counter
Архів Повернутись назад 03 Жовтня 2016
3 Жовтня
Події Українського журналіста затримали в Москві під час відпустки Український журналіст Роман Сущенко був затриманий у Москві 30 вересня під час відпустки. Дружині про його затримання стало відомо лише 2 жовтня. Про це сказано в повідомленні «Укрінформу», де працює журналіст. Агентство назвало затримання співробітника, який працює там з 2002 року і є власним кореспондентом у Франції з 2010 року, спланованою провокацією. За інформацією «Укрінформу», Роман Сущенко був затриманий у Москві в день свого прибуття. Про це не повідомили ні дружині, ні українському консульству, ні за місцем роботи. Про затримання українця його дружина, яка перебуває у Франції, дізналася лише 2 жовтня вранці після дзвінка родичам чоловіка, який два дні не виходив на зв'язок. Його родичі говорили обережно, уникаючи слова «затримання». Анжела Сущенко зателефонувала в посольство України і направила офіційну заяву про зникнення. Але в ніч на 3 жовтня Росія не надала офіційну інформацію про місцезнаходження її чоловіка.Раніше ми повідомляли, що в Москві журналіста «Укрінформу» затримали за нібито «шпигунство».
За кордоном Референдум в Колумбії: жителі країни висловилися проти світу з FARC Більше половини жителів Колумбії не підтримали план мирного угоди уряду з повстанцями FARC. За інформацією виборчої комісії за підсумками підрахунку 99,98% бюлетенів, 50,21% тих, хто проголосував висловилися проти затвердження запропонованого мирного плану. Угода схвалили 49,78% виборців, ще 0,01% бюлетенів визнані недійсними. Явка на референдум склала менше 50% - всього 37,43%. FARC вже опублікувало заяву, де якому висловило жаль з приводу результатів референдуму. «Ми глибоко шкодуємо, що зусилля людей, які сіють ненависть і злобу, вплинули на думку населення Колумбії. Підтверджуємо наше прагнення до миру, а також готовність використовувати слова замість зброї», - сказано в заяві. Президент Колумбії Хуан Мануель Сантос обіцяє, що буде і далі шукати шлях мирного врегулювання.
Події Троє військовослужбовців поранені в результаті вибуху на Яворівському полігоні На Яворівському полігоні в результаті вибуху три людини отримали травми. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Залізної бригади в Facebook. «Не дивлячись на те, що перед проведенням навчально-бойових занять на Яворівському полігоні, були проведені практичні заняття з дотримання заходів безпеки з особовим складом, деякі військові нехтують вимогами безпеки. 1 жовтня при проведенні тактичних навчань без бойової стрільби військовослужбовець механізованого взводу на тактичному полі знайшов невідомий предмет і підняв його, що заборонено правилами. З невідомих причин предмет вибухнув. В результаті інциденту троє військовослужбовців отримали поранення», - йдеться в повідомленні. Постраждалі госпіталізовані. Загрози їхньому життю немає.
Економіка Американські фахівці насамперед рекомендують ДФС реформувати управління внутрішньої безпеки - експерт Однією з першочергових реформ, яку радять реалізувати Фіскальній службі України американські фахівці з U.S. Customs and Border Protection, є реформування управління внутрішньої безпеки ДФС. Про це в своєму блозі на сайті АСН повідомив експерт з питань податкової та митної політики Володимир Орлов. Водночас він висловив припущення, що після проходження тексту рекомендацій експертів США «через «м'ясорубку» Державної фіскальної служби» залишиться лише список загальних фраз. У той час як, на думку Орлова, саме цей документ - «найкраща і найбільш промовиста оцінка діяльності, а точніше - бездіяльності нинішніх підрозділів УВБ і його керівництва». «При цьому, я не сумніваюся, що результатом американського дослідження митниці буде план реформування, який Насіров адаптує під своє, м'яко кажучи, нерозуміння шляху розвитку митниці, і будуть обрані виключно ті пропозиції, які вигідні нинішньому керівництву ДФС», - написав Орлов. За словами експерта, в оригіналі документа серед інших містяться рекомендації щодо перегляду кваліфікації нині працюючих співробітників управління внутрішньої безпеки ДФС, набору нових співробітників за аналогією з Поліцією України. Перед прийомом на роботу кандидатам на посади в управлінні внутрішньої безпеки рекомендують організувати повноцінну і детальну перевірку. Також американці радять розробити загальнодоступний механізм для інформування та звітності про корупцію і залучення громадськості та бізнес-спільноти до розслідувань виявлених фактів. «Не дивлячись на те, що це не оригінал, а переклад рекомендацій CBP, цей текст важливий з точки зору розуміння реального стану, в якому перебуває митна система. З огляду на те, що це дійсно погляд з боку: незалежний і незаангажований», - вважає експерт. Також, за його словами, U.S. Customs and Border Protection радить ДФС підвищити зарплату митникам, призначити постійного керівника митного спрямування, визначити завдання і місію митних органів.
Економіка оформление ленты  Під парламентом вимагають не вбивати електронне декларування та НАБУ Під Верховною Радою України проходить акція протесту в кількості до 50 осіб на чолі з Віталієм Шабуніним, головою правління Центру протидії корупції, Олексієм Гриценком, представником АвтоМайдану, Олександрою Дрик від Люстраційний комітету, Віталієм Каськом - членом правління Transparancy International Україна. Протестувальники з плакатами: «Депутати ви уху їли?», «Хитрожопство не пройде» - вимагають від народних депутатів не вносити до порядку денного законопроекти, які фактично нівелюють більшу частину антикорупційних реформ в Україні. Зокрема, Шабунін зазначив, що народні депутати повинні думати не про себе, а про майбутнє країни... «Подумайте, як ви, депутати, голосуватимете за закони, якими ви хочете приховати свої доходи... Саме Блок Петра Порошенка ініціював законопроекти, якими хочуть знищити Антикорупційне бюро і електронне декларування. Без «Народного фронту» голосів для прийняття законів не вистачить. Тому ми звертаємося до спікера і керівництва парламенту бути гарантами дотримання регламенту, адже до кінця жовтня, якщо дотримуватися норм регламенту, не можна реєструвати проект закону Гриніва (голова фракції БПП) про зміну електронного декларування», - повідомив він.
