counter
Архів Повернутись назад 30 Грудня 2017
30 Грудня
Суспільство Навколо Києва на свята їздитиме ретропоїзд Навколо Києва 30 грудня, а також 6, 7, 8, 14 і 19 січня Київський залізничним кільцем можна буде покататися на ретропоїзді. Про це повідомили в прес-службі ПАТ «Укрзалізниця». Старт святкових рейсів почнеться з Центрального залізничного вокзалу столиці о 13:45. «Під час подорожі ретропоїзд, який поведе паровоз Ер 787-46, пасажири зможуть помилуватися видами столиці і Дніпром, побачити вантажні і пасажирські станції, локомотивні депо, історичну пам'ятку - будинок депо Київ-Московський, яке свого часу було основним для вантажних паровозів. За майже дві з половиною години ретропоїзд зробить кільце через Петрівку, Дарницю, Видубичі. Прибуття на станцію Київ-Пасажирський о 16:15», - розповіли в «Укрзалізниці». Поїзд матиме 3 комфортабельних вагони з м'якими місцями для сидіння. Святковий поїзд поведе бригада з локомотивного депо станції Сновськ. Вартість квитка для дорослих становить близько 77 грн, для дітей - 43 грн.
Суспільство У Стокгольмі запустили перші безпілотні автобуси У столиці Швеції Стокгольмі вперше запустили безпілотні пасажирські автобуси. Про це повідомляє The Local. За словами гендиректора транспортного агентства країни Йонаса Бьєффваншта, це історичне рішення, яке сприятиме розвитку інноваційних технологій. «Випробування необхідні для розробки автоматизованого дорожнього руху на стабільному і безпечному шляху», - заявив він. Автобуси курсуватимуть у північній частині Стокгольма за попередньо запланованим маршрутом на 1,5 кілометра. Вони будуть рухатися зі швидкістю 20 км/год. за допомогою GPS і датчиків руху, щоб автобуси не з'їжджали з траси. Спочатку в автобусах будуть присутні і водії, які просто стежитимуть, щоб транспорт не вийшов з ладу, і управлятимуть ситуацією, якщо щось раптом вийде з-під контролю.
Суспільство На Новий рік у Берліні створять «зону безпеки» для жінок Для жінок на Новий рік у Берліні вперше створять «зону безпеки». Створення такої зони пов'язано з сексуальними домаганнями, повідомляє BBC. Влада міста пішла на такі заходи у зв'язку з частими нападами на жінок у Німеччині. У Берліні очікують, що сотні тисяч місцевих жителів зустрічатимуть Новий рік біля Бранденбурзьких воріт. «Зона безпеки» для жінок з'явиться неподалік - на Еберштрассе. Постраждалі від харасменту жінки зможуть звернутися туди за допомогою до співробітників німецького Червоного Хреста. Крім того, поліція Німеччини радить німкеням максимально чітко висловлювати свою незгоду на секс. Якщо якась подія має загрозливий характер, поліція рекомендує жінкам шукати допомоги серед оточуючих. Нагадаємо, в ніч на 1 січня 2016 року близько тисячі мігрантів за кілька годин до Нового року зібралися на площі неподалік Кельнського собору та центрального вокзалу і, розбившись на дрібні групи, нападали на жінок. У злочинах підозрюються алжирці, іракці, тунісці, громадяни Лівії, Ірану і Чорногорії.
Суспільство В Авдіївці відновили мовлення радіостанції «Голос Донбасу» В Авдіївці Донецької області відновили мовлення радіостанції «Голос Донбасу». Про це повідомив член Нацради з телерадіомовлення Сергій Костинський на своїй сторінці в Facebook. Він уточнив, що поривом вітру розгорнуло антену і в Авдіївці зник радіосигнал «Голосу Донбасу» на 95.7 МГц. «Про наявність проблеми Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Мінінформ оперативно поінформувала Військово-цивільна адміністрація Авдіївки. Уже сьогодні, буквально годину тому, бригада концерну РРТ відновила радіомовлення. Як виявилося, все обладнання працює в штатному режимі, через сильний вітер тільки розвернуло антену», - підкреслив Костинський. Чиновник уточнив, зараз ситуація під контролем - жителі Авдіївки знову можуть слухати улюблену радіостанцію. В Авдіївці працює кілька українських радіостанцій і телеканалів, незважаючи на відсутність будь-яких веж, будь-якої належної інфраструктури.
