У Херсонській області зафіксовано рекордну спеку - 68 ° С на грунті

13.07.2018, 19:08

У нинішньому році метеорологи вже зафіксували на грунті температурний рекорд у 68 градусів за Цельсієм. Про це повідомив ресурс Херсон online з посиланням на інформацію метеорологічної станції «Нижні Сірогози».

За інформацією ресурсу, метеорологи пояснюють аномальну спеку тим, що в нинішньому році кліматичне літо почалося раніше, причому температура повітря є вищою. У минулому році найвищий показник температури на грунті був зафіксований на позначці 63,0 ° С.

Так, починаючи з третьої декади травня по першу декаду липня включно температура повітря в Херсонській області була вищою за норму. Кліматичне літо почалося 25.04, тоді як минулого року - 30.04.

Нагадаємо, раніше Укргідрометцентр прогнозував, що з липня аж до кінця серпня в Україні протримається аномальна спека. Практично у всіх регіонах України температура повітря в липні буде досягати + 35-40 градусів.

У західних та північних областях - на два градуси прохолодніше. Також синоптики обіцяють, що липень стане найспекотнішим місяцем для українців. При цьому другий місяць буде супроводжуватися частими грозами і зливами.

Читайте АСН в Google News