Омбудсмен Денисова висунула РФ ультиматум щодо ув'язнених

02.07.2018, 15:00

Україна допустить уповноваженого з прав людини РФ Тетяну Москалькову до ув'язнених тільки як санкції у відповідь. Про це заявила український омбудсмен на засіданні погоджувальної ради, передав кореспондент ASN.

"Ми пропонуємо і будемо наполягати на тому, що допуск пані Москалькової до громадян, до яких вони хочуть потрапити, буде тільки на підставі дзеркальності, синхронності та взаємності. Продовжую вимагати безперешкодного доступу", - зазначила чиновник. За її словами, саме російська сторона порушила двосторонні домовленості, хоча раніше Україна надала їй всі необхідні документи.

Тепер же представники РФ кажуть про якісь візити в серпні-вересні. При цьому вона додала, що четверо з українських політв'язнів голодують уже тривалий час, і чекати до осені вони просто не зможуть.

У той же час, на думку Денисової, сам факт візиту в РФ уповноваженого повинен вселити надію в українських в'язнів Кремля і дати їм зрозуміти, що Україна не забула про них.

Нагадаємо, 28 червня уповноважений з прав людини в Україні Людмила Денисова, незважаючи на домовленості з російською стороною, не змогла потрапити в колонію, де відбуває покарання український режисер Олег Сенцов. При цьому російський омбудсмен Тетяна Москалькова проїхала повз неї і безперешкодно відвідала виправну установу.

Читайте АСН в Google News