїм почуттям, імпульсам та поривам. Особливо в тому випадку, якщо зараз ви знаходитесь у пошуках пари, кажуть зірки. БЛИЗНЮКИ Якщо 4 січня обранець висуне вам ульматум, не надумайте йти в нього на поводі. А така спокуса у вас буде, попереджають зірки. І радять наперед налаштуватися на стійкість. РАКИ Вам ні в якому разі не можна вдарити в багнюку обличчям перед рідними партнера. Робіть 4 січня лише те, у чому впевнені на 100%, радять зірки. ЛЬВИ Цього дня вам краще уникати спілкування із незнайомими представниками протилежної статі. Зірки попереджають: 4 січня ви можете проявити себе не з найкращого боку. ДІВИ Якщо 4 січня ви будете сперечатися з другою половинкою, вибирайте образні та метафоричні аргументи. Вони цієї середи будуть сильнішими за логічні обґрунтування. ТЕРЕЗИ Якщо обранець матиме рацію, визнайте це. Чим довше ви наполягатимете на своєму, тим глибшою виявиться прірва між вами. СКОРПІОНИ Якщо кохана людина робить щось краще, ніж ви, не бійтеся зізнатися, радять зірки. Це і для справи буде корисним, і для відносин, особливо 4 січня. СТРІЛЬЦІ Якщо у вас намічається зустріч із рідними обранця, налаштуйтеся на неї заздалегідь: будьте спокійні та запобіжні. 4 січня ви зможете здобути унікальні знання від старшого покоління. КОЗЕРІГИ Якщо друга половинка потребуватиме вашої підтримки, не чекайте, поки вона почне вас просити про неї. Виявитеся 4 січня чуйність і тактовність, радять зірки. ВОДОЛІЇ У цей день вам потрібно почекати із зізнаннями (якщо такі є). Зірки радять вам 4 січня давати волю фантазії лише у своїй голові. Інакше стосунки можуть похитнутися. РИБИ 4 січня проведіть по можливості разом із коханою людиною. Зірки попереджають: дуже скоро у вас обох не вистачатиме часу на таке проведення часу.
Гороскоп Гороскоп на 4 січня 2023 року: що обіцяють астрологи ОВНИ Овнам цього середовища стане в нагоді чийсь неупереджений погляд і неупереджена порада. Зірки рекомендують вам 4 січня триматися подалі від підлабузників. ТЕЛЬЦІ 4 січня у Тельців все виходитиме легко і невимушено, якщо вони дозволять своїй інтуїції взяти ситуацію до рук. Якщо довіритися голосу розуму, можна почати "буксувати". БЛИЗНЮКИ Близнюки можуть опинитися перед непростим вибором. Зірки закликають вас не поспішати з ним. 4 січня вам взагалі краще не приймати жодних рішень - постарайтеся уникнути провокацій. РАКИ Раки повинні будуть діяти рішуче у цю середу, особливо в тому випадку, якщо хтось засумнівається у вашій компетентності. 4 січня ви маєте показати, хто править бал. ЛЬВИ Левам у цю середу необхідно буде виявити холодну обачність. Зірки радять вам відкинути помилкову жалість і діяти у своїх інтересах. ДІВИ4 січня Дівам варто прислухатися до поради внутрішнього голосу. Якщо не зробити цього, можна зіткнутися з незрозумілими і не найкращими збігами обставин. ТЕРЕЗИ Терезам потрібно відкласти убік корону і скинути пиху. Зірки попереджають: якщо цього середовища ви самостійно не спуститеся з небес на землю, згодом вас можуть грубо скинути звідти. СКОРПІОНИ 4 січня у Скорпіонів може не вистачити якихось знань чи умінь. Чим раніше ви собі в цьому зізнаєтеся і звернетеся за допомогою, тим краще, кажуть зірки. СТРІЛЬЦІ Стрільці повинні вдатися до порад старших товаришів. Власними силами впоратися із завданнями цього дня навряд чи вдасться, кажуть зірки. КОЗЕРІГИ 4 січня Козерогам доведеться приміряти він роль жилетки. Тільки не дайте себе перетягнути на депресивний бік. Виходити з неї буде тяжко. ВОДОЛІЇ 4 січня у Водоліїв може з'явитися якась оригінальна ідея. Однак зірки радять вам мовчати в цю середу. Швидше за все, ваші думки буду передчасними. РИБИ 4 січня Рибам потрібно буде відпочити. Навіть якщо ви сильно не втомилися. Зірки радять вам набратися сил, вони вам дуже скоро знадобляться.
