counter
Архів Повернутись назад 02 Жовтня 2020
2 Жовтня
Коронавірус Вчені розповіли про небезпечної мутації коронавируса Коронавірус SARS-CoV-2 здатний трансформуватися в 10 різних форм для проникнення в організм, встановили британські вчені з Інституту Френсіса Кріка. В ході експерименту фахівці з'ясували, що шипи коронавируса змінюються і стають більш чіпкими. Це дозволяє їм краще зв'язуватися з перебувають на поверхні клітин людини білком ACE2 і проникати в організм, пише 30 вересня FoxNews. «Це дуже складний процес взаємозв'язку рецепторів вірусу і здорової клітини в порівнянні з більшістю вірусних білків. Ні у грипу, ні у ВІЛ немає такого складного механізму проникнення », - зазначив один з авторів дослідження, науковий співробітник лабораторії університету Дональд Бентон. Крім того, вчені дізналися, що зміни шипів коронавируса відбуваються дуже швидко - в лабораторних умовах за 60 секунд. Однак, на думку експертів, в реальному житті процес займе більше часу. Відзначається, що коронавірус зазнає такі мутації, щоб захистити себе від виявлення антитілами організму. Фахівці сподіваються, що відкриття дозволить зрозуміти, чому вірус настільки заразний і як з цим боротися.
Коронавірус Чиновник поставив під сумнів прогноз ВООЗ в 9000 заражених на добу по Україні Як повідомляє РБК-Україна, начальник Головного управління Госпродпотребслужби в Києві Олег Рубан, що цифра прогнозованого українським офісом Всесвітньої організації охорони здоров'я в 9000 нових випадків на добу явно завищена.Цей прогноз ВООЗ дала на тлі зростання захворюваності COVID-19 в Україні. Цей підйом захворюваності пов'язаний із сезонними гострі респіраторні захворювання. Щодня ми будемо реєструвати антирекорд до березня місяця. Середній епідеміологічний період буде коливатися від 5000 до 7000 випадків на добу, і ця ситуація повністю відповідає природним властивостям даного збудника. Єдине завдання - підготувати ліжко-місця для хворих, підготувати інфекціоністів. Наступне - підготувати лабораторну мережу до досліджень, і третє, головне - це захист групи ризику. Якщо ці три речі будуть дотримуватися - епідемія пройде без зайвих втрат і контрольовано. Це (9000 випадків в день, - ред.) Дуже велика цифра, тільки при неконтрольованої ситуації. Але якщо будемо мати ситуацію, як сьогодні, то буде коливатися від 5000 до 7000, і це - антирекорди.
Дозвілля "Золота рибка" Яна Клочкова поділилася швидким рецептом успіху Бувають такі періоди, коли зовсім нічого не хочеться робити. Тоді з кожним днем нас все більше і більше огортає лінь. Мабуть, усім знайомий такий стан. До речі, він негативно позначається не лише на вас, а й на оточуючих. Чотирикратна олімпійська чемпіонка Яна Клочкова рекомендує позбавлятися ліні за допомогою мотивації. За лаштунками шоу "Хто зверху?" на Новому каналі дівчина поділилася своїми секретами успіху. "Кожна людина має свій життєвий шлях. Він наповнений усілякими успіхами і досягненнями, поразками й дрібними невдачами, щастям і гіркотою. Вважаю, що людині необхідно боротися за власне місце під сонцем, долаючи всі перепони на шляху", - сказала спортсменка. У Яни був не легкий шлях до численних перемог. Вона, як ніхто, знає смак успіху та поразки. Тому прислухатися до її порад потрібно кожному з нас. "Щоб досягнути бажаних цілей та висот, необхідно одержати незліченну кількість перемог. Але почати треба з себе!" - заявила дівчина.
