counter
Архів Повернутись назад 02 Вересня 2017
2 Вересня
Наука і технології Капсули Hyperloop побили власний рекорд швидкості На випробуваннях експериментальної швидкісної системи Hyperloop вдалося досягти швидкості 355 км/год. Попередній рекорд, який було встановлено іншою моделлю, протримався лише добу, інформує ВВС. Зокрема, транспортна система Hyperloop поміщає капсули в тунель з відкачаним звідти повітрям і намагається розігнати їх до дуже великої швидкості, щоб скоротити час у дорозі для вантажів і пасажирів. При цьому ентузіасти стверджують, що не за горами час, коли в капсулі вдасться розвивати швидкість до 1000 км/год. Відзначимо, що ідею розробляється нової транспортної системи Hyperloop першим запропонував у 2013 році глава компанії Tesla Ілон Маск. В околицях Лос-Анджелеса на спеціальному полігоні довжиною в милю минулого тижня пройшли перші випробування поїздів. Найшвидшим виявився потяг, який був побудований групою студентів з Німеччини.
Політика Трамп проведе саміт світових лідерів щодо реформи ООН Президент США Дональд Трамп на 18 вересня призначив світовим лідерам зустріч у Нью-Йорку, щоб обговорити реформу Організації об'єднаних націй (ООН). Про це повідомляє агентство Reuters. Світові лідери будуть запрошені на зустріч у Нью-Йорку, якщо підпишуть декларацію, що складається з десяти пунктів із закликом до Генсека ООН Антоніу Гутерреша почати ефективну реформу Організації об'єднаних націй. «Ми підтримуємо Генерального секретаря щодо внесення конкретних змін у систему Організації Об'єднаних Націй для поліпшення її роботи з гуманітарних питань, а також розвитку і підтримки мирних ініціатив», - сказано в проекті декларації. Раніше Дональд Трамп заявляв, що США більше всіх вкладають в ООН, надаючи 22% з 5,4 млрд доларів 2-річного бюджету організації і 28,5% бюджету на підтримку миру, що становить 7,3 млрд доларів.
Спорт Шевченко: Я не вважаю, що граю проти Луческу Головний тренер національної збірної України з футболу Андрій Шевченко на прес-конференц 1 вересня поділився своїми очікуваннями від матчу відбору на Чемпіонат світу-2018 проти збірної Туреччини, яку очолює румунський тренер Мірча Луческу, який раніше тренував донецький «Шахтар». «Це в жодному разі не буде гра Шевченка проти Луческу, це буде гра збірної України проти збірної Туреччини. Ми поважаємо турецьку збірну, як і великого тренера Мірчу Луческу, який довгий час пропрацював в Україні. Збірна Туреччини приїхала в Україну, маючи однакову з нами кількість очок. Вона, як і ми, веде боротьбу за путівку на Чемпіонат світу. Крім того, Мірча Луческу добре знає наших футболістів. Мені складно сказати, як турки гратимуть, ми будемо виходити зы свого плану на цю гру. У нас є незначна перевага, так як чемпіонат України проходить давно, а чемпіонат Туреччини тільки стартував недавно. Нам, щоб розраховувати на вихід з групи, необхідно вигравати всі матчі, що залишилися», - розповів Андрій Шевченко. Нагадаємо, матч між збірними України та Туреччини відбудеться сьогодні в Харкові, початок гри о 21:45.
Політика ЗСУ проведуть військові навчання у відповідь на «Захід-2017» У вересні Збройні Сили України одночасно з російсько-білоруськими навчаннями «Захід-2017» проведуть масштабні командно-штабні навчання «Непохитна стійкість - 2017» із залученням військ та оперативних резервів, повідомляє прес-служба Міноборони України. «З метою адекватного реагування на зовнішні загрози, зокрема пов'язані з проведенням російсько-білоруських навчань «Захід-2017», уточнено порядок підготовки ЗСУ в 2017 році. З 12 по 15 вересня цього року Збройні Сили України проведуть масштабні командно-штабні навчання «Непохитна стійкість - 2017». Метою таких зусиль є формування готовності армії до можливого загострення військово-стратегічної обстановки навколо України. Також буде проведено тренування сил і засобів територіальної оборони з розгортанням штабів територіальної оборони», - сказано в повідомленні. Як пояснив глава Міноборони України Віктор Муженко, також ці навчання необхідні для нарощування можливостей органами військового управління здійснювати управління військами під час перегрупування, ведення оборонних і бойових дій.
