Угорщина розблокує «мовні» переговори з Києвом

30.05.2018, 06:50

Угорщина запропонувала Україні створити міжурядову робочу групу, яка буде стежити за виконанням рекомендацій Венеціанської комісії по «мовній статті» закону України «Про освіту».

Про це повідомив міністр закордонних справ Угорщини Пітер Сиярто, чия заява була опублікована на веб-сайті угорського уряду.

«Угорщина пропонує створити міжурядову робочу групу, якій буде доручено стежити за здійсненням висновку Венеціанської комісії щодо України», - сказав він у вівторок в Нью-Йорку. За словами Сиярто, Угорщина не зацікавлена ​​в скандалі і хоче знайти остаточне рішення по цій ситуації.

«Ми ставимо собі за мету дати можливість повернутися до політики, яка базується на підтримці європейських і євроатлантичних інтеграційних процесів наших сусідів. Венеціанська комісія передбачала, що українська влада повинна консультуватися з національними меншинами і утримуватися від обмежень раніше отриманих ними прав», - сказав угорський міністр.

Сиярто зазначив, що в робочу групу повинні входити керівники міністерств закордонних справ і освіти, а також представники угорських меншин в Україні.

Читайте АСН в Google News