Політика Спікер закликав ввести візовий режим та розширити санкції щодо РФ після арешту українського журналіста Про це на погоджувальній раді 3 жовтня заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, передає кореспондент АСН.  «Російські імперіалісти намагаються звинуватити його у шпигунстві. Якщо раніше путінський режим знищував свободу слова і переслідував власних журналістів, то тепер там небезпечно працювати й іноземним журналістам. Я закликаю усі країни світу, всі міжнародні організації дати жорстку оцінку переслідуванню журналіста, громадянина України (Сущенка. - АСН)», - заявив він. Парубій нагадав, що ще на початку 2016 року вніс до парламенту проект постанови про припинення взаємодії між Урядами України та РФ та про припинення безвізових поїздок.  «Можливо, сьогодні є сенс повернутися до питання відміни безвізового режиму з РФ та ввести візовий режим з РФ. Я також думаю, що є сенс повернутися до питання розширення санкцій щодо РФ. Це компетенція парламенту України», - сказав він. 
Події оформление ленты  На Закарпатті митники «заробляли» по 7000 євро за 4 години - СБУ Служба безпеки України викрила схему отримання хабарів на митному посту "Тиса" на Закарпатті, повідомляється на сторінці СБУ в соцмережі. Правоохоронці встановили, що окремі митники регулярно отримували гроші з водіїв мікроавтобусів, які перевозили посилки заробітчан з Європи в Україну. «Такса, встановлена ​​хабарниками, становила 400-500 євро з кожного автомобіля. За день через митний пост "Тиса" в Україні в'їжджає приблизно сто мікроавтобусів з відправленнями заробітчан. При огляді приміщень митного поста оперативники СБ України виявили сім тисяч євро, прихованих у вольєрі службової собаки. Цю суму зловмисник зібрав за 4 години зміни», - йдеться в повідомленні. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Митника затримали згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії щодо встановлення та притягнення до відповідальності всіх посадових осіб, задіяних у корупційній схемі.    
Політика «Народний фронт» вимагає розширення санкцій проти РФ Про це на погоджувальній раді 3 жовтня заявив голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак, передає кореспондент АСН. «Міжнародна слідча група оголосила факти щодо катастрофи MH-17, які дають нам підстави стверджувати, що цей злочин організовано російською верхівкою та реалізовано російськими військовими та їхніми посіпаками. Перше й головне. Україна має наполягати, що збитися МН-17 - це не окрема трагедія та епізод, а частина повномасштабної операції проти України та цілого світу. Те, що вони збили літак, має стати початком системного розслідування на міжнародному рівні воєнного злочину... Рано чи пізно Путін та його пособники опиняться на лаві підсудних у Гаазі», - заявив він. Ще одним підтвердженням незаконних дій РФ, на думку Бурбака, стало затримання українського журналіста Романа Сущенка. Тому Бурбак звернувся до керівництва парламенту: «Час не лише продовжити, розширювати санкції проти РФ... Ми зареєстрували проект закону щодо розширення санкцій проти Росії. Україна має задати темп розширення міжнародного тиску, не лише продовження, а й розширення».
Політика Рада у четвер розгляне зміни до бюджету 2016 року щодо збільшення фінансування армії та СБУ Про це на погоджувальній раді 3 жовтня заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. «Можливо, у четвер за пропозицією уряду ми будемо розглядати зміни до бюджету цього року. Це може бути окреме питання, яке нам доведеться поставити у блок культури, науки та освіти. Це надзвичайно важливе питання, воно стосуватиметься забезпечення армії, СБУ. І цей блок національної безпеки і оборони ми зможемо долучити у четверг», - заявив він. Спікер нагадав, що депутати мають затвердити не лише тижневий порядок денний, а на всю п'яту сесію.  У свою чергу заступник голови фракції БПП Анатолій Матвієнко зазначив, що у четвер депутати мають внести зміни у бюджет 2016 року не лише у частині збільшення фінансування оборони, а й забезпечити виплати заробітних плат вчителям та лікарям. «Я просив би уряд підготувати відповідне рішення», - закликав він. 
Політика «Праймеріз» ОРДЛО - фарс Кремля для зриву Мінських домовленостей «Праймеріз», влаштований бойовиками «ДНР» та «ЛНР» на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, - це фарс Кремля для зриву Мінських домовленостей. Про це на брифінгу 3 жовтня під час засідання погоджувальної ради заявила віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко, передає кореспондент АСН. «Українська сторона розцінює так звані «праймеріз» як чергову спробу нахабного зриву мінського процесу, як спробу дискредитації Мінських домовленостей... Тому усі розмови щодо відміни санкцій чи їх пом'якшення виглядають незрозуміло», - заявила вона. Сценарій «праймеріз» розроблявся в Кремлі, радниками Путіна, як і псевдовибори листопада 2014 року, що зірвали мінські угоди і призвели до тисяч нових жертв. За її словами, створення на окупованих територіях псевдовиборчих органів, без спостерігачів і ЗМІ, без українських політиків і партій, без переселенців, ще раз доводить невиконання Мінських домовленостей. «Це фарс... Тому на ці спроби зірвати засідання політичної групи в Мінську, повинна бути і реакція партнерів по нормандському формату, і всього світу. Москва відверто і цинічно зриває мінський процес. І на цьому тлі будь-які розмови про спробу пом'якшити санкції виглядають просто цинічно», - вважає Геращенко.
Економіка Ляшко заявив про дефіцит газу та вугілля для опалювального сезону Газу та вугілля недостатньо для початку опалювального сезону. Про це на брифінгу під час погоджувальної ради 3 жовтня заявив голова фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко, передає кореспондент АСН. «Першочергове запитання, яке ми маємо розглянути на цьому пленарному тижні - це урегулювання вартості комунальних послуг... Скрізь люди питають: як пережити цю зиму? За два тижні, формально - 15 жовтня розпочинається опалювальний сезон. Але Україна не готова до опалювального сезону без майбутніх віялових відключень та перебоїв з постачанням тепла й світла», - заявив він. За його словами, для початку опалювального сезону у підземних газових сховищах має бути накопичено мінімум 18 млрд куб. м газу. «За нашою інформацією, наразі є лише 14 млрд куб. м газу», - сказав політик. Така сама ситуація з «дефіцитом вугілля». Потреба вугілля для наших ТЕЦ складає мінімум 3,5 млн т. Але реально такого вугілля накопичено лише  - 1 млн 200 тис. т. З розрахунками також колапс. Заборгованість за спожитий газ вже складає 30 млн грн, а побутових користувачів за електроенергію - 28 млн грн на початок осені. Тому вкрай необхідно, на думку Ляшка, прийняти рішення щодо перерахунку тарифів.