Суспільство Починається 315 день війни. Головне до цієї години. Министерство убийств на россии из-за большоо резонанса вынуждено заявило, что после удара ВСУ по Макеевке в ночь на 1 января погибло 89 военнослужащих. Ранее российское военное ведомство признавало гибель 63 человек. Украинские источники сообщали, что число жертв гораздо больше - около 400. Премьер-министр Великобритании Риши Сунак и президент Украины Владимир Зеленский провели телефонные переговоры. Сунак заявил, что продолжает работать над "предоставлением в течение ближайших недель и месяцев дополнительного оборудования, чтобы обеспечить победу Украины на поле боя". После удара по населенному пункту Токмак в Запорожской области украинские СМИ заявили о погибших военных, а российские - о разрушенной больнице, где никто не пострадал. Киевский "Дворец "Украина" – одна из главных концертных площадок страны – опубликовал кадры с камер наблюдения, сделанные в момент российского ракетного удара, повредившего здание. Президент Зеленский заявил, что россия готовит "новые мобилизационные процессы".
Дозвілля 4 января: Настасьин день. Почему нельзя есть мясо и ходить босиком У народному календарі 4 січня – Настасьин день. Цей день отримав свою назву на честь святої Анастасії, яку також називали Анастасією Узорішительницею. Своє прізвисько Анастасія отримала за те, що всіма силами намагалася полегшити життя в'язням, які потрапили до висновку через свою віру. Пізніше їй стали молитися жінки за дозвіл від інших «уз» — від тягаря. Що не можна робити 4 січня: Не можна 4 січня жінкам є м'ясо. Хто не послухається, може сильно захворіти. Вагітним рекомендувалося цього дня замінити м'ясо на кашу, тоді й сама здорова буде, і малюк міцний у строк народиться.Не можна в Настасій день 4 січня ходити босоніж. Той, хто слухав цю заборону, загрожує втратою всього нажитого. Заборонено в день Настасії проколювати вуха. По-перше, вони тривалий час гояться, а по-друге, після може голова сильно хворіти.На Настасью було прийнято почитати свій рід, відповідно, хто це не зробить, - ображатиме предків своїх, а грубить сьогодні бабусям і дідусям, - значить, приректи себе на самотню старість.Народні прикмети на 4 січня: У Настасьин день вагітні жінки вишивали рушники, які мали служити оберегом під час пологів. Вчилися вишивати і дівчата, а їхні матері діставали з скринь родові рушники з вишитими знаками, що символізували родючість. Вишивальниць називали візерунками, а вишивку — узороччям, що також перетинало прізвисько святої Анастасії.Наші пращури помітили, якщо у цей день погода буде великою, то й осінь буде холодною. Вважалося, якщо хмари йдуть проти вітру — бути снігу. Загалом погода цього дня вказувала на погоду жовтня.На даху багато бурульок – рік буде врожайним.Якщо у річці води поменшало, то улов риби буде цього року поганий. Ще це знак, що літо буде посушливим.
