На які посади найбільш охоче беруть українців у ЄС

25.04.2018, 15:22

У Польщі, Чехії та Німеччини потрібен переважно робочий персонал, будівельники і робітники на виробництво. Таку думку висловила керівник Експертно-аналітичного центру Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна Катерина Криворученко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"У Польщі це робочий персонал, IT, телеком, будівництво, транспорт і виробництво", - зазначила експерт. За її словами, в Чехії спостерігається схожа ситуація - там потрібні ті ж фахівці, а також топ-менеджмент.

При цьому вона додала, що в Німеччині, крім перерахованих популярних спеціальностей, потрібні працівники в сферу медіа та мистецтва. Також Криворученко уточнила, що польські вакансії приблизно збігаються із запитами українських претендентів, за винятком напрямки маркетингу, який поки що практично безрезультатно цікавить українців у Польщі.

Вакансії в Чехії цікавлять більше молодих українців, як і Німеччина. Нагадаємо, близько трьох мільйонів українців зараз проживають на території Росії. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час спілкування з активом української громади в Торонто.

Читайте АСН в Google News