Політика оформление ленты  У Верховному суді заявили, що судова реформа суперечить Конституції Пленум Верховного Суду України звернеться до Конституційного суду щодо судової реформи. Голова ВСУ Ярослав Романюк, виступаючи в понеділок на пленумі, заявив, що низка норм прикінцевих та перехідних положень закону "Про судоустрій і статус суддів" суперечить Конституції, повідомляє кореспондент АСН. Він вважає, що ліквідація спецсуду і ВСУ і реорганізація його в оновлений ВСУ, конкурс на зайняття посад в новому ВСУ, а також різне пенсійне забезпечення суддів суперечать Основному закону. На думку голови ВСУ, ліквідувати і створювати суди може тільки Президент, а не парламент. Також, за словами Ярослава Романюка, є неконституційним і конкурс на посади в новий ВСУ, оскільки сам орган ще не створений. "Це прихована форма для того, щоб звільнити всіх суддів", - зазначив він. Також він додав, що судді, які будуть звільнені, тому що не пройдуть конкурс, отримають меншу пенсію, ніж ті, хто залишиться працювати після конкурсу. Також сьогодні пленум ВСУ ухвалив звернутися до Конституційного суду з поданням щодо конституційності окремих норм прикінцевих та перехідних положень закону «Про судоустрій і статус суддів» від 2 червня 2016 року. Причому, як повідомляє кореспондент АСН, під час голосування стався конфуз: за проголосували 22 члени пленуму, тоді як присутній був тільки 21 член. Романюк закликав голосувати тільки членів пленуму. І вдруге проголосувала все-таки 21 особа.  
Суспільство Обстановка в районі АТО загострюється - Міноборони Обстановка в районі АТО загострюється, противник розширює географію бойових дій та активно застосовує важке озброєння. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, передає кореспондент АСН. «Це ставить під загрозу реалізацію плану про розведення сил і засобів сторін на певних ділянках лінії зіткнення», - зазначив він. За його словами, окупанти поновили обстріли в районі Кримського, НЗФ активно застосовували міномети різних калібрів, випустивши по наших позиціях понад 130 мін. «Також, як і раніше, неспокійно у Станиці Луганській та Попаснянському районі. На цих рубежах бойовики стріляли лише в темну пору доби. Вже після 23 години противник двічі застосовував міномети у Новоолександрівці, проте ці обстріли були не такими потужними, як у Кримському. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння», - уточнив Лисенко. Крім того, за його словами, як і раніше, активні бойові дії тривають на ділянці фронту Зайцеве – Авдіївка. «Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 12 ворожих обстрілів, зокрема, три з важкого озброєння. Воєнна обстановка суттєвих змін не зазнала. Окупанти продовжують обстріли наших позицій у Мар’їнці та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Окрім різноманітних видів легкого озброєння, окупанти використовували БМП. Українські війська відкривали вогонь у відповідь. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 20 ворожих обстрілів. Вчора на Луганському напрямку в районі Щастя відбулося два польоти ворожих БПЛА. У районі Кіровська відмічено діяльність групи радіоелектронної розвідки противника», - розповів речник МО.  
Політика Тимошенко вимагає продовжити мораторій на продаж землі до 2020 року та винести питання на референдум Про це на погоджувальній раді 3 жовтня заявила голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко, передає кореспондент АСН. «Селяни відчули, що президент та прем'єр зі своїми оточенням взяли стратегію на продаж сільськогосподарської землі. Це неприпустимо. Селяни не мають ні копійки, не мають можливості конкурувати з олігархами та міжнародними великими корпораціями. Селяни перебувають у стані паніки. Тому ми маємо припинити це на рівні парламенту. Ми не просто не готові до продажу сільськогосподарської землі, а ми де-факто перебуваємо у ситуації, коли на корупційній основі під прикриттям вищих посадових осіб відбувається її продаж», - заявила вона. Тимошенко додала, що лише за останній рік у Кіровоградській області було зафіксовано більше 3 тис. випадків рейдерського захоплення сільськогосподарських земель за участю поліції, представників Адміністрація Президента. «Тому ми пропонуємо повернутися до регламенту та вимагаємо внесення до порядку денного проектів законів щодо продовження мораторію на продаж землі до 2020 року, а також проекту закону, коли начебто через оренду хочуть забрати землю у людей, вводячи їх в оману». Тимошенко також наголосила, що питання продажу землі треба винести на Всеукраїнській референдум, бо земля, за Конституцією, належить народу. 
Політика Україна чекає від ПАРЄ засудження незаконного арешту українського журналіста Верховна Рада України чекає від Парламентської асамблеї Ради Європи засудження незаконного арешту у Росії українського журналіста Романа Сущенка. Про це на брифінгу 3 жовтня під час засідання погоджувальної ради заявила віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко, передає кореспондент АСН. «Це дуже тривожна ситуація. Ми чекаємо реакції від Дуні Міятович, представника ОБСЄ з питань свободи слова. Це питання має бути одним з ключових на засіданні ПАРЄ», - заявила вона. Геращенко додала, що під час затримання громадянина України ми побачили порушення всіх можливих міжнародних норм. «Не має значення, прибув журналіст у відрядження або у приватній справі в РФ. Ми бачимо порушення міжнародних норм, таких як недопуск консула. Це неприпустимо, коли консул або МЗС дізнається про арешт громадянина України від правозахисників, випадково. Також там не було контакту з сім'єю. Цей так званий адвокат, якого видала інша сторона Роману, не спробував зв'язатися з родиною», - додала вона.
