Нардеп звинуватила керівництво ДФС в блокуванні розмитнення "евроблях"

08.12.2018, 08:05

Практично на всіх митницях через саботаж ДФС блокується митне оформлення транспортних засобів, написала в соцмережі глава комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

"Організатором такої затримки є виконуючий обов'язки заступника Голови ДФС Віктор Кривицький, відповідальний за митну напрямок", - розповіла Южаніна. За її словами, чиновник вигадав свій власний спосіб перевірки митної вартості авто. Нардеп повідомила, що втрутилася в ситуацію і поскаржиться в НАБУ.

Раніше ASN повідомляла, що евробляхери скаржаться, що митники завищують ціну на автомобілі. Для того, щоб розмитнити автомобіль на іноземних номерах навіть на пільгових умовах слід відрахувати приблизно половину вартості машини в бюджет. Однак митники можуть не повірити документам про справжню ціну автомобіля і встановити іншу - набагато більше. Відповідно підвищується сума податків, які доведеться сплатити. "Евробляхери" вважають, що цифри часто беруться "зі стелі". У ДФС кажуть, що цього бути не може - вся справа в електронному каталозі Швака (Schwacke), які з'явилися на митниці напередодні вступу в силу знижених акцизів.

Читайте АСН в Google News