Генпрокуратура дозволила заочно судити лідера «народного ополчення Донбасу»

24.01.2017, 13:21

Генеральна прокуратура України дозволила слідчим Служби безпеки України розпочати процедуру заочного засудження особи, яка в березні 2014 року розпочала масові заворушення в м. Донецку, що, в свою чергу, стало поштовхом до створення терористичної організації «ДНР», повідомили в ГПУ.

Громадянин України - лідер так званого «народного ополчення Донбасу» і так званий «народний губернатор Донеччини» - підозрюється у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 КК України (публічні заклики до зміни і повалення конституційного ладу і захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 1 ст. 258-3 КК України (створення і управління терористичною організацією) і ч. 1 ст. 294 КК України (організація масових заворушень).

За даними слідства, обвинувачений під час масових заворушень у Донецьку в 2014 році захопив приміщення органів влади та місцевого самоврядування.

Ім'я обвинуваченого ГПУ не розголошує, проте відомо, що раніше в міжнародному аеропорту «Одеса» був затриманий лідер так званого «народного ополчення Донбасу» Михайло Чумаченко.

Читайте АСН в Google News