У Луганській області судитимуть організатора сепаратистського «референдуму»

28.07.2015, 14:29

Слідчі Служби безпеки України завершили досудове розслідування відносно одного з керівників Марківського районного комітету комуністичної партії України. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Партійному функціонерові інкримінується посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, тобто вчинення злочину, передбаченого ст.110 Кримінального кодексу України. Встановлено, що на початку травня 2014 року в змові з кількома своїми однопартійцями вона організувала проведення на території Марківського району незаконного «референдуму за підтримку Акту про державну самостійність Луганської народної республіки».

Організувала ініціативну групу і створила в районі вісім виборчих дільниць. Після проведення фейкового голосування зловмисники передали бюлетені представникам т. зв. «ЦВК ЛНР».

Згодом вони були використані терористами як привід до скоєння злочинів, спрямованих на зміну меж території та державного кордону України. 20 липня цього року матеріали справи направили прокурору для передачі до суду.

Читайте АСН в Google News