Політика «Самопоміч» звинувачує більшість у побудові поліцейської держави «Самопоміч» звинувачує парламентську більшість у побудові поліцейської держави. Про це на погоджувальній раді 3 жовтня заявив голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк, передає кореспондент АСН. «Так виглядає, що ген деспотії влади проявляються все більше і більше. Влада намагається зробити це із людей, які відвоювали свою свободу двома повстаннями за десять років. Цьому є докази. З сьогоднішнього дня не існує Генеральної прокуратури. Генпрокурор перетворився на найвищу процесуальну особу в державі... Але потім в парламенті з'являється проект закону 5177, який знову перетворює прокуратуру на мілітарний та антиконституційний підрозділ, де генеральний прокурор знову буде мати права, які мав би при деспотії. Законом практично руйнуються усі антикорупційні органи, утворені після повстання, зокрема НАБУ», - заявив він. За його словами, ще один проект закону №5192 фактично руйнує електронне декларування. «Чому руйнуються антикорупційні органи? Деспотія повинна мати свою корупцію», - вважає він. На думку Березюка, ще одна законодавча ініціатива щодо презумпції поліцейських може  «без якісної судової системи» перетворити Україну на поліцейську державу. «Ще один узурпаційний проект закону, який внесено у порядок денний на цей тиждень, це зміни до закону про державну службу, яким Президент України одноосібно хоче призначати не лише губернаторів, а і й їх заступників, мати можливість понижувати їх у рангу... Для чого ставати керівником, коли не маєш можливість призначати свою команду? Це узурпація та деспотизм», - підкреслив він.
Політика Ляшко та Тимошенко підтримують візовий режим з РФ Про це на брифінгу під час погоджувальної ради 3 жовтня заявив голова "Радикальної партії" Олег Ляшко, передає кореспондент АСН. «Сьогодні, коли українських громадян заарештовують, дипломатичні відносини не допомагають. Відомі випадки, коли розривали відносини через дрібні питання. А у нас окуповані наші території. Це нонсенс, немає жодного такого випадку в світі. Тому дипломатичні відносини повинні бути розірвані», - заявив Ляшко. «Введення візового режиму з Росією - питання, яке треба було вирішувати два роки тому, як мінімум. Розрив дипломатичних відносин і введення візового режиму. Це нонсенс, коли у нас окупована частина нашої території, ми продовжуємо підтримувати дипломатичні відносини з Росією, посилаючись на те, що, мовляв, там наші працівники, і розрив дипломатичних відносин зашкодить їхнім інтересам», - додав він. У свою чергу голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко погодилася з тим, що адекватні заходи з реагування на воєнну агресію РФ треба було застосовувати ще два роки тому:  «Я вважаю, що сьогодні головнокомандуючий України, а також наші дипломати не використали усі механізми для закінчення війни.... Україна не використала навіть 10% від своїх можливостей для припинення війни». 
Політика Каськів вніс $600 тис. застави і вийшов із в'язниці - ГПУ Колишній голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів вніс заставу в розмірі $600 тис. і вийшов із панамської в'язниці. Про це в понеділок, 3 жовтня, заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін на своїй сторінці в Facebook. «Каськів все-таки вніс заставу і вийшов з в'язниці. Двічі на тиждень він зобов'язаний відмічатися в поліцейській дільниці, а його пересування обмежене містом Панама-Сіті. Це буде тривати певний час, поки панамська влада не завершать процедуру екстрадиційної перевірки», - заявив він. Нагадаємо, 8 вересня генеральний прокурор України Юрій Луценко підтвердив затримання екс-голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва в Панамі. Чиновник підозрюється в розкраданні державних коштів у 2012-2013 роках в сумі 7,5 млн грн.
Політика Рада невідкладно розгляне ініціативу щодо засудження затримання журналіста Сущенка - Парубій Верховна Рада невідкладно розгляне ініціативи щодо засудження затримання журналіста Романа Сущенка та введення візового режиму з РФ. Про це на брифінгу після погоджувальної ради 3 жовтня заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. «Невідкладною є законодавча ініціатива, яка стосується затримання українського журналіста Романа Сущенка», - заявив спікер. Він повідомив, що вже доручив комітету підготувати звернення до міжнародних інституцій щоб вони дали свою дуже жорстку оцінку, щоб ми домоглися чим швидшого звільнення Романа Сущенка.  «Буде ще низка ініціатив, які стосуються заборони Меджлісу, розслідувань щодо збитого літака, бо вже є результати розслідування про те, що він був збитий російським «Буком». Я також запропонував комітетам розглянути питання про введення візового режиму з РФ. Цей законопроект був зареєстрований ще півроку тому. Можливо, зараз якраз є час, щоб ми змогли цю ситуацію розглянути», - сказав він.
Суспільство Гройсман закликав міжнародну спільноту виступити на захист українського журналіста Сущенка Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав  міжнародну спільноту і міжнародні правозахисні організації виступити на захист українського журналіста Романа Сущенка та всіх інших українських громадян, які стали політичними в’язнями в РФ. Про це глава уряду написав на своїй сторінці у Facebook. За його словами,  Росія остаточно прирекла себе на ізоляцію від цивілізованого світу.  «Звинувачення у шпіонажі, які були висунуті Роману Сущенку, українському громадянину і кореспонденту Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» - черговий доказ масових і системних утисків прав людини шляхом переслідувань, арештів та судів за сфабрикованими справами. Я особисто засуджую арешт Романа Сущенка і закликаю міжнародну спільноту і міжнародні правозахисні організації виступити на захист українського журналіста та всіх інших українських громадян, які стали політичними в’язнями» , - зауважив Гройсман.
Політика Після створення нового Верховного суду роботу можуть втратити близько 100 суддів Внаслідок створення нового Верховного суду України роботу можуть втратити близько 100 суддів вищих спеціалізованих судів та самого ВСУ, заявив голова ВСУ Ярослав Романюк, передає кореспондент АСН. За його словами, зараз у Верховному суді та вищих спеціалізованих судах працює близько 300 суддів, тоді як у новому Верховному суді за штатним розписом числитимуться 200 суддів. «Чисельна кількість суддів не повинна перевищувати 200, а на сьогодні їх - понад 300, тому частина суддів, безумовно, втратить (свої посади)», - сказав Романюк. Але голова ВСУ спростовує, що сьогоднішнє конституційне подання Верховного суду щодо неконституційності низки положень закону про судоустрій та статус суддів має на меті зберегти посади. «Ми не тримаємося за свої місця, а хочемо, щоб все відбувалося цивілізовано. А якщо суспільство впевнене, що ми некомпетентні, недоброчесні, не відповідаємо вимогам суддівської етики, то ми готові пройти кваліфікаційне оцінювання», - заявив Романюк.  
