ГУР повідомляє про зрив навчань Чорноморського флоту РФ у Криму

25.04.2016, 14:07

Військова розвідка повідомила про зрив навчань Чорноморського флоту Російської Федерації в окупованому Криму через технічні проблеми. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

«Технічна застарілість корабельного складу Чорноморського флоту, затримка через економічні труднощі постачання нових озброєнь, зниження темпів та якості ремонту кораблів у зв'язку з відсутністю певної номенклатури комплектуючих, що перш за все пов'язано з припиненням співпраці з Україною у військово-технічній сфері, фактично вказують на неготовність флоту до виконання завдань за призначенням», - ідеться в повідомленні.

Встановлено, що в рамках проведення в акваторії Чорного моря тактичних навчань різнорідних сил ЧФ у районі мису Опук планувалися відпрацювання висадки морського десанту.

«Проведення зазначених дій не вдалося виконати через технічні проблеми, що виникли на великих десантних кораблях «Азов» і «Ямал». На одному кораблі сталося заклинювання снаряда в артилерійській установці АК-176, на іншому вийшов з ладу гідравлічний силовий циліндр десантної рамки (аппарелі)», - йдеться у повідомленні.

Читайте АСН в Google News