counter
Архів Повернутись назад 03 Квітня 2017
3 Квітня
Суспільство оформление ленты  У Києві «поховали» депутата. Опубліковано відео У неділю, 2 квітня, невідомі під будинком депутата Київської міськради Ольги Балицької влаштували її «похорон». Близько одинадцятої години ранку невідомі влаштували похоронну процесію із зображенням Ольги Балицької та імітацією труни.   Як стало відомо, ця «акція» була санкціонована і охоронялася працівниками Печерського відділення поліції. Ольга Балицька побачила в діях невідомих спробу перешкоджання її депутатської діяльності, спрямованої на боротьбу з незаконними забудовами в Києві. «Влаштовувати таке, коли мене «ховають» на очах у всього будинку - це навіть не методи 90-х років, це взагалі нижче плінтуса. Однак такими методами вплинути на мене не вдасться. Складно точно сказати, хто є організатором цієї «акції». Як юрист, я не хочу нікого звинувачувати без точних доказів. Однак думаю, що неспроста мені почастішали погрози, які пов'язані із забудовою Сінного ринку», - заявила депутат.
Суспільство EX.UA розблоковано, але справу не припинено - поліція Домен EX.UA, який поліція заблокувала раніше, відновить роботу найближчим часом, повідомляє УНІАН. У повідомленні йдеться, що компанія-реєстратор Imena.UA розблокувала домен EX.UA, однак це не означає, що сам сервіс відновить роботу. Печерське районне управління ГУ МВС в Києві відкликало вимогу про блокування доменного імені Ex.ua. Там заявили, що кримінальна справа стосовно ЕХ.ua не припинялася, вона розслідується, просто у слідчого зараз немає достатніх підстав для припинення роботи сайту. Нагадаємо, це вже не перша спроба заблокувати файлообмінник. 31 січня поліція теж закривала сайт. Раніше на ресурс користувачі могли безкоштовно завантажувати і викачувати фільми, музику, програмне забезпечення. З недавніх пір сервіс відновив роботу, але лише як файлообмінник, де матеріалами могли обмінюватися тільки користувачі з ключем або прямим посиланням.
Політика Вбивством Вороненкова в Росії лякають місцевих опозиціонерів - Стець У Росії інформацію про вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова подають таким чином, щоб змусити місцевий політикум відмовитись від поїздок в Україну. Таку думку висловив міністр інформаційної політики Юрій Стець. За словами міністра, повідомлення підконтрольних ФСБ російських ЗМІ про вбивство Вороненкова не є елементом інформаційної війни з Україною, а спрямовані на власний ринок, передає телеканал «112 Україна». «Зараз ці всі меседжі спрямовані на тих людей, які вирішили для себе, що треба бігти з Росії і є куди. Це стосується і політиків, і громадських діячів, і інших людей, які потроху починають відроджуватися і думати інакше, ніж думає Кремль, ніж думає Путін», - зазначив Стець. Він також вважає, що політики в РФ усвідомили, що в Україні можна вести боротьбу з Путіним, а тому вбивство подають як сигнал: «Не робіть цього, інакше з вами буде те ж саме». Також Стець підкреслив, що його позиція щодо вбивства збігається з позицією генерального прокурора Юрія Луценка. «У мене є чітке переконання, як у головного прокурора, що це було замовне вбивство, а замовник сидить у Кремлі», - додав міністр. Нагадаємо, Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу про вбивство громадянина РФ Дениса Вороненкова. Вороненков був застрелений 23 березня в центрі Києва. Кілером був громадянин України 1988 року народження Павло Паршов. Він був завербований російськими спецслужбами.
Політика Тетяна Чорновол задекларувала нову квартиру в Києві і землю в Криму Народний депутат України Тетяна Чорновіл в декларації за 2016 рік вказала 2 автомобіля, нову квартиру в Києві і землю в включеному Криму. У декларації Чорновол відзначається, що київській квартирою площею 90 кв. м і вартістю 854 100 грн вона володіє одноосібно. Крім того, в селищі Грушівка під Судаком у нардепа є земельна ділянка площею 1513 кв. м. Однак відзначається, що куплена земля була ще в 2010 році. Там же у батька Чорновол є своя ділянка землі в 724 кв. м, куплена в 2008 році. У депутата також є дві іномарки - Chevrolet 2005 року випуску, який коштує 50 тисяч гривень і Mitsubishi 2014 року, куплений за 246 750 грн. Як відомо, за рік парламентарій отримала зарплату 152 389 грн, ще 169 871 грн їй компенсували за виконання депутатських повноважень. Крім того, 58 050 грн склала пенсія. На рахунку в банку у Чорновіл є 10 590 євро, а у сім'ї - $12 тисяч.
Суспільство оформление ленты  У Мар'їнці затримали жінку, яка розповідала про «безчинства» ЗСУ для пропагандистів Росії У Мар'їнці Донецької області поліцейські затримали місцеву жительку, яка в 2015 році стала учасницею одного з сюжетів російських пропагандистських телеканалів і розповідала про «безчинства» ЗСУ в Дебальцевому. Як повідомив на своїй сторінці в Facebook заступник голови Національної поліції України - начальник ГУ Нацполіції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін, жінка приїжджала до батька в Павлоград, щоб оформити українську пенсію. Разом з тим правоохоронці знають, що жінка вже отримує пенсію у бойовиків «ДНР». Аброськін повідомив, що до війни на Донбасі ця жінка, 1952 року народження, викладала українську та російську мови в Дебальцевому. «Вже під час розмови з поліцейськими жінка заперечувала образливі висловлювання щодо українських військових, пояснюючи їх «підступністю російських ЗМІ». Ось і так буває, ще вчора проклинали нас, а сьогодні звертаються за допомогою. Нехай її слова залишаться на її совісті», - написав Аброськін.
Політика Зять Трампа вирушив до Іраку оцінити хід боротьби з терористами ІДІЛ Старший радник і зять президента США Дональда Трампа Джаред Кушнер відправився з неоголошеним візитом до Іраку. За даними телеканалу CNN, який посилається на високопоставленого представника Білого дому, візит Кушнера пов'язаний з бажанням оцінити ситуацію в країні в плані боротьби з терористами «Ісламської держави». Крім того, Кушнер своїми приїздом продемонструє підтримку владі Іраку. Відзначається, що візит відбувся на запрошення і в супроводі глави об'єднаного комітету начальників штабів Джозефа Данфорда. Подробиці поїздки не розголошуються. Нагадаємо, чоловік Іванки Трамп Джаред Кушнер обійняв посаду старшого радника президента США. Водночас 27 березня «Зовнішекономбанк» Росії підтвердив, що неназвані керівники зустрічалися з Кушнером. Кушнер курирував іноземні контакти Трампа в перехідний період між листопадовими виборами і інавгурацією в січні.
Суспільство Куратори з РФ в гніві: у «ДНР» розікрали мільярди рублів, виділених на пенсії Російські куратори провели нараду з ватажками «міністерства праці та соціальної політики ДНР», під час якої заявили про махінації з пенсійним забезпеченням і соціальними виплатами в «ДНР». Про це на своїй сторінці в Facebook заявив народний депутат України, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. Нардеп з'ясував, що куратори пред'явили бойовикам той факт, що були розкрадені не менше 15% з 8,5 млрд рублів, виплачених як пенсій жителям «ДНР» в І кварталі 2017 року. Тимчук зазначив, що аналогічна ситуація склалася з іншими соціальними виплатами. Зокрема, в 2017 році терористичне «міністерство» до 9 травня підготувало нормативні документи по одноразових виплат «допомоги ветеранам» на більш ніж 45 тисяч осіб. Таким чином, в «ДНР» знову виявилась найбільша кількість «ветеранів» Другої світової війни. Разом з тим рік тому до 9 травня 2016 року в списках значилося лише 42 тисячі ветеранів.
