Москаль доправив Шокіну й Авакову список злочинів «Айдара»

08.06.2015, 09:36

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль відправив Генпрокурору Віктору Шокіну  та очільнику МВС Арсену Авакову інформацію про злочини бійців «Айдара» під час керування ним Мельничуком. Про це повідомляє прес-служба Москаля.

Москаль передав до ГПУ та МВС перелік злочинів айдарівців у зоні АТО.

«З трибуни Верховної Ради було заявлено, що Генпрокуратура розслідує злочини Мельничука лише в Києві, Київській і Житомирській областях. Водночас і безліч фактів викрадень, вимагання, тортур, грабежів, незаконного застосування зброї тощо в зоні проведення АТО»,  — розповів Москаль.

Як повідомляється, частина бійців «Айдара» не були оформлені офіційно в батальйоні, але за часів керівництва Сергія Мельничука, їм видали зброю.

«Я ще раз наголошую, що частина« Айдара», справді, зі зброєю в руках захищає територіальну цілісність України на передовій, тоді як інша частина вирішила банально заробити на війні», — повідомили в прес-службі.

Однак у переданому списку лише 25% злочинів. Серед цих злочинів — викрадення держслужбовців із вимогою викупу, опір правоохоронцям, пограбування підприємців.

Читайте АСН в Google News