Політика Опублікували подробиці обміну кума бункерного непорозуміння Турецька газета Hurriyet, цитуючи поінформовані джерела, повідомляє подробиці обміну командирів батальйону "Азов", які перебували в російському полоні, на опозиційного українського політика Віктора Медведчука, заарештованого за звинуваченням у державній зраді." Згідно з публікацією, ініціатива обміну належала Росії. Переговори проходили у штаб-квартирі розвідувальної організації Туреччини в Анкарі. Українська сторона погодилася на принципову російську умову: до закінчення військових дій командири "Азова" залишаться на турецькій території. У день обміну в аеропорту Анкари один за одним приземлилися два літаки. На одному з України було доставлено Медведчука, на іншому, з Росії, – п'ять командирів "Азова", які потрапили в полон, коли захисники "Азовсталі" склали зброю. У супроводі співробітників турецьких спецслужб представники України піднялися на російський борт, а представники Росії – ndash; українською. Були засвідчені особи обмінюваних та перевірено стан їхнього здоров'я. У публікації наголошується, що обидві сторони повністю виконали умови угоди, і що українські офіцери залишаються гостями Туреччини. Нагадаємо, що Медведчук, відомий як "кум Путіна", – голова української партії "Опозиційна платформа – за життя". Йому загрожувала 15 років позбавлення волі за звинуваченням у державній зраді. Обмін, якому також сприяла Саудівська Аравія, відбувся 22 вересня.
Суспільство На россии продолжают отчитываться про пачки уничтоженных HIMARS Є на Сході така мудрість: хоч сто разів скажи "халва", в роті не стане солодко. Сенс простої мудрості очевидний, проте це не про військових з російської армії вбивць, ґвалтівників та мародерів. На росії вкотре звітували про "знищення" та "придушення" ще двох українських HIMARS, довівши свою статистику знищених реактивних установок до 35. Клоуни з міністерства вбивств заявляють, що всі тридцять п'ять установок було знищено в лавах ЗСУ, яким союзники поставили двадцять штук. У своєму черговому зведенні про події на фронті 3 січня міністерство вбивств Росії повідомило, що біля Краматорська в Донецькій області було "знищено дві пускові установки реактивної системи залпового вогню HIMARS виробництва США". З літа минулого року, коли Україна вперше отримала HIMARS, Москва постійно заявляє про їхнє знищення - проте якщо вірити зведенням міністерство вбивств Росії, її армії вбивць, ґвалтівників і мародерів вдалося вразити навіть більше цих РСЗВ, ніж було передано Києву. Російська служба Бі-бі-сі підрахувала загальну кількість згадок про удари по HIMARS в офіційних щоденних зведеннях міністерства вбивств Росії, розміщених у її телеграм-каналі. Виявилося, що російське військове відомство заявило про "знищення" 24 установок HIMARS, а ще 11 таких систем, за його твердженнями, було "уражено" або "придушено" (при цьому в деяких випадках міністерство стверджувало, що йдеться про "батарею" або "зводі" РСЗВ). Таким чином, із тверджень міністерства вбивств Росії випливає, що ударів було завдано загалом по 35 українських системах HIMARS. Однак, за даними на початок 2023 року, Україна отримала від США лише 20 HIMARS. Ще кілька цих установок Київ має отримати цього року. Представники американської адміністрації заявляли журналістам, що за їхніми даними, за час війни росія не змогла знищити жодної установки HIMARS. Ці твердження також повторювали і влада України. У вересні американська газета Washington Post повідомляла, що українська армія використовувала дерев'яні макети пускових установок HIMARS, щоб обдурити російську розвідку та змусити росіян витрачати дорогі крилаті ракети на знищення хибних цілей. Завдяки системам HIMARS, здатним вражати російські військові об'єкти на великій відстані, Збройні сили України змогли забезпечити успіх багатьох своїх операцій, у тому числі зі звільнення Херсона та Харківської області.
