counter
Архів Повернутись назад 03 Травня 2016
3 Травня
Суспільство У Слов'янську впіймали вбивцю, який перебував у розшуку дев'ять років У Слов'янську на блокпосту зловили жителя тимчасово окупованої території, якого розшукували протягом дев'яти років. Про це повідомили в прес-службі ГУ НП у Донецькій області. Чоловіка розшукували за вбивство таксиста. «Під час огляду автобуса, який їхав через блокпост зі Слов'янська до Райгородка, співробітники поліції звернули увагу на одного з пасажирів. Той пояснив, що прямує до туберкульозного диспансеру, в якому перебуває на лікуванні вже кілька років. При перевірці його даних в оперативній базі з'ясувалося, що чоловік перебуває в розшуку за особливо тяжкий злочин. Його було затримано і доправлено до Слов'янського відділу поліції. З'ясувалося, що затриманий у 2007 році на території Горлівки вбив таксиста і викрав його автомобіль. Тоді проти нього було відкрито кримінальне провадження за двома статтями КК України: 115 (вбивство) і 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом)», - сказано в повідомленні. Вбивця довго переховувався від правосуддя, змінював місця проживання. Зараз він у СІЗО.
Суспільство Тимчук: У бойовиків ходять чутки про наступ силовиків Бойовики «ДНР» та «ЛНР» продовжують готуватися до нібито масштабного наступу сил АТО на Донбасі. Про це у Facebook повідомив координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. «Бойовики продовжують готуватися до міфічного масштабного наступу сил АТО. Розвідувальні органи і підрозділи обох «армійських корпусів» бойовиків закритим циркуляром зорієнтовано на необхідності нарощування зусиль в оперативно-тактичній зоні у зв'язку з наявністю явних ознак підготовки противником (тобто ЗС України. - Ред.) широкомасштабного наступу», - написав Тимчук. Він також зазначив, що через це на кількох ділянках відзначається активізація розвідки бойовиків. «Одночасно серед бойовиків поширюються чутки про рішення командування «1-го АК» протягом найближчих тижнів активізувати бойові дії на маріупольському і горлівському напрямках «для відбиття атак ЗСУ», - зазначив Тимчук.
Суспільство На Сумщині прикордонникам пропонували хабар за переміщення наркотиків На пункті пропуску «Юнаківка» в Сумській області українець пропонував прикордонникам гроші за переміщення наркотиків. Про це повідомили в прес-службі ДПСУ. Чоловік пропонував хабар у тисячу доларів. «Вчора, 2 травня, прикордонники виявили у громадянина України наркотичну речовину. Чоловік прибув до пункта пропуску на виїзд з України в напрямку російського Курська близько 22:00. Під час проходження прикордонного контролю на запитання прикордонника про речі, які він переміщує через кордон, чоловік почав помітно нервувати, вийняв з сумки куртку, вдягнув її і намагався втекти від прикордонного наряду. Прикордонники одразу блокували втікача і затримали. Під час затримання чоловік вийняв з куртки пакет і викинув його за межі внутрішнього огородження пункту пропуску», - сказано в повідомленні. Чоловік зізнався, що в пакеті, який він викинув, була речовина рослинного походження - канабіс. Загальна вага наркотику - близько 400 грамів. Щоб залагодити питання, чоловік запропонував прикордонникам 1000 доларів США, на що прикордонники відповіли відмовою і викликали правоохоронців.
Події На Житомирщині лось став причиною потрійного ДТП, загинув нацгвардієць У Житомирській області, неподалік с. Гуйва, три авто потрапили в аварію через появу лося на трасі. Про це повідомили у відділі комунікації ГУ НП в області. ДТП сталася на трасі Житомир - Могилів-Подільський. Внаслідок аварії загинув солдат Нацгвардії, чотири людини дістали травми. «Близько 22:00 на п'ятому кілометрі зазначеної автодороги водій мікроавтобуса Opеl Movano, рухаючись у напрямку м. Бердичева, наїхав на лося, який раптово вибіг на проїжджу частину. Від удару транспортний засіб опинився на смузі зустрічного руху, де сталося подвійне зіткнення спочатку з автомобілем Fiat Linea, а потім - із Mersedes Sprinter, які рухалися в зустрічному напрямку», - сказано в повідомленні. Водій Fiat Linea - 24-річний солдат Нацгвардії, житель Романівського району - загинув на місці пригоди. З травмами різного ступеня тяжкості до медустанов Житомира доправлено ще чотирьох осіб: водія автомобіля Opеl Movano, 31-річного жителя Житомира, водія автомобіля Mersedes Sprinter - 55-річного громадянина Республіки Білорусь, а також двох його пасажирів, 47- і 52-річних громадян США.
