counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

Свароже коло: 20 язичницьких знаків Зодіаку і їхні характеристики


Переглядів: 1265


Свароже коло: 20 язичницьких знаків Зодіаку і їхні характеристики

Сучасні гороскопи орієнтуються на західну астрологію. Але наші давні предки також вважали, що народжуються на світ під впливом небесних сил. Річний сонячний цикл - Свароже коло, складався з проміжків часу, кожен з яких знаходився під управлінням різних священних божеств.

Виргонь 1 грудня - 10 грудня
Прототип Виргоні ми можемо зустріти в давньогрецької міфології в образі Медузи Горгони. Це символи, висхідні до єдиного джерела, пов'язаного з праарійською культурою Смерті. Люди, що народилися в період Виргоні, по натурі незалежні, володіють невгамовною фантазією. Чуттєвість і наполегливість відрізняє цих людей. Не переносять важкої роботи, мають величезну потребу в комфорті, схильні до обману і шулерства. Жінки змагаються з чоловіками, себелюбні і непохитні. В якості партнера воліють представника іншого соціального середовища, релігії або раси

Китоврас (Карачун) 11 грудня - 23 грудня
Народженим у цей період, протегує напівлюдина-напівкінь. Це і є міфічний Кентавр, про кого сказано: "Мудрістю і силою славний, але має схильність до вина". Навколишні часто мають спокусу використовувати його в своїх корисливих цілях, але він може досягти висот у будь-яких життєвих сферах, якщо при цьому не стане надмірно тяжіти до задоволень і мирських утіх. Людина - Карачун володіє неважливим здоров'ям, чим ближче день його народження до самого лютого дня - 23 грудня.

Перун (Єдиноріг) 24 грудень - 20 січня
Перун - найстарший і найвеличніший з усіх Сварожичей. Світлоносний Бог Вогню і блискавки. Перун рідко вселяє любов, але завжди повагу. Якщо його енергія і пристрасті не знаходять свого застосування, то він може стати надзвичайно агресивним. Позитивний тип Перуна - сміливець, воїн, захисник, негативний - дебошир, скандаліст, гуляка, солдафон.

Стрибог 21 січня - 20 лютого
Бог вітру, що дає гнучкість розуму і інтелект. Людина-Стрибог здатна викрутитися з будь-якої ситуації. ЇЇ душа - джерело нових ідей і благих починань. Найвідданіший друг, а також чуйний і відповідальний партнер для шлюбу. Стрибог протегує людям мудрим і обережним, а імпульсивним ускладнює життя на кожному кроці.

Род 21 лютого - 20 березня
Род - це першооснова творіння всесвіту, де всі нащадки вийшли з одного початку. Символ єдності сім'ї і всього живого в світі. Так і людина, що народилася під знаком Рода, відчуває причетність свою до всього сущого. Заводячи сім'ю, захищає її від будь-якої напасті і рідко розлучається. Род дає знання людської психології та відкриває таємні мотиви поведінки і вчинків. Загадкова людина для оточуючих і не дуже зрозуміла для самої себе. Кохання здатне запалити її кров надовго, чому вона може робити необдумані вчинки.

Ярила 21 березня - 20 квітня
Цей період вважався першим місяцем слов'янського календаря. Люди, народжені під заступництвом Ярила - вічно молоді, дивляться на світ широко відкритими очима. Від бога весняного сонця вони наслідували багато сексуальної енергії, чому часто змінюють партнерів, залишаючи після себе низку розбитих сердець. Таким чином вони рятуються від нудьги. Люди-Ярила п'ють це життя великими ковтками, не бажаючи відмовляти собі ні в чому. Тільки покохавши по-справжньому, вони набувають здатність віддавати, а не тільки брати.

Лада 21 квітня - 21 травня
Богиня кохання, гармонії і порядку. Де б вона не опинилася - всюди виникає відчуття тепла і домашнього затишку. Саме така аура домашнього вогнища притягує до Лади гроші та інші блага. Богиня Лада допомагає закоханим, тому людині, народженій у цей період, не потрібно боятися самотності.

Леля 22 травня - 02 червня
Леля - дружина Перуна, вона ж Громовиця, богиня грому і блискавки. У людей, відзначених Лелею, гаряче серце і душа добра, вони можуть заявляти про себе, не боячись бути незрозумілими. Відмінно знають «правила гри», цікаві, мають практичної кмітливістю і інтуїцією.

Кострома 03 червня - 12 червень
Коли кінчалися польові роботи, наші предки відзначали проводи весни за допомогою обрядів. Кострома забезпечувала майбутню родючість землі. Діти Костроми - талановиті і красномовні, немов самі земні сили говорять їхніми вустами. Так виникають ораторські здібності, літературні здібності і т.п. Їх часто переслідують містичні випадковості і збіги.

Додола 13 червня - 21 червня
Додола - покровителька молодих дівчат і їхніх таємниць. Люди Додоли приходять в цей світ для відпочинку і споглядання. Не люблять докладати зусилля для досягнення своїх цілей. Їм потрібен досвідчений наставник, покровитель або просто вірний друг. Незважаючи на інфантильність, люди, народжені в цей період, - дуже щасливі. Для них течуть молочні ріки і цвіте розрив-трава.

Велес 22 червня - 22 липня
У священній "Книзі Велеса" - творець істини, подібний Одіну або Гермесу. Навій Бог, Бог Магії, Бог Потаємного. Діти Велеса мають схильність до всього позамежного, часто втікають у глибину своєї підсвідомості від навколишньої реальності. Сильно відчувають зв'язок із природою.