Політика оформление ленты  У представництві Росії у Вашингтоні спішно спалюють документи Співробітники торгового представництва Російської Федерації у Вашингтоні, яке за рішенням властей США має бути закрито до вечора 2 вересня, спішно спалюють на його задньому дворі документацію. Про це повідомляє американський журнал Foreign Policy. За кілька годин до цього робочий демонтував камери, встановлені на паркані навколо будівлі торгового представництва РФ у Вашингтоні. Як повідомляє видання, цілий день біля будівлі торгпредства Росії було дуже жваво: виїжджали і заїжджали автомобілі, а співробітники переносили великі пластикові мішки і коробки з речами. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що над будівлею російського консульства в американському Сан-Франциско з'явився стовп чорного диму. Співробітників пожежної служби на територію консульства не пустили, заявивши, що просто спалюють у каміні якісь непотрібні предмети.
Політика У Польщі заявили про право вимагати від Росії військові репарації Польща має право вимагати від Росії, як спадкоємиці СРСР, виплату військових репарацій, яка передбачена «ризьким миром», укладеним у 1921 році. Про це заявив депутат польського Сейму Ян Мосінський, повідомляє «Польське радіо». «Польща, бажаючи домогтися репарацій від Німеччини за збитки, завдані під час Другої світової війни, має повне право вимагати такі ж виплати і від Росії, які не було отримано після закінчення радянсько-польської війни в 1921 році. На той момент СРСР за Ризьким договором мав виплатити Польщі 30 мільйонів рублів золотом. Російська Федерація є законним спадкоємцем СРСР і повинна задуматися про те, що робити з Ризьким договором», - заявив Ян Мосінський. Ризький договір між Польщею і СРСР було укладено 18 березня 1921 року після закінчення радянсько-польської війни. За цим договором Радянський Союз мав виплатити Польщі 30 мільйонів рублів золотом за її внесок у господарське життя Російської імперії, а також передати Польщі майно на суму 18 мільйонів рублів.
Економіка Лоукост Ernest Airlines відкрив рейси в Італію з Києва і Львова Авіакомпанія-лоукост Ernest Airlines (Італія-Албанія) анонсувала початок польотів з МА "Київ" (Жуляни) і МА "Львів". Про це сказано на сайті авіакомпанії avianews.com. У цьому році авіакомпанія Ernest Airlines почне польоти з Києва в Бергамо і Неаполь, а зі Львова в Бергамо, Венецію і Неаполь. Перший рейс з Києва в Бергамо буде 4 грудня, а в Неаполь - 9 грудня. Польоти будуть виконуватися по понеділках і суботах, а в період новорічних свят авіакомпанія додасть третій рейс по середах. Рейси зі Львова до Бергамо почнуться з 20 жовтня, а до Венеції і Неаполь з 8 грудня. За всіма трьома напрямками польоти будуть виконуватися по п'ятницях і неділях. Квитки на ці рейси вже є в продажу за ціною від 50 євро в однин бік або від 100 євро в обидва боки. В цю ціну входить перевезення тільки ручної поклажі вагою до 10 кілограм і з габаритами до 55х35х25 см.
Політика У Росії жорстко відреагували на вимогу Польщі про репарацію Сьогодні, 2 вересня, члени польської правлячої партії «Право і справедливість» висловилися про те, що Польща буде домагатися військових репарацій не тільки від Німеччини, а й Росії. Так, депутат Ян Мосінський заявив, що репарації треба вимагати і від Німеччини, і від Росії. Депутат нагадав, що в 1921 році СРСР і Польща підписали Ризький договір, який передбачав виплату Польщі 30 мільйонів рублів золотом, але ці гроші ніколи не були виплачені. Однак перший заступник голови комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Дмитро Новіков вважає, що Росії не варто відповідати на цю ініціативу польського депутата. А російський сенатор Олексій Пушков заявив, що ніяких репарацій від Росії Польща ніколи не отримає. «Ніяких репарацій від Росії Польща ніколи не отримає. Ніяких прав на репарації у Польщі немає. Їй навіть не варто починати цю заздалегідь програну партію», - заявив Пушков.

4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
більше матеріалів




/-0,61038112640381-/ /-pc-/
Top