Суспільство У Харкові офіцер-прикордонник попався на хабарі в 10 тисяч доларів Начальник відділення внутрішньої безпеки Харківського прикордонного загону попався на хабарі. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури. Крім нього правоохоронці також затримали цивільну особу, яка пропонувала неправомірну вигоду за безперешкодне незаконне перевезення товарів через держкордон. «Цивільну особу затримано під час передання неправомірної вигоди у вигляді 9800 доларів США, за підозрою у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 (пропозиція і надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) КК. А начальника відділення внутрішньої безпеки Харківського прикордонного загону затримали при одержанні неправомірної вигоди на зазначену вище суму, за підозрою у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою з групою осіб) КК», - сказано в повідомленні. Наразі вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
Суспільство На Дніпропетровщині в автобусі знайшли гранатомет і боєприпаси У Дніпропетровській області в рейсовому автобусі правоохоронці знайшли сумку з боєприпасами. Про це повідомила старший інспектор управління превентивної діяльності ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області Людмила Труш, передає «112 Україна». Автобус прямував за маршрутом Красноармійськ - Дніпропетровськ. «Вчора близько 5 години вечора на блокопосту біля сел. Андронівка співробітниками поліції та СБУ було зупинено автобус марки «Еталон». Під час перевірки салону автобуса біля задніх дверей було знайдено ​​сумку зеленого кольору, в якій була зброя, а саме три гранати Ф-1, сім корпусів гранат РГД, 13 запалів до гранат, два механічних детонатори, три електричних детонатори, один підствольний гранатомет, дві підствольні гранати до нього. Як пояснив водій автобуса, 2 травня на автовокзалі в Красноармійську до невідомої йому людини, яка збиралася їхати саме цим рейсовим автобусом, підійшли співробітники військової служби правопорядку та після спілкування з ними останнього затримали. Найімовірніше, знайдена сумка належала саме йому», - сказала спікер. Відомості про даний інцидент внесено до ЄРДР за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.
Події У районі Гнутового трактор підірвався на міні, є поранений У Донецькій області біля прифронтового Гнутового на міні підірвався чоловік, який орав поле на тракторі. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП в області. Внаслідок вибуху 42-річний житель Талаківки дістав різані рани голови. «Близько 9:30 до Волноваського відділу поліції надійшло повідомлення від медиків міської лікарні Маріуполя про те, що до них доправлено чоловіка з різаними ранами лобної ділянки. Йому надали медичну допомогу і вже відпустили додому. Правоохоронці з'ясували, що житель Талаківки орав поле в с. Черненко, що біля прифронтового Гнутового, на прохання фермера. Потерпілий бачив таблички з написом «Міни», але проігнорував попередження. Свій вчинок пояснив тим, що чомусь подумав, що поле вже розміновано», - сказано у повідомленні. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) КК.
Суспільство З Росії через кордон намагалися провезти контрабанду - п'ять тонн добрива На кордоні України з Росією зафіксовано спробу провезти контрабандою 5 тонн добрива. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ. Правопорушення вдалося виявити за допомогою борту літака українських прикордонників DA-40. «Інформацію про порушення на кордоні екіпаж літака терміново передав прикордонникам Харківського загону. Група реагування вирушила на вказане місце, виявила і затримала між селищем Белянка (РФ) і селом Дерев'янське (територія України) двох громадян України. Вони за допомогою крана на базі автомобіля МАЗ здійснили перевантаження мінеральних добрив у причіп трактора «Беларус» з території РФ на територію України, а також намагалися перемістити його вглиб країни», - сказано в повідомленні. Складено матеріали за статтями 202 і 204-1 КУпАП щодо правопорушників. Вантаж - понад 5 тонн селітри - передано співробітникам ДФС.
