counter
Архів Повернутись назад 02 Грудня 2020
2 Грудня
Коронавірус Статистика може радувати, не дивлячись на тривале зростання нових заражених В Україні за станом на 2 грудня зареєстрували 13 141 випадок коронавирусной хвороби COVID-19. При цьому одужали рекордне число пацієнтів - 13 882. Про це повідомляється по загальнодоступній системі моніторингу поширення епідемії коронавируса на сайті Ради національної безпеки і оборони. Міністр охорони здоров'я Степанов на своїй сторінці в Facebook повідомив, що всього за добу проведено 67 626 тестувань на COVID-19. З них методом ПЛР - 44 445, методом ІФА - 23 181. Найбільше заражень виявили в Києві (+1 735), в Одеській (+1 147), в Київській (+975), у Запорізькій (+947) і в Сумській (+727) областях. З початку пандемії в країні заразилися вже 758 264 особи. Від ускладнень померло 12 717 (+169) людина, одужали - 369 054 (+13 882). Активними хворими залишаються 389 210 пацієнтів. Попередній рекорд по числу видужань був зафіксований 6 листопада - тоді вилікувалися 10 762 пацієнта.
Суспільство Настрої правлячої фракції "слуг народу" про можливе локдауне озвучила київська Мері Поппінс - Ірина Верещук Про те, що локдаун в країні буде введено вже сумнівів практично не залишилося ні у кого. Зараз більше розмов про його формат і час введення. Серед "слуг народу" в правлячій партії з однойменною назвою набирає популярність ідея введення локдауна в Україні після новорічних свят, а не до них. Зокрема, таку думку висловила нардеп від "Слуги народу" Ірина Верещук, запам'яталася киянам своїми передвиборними ролікмі в образі Мері Поппінс. "Давайте дамо малому бізнесу заробити. Так як перед святами люди дістають заощадження і купують одяг, продукти, подарунки. Краще вводити локдаун з січня", - сказала Верещук в коментарі "Країні" і додала, що людей необхідно за 7-10 днів попередити про те, яким саме буде локдаун. Варіант локдауна після новорічних свят активно відстоює чимало чиновників. Зокрема, міністр Степанов. Головний аргумент - це найоптимальніший варіант, щоб не раздраконілі бізнес ще більше.
Суспільство Давно такого не было: синоптики прогнозируют в декабре до минус 15 Як повідомляють синоптики Укргідрометцентру, груднева середня місячна температура очікується від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла (в Криму до 4 градусів тепла). Це на 1-1,5 градусів вище середніх багаторічних значень. При цьому в деяких регіонах синоптики очікують зниження до мінус 15 градусів ближче до кінця року. За прогнозом синоптиків Укргідрометцентру, місячна кількість опадів очікується 32-82 мм, на Закарпатті та в горах Криму до 108-132 мм. Ці показники знаходяться в межах середніх багаторічних статистичних даних. "У грудні вірогідні сильний вітер, хуртовини, налипання мокрого снігу, під час відлиг - тумани і ожеледь", - йдеться в повідомленні.За даними синоптиків, зазвичай в грудні на більшій частині території України утворюється сніговий покрив, лише на крайньому півдні він встановлюється не щороку. Дані багаторічних спостережень свідчать, що абсолютний максимум температури повітря в грудні становить 10-18 градусів тепла, в південній частині та на Прикарпатті місцями 19-20 градусів, в Криму до 25 градусів. Абсолютний мінімум - 21-37 градусів морозу, в південних областях 17-28 градусів морозу. Середнє місячна кількість опадів становить 33-67 мм, на Закарпатті та місцями в гірських районах 62-142 мм. Як повідомляло РБК-Україна, 17 листопада, в Києві вперше цієї осені температура повітря знизилася до 3,4 градусів морозу. Це свідчить про закінчення безморозного періоду, який тривав з 16 квітня - всього 215 днів. За прогнозом Укргідрометцентру, в листопаді 2020 року середня місячна температура в Україні очікується в межах 1-8 градусів тепла (в горах 0-3 градусів тепла). У західних областях це близько середніх багаторічних значень, на решті території - на 1-1,5 градусів вище середніх багаторічних значень.