Дозвілля 4 січня. Прикмети на день 4 січня в народі відзначали свято, назва якого пов'язана з іменем святої Анастасії. Згідно з церковним календарем, сьогодні згадують святу Анастасію, яка допомагала християнам, які зазнали гонінь з боку язичників, звільнитися від узу. Через що її і нарекли Узорішителькою. Що не можна робити 4 січня: Дівчатам не слід проколювати вуха — довго гояться. Ходити босоніж по будинку 4 січня не варто — це до бідності. Строго заборонялося бити тварин, інакше інакше, за ознаками, на б'ючого нападуть хвороби, які скують йому ноги і руки. Не можна в'язати цей день, щоб ніхто з членів сім'ї не сів у в'язницю. Майбутнім майбутнім мамам цей день не дозволялося шити. Не можна розповідати про свій термін вагітності. Справа в тому, що Настасья була покровителькою вагітних. Тому, якщо вагітна в Настасьин день розвертається, то свята може розсердитися і перестати допомагати їй. Що можна робити 4 січня: Цього дня селяни готувалися до Різдва, а також починали готувати їжу до свята. З свинини робили домашню ковбасу. Дівчата на видання і заміжні жінки в цей день вишивали особливі рушники. Вважалося, що вони стануть надійними оберегами під час пологів, як для матері, так і для немовляти. Ті, кому в цей день випало народити, вважалися щасливими. За народними повір'ями, пологи пройдуть легко, а малюк з'явиться на світло міцним і здоровим. Анастасія вважається покровителькою вагітних, їй молилися, щоб вагітність пройшла без ускладнень. У цей день, з молитвами до Святої, жінки вишивали рушник, який мав допомогти благополучно вирішитися від тягаря. У це свято обов'язково потрібно було сходити в церкву і попросити допомоги у святої в народженні здорового малюка, а також захистити рід від арештів. Народні прикмети 4 січня: Хмари йдуть проти вітру — до снігу. Захід сонця чистий — до відру на наступний день. Снігур робить шум крилами — до негодою. Яка погода на Анастасію, такий буде і жовтень місяць. У січні переважає сніг сухий і легкий— до сухого літа. Випадає сніг пластівцями — до дощового літа.
Суспільство Погода на 4 січня 2023 року: народні прикмети та прогноз синоптиків Наші пращури говорили: яка Настасся (4 січня) - такі Кондрат та Іпат (4 жовтня). Також пращури помічали: якщо птахи почали голосно і дзвінко ляскати крилами, значить, скоро вдарять справжні морози. Існувала в народі і така прикмета: якщо на Настасью хмари пливуть проти вітру - чекай на затяжні снігопади. Тепло, що прорвалося до нас, днями встановило безліч температурних рекордів. Додатковим сприянням потужного прориву тропічної теплої повітряної маси з районів Африки була відсутність або мінімальна кількість снігового покриву на момент рекордів, які хоча б трохи забрали на себе цього аномального тепла. Варто пам'ятати, що це тепло – аномальне, що рекорди бувають, і що зима все ж таки триває. 4 січня такі масові рекорди вже малоймовірні, хоча ще переважатиме порівняно тепла погода. Максимальна температура повітря сьогодні становитиме у більшості областей України +2+8 градусів, на півдні та заході +5+11 градусів. Можливість опадів низька. Вітер очікується переважно північно-західний, 5-12 метрів за секунду. У Києві 4 січня температура повітря почне знижуватися, хоч і ще буде з "плюсами", протягом дня +3+5 градусів. Без істотних опадів. Вітер північно-західний, 5-10 метрів за секунду. Надалі температура повітря знижуватиметься, пік зниження припаде на 6-9 січня, опади спочатку з'являться у вигляді дощу, потім перейдуть у мокрий сніг та сніг. Найхолоднішими у Різдвяні дні та ночі будуть північ, частина центру, яка ближче до сходу та сходу України, вночі, ймовірно, до -10-16 градусів.