Суспільство Путін «заморозив» договір із США про утилізацію ядерного палива Президент РФ Володимир Путін призупинив угоду з США про утилізацію плутонію. Про це передає РБК. Рішення було прийнято через «докорінні зміни обставин, виникненням загрози стратегічної стабільності в результаті недружніх дій» Америки щодо РФ, а також нездатність США «забезпечити виконання прийнятих зобов'язань з утилізації надлишкового збройового плутонію відповідно до міжнародних договорів і виходячи з необхідності прийняття невідкладних заходів щодо захисту безпеки» Російської Федерації», - сказано в указі Володимира Путіна. Міністерство закордонних справ РФ доручило направити США повідомлення про призупинення дії цієї угоди. Документ набрав чинності з дня його підписання. Угода була підписана сторонами в серпні 2000 року. Вона передбачала спосіб утилізації надлишків збройового плутонію в РФ і США - зокрема, шляхом захоронення, використання в енергетичних ядерних реакторах або переведення в форми, які непридатні для створення озброєнь.
Суспільство Правового механізму заповнити всі вакансії замість звільнених суддів немає - голова ВСУ Верховна Рада України керувалася не законом, а принципами революційної доцільності, ухвалюючи новий закон про судоустрій та статус суддів. Про це у понеділок заявив голова Верховного суду Ярослав Романюк, передає кореспондент АСН. «Ми це вже проходили – «весь мир насилья мы разрушим до основания», ми це вже проходили – «хай пастух, усі гукнули...». Постраждають не лише судді. Найбільше постраждають громадяни, оскільки вже сьогодні в результаті цієї реформи утворилася значна кількість вакансій суддів і найближчим часом немає правового механізму їх заповнити, а якщо їх заповнять, ми не знаємо наскільки вони будуть компетентними і доброчесними», - висловив сумнів Ярослав Романюк. Нагадаємо, що внаслідок створення нового Верховного суду України роботу можуть втратити близько 100 суддів вищих спеціалізованих судів та самого ВСУ.
Політика У Кремлі прокоментували затримання українського журналіста Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що затримання в Москві українського журналіста Романа Сущенка є звичайною роботою спеціальних служб, передає ««РИА Новости». За його словами, в Кремлі не вважають своїм порядком денним ситуацію із затриманням громадянина України. «Це йде звичайна робота спеціальних служб. Якщо я правильно розумію, ця людина, яка називає себе журналістом, не мала акредитації, яку треба мати закордонним журналістам, - акредитацію Міністерства закордонних справ. Я не можу поки сказати, чи отримував президент інформацію з цього приводу. Це звичайна робота спеціальних служб, це не питання порядку денного Кремля, тому краще звертатися безпосередньо в ці служби, щоб отримати якусь оцінку того, що сталося», - сказав Пєсков. Нагадаємо, 30 вересня в Москві працівники ФСБ Росії затримали журналіста агентства «Укрінформ» Романа Сущенка. За рішенням суду, українець заарештований на два місяці - до 30 листопада. Роман Сущенко підозрюється в шпигунстві - нібито «збирав відомості про діяльність збройних сил і військ Національної гвардії РФ, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави».
Події Розбійний напад у Києві: невідомі відібрали у чоловіка майже мільйон гривень У Києві ввечері в неділю, 2 жовтня, чотири озброєні особи побили жителя міста та відібрали сумку з $35 тис. (близько 910 тис. грн), повідомили в столичній поліції. За словами 47-річного потерпілого, він припаркував свій позашляховик на автостоянці навпроти власного будинку на вулиці Краківській, що в Дніпровському районі. Як тільки відійшов кілька метрів від автомобіля, на нього з кулаками накинулися четверо невідомих чоловіків. «Під час бійки хтось зі зловмисників зробив вгору кілька пострілів з пістолета (марка зброї встановлюється). Відібравши у потерпілого два мобільних телефони та сумку, де було $35 тис., нападники зникли з місця події на автомобілі «Субару», - розповіли далі в поліції. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.
Суспільство оформление ленты  Серед керівництва вищої ланки НПУ не пройшли атестацію 26%, середньої ланки - 14% Про це на брифінгу 3 жовтня заявила голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, передає кореспондент АСН. «В грудні 2015 року ми розпочали великий процес атестації працівників Національної поліції  України... Це перший етап очищення поліції», - заявила вона. «Усього атестацію проходили 68135 осіб. Підлягали атестуванню 68135 осіб, а також 13180 працівників, які виконують спеціальні завдання в зоні АТО. За результатами атестації, її не пройшли 5257 поліцейських. Серед керівництва вищої ланки не пройшли атестацію 26%, середньої ланки - 14%», - повідомляє департамент комунікації Нацполіції. Комісії рекомендували підвищити в посаді майже 4,5 тис. (4479) поліцейських, тоді як понизити - майже 4,8 (4766) тис. працівників поліції. В апараті НПУ атестацію проходили 5065 осіб, 590 з них атестацію не пройшли (це понад 11,5%). Водночас рекомендовані до підвищення в посаді 110 поліцейських, а до приниження - 413 працівників. Штат НПУ - 130 тис. осіб. Серед них - 118 тис. поліцейських і 12 тис. держслужбовців. Фактична зайнятість - 109628 осіб, з яких поліцейські - 99125 осіб, держслужбовців - 10503 осіб.  Некомплект - 20372 осіб, з яких 18875 - поліцейські, 1497 - держслужбовці.  Із загальної кількості працівників НПУ - 15.670 осіб уперше прийняті на службу (до патрульної поліції або є випускниками відомчих вишів).   
Суспільство оформление ленты  Понад 5 тис. звільнених і недобір у поліції. Аваков озвучив перші підсумки переатестації - інфографіка Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков опублікував на своїй сторінці в Facebook повну статистику щодо атестації Національної поліції України. Згідно з опублікованими даними, 26% керівного складу поліції після атестації були звільнені, в цілому не пройшли випробування 14% працівників. «5 257 осіб - не пройшли атестацію і були звільнені, 4 766 рекомендовані до зниження на посаді, 4 479 - рекомендовані комісіями до підвищення на посаді», - заявив голова МВС, додавши, що по всій країні до атестації було призначено 68 135 осіб. Аваков підкреслив, що зараз спостерігається нестача кадрів. По всій Україні зі штату в 130 тис. осіб має бути 118 тис. поліцейських і 12 тис. цивільних держслужбовців, однак фактично на службу прийнято 109 628 осіб (99 125 поліцейських і 10 503 службовців). «Завершено перший етап очищення. Болісний і непростий. Не останній. Працює внутрішня безпека, працює громадська рада МВС, впроваджуються програми перепідготовки», - резюмував він.  
