counter
Архів Повернутись назад 02 Лютого 2017
2 Лютого
За кордоном Громадянин України вперше поїде на навчання в NASA Українець вперше вирушить на літню освітню програму НАСА в Силіконовій долині. Про це заявив посол Singularity University в Україні Ігор Новіков. Щоліта на території закритого парку NASA під егідою Університету Сингулярності, Google і NASA проходить освітня програма Global Solutions Programm. Мета програми полягає в тому, щоб зібрати 80 осіб з усієї планети світу і дати їм можливість, гроші і знання для роботи над проектами, які можуть вплинути на життя людини протягом наступних десяти років. За всю історію програми в ній не було жодного громадянина України. Українське представництво Університету Сингулярності вперше відправить на навчання українця, у якого є бажання поїхати, який володіє базовою англійською мовою, його вік ледь перевищує 21 рік і в нього є намір повернутися назад в Україну.
Політика Порошенко пообіцяв провести референдум про членство України в НАТО Президент України Петро Порошенко заявив про готовність провести референдум про перспективи членства України в НАТО, передає Інтерфакс-Україна. «Чотири роки тому тільки 16% підтримували ідею вступу України в НАТО. Зараз - 54%. Як Президент, я керуюся думкою мого народу - я проведу референдум про перспективи членства України в НАТО», - сказав він в інтерв'ю німецькому виданню Berliner Morgenрost. Порошенко запевнив, що якщо ідея членства в НАТО буде підтримана більшістю українців, то він зробить усе можливе, щоб домогтися членства в Альянсі. Згідно з результатами проведеного фондом «Демократичні ініціативи» спільно з соціологічною службою Центру Разумкова соцопитування, станом на кінець 2016 року найкращим для України варіантом гарантування безпеки 44,1% респондентів назвали вступ до НАТО, 26,4% - позаблоковий статус України, 6,4 % - військовий союз з Росією та іншими країнами СНД, 3,9% - військовий союз із США.
За кордоном Міноборони РФ висловило протест українському аташе через інцидент у Чорному морі Міністерство оборони РФ у середу ввечері запросило українського аташе з питань оборони в Росії для вручення військово-дипломатичної ноти протесту у зв'язку з небезпечним обльотом літаком ВМС України бурових вишок у Чорному морі, які РФ анексувала разом із Кримом, передає Інтерфакс-Україна. «У переданої ноті особливо відзначено, що дії українського літака розцінюються як провокаційні», - заявив офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков. За даними російського військового відомства, український літак Ан-26 нібито летів на «гранично низькій висоті, що створило загрозу безпеці для їхнього персоналу та обладнання». Нагадаємо, що 1 лютого над Одеським газовим родовищем у Чорному морі літак ВМС України Ан-26 був обстріляний зі стрілецької зброї з борту малого протичовнового корабля Чорноморського флоту РФ. У штабі Чорноморського флоту РФ спростували повідомлення про обстріл українського літака ВМС Ан-26.
За кордоном У НАТО відмовилися від переговорів з Україною щодо європейської системи ПРО - WSJ У НАТО тимчасово заморозили переговори з українськими офіційними особами щодо розміщення системи протиракетної оборони в сусідній Румунії, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на західних чиновників. За даними авторитетної американської газети, рішення про припинення діалогу з Україною щодо ПРО було прийнято в зв'язку з тим, що «альянс перебуває в скрутному становищі» стосовно Росії. А залучення України в створювану в Європі систему ПРО може спровокувати різко негативну реакцію Росії. WSJ пише, що всередині Альянсу обговорюються шляхи розширення діалогу з Росією. При цьому деякі чиновники вважають, що Трамп прагне до тіснішої співпраці НАТО з Москвою. Однак, як повідомляє газета, ескалація бойових дій на сході України ускладнює зусилля Брюсселя і Вашингтона переглянути відносини з Росією.
Події оформление ленты  Вночі російські найманці обстріляли Авдіївку: шість будинків зруйновані У ніч на четвер, 2 лютого, російсько-окупаційні війська з артилерії обстріляли житлові квартали Авдіївки Донецької області, зруйновано шість будинків, заявили в обласному управлінні Національної поліції України. «Вранці о 3:40 бойовики завдали нових артудари по Авдіївці. На цей час інформації про загиблих і постраждалих немає», - заявили в поліції. Повідомляється, що на вул. Франко, 15 і 17 від вибуху снаряда загорівся гараж, другий снаряд потрапив у дах. Також постраждали будинки на вулицях Парковій, 8 (раніше Фурманова), Колосова, 223, Чернишевського, 17, Нечаєва, 16 (автомагазин, зруйнований 2-й поверх), Абрикосовій, 13, Чепіжного, 18 і 20. За цими фактами порушено кримінальні провадження за ст. 258 «Терористичний акт» Кримінального кодексу України. Авдіївка перебуває під обстрілом бойовиків з 29 січня. Внаслідок обстрілу з боку російських найманців місто повністю знеструмлене, немає води, опалення аварійне.
За кордоном «Найгірший розмова за день»: Трамп посварився з прем'єром Австралії під час телефонної розмови Президент США Дональд Трамп вибухнув різкою критикою на адресу прем'єр-міністра Австралії Малькольма Тернбулла через угоду про біженців, повідомляє The Washington Post. За інформацією видання, під час телефонної розмови в суботу, 28 січня, між Трампом і Тернбуллом сталася сварка. Приводом стали спроби Австралії підтвердити, що США будуть виконувати взяті на себе зобов'язання з прийому 1250 біженців з австралійського центру. «Це найгірша угода в історії», - заявив Трамп. Повідомляється, що американський президент повісив трубку на 25-й хвилині розмови, незважаючи на те, що переговори мали тривати годину. Якоїсь миті президент США навіть сказав, що це була «найгірша розмова за день». Трамп, який напередодні підписав указ про тимчасову заборону на в'їзд для громадян семи мусульманських країн, поскаржився, що ця угода «вб'є його» в політичному сенсі, і звинуватив Австралію в прагненні направити в США «наступних бостонських терористів». Це був п'ятий дзвінок Трампа 28 січня. До цього він встиг переговорити з лідерами Японії, Франції, Німеччини та Росії.
