counter
Архів Повернутись назад 31 Грудня 2016
31 Грудня
За кордоном У Британії через погоду скоротилося число джмелів і метеликів Черговий рік нестійкої погоди призвів до скорочення кількості метеликів і джмелів у Великій Британії. Про це сказано в щорічному звіті Нацфонду Британії, передає Інтерфакс-Україна. Організація була створена в XIX столітті для охорони об'єктів історичної спадщини і природи. М'які зими і погана погода влітку сприяли бурхливому росту трави, що не могло не радувати фермерів - кормів для худоби було досить. Але трава, що сильно росте, пригнічувала лугові рослини, від яких залежать багато комах, зокрема метелики і джмелі. Автори доповіді вважають, що фермери та природоохоронні організації повинні працювати разом, враховуючи інтереси один одного. Зими тепліші за звичайні і холоди влітку перетворюються на норму. В Британії не було «нормального» літа з 2006 року. Спеціаліст фонду з дикої природі Метью Оутс сказав, що цей рік завершує декаду нестійкої погоди. Зміни клімату й інтенсивні методи в тваринництві і рослинництві призвели до того, що звичне для багатьох видів існування змінилося. «Коли погода нас балує протягом теплих місяців, ми не встигаємо насолодитися нею, так як на зміну хорошим дням відразу приходить щось неприємне. Саме на найбільш сонячні місяці в році стало випадати більше екстремальних погодних явищ», - сказав він. У певних місцях були відзначені серйозні зміни в складі місцевої флори і фауни, особливо чере бурхливий ріст трави. Проведені спостереження в садибі Лайтс Кері в графстві Сомерсет показали, що чисельність джмелів скоротилася в порівнянні з минулим роком на 85%, так як трава придушила польові квіти, які приваблюють бджіл.
Політика Астрологи прогнозують у 2017 році гучні звільнення і конфлікти у владі Наступний рік Вогняного Півня буде більш прогресивним для України, ніж 2016 й, але без скандалів, протистоянь і звільнень у владі не обійдеться. Такий прогноз під час прес-конференції в Києві дала астролог міжнародної категорії Олена Осипенко, передає кореспондент АСН. За прогнозами астролога, в 2017 році буде три періоди, коли будуть відбуватися серйозні еволюційні тенденції в країні, - це з 14 лютого + - два тижні 30 червня + - два тижні і під кінець року 20 грудня + - два тижні. «У ці періоди можливі серйозні конфлікти і протистояння, в державній системі можливі посадові переміщення, і це я ще м'яко назвала. У будь-якому випадку той, хто не працює, повинен піти», - сказала Осипенко. З 4 березня по 15 квітня астролог радить парламентарям не брати доленосні законопроектів, оскільки ці закони будуть неперспективними. А уряду в цей період краще не укладати жодних контрактів, оскільки виявиться, що вони не потрібні насправді Україні і принесуть тільки проблеми, вважає Осипенко. Але найнебезпечнішим періодом, і не тільки в 2017 році, є чотири дні з 16 по 20 березня. «Це так звані нульові сонячні дні, це дні, які передують дню весняного рівнодення. Це дні віддачі боргів, підведення підсумків, вони ніколи не були сприятливі для соціально-активних заходів, не потрібно в цей час цього робити. Більш того, те, що в цей період відбувається, підвішується в повітрі. Що сталося 18 березня 2014 року - Крим приєднався до Росії саме в ці нульові дні, коли підвішується в повітрі ситуація і її дуже важко в якийсь бік рухати», - додала астролог. А ось травень, жовтень і листопад для активної державної діяльності дуже перспективні місяці. У ці періоди потрібно сконцентруватися на розробці і прийнятті важливих для країни законів, вважає Осипенко
Події Штаб АТО: Бойовики 48 разів за добу обстрілювали позиції ЗСУ За минулу добу російсько-окупаційні війська на сході України 48 разів порушили режим припинення вогню. В районі Попасної бойовики пішли в наступ. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-центр штабу АТО. На Донецькому напрямку бойовики зі стрілецької зброї обстрілювали Троїцьке, Авдіївку, Луганське, Зайцеве, Південне, Верхньоторецьке та Опитне. В районі Попасної відбувся бій. Атаку бойовиків було відбито, терористи зазнали втрат і відступили. На Маріупольському напрямку терористи з 120-мм і 82-мм мінометів обстрілювали позиції сил АТО в Широкиному і Талаківці. З гранатометів, кулеметів і різної стрілецької зброї стріляли по Мар'їнці, Водяному, Широкиному, Талаківці, Павлополю, Лебединському і Гнутовому. На Луганському напрямку з мінометів 82-мм калібру бойовики стріляли по Новозванівці, з гранатометів і стрілецької зброї по Станиці Луганській, Новоолександрівці, Новозванівці і урочищу Червоне Гнилище.