Суспільство Деканоїдзе розповіла про презумпцію правоти поліцейських Національна поліція України ініціює зміни пакета законів про презумпцію правоти поліцейських. Про це на брифінгу 3 жовтня заявила голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, передає кореспондент АСН. «Я послухала багато аргументації. Перше, що ми будуємо поліцейську державу. Друге, що буде окремий закон, яким ми даємо дуже широкі права поліцейським, нібито ми цим порушуємо права і свободи. Це все неправильно», - заявила вона. За її словами, так звана презумпція правоти поліцейські не буде окремим законодавчим актом і розширення повноважень поліцейські не нівелює положення Конституції України про презумпцію невинуватості. "В жодному разі! Ні! Це буде зміна, точніше - уточнення декількох законів, зокрема Кодексу про адміністративні правопорушення, Закону про дорожній рух і Закону про Національну поліцію... Ми хочемо уточнити норми, які не тільки будуть захищати поліцейських, а й громадян України", - сказала вона. З її слів, наприклад, пропонуються нові норми Закону про дорожній рух, коли поліцейський попереджає водія про те, що він не має права залишати салон автомобіля. "Це захищає самого громадянина. Багато хто може подивитися ролики на YouTube, в Інтернеті, коли громадянин виходить з ТЗ, починає щось аргументувати поліцейському... В провокаційні моменти громадянин повинен залишитися в ТЗ", - сказала вона. Наприклад, в Кодекс адміністративних порушень пропонується внести зміни щодо уточнення порядку надання документів на вимогу поліцейських. "Що зараз у нас є? Водій показує документи зараз. Ми ж будемо уточнювати, що водій повинен передати документи для перевірки, адже є багато випадків, коли документи не показують", - повідомила вона.
Суспільство Нацполіція посилить відповідальність у разі, якщо водій залишив місце злочину Про це на брифінгу 3 жовтня заявила голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, передає кореспондент АСН. «Вчора вночі ми втратили ще двох поліцейських. Молодих», - заявила вона. На початку брифінгу керівництво НПУ висловило співчуття сім'ям вбитих поліцейських.  Вона нагадала, що «в результаті цього ДТП злочинець зник з місця злочину ... І тільки потім ми його зловили. .. Всі ми також бачили в соцмережах, коли дівчинку збила машина в Києві ... Якщо ми збільшимо відповідальність за те, що злочинець залишив місце ДТП, таких випадків буде менше», - зазначила вона. Нагадаємо, що 2 жовтня о 22.40 у місті Біла Церква на перехресті проспекту Князя Володимира та вулиці Гризодубової чоловік у стані сп`яніння, керуючи автомобілем «Mercedes» з польськими номерними знаками, скоїв зіткнення зі службовим поліцейським автомобілем «Daewoo Sens».
Суспільство Нацполіція хоче посилити відповідальність за образу поліцейських Національна поліція України підготувала законопроект про посилення відповідальності за образу поліцейських. Про це на брифінгу 3 жовтня заявила голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, передає кореспондент АСН. «Ми розробили з депутатами Верховної Ради законопроект, який збільшує відповідальність за образу поліцейських. Дуже багато людей провокує поліцейських, ображають словесно поліцейських, а потім є багато роликів, це і «Дорожній контроль», і багато інших людей, які потім викладають це відео, заробляють цим популярність собі», - заявила вона. Тому голова Нацполіції дуже сподівається, що «законопроект, який лежить у Верховній Раді, буде проголосований». Також, з її слів, підготовлені зміни до закону в частині, коли «поліцейський відчуває або знає про те, що водій перебуває в стані алкогольного сп'яніння або наркотичному стані, має право його зупинити». «Адже сьогодні у нього такого права немає, навіть, якщо хтось йому зателефонував і повідомив, що водій випивав на якомусь банкеті», - додала вона.
Події Голова Нацполіції про ДТП з поліцейськими: «Подробиці дуже сумні» Поліцейський, який постраждав у результаті ДТП в Білій Церкві, перебуває у важкому стані. Про це на брифінгу 3 жовтня заявила голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, передає кореспондент АСН. «Подробиці (ДТП) дуже сумні. Хлопці, які їхали на виклик, це не дорожня поліція, а група швидкого реагування. На них наїхав в прямому сенсі слова п'яний водій на Mercedes. У одного - проблеми з печінкою і легенями. Двоє інших - дуже молоді, 1995 року народження. Вони були дуже тяжко поранені, вони померли на місці. Чоловіка затримали за ст. 286. Дуже сподіваюся, що суд візьме до уваги всі обтяжуючі обставини, які були», - сказала вона. Нагадаємо, 2 жовтня о 22:40 в місті Біла Церква на перехресті проспекту Князя Володимира та вулиці Гризодубової невідомий, керуючи автомобілем Mercedes з польськими номерними знаками, вчинив зіткнення зі службовим поліцейським автомобілем Daewoo Sens, в якому перебувало троє працівників поліції, після чого зник з місця події В результаті зіткнення двоє пасажирів-правоохоронців, 22-річний лейтенант поліції Андрій Яцура та 24-річний старший сержант поліції Михайло Корнієнко, загинули на місці події. Ще один поліцейський, 23-річний старший лейтенант Родіон Совіженко, який був за кермом службового авто, з тілесними ушкодженнями доставлений в реанімаційне відділення місцевої лікарні.
Україна знизила споживання і обсяги закупівлі газу в 2016 році За 9 місяців цього року Україна скоротила споживання газу на 11% - до 19,1 млрд куб. м. Про це інформує прес-служба ПАТ «Укртрансгаз». Запаси природного газу в сховищах склали 14,3 млрд куб. м. З моменту завершення опалювального сезону в квітні цього року в ПСГ закачали всього 5,9 млрд куб. м. У «Укртрансгазі» відзначили, що минулого року до початку жовтня встигли закачати 8 млрд м3 газу. Раніше була гостра дискусія між керівниками енергетичної галузі: голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв говорив, що фінансові і фізичні ресурси компанії дозволять закачати до 1 жовтня тільки 14,3 млрд м3 газу. Однак міністр енерговуглепрому Ігор Насалик наполягав на 17 млрд. На початок 2016 року темпи закачування - 48,4 млн куб. м на добу, в 2015 році темп закачування становив 28 млн куб. м.