Події оформление ленты  СБУ затримала терориста «ДНР», який планував підірвати залізничні колії в Харківській області У Харківській області працівники Служби безпеки України затримали терориста «ДНР», який за завданням російських кураторів повинен був здійснити низку терактів і диверсій, повідомили в прес-центрі СБУ. За даними української спецслужби, в Харківську область 27-річний бойовик повернувся з тимчасово окупованих територій через Росію. За завданням своїх кураторів він мав підірвати залізничні шляхи, що ведуть до Донецької області, а також стратегічно важливі об'єкти паливно-енергетичного комплексу. Правоохоронці затримали диверсанта в м. Донець Балаклійського району, у нього вилучили 1,2 кг тротилу, майже 0,5 кг пластиду, дві ручні осколкові гранати РГН, засоби ініціювання вибуху, а також картографічні та фотоматеріали із зазначеними на них об'єктами для здійснення терактів. За даними слідства, чоловік на початку 2014 року брав участь у захопленні будівлі Харківської ОДА, а також у побитті патріотично налаштованих активістів. У квітні 2014 року виїхав до Слов'янська, де добровільно вступив до лав окупаційних сил, якими керував терорист Гіркін. Протягом 2014-2016 років у складі бандформування «Спарта» брав участь у бойових діях проти ЗСУ.
Політика оформление ленты  Жириновський мріє знищити Україну: «Бійтеся! Знищу! Ніякої України не буде!» Відомий своїми радикальними політичними заявами одіозний лідер Ліберально-демократичної партії Росії Володимир Жириновський заявив, що в разі перемоги на президентських виборах у Росії за «три дні вирішить проблему України», заарештувавши «і знищивши всіх». Про це він заявив під час одного з ток-шоу на телеканалі "Росія-1". При цьому російський політик вважає, що Росія не досить використовує свої людські ресурси для перемоги над Українським урядом. "Оголосити призов добровольців. Скільки бовтаэться людей у ​​нас, які в армії були, всі ці афганці, які на Кавказі воювали... Я вам обіцяю, що через три дні після в'їзду в Кремль над Україною все закінчиться, буде повна тиша, і всіх візьмемо, візьмемо весь український уряд. Бійтеся! Знищу! Всіх знищу! Ніякої України не буде! І тільки військовим шляхом", - вигукував Жириновський. Ведучі програми робили слабкі спроби зупинити політика, але у них це не вийшло.  
Економіка оформление ленты  Українці продовжують виїжджати на заробітки в ЄС і Росію: більшість на сезонні роботи Українці продовжують виїжджати на заробітки в ЄС і Росію. Більшість працює фізично, а не інтелектуально. Про це на прес-конференції 2 лютого заявив директор соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович, передає кореспондент АСН. «Ми провели опитування в кінці грудня 2016 року. 436 гастарбайтерів, з тих, хто за останні 5 років побували на заробітках за кордоном. Третина цієї вибірки - це люди, які саме в 2016 році побували за кордоном на заробітках. Опитування показало, що 70% - це сезонні «заробітчани», тільки 15% - працюють за кордоном на постійній основі», - заявив він. Українці можуть працювати за кордоном довго, але переважна більшість все-таки працює сезонно: «Працюють, як правило, на короткострокові періоди і саме в Росію їздять на заробітки на короткі терміни. А в ЄС - на більш тривалий час. Переважно молодь з вищою освітою їздить на більш тривалі періоди для роботи за кордон», - додав він. Куди ж їздили наші українці для роботи за кордоном. «Так, 30% або кожен третій побоявся розповісти, куди він їздив на заробітки, не «захотіли розкривати карти», - підкреслив соціолог. При цьому - 36% сказали, що були на заробітках у Польщі, 25% - у Росії, 5% - в Чехії, 5% - у Німеччині, 3% - в Італії, 2% - в Португалії, Іспанії, Туреччині, 1% - в Єгипті, ОАЕ, Фінляндії і незначна кількість у США або інших країнах. Якими роботами займаються українці за кордоном? 43% - будівництвом і ремонтом 23% - сільськогосподарські роботи (збір фруктів, овочів), 10% - робота на дому (прибирання, приготування їжі), 5% - догляд за людьми похилого віку та інвалідами, 3% - ІТ-сфера (програмісти , системні адміністратори), 3% - робота з дітьми, 3% - ресторанний бізнес, 2% - окремий бізнес, офісний працівник, менеджер, медичний персонал. «На жаль, у трійці лідерів основних робіт - це фізична праця... А інтелектуальна займає незначні показники», - констатував він. У свою чергу, президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник додав: «У нашій асоціації ми переконані, що трудові мігранти є важливим фактором фінансової стабільності в непростих нинішніх умовах, адже, за нашими даними, з 2011 по 2015 р. трудові мігранти перерахували в Україну близько $35 млрд», - сказав він. Тільки за перші три квартали 2016 року, за даними НБУ, близько $4 млрд. «Не варто забувати, що не всі суми Нацбанк може контролювати, адже основна частина надходить в Україну готівкою», - зазначив він.