Суспільство Прем'єр заявив, що карантин вихідного дня дав позитивний результат Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що карантин вихідного дня дав позитивний ефект. Кількість випадків коронавируса за попередній тиждень зменшилася на 6 тисяч, в порівнянні з прогнозами. Про це Шмигаль заявив під час засідання Кабінету міністрів 2 грудня. "Ми отримали позитивний ефект на кінець карантину вихідного дня, 30 листопада. За попередній тиждень ми отримали на 6 тисяч випадків захворювання менше, ніж це було прогнозовано", - заявив прем'єр. Він додав, що посилені заходи на вихідних дещо стабілізували ситуацію і в лікарнях. "Спостерігається вирівнювання ситуації з зайнятістю ліжок, яка вже місяць знаходиться на рівні 27-28 тисяч зайнятих", - повідомив Шмигаль. Згідно з даними Міністерства охорони здоров'я, в країні сповільнилися темпи захворюваності COVID-19.
Суспільство Прем'єр заявив, що карантину вихідного дня в Україні не буде Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в Україні карантину вихідного дня не буде. На вихідні і в будні будуть діяти обмеження "помаранчевої" зони. Про це Денис Шмигаль повідомив на засіданні уряду. За його словами, Кабмін розробляє рішення щодо посилення карантину. "І на вихідні і в будні будуть діяти обмеження" помаранчевої "зони на території цілої країни. Поки Кабінетом міністрів напрацьовується найбільш збалансоване рішення щодо можливого поширення або посилення карантинних обмежень", - сказав Шмигаль. Кабінет міністрів зараз розробляє збалансоване рішення щодо можливого посилення карантинних обмежень. Відповідно до закону, уряд повідомить про рішення за 7 днів до їх введення. Також Денис Шмигаль заявив, що карантин вихідного дня дав позитивний ефект. Число випадків коронавируса за попередній тиждень зменшилася на 6 тисяч у порівнянні з прогнозами.
Події Смерть в прямому ефірі. Подруга блогера Стаса Reeflay (Так називають його в російських ЗМІ, в передплатників у нього на youtub-е - не повний 7 тисяч) померла під час стріму. На кадрах чути голоси поліцейських і медиків. Під час ефіру блогер почав перетягувати дівчину в іншу кімнату, вирішивши, що вона замерзла і була без свідомості. Reeflay спробував привести її до тями, але дівчина так і не прийшла до тями. Пізніше молодий чоловік зателефонував знайомому і попросив викликати швидку. Передплатники стримера припустили, що дівчина могла прийняти заборонені речовини. "Валь, ти що? Я вам кажу, вона ніби мертва. Неважливо, під чим вона була. Вона була моєю найкращою подругою. Правда чи хайп? Так, правда", - сказав молодий чоловік під час ефіру. Блогер сидів і плакав в очікуванні швидкої. Він звинувачував себе в події, але камеру відключати не став. Весь цей час мертва дівчина перебувала в кадрі. Пізніше на виклик приїхали лікарі. Вони констатували смерть дівчини. Ще через якийсь час в кадрі прозвучали голоси невідомих, імовірно, поліцейських. Вони попросили вимкнути камеру, але блогер тільки розгорнув її до стіни. "Дострімілся?" - запитали вони. Поліцейський зажадав від блогера показати паспорт. Стример поцікавився, чи вважають вони його винним в смерті дівчини. "Я не знаю, зараз будемо розбиратися", - відповів один з чоловіків. У блогера забрали паспорт і знову попросили вимкнути камеру, після чого ефір закінчився.   Дівчина часто брала участь в стрім Reeflay. Молода людина над нею знущався - поливав особа перцевої сумішшю, а в одному з ефірів вона під час сварки загрожувала йому ножем.
