Режисер зізнався, навіщо «вбив» Ді Капріо в "Титаніку"

27.11.2017, 14:11

Режисер і продюсер Джеймс Кемерон повідомив шанувальникам фільму-катастрофи «Титанік», чому вирішив не рятувати героя фільму Джека, якого зіграв Ді Капріо. Про це пише Vanity Fair.

Раніше фанати неодноразово заявляли, що Джек разом з Роуз могли вдвох поміститися на плавучій деревины і вижити. Водночас режисер уточнив, що смерть героя обумовлена ​​законами драматургії.

Кемерон зізнався, що у Джека не було шансів вижити в будь-якому випадку, так як вбити його було необхідно для посилення трагізму фіналу, адже «Титанік» - це фільм «про смерть і розлуку». Як зазначив постановник, якби Джек не потонув, «його довелося б, наприклад, погубити трубою корабля».

За словами режисера, виживи Джек - кіно стало б практично безглуздим. А так - чисте мистецтво. Нагадаємо, фільм вийшов на екрани в 1997 році, він заслужив 11 премій «Оскар», включно з нагородами за кращий фільм року і кращу режисуру, і був висунутий як номінант ще в трьох категоріях. Крім того, стрічка здобула чотири премії «Золотий глобус» і п'ять «Греммі».

Читайте АСН в Google News