Суспільство Деканоїдзе: Причина вбивства двох поліцейських у Дніпрі - «дуже близький контакт» Про це на брифінгу 3 жовтня заявила голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, передає кореспондент АСН. «У нас багато випадків, як було у Дніпрі, коли був дуже близький контакт із поліцейським. Був близький контакт, коли людина реально натякала нашому поліцейському, щоб із ним вирішити питання і домовитися. Але наш Артем (застрелений поліцейський. - АСН) на це не пішов, загинув під час виконання службових обов'язків. Він дуже близько контактував із поліцейським. Не можна, повторюю, провокувати поліцейських. Не можна», - заявила вона. Голова Нацполіції впевнена, що не варто чекати завершення судової реформи для внесення відповідних змін до законодавства. Також у Нацполіціі повідомили, що підозрюваний у вбивстві двох поліцейських громадянин Пугачов «перебуває і медчастині в СІЗО».
Політика Міжнародна федерація журналістів закликала Москву звільнити українського журналіста Міжнародна і Європейська федерації журналістів (МФЖ) і (ЄФЖ) підтримали заклики українських колег звільнити кореспондента агентства «Укрінформ» Романа Сущенка, затриманого і арештованого в Росії за підозрою в «шпигунстві». «Цей арешт не тільки порушує всі міжнародні норми, а й підриває свободу ЗМІ. Картина нападу на українських журналістів тривожна, і ми закликаємо владу звільнити пана Сущенка», - сказав генеральний секретар МФЖ Ентоні Беллангер у заяві, опублікованій на сайті МФЖ. Президент ЄФЖ Блічер-Б'єррегард заявив, що звинувачення проти Сущенка сфабриковані, «щоб змусити замовкнути його критичний голос». Нагадаємо, 30 вересня в Москві працівники ФСБ Росії затримали журналіста агентства «Укрінформ» Романа Сущенка. За рішенням суду, українець заарештований на два місяці - до 30 листопада.
Політика Журналіст Сущенко не має жодного відношення до силовиків - Міноборони У Міністерстві оборони України заявили, що затриманий у Росії український журналіст Роман Сущенко не має жодного відношення до Міноборони і Збройних Сил України. «Заяви ФСБ РФ про приналежність журналіста Романа Сущенка до підрозділу Головного управління розвідки Міноборони є черговою провокацією», - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті оборонного відомства. За даними Міноборони, це вже не перші спроби російських спецслужб виправдати свої злочинні дії під час затримання українських громадян вигадками про неіснуючих диверсантів і шпигунів. Нагадаємо, 30 вересня в Москві працівники ФСБ Росії затримали журналіста агентства «Укрінформ» Романа Сущенка. За рішенням суду, українець заарештований на два місяці - до 30 листопада. Роман Сущенко підозрюється в шпигунстві - нібито «збирав відомості про діяльність збройних сил і військ Національної гвардії РФ, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави».
Події оформление ленты  У Києві напали на головного редактора телеканалу У ніч на понеділок, 3 жовтня, в Києві злочинець напав на головного редактора одного з телеканалів і відібрав у нього мобільний телефон, повідомили в столичній поліції. «Подія сталася опівночі біля будинку на вулиці Білоруській у Шевченківському районі столиці. Невідомий під загрозою ножа відібрав у 39-річного чоловіка мобільний телефон. Після скоєного злочину потерпілий повідомив про те, що трапилося, поліцейським», - йдеться в повідомленні. За даними поліції, у скоєнні злочину поліцейські підозрюють уродженця Запорізької області, 1977 року народження. Він затриманий. За скоєний розбій йому загрожує до семи років позбавлення волі. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією за ч. 1 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.
За кордоном Двом дипломатам із США підмішали наркотики на конференції в Петербурзі - ЗМІ Двом дипломатам США, який приїхав у складі офіційної делегації в Санкт-Петербург, підмішали психотропні речовини в барі під час участі в конференції 2015 року повідомляє Radio Liberty з посиланням на інформовані джерела. Повідомляється, що одного з дипломатів госпіталізували. Однак точно встановити речовину, що стала причиною нездужання, не вдалося через те, що «раптово зникло світло». Чиновник в американському уряді заявив, що слідчі прийшли до висновку, що двом американцям - чоловікові і жінці - підмішали так званий «наркотик для зґвалтування на побаченнях», швидше за все, в барі в готелі у Санкт-Петербурзі, де вони зупинилися. Інцидент, що стався під час конференції ООН по боротьбі з корупцією в Санкт-Петербурзі в листопаді 2015 року, викликав занепокоєння в Державному департаменті США, проте США вирішили не розголошувати, але направили МЗС РФ офіційну ноту протесту.
Суспільство Відеозйомку у судах не обмежуватимуть - голова ВСУ Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк назвав передчасною ініціативу голови ради суддів Валентини Симоненко обмежити право преси на відеозйомку в судах, передає кореспондент АСН. Романюк водночас висловив думку, що у певних випадках таке обмеження є доцільним, коли йдеться про те, що учасники процесу, зокрема свідки, можуть відчувати дискомфорт перед фото- і відеотехнікою. А ще може вплинути на судовий процес. У такому випадку суди можуть здійснювати трансляцію в інтернет чи в іншу залу, хоча в Україні у більшості судів такого обладнання немає.   «Потрібно ставити на шальки терезів, що важливіше в цій ситуації. А важливіше в цій ситуації - максимальна прозорість та відкритість судів», - додав Романюк і зазначив, що пленум Верховного Суду поки не отримав офіційного звернення від ради суддів щодо заборони відеофіксації.
Політика Бойовики зірвали відведення сил у районі Петровського – штаб АТО Проросійські бойовики зірвали заплановане на понеділок, 3 жовтня, відведення сил та техніки на визначені рубежі біля Петровського на Маріупольському напрямі, повідомили у прес-центрі штабу АТО. Відзначається, що після подачі о 15 годині відповідного сигналу для початку відведення з боку бойовиків був запущений БПЛА. «А з 16:02 до 16:08 українські позиції біля населеного пункту Петровське були обстріляні з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї. Цей обстріл зафіксовано представниками ОБСЄ та СЦКК, а відведення було зірвано незаконними військовими формуваннями», - заявили у штабі. Відзначається, що на місці відведення були присутні представники від ОБСЄ, посадові особи від СЦКК та командування Маріупольського напрямі. Нагадаємо, що 21 вересня у Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали рамкову угоду щодо відведення військ на трьох ділянках лінії розмежування на Донбасі. Цей документ передбачає створення трьох зон безпеки у населених пунктах Золоте, Петровське та Станиця Луганська з метою деескалації.