Політика Політики Угорщини почали кампанію за вихід країни з Євросоюзу Влада Угорщини проводить інормаціонную кампанію, яка спрямована на вихід країни з Європейського Союзу. У всі домашні господарства країни були розіслані анкети під назвою «Зупинимо Брюссель», в яких міститься 6 запитань. Влада намагається з'ясувати в угорців їхнє ставлення до міграційної і економічній політиці ЄС, передає «Радіо Польща». На думку угорських чиновників, політика ЄС загрожує незалежності Угорщини. Влада впевнена, що найближчим часом перед країною постане питання боротьби за майбутнє, і перемогти можливо лише заручившись підтримкою суспільства. Опитування уряду Віктора Орбана отримали назву «Національні консультації 2017». Анкетування стало відповіддю на рішення Брюсселя дозволити тримати мігрантів у прикордонних таборах протягом необмеженого часу. У 2015 році в країні вже проводилось подібне опитування. Тоді влада цікавилась думкою громадян про міграцію і тероризм.
Суспільство Керівництво аеропорту «Бориспіль» вивело в «тінь» майже 30 млн грн Чиновників підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» було викрито у розкраданні майже 30 млн гривень, повідомили в прес-центрі  Служби безпеки України. Відзначається, що керівництво аеропорту уклало з комерційною структурою контракт вартістю понад 90 млн гривень на будівництво насосно-фільтраційної станції паливно-мастильних матеріалів. Наприкінці 2015 року бізнесменам було надано понад 28 млн гривень авансового платежу, проте будівництво об'єкта досі не розпочато. Водночас кошти держбюджету через низку фіктивних фірм виведені організаторами угоди в «тінь». Правоохоронці провели обшуки в офісах аеропорту, а також комерційних структур. Під час обшуків були виявлені печатки фіктивних фірм, комп'ютери з встановленими системами «Клієнт-Банк», а також бухгалтерська документація, яка свідчить про присвоєння грошей аеропорту. В СБУ повідомили, що накладено арешт на рахунки комерційних підприємств, які були задіяні в проведенні фінансової операції. Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.
Політика НАЗК подає в суд на сисадміна, відповідального за роботу е-декларування Голова Національного агентства з протидії корупції Наталія Корчак має намір подати в суд на системного адміністратора, з яким у НАЗК укладено договір про надання відповідних послуг для функціонування е-декларування, передає кореспондент АСН. «Ми подаємо в суд на системного адміністратора, з яким у нас укладено договір про роботу, в зв'язку зі збоями системного адміністрування. А в суді ми вже розберемось», - сказала вона журналістам. Перед засіданням Кабінету міністрів України Корчак повідомила, що зараз система е-декларування працює в штатному режимі. Голова НАЗК підкреслила, що не виступає проти проведення аудиту агентства. «Ми прозорі! І нагадаю, що, згідно зі ст. 4 Закону про боротьбу з корупцією, НАЗК підзвітний Кабінету міністрів і Верховній Раді. Щоб провести комплексний аудит НАЗК і всіх членів НАЗК, будуть залучені міжнародні експерти. Все буде нормально, і ми розставимо пріоритети. Все вирішиться в рамках цивілізованих відносин», - зазначила Корчак.
Суспільство оформление ленты  Андрій Макаревич: влада вважає нас всіх ідіотами Відомий російський співак, лідер групи «Машина времени» Андрій Макаревич обурений тим, що влада РФ не намагається пояснити, чи правдива інформація, викладена фондом опозиційного політика Олексія Навального у фільмі про власність прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва. За словами Макаревича, він, як середньостатистичний споживач інформації, після перегляду фільму про Медведєва чекав аргументів від влади. «Вважайте мене ідіотом. Я середньостатистичний споживач інформації. Але ось нам показують фільм про Медведєва. І вся інформація начебто аргументована. Що чекає в цьому випадку людина від влади у відповідь? Що пан Навальний нас дезінформує, а насправді все так-то і так-то. І тоді протест в'яне, убитий доводами. Що нам говорять? Що все це нісенітниця, а Навальному вірити не можна, так як він сам під слідством. Це що, відповідь? Я розумію, що ми всі ідіоти, але щоб настільки?» - написав Макаревич на своїй сторінці в Facebook. Нагадаємо, 26 березня в десятках російських міст пройшли протестні акції, в яких взяли участь десятки тисяч людей. Поліція застосувала силу проти мітингувальників, тільки в Москві було затримано більше тисячі осіб. Акції протесту були ініційовані Навальний, який закликав людей виходити на вулиці з вимогою пояснень про власність прем'єра Медведєва. Фільм-розслідування Фонду боротьби з корупцією «Він вам не Дімон», згідно з яким прем'єр володіє виноградниками в Тоскані, двома шикарними яхтами і кількома палацами, зібрав на YouTube майже 13 млн переглядів. Відзначимо, що напередодні, 2 квітня, в Москві на різних акціях протесту також було затримано 59 осіб. Переважну більшість активістів допитують у справі про заклики до масових заворушень.
Політика Новообраний президент Сербії після виборів подякував Путіну і Меркель Чинний прем'єр-міністр Сербії і новообраний президент країни Олександр Вучич подякував президенту Росії Володимиру Путіну за підтримку під час виборчої кампанії. За словами Вучича, він особливо вдячний Путіну, а також канцлеру Німеччини Ангелі Меркель за те, що «мали сміливість вести переговори з Сербією і зі мною як з головою уряду», передає РІА «Новости». Він додав, що Путін і Меркель добре думають і про Сербію, і не так вже й погано про нього. Нагадаємо, в ході виборчої кампанії Вучич побував у Берліні (15 березня) і в Москві (27 березня). Найближчим часом вже в статусі президента він планує відвідати Китай. За даними екзит-полів, Вучич у першому турі президентських виборів переміг з переконливою перевагою, набравши понад 50% голосів. Таким чином, другого туру не буде.
Політика Голова Національного банку Валерія Гонтарева йде у відставку Голова НБУ Гонтарева точно йде у відставку. Про це в інтерв'ю журналістам перед погоджувальною радою 3 квітня заявила заступник голови фракції БПП Ірина Луценко, передає кореспондент АСН. "Думаю, що запас міцності і запас роботи, який вона взяла на себе, підійшов до кінця. Вона неодноразово писала заяву, адже це колосальне навантаження. Я думаю, що вона могла б продовжувати виконувати свою роботу. Але я не вважаю додатковим тиском або випуском пари її відхід. Свою роботу вона виконала", - заявила вона. У той же час, з її слів, поки що кандидатура нового голови НБУ не обговорювалася. "Нова кандидатура не обговорювалась. Коаліцію Гонтарева влаштовує. При всіх нападках на неї. Свою роботу вона виконує. У неї вистачало мужності і професіоналізму  попри ті справи, які є у ГПУ І НАБУ". На думку Луценка, голова НБУ Валерія Гонтарева в'язала на себе велику відповідальність в найскладніший момент. "Тому я думаю, що Гонтарева пропрацювала професійно і дуже складно в період, коли треба було балансувати банківську систему. Приймати важливі рішення в умовах такого тиску. Зняти з ринку близько 90 банків: професійно, продумано, маючи методики, маючи підстави для цього. Вона змогла утримати гривню, хоча нам прогнозували курс і до 45 грн. Такі були моменти", - додала вона. Нагадаємо, раніше Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що більша частина коштів, виділена для рефінансування українських банків Національним банком України, була виведена в офшори або перерахована в іноземні банки. І до цих розкрадань може бути причетне і вище керівництво НБУ.