Зведення з фронту від Генштабу ЗСУ на ранок 315-го дня війни 4 січня 2023 року Оперативна інформація станом на 06.00 04.01.2023 щодо російського вторгнення Слава Україні! Розпочалася триста п’ятнадцята доба російського широкомасштабного вторгнення. Противник, протягом минулої доби, завдав 7 ракетних, 18 авіаційних ударів та здійснив понад 85 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі міст Краматорськ Донецької області, Запоріжжя та Херсон. Є постраждалі серед мирного населення. Загроза ворожих авіаційних та ракетних ударів залишається на всій території України. Окупанти зосереджують зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та намагаються покращити тактичне положення підрозділів своїх військ на Куп’янському, Лиманському та Авдіївському напрямках. На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках ворог обороняється. За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Стельмахівка і Білогорівка Луганської області та Соледар, Красна Гора, Бахмут, Майорськ, Мар’їнка, Новомихайлівка, Побєда і Красногорівка Донецької області. Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки обстановка без суттєвих змін, ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, ознак формування його наступальних угруповань не виявлено. Обстріляв райони населених пунктів Карповичі, Леонівка і Грем’яч Чернігівської області; Ромашкове і Рожковичі - Сумської та Стрілеча, Красне, Зелене, Тернова, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ і Амбарне на Харківщині. Куп’янський та Лиманський напрямки вогневого впливу зазнали понад 15 населених пунктів. Серед них - Новомлинськ, Дворічна, Куп’янськ, Котлярівка і Табаївка Харківської області та Макіївка, Площанка і Діброва на Луганщині. Бахмутський та Авдіївський напрямки противник обстріляв райони понад 25 населених пунктів. Зокрема, Краматорськ, Спірне, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмут, Кліщіївка, Водяне та Мар’їнка Донецької області. Новопавлівський напрямок вогневого ураження зазнали Времівка, Велика Новосілка, Нескучне, Вугледар та Микільське на Донеччині. Запорізький та Херсонський напрямки постраждали райони понад 25 населених пунктів. Ворог не припиняє обстрілів цивільної інфраструктури міст та селищ вздовж правого берега річки Дніпро. Уражено цивільну інфраструктуру Запоріжжя та Херсона. Ворог продовжує зазнавати втрат. Зокрема, підтверджено ураження противника 2 січня в районах населених пунктів Токмак, Мелітополь, Бердянськ, Пологи та Василівка Запорізької області: знищено 2 склади боєприпасів, до 10 одиниць військової техніки різного типу, уражено 2 пункти дислокації окупантів, ліквідовано та поранено до 260 військовослужбовців збройних сил російської федерації. Авіація Сил оборони протягом доби завдала 12 ударів по районах зосередження загарбників та удар по позиції зенітно-ракетного комплексу противника. Українські ракетники і артилеристи уразили 2 пункти управління, 5 районів зосередження живої сили і військової техніки, склад боєприпасів та пункт управління БпЛА окупантів. Вірте у Збройні Сили! Разом переможемо! Слава Україні!
Політика Прес-секретар Ердогана анонсував його розмови з Путіним та Зеленським Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у середу планує провести телефонні розмови з Володимиром Путіним та Володимиром Зеленським, повідомив прес-секретар Ердогана Ібрагім Калин. "Ми продовжуємо вести інтенсивну дипломатію з обома сторонами. Наші профільні міністри, міністр закордонних справ, міністр оборони, голова розвідки та інші наші колеги продовжують зустрічатися зі своїми колегами з обох сторін. Наразі Туреччина є єдиною країною, яка може робити це з такою. ефективності і в таких масштабах", - сказав він в ефірі телеканалу NTV. За словами Калина, турецьку сторону непокоїть можлива ескалація бойових дій в Україні, і Анкара, як і раніше, виступає за переговори Путіна та Зеленського. "Єдиний стіл миру та переговорів, який від початку по-справжньому об'єднав сторони, був створений у Туреччині. Спочатку в Анталії, потім у Стамбулі. На жаль, продовження не було, але, як ви знаєте, наш президент неодноразово закликав до зустрічі двох лідерів, і ми продовжуємо повторювати цей заклик", – додав Калин.
