counter
Архів Повернутись назад 02 Липня 2017
2 Липня
Політика Протести в Лондоні: активісти вимагають відставки уряду Мей У Лондоні пройшов марш проти політики прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей, у ньому взяли участь кілька тисяч чоловік. Учасники акції вимагали відставки британського уряду. Про це повідомляє «Радіо Свобода». У руках учасники акції несли плакати із закликами відмовитися від політики скорочення держвидатків - починаючи від сфери охорони здоров'я і закінчуючи правоохоронними органами. На Парламентській площі перед демонстрантами виступив лідер опозиційних лейбористів Джеремі Корбін, який назвав програму уряду Британії особливо жорстокою щодо найбідніших верств населення. Невдоволення урядом Терези Мей посилилося на тлі нещодавніх терактів у Великобританії. Крім того, згідно з проведеними опитуваннями, багато британців хотіли б проведення повторного референдуму щодо виходу Британії зі складу Євросоюзу.
Політика Військові моряки повернуть Україні Крим, - Парубій Українські військові моряки повернуть окупований Росією Крим Україні. Про це йдеться в тексті привітання з Днем Військово-Морських Сил України спікера українського парламенту Андрія Парубія, опублікованого на сайті Верховної Ради. «Упевнений, що українські військові моряки прийдуть до Криму, повернуть його Україні, відновивши наші військово-морські бази на всьому Кримському півострові», - підкреслив спікер Верховної Ради України. Андрій Парубій згадав подію з історії ВМФ України, яка відбулася влітку 1992 року. «21 липня 1992 року капітан 2-го рангу Микола Жибарев, капітан 3-го рангу Олег Шитіков і капітан-лейтенант Василь Горобець, що прийняли присягу на вірність Україні, зустрілися з особовим складом корабля СКР-112, закликавши моряків підняти на судні український прапор і перейти до новостворених ВМС України. Однак росіяни не захотіли відпустити корабель СКР-112. Почалося переслідування і перестрілка між кораблями. Але завдяки мужності і відданості присязі СКР-112 підняв український прапор і перейшов до складу ВМС України. Ця подія стала символом народження нового військового флоту України», - сказав Андрій Парубій.
Події Розвідка: військові ЗС Росії руйнують будинки кримчан Окупаційне керівництво Росії в Криму нарощує заходи щодо подальшого розвитку військової інфраструктури на півострові, порушуючи при цьому майнові права цивільного населення, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України. За даними відомства, в населеному пункті Любимівка підрозділи збройних сил Росії проводять інженерні роботи по розширенню військового містечка радіотехнічного полку. При цьому повністю ігноруються права місцевого населення на володіння земельними ділянками, здійснюється руйнування їх приватних будівель. У відповідь на звернення людей щодо протиправних дій військових так звана «влада» заявляє про незаконне оформлення прав власності на ці земельні ділянки, а документи, видані до окупації Криму, називає недійсними.
Суспільство оформление ленты  В Одесі вишикувалися бойові кораблі. З'явилися вражаючі фото Бойові кораблі Військово-морських Сил і морської прикордонної служби України пришвартувалися біля причалів морського вокзалу в Одесі напередодні святкування Дня флоту України 2 липня. Очолює ескадру фрегат «Гетьман Сагайдачний», найбільший український військовий корабель, здатний виконувати завдання у відкритому морі. Також біля причалів пришвартовані середній десантний корабель «Юрій Олефіренко», ракетний катер "Прилуки", артилерійський катер "Скадовськ", бронекатер «Аккерман», санітарний катер «Сокаль» та навчальний катер «Почаїв». Сьогодні в Одесі з нагоди свята заплановано масштабну програму, в ході якої городяни і гості зможуть познайомитися з військовими кораблями, побачити парад моряків, яхтову регату і святковий концерт.
Події Двоє бійців ЗСУ загинули, підірвавшись на міні біля Пісків Двоє військовослужбовців Збройних Сил України минулої доби загинули в результаті підриву на міні в районі Пісків Донецької області. Про це на брифінгу 2 липня повідомив спікер Міноборони України з питань АТО Олександр Мотузяник. «За минулу добу в зоні АТО в результаті бойових дій двоє бійців Збройних Сил України загинули. Це сталося в результаті підриву на міні в районі населеного пункту Піски. Ще троє українських військовослужбовців отримали поранення і бойові травми», - повідомив спікер з питань АТО. Також Олександр Мотузянік повідомив, що найскладніша ситуація 1 липня зберігалася на Маріупольському напрямку, де зафіксовано вісім обстрілів, п'ять з них із важкої зброї. Бойовики випустили по позиціях ЗСУ понад 100 снарядів. На Донецькому напрямку відбулося 13 обстрілів. На Луганському напрямку ворог порушував режим тиші чотири рази.
Політика Проти затриманого в Італії бійця НГУ дав свідчення французький журналіст МВС і Нацгвардія України стурбовані арештом в Італії заступника командира взводу батальйону НГУ ім. Кульчицького Віталія Марківа, затриманого за підозрою у вбивстві італійського фоторепортера Андреа Рокелле під Слов'янськом у 2014 році. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України. «За свідченнями журналіста з Франції щодо обставин загибелі в 2014 році в зоні АТО італійського та російського журналістів, прокуратурою міста Павія відкрито кримінальне провадження, в рамках якого французький журналіст вказав, що смерть журналістів відбулася в результаті застосування зброї підрозділом Нацгвардії України, в якому служив Віталій Марків. У рамках своїх свідчень журналіст надав слідству відеоряд», - сказано в повідомленні. За даними українського слідства, загибель двох журналістів під Слов'янськом в 2014 році відбулася внаслідок артилерійського обстрілу з боку бойовиків. Зараз Генпрокуратура України в рамках міжнародно-правового співробітництва проводить заходи щодо встановлення всіх обставин затримання Віталія Марківа.
