Через депутатів Нацполіція залишилася без Дисциплінарного статуту

21.12.2017, 16:30

Нацполіція залишилася без Дисциплінарного статуту. Депутати провалили закон України «Про Дисциплінарний статут Національної поліції України», за що проголосували перший раз тільки 163 нардепів, передає кореспондент ASN з Верховної Ради.

Метою розробки закону було твердження Дисциплінарного статуту Національної поліції України, яким визначається сутність службової дисципліни в Національній поліції, повноваження поліцейських і їхніх керівників, види заохочень та дисциплінарних стягнень, а також порядок їх застосування та оскарження.

За словами нардепа "Самопомочі" Олени Сотник, ухвалення закону було дуже важливим, оскільки норми статуту дозволили б не виконувати злочинні накази керівництва МВС. "І якби такий статут діяв за часів Революції Гідності, то ситуація була зовсім іншою", - пояснила вона.

"У законі відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень. Проект акта не потребує проведення громадської антикорупційної експертизи", - йдеться в пояснювальній записці. Але депутати на підтримали закон. Лише 160 нардепів проголосували, щоб повернутися до його розгляду.

Читайте АСН в Google News