Здоров`я Лікар розповів, у кого коронавірус ніколи не викличе ускладнень Коронавірус ніколи не викличе ускладнень у пацієнтів, які хворіють на нього безсимптомно. Про це розповів відомий ізраїльський лікар Євген Качман. Лікар також повідомив, коли потрібно приймати антибіотики при коронавірусі, і хто може лікуватися вдома. У випадку, якщо тест на коронавірус дав позитивний результат, потрібно звернутися до лікаря. Це дасть можливість зрозуміти, в якій формі протікає хвороба і чи потрібно лікування. "Якщо у людини зовсім нічого немає (а безсимптомних пацієнтів порядку 17-20%) - нічого робити не потрібно, потрібно просто сидіти вдома 10 днів в ізоляції. У нашій практиці не було випадків, щоб у безсимптомного хворого потім різко почали з'являтися ускладнення. Так не буває", - упевнений Качман. Для легкої форми коронавірусу (близько 20% випадків), антибіотики також не потрібні. Лікар каже, що антибіотикотерапія при коронавірусі в принципі не ефективна. Адже антибіотики діють на бактеріальну інфекцію, а COVID-19 - типове вірусне захворювання. Євген Качман додав, що антибіотики можуть бути рекомендовані тільки для лікування бактеріальних ускладнень основного захворювання. А ось близько 50% пацієнтів переносять коронавірус в середньотяжкій формі і з класичними симптомами - температурою, катаральними явищами, втратою смаку, нюху, розладом ШКТ. У цьому випадку пацієнтам треба медичне спостереження вдома і симптоматична терапія. Лише 5-7% пацієнтів переносять хворобу в тяжкій формі, маючи задишку, гіпоксію, ураження легенів понад 10-15%. Саме вони потребують госпіталізації та стаціонарного лікування.  Раніше ми писали, що захворюваність на коронавірус в Україні може досягти 9 тисяч випадків за добу.
Здоров`я Сезон грипу 2020: чи варто вакцинуватися від хвороби в умовах пандемії Щорічно сезон грипу розпочинається з перших днів жовтня. Лікарі це пояснюють різким перепадом температур і непристосованістю організму до холодів. Також саме восени експерти прогнозують посилення пандемії COVID-19, адже в прохолодну погоду люди значно частіше перебуватимуть у приміщеннях. Чи потрібно черкасцям робити вакцину від грипу під час пандемії та чим загрожує її відсутність, - дізнавалися журналісти “Про все”. На думку експертів, в умовах пандемії COVID-19 вакцинування від грипу вкрай важливе, адже одночасно хворіти грипом та коронавірусом може бути досить небезпечно. Одночасне інфікування коронавірусом та грипом збільшує ризик того, що пацієнт потребуватиме госпіталізації у відділення інтенсивної терапії або штучної-вентиляції легень. - Вкрай бажано вакцинуватися від грипу навіть зараз, в умовах коронавірусу. Не через нього, а через сезон захворювання, який щорічно розпочинається на початку жовтня. Вакцина від грипу не входить до обов’язково переліку щеплень в Україні, але дуже важлива для здоров’я і нормального перебігу хвороби, якщо людина все ж “підхопить” вірус, - зазначає директор департаменту охорони здоров’я Черкаської міськради Всеволод Кульчиковський.  Вакцинація від грипу рекомендована декретованим групам населення - медикам, педагогам, дітям до 5 років, вагітним, пацієнтам, які мають патології та хронічні хвороби, працівникам транспорту. Також щепитись слід військовим і працівникам служб швидкого реагування. Через те, що щеплення від грипу не фінансується державою, для українців воно платне. Орієнтовна вартість - від 500 гривень.  - У приватних лікарнях послуга щеплення - від 650 гривень і вище (залежно від ціни на вакцину). У Черкаську область вона ще не надійшла, тому точна ціна поки невідома. Точніше можна буде сказати лише з середини жовтня, коли вона буде в наявності у медзакладах Черкащини, - зазначає директорка департаменту охорони здоров’я Черкаської обласної державної адміністрації Лариса Кошова. Однак неофіційно медики розповідають: ціни в медзакладах різнитимуться, а впродовж жовтня-листопада - лише в рази підвищуватимуться.  Загалом рівень вакцинації в Україні суттєво знизився, особливо серед дітей. Про це в липні під час пресбрифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.
Суспільство Помічниця Трампа заразила сім'ю президента США У четвер, 1 жовтня, у прилетіла разом з Дональдом Трампом в Клівленд на теледебати радниці президента Сполучених Штатів Хоуп Хікс був отриманий позитивний результат тесту на коронавірус. Білий дім отримав повідомлення про це ввечері середовища (за місцевим часом). Трамп заявив, що чекає результату свого тесту. Те саме стосувалося і дружини Меланії. Трамп розраховує отримати результати пізніше ввечері або в п'ятницю вранці. «Ми з першої леді чекаємо результатів наших тестів. А поки ми почнемо процес карантину », - написав Трамп в Twitter в четвер увечері. У п'ятницю, 2 жовтня, вранці на сторінці Дональда Трампа в Twitter, яку він любить використовувати для комунікації, президент США заявив ,, що він і його дружина отримали позитивний тест на COVID-19 "Сьогодні перша леді і я дали позитивний результат на COVID-19. Ми почнемо карантин і процес одужання негайно. Ми пройдемо через це разом!" - написав він у Twitter. У свою чергу лікар президента розповів, що глава держави і його дружина почуваються добре, планують перебувати в Білому домі і виконувати свої обов'язки.
