counter
Архів Повернутись назад 03 Січня 2017
3 Січня
За кордоном Поліція допитала прем'єра Ізраїлю у справі про корупцію Прем'єра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху допитували дві години у зв'язку зі звинуваченнями в отриманні незаконних подарунків від двох підприємців. Про це інформує Jerusalem Post. Працівники поліції провели в резиденції прем'єр-міністра трохи більше трьох годин, але подробиці допиту не розголошуються. Біньямін Нетаньяху, який заперечує всі звинувачення, підозрюється в отриманні неправомірних подарунків на сотні тисяч шекелів від зарубіжних та ізраїльських бізнесменом. Генпрокурор Ізраїлю Авіхай Мандельбліт виступив із заявою після закінчення допиту, підтверджуючи, що він став повноцінним розслідуванням кримінального провадження. За його словами, Нетаньяху був звинувачений у порушенні етики, і що його відомство зібрало достатньо доказів для обґрунтування повного кримінального розслідування.
Політика Порошенко: США - це надійний і стратегічний партнер України Петро Порошенко підкреслив, що США залишаються стратегічним і надійним партнером України. Про це сказано в привітанні українського глави держави Петра Порошенка з нагоди 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та США. «З моменту визнання української незалежності Америка залишається надійним і стратегічним партнером України як на двосторонньому рівні, так і в рамках міжнародних організацій. Між двома країнами закладено справжнє демократичне партнерство, в рамках якого Сполучені Штати продовжують надавати неоціненну практичну допомогу в розвитку державних інститутів, громадянського суспільства, ринкової економіки та зміцненні безпеки України», - зазначив Порошенко. «Відмовившись від третього в світі ядерного арсеналу і великих обсягів озброєнь, а також від запасів високозбагаченого урану, наша країна відіграє історичну роль у зміцненні глобальної стабільності і режиму нерозповсюдження ядерної зброї. Це непрості рішення, але ми прийняли їх, покладаючись на запевнення і гарантії безпеки іноземних партнерів, передовсім Америки», - додав президент.
За кордоном У Сирії повстанці відмовляються від мирних переговорів з Асадом Сирійські повстанці повідомили, що заморожують розмови про приєднання до мирних переговорів за посередництва РФ за порушення чотириденного припинення вогню з боку уряду Сирії. Про це інформує Радіо Свобода. «Режим і його союзники продовжили стрілянину і вчинили значні порушення, що загрожують життю сотень тисяч людей», - сказано в заяві повстанців, що діють під егідою Вільної сирійської армії. У повідомленні сказано, що урядові сили посилили напади навколо Алеппо і Дамаска в понеділок, 2 січня, щоб здійснити роботи щодо забезпечення міст водопостачанням. «Будь-які територіальні наступи армії і сил, підтримуваних Іраном, покладуть край зусиллям із відновлення мирних переговорів і крихкого режиму припинення вогню» - йдеться в повідомленні.
Економіка НБУ знижує граничну суму готівкових розрахунків до 50 тис. грн Національний банк України знижує граничну суму готівкових розрахунків зі 150 тис. грн до 50 тис. грн для фізосіб з 4 січня 2017 року. Про це сказано на сайті НБУ. Зокрема, постановою передбачалася гранична сума розрахунків готівкою між фізособою та підприємством (підприємцем) протягом дня. Це обмеження стосується розрахунків фізосіб між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню. З 4 січня цього року фізичні особи можуть здійснювати розрахунки на суму, що перевищує 50 тисяч гривень, шляхом перерахування коштів на рахунок. Безготівкові розрахунки можуть здійснюватися без обмежень. Гранична сума розрахунків підприємців між собою протягом дня залишається незмінною і становить 10 000 грн. У НБУ впевнені, що встановлення граничної суми розрахунків готівкою сприятиме забезпеченню стабільних надходжень готівки в банківській системі і прискоренню її обігу, а також звуженню сфери використання готівки та прискоренню розвитку безготівкового сегмента.
Суспільство В Україні почнуть виробляти американські армійські гвинтівки М16 Україна і США створюють спільне підприємство з виробництва автоматичних гвинтівок М16. Директор ДП «Укроборонсервіс» Сергій Микитюк та гендиректор американської компанії Aeros Ігор Пастернак підписали відповідний меморандум. Микитюк зазначив, що відповідну ліцензію українській стороні  оформили в рекордно короткі терміни - за три тижні перед Новим роком. Також заступник генерального директора Держконцерну «Укроборонпром» Володимир Коробов зазначив, що впродовж 18 місяців виробництво буде налагоджено (буде збудовано завод). Також в Україні випускатиметься модифікація гвинтівки зі змінними стволами, яка сумісна з боєприпасами радянського зразка - від автомата Калашникова. Довідка : автоматична гвинтівка м16 постачається Сполученими Штатами у близько 40 країн світу.