Суспільство оформление ленты  Опубліковано відео масових протестів проти Леніна - нового президента Еквадору В Еквадорі прихильники кандидата від правих сил Гільєрмо Лассо, який програв президентські вибори, влаштували акції протесту в столиці країни та інших містах. Протести почалися відразу після завершення другого туру президентських виборів і стало відомо, що кандидат від правлячого блоку Соціалістичної партії Ленін Морено лідирує з 51,12% голосів, передає ВВС. Пізніше користувачі соцмереж опублікували відео протестів, на які вийшли тисячі еквадорців. Гільєрмо Лассо звинувачує владу у фальсифікації підсумків виборів. Він підкреслив, що на окремих дільницях сума тих, хто проголосував більше, ніж за загалом було зареєстровано виборців. Політик зазначив, що його команда готує протести відповідно до закону і збирається представити їх у всіх 24 провінціях. Нагадаємо, на президентських виборах в Еквадорі найбільшу кількість голосів виборців набрав кандидат від правлячої соціалістичної партії «Альянс ПАІС», екс-віце-президент Ленін Морено. Ленін Вольтер Морено Гарсес отримав таке ім'я в зв'язку з тим, що його батько ідеалізував російську революцію. Los ecuatorianos salen a las calles a defender su voto. ¡No al FRAUDE! ¡Ecuador se Respeta! ¡Todos al CNE! #LassoPresidente pic.twitter.com/v1r5AxOWZ9 — Andres Felipe Arcos (@AndresFelipe) 3 апреля 2017 г.
Політика Насалик про свою декларацію: У мене витрати в сім'ї, дружина купила машину Міністр палива і енергетики України Ігор Насалик розповів журналістам перед засіданням Кабміну про те, що в роботі його відомства проблем знайти не можуть, тому чіпляються до його декларації про доходи, передає кореспондент АСН. «Я розумію, з якою метою це роблять. Щоб розбурхати ситуацію (обговорюють у ЗМІ декларацію міністра. - АСН). Тому що в самій енергетиці не можуть знайти якихось проблем. Тому знаходять ось такі деталі», - заявив міністр. У відповідь на запитання журналістів, на що він витрачає мільйони доларів, Насалик заявив: «На що я витрачаю гроші? У мене є витрати в сім'ї. Дружина купила машину, наприклад. Я поміняв машину. Те, що ми заробили 2 мільйони, а витратили 5 млн - це результат. Чому ми живемо не по кишені? Якщо ви подивитеся декларацію, то там задекларованого $850 тисяч». Також Насалик нагадав, що тільки в 1996 році він задекларував $18 млн. «З них я сплатив всі податки!.. Не всі міністри можуть похвалитися тим, що подали в 1996 році таку декларацію», - підкреслив він. Нагадаємо, Ігор Насалик задекларував 1,2 млн гривень доходу, 450 тисяч доларів, 140 тисяч євро і 1,4 млн гривень готівкових коштів, а також 450 тисяч доларів і 100 тисяч євро на банківських рахунках в Укргазбанку. Крім того, Насалик задекларував покупку 2 нових автомобілів Mercedes-Benz S500L 4MATIC 2015 року випуску сумарною вартістю 3,8 млн гривень у 2016 році. У той же час в декларації за 2016 відсутні Toyota land Cruiser Prado (2007), Volkswagen CC 1968 (2013), задекларовані в 2015 році.
Суспільство СБУ до літа встановить обладнання для протистояння хакерам, отримане від НАТО НАТО до кінця весни надасть Службі безпеки України спеціальне обладнання для протистояння кібернетичним загрозам. Про це повідомив заступник помічника генсека Північноатлантичного альянсу з питань нових викликів безпеці Джиммі Шеа. За його словами, НАТО працює з Україною в галузі кіберзахисту, спецобладнання для нашої країни вже закуплено, залишилося тільки оформити процедуру імпорту, передає Інтерфакс-Україна. «Наша мета полягає в тому, щоб до літа все було встановлено, протестовано і запущено», - додав Шеа.Чиновник зазначив, що існує трастовий фонд Україна-НАТО, який очолює Румунія, так як її внесок в фонд склав EUR 500 тисяч, але донорами цього фонду є багато країн. Він додав, що фонд витратив понад EUR 300 тис., щоб допомогти Міністерству закордонних справ України та українським спецслужбам навчити співробітників і поліпшити обладнання для кращого виявлення і відбиття кібератак.
Політика Мін'юст: Замість роботи Корчак шукає винних у проблемах з е-декларуванням Міністерство юстиції має намір найближчими днями представити новий закон про Національне агентство з протидії корупції. Про це перед засіданням Кабінету міністрів України журналістам заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент АСН. «Після узгодження з громадськістю ми внесемо на розгляд проект закону, який передбачає повне переформатування органу (НАЗК. - АСН), його керівного складу, щоб створити нову систему, де буде один керівник, а не колегія, як зараз », - заявив він. Також Петренко зазначив, що новим законом про НАЗК буде передбачено забезпечення незалежного аудиту діяльності агентства. «У найближчі дні такий законопроект буде представлений», - сказав він. Також міністр прокоментував заяву голови НАЗК Наталії Корчак про те, що НАЗК подаєте суд на системного адміністратора. «Замість того, щоб ефективно виконувати свою роботу, за що українські громадяни платять 600 млн грн на утримання НАЗК, керівництво органу шукає винних», - сказав він. Нагадаємо, раніше голова Національного агентства з протидії корупції Наталія Корчак заявила, що має намір подати в суд на системного адміністратора, з яким у НАЗК укладено договір про надання відповідних послуг для функціонування е-декларування.
Суспільство оформление ленты  Прем'єр Канади Трюдо викликав на поєдинок актора, який бив його в школі Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо запропонував провести бій відомому за роллю в серіалі «Друзі» акторові Меттью Перрі, який раніше розповів, що в дитинстві бив Трюдо під час спільного навчання в школі. Трюдо в суботу, 1 квітня, написав у своєму мікроблозі Twitter: «Як щодо реваншу, Метью Перрі?»Разом з тим 47-річний зірка "Друзів" від поєдинку відмовився. «Пане Джастін Трюдо, думаю, я відмовлюся від вашої пропозиції реваншу (враховуючи, що зараз у вашому розпорядженні є армія)», - сказав Перрі.   Нагадаємо, актор розповів про те, що бив Трюдо, в шоу Джиммі Кіммела. «У мене є історія про Джастіна Трюдо, якою я не пишаюся. Мій добрий друг Кріс Мюррей, який теж навчався в Канаді в п'ятому класі, нагадав мені, що ми били в школі Джастіна Трюдо. У нього були успіхи в спорті, в якому ми не блищали, це була заздрість», - розповів Перрі. Напомним, актер рассказал о том, что бил Трюдо в шоу Джимми Киммела. «У меня есть история о Джастине Трюдо, которой я не горжусь. Мой хороший друг Крис Мюррей, который тоже учился в Канаде в пятом классе, напомнил мне, что мы били в школе Джастина Трюдо. У него были успехи в спорте, в котором мы не блистали, это была зависть», - рассказал Перри.
Політика У Ляшка нова причина для блокування трибуни - абонплата за газ Ляшко обіцяє блокувати трибуну Ради. Про це в інтерв'ю журналістам перед засіданням погоджувальної ради 3 квітня заявив голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко, передає кореспондент АСН. "У вівторок в парламенті ми будемо вимагати, щоб першим питанням був звіт голови Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг - Вовка. Якщо цього не буде зроблено, якщо не буде скасовано рішення про абонплату за газ, не буде звіту Вовка, то завтра наша Радикальна фракція блокуватиме парламентську трибуну", - заявив він. Ляшко звернувся до колег - голів фракцій, зокрема "Самопомочі", приєднатися до блокади трибуни. Він нагадав, що РПЛ вже звернулася до адміністративного суду м. Києва, щоб скасувати це рішення НКРЕ КП. Нагадаємо, комісія з 1 квітня затвердила нову форму оплати за газ - окремо за сам газ, окремо - за підключення до газової труби. Однак, це викликало обурення експертів, які вказали на численні недоліки такого рішення. Прем'єр Гройсман заявив, що уряд вимагатиме перегляду цього рішення.