Події У Києві викрали працівника СТО: його побили і поранили з пневмата У Києві двоє невідомих вивезли працівника СТО до лісопаркової зони, де побили його і поранили з пневматичного пістолета. Про це повідомили в прес-службі ГУ НП у Києві. «Сталося сьогодні, 3 травня, вночі. Правоохоронці отримали повідомлення від лікарів про надання допомоги чоловікові з тілесними ушкодженнями на вулиці Вишгородській. Медикам і працівникам патрульної служби, які прибули на місце, потерпілий розповів: знайомий, з яким він ремонтував автомобіль, з ще одним чоловіком посадили його в автомобіль, вивезли до лісу, побили і вистрілили в нього зі зброї. В результаті він дістав забої тіла і непроникаюче поранення грудної клітки. Також встановлено, що після побоїв чоловіка в автомобілі привезли в заклад громадського харчування на вулиці Вишгородській, там він зумів вирватися і втекти», - сказано в повідомленні. Зараз потерпілий у лікарні. Відомості про цей факт зареєстровано в Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень, слідчі визначаються з правовою кваліфікацією цієї пригоди.
Суспільство ОБСЄ виявила в Луганську сім «Градів» Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні зафіксували сім «Градів» на території тимчасово окупованої Луганської області, повідомляє прес-служба ОБСЄ в Україні. Крім «Градів» було зафіксовано й багато іншого озброєння, яке мало бути відведеним, згідно з Мінськими домовленостями. «Спостерігачі СММ ОБСЄ в Україні зафіксували порушення відповідних ліній відведення. Місія зафіксувала 30 квітня і 1 травня в підконтрольному «ЛНР» місті Луганську сім реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» калібром 122 міліметри, сім самохідних гаубиць «Гвоздика», десять буксируваних гаубиць «Мста-Б» і Д-30 «Жаба»; сім тягачів, до яких причепом закріплені зенітно-ракетні комплекси «Стріла-10»; 30 квітня зафіксовано одну самохідну гаубицю «Гвоздика» поблизу підконтрольного уряду села Смолянинове. А також 30 квітня і 1 травня - сім БТР-80 і сім БМП-2 в Луганську», - сказано в повідомленні.
За кордоном В Іспанії видали ордер на арешт росіян, пов'язаних із Путіним В Іспанії національна судова колегія видала міжнародний ордер на арешт кількох громадян Російської Федерації, повідомляє El Mundo. Ці росіяни пов'язані з президентом РФ Володимиром Путіним. «Росіян звинувачують у використанні мафіозних схем. Зокрема, йдеться про діяльність так званих тамбовської і малишевської мафіозних груп, а проти кожного з підозрюваних є серйозні докази. У списку підозрюваних фігурують російський генерал та колишній віце-прем'єр-міністр Росії. Ордер на їхній арешт видано за результатами спецоперації, яка триває з 2008 року, коли було заарештовано лідерів двох злочинних угруповань, Геннадія Петрова і Олександра Малишева, і ще близько 20 осіб», - пише видання. Пізніше стало відомо, що групи пов'язані з російською владою. Один з підозрюваних - Олександр Резнік - раніше був головою комітету Держдуми з кредитних організацій і фінансових ринків та членом Національної банківської ради. Також видано ордер на арешт Миколи Огулова, чиновника МВС Росії.
Події П'яний підліток збив сім'ю, загинула маленька дитина У Харківській області сталася ДТП, в якій загинула півторарічна дитина. Про це повідомили в прес-службі ГУ НП в області. 17-річний п'яний хлопець збив на автомобілі сім'ю. «Пригода сталася 1 травня о 20:30 в Барвенківському районі Харківської області. Так, 17-річний водій автомобіля ВАЗ перебував у стані алкогольного сп'яніння. Хлопець не впорався з керуванням і виїхав на узбіччя, внаслідок чого наїхав на 24- і 28-річних жінку і чоловіка з дитиною. Півторарічний хлопчик помер в автомобілі швидкої допомоги. Його батьків з численними травмами доправлено до лікарні. Стан їхнього здоров'я лікарі оцінюють як середньої тяжкості», - сказано в повідомленні. За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.