Політика Рогозіну, який посміявся над зброєю України, дали адекватну відповідь Віце-прем'єра Росії Дмитра Рогозіна застерегли від жартів щодо зброї, наявної в України. Так одеський художник Сергій Стеблиненко в Facebook висміяв Дмитра Рогозіна, який курирує в Росії збройову сферу. «У словах Рогозіна є абсолютна правда про стан ракетобудування в Росії. Вдумайтеся в його слова, - «Україна робить ракетну зброю, якої в Росії немає. А точніше, якої в РФ вже немає». Так, дійсно, в РФ ця ракетна зброя колись була, але як тільки Рогозін очолив ВПК, ця зброя стала зникати. Ракети або не злітають, або не долітають, або падають. Всі космодроми розкрадаються, а п'ята точка не вміщається в танк. У цьому особиста заслуга саме Дмитра Рогозіна»- написав Сергій Стеблиненко. А російський блогер Олександр Єрьомін на своїй сторінці в Facebook написав, що Україна може мати небезпечну зброю з США. «За подібними заявами України, які звучали вже не раз, можуть стояти дуже серйозні проекти США. Наприклад, розміщення в Україні наднової зброї США, і це абсолютно не смішно»- написав Єрьомін.
Політика Мін'юст поверне з РФ в Україну політв'язня Виговського Міністерство юстиції вирішило повернути в Україну засудженого в РФ політв'язня Валентина Виговського, повідомляє прес-служба відомства. Таке рішення стало можливим після того, як 4 квітня цього року до Мін'юсту України надійшло звернення Петра Виговського з проханням вирішити питання про передачу з Росії в Україну його сина. Відповідні документи направлені в Дарницький райсуд Києва з клопотанням про приведення вироку суду Росії, яким засуджений Валентин Виговський, у відповідність до законодавства України. Після отримання копії рішення суду Мін'юст направить інформацію в Росію і за згодою обох сторін повинна відбутися передача ув'язненого. Валентин Виговський був затриманий в Криму за звинуваченням у тому, що він через інтернет вербував працівників оборонно-промислового комплексу РФ, щоб ті збирали для спецслужб України секретні дані. У грудні минулого року російський суд засудив Валентина Виговського до 11 років в'язниці за шпигунство.
Політика Сорос: Трамп розв'яже руки диктатору Путіну Відомий фінансист і філантроп з США Джордж Сорос у статті на сайті Project-syndicate назвав новообраного президента США Дональда Трампа шахраєм і диктатором. «Світова демократія переживає серйозну кризу. Навіть у США, де провідна демократія в світі, обрали президентом шахрая і потенційного диктатора. Після обрання президентом Трамп пом'якшив свою риторику, але він не змінив свою поведінку і своїх некомпетентних радників. Тепер США не зможуть захищати демократію в інших країнах світу, а Дональд Трамп буде більш прийнятний для диктаторів. Деяким з цих диктаторів це дозволить досягти компромісу з США, а іншим - без перешкод продовжувати свої чорні справи», - написав Джордж Сорос. При цьому фінансист висловив упевненість у тому, що демократія в США зможе вистояти за президентства Дональда Трампа. «Переконаний, що Конституція й інститути США, зокрема і четверта влада, досить сильні, щоб протистояти перегинам з боку виконавчої влади. Можливо, це унеможливить перетворення Трампа з потенційного на реального диктатора», - зазначив Сорос.
