counter
Архів Повернутись назад 02 Січня 2017
2 Січня
Суспільство На Донбасі за добу бойовики 38 разів стріляли по позиціях ЗСУ, - штаб За минулу добу в штабі АТО було зафіксовано 38 обстрілів з боку терористів на лінії розмежування. «У неділю, 1 січня, троє наших військових отримали поранення», - заявили в понеділок у штабі. З 120-мм мінометів на Маріупольському напрямку терористи обстріляли Широкино, Талаківку і Водяне. З 82-мм мінометів бойовики вели вогонь по Павлополю, Широкиному, Талаківці, Водяному та Лебединському. З гранатометів і стрілецької зброї НВФ стріляли по Гнутовому, Павлополю, Водяному, Лебединському, Новотроїцькому та Мар'їнці. На Донецькому напрямку з того ж озброєння стріляли по Авдіївці, Луганському, Троїцькому та Зайцевому. На Луганському напрямку бойовики вели вогонь по позиціях ЗСУ з гранатометів поблизу Станиці Луганської, а зі стрілецької зброї - неподалік Сизого.
За кордоном У Конгресі США пригрозили Трампу посиленням санкцій проти РФ Адам Шифф, член палати представників конгресу від Демократичної партії, повідомив, що якщо обраний президент Америки Дональд Трамп скасує введені Бараком Обамою санкції щодо Росії, він повинен буде чекати «рішучої відповіді». Шифф анонсував посилення антиросійських санкцій і надалі. Про це він заявив у інтерв'ю телеканалу ABC News. «І республіканці , й демократи разом представлять пакет більш жорстких санкцій щодо Росії. Ми не вважаємо, що вжиті заходи є достатніми, щоб стримувати РФ», - повідомив політик. Адам Шифф зазначив, що в Конгресі США ніхто не має сумнівів, що саме Росія стоїть за кібератаками. Вони є тільки у Дональда Трампа. «Якщо Трамп хоче завоювати довіру, як президент Америки, він повинен припинити міркувати у такий спосіб», - підкреслив Шифф, коментуючи заяви Дональда Трампа про те, що ще під питанням - чи РФ причетна до кібератаки.
Суспільство У жертви Пашинського своя версія: депутат стріляв без попередження Чоловік, у якого Сергій Пашинський вистрілив на дорозі під Києвом, стверджує, що депутат застосував зброю не за правилами. Про це пише ТСН. За словами потерпілого, народний депутат не здійснював попереджувального пострілу в повітря, а цілився в груди, і лише завдяки щасливому збігу обставин куля потрапила йому в ногу. В'ячеслав Хімікус назвався приватним підприємцем, який мешкає неподалік від місця подій. 31 грудня близько 17:00 він ішов із сусіднього села, куди ходив привітати з наступаючим новим роком маму. Оскільки він трохи випив, то залишив автомобіль вдома, а на вузькій ділянці дороги натрапив на мікроавтобус, який заглух. За словами постраждалого, водій попросив його допомогти виштовхати автомобіль із проїжджої частини на узбіччя. «У цей момент зупиняється Mercedes, опускається вікно: ви, виродки, хоч би лампи включили, що це таке? Кажу: чуєш, іди на ***, якщо є чоловіки - нехай вийдуть, поговоримо. І штовхаємо далі. Стає цей із пістолетом: усім лежати! У мене в руці пляшка була - я йому відразу навернув. На сході я вже надивився на таких гусей... Ось і все», - каже В'ячеслав. За його словами, депутат першим дістав пістолет, коли йому ніхто не погрожував і не наближався до нього. Постраждалий стверджує, що Сергій Пашинський не робив попереджувального пострілу в повітря, а відразу цілився на ураження.
