Плагіат у Vogue: тим, хто критикував, погрожували, а Сушко "запозичила" тексти, працюючи в Комерсанті

01.11.2018, 16:14

Скандал, пов'язаний з плагіатом, знайденим у статтях головного редактора українського журналу Vogue, розгорається з новою силою. Користувачі соцмереж, в основному - журналісти, редактори, під хештегом # СушкоГейт збирають, на їхню думку, доказ того, що головний редактор найпрестижнішого в країні журналу про моду Ольга Сушко просто крала тексти у зарубіжних колег.

Нагадаємо, ми вже розповідали, що на час службового розслідування з сьогоднішнього дня вона була відсторонена від роботи. Про це йшлося в заяві медіахолдингів Condé Nast International і ТОВ "Медіа Група Україна".

Однак, схоже, що тільки на плагіаті в Vogue справа не закінчиться. Працююча в Швеції журналіст Олена Мельник стверджує, що знайшла докази того, що Сушко "запозичила" роботи інших журналістів і блогерів ще працюючи в виданні "Комерсант". Про це дівчина написала в соцмережі, навівши як приклад кілька дійсно схожих текстів.

Також Мельник обмовилася, що не радить "погрожувати їй в личку", бо це робили невідомі одному з журналістів, який критикував плагіат Сушко, Мельник повідомила, що людині погрожували фізичною розправою і що все було так серйозно, що він видалив пости.

 

Читайте АСН в Google News