Суспільство оформление ленты  Рішенням КНЗ ООН щодо канабісу цивілізований світ завдячуватиме Україні Позиція України в Комісії ООН з наркотичних засобів поламала плани Росії зупинити зміни до міжнародного права щодо медичного використання конопель. Організація Об'єднаних Націй вилучає канабіс зі Списку IV Єдиної Конвенції ООН 1961 року - так званого “списку повної заборони”. Канабіс залишатиметься у Списку I Конвенції, що суттєво полегшить його регулювання урядами світу для потреб медицини і науки. Про це повідомляється на сторінці Маршу Свободи, українського руху за легалізацію канабісу, з посиланням на пряму трансляцію з ООН. Таке рішення сьогодні ухвалено більшістю голосів на 63-тій позачерговій сесії Комісії ООН з наркотичних засобів у Відні. "Успіхом цього голосування людство завдячуватиме Україні - чиєю позицією сьогодні стало “утриматися”. Якби представник України солідарно з пулом Російської Федерації проголосував "проти", історичне рішення не було б ухвалено", - йдеться у повідомленні Маршу Свободи. "Ми дякуємо всім, хто доклав зусиль до цієї нелегкої кампанії і допомагав громадянському суспільству тиснути на українську владу. Дякуємо Президенту України та представникам уряду за те, що прислухались до аргументів Маршу Свободи при виробленні директив для української делегації. Врешті-решт ми разом змусили Комісію ООН з наркотичних засобів не діяти всупереч цивілізаційному розвитку людства". Напередодні громадські організації звернулись із відкритим зверненням до президента і уряду, де закликали підтримати рекомендації ВООЗ, у крайньому разі - утриматись від голосування Пацієнтські спільноти, що виступають за доступ до лікування медичним канабісом в Україні, висловили занепокоєння тим, що уряд не оприлюднив свою офіційну позицію у голосуванні. В той же час від окремих представників МВС в українській делегації неодноразово лунали спекулятивні заяви, небезпечно тотожні офіційній позиції Російської Федерації, яка виступала проти будь-яких змін у міжнародних антинаркотичних конвенціях. "Міжнародна криза системи охорони здоров’я під час COVID-19 демонструє, що необхідно терміново забезпечити відповідність політичних рішень реальним ситуаціям та прогресу науки. За кілька днів до історичного голосування в ООН ми звертаємось до вас із цим останнім закликом. Закликом до свідомості, злагодженості, діалогу та взаємоповаги. Підтримайте рекомендації ВООЗ; а якщо ви проти них - утримайтесь! І розпочніть діалог з організаціями пацієнтів, експертною спільнотою та громадянським суспільством", - говориться у заяві. 26 листопада на сайті ООН також було опубліковано  звернення до Комісії ООН з наркотичних засобів, "Підтримайте доступ пацієнтів до ліків, голосуйте Так!" (Support patient access to medicine, vote yes! ) від більш ніж 120 організацій серед яких і громадські організації з України: Марш Свободи, МІСТ, "Афіна. Жінки проти раку", "Ветерани за медичний канабіс", "Українська асоціація медичного канабісу".  
Суспільство оформление ленты  Синоптики дали прогноз на месяц по городам Украины. В некоторых районах до минус 15 Погода в Украине в декабре будет со снегом и морозами. Такой прогноз дали синоптики Gismeteo. Они обещают осадки, временами даже сильный снег, а в некоторых областях ожидаются морозы до -15 градусов. Напомним, как ранее сообщала АСН, синоптики Укргидрометцентра на декабрь давали более "теплые" прогнозы и говорили, что декабрьская средняя месячная температура ожидается от 3 градусов мороза до 2 градусов тепла (в Крыму до 4 градусов тепла). Это на 1-1,5 градусов выше средних многолетних значений. Так, согласно прогнозу синоптиков Gismeteo, серьезно подморозит в середине декабря. Самый большой минус и мощные снегопады вероятны на Востоке страны. В остальных регионах сильный "минус" не предвидится. А на Западе и Юге осадки будут чаще в виде мокрого снега, а при повышении температуры - дождя. В Киеве в декабре синоптики прогнозируют в дневное время температуру около нуля с небольшими колебаниями. Ночью же максимальное понижение до -6... -8 ориентировочно во второй половине месяца. Сильных осадков не предвидится.   Во Львове начало декабря будет холодным, но 4-5 числа ситуация кардинально изменится с приходом существенного потепления. На "плюсе" погода пробудет до середины месяца. После того ожидаются небольшие дневные и более существенные ночные морозы до -8 градусов. Конец месяца снова порадует потеплением. Осадки обещают быть умеренными.   А вот Харьков сильно заметет и заморозит в середине месяца. Первая половина декабря пройдет с незначительным минусом и осадками. А вот 16-21 числа синоптики обещают мощные снегопады и морозы до -15 в ночное время. К концу месяца снова потеплеет.   В Одессе в декабре синоптики обещают плюсовую температуру. Лишь в середине месяца вероятен ноль и небольшой "минус" в ночное время. Особо сильные осадки не предвидятся.  

Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
28 квітня о 1:03 розпочнеться 20-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Вербна неділя у 2024 році: що можна і що не можна робити 28 квітня
Вербна неділя у 2024 році: що можна і що не можна робити 28 квітня
Велике свято віруючі святкують за тиждень до початку Великодня У Вербну неділю існують не лише традиції, а й з....
Гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви будете сповнені енергії та рішучості Це чудовий час для початку ....
Любовний гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути особливу енергію у своїх відносинах Це чудовий де....
Найправдивіше ворожіння на майбутнє
Найправдивіше ворожіння на майбутнє
Щоб дізнатися, що чекає на вас у найближчому і далекому майбутньому, можна погадати Пропонуємо вам скористатис....
більше матеріалів




/-0,28652095794678-/ /-pc-/
Top