Луценко: США обіцяють передати Україні конфісковані у Лазаренка мільйони

22.05.2017, 12:58

Профільні служби США запевнили владу України, що в разі прийняття судовою інстанцією рішення про конфіскацію коштів екс-прем'єра Павла Лазаренка, більша їх частина буде передана Києву. Про це повідомив генпрокурор України Юрій Луценко.

«Ми співпрацюємо і у справі Лазаренка... Ми сподіваємося, що цього року нарешті вийдемо на фінал і Україна має запевнення відповідних служб США в тому, що вона може розраховувати на отримання більшої частини, ймовірно, конфіскованих коштів», - сказав генпрокурор, передає Інтерфакс-Україна.

Раніше заступник генпрокурора Євген Єнін повідомляв, що Україна розраховує отримати $280 млн з коштів, незаконно виведених за кордон Павлом Лазаренком.

Крім того, за словами Луценка, в 2017 році сума коштів, конфіскованих за рішенням судів у справах, які веде Генеральна прокуратура, стане рекордною. «За темпами 1-го кварталу я бачу, що ми поставимо ще один рекорд навіть без $1,5 млрд «общака» Януковича» - сказав він.

Генпрокурор зазначив, що в 2016 році завдяки зусиллям Генпрокуратури за рішеннями судів було конфісковано близько 12 млрд грн.

Читайте АСН в Google News