Події На Донбасі під час п'яної бійки було вбито військовослужбовця ЗСУ У Волноваському районі Донецької області під час п'яної бійки в парку було вбито військовослужбовця ЗСУ. Про це передає прес-служба Головного управління НП Донецької області. Під час конфлікту між групою чоловіків, який стався в с. Донське, військовослужбовець отримав смертельні тілесні ушкодження, ще двоє цивільних осіб були поранені. Всі учасники інциденту встановлені, проводиться досудове розслідування. У повідомленні сказано, що о 1:00 до Волноваського відділу поліції надійшло повідомлення з лікарні, що в с. Донське помер 34-річний чоловік, житель Херсона. Ще двоє людей 22 і 30 років були госпіталізовані з травмами. За попередньою інформацією, в парку сталася бійка. Чоловіки перебували у стані алкогольного сп'яніння. «У результаті насильницьких дій військовослужбовець ЗСУ отримав смертельне поранення», - прокоментував глава поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін.
Суспільство Тука: Москва готова «здати» Донбас до середини 2018 року Заступник міністра у справах окупованих територій Георгій Тука вважає, що захоплені території Донбасу Україна поверне під контроль у 2018 році або максимум до червня 2018 року. Про це він пише в журналі «Новий час». «Наразі РФ готова віддати Донбас лише на своїх умовах. Але, впевнений, Україні вдасться перейняти ініціативу і реалізувати свій сценарій щодо повернення захоплених територій. Я сподіваюся, що це відбудеться наступного року, щонайдовше - до середини 2018 року. Критично важливо зберегти підтримку Європи та США», - пише він.  Тука зазначив, що останнім часом спостерігається активізація популістських сил в Російській Федерації, які відзначають, що потрібно «відгородитися» від Донбасу. Крім того він сказав, що багато факторів зараз вказують на те, що Росія не бачить окуповані території Донецької та Луганської областей у своєму складі. «Є безліч фактів, які підтверджують готовність Кремля «здати» Донбас. РФ не бачить ці території в своєму складі. Це виявляється за елементарного порівняння діяльності окупантів в Криму і на Донбасі», - пише Тука.
За кордоном Україна є в списку пріоритетів Могеріні на 2017 рік Одним із пріоритетів на цей рік для Високого представника Євросоюзу із зовнішньої політики і безпеки Федеріки Могеріні буде продовження зусиль заради реформ в Україні, а також співпраця з Східним партнерством. Про це інформує «Європейська правда», посилаючись на перелік пріоритетів і цілей Могеріні на 2017 рік. Сказано, що минулий рік був роком «постійної роботи заради підтримки реформ, зростання економіки, стабільності і миру на східних кордонах Євросоюзу. Передовсім в Україні, де були здійснені значні зусилля з реформування держави, боротьби з корупцією, і зусилля, прикладені з метою повної реалізації Мінських угод і припинення конфлікту на сході України. За її словами, ЄС співпрацює з усіма державами Східного партнерства. «Ми робимо це відповідно до історії, пріоритетів і політичного вибору кожної країни і суспільства. Це партнерство для реформ, для наших громадян, а не партнерство «проти» когось - навпаки, це важливий елемент в напрямі більшої регіональної співпраці» - сказала глава європейської дипломатії.
Політика Клімкін завтра повезе нового голову ОБСЄ на Донбас 3-4 січня пройде спільний робочий візит голови МЗС України Павла Клімкіна та нового глави ОБСЄ, нинішнього федерального міністра з європейських, інтеграційним і закордонних справ Себастьяна Курца на Донбас. Під час візиту Павло Клімкін планує показати австрійському колезі, як на сході країни виконуються Мінські угоди, як там реалізуються спільні з австрійською стороною благодійні проекти, і зустрітися з представниками моніторингової місії. Про це передає УНН. «Мета візиту - ознайомлення керівника МЗС Австрії на початку головування цієї країни в ОБСЄ зі станом імплементації Мінських угод, соціально-економічною ситуацією в регіоні, яка обумовлена ​​військовою агресією РФ проти України, а також реалізацією благодійних проектів за участю австрійських гуманітарних організацій», - сказали в українському зовнішньополітичному відомстві.