Суспільство Адвокат Курченка заявив відвід слідчому судді Печерского райсуду Адвокат Сергія Курченка Юрій Сухов заявив відвід судді Печерського райсуду Володимиру Карабаню. Тому у судовому засіданні було оголошено перерву на невизначений термін. Адвокат Курченка заявив відвід слідчому судді Володимиру Карабаню. Він мав розглянути клопотання ГПУ про обрання запобіжного заходу для Курченка. «Відвід у зв'язку з тим, що перше засідання було призначено з порушеннями, оскільки засідання було призначено до того, як суд отримав докази, що сторона захисту отримала матеріали клопотання»,- заявила інший адвокат Курченка Анастасія Чисткова. Вона вважає, що є підстави вважати, що суд діє у домовленості з прокуратурою. У свою чергу Сухов заявив: «Ця справа передана на розгляд із порушеннями територіальної підсудності». Він пояснив, що орган досудового слідства, а саме ГСУ ГПУ, розташовано на вул. Борисоглібській, і тому справу повинен розглядати Подільський райсуд Києва.    
Суспільство оформление ленты  У Міноборони розповіли деталі загибелі бійців ЗСУ під Мар'їнкою Речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник розповів деталі смерті двох українських військових під Мар'їнкою. Про це він заявив у ході брифінгу в Києві, пише УНІАН. Причиною смерті військових стало необережне поводження зі зброєю та вживання алкоголю. «Напередодні сили АТО понесли небойові санітарні та безповоротні втрати. Увечері в районі Мар'їнки стався інцидент в одному з підрозділів Збройних cил України. В результаті трагедії двоє військовослужбовців загинули, ще двоє отримали поранення. Під час з'ясування причин і обставин трагедії було встановлено, що мав місце факт порушення правил поводження зі зброєю, а також порушення заборони на вживання спиртного», - заявив Мотузяник. Наразі військова служба правопорядку і Національна поліція розслідує інцидент.
Суспільство Прокуратура розслідує факс стрільби депутатом Пашинським як хуліганство Зараз прокуратура Київської області розслідує інцидент з нардепом Пашинським як факт хуліганства. Про це заявив Дмитро Чібісов, прокурор Київської області на брифінгу. Він розповів, що інцидент відбувся на території селища Хлебче о 17:00. В ньому брали участь близько 4 осіб. Дві з них на авто Mercedes (депутат і його дружина) і дві, що знаходилися біля мікроавтобуса Volkswagen. Мікроавтобус стояв на неосвітленій дорозі. Інший тз - Мерседес - його об’їзжав.  «Було зроблено зауваження про те, що не включені габаритні вогні і знак аварійної зупинки. Під час цих зауважень виникла перепалка, потім виникла ситуація, при якій нардеп використав вогнепальну зброю «Glock19», - сказав прокурор. Внаслідок цього особу, яка не є водієм Volksawagen госпіталізували і нині вона у лікарні. Призначено судово-медичну, криміналістичну, трасологічну та балістичну експертизи. Проводяться допити та  вилучення. Попередня кваліфікація - хуліганство. Проте за результатом аналізу дій осіб, вона може бути уточнена. «Зараз пройшло не так багато часу, щоб говорити про склад злочину, але однозначні висновки довго чекати не доведеться», - сказав він. Також прокурор додав, що зброю і набої вилучено у нардепа Пашинського, та направлено запити до органів. Хто видав зброю і хто дав дозвіл на володіння. «Можу сказати, що відпрацьовані всі особи, причетні до справи і ми вживаємо всі заходи, щоб перевірити всі свідчення. Сподіваємося за 2 місяці провести розслідування», - підсумував він.

Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 25 квітня 2024 року радить виявляти обережність, контролювати свої емоції та дії, оскільки необдум....
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Четвер, 25 квітня 2024 року, був оголошений відомим астрологом Анжелою Перл днем чудес та вигідних пропозицій ....
Гороскоп на 25 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 25 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Тамари Глоби на 25 квітня 2024 року попереджає про можливі значні зміни у житті цього дня Рекомен....
більше матеріалів




/-0,61813712120056-/ /-pc-/
Top