Економіка Бензин і дизпальне у лютому подорожчають ще майже на 1 грн - експерт Від початку року ціни на пальне зросли на 50-70 коп. за літр, і в перебігу найближчого тижня-двох бензин і дизельне пальне подорожчають ще на 50 коп. - 1 грн. Про це 2 лютого під час прес-конференції заявив директор консалтингової групи «А 95» Сергій Куюн, повідомляє кореспондент АСН. Основною причиною такого подорожчання, на думку експерта, є рішення країн ОПЕК про зниження видобутку нафти, яке було прийнято в кінці листопада 2016 року і призвело до підвищення ціни на нафту з 50 до 55 доларів за барель. «Тоді в грудні на ці події відреагував оптовий ринок нафтопродуктів, який виріс на близько 13%. Однак роздріб, всупереч очікуванням, не продублював цю динаміку. Тепер ми бачимо подорожчання», - сказав Куюн. Також на підвищення ціни вплинули, зміни до податкового Кодексу,  які набрали чинності з 2017 року, якими було ліквідовано акциз з роздрібних продажів пального і збільшений базовий акциз на нафтопродукти. «Нелегальна частина ринку, яка не платила роздрібний акциз, а це близько 50% ринку, виявилася в ситуації коли була змушена купувати нафтопродукти вже на загальних підставах. Несплата такого акцизу дозволяла працювати з більш низькою ціною, проте після зазначених змін ціни на цій частині ринку теж почали підніматися», - уточнив експерт.
Події Російські найманці обстріляли власні позиції біля Саханки й Авдіївки, є загиблі - ГУР Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російсько-окупаційні війська обстрілюють власні позиції, серед окупантів є поранені і загиблі. За даними ГУР, в Авдіївській промзоні артилерійські підрозділи 11 окремого механізованого полку (Донецьк) 1 АК ЗС РФ обстріляли позиції передових підрозділів свого полку. В результаті отримали поранення семеро військовослужбовців. В районі Саханки з мінометів обстріляли передові позиції 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ. В результаті загинули двоє і поранено більше десяти військовослужбовців. Також, за даними ГУР, російське командування наказало розгорнути в лікарнях і госпіталях додаткові ліжко-місця в зв'язку з ростом кількості убитих і поранених. Крім того, як повідомили в розвідці, на Авдіївський напрям прибула знімальна група російського пропагандистського телеканалу Life.ru. Їх супроводжують російські військові. Мета візиту на рубежі - зйомки пропагандистських сюжетів для звинувачення українських військових в обстрілі цивільних об'єктів.
Суспільство Обстріл літака Ан-26 над Чорним морем кваліфікували як замах на вбивство Військова прокуратура Південного регіону України розпочала кримінальну справу за фактом обстрілу транспортного літака Ан-26 з попередньою кваліфікацією ст. 115 ч. 2 (замах на вбивство двох або більше осіб при обтяжуючих обставинах) КК України. Про це інформує прес-служба прокуратури, передає 112 Україна. «Під час огляду літака було виявлено пошкодження у вигляді трисантиметрового кульового отвору, що може говорити про наслідки обстрілу зі стрілецької зброї», - сказано в повідомленні. Військова прокуратура провела огляд літака, зафіксувала пошкодження, готується призначення експертиз, проводяться інші слідчі дії. Нагадаємо, вчора під час тренувального польоту в морській економічній зоні України з захоплених Росією бурових платформ був обстріляний транспортний літак ВМС Збройних Сил України Ан-26.
Економіка У 2017 році в Україні автомобільного газу буде продано більше, ніж бензину За підсумками 2016 року кількість проданих літрів скрапленого газу зрівнялася з кількістю проданих літрів бензину. Про це 2 лютого під час прес-конференції заявив директор консалтингової групи «А 95» Сергій Куюн, передає кореспондент АСН. «Цей показник не характерний навіть для провідних країн - споживачів газу. Україна є одним з лідерів із споживання скрапленого газу в світі, я думаю, що ми входимо в 5-6 найбільших країн. А з транспорту ці позиції ще вищі. Я думаю, що в 2017 році газу буде продано більше, ніж бензину», - вважає експерт. Він додав, що така ситуація склалася через економічну кризу, яка призвела до суттєвої різниці між вартістю скрапленого газу та бензину - зараз це в 2,5 разу. «Привабливість скрапленого газу зберігається при його вартості вдвічі дешевше, ніж бензин. Сьогодні ми бачимо, що ціна бензину в середньому 25 грн за літр, газ коштує 10 грн за літр. Тобто він дешевший в два рази, а в 2,5 разу. І саме це зумовлює подальшу популярність і подальший перехід автомобілістів на газ», - сказав Куюн. До того ж, зі слів експерта, через збільшення поставок газу в грудні, а також через сезонне зниження споживання взимку ціна на «блакитне» паливо в січні знизилася з 13 до 10-11 грн за літр. «І я думаю, що на такому рівні вона збережеться як мінімум до кінця зими», - додав він.
Суспільство У Криму Росія переслідує адвокатів і утискає свободу слова - Кислиця Окупаційна адміністрація Росії в Криму почала тиск і переслідування адвокатів, які захищають кримських татар, а також постійно створює загрози для безпеки журналістів. Про це повідомляє делегація України на 1276-му засіданні Комітету міністрів Ради Європи в середу, 1 лютого, передає Інтерфакс-Україна. За інформацією прес-служби Постійного представництва України при Раді Європи, від імені України на засіданні виступив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця. Посилаючись на дані Українського інституту масової інформації, зазначено, що в Криму було зафіксовано понад 300 випадків порушень свободи вираження поглядів, зокрема на журналістів і медіа. Українська делегація закликала Раду Європи вжити заходів, щоб змусити Російську Федерацію припинити тиск на адвоката Миколу Полозова, зняти звинувачення і звільнити адвоката Еміля Курбедінова, журналіста Миколу Семену та інших осіб, які переслідуються за неприйняття окупації РФ, захист прав людини і професійну діяльність журналіста.