За кордоном ФСБ зламала пошту Анни Політковської за рік до її вбивства - ЗМІ ФСБ зламала пошту російської журналістки Анни Політковської за рік до її вбивства. Про це сказано в матеріалах спецслужб США, які передав журналістам Едвард Сноуден, інформує The Intercept. Запис про те, що пошта Політковської була зламана, містився у внутрішній вікі-енциклопедії Агентства національної безпеки, доступ до якої мав Едвард Сноуден. У записі сказано, що 5 грудня 2005 року спецслужби Росії, імовірно ФСБ, використовували програмне забезпечення, якого немає у відкритому доступі, щоб зламати пошту Політковської. Вона використовувала поштову скриньку одного з провайдерів США. У записі сказано, що зв'язків між зламом пошти і вбивством Анни Політковської не знайдено. АНБ стало відомо про злам пошти завдяки системам масового збору даних про листування користувачів. «Перехоплення інформації може відбуватися в різних формах, і знову ж таки немає способу дізнатися, як саме АНБ перехопило повідомлення Політковської. Однак ми знаємо, що спецслужби збирали дані на такому рівні, що могли помітити злам однієї поштової скриньки з боку уряду Росії », - пише The Intercept.
Суспільство Дизайн сцени для Євробачення-2017 Києві розроблятиме Флоріан Відер Дизайнером сцени Євробачення, що навесні 2017 року пройде в Києві, став Флоріан Відер (Florian Wieder). Це четверта сцена, яку він розроблятиме для міжнародного пісенного конкурсу. У портфоліо Відера - сцени Євробачення в Дюссельдорфі, Відні та Баку, а також проекти «Х-Фактор» в США і Великій Британії і «MTV Video Music Awards», передає УНН, посилаючись на UA:Перший. «Я обожнюю ідею, яка лежить в основі конкурсу Євробачення. Так багато різних країн і культур збираються, щоб відсвяткувати цю подію разом. Це дійсно мене вражає. Пісенний конкурс є одним з найбільш неймовірних проектів в моїй кар'єрі. Подібних йому - є тільки кілька в світі. Для мене це честь стати дизайнером сцени для шоу, яке пройде в Києві », - розповів Флоріан Відер. Він вважає, що головне завдання - створити відчуття щастя і захоплення у кожного, хто приєднається до Євробачення-2017. «Я запланував використовувати деякі революційно нові напрацювання, але поки буду тримати їх у секреті. Дизайн сцени Євробачення буде унікальним і відмінним від попередніх шоу. Міжнародний пісенний конкурс - це не тільки проект, який запалює мене, він є творчим викликом, що надихає мене як дизайнера», - додав дизайнер.
Економіка З 1 січня з реєстром е-декларацій можуть виникнути проблеми Держпідприємство Українські спеціальні системи попередило про можливі збої в роботі реєстру е-декларацій у зв'язку з запуском 1 січня наступного року другого етапу електронного декларування. «Наявні ресурси, обладнання реєстру не дозволяють забезпечити належні умови його роботи на другому етапі е-декларування. Час, який було виділено державою і суспільством на підготовку реєстру до 2-го етапу подачі електронних декларацій, майже вичерпано, але поки жодна з проблем не вирішена», - сказано в повідомленні УСС, опублікованому на сайті підприємства. За підрахунками експертів системи, на другому етапі е-декларування кількість суб'єктів декларування може досягти 2 мільйонів осіб, але зараз система може проводити до 5000 одночасних сесій, а також зберігати і обробляти до 1 мільйона е-декларацій на рік. «Але, очікується, що з 1 січня 2017 року кількість одночасних сесій може вирости до 70 тисяч і бути набагато вище в дні пікових навантажень, а саме - в кінці строку подання електронних декларацій. Кількість декларацій на 2-му етапі е-декларування (до 1 квітня) може скласти 2,5 мільйона», - йдеться в повідомленні.
Економіка У грудні Київська митниця перерахувала до держбюджету рекордні 3,9 млрд грн У грудні 2016 року Київською міською митницею ДФС було перераховано рекордні 3,9 млн грн податків і зборів, сплачених суб'єктами господарювання при експортно-імпортних операціях з товарами, до Держбюджету України. Про це в Facebook передає ДФС України. «У грудні 2016 року Київська міська митниця ДФС перерахувала рекордні для столичної митниці 3,9 млрд грн податків і зборів, сплачені суб'єктами господарювання при експортно-імпортних операціях з товарами, в бюджет країни. Це перевищило показник грудня минулого року на 600 мільйонів або 17,9%», - сказано в повідомленні. Крім того, київські митники днями зареєстрували ще один рекорд - щоденні надходження до бюджету склали 325 мільйонів гривень, при їх середньому рівні протягом року на рівні близько 150 млн грн.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно ....
більше матеріалів




/-0,78308987617493-/ /-pc-/
Top