Суспільство оформление ленты  Львівське сміття звалили просто посеред дороги в Київській області На дорогу в Броварському районі Київської області 2 квітня звалили купу сміття, який привезли зі Львівської області. Як повідомив на своїй сторінці в Facebook Анатолій Гаркуша, серед гори гниючих пакетів валяються, зокрема зошити і документи з львівськими адресами. «Сталося це на бетонці, яка веде до залізничної платформи Велика Олександрівка метрів за 200 від дороги Велика Олександрівка (Парникова) - Гоголів», - написав очевидець, передає «Українська правда». За його словами, до перевезення і такої утилізації сміття причетні як мінімум кілька людей: «Одне бидло наказало везти сміття - цікаво, воно і безпосередньо зазначило адресу, де його висипати? Інше бидло сіло за кермо і поїхало, а потім на дорозі підняло кузов». Нагадаємо, в кінці березня мер Львова Андрій Садовий заявив, що ситуація з вивезенням сміття зі Львова критична, незважаючи на те, що на сьогодні від сміття очистили кілька майданчиків. За його словами, така ж ситуація зі сміттям спостерігається в чотирьох районах Львівської області: Кам'янка-Бузькому, Пустомитівському, Городоцькому та Жовківському. Садовий сказав, що угоди про прийом сміття з міста на практиці працюють не більше п'яти днів, а потім місцеві жителі виходять на протести.
Політика Трамп збирався зустрітися з «хрещеним батьком» російської мафії і другом Путіна - ЗМІ Президент США Дональд Трамп запланував, але пізніше відмінив зустріч з заступником голови Центрального банку Росії, довіреною особою президента РФ Володимира Путіна Олександром Торшиним. Як з'ясувало іспанське видання El Pais через джерела в антикорупційній прокуратурі країни, зустріч мала відбутися 1 лютого, до офіційного сніданку у Вашингтоні, передає "Європейська правда". Однак її відмінили в зв'язку з хвилею критики, яка піднялася в США через вплив російських кіл на американського президента. Журналісти відзначають, що Торшина в доповідях прокуратури Іспанії називають «хрещеним батьком» російської мафії. Разом з тим журналісти з'ясували, що Торшин зустрічався з одним з дітей президента США, а також має тісні зв'язки з організацією, що надала найбільшу кількість грошей на передвиборну кампанію Трампа - Національна стрілецька асоціація. Іспанські правоохоронці намагалися затримати Торшина в Пальма-де-Майорці влітку 2013 року, проте той не прийшов на зустріч з мафіозі. Торшин є довіреною особою Путіна, був сенатором в період 2001-2015 років, а також головою верхньої палати російського парламенту.
Політика БПП порадиться з Порошенком, кого зробити головою фракції в Раді Фракція БПП проведе нараду з президентом України Петром Порошенком для обрання нового глави фракції. Про це перед засіданням Погоджувальної ради заявила заступник глави фракції БПП Ірина Луценко, передає кореспондент АСН. На пост глави фракції претендує Ірина Луценко і Артур Герасимов. «Зараз обговорюється кілька кандидатур на пост нового голови фракції. Мені приємно, що обговорюється і моя кандидатура. Це карт-бланш... Все це сьогодні буде обговорюватися в присутності президента. Це буде демократичний вибір», - заявила Луценко. За її словами, саме позиція президента Петра Порошенка у виборі нового глави фракції БПП буде вирішальною. «Його голос буде врахований в першу чергу... У нас у фракції - 140 осіб, є багато претендентів. Тому президент має визначитись: хто може бути спікером фракції і представляти її інтереси в парламенті... При цьому Артур Герасимов - представник президента в парламенті - також претендує на пост голови фракції», - підкреслила вона. Політик додала, що існує невелика інтрига. «Можливо, у нас все затягнеться на дві фігури, якщо Герасимова оберуть головою фракції БПП», - сказала Луценко.
Політика У НБУ не підтверджують звільнення Гонтаревої У Національному банку України спростували заяву народного депутата Ірини Луценко про те, що глава НБУ Валерія Гонтарєва написала заяву про відставку. Як повідомили УНІАН у прес-службі регулятора, інформацію про відставку Гонтаревої в НБУ офіційно не підтверджують. «Ми офіційно оголосимо за місяць», - додали в прес-службі. Нагадаємо, в понеділок, 3 квітня, заступник голови фракції БПП Ірина Луценко заявила, що голова НБУ Гонтарева точно йде у відставку. «Думаю, що запас міцності і запас роботи, який вона взяла на себе, підійшов до кінця. Вона неодноразово писала заяву, адже це колосальне навантаження. Я думаю, що вона могла б продовжувати виконувати свою роботу. Але я не вважаю додатковим тиском або випуском пари її відхід. Свою роботу вона виконала», - заявила вона. Водночас, з її слів, поки що кандидатура нового голови НБУ не обговорювалась.
Суспільство Бойовики «ЛНР» обурені, що Україна не надає загальну амністію Заяви про неможливість надати загальну амністію терористам на Донбасі демонструють агресивну і войовничу риторику влади України. Таку думку висловив представник бойовиків в політичній підгрупі контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Родіон Мірошник. Коментуючи заяву генпрокурора України Юрія Луценка про неможливість проведення загальної амністії, Мірошник заявив, що це нібито суперечить світовій практиці. За словами представника терористів, загальні амністії є широко поширеною міжнародною практикою, зокрема, так було в ПАР, Анголі, Хорватії, Афганістані і Косові. «Це виходить з виниклої в його (Луценка) голові «презумпції винності» щодо тих, хто протистоїть каральним операціям, що проводяться режимом Порошенка, і дозволяє собі мати думку, відмінну від кричалок майдану», - сказав він. Нагадаємо, раніше Луценко заявив про те, що помилування неможливо щодо людей, які скоїли тяжкі злочини, такі як вбивство, катування, зґвалтування, нанесення серйозних тілесних ушкоджень і викрадення людини.
Політика Генпрокуратура Польщі звинуватила російських диспетчерів і "третю особу" в авіакатастрофі літака Качинського Генпрокуратура Польщі звинуватила російських диспетчерів і "третю особу" в умисному провокуванні авіакатастрофи літака Ту-154 президента Леха Качинського в Смоленську. "Уже зібрані докази, які дозволили прокурорам сформулювати нові звинувачення щодо авіадиспетчерів, а також третьої особи, яка перебувала в башті управління польотами, в умисному провокуванні катастрофи, в результаті якої загинула велика кількість людей", - заявив заступник генпрокурора Польщі Марек Пощенек на прес- конференції у Варшаві, передає РИА Новости. За його словами, Польща звернеться до Росії із запитом про правову допомогу для допиту підозрюваних. Проте у Кремлі відповіли, що "погоджуватися з такими висновками не є можливим". Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков нагадав, що цією справою займаються і російські слідчі органи, а обставини катастрофи вже достатньо вивчені.
Політика Польща звинуватила російських диспетчерів у провокуванні Смоленської катастрофи Під час розслідування причин Смоленської катастрофи у Генеральної прокуратури Польщі з'явилися нові звинувачення на адресу диспетчерів Російської Федерації. Про це на прес-конференції у Варшаві заявив заступник генпрокурора Польщі Марек Пощенек. За його словами, у слідства є докази, що дозволили прокуратурі висувати ці звинувачення, передає «Радіо Польща». Так, у Польщі звинувачують диспетчерів і «третю особу», яка знаходилося в башті,  в умисному провокуванні авіакатастрофи літака Ту-154 президента Леха Качинського в Смоленську. Пощенек підкреслив, що Польща незабаром звернеться до Росії із запитом про правову допомогу для допиту російських авіадиспетчерів. Крім того, прокурор зазначив, що проведені досі ексгумації жертв Смоленської катастрофи показали низку порушень. Він нагадав, що було проведено 17 ексгумації та розтинів. «Були не тільки випадки заміни тіл, але також ситуації, коли в труні загиблого перебували фрагменти тіл інших людей. Генетичні дослідження, які ми проводимо, повинні все впорядкувати», - додав Пощенек. У свою чергу прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що справою займаються і російські слідчі, а тому «робота буде продовжуватись». Нагадаємо, літак президента Польщі Леха Качинського розбився 10 квітня 2010 року при заході на посадку в аеропорту Смоленськ-Північний. На борту перебували 96 осіб, всі вони загинули.