Суспільство оформление ленты  Кабмін схвалив новий сухпай для українських бійців Уряд схвалив зміни до норм харчування військовослужбовців Збройних Сил України, що дозволить закуповувати сухий пайок нового зразка. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр закордонних справ Степан Полторак. «Постановою вводиться нова норма харчування №15 - добовий польовий набір продуктів із калорійністю 3500 ккал, що є покращеною альтернативою існуючому сухпайку. Передбачена порційна видача норми - тобто сніданок, обід і вечерю, до яких додатково видається бутильована вода - 0,5 л на кожен раціон. Крім того, задокументовано посилений раціон для учасників АТО, в якому калорійність збільшена на 600 ккал», - розповів міністр. За його словами, в раціон військовослужбовців вперше введені сухофрукти, шоколад, кава, смачні перші і другі страви, а також вперше використовується харчова упаковка, використовувана як альтернатива консервним банкам (реторт-пакет), і безполуменевий нагрівач їжі. «Хочу відзначити, що нововведення не вимагають додаткового фінансування з держбюджету: на закупівлю нових сухпайків цього року ми знайшли кошти з бюджету шляхом перерозподілу, а в пропозиціях до бюджету-2017 передбачили і врахували цю статтю витрат», - заявив Полторак. Незабаром Міністерство оборони почне закупівлю нових сухих пайків для ЗСУ, додав він.
За кордоном оформление ленты  Демарш Ф'юрі. Найшаленіші витівки вже колишнього боксера Британський боксер Тайсон Ф'юрі, який оголосив сьогодні про завершення спортивної кар'єри, не один раз шокував публіку своїми дивними витівками і скандальними заявами. Серед іншого йому закидають гомофобію і сексизм. Особливо артистичний Тайсон був перед боєм із Володимиром Кличком. Щоб залякати українця, Ф'юрі розбив головою кавун. Вийшло не дуже страшно, але смішно, навіть самому боксерові. Також Ф'юрі прийшов на одну з прес-конференцій у костюмі Бетмена і влаштував показну бійку з таким же рядженим напарником. У перервах - стрибав по столах і ображав учасників заходу. Втім, тренер Володимира Кличка Джеймс Алі Башир на нахабні випади Ф'юрі на адресу свого підопічного відповів «фігурою з трьох пальців». Незважаючи на досить істеричну поведінку нахаби і забіяки, Тайсон Ф'юрі не приховує того факту, що він невиправний романтик. Після бою з Кличком він розплакався і, чмихаючи носом, заспівав для коханої дружини пісню групи Aerosmith. Також шанувальникам запам'ятався динамічний і з тонким почуттям гумору змонтований промо-ролик бою Ф'юрі - Кличко. Ну і наостанок - найкращі нокаути Тайсона Ф'юрі. Звичайно, світ боксу сьогодні втратив цікавого гравця, але, знаючи вдачу Ф'юрі, можна сміливо припустити, що, можливо, сьогодні світ мистецтва отримав забавного коміка або навіть талановитого співака.
Політика Після складної розмови з Президентом Гринів вирішив відкликати свої зміни в е-декларування Після зустрічі з Президентом України лідер фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Гринів заявив про відкликання з Верховної Ради законопроекту №5192 про внесення змін до закону про запобігання корупції. Про це депутат повідомив на своїй сторінці в Facebook. «Мав складну розмову з Президентом щодо внесених мною поправок до Закону України «Про запобігання корупції» щодо запобігання злочинів проти життя і здоров'я людини та проти власності. Я і надалі залишаюся при своїй думці, що цей закон потребує доопрацювання і змін. Але врахував дискусію із Президентом і відкличу цей законопроект», - заявив він. За його словами, зараз суспільство виявилося непідготовленим до такої дискусії, тому незабаром розпочнеться відкрите обговорення цього питання, щоб переконати в необхідності таких законодавчих змін. Нагадаємо, що Ігор Гринів запропонував закрити відомості про рухоме і нерухоме майно, готівку, а також про отримані подарунки в деклараціях для загального користування.
Суспільство На Донбасі бойовики 15 разів порушили режим тиші – штаб АТО У понеділок, 3 жовтня, з опівночі і до 18:00 у районі проведення антитерористичної операції (АТО) зафіксовано 15 випадків порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ, повідомили у прес-центрі штабу АТО. За даними українських військових, на Донецькому напрямі обстріли з боку окупантів із гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї зафіксовано в районі Авдіївки. На Маріупольському напрямі бойовики зі стрілецької зброї обстрілювали позиції сил АТО в районі Павлополя, Широкиного, Старогнатівки та Богданівки. По Широкиному та Богданівці окупанти стріляли з гранатомета. На Луганському напрямі противник вдавався до збройних провокацій у районі Новоолександрівки, Попасної, де бойовики застосовували стрілецьку зброю.  
За кордоном США припинили переговори з РФ по Сирії У Державному департаменті США заявили про розрив двосторонніх відносин з Росією по Сирії, повідомляє DW. За даними видання, причиною відмови від переговорів в дипломатичному відомстві є нездатність РФ дотримуватися досягнутих домовленостей і зобов'язань. «На жаль, Росія не змогла виконати свої власні зобов'язання, в тому числі свої зобов'язання з міжнародного гуманітарного права і резолюції Радбезу ООН 2254, а також не хоче або не в змозі забезпечити дотримання сирійського режиму з домовленостями, з якими Москва погодилася», - цитує Slon заяву Держдепу. У Держдепі США вважають, що Росія має намір продовжити дії, спрямовані проти реалізації досягнутих раніше угод, про що свідчать напади на житлові райони і об'єкти інфраструктури, зокрема, на лікарні в Алеппо. Відзначається, що США виводять з Сирії персонал, який повинен був контролювати реалізацію мирних угод. При цьому вони продовжать використовувати військові контракти з Росією для того, щоб «уникнути конфліктів в повітрі».

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,9842338562012-/ /-pc-/
Top