Економіка Експерти назвали основні чинники зростання економіки України в 2017 році Головними основними силами зростання економіки в країні в 2017 році будуть збільшення споживання та інвестиції в основний капітал. Про це пише «Сегодня», посилаючись на прогноз аналітиків групи ICU. Експерти оцінили зростання ВВП України за підсумками минулого року в розмірі 1,5-1,6%, а в 2017 році прогнозують економічне зростання на 2,3%. «У 2018 році зростання ВВП України прискориться до 3% і з 2019 року, економіка вийде на середньорічний рівень приросту в 4%», - вважає керівник аналітичного підрозділу ICU Олександр Вальчишен. За його словами, основним драйвером економіки в цьому році стане зростання внутрішнього попиту, який буде забезпечуватися шляхом утримання питомої ваги держвидатків на рівні 30% щодо ВВП України і зростанням інвестицій в основний капітал. «Збільшення витрат українського уряду через бюджет - основний елемент підтримки внутрішнього попиту в економіці країни. Експортно орієнтований сектор в нинішніх умовах не може поки бути прискорювачем відновлення економіки, тому уряд вживає заходів для збільшення внутрішнього попиту, зокрема і споживчого, на який нині припадає 68% ВВП», - говорить Вальчишен.
Події МО: В Луганську затримують місцевих жителів, незгодних з політикою окупантів Терористи затримують у Луганську людей за заклики до боротьби з окупантами. Про це передає Головне управління розвідки МО України. «У неділю, 1 січня, працівники ФСБ Росії спільно з так званим «МВС ЛНР» провели оперативні заходи із затримання осіб, які висловлювали невдоволення діяльністю окупаційних військ і розвішували в Луганську листівки із закликами до боротьби з агресором», - йдеться в повідомленні. У Міноборони повідомили, що серед місцевого населення тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей «росте обурення поведінкою в громадських місцях військовослужбовців РФ, їхньою безпричинної агресією і застосуванням зброї». «У зв'язку з цим, командуванням АК Збройних Сил Росії заборонено в дні Новорічних та Різдвяних свят виходити за межі військових частин російським військовослужбовцям у військовій формі для уникнення випадків самосуду над ними з боку мирного населення», - додали у відомстві.
Суспільство Бойовики сьогодні більше 20 разів обстріляли позиції ЗСУ - штаб Російсько-окупаційні війська продовжують порушувати режим тиші на сході України. Бойовики за добу 21 раз обстріляли позиції ЗСУ. Про це сказано у зведенні прес-центру штабу АТО станом на 18:00 понеділка, 2 січня. «Окупанти продовжили обстрілювати наші позиції на всіх напрямах. З 120-міліметрових мінометів і озброєння БМП було обстріляно Широкине. З 82-міліметрових мінометів - Водяне і Широкине. З гранатометів і стрілецької зброї - Грутове, Павлопіль, Широкине і Лебединське. По Гнутовому стріляв снайпер. По Талаківці терористи вели вогонь із протитанкових ракетних комплексів», - сказано у звіті. На Луганському напрямку зі стрілецької зброї і гранатометів російсько-окупаційні війська обстріляли Лобачеве і Новозванівку. На Донецькому напрямку були обстріляні Північне, Авдіївка та Зайцеве.
Суспільство Файлообмінник EX.UA відновив роботу з платним доступом Найбільший український файлообмінник EX.UA відновив свою роботу, але вже на новому домені. Про це сказано на стартовій сторінці порталу. «Рішення сайту про припинення діяльності викликало безліч запитань у користувачів. На портал прийшла велика кількість запитів, де можна буде зберігати файли. За весь час існування сервіс ЕХ-файли став персональним накопичувальним диском для багатьох українців. На ньому були особисті архіви, професійні напрацювання і персональні добірки файлів. Сервіс ЕХ-файли перезапущений на домені FEX.NET (File EXchange Network). Його реалізували на новій технологічній платформі, що забезпечить додаткову зручність використання», - сказано в повідомленні. Для перших 100 тис. користувачів очікувана вартість зберігання інформації складе 1$ за 1ТБ на місяць.

Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
20 квітня 2024 року є слушним моментом для встановлення порядку як на роботі, так і в особистому житті Цей пер....
Обряд на швидкі гроші
Обряд на швидкі гроші
Гроші потрібні всім і завжди, але якщо хочеться отримати їх швидко, ознайомтеся із простим обрядом на швидкі г....
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
більше матеріалів




/-0,69944095611572-/ /-pc-/
Top