Події оформление ленты  П'яний чоловік кинув гранату біля кафе в Дніпропетровській області, 16 постраждалих Вночі в понеділок, 3 квітня, біля кафе в селі Знаменівка Дніпропетровської області чоловік у стані алкогольного сп'яніння кинув на землю гранату. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції Дніпропетровської області. За інформацією правоохоронців, між відвідувачами кафе виникла бійка, вони вийшли з будівлі, і 25-річний раніше судимий молодик витягнув з кишені гранату і кинув біля групи людей. В результаті вибуху постраждали 16 осіб, практично у всіх у них легкі тілесні ушкодження. Від осколків людей врятував автомобіль власниці кафе - на нього припав основний удар. Поліцейські вилучили запал до гранати і 19 металевих фрагментів. Зараз вирішується питання про оголошення підозри чоловікові і обрання йому запобіжного заходу.
Політика Тимошенко звинуватила команду Порошенка у спробі заробити на абонплаті за газ 12 млрд на рік Голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко на погоджувальній раді 3 квітня заявила, що Президент і голова Нацкомісії з регулювання ринку електроенергії і комунпослуг розраховували заробити 12 млрд на рік після впровадження так званої абонплати на газ, передає кореспондент АСН. "Нашу країну кілька людей перетворили на банкомат. Довіри у суспільства до влади вже нуль. Вони в свої останні дні хочуть здерти останню шкуру. Тому вони вводять абонплату за користування газом", - заявила вона. У Тимошенко немає сумніву, що президент Порошенко дав вказівку своєму бізнес-партнеру Вовку - голові НКРЕ КП, щоб була введена абонентська плата... Щоб на рік здерти з українців мінімум 12 млрд. "Президента треба в терміновому порядку усувати від влади, бо він цю країну кінчить!" - закликала вона. Вона додала, що сьогодні з вуст влади просто валиться інформаційне сміття, білий шум про те, що у нас все добре, все зростає. "Тільки-но ООН оголосила, що тільки за рік Україна опустилася на три позиції в рейтингу глобального розвитку. Так само ООН заявила, що 60% українців живе за межею бідності. Можливо, ще в кількох африканських країнах є така ситуація", - додала вона.
Події На Донбасі один військовий ЗСУ застрелив іншого У військовій частині Збройних сил України, яка виконує завдання в зоні проведення АТО, в понеділок, 3 квітня, один військовослужбовець застрелив іншого військовослужбовця. У прес-центрі штабу АТО на своїй сторінці в Facebook підкреслили, що, за попередніми даними, постріл стався внаслідок необережного поводження зі зброєю. Зараз з'ясовуються подробиці трагедії. На місце події прибули працівники військової служби правопорядку, військової прокуратури та національної поліції. Нагадаємо, за минулу добу поранений 1 військовий, бойовики 32 рази обстріляли позиції ЗСУ. Провокаційні обстріли позицій сил АТО тривають попри досягнуті домовленості тристоронньої групи щодо режиму припинення вогню. Найбільше обстрілів було зафіксовано на Маріупольському напрямку. Бойовики стріляли з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.
Закон і Право Контролю не буде. Мінфін хоче спростити діяльність митних брокерів Міністерство фінансів хоче скасувати контроль за митною брокерською діяльністю. Відповідний законопроект «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо дерегуляції деяких видів господарської діяльності, контроль за справлянням яких здійснюють органи доходів і зборів» оприлюднено для громадського обговорення на сайті відомства. Зокрема пропонується виключити митну брокерську діяльність з переліку видів діяльності, контроль за якими здійснюють органи Державної фіскальної служби. У Міністерстві фінансів вважають, що від таких нововведень виграють як самі брокери, так і Державна фіскальна служба, оскільки і ті й інші більше не будуть витрачати ні час, ні гроші на оформлення дозволів на здійснення митної брокерської діяльності. Замість брокерів - митні представники Крім того, документом пропонується перейменувати митних брокерів на митних представників. Прописано, що взаємини митного представника з особою, яку він представляє, визначаються відповідним договором або довіреністю. Саме на підставі договору або довіреності митний представник може здійснювати декларування товарів і транспортних засобів комерційного призначення. У Мінфіні відзначають, що відповідні зміни дозволяти гармонізувати українське митне законодавство з європейським. Варто відзначити, що, за даними відомства, станом на 1 березня 2017 року Україні зареєстровано 4747 підприємств, які здійснюють митну брокерську діяльність. Водночас не всі учасники ринку згодні із, здавалося б, прогресивними для них змінами. Брокерів-шарлатанів побільшає? Митний брокер Сергій, який працює в цій сфері вже 19 років, висловив АСН думку, що контроль з боку ДФС у будь-якому випадки має бути, оскільки на ринку існує багато брокерів-шарлатанів. «Зараз на нашому ринку існує низка недобросовісних колег, аж до того, що шарлатани беруть передоплати і не виконують свої функції», - пояснив він. Брокер вважає, що, якщо ці зміни запрацюють, таких безвідповідальних представників на ринку стане більше. «Їх стало більше навіть після того моменту, як ДФС стала менше якоюсь мірою нас контролювати. Зазвичай це СПДшники або приватні особи, у яких навіть немає під собою юридичної основи, тобто ні компанії, ні реєстрації, нічого», - розповідає Сергій. В принципі, передумови для цього є - адже після спрощення процедури реєстрації митним брокером може стати мало не будь-яка людина. За словами Сергія, сьогодні для цього потрібно лише мати свідоцтво брокера - і ліцензія у тебе в кишені. А отримати свідоцтво не так і складно. «Бачив оголошення в інтернеті, зараз за три дні видають свідоцтва митного брокера. Це як з водійськими правами, коли отримуєш права, а там вже поїдеш чи ні, це твоя справа. У моїй практиці зустрічалося дуже багато клієнтів, які зверталися до брокера, оформленого як фізична особа, які в підсумку наробили багато помилок у декларації, а відповідати перед ДФС довелося клієнту», - пояснює Сергій. Він пояснив, що раніше недобросовісні гравці ринку відсіювались самі, оскільки ліцензія коштувала грошей, і людина, перед тим як заплатити за неї, думала, чи потрібно їй це. Тепер же цей шлях для нечистих на руку ділків відкритий. Водночас не виключено, що на стадії обговорення проекту закону і доопрацювання в парламенті в ньому ще з'являться механізми для відсіювання з ринку шарлатанів.
Політика "Опоблок" пропонує Раді саморозпуститися Парламент має саморозпуститися. Про це під час засідання погоджувальної ради 3 квітня заявив голова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко, передає кореспондент АСН. "Сьогодні є два сценарії для парламенту. Перший - правляча коаліція, точніше її залишки, повинні розробити План виходу країни з політичної та економічної кризи. Цей план слід розробити разом з урядом і узгодити його в парламенті. Якщо ми побачимо, що такий план дає шанс уникнути радикального сценарію розвитку подій в країні, уникнути катастрофи, наша фракція підтримає його. Це дасть можливість показати суспільству, що є вихід із цієї ситуації в державі, і зробить ситуацію керованою", - заявив він. Якщо немає можливості або політичної волі у правлячої коаліції й уряду, то є другий сценарій. "Парламент повинен мати мужність визнати, що він не в змозі виконувати свої обов'язки, і або саморозпуститися, або звернутися до президента, щоб він розпустив цей склад парламенту і призначив позачергові вибори. І тоді вже новий склад Верховної Ради теж повинен розробити антикризовий план. Цей антикризовий план має базуватися на уникненні радикального сценарію розвитку подій в країні, бути зрозумілим для суспільства і підтриманий ним", - підкреслив він. Він зазначив, якщо ми не відкинемо політичні амбіції, не усвідомимо відповідальність за ситуацію, то може так статися, що вже скоро парламент буде дійсно просто свідком, а всі події розгортатимуться за стінами Верховної Ради. "Це неприпустимо. У цій ситуації парламент має діяти в інтересах усіх громадян України", - вважає він.
