Філарет підтвердив готовність очолити єдину українську церкву

25.10.2018, 10:40

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет запропонував усі важливі питання церковного життя обговорювати саме вже на Соборі українських церков. Нагадаємо, раніше глава Української автокефальної православної церкви Макарій висловив невдоволення тим, що питання статуту і структури нової церкви не обговорюються до Собору, чим викликав чутки про розкол серед українських церков.

"Всі ці питання... будуть вирішені на архієрейському соборі. Не до собору. Там будете об'єднання, виберуть предстоятеля, складуть статут - все це буде проходити відкрито, за участю всіх архієреїв як Київського патріархату, так і Московського патріархату і Автокефальної церкви", - заявив Філарет в ефірі "Українського радіо".

Він також сказав, що, на його думку, у глави нової української церкви має бути богословська освіта, бути присутнім знання церковних канонів, досвід управління церквою. Філарет вважає, що і він, у тому числі, таким вимогам відповідає, так що він підтвердив, що готовий, якщо його оберуть, очолити Єдину помісну церкву.

"Москва зробить усе, щоб зруйнувати Українську православну церкву... Якщо не довірить, я знімаю з себе відповідальність", - сказав Філарет.

Читайте АСН в Google News