Політика Шлапак розповів, коли «ПриватБанк» буде готовий до продажу Націоналізований наприкінці минулого року «ПриватБанк» буде готовий до продажу тільки після вирішення питання з проблемними активами. Про це повідомив голова правління банку Олександр Шлапак на прес-конференції в Києві. Він нагадав, що це рішення - в компетенції уряду, але, з його точки зору, банк поки не готовий до продажу, в зв'язку з наявністю «портфеля з 200 млрд активів, з яких 170 млрд активів надзвичайно поганих». «І потрібно вирішити, що з ними далі робити, тільки після цього можна буде говорити про якийсь продаж», - зазначив Шлапак. За його словами, в період становлення націоналізації «ПриватБанку» установа втратила майже 30 млрд грн своїх пасивів. «Ми розпочали реалізацю першого етапу, він був дуже важливий для нас. Оскільки в період турбулентності ми втратили майже 30 млрд своїх пасивів. Наше завдання було стабілізувати ситуацію в банку, повернути клієнта в банк», - розповів банкір. Шлапак підкреслив, що зараз «вирівнялась ситуація» з поточними і депозитними рахунками юридичних осіб. Крім того, він зазначив, що на депозити фізичних осіб діє 100-відсоткова гарантія держави. «Я вважаю, що вона існує, оскільки закон прийнятий Верховною Радою», - сказав Шлапак.
Суспільство Директору ДП «Миколаївський морський торговельний порт» висунули підозру в корупції Генпрокуратура України повідомила про підозру у зловживанні службовим становищем в.о. ДП «Миколаївський морський торговельний порт». Про це інформує прес-служба ГПУ. Досудовим розслідуванням було встановлено, що нинішній в.о. директора ДП «Миколаївський морський торговельний порт» уклав з кількома підприємствами договори про встановлення права сервітуту на користування залізничними шляхами державного підприємства довжиною 8291,4 п м, щоб уникнути процедури узгодження договорів оренди з Уповноваженим органом управління та заниження в інтересах зазначених товариств плати за користування шляхами. Своїми діями підприємству ДП «Миколаївський морський торговельний порт» та державі було завдано збитків на суму понад 4 мільйони гривень. Слідчі повідомили про підозру в.о. директора ДП «Миколаївський морський торговельний порт» у вчиненні кримінального правопорушення, яке передбачене ст. 364 ч.2 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Сьогодні - День бабака. Вгадуємо, якою буде весна Сьогодні, 2 лютого, в США і Канаді відзначається День бабака. Вважається, що цього дня можна дізнатися, якою буде зима і весна, поспостерігавши за тінню маленького звірка, який вилазить зі своєї нори. Якщо день похмурий, бабак не побачить своєї тіні - зима скоро закінчиться, і весна цього року очікується рання. Якщо ж день сонячний, бабак бачить свою тінь і ховається назад у нору - варто очікувати ще як мінімум півтора місяця холодів. Історія свята нібито йде до того факту, що на початку лютого за Григоріанським календарем християни відзначали Стрітення Господнє. По цьому дню також намагалися вгадати характер майбутньої весни. У Шотландії навіть є приказка: якщо в день Стрітення ясно і безхмарно - бути двом зимам у році. В Україні День бабака відзначається нерегулярно, та й бабака 2 лютого з нори доводиться виносити, бо тварини ще перебувають у сплячці.
Політика За 1-1,5 року Київ має отримати свою «нову Конституцію» За 1-1,5 ироку Київ має отримати свою «нову Конституцію». Генплан столиці не відповідає реальним потребам Києва.  Про це на засіданні міжфракційного депутатського об'єднання «За Київ» і підкомітету з питань взаємодії з громадянським суспільством Комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції сказав застпник голови Київської міської державної адміністрації Олексій Резніков, передає кореспондент АСН.  «Щодо Генплану. Просто довідка для всіх. Точиться дискусія, що проект Генплану, який є, він поганий, злочинний. Це план Попова - Черновецького (екс-мерів столиці. - АСН), але принаймні я більш детального і професійного не чув. Його треба розглядати, вносити правки, треба приймати. Бо чинний Генплан не відповідає сучасній ситуації», - заявив він.    «У чинному Генплані передбачено,  що наш із вами Київ має збільшитися на 162 кв. км. А хто нам їх дасть? Бровари, Вишгород, Обухів? Ніхто! Тому треба сказати: «ок», розвиваємося як Флоренція: не екстенсивно, а інтенсивно, в межах, які є... За чинним Генпланом, нас має бути 1,8 млн. Ну, смішно! А нас 4 млн населення за кількістю хліба, який з'їдають, не враховуючи 300 тис.  трудових мігрантів, які приїжджають щодня до Києва», - наголосив Резніков.  Він звернувся до депутатів та громадськості:  «Вже створена робоча група, яка має з'ясувати: яким бути статуту місцевих громад міста Києва. Це внутрішня Конституція міста Києва. Одним із розділів якої, я переконаний, має бути те, яким має бути внутрішній простір, елементами якого є захист історичних фасадів, права на забудову тощо. Давайте працювати!.. За рік-півтора Київ має отримати свою міську Конституцію!».
Політика Держбанки планують обговорити питання узгодженої політики на ринку - Шлапак Державні банки планують обговорити питання узгодженості політики на фінансовому ринку. Про це повідомив голова правління «ПриватБанку» Олександр Шлапак під час прес-конференції сьогодні у Києві. «Переконаний, що домовимося про питання процентної політики і про певний розподіл ринку», – сказав він. Шлапак зазначив, що у держави виявилося два ощадних банки через націоналізацію «ПриватБанку». Але, за його словами, «Ощадбанк» більше працював з корпоративним сектором, а «Приват» активніший у секторі приватних підприємців, малого та середнього бізнесу. За його словами, банк має намір нарощувати позиції в цьому сегменті і надалі. Шлапак також повідомив, що «ПриватБанк» змушений був поміняти аудиторську компанію, але результати аудиту очікуються вже до кінця квітня. Він буде  проведений компанією Ernst&Young.