Події На парковку готелю в Рівненській області кинули гранату Невідомі кинули гранату РГД-5 на парковку готелю в селі Колоденка Рівненської області, повідомили в прес-службі Нацполіції області. Близько опівночі в понеділок, 3 квітня, 23-річна адміністратор готелю повідомила поліції, що на територію готелю кинули гранату. Правоохоронці, які прибули на місце, з'ясували, що гранату кинули з боку автодороги Київ - Чоп. В результаті вибуху люди не постраждали, проте осколками зрешетило автомобілі Opel Antara 46-річного львів'янина та Skoda Octavia, що належить 35-річному киянину. Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні. Зловмисникам загрожує від 3 до 7 років в'язниці. Нагадаємо, сьогодні вночі біля кафе в селі Знаменівка Дніпропетровської області чоловік у стані алкогольного сп'яніння кинув на землю гранату. Між відвідувачами кафе виникла бійка, вони вийшли з будівлі, 25-річний раніше судимий молодик витягнув з кишені гранату і кинув біля групи людей. В результаті вибуху постраждали 16 осіб, практично у всіх у них легкі тілесні ушкодження. Від осколків людей врятував автомобіль власниці кафе - на нього припав основний удар.
Суспільство оформление ленты  В Одесу зайшло ще два фрегати НАТО У порт Одеси вранці в понеділок, 3 квітня, увійшли два турецькі кораблі. Першим прибув новий корвет TCG Heybeliada, передає «Думська». Корабель не зміг відразу пришвартуватися, так як його поставили між фрегатом Ла Фаєтт і вантажним судном. Через півгодини швартування трап спустили о 8:30. Крім того, турецький фрегат Gaziantep пришвартувався о 10:00. Він зайняв місце фрегата французьких ВМС «Ла Фаєтт», який сьогодні покинув одеський порт. Передбачається, що турецькі кораблі пробудуть в Одесі до 7 квітня. Нагадаємо, в порт Одеси 17 березня увійшли кораблі з'єднання постійної військово-морської протимінної групи НАТО. Зокрема, в порту перебували штабний корабель «Контр-адмірал К.Черницький» (ВМС Польщі), морські тральщики «Дуеро» (ВМС Іспанії), «Ротвейль» (ВМС Німеччини) і «Аланья» (ВМС Туреччини).
Політика Ляшко: Гонтарева хоче "злиняти". РП і "Самопоміч" вимагають звіту голови НБУ Голова НБУ Валерія Гонтарева поспішає покинути свій пост, так як справи в її відомстві йдуть погано.Про це на брифінгу 3 квітня під час засідання погоджувальної ради заявив голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко, передає кореспондент АСН. "Гонтарева написала заяву про звільнення, бо вона хоче "злиняти" з цього "Титаніка" - Нацбанку, який сьогодні тоне. Я маю на увазі в цілому цю владу. Всі побіжать від Порошенка, від нинішньої влади, якщо вони не змінять свою політику. Але що значить подає у відставку? Радикальна партія вимагає відповідальності Гонтаревої. Ми вимагаємо відповідальності тих банкірів, які довели свої банки, де вони були власниками, до банкрутства, через пов'язані фірми вивели мільярди", - заявив він. Він нагадав, що Радикальна партія не перший рік вимагає відставки голови НБУ за падіння гривні і "банкопад". Слідом за Ляшком і "Самопоміч" зажадала звіту Гонтаревої в Раді. Про це в інтерв'ю журналістам 3 квітня заявила віце-спікер Верховної Ради України та член партії "Самопоміч" Оксана Сироїд. "Перед відставкою ми однозначно для початку хочемо почути звіт. Потрібно почути звіт голови Нацбанку, пані Валерії Гонтаревої, щоб вона розповіла про результати", - заявила вона. "Ми хочемо з'ясувати: які причини є реальними, а які - надуманими", - вважає вона. Водночас голова фракції "Народного фронту" Максим Бурбак висловив думку, що новина про відставку Гонтаревої виникла напередодні важливого засідання МВФ. На думку Бурбака, "як мінімум дуже дивно, що такі заяви робляться напередодні засідання ради директорів МВФ, коли має прийматися рішення про виділення наступного траншу МВФ". При цьому Бурбак нагадав, що прерогативою виключно Президента є внесення нової кандидатури на пост голови НБУ.
Суспільство У бойовиків «ЛНР» паніка через витік інформації про кількість загиблих В особового складу так званої 4 окремої мотострілкової бригади (Алчевськ) 2 АК в «ЛНР» почалася паніка у зв'язку з витоком інформації про кількість загиблих, а також про те, що їхня смерть оформляється як така, що настала в результаті повсякденної діяльності. Про це повідомили в прес-службі Головного управління розвідки Міністерства оборони України на своїй сторінці в Facebook. За словами розвідників, бойовики відмовляються далі служити після того, як розкрилися дані, що свідоцтва про смерть загиблих терористів оформляють з висновками, що вона настала в результаті отримання виробничих травм у побуті. Крім того, розвідка з'ясувала, що російське окупаційне командування намагається забезпечити комплектування з'єднань і частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ за рахунок громадян країн колишнього СРСР. Нагадаємо, раніше в «ЛНР» висловлювали обурення ненаданням Україною загальної амністії. Так, представник бойовиків у політичній підгрупі контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Родіон Мірошник прокоментував заяву генпрокурора України Юрія Луценка про неможливість проведення загальної амністії. За його словами, дані слова Луценка демонструють «агресивну і войовничу риторику влади України».
Події ДФС викрила незаконну схему ввезення автомобілів на майже 22 млн грн Податкова поліція та прокуратура викрили учасників схеми ввезення в Україну автомобілів з заниженням митної вартості, внаслідок чого за два роки зловмисники не сплатили майже 22 млн грн податку на прибуток. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби. Учасники схеми в період 2016-2017 років завозили в Україну з Польщі, Канади та Естонії автомобілі, при оформленні яких на митницю подавались документи із заниженою вартістю. Зловмисники створили в різних регіонах країни фіктивні фірми, які, згідно з офіційними документами, займалися різними видами діяльності - від торгівлі автомобілями до оптової торгівлі фруктами та овочами. Через ці фірми і здійснювався імпорт авто. Надалі ввезені машини нібито купувало підприємство, що займається відновленням відсортованих відходів. Саме ця фірма, як встановили в ДФС, й ухилилася від сплати майже 21,9 млн грн податку на прибуток. Слідчі дії тривають. Зловмисникам загрожує до 10 років в'язниці
Події оформление ленты  В Одесі замурували 5 відділень російських банків. Постраждав охоронець «Сбербанку» У понеділок, 3 квітня, активісти «Автомайдану» провели акції протесту біля п'яти відділень російських банків. Всього від рук активістів постраждали фасади двох відділень «Альфа-банку» і трьох відділень «Сбербанку» РФ, передає «Думська». Так, одесити заклали пінобетонними блоками вхід в одне з відділень «Альфа-банку», а стіни і двері відділень були «прикрашені» наклейками, які повідомляють про «рашизм». Крім того, будівлі відділень облили червоною фарбою, що символізує кров загиблих на Донбасі українських солдатів. Разом з тим спроба провести акцію біля відділення «Сбербанку» на проспекті Шевченка стикнулася з опором охорони. Один із охоронців в результаті бійки отримав травму руки. Відзначається, що всього в акції брали участь 50 активістів, які пересувалися на 10 автомобілях.