6-7 липня (Іван Купало) стоїть осібно від інших днів. У цей день люди розпалювали чарівні багаття - очі світла, збирали ягоди і квіти, танцювали і співали. За народним звичаєм - це знак продовження роду, династії. Людина-Купало щаслива, якщо шанує і поважає закони природи і всесвіту. Таємні сили дають своєму улюбленцю особливі знання, дозволяючи розпорядитися на свій розсуд.

Дажбог 23 липня - 23 серпня
Ім'я божества походить від «дати» і «частка». В людях Даждьбога гордість поєднується з розумом і самодостатністю. Якщо вони вчасно не реалізують свої амбіції, то можуть стати справжніми тиранами. Відмітна їхня риса - розсудливість. Вони не йдуть ні в кого на поводу, придумують власну стратегію. З них виходять професіонали своєї справи, чудові менеджери, юристи та адвокати.

Майя 24 серпня - 08 вересня
Майя - божество цілющих сил природи - сонячних променів разом із дощем. Зображувалася у вигляді зрілої красуні, що тримає стигле колосся і плоди. Зріла краса - символ збору врожаю. Але, як і мати-природа, Майя потребує дбайливого ставлення і турботи. Людина-Майя - любитель всього чистого і природного, має почуття міри і чуйності до чужого горя. Не виносить жорстких умов і будь-якого дискомфорту.

Рожаниця 09 вересня - 11 вересня
Діва Життя і Долі. Люди, народжені під знаком Рожаниці, сором'язливі, ледачі, але, полюбивши улюблене заняття, здатні працювати до самозречення. Це люди свого слова і справи. Палкі пристрасті здаються їм хворобою, їм не вистачає віри в те, що саме любов здатна долати всі перешкоди.

Мокоша 12 вересня - 27 вересня
Виключно жіноче божество. Протегує близькості і народженню дітей. Два тижні Мокоші - «бабине літо» закликають дорожити кожною хвилиною і не витрачати час даремно. Люди, що народилися в цей період (особливо жінки), можуть домогтися великих успіхів у будь-якій діяльності, якщо не будуть лінуватися. Уміють знаходити спільну мову з людьми. Їх найвдаліша погода - дощі, а місце сили - водне джерело.

Сварожич 28 вересня - 15 жовтня
Уособлює вогонь земний, дає тепло і світло, але може і погубити, наславши посухи і пожежі. Це ще й Бог Перемог. Якщо діти Сварожича першу половину життя проживуть у боротьбі, то друга принесе пошану і багатство. У будь-яких відносинах не сумісний з Мокошею.

Мара (Морена) 16 жовтня - 01 листопада
Богиня Зими, дружина Кощія, жорстока і невблаганна. Морена сповнена прихованої сили. Витривала, безкомпромісна, зберігає хороше здоров'я до самої старості. Усвідомивши свої внутрішні ресурси і навчившись ними управляти, Морена отримає саме те, що їй потрібно. Удачу приносить погана погода, злива і сильний вітер.

Семаргл 02 листопада - 08 листопада
Семаргл - бог Місяця, хранитель сімейного вогнища, посівів і насіння, інтимних почуттів між жінкою і чоловіком. Найбільш вдалий час - ніч. Стоячи на варті в темний час доби, Семаргл може посилати своїм улюбленцям віщі сни і одкровення, які допомагають їм осягати сенс життя, а також збуджує інтуїцію, яка рятує у важких життєвих ситуаціях.

Скипер-звір 09 листопада - 30 листопада
Скипер-звір - ватажок змій і всіх істот Нави - потойбічного невидимого світу. Тому люди, що народилися під знаком Скипер-звіра, мають здатність відчувати небезпеку на відстані, бачити темні сторони вчинків оточуючих і зворотний бік речей. Їм необхідно шанувати своїх старших родичів і корисно звертатися до мудрості предків.


Читайте АСН в Google News





Ще цікаве


Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Правила збереження внутрішньої енергії у будь-який тяжкий період
Правила збереження внутрішньої енергії у будь-який тяжкий період
На повноцінний відпочинок потрібно багато часу, тому набагато вигідніше просто не допускати появи стану змучен....
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Кожен день приносить нам нові пригоди та випробування Про те, яким буде останній четвер березня, розкажуть аст....
Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Всі ми люди, і кожен із нас має свої недоліки, вади та темні сторони Багатьом знакам зодіаку вони не видно, ал....
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Астрологія — це наука характер людини за Знаком Зодіаку Тому поради астрологів допоможуть і вдало вийти заміж,....
Гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття занепокоєння чи невизначеності щодо ва....
більше матеріалів
Правила збереження внутрішньої енергії у будь-який тяжкий період
Правила збереження внутрішньої енергії у будь-який тяжкий період
На повноцінний відпочинок потрібно багато часу, тому набагато вигідніше просто не допускати появи стану змучен....
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Кожен день приносить нам нові пригоди та випробування Про те, яким буде останній четвер березня, розкажуть аст....
Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Всі ми люди, і кожен із нас має свої недоліки, вади та темні сторони Багатьом знакам зодіаку вони не видно, ал....
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Астрологія — це наука характер людини за Знаком Зодіаку Тому поради астрологів допоможуть і вдало вийти заміж,....
Гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття занепокоєння чи невизначеності щодо ва....
більше матеріалів
/-1,5394220352173-/ /-pc-/
Top