Суспільство У Києві зростає захворюваність на грип та ГРВІ За перші три дні п'ятого тижня цього року в столиці було відзначено зростання хворих на грип та ГРВІ на 8,4%. З 30 січня до 1 лютого за медичною допомогою до медичних установ звернулося 13 099 осіб (проти 12004 за аналогічний період минулого тижня). Про це заявив заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає прес-служба мерії. «Зростання захворюваності на грип та ГРВІ відбувається як за рахунок дорослого, так і дитячого населення. За вказаний період захворіло 8 866 дітей - зростання склало 8,8%. Зокрема, серед дітей до року спостерігається зростання захворюваності на 9,2%, від року до 4 років - на 4,7%, від 5 до 9 років - на 9,9%, від 10 до 14 років - на 10,6%, від 15 до 17 років - на 17%. Крім того, зросла кількість хворих серед школярів на 11,5% і дорослих - на 7,5%», - сказав Поворозник. За його словами, за ці три дні в столиці з ГРВІ та грипом було госпіталізовано 121 особу, зокрема 74 дитини.
Економіка 70% українського ринку наповнюється пальним із російської нафти - експерт Близько 80% імпорту бензину минулого року в Україну завезли з Білорусі. Наступними за значимістю країнами-постачальниками пального є Литва, Польща і країни середземноморського регіону. Про це 2 лютого під час прес-конференції заявив директор консалтингової групи «А 95» Сергій Куюн, передає кореспондент АСН. Експерт додав, що більшість цих країн виробляє пальне з російської нафти. «Тому близько 70% українського ринку наповнюється пальним із російської нафти. Це особливості нафтової логістики, ми просто дуже близько до цього величезного добувача і було б дивно, якби цього пального тут не було так багато», - вважає Куюн. Більш того, за припущеннями експерта, поставки дизельного пального в Україну безпосередньо з Росії в 2017 році зростуть. Причиною тому, за словами Куюна, стане те, що відносини між Росією і Білоруссю, основним українським постачальником дизпального, охололи. «Білорусь отримує нафту для переробки з Росії, але зараз ми бачимо, що відносини між країнами охололи і замість 22 млн тонн у цьому році, очевидно, цифра буде на близько 30% менше», - сказав Куюн.
Події На Закарпатті СБУ затримала прикордонника-хабарника На Закарпатті співробітники затримали прикордонника-хабарника. Інспектора відділу «Солотвино» Мукачівського прикордонного загону викрили у хабарництві співробітники СБУ спільно з військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону та внутрішньою безпекою Держприкордонслужби. Про це сказано на сторінці відомства у Facebook. Військовослужбовець вимагав 1,5 тис. дол. з місцевого жителя за спрощення процедури під час пропуску автотранспорту з продуктами харчування через державний кордон. Правоохоронці затримали вимагача на його робочому місці під час отримання хабара. В ході обшуку приміщень відділу оперативники Служби Безпеки вилучили денну «чорну» касу (900 євро, 200 дол., 16 тис. грн і 2100 леїв), приховану за радіаторами службових приміщень і в туалеті. Хабарника було затримано згідно зі статтею 208 КПК України.
Економіка Українці через ріст тарифів масово почали не платити за ж/к послуги Рівень оплати впав безпрецедентно за всі роки з 2000 року. Про це на прес-конференції 2 лютого заявив експерт аналітико-дослідницького центру «Інститут міста» Олександр Сергієнко, передає кореспондент АСН.  «Платежі населення за три останні місяці за комунальні послуги продемонстрували, що за жовтень минулого року лише 56% населення України в цілому заплатили за них. У листопаді - 64%, за грудень - теж 64%. Це безпрецедентне падіння платежів за комунальні послуги», - заявив він.  Статистика з 2000 року показує, що такого падіння платежів не було ніколи.  «Рівень платежів за рік (за 2016. - АСН) впав до 82,8%, тобто відразу на 7,3%. Тому що за всі роки з 2000 року рівень платежів ніколи не падав нижче 90%», - додав він.  Експерт наголосив, що в першу чергу населення не сплачує за дорогі послуги: опалення, електроенергію, воду та водовідведення. Це говорить про те, що люди не розуміють логіку та обґрунтованість таких дорогих послуг. Тому не сплачує їх, оплачуючи при цьому інші, більш дешеві комунальні платежі.  Заборгованість населення за житлово-комунальні послуги за 2016 рік у порівнянні з 2015-м, виросла у 2,7 разу. «На кінець 2015 року заборгованість за житлово-комунальні послуги складала 8,8 млрд. грн. На кінець 2016 ця цифра сягнула 23,4 млрд. грн. Це колосальний ріст заборгованості. Це наочне свідчення того, що населення не може платити за такими тарифами... Висновок, на жаль, сумний. Населення не в змозі платити навіть за умови підвищення мінімальної зарплати», - зазначив експерт.  
