У Греції видали ордер на арешт російського бізнесмена, який погрожував судді футбольного матчу

12.03.2018, 19:41

У Греції видано орден на арешт російського олігарха, який є власником грецького клубу ПАОК Івана Саввіді. Про це пише ВВС.

Саввіді в ході гри ПАОК з АЕК вискочив на поле з пістолетом і погрожував арбітру зброєю. Як зазначив глава МВС країни Панос Скурлетіс, поведінка бізнесмена зашкодила футболу Греції. «Будь-хто, виходячи на поле з пістолетом, влаштовує неприпустиму провокацію», - підкреслив чиновник.

Інші представники кабміну країни закликали до рішучих кроків проти росіянина. Прем'єр Алексіс Ціпрас з цього приводу навіть зібрав нараду, за результатами якої вирішили призупинити проведення чемпіонату Греції. У Міжнародній федерації футболу також заявили, що поведінка Саввіді неприпустима.

Однак у зв'язку з тим, що інцидент стався в національному чемпіонаті, дисциплінарні заходи буде присуджувати Федерація футболу Греції. У самому клубі ПАОК рішуче наполягають, що бізнесмен нікому не погрожував. За словами помічниці Саввіді Тетяни Гордін, її шеф вийшов на поле, порушивши спортивні регламенти, «але ніяких загроз, тим більше зброєю, не було».

Читайте АСН в Google News