Суспільство У Запоріжжі з-під варти випустили чоловіка, який ненавмисно вбив шкуродера Суд Запоріжжя відпустив на поруки місцевого жителя Заура Пруїдзе, який звинувачується в ненавмисному вбивстві чоловіка, який катував собак. Поручителем Пруїзде виступив народний депутат з Дніпра Андрій Немировський, передає місцеве видання golos.zp.ua. Наступне судове засідання у справі Пруїдзе відбудеться 20 квітня, до цього часу підсудний перебуватиме вдома. Нагадаємо, в Запоріжжі один з охоронців станції техобслуговування сапою порубав до голого м'яса двох собак, які охороняли станцію 8 років. Після знущань шия і морди собак були схожі на одне суцільне криваве місиво. Інший охоронець, побачивши звірства колеги, заступився за тварин і побив шкуродера. Від отриманих травм той помер на місці. Тепер чоловіка, який захистив тварин, судять.
Суспільство оформление ленты  Адвокат екс-беркутівця прикував себе наручниками, протестуючи проти дій Апеляційного суду Києва Адвокат колишнього бійця харківського «Беркута» Віталія Гончаренко - Валентин Рибін - на знак протесту проти рішення Апеляційного суду Києва прикував себе наручниками до клітки в залі суду, передає кореспондент АСН. Суд знову переніс розгляд апеляційної скарги на рішення Печерського райсуду столиці про утримання Віталія Гончаренка під вартою. За словами адвоката, раніше розгляд переносили у зв'язку з тим, що Гончаренко не доставили з СІЗО, а тепер виявилося, що суддя перебуває у відпустці. 23 квітня минає 60 діб утримання Гончаренка під вартою за рішенням Печерського суду, проте на цей момент ще не розглянуто скаргу захисту на цю постанову. Судді в залі відзначили, що справу колишнього беркутівця ще не розподілили на іншого суддю. Після цього судді почали розгляд іншої справи, а Рибін так і залишився стояти, прикутий до клітки. Нагадаємо, Віталій Гончаренко і ще троє екс-бійців «Беркута» були затримані в Харкові в червні 2016 року. Всі четверо на момент затримання працювали в поліції. Печерський суд Києва обрав Гончаренку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Гончаренко підозрюється у вбивстві активістів 18 лютого 2014 року в Кріпосному провулку в Києві, а також у нападі на журналістів на блокпосту «Пісочин» в Харківській області в січні 2015 року.
Політика «Самопоміч» вимагає ухвалити закон про окуповані території «Самопоміч» вимагає ухвалення закону про окуповані території. У фракції Березюка готові поміняти назву закону. Про це на погоджувальній раді 3 квітня заявив голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк, передає кореспондент АСН. «Не буває гібридних воєн. Всі війни закінчуються окупацією. Територія України - окупована... Ми не розуміємо, чому до цих пір в порядку денному немає проекту закону про окуповані території. Робоча група працювала, є рішення комітету, давайте назвемо його по-іншому... Але тимчасово окуповані території не повинні руйнувати тіло України», - заявив він. Також Березюк нагадав, що в парламенті так само без розгляду давно лежить проект закону про скасування депутатської недоторканності: «Сьогодні недоторканністю прикриваються олігархи».
За кордоном У Путіна відповіли на звинувачення Польщі щодо смоленської катастрофи РФ не згодна з висновками прокуратури Польщі і заперечує всі звинувачення, що нібито Росія спровокувала катастрофу літака президента Леха Качинського під Смоленськом. Про це повідомив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, інформують РИА Новости. За його даними, слідчі з Росії вивчили обставини трагедії і Російська Федерація не буде погоджуватися з такими доводами польської прокуратури. «Наша позиція добре відома: цією справою займаються слідчі органи РФ... Безумовно, обставини трагедії вже досить серйозно вивчені, досліджені, і, звичайно, погоджуватися з висновками польських експертів не представляється можливим. Робота буде продовжуватись», - заявив Дмитро Пєсков журналістам. Як повідомлялося, генпрокуратура Польщі звинуватила російських диспетчерів у катастрофі Ту-154 в 2010 року.
За кордоном оформление ленты  У метро Петербурга прогриміло два вибухи: 50 постраждалих За уточненою інформацією, на «синій гілці» петербурзького метрополітену прогриміли два вибухи - на станціях «Технологічний інститут» і «Сінна площа». Співробітники силових структур виїхали на місце вибухів. Зараз метрополітен повністю закритий. МНС заявило, що було два вибухи, епіцентр містився у вагоні. Потужність приблизно - 200-300 грамів у тротиловому еквіваленті. Зараз вивчається «екстремістський слід». За попередньою інформацією, загинуло не менше 10 людей, близько 50 були поранені. Незабаром стало відомо, що на станції «Площа Повстання» була знайдена ще одна бомба. Голова комітету Ради Федерації Росії з оборони заявив, що вибухи в метро Петербурга - це теракт. Про це передає «РИА Новости». За даними джерела, голова комітету вважає, що про теракт говорить наявність вражаючих факторів вибухівки.
Політика Профільний комітет завтра розгляне законопроект про позбавлення українського громадянства Профільний комітет у вівторок, 4 квітня, розгляне законопроект про позбавлення українського громадянства. Про це на погоджувальній раді 3 квітня заявив голова профільного Комітету з прав людини Григорій Немиря, передає кореспондент АСН. «На засіданні нашого комітету у вівторок, 4 квітня, цей законопроект (про позбавлення українського громадянства за наявність паспорта іншої держави) і альтернативний до нього законопроект... Нагадаю, що на цей момент у Верховній Раді зареєстровано 12 законопроектів, серед них 8 перебувають на розгляді комітету з прав людини, і ще 4 - в трьох інших комітетах», - заявив він. Він також повідомив: «Сьогодні я як голова комітету підписав листи до консультативної місії ЄС в Україні та в офіс Ради Європи з проханням дати експертну оцінку з урахуванням того, що ці законопроекти, всі без винятку, всі 12 законопроектів, стосуються фундаментальних аспектів прав людини».
Політика У БПП вірять, що з абонплатою рахунок на газ зменшиться на 4% У БПП запевняють, що з абонплатою рахунок на газ зменшиться на 4%. Про це на погоджувальній раді 3 квітня заявила заступник голови фракції БПП Ірина Луценко, повідомляє кореспондент АСН. "Звертаю вашу увагу. Для абсолютної більшості споживачів ціни на газ - впадуть. Я говорю про загальні витрати на два рахунки: за спожитий газ і абонплату. Перше. Якщо у вас є газова плита, газова колонка, ви використовуєте газ для опалення, то ваш загальний рахунок за газ, а це два рахунки, загальний рахунок знизиться в середньому на 4%», - заявила вона. За її словами, тільки 4% споживачів користуються газовими плитами з лічильниками типу G1-6: «Тільки для них абонплата виросте на 50 грн. Але для них НКРЕ КП вже готує окреме рішення про компенсацію на цю суму комунальних послуг. Тому вся істерика опозиції має спекулятивний характер».
Закон і Право оформление ленты  Як отримати знижку за несвоєчасне підключення до електромереж За несвоєчасне підключення замовника до електричних мереж обленерго буде втрачати гроші. Відповідну постанову 30 березня прийняла Національна комісія, яка здійснює регулювання на ринку електроенергії і комунальних послуг. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова НКРЕКП Дмитро Вовк. Зокрема, при стандартному підключенні, якщо виконавець перевищив термін на 10 днів, вартість послуги для замовника зменшується на 10%, перевищення терміну виконання робіт на 20 днів - 20%. А ось якщо затримка з вини обленерго триває 120 днів, замовник має право вимагати повернення всієї вартості послуги і ще сплати пені. Те ж саме стосується і нестандартного підключення до електромереж. Відмінність лише в тому, що 10% знижку замовник в такому випадки може вимагати за перевищення термінів на 30 днів, а 20% при перевищенні термінів на 60 днів. Також були змінені і самі терміни для стандартного підключення. Для підключення до мережі потужністю 0-16 кВт термін підключення збільшили на 5 робочих днів, до 20, підключити до мережі потужністю 16-50 кВт повинні за 30 робочих днів. За стільки ж повинні підключити і до електромережі потужністю 50-160 кВт. Раніше це було 45 днів. Своєю постановою НКРЕКП встановила граничні терміни і для нестандартного підключення. Раніше їх взагалі не існувало. Так підключення до мережі потужністю до 160 кВт повинне не перевищувати 120 днів, від 160 до 400 кВт - 230 днів, від 400 до 1000 кВт - 280 днів і від 1000 до 5000 кВт - 350 днів.