Політика Рада Європи допоможе Україні в децентралізації Україна сподівається на продовження експертної допомоги Ради Європи у впровадженні децентралізації. Про це заявив віце-прем’єр міністр   –   міністр   регіонального   розвитку,  будівництва   та  ЖКГ   України   Геннадій   Зубко на   засіданні   Ради   Європи  з   доповіддю   на   тему  «Децентралізація  в   Україні:   досягнення   та   перспективи» сьогодні у   Страсбурзі, передає кореспондент АСН. «Ми б хотіли, щоб та співпраця з Радою Європи, яка була практично впродовж цих двох років, також була продовжена з точки зору експертної допомоги Україні саме в реалізації тих законів, які вже працюють, і тих, які розроблені і чекають на прийняття в Верховній Раді. Це закони, які підсилюють спроможність місцевих громад», - сказав він. Зубко нагадав, що 2017 рік буде ключовим з точки зору секторальної децентралізації. Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд запевнив, що Рада Європи продовжить підтримку в напрямку децентралізації. «Рада Європи продовжуватиме надавати підтримку процесу децентралізації в Україні, щоб забезпечити ситуацію, коли закони країни були в повній відповідності Європейській хартії місцевого самоврядування», -  підкреслив Ягланд.
За кордоном оформление ленты  У РФ жваво обговорюють слова Порошенка про зняття санкцій Громадяни Росії у соціальних мережах почали активно реагувати на слова Президента України Петра Порошенка про те, що він дійсно щиро бажає зняття санкцій проти РФ. Про це повідомляють ЗМІ, посилаючись на Twitter Ігоря Коротченка, ярого прихильника президента Росії Володимира Путіна. «Скільки повинен випити Порошенко (Президент України. - Ред.), щоб сказати, що він мріє про скасування санкцій проти Російської Федерації?» - пише головний редактор журналу «Національна оборона», відомий антиукраїнськими і антизахідними поглядами. Коротченко «забув» дати повну цитату Президента України, що зняття санкцій буде наслідком виведення російських військ з української території. Таке повідомлення Коротченка стало приводом для росіян висловити свою ненависть.   Хоча виявилися й адекватні коментарі:
Економіка За 2 роки тіньовий ринок бензину скоротився з 25% до 8% - експерт Протягом 2015-1016 років продажі фальсифікованого бензину скоротилися з 25% до 8%. Про це 2 лютого під час прес-конференції заявив директор консалтингової групи «А 95» Сергій Куюн, передає кореспондент АСН. «Щодо дизельного пального - його розміри настільки мал, що ми навіть ними нехтуємо при розрахунку параметрів, балансів ринку», - сказав експерт. З його слів, досягти таких результатів вдалося завдяки двом змінам, які набрали чинності на початку 2016 року. А саме: був введений акциз на компоненти моторного пального, ті, що використовувалися при нелегальному виробництві, а з квітня місяця була введена система електронного адміністрування акцизного збору, яка дозволила якісно контролювати сплату акцизу з нафтопродуктів, уточнив Куюн. «В Україні питання якості пального безпосередньо пов'язане з податками - є податки - є якість, немає податків - немає якості. Безподатковий бензин - це завжди бензин фальсифікований, якщо він фальсифікований, значить - він не якісний. Те, що було внесено ці зміни, буде мати хороший ефект в плані оздоровлення ринку, більш чесної конкуренції», - вважає експерт.
Події СБУ затримала у Львові адміністратора антиукраїнських спільнот у соцмережах У Львові працівники СБУ викрили адміністратора антиукраїнських угруповань у соцмережах. Про це сказано на сторінці відомства в Facebook. Адміністратора проросійських угруповань викрили у Львові співробітники Служби безпеки України. Зловмисниця створила фейковий акаунти і адмініструвала групи з антиукраїнською спрямованістю, де поширювалися матеріали, які дискредитували Україну, пропагували створення т.зв. «Новоросії». Крім цього, жінка організовувала збір фінансових коштів бойовикам терористичних угруповань «ДНР» і «ЛНР». Співучасниця сепаратистів збирала і передавала модераторам в РФ дані про суспільно-політичну та соціальну ситуацію у Львівській області, займалася блокуванням проукраїнських спільнот, а також користувачів у російських соцмережах. Розпочато кримінальну справу за ст. 110 ч. 1 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України. У жінки вилучено комп'ютерну техніку.
Політика Сьогодні голову ЦВК Михайла Охендовського можуть взяти під варту Сьогодні, 2 лютого, прокуратура може взяти під варту голову Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського. О 17:00 в Апеляційному суді Києва почнеться розгляд апеляційної скарги прокурорів Спеціальної антикорупційної прокуратури на рішення суду першої інстанції про обрання запобіжного заходу для Михайлу Охендовському. САП вимагає змінити запобіжний захід, обраний Солом'янським судом, з особистого зобов'язання на утримання під вартою з правом внесення застави. У разі, якщо суд стане на бік прокурорів, скасувавши попереднє рішення, то Михайла Охендовського візьмуть під варту до того часу, поки він не внесе заставу. Нагадаємо, 21 грудня суддя Солом'янського суду Києва Віталій Українець вибрав Охендовському запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, що діє до 13 лютого 2017 року, хоча прокурори вимагали призначити заставу в сумі 1 292 000 грн.
Події Бізнесмен зі Львова підозрюється у привласненні майна на 9,5 млн грн Директор одного з ТОВ зі Львова підозрюється у привласненні майна на суму 9,5 мільйона гривень. Про це інформує відділ комунікації ГУ НП у Львівській області. За інформацією відділу, директор ТОВ незаконно здійснив процедуру відчуження нежитлових приміщень вартістю близько 9,5 млн грн. Розпочато кримінальну справу за ст. 191 ч. 5 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Слідством було встановлено, що директор підробив протокол загальних зборів учасників ТОВ, поставивши замість них підписи під протоколом і надалі застосовував підроблений документ для незаконного відчуження приміщень на загальну суму 9,5 мільйона гривень. Затриманому було оголошено підозру в скоєнні цього злочину.