Політика Американські ЗМІ стверджують, що після дебатів Трамп здав позиції Після завершилися захворюванням президента США Трампа коронавірусів теледебатів з його основним опонентом Джо Байденом, американські ЗМІ активно проводять опитування громадської думки. Так, згідно з опитуванням телеканалу CNBC і компанії Change Research після перших передвиборних дебатів кандидат від Демократичної партії Джо Байден випереджає чинного президента Дональда Трампа. Більшість американців також вважають, що на дебатах краще себе проявив Байден. Про це повідомляє The Hill. Після дебатів Байдена підтримують 54% опитаних, чинного президента і кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа - 41%. При цьому 53% учасників опитування вважають, що на дебатах краще себе проявив Байден, 29% - що Трамп. Крім того, 45% респондентів заявили, що Трамп на дебатах виступив гірше, ніж очікувалося, про Байдена те ж саме думають 11%. Після дебатів тільки 2% опитаних змінили думку про те, за кого голосувати на президентських виборах. А 77% респондентів залишилися розчаровані організацією дебатів. Опитування громадської думки проходив 29-30 вересня, в ньому взяли участь 925 потенційних виборців, статистична похибка - 3,22 процентних пункту. Результати питань про передвиборних дебатах грунтуються на відповідях 796 потенційних виборців, похибка становить 3,47 процентних пункту. Нагадаємо, 30 вересня відбувся перший раунд дебатів Трампа і Байдена. Дебати майже відразу перетворилися в сварку між кандидатами в президенти.
Суспільство Росія почала черговий призов в Криму. Україна висловила рішучий протест Російська Федерація почала черговий призов на військову службу громадян України в окупованому Криму. Україна рішуче засуджує дії Москви, які порушують міжнародне гуманітарне право. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України. Як пояснюють у відомстві, міжнародне право забороняє Росії примушувати мешканців окупованого Криму служити в її збройних або допоміжних силах, а також чинити тиск і вести пропаганду для добровільного вступу до армії. "Від початку окупації Росія провела вже 11 кампаній, під час яких близько 25 тисяч осіб були незаконно призвані у Збройні сили РФ. Росія має припинити такі правопорушення та неухильно дотримуватись зобов’язань держави-окупанта", - наголосили в МЗС. У відомстві також закликають світову спільноту відреагувати на порушення міжнародного гуманітарного права та прав людини Росією в окупованому Криму. Нагадаємо, 1 жовтня в Росії, а також в окупованому Криму стартував призов на військову службу. Відповідний указ був підписаний російським президентом Володимиром Путіним. До російської армії планують призвати 135 тисяч осіб.
Коронавірус В Україні зафіксовано 4 633 нових випадки коронавірусної хвороби МОЗ повідомляє: В Україні зафіксовано 4 633 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19 — це антирекорд кількості нових хворих за добу. 2 жовтня (станом на 9:00) в Україні 217 661 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, із них 4 261 летальний, 96 591 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 4 633 нових випадки. Загалом проведено 2 337 942 тестування методом ПЛР. За добу одужало 2 193 пацієнти. Наразі коронавірусна хвороба виявлена: Вінницька область — 6 452 випадки; Волинська область — 8 325 випадків; Дніпропетровська область — 6 422 випадки; Донецька область — 3 650 випадків; Житомирська область — 6 265 випадків; Закарпатська область — 10 004 випадки; Запорізька область — 4 284 випадки; Івано-Франківська область — 13 968 випадків; Кіровоградська область — 1 141 випадок; м. Київ — 23 602 випадки; Київська область — 9 428 випадків; Львівська область — 20 826 випадків; Луганська область — 1 140 випадків; Миколаївська область — 3 369 випадків; Одеська область — 14 069 випадків; Полтавська область — 2 512 випадків; Рівненська область — 12 770 випадків; Сумська область — 4 677 випадків; Тернопільська область — 13 996 випадків; Харківська область — 19 588 випадків; Херсонська область — 1 250 випадків; Хмельницька область — 6 432 випадки; Чернівецька область — 14 787 випадків; Черкаська область — 4 295 випадків; Чернігівська область — 4 409 випадків. Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні. Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 2 жовтня до Центру надійшло 4 856 повідомлень про підозру на коронавірус. Загалом з початку 2020 року зареєстровано 284 500 повідомлень про підозру на COVID-19.  