Події Масове отруєння: У Києві призупинили роботу 30% ресторанів За результатами перевірки Держпродспоживслужби Києва 30% закладів громадського харчування тимчасово припинили діяльність для проведення санітарних заходів і усунення недоліків. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Києві. «Основною метою перевірок було дослідити санітарний стан приміщень закладів громадського харчування, чи утримуються вони в чистоті. Також перевірялася наявність медичних книжок у персоналу закладів», - повідомили в прес-службі Держпродспоживслужби Києва. Перевірки почалися після масового отруєння людей у київському «Суші Ленд» 28 червня. Підприємство ТОВ «Суші Ленд Євразія», з яким пов'язані отруєння, тимчасово припинило свою діяльність. Станом на 1 липня кількість захворювань на гостру кишкову інфекцію вже становить 34 випадки. За даними лабораторних досліджень, можливим етіологічним фактором є збудник сальмонельозу.
Події Шкода, що не вижив: з'явилися деталі ліквідації в АТО російської ДРГ Метою українських військовослужбовців під час спецоперації біля Сіверського Дінця був командир окремої розвідроти 4-й ОМБр бойовиків Олександр Щерба, більшt відомий як інструктор Алекс. Про це у Facebook написав журналіст Андрій Цаплієнко. «Щерба - він же інструктор Алекс - був ліквідований під час операції при спробі збройного опору. Коли диверсійна група бойовиків була взята в кільце, їм запропонували здатися, проте Щерба чинив озброєний опір. При цьому він професійно прикрився 18-тирічним пацаням з міста Ровеньки Олександром Суконіним. Про їх вишкіл говорить те, що обидва були вже поранені, але вели бій до тих пір, поки не були знищені. Щерба дуже багато і дуже багатьох знав. Близький соратник Гіркіна, постачальник зброї. Можна сказати, що саме Щерба, а не рожевощокий Агеєв був метою наших розвідників, шкода, що не вижив», - написав Андрій Цаплієнко. Нагадаємо, 28 червня в зоні АТО була ліквідована ворожа ДРГ - у полон потрапили чотири терористи, в тому числі 22-річний росіянин, військовий-контрактник з Алтайського краю Віктор Агеєв.
Політика У Кабміні складуть реєстр організаторів, що запрошують артистів-порушників з РФ Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко запропонував створити реєстр осіб, які запрошують в Україну російських виконавців-порушників, які раніше з концертами відвідували окупований Росією Крим. Про це В'ячеслав Кириленко написав у своєму Twitter. «За два останні дні Служба безпеки України і прикордонники не пустили в Україну сім співаків з Росії. Може, вже настав час спитати з тих, хто цих виконавців-порушників так наполегливо запрошує до України?!!!»- написав віце-прем'єр-міністр. Разом з тим В'ячеслав Кириленко запропонував ужити відповідних заходів: «Зараз необхідно створити реєстр організаторів, які запрошують з Росії на концерти в Україні порушників українського законодавства, щоб за такими активними діячами стежити особливо уважно».
Спорт Кубок конфедерацій: Португалія обіграла Мексику в матчі за «бронзу» 2 липня на Кубку конфедерацій-2017 у Москві відбувся матч за третє місце, в якому збірна Португалії насилу обіграла збірну Мексики. Основний час цього матчу проходив у рівній боротьбі, а в основний час збірні обмінялися голами. Спочатку вперед вийшли мексиканці, гол у свої ворота забив Нету. Однак у компенсований час другого тайму португальці змогли перевести гру в овертайм, відзначився Пепе. Овертайм почався з переможного гола збірної Португалії, Сілва реалізував пенальті. Заключні 15 хвилин гри збірна Португалії провела вдесятьох, однак і мексиканці не дограли зустріч у повному складі. В результаті португальська збірна зуміла втримати мінімальну перевагу в рахунку. Португалія - ​​Мексика - 2:1. Голи: Пепе, 90+1, Адрієн Сілва, 104 (пенальті) - Нету, 54 (автогол)
Події СБУ спіймала «мінера» київського метро: розповідав, що йому заплатили з РФ У неділю, 2 липня, співробітники СБУ затримали чоловіка, який підозрюється в скоєнні анонімних дзвінків про замінування станцій метрополітену Києва. Про це повідомляє прес-служба СБУ. «2 липня в другій половині дня на телефон спецлінії «102» надійшло анонімне повідомлення про замінування столичних станцій метро  Оболонь» і «Мінська». Через годину знову від ті\ї ж людини надійшло повідомлення про замінування ще двох інших станцій у Києві - «Майдан Незалежності» і «Площа Льва Толстого». Співробітники СБУ оперативно встановили місцезнаходження «мінера» і затримали його в одному з сіл під Києвом. Затриманий чоловік заявив, що за вчинення цього злочину йому заплатили з Росії. За даним фактом відкрито кримінальне провадження», - повідомили у відомстві. Нагадаємо, сьогодні через анонімні дзвінки на наявність вибухівки перевіряли чотири станції київського метрополітену - «Оболонь», «Мінську», «Майдан Незалежності» і «Площу Льва Толстого». Зараз метро працює в штатному режимі.

4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
більше матеріалів




/-0,64369893074036-/ /-pc-/
Top