Економіка В Одеської, Івано-Франківської і Тернопільської митниць з'явилися нові начальники За результатами фінального етапу конкурсного відбору кандидатів на посади начальників трьох митниць Державної фіскальної служби були обрані нові керівники Одеської, Івано-Франківської та Тернопільської митниць. Про це АСН повідомила прес-служба ДФС. Відповідно начальником Одеської митниці призначено Олександра Власова (зараз - начальник Головного міжрегіонального управління оперативного забезпечення зони проведення антитерористичної операції (м.Київ, м. Краматорськ, м. Слов'янськ) ДФС). У конкурсі на керівника Івано-Франківської митниці переміг Василь Ватаманюк (завідувач Організаційного сектора (м.Київ) Департаменту спецпідготовки та кінологічного забезпечення ДФС, поєднує з обов'язками начальника Івано-Франківської митниці ДФС). Конкурс на начальника Тернопільської митниці пройшла Оксана Антонович (заступник начальника Тернопільської митниці ДФС. З середини березня - в.о. начальника Тернопільської митниці ДФС). Остаточне призначення на посади відбуватиметься після узгодження з Мінфіном і головами відповідних ОДА. Нагадаємо, конкурс проходив у три етапи - тестування, рішення ситуаційних завдань і співбесіда.
Події У результаті обстрілу бойовиків під Авдіївкою загинуло троє бійців ЗСУ За останніми даними, в ході артилерійського обстрілу позицій ЗСУ в районі Авдіївки загинули троє військовослужбовців. Про це передає штаб АТО в Facebook. «Попередньо, в ході обстрілу опорного пункту біля Авдіївки, загинули троє військовослужбовців ЗСУ», - сказано в повідомленні штабу. Обстріл позицій українських військових на цьому напрямі вівся з мінометів калібру 120 мм. «Черговий раз за день терористи, нехтуючи домовленостями, які були досягнуті ТКГ в Мінську, здійснюють обстріли позицій ЗСУ з важкого озброєння, фактично по всій лінії конфлікту. Протягом доби на різних напрямках по позиціях військ ЗСУ та житлових кварталах противник стріляв із артилерії калібру 152 мм і 122 мм, 122-мм переносного реактивного комплексу «Град-П», мінометів калібру 120 мм і 82 мм», - повідомили в штабі АТО.
Політика Робоча група доопрацює закон про боротьбу з корупцією - представник президента Робгрупа доопрацює закон про боротьбу з корупцією на предмет спірних норм щодо декларування для громадських організацій. Про це в ході погоджувальної ради 3 квітня заявив представник президента України у Верховній Раді України Артур Герасимов, передає кореспондент АСН. «За результатами зустрічі президента України з представниками громадськості після прийняття закону 6172 про внесення змін до закону про запобігання корупції щодо електронного декларування було прийнято рішення про створення робочої групи з напрацювання змін до цього закону», - заявив він. Герасимов додав, що президент України делегує в цю робгрупу своїх представників. «Зокрема заступника голови Адміністрації президента Дмитра Шимківа... Також президент України звернувся до представників громадськості долучитися до цієї робочої групи», - сказав Герасимов. Він зазначив, що фракція БПП готова делегувати своїх представників.
Суспільство Дружина Порошенка минулого літа заплатила 11,7 тис. євро за користування житлом в Іспанії Дружина українського президента Петра Порошенка Марина 11 липня минулого року заплатила 11,7 тисячі євро за користування житловим приміщенням юрособі ТОВ «Ферувіта С.Л.», що зареєстровано в місті Малага (Іспанія). Про це передає Інтерфакс-Україна. Відповідно до зазначеної в е-декларації президента інформації, дохід Марини Порошенко за 2016 рік склав 75 ​​тисяч гривень, які вона отримала за основним місцем роботи в «Благодійному фонді Петра Порошенка». У «Міжнародному інвестиційному банку» перша леді має 115 тис. грн і 4,3 тис. євро. Марина Порошенко володіє разом із сином, депутатом Олексієм Порошенком, квартирою в Києві площею 80,66 м2, також земельною ділянкою 1,9 тис. М2 і дачним будинком 344 м2 в Бориспільському районі Київської області. У дружини президента є у володінні автомобіль Jaguar XF 4/2 Lv8 2008 р.в., а також гараж у Києві 24 м2.
Політика Рада просить уряд виділити 200 млн грн з резервного фонду на відновлення Балаклеї Рада просить Кабмін виділити ще 200 млн грн з резервного фонду на відновлення Балаклеї. Про це на погоджувальній раді 3 квітня заявив нардеп від групи "Відродження" Олександр Біловол, передає кореспондент АСН. «Ми на сьогоднішній день без будь-якої політики об'єднали наші зусилля, підписали відповідне звернення до Кабінету міністрів України, прем'єр-міністра Гройсмана, що сума в розмірі 200 млн грн, якої сьогодні недостатньо для того, щоб відшкодувати ті збитки, має бути виділена Кабінетом міністрів з резервного фонду... Ми повинні звернутися до уряду», - сказав він. З його слів, питання виділення додаткових коштів не можна відтягувати. «Бо жителі Балаклеї сьогодні перебувають у складному стані. Немає харчування, немає питної води, немає даху. Найголовніше, що сьогодні ми не можемо стояти осторонь цих проблем, які існують», - зазначив Біловол.
Закон і Право У Києві хочуть заборонити присвоювати вулицям імена сучасників Комісія Київради запропонувала для увічнення пам'яті відомих людей почекати 10 років після їхньої смерті. Про це передає прес-служба Київської ради. «Було запропоновано визначити, що присвоєння юрособам і об'єктам столичного підпорядкування імен або псевдонімів фізосіб здійснюється не раніше ніж через десять років від дня смерті особи, пам'ять якої увічнюється», - йдеться в повідомленні. У понеділок на засіданні комісії Київради з питань місцевого самоврядування, міжнародних та регіональних зв'язків депутати погодили внесення змін до Порядку найменування об'єктів столичного підпорядкування, присвоєння юрособам і об'єктам столичного підпорядкування імен або псевдонімів фізосіб, святкових і ювілейних дат, дат і назв історичних подій у Києві.

Захист від маніпулятора: як зміцнити свою енергетику
Захист від маніпулятора: як зміцнити свою енергетику
Мета маніпулятора — повністю підпорядкувати людину своїй волі, і тим самим позбавити її самостійності та можли....
Як зберегти удачу та уникнути неприємностей: магічні правила на кожен день
Як зберегти удачу та уникнути неприємностей: магічні правила на кожен день
Кожному з нас необхідні успіх і життєва енергія для досягнення поставленої мети Заманити щастя та зберегти гар....
Чим небезпечні енергетичні вампіри?
Чим небезпечні енергетичні вампіри?
Серед нас багато енергетичних вампірів Але хто ж вони і яку шкоду можуть завдати? Енергетичний вампір – це люд....
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок між чоловіками та жінками будується за допомогою їхніх любовних стосунків Вважається, що кож....
Гімнастика для очей: як покращити зір
Гімнастика для очей: як покращити зір
Очі  — це життєво важливий орган у людському організмі Зіпсувати зір можна кількома способами: читати погано н....
більше матеріалів




/-1,699227809906-/ /-pc-/
Top