За кордоном ЗМІ: У Німеччині підготували проект єдиної армії Євросоюзу Німеччина хоче створити спільну європейську армію. Про це з посиланням на німецький проект пише The Financial Times. Німеччина презентує цей проект у липні. «Незважаючи на те, що Берлін уже давно виступає за «європейський оборонний союз», цей проект є найбільш відчутним кроком у даному напрямку за останні роки», - пише видання. Документ включатиме плани зі створення єдиного європейського генштабу для координації дій армії, ради міністрів оборони країн ЄС, а також спільного виробництва і використання військової техніки. «Що більше ми, європейці, готові взяти на себе значну частку загального тягаря і що більше наш американський партнер готовий піти шляхом загального прийняття рішень, то кращі результати у сфері безпеки принесе трансатлантичне партнерство, то більшу інтенсивність воно матиме», - сказано в документі.
Політика Полозов розраховує, що Савченко видадуть за прискореною процедурою Адвокат українки Надії Савченко, засудженої в РФ, Микола Полозов розраховує на її видачу Україні за прискореною процедурою. Про це Полозов заявив в ефірі Еспресо ТВ. «Російська влада прийняла принципове рішення щодо Савченко - вона її видає, і зараз триває процедура згідно з Конвенцією про видачу від 1983 року. У неї є дипломатичний імунітет, і Україна його визнає. І відповідно до цього, в Україні її не може бути затримано. Я сподіваюся, що все-таки ці процедури здійснюватимуться в прискореному режимі і це не займе півроку і більше, бо сама Надія стільки чекати не може», - сказав Полозов. Також він зазначив, що Україна повинна визнати вирок російського суду. Нагадаємо, українську льотчицю засудили в Росії до 22 років колонії за причетність до вбивства двох російських журналістів на Донбасі.
У Римі та Мілані китайські поліцейські патрулюватимуть вулиці У Римі та Мілані (Італія) вулиці патрулюватимуть поліцейські з Китаю. Про це заявив міністр внутрішніх справ Італії Анджеліно Альфано, передає агентство AP. Патрулювати італійські вулиці вони будуть разом з місцевими поліцейськими. «Залучення китайських правоохоронців до патрулювання італійських міст відбудеться в рамках двотижневого експерименту. Це робиться для того, щоб туристи з Китаю почувалися безпечно на популярних серед туристів маршрутах», - розповів Альфано. Він зазначив, що двоє китайських поліцейських, починаючи з 3 травня, разом зі своїми італійськими колегами стежитимуть за правопорядком біля деяких історичних пам'яток у Римі, таких як Колізей, і ще двоє вийдуть на вулиці Мілана, зокрема біля Міланського собору. Наступного тижня вони поміняються містами.
За кордоном Генсек ООН закликав захищати ЗМІ Генсекретар ООН Пан Гі Мун закликав захищати вільні засоби масової інформації. Про це сказано в його заяві, розміщеній на сайті ООН. Таку заяву він зробив у Всесвітній день свободи друку. «Журналісти часто перебувають під загрозою, зазнають переслідування чи можуть бути навіть убиті в гонитві за інформацією. Багато з них було ув’язнено після спроб розслідування посадових злочинів і розкриття соціальних проблем. Я дуже стурбований дедалі більш обмежуючими умовами для працівників засобів масової інформації у багатьох країнах... У Всесвітній день свободи друку я настійно закликаю всі уряди, політиків, компанії і громадян захищати незалежні, вільні засоби масової інформації. Без цього фундаментального права люди стають менш вільними. Завдяки їм ми можемо працювати разом для миру, гідності і можливостей для всіх», - сказав Пан Гі Мун.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-0,65856695175171-/ /-pc-/
Top