Суспільство ISW: відправлення погано підготовлених російських солдатів на передову робить їх гарматним м'ясом Системні збої у формуванні російських військ продовжують негативно позначатися на рівні підготовки особового складу та завдають шкоди оперативним можливостям Росії в Україні, пишуть у черговому зведенні експерти американського Інституту вивчення війни (ISW). У вівторок російські "військори" повідомили, що нещодавно мобілізованих військовослужбовців, які пройшли підготовку як артилеристів і танкістів, направили до піхотних дивізій без формальної підготовки. Хоча подібна практика не є чимось незвичайним, дії російських військових у цьому випадку є проблемою, пишуть експерти. Російські збройні сили приділяли надто мало часу підготовці військовослужбовців для використання під час пологів військ, в яких вони раніше служили, перш ніж відправити їх на передову. Вони також не мали часу на навчання додатковим спеціальностям. Поміщення погано навчених артилеристів у піхотні підрозділи без належної підготовки робить їх гарматним м'ясом, а деградація кадрового потенціалу російських військ, ймовірно, ще більше посилить критику на адресу військового командування.
Суспільство Україна має те, на що Пентагон витратив десятиліття та мільярди доларів — WSJ "Імпровізована мережа Києва з безпілотників, бійців та зброї, пов'язаних через супутниковий зв'язок та спеціальне програмне забезпечення, дає солдатам рівень розвідки, координації та точності, що дозволяє маневрувати навколо масивних, але незграбних армій Росії", - кажуть аналітики The Wall Street Journal. Йдеться про більш доступний аналог віртуальної мережі Delta, якою користується НАТО. Завдяки супутникам та спеціальному програмному забезпеченню, ця мережа координує розвідувальні дані, роботу винищувачів, безпілотників та зброї. Однією з інноваційних переваг України є співпраця різних військових та технологічних компаній над усім тим, що допомагає вести бій. "США намагаються швидше впроваджувати нові технології, у тому числі через мережу неурядових інноваційних центрів, які пов'язані з Пентагоном, але поза його бюрократією, під егідою Defensewerx. Вони використовують цивільні ноу-хау у військових цілях і заохочують мозковий штурм. Тепер ці центри - і особливо Sofwerx, пов'язаний з Командуванням спецоперацій США, вивчатимуть приклад України», — пише видання з посиланням на джерела, знайомі з їхньою роботою.

Східний гороскоп на тиждень з 20 по 26 травня 2024 року
Східний гороскоп на тиждень з 20 по 26 травня 2024 року
Завдяки рекомендаціям Східних експертів та експертів у галузі фен-шуй ви зможете ефективно скласти плани на на....
Як позбутися лінощів і апатії: підвищуємо свою енергетику
Як позбутися лінощів і апатії: підвищуємо свою енергетику
Найстрашніший ворог гарного настрою — це ліньки Коли не хочеться нічого робити, то до нашого життя приходить а....
Місячний день сьогодні 20 травня 2024 року
Місячний день сьогодні 20 травня 2024 року
Місячний календар допоможе вам дізнатися, яким сьогодні буде настрій Місяця та як боротися з основними проблем....
Як побачити ауру людини: поради екстрасенсів
Як побачити ауру людини: поради екстрасенсів
Аура людини — це ледь відчутне середовище, яке розташоване навколо тіла на відстані витягнутої руки Характерно....
Юпітер у будинках гороскопу: вплив планети на різні сфери життя
Юпітер у будинках гороскопу: вплив планети на різні сфери життя
Юпітер — Найбільша планета Сонячної системи Його вплив на наше життя дуже великий
більше матеріалів




/-0,36252808570862-/ /-pc-/
Top