Політика Опоблок проти проведення референдуму про вступ України в НАТО Опозиційний блок виступив проти ініціативи Петра Порошенка про проведення референдуму щодо вступу України в НАТО. «Ми повідомляє, що в нинішніх умовах ідея референдуму провокативна для України і є шантажем українських міжнародних партнерів, зокрема - країн НАТО. Всенародне голосування щодо приєднання України до військових союзів можливо лише після відновлення миру в країні», - сказано в повідомленні Опоблоку, розміщеного на офіційному сайті. «Вступ до військових альянсів - питання, яке вимагає максимального національного консенсусу. У ситуації, коли суспільство розколоте через війну на Донбасі, такі ініціативи загрожують поглибити розкол і загострити конфлікт. Потрібно враховувати, що через війну значна частина людей позбавлена ​​можливості голосувати, тому референдум буде нелегітимний і тільки ускладнить проблеми реінтеграції Донецької та Луганської областей», - сказано в заяві.
Економіка Якщо борг за ж/к послуги перевищить 64 тис. грн, житло можуть забрати через суд Житло через ж/к борги можуть забрати через суд, якщо борг перевищить 64 тис. грн.  Про це на прес-конференції 2 лютого заявив аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко, передає кореспондент АСН.  "Очевидно, що через борги за житлово-комунальні послуги зараз почнуть "закручувати гайки". Залякування людей вже відбувалося протягом минулого року. Тоді показали, наприклад, як у Луцьку забрали квартиру у молодого хлопця-сироти за борги. Проте ефективних та дієвих механізмів для стягнення житла - немає", - зазначив аналітик.  При цьому експерт радить не накопичувати борги більше чем 64 тис. грн, оскільки це може стати підставою виселення з квартири через суд.  "Треба накопичити 64 тис. боргу за житлово-комунальні послуги або по кожній з послуг, щоб це дало підставу звернутися до суду та накласти арешт на квартиру. Але ж люди у нас не такі дурні, вони не допустять таких боргів", - вважає експерт.  Сергієнко також вважає, що не є дієвим механізм субсидій. Зокрема через те, що не всі, хто не в змозі платити, з тих чи інших причин отримали субсидії, а головне, що "механізм субсидій не спонукає людей до основного - економії та енергозбереження".
Суспільство Екс-прокурору Криму Няньчуру повідомлено про підозру в зраді Прокуратура АР Крим повідомила про підозру за фактом державної зради екс-співробітнику прокуратури, державному раднику юстиції 3 класу Сергію Няньчуру. Він займався наглядом за дотриманням законів у військовій сфері, повідомляє прес-секретар Юрія Луценка Лариса Сарган у себе в Facebook. «Досудовим розслідуванням було встановлено, що в березня 2014 року Няньчур вступив на службу в т.зв. «Військову прокуратуру ЧФ Росії», де обійняв посаду «першого заступника військового прокурора» За це окупаційна «влада» півострова присвоїла йому звання генерал-майора юстиції. «Няньчур, використовуючи раніше займану посаду в правоохоронних органах і будучи обізнаним з питань військової інфраструктури України, діючи в інтересах загарбників, вчиняє дії, які спрямовані на проведення підривної діяльності проти України, а також сприяє підвищенню обороноздатності країни-агресора», - повідомили в ГПУ . У зв'язку з цим слідством вживаються заходи з оголошення в розшук прокурора-зрадника для встановлення його місцезнаходження і подальшого затримання. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.
За кордоном Путін заявив, що в загостренні ситуації на Донбасі винен Київ Президент РФ Володимир Путін звинуватив у загостренні ситуації на Донбасі Київ і назвав однією з причин цього прагнення лідерів України отримати додаткову фінансову допомогу ззовні. Про це пише Інтерфакс-Україна. «Щодо сьогоднішнього загострення, ми зафіксували, що воно почалося, і позиція наша відома, спровокували її з українського боку», - сказав Путін на прес-конференції після переговорів з прем'єром Угорщини Віктором Орбаном у Будапешті. Він вважає, що це пов'язано з кількома причинами. «Перша причина, як я бачу, в тому, що керівництву України потрібні гроші, а гроші краще всього вибивати з ЄС, з окремих країн Європи, з США та міжнародних фінансових інститутів, представляючи себе як жертву агресії», - заявив Володимир Путін. За його словами, нинішня українська влада хоче відмовитися від виконання Мінських угод. «Я вважаю, що сьогоднішня влада України взагалі не готова до реалізації Мінських угод і шукає привід, щоб відмовитися від їх виконання», - сказав він. Путін вважає, що однією з причин загострення ситуації на Донбасі є прагнення влади Києва «заткнути опозицію» і згуртувати населення навколо нинішнього керівництва держави.
Суспільство Львівська мерія 1 лютого так і не презентувала стратегію розв'язання сміттєвих проблем Львівські активісти заявляють про те, що місцеві чиновники 1 лютого не презентували громадськості «Стратегію вирішення проблем зі сміттям в місті на найближчі 5 років», як обіцяли раніше. 26 грудня 2016 року на пленарному засіданні Львівської міської ради, під час розгляду узгоджених з громадськістю постанов щодо поводження з відходами на території промзони заводу "Хімсільмаш" і створення контрольної депутатської комісії, було прийнято рішення про те, що 1 лютого 2017 року має відбутися звіт керівника Львівського комунального підприємства «Львівспецкомунтранс». Також до 1 лютого 2017 року має бути оприлюднена 5-річна Стратегія вирішення проблем зі сміттям у Львові. Крім того, активісти вимагали відкриття інформації та надання завірених копій правовстановлюючих документів на всі будівлі, споруди та земельні ділянки, під будівлями, які належать громаді на території промзони заводу "Хімсільмаш". А також - заборонити на території заводу будь-яку діяльність, пов'язану з відходами, якщо вона не пройшла публічних обговорень з громадськістю. "Ні виступи в сесійній залі Львівської міської ради, ні робочі групи за участю активістів переважно результату не дають! Постанови, узгоджені з громадою, в останній день раптом переробляються і голосуються в такому вигляді, як це зручно мерії. Але потім не виконуються навіть проголосовані постанови. І в облраді, і в Верховній Раді всі правки до документів голосуються. А у нас в міській раді такого немає! Не можна за красивими манерами прикривати кулуарність. Має бути діалог - відкритий і прозорий. Іповинні йти громадські обговорення питань, що стосуються багатьох жителів міста. Сподіваюся , депутати зможуть виробити чіткий регламент результативності виступів громадян у сесійній залі», - заявила голова громадської організації «Розвиток Громади» Оксана Маруняк.