Коронавірус Вчені підтвердили - діти і молоді переносять коронавірус легше, але є суперпереносчікамі Вчені Прінстонського університету, Університету Джона Хопкінса і Каліфорнійського університету, після проведених досліджень заявили, що найбільше поширюють інфекцію коронавируса маленькі діти і молоді люди, хоча самі хворіють в легкій формі або безсимптомно. Про це пише журнал Sciense. Вчені проводили дослідження в Індії - країні з однією з наймасовіших історій зараження коронавірусів. Досліджували в основному перехворіли пацієнтів. Всього досліджували 85 тисяч підтверджених випадків зараження COVID-19 серед 575 тисяч жителів на південному сході країни. Вчені з'ясували, що 71% заражених людей не передавали вірус через контакти з іншими людьми, але на вісім відсотків інфікованих припадали 60% нових випадків зараження. З'ясувалося, що у важких хворих летальний результат спостерігався через 6 днів після госпіталізації. В основному це були люди похилого віку від 50 років. Але діти і молодь, на частку яких припадає третина випадків COVID-19, виявилися особливо важливі для передачі вірусу серед населення. Тобто 10% населення опинилися відповідальні за дві третини нових інфекцій. Відповідно це діти і молоді люди. Як відомо, діти можуть хворіти без симптомів, але передавати інфекцію оточуючим.
Суспільство Від коронавируса помер відомий український лікар-інфекціоніст, який боровся з COVID У Тернопільській лікарні помер відомий український лікар Іван Венжіновіч. Медику було всього 50 років. До лікарні з коронавірусів доктор надійшов 29 вересня, а 1 жовтня помер від ускладнень COVID-19. Про це повідомили на сторінці районної лікарні в Facebook. Також сумну новину опублікували і на сторінці ЮНІСЕФ. "Він працював в інфекційному відділенні місцевої лікарні і з перших днів пандемії боровся з COVID-19 на передовій. Його робота рятувала життя, а особа і історія допомогли розповісти про героїчну боротьбу українських медиків з COVID-19 всій Україні і далеко за її межами", - йдеться в повідомленні. Відзначається, що лікар довгий час розповідав про те, наскільки не готова українська медична система до боротьби з коронавірусів. Також він зазначав, що сімейні лікарі дуже бояться заразитися коронавірусів від хворих пацієнтів. "Вони не відвідують пацієнтів, а дають консультації по телефону. Всі бояться заразитися коронавірусів", - говорив лікар про сімейних лікарів в Почаєві. У медика залишилася дружина і двоє дітей.
Політика Спікер Палати представників Конгресу США вважає негідною поведінку Трампа на дебатах і рекомендує Байдену відмовитися від повторних Спікер Палати представників Конгресу США, демократка Ненсі Пелосі виступила проти участі кандидата в президенти США від Демократичної партії Джо Байдена в наступних турах дебатів з нинішнім президентом Дональдом Трампом. За її словами Байден не повинен своєю присутністю легітимізувати той хаос, до якого вдається під час дебатів Трамп. Про це повідомляє The Hill. "Особисто я не думаю, що Джо Байден повинен вшановувати честю дебати з президентом, який не має зобов'язань щодо висловлення фактів, доказів, даних і принижує займану посаду", - сказала Пелосі. Вона підкреслила, що і раніше вважала недоцільним участь Байдена в дебатах з Трампом, оскільки допускала, "що може статися щось подібне". "Одного разу достатньо", - заявила Пелосі. У той же час представники Байдена заявили, що колишній віце-президент не залишив планів щодо участі в двох наступних запланованих раундах дискусії з нинішнім господарем Білого дому. Відзначимо, що другі дебати відбудуться 15 жовтня в Майамі, а треті - в Нешвіллі 22 жовтня. Нагадаємо, 30 вересня відбувся перший раунд дебатів Трампа і Байдена. Дебати майже відразу перетворилися в сварку між кандидатами в президенти.  
