У Києві за погану якість послуг звільнено 12 керівників ЖЕКів

11.09.2017, 14:14

У 2017 році в Києві вже звільнили 12 керівників ЖЕКів, ще 30 - оголошено догани. Попередження отримали 15 працівників комунальних підприємств. Переважно це керівники ЖЕКів та апарату управління. Про це 11 вересня під час прес-конференції заявив начальник Управління (інспекції) самоврядного контролю КМДА Станіслав Москалевський, передає кореспондент ASN.

«Коли ми бачимо, що систематично не виконуються ті чи інші послуги і є зловживання, ми ініціюємо службове розслідування щодо того чи іншого керівника. За результатами перевірок ми вживаємо адміністративних та дисциплінарних заходів примусу до керівників ЖЕКів та керівників керуючих компаній - це догани, звільнення або попередження», - уточнив він.

Чиновник додав, що минулого року догани були оголошення 57 особам, які займають керівні посади в комунальних підприємствах. У свою чергу радник заступника голови КМДА Петра Пантелеєва Юлія Грамотна нагадала, що нещодавно був звільнений ще один керівник ЖЕКу.

«На позаминулому тижні був звільнений керівник одного з оболонських ЖЕКів за умови, в яких працювали двірники. Вони купували інвентар на власні гроші», - пояснила вона. Радник заступника голови додала, що в КМДА вже почали підготовку кадрового резерву керівників ЖЕКів у який вже подали свої кандидатури 36 осіб.

Читайте АСН в Google News