Суспільство У 2017 році в Києві утилізували 10 тисяч новорічних ялинок У 2017 році комунальне об'єднання «Київзеленбуд» утилізувало 10 тисяч новорічних ялинок, пункти їх прийому працювали до 1 лютого при кожній виробничій базі комунальних підприємств з утримання зелених насаджень. Про це сказано в прес-службі КО «Київзеленбуд». Всі ялинки, які приносили і привозили в пункти утилізації, були перетворені на тріску за допомогою деревоподрібнювача. Надалі тріску додають у лунки вічнозелених, де вона служить як органічне добриво і зберігає вологу насадженню. «Ми впровадили принципи зеленої економіки. Створення системи безвідходного виробництва стоїть на порядку денному в діяльності «Київзеленбуду», - сказав гендиректор підприємства Михайло Наконечний. Перші такі пункти були створені минулого року. Тоді було утилізовано 3500 ялин.
Суспільство У ФФУ заявили, що Зозуля не нацист Федерація футболу України підготувала офіційні звернення до керівництва Королівської іспанської федерації футболу і FIFA щодо переходу Романа Зозулі в клуб «Райо Вальєкано», який майже не відбувся через політичні заклики з боку уболівальників. Про це сказано в офіційній заяві ФФУ. Керівництво Федерації стверджує, що вивчило обставини скандалу навколо заблокованого переходу гравця «Бетіса» в мадридський клуб «Райо Вальєкано» і збирається вжити адекватних заходів, щоб допомогти українському спортсмену. У ФФУ повідомили, що Зозуля ніколи - ні своїми словами, ні вчинками - не давав підстав вважати його прихильником неонацистських ідей. «Зараз Роман Зозуля став заручником форс-мажорних обставин. У зв'язку з чим Національна асоціація розраховує на оперативну реакцію керівництва Королівської іспанської футбольної федерації і FIFA щодо ситуації з нашим гравцем», - сказано в заяві. «Наша позиція залишається жорсткою і однозначною: український футболіст повинен отримати право на участь в офіційних змаганнях в сезоні 2016/2017 років», - додали у ФФУ.
Суспільство У п'ятницю в Україну прийдуть опади і потепління Завтра, 3 лютого, погоду в Україні, крім східної частини, визначатимуть атмосферні фронти, тепле і вологе повітря атлантичного походження, який переміщається з Центральної Європи. Про це інформує Укргідрометцентр. У західних, центральних і північних областях України очікуються дощ і сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь. У Карпатах та на Закарпатті вночі, місцями в Київській, Чернігівській і Сумській областях вдень - сильні опади; на решті території країни без істотних опадів, лише у східних областях вдень місцями очікується невеликий сніг. У більшості областей вночі та вранці місцями туман. На дорогах, крім півдня, ожеледиця. Вітер південно-східний з переходом у західних областях на південно-західний, 7-12 м/с, в Карпатах можливі пориви до 20 м/с. У Києві цієї ночі очікується сніг, у п'ятницю вдень мокрий сніг з переходом у дощ, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу. У нас на сайті ви можете подивитися прогноз погоди на тиждень.
Суспільство Половина громадян України довіряє результатам соцопитувань організацій, що давно працюють Половина населення України довіряє інформації соціологічних організацій, які працюють давно, 14% не довіряє. Про це говорять результати грудневого опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС). За інформацією КМІС, 35% опитаних респондентів не визначилися з відповіддю на запитання. З порівняльного аналізу випливає, що рівень довіри до інформації соціологічних організацій за 11 років спочатку значно підвищився з 36% у 2002 році до 47% в 2004 році, а потім залишався відносно стабільним з невеликими коливаннями. Опитування проводилося КМІС 3-12 грудня минулого року. Було опитано 2040 респондентів, які проживають у 110 населених пунктах України (крім окупованої АР Крим) за 4-ступінчастою стохастичною вибіркою із квотним відбором на останньому щаблі, що репрезентативна для населення України старше 18 років. У Донецькій і Луганській областях опитування проводилося лише на території, яка перебуває під контролем влади України.

Гороскоп на 11 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 11 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто виявити рішучість та енергію у досягненні своїх цілей Б....
Любовний гороскоп на 11 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 11 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто виявити ініціативу в любовних справах Ваша енергія прив....
Гороскоп від Павла Глоби на 11 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 11 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба рекомендує утриматися від виконання складних завдань у цей день, віддаючи перевагу легшим Перевант....
Як магнітні бурі впливають на здоров'я людини
Як магнітні бурі впливають на здоров'я людини
Для метеочутливих людей магнітні бурі можуть стати справжнім випробуванням У цей час погіршується самопочуття,....
6 ознак того, що ви на порозі серйозних змін у вашому житті
6 ознак того, що ви на порозі серйозних змін у вашому житті
Не варто боятися змін, оскільки вони є паливом для руху вперед, чудовим мотиватором та джерелом ентузіазму Є к....
більше матеріалів




/-1,5440409183502-/ /-pc-/
Top