Кримінал На Херсонщині знайшли задушеним військового, у вбивстві підозрюють колегу Пригода сталася ввечері 1 жовтня в одному з сіл Каланчацького району, де було виявлено тіло 26-річного військовослужбовця з тілесними ушкодженнями. Попередня причина смерті - механічна асфіксія. Остаточну ж причину загибелі повинна встановити судово-медична експертиза. Працівники Кланчакского відділення поліції провели першочергові слідчі дії та з'ясували, що в скоєнні злочину обґрунтовано підозрюється 25-річний військовослужбовець. Попередньо встановлено, що між двома чоловіками виник конфлікт на ґрунті неприязних відносин, в результаті чого 25-річний чоловік задушив колегу. Зараз військовослужбовець затриманий в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.
Дозвілля оформление ленты  Тина Кароль рассказала о реакции сына на ее нового избранника Украинская поп-дива Тина Кароль недавно призналась, что уже чувствует себя готовой к новым отношениям и даже описала своего идеального мужчину. Кроме того, певица хотела бы завести второго ребенка и мечтает о дочке. Все эти темы она обсуждает со своим 11-летним сыном Вениамином от брака с покойным Евгением Огиром. Как призналась звезда в программе "Життя відомих людей", пока что мальчик воспринимает новости о возможном появлении сестрички или братика без особого энтузиазма. "Сестричку или вообще детей он пока что воспринимает так: они будут брать его вещи. Я думаю, мы дорастем до этого вопроса", — рассказала с улыбкой Тина. Она добавила, что сын более серьезно воспринимает появление мужчины в жизни звездной мамы. А она всегда готова его выслушать. "А вот мужчина… Здесь уже есть конкуренция. Мы поднимаем эту тему, он или не видит пока что человека, который, по его мнению и ощущениям, был бы сильнее него. Хоть он и маленький, но меряет, как мужчина. Я очень тонко смотрю на эти вещи и позволяю ему высказывать все свои мысли", — говорит Кароль. Артистка добавила, что уже готова строить новые отношения и снова влюбиться. "Я допускаю такую мысль. Очень сложно сейчас об этом говорить. Нужно влюбиться, чтобы реально это случилось. Я могу влюбиться, да. Время покажет, смогу ли я. Я сейчас такая серьезная, рассказываю это, а потом — не смогу", — призналась Тина. Напомним, после смерти мужа Евгения Огира от рака в 2013 году Тина Кароль долго оставалась одна, она сосредоточилась на воспитании сына и творчестве. Певица достроила загородный дом, который они обустраивали с мужем.
Коронавірус Комаровський розповів, скільки діб хворий на COVID може заражати інших Комаровський прокоментував інформацію, яку поширили ЗМІ про те, що хворі на коронавірус залишаються небезпечними для оточуючих протягом 90 діб. Деякі ЗМІ поширили інформацію про те, що перехворілий на коронавірус небезпечний для інших протягом трьох місяців. Лікар Комаровський спростовує цю інформацію у власному телеграм-каналі. Євген Комаровський поясняє, що людина, перехворіла на COVID, може заражати оточуючих лише протягом трьох тижнів від початку хвороби, тобто 21 день. Іноді трохи більше, але аж ніяк не 90 діб. “За даними ВООЗ та основних епідеміологічних організацій, інкубаційний період COVID-19 становить максимум два тижні, ще тиждень після нормалізації температури і самопочуття людина може бути заразна коронавірусом”, – написав Комаровський у телеграм-каналі. Лікар наголосив, що позитивний результат тесту ще не означає, що людина заразна. Оскільки після хвороби у тканинах дихальних шляхів можуть залишатися фрагменти вірусу. “…позитивний тест ПЛР не означає, що ви заразні. Саме тому виникають такі жахливі сумніви, коли тести ПЛР починають вимагати перед  польотом куди-небудь. Ось у вас зараз взяли тест – ви зараз здорові, але тест позитивний тому, що інфекція була три місяці тому”, – пояснив він. Комаровський вважає, що тестування на коронавірус перетворилось у глобальний бізнес-проєкт, який, з точки зору отриманих зисків, не йде ні в яке порівняння з вакцинацією.

Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Хороша фізична форма — це не лише запорука привабливості, а й відмінного настрою, здоров'я та удачі Спеціальне....
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
Постійні стреси часто призводять до того, що у нас зовсім не залишається енергії та сил Від цього псується нас....
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Спілкування з негативними людьми спустошує нас, знижує імунітет, викликає тривожність, занепад сил, впливає ви....
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
більше матеріалів




/-0,35751414299011-/ /-pc-/
Top