Події У Дніпро доставили трьох бійців ЗСУ у важкому стані Вночі у лікарню Мечникова із зони АТО доставили трьох тяжкопоранених українських військовослужбовців віком 19, 23 і 27 років. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив головний лікар лікарні Мечникова Сергій Риженко. «Олександр отримав наскрізне кульове поранення голови, ступінь ураження мозку критична. Після декомпресійної трепанації поранений перебуває в комі на апаратному диханні, його стан вдалося стабілізувати. Іллі осколки пошкодили обличчя, праве око, шию і гортань. Також йому відірвало кисть лівої руки. У Олега відкрита травма мозку з крововиливом, перелом основи та склепіння черепа», - розповів Сергій Риженко. За словами головлікаря, зараз лікарі і медсестри лікарні забули про свята і намагаються врятувати життя поранених українських бійців.
Політика Порошенко створив 50 окружних і ліквідував 117 райсудів На сайті глави Української держави Петра Порошенка опубліковані укази про ліквідацію та створення місцевих судів, які передбачають початок другого етапу судової реформи. Указом президента ліквідовані всі 10 районних судів Києва - Печерський, Шевченківський, Голосіївський, Солом'янський, Святошинський, Оболонський, Подільський, Дніпровський, Дарницький і Деснянський. Замість цих районних судів створені Перший окружний суд, який об'єднує Деснянський і Дніпровський райони столиці, Другий окружний суд (Дарницький), Третій окружний суд (Печерський і Голосіївський), Четвертий окружний суд (Святошинський та Солом'янський), П'ятий окружний суд (Шевченківський) і Шостий окружний (Оболонський та Подільський). Повний список ліквідованих і створених судів опублікований на сайті Адміністрації президента України. Підписуючи ці укази, Петро Порошенко заявив, що другий етап судової реформи в Україні переслідує чіткі позиції - наближення судів і правосуддя до простих українців.
Події Доба в АТО. 6 обстрілів, загинув 1 боєць ЗСУ За минулу добу в зоні АТО на сході України проросійські бойовики шість разів порушили перемир'я. В результаті цих обстрілів один боєць ЗСУ загинув, ще два українських військових були травмовані, повідомляє прес-центр штабу АТО. Як сказано в повідомленні, незважаючи на домовленість про новорічно-різдвяне перемир'я, російсько-окупаційні війська не можуть забезпечити режим тиші повною мірою. На Донецькому напрямку бойовики з 82-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і різної стрілецької зброї обстрілювали позиції ЗСУ біля шахти Бутівка. По захисниках Кам'янки і Верхньоторецька терористи застосували гранатомети і легке піхотне озброєння. На Луганському напрямку терористи із мінометів 82-мм калібру, гранатометів і кулеметів обстрілювали опорні пункти сил АТО біля Луганського.
Наука і технології оформление ленты  Зима на Марсі. NASA показало, що чекає колонізаторів Американське аерокосмічне агентство NASA опублікувало унікальні фотографії Марса в зимову пору року. Зараз висота полярних шапок на Червоній планеті може досягати від одного метра до майже чотирьох кілометрів, повідомляється на сайті NASA. Атмосфера Марса переважно складається з вуглекислого газу. У зимову пору року вуглекислий газ на Червоній планеті перетворюється на сухий лід, покриваючи майже всю поверхню планети. Кліматичні умови на Марсі дуже мінливі і залежать від пори року. Для північної півкулі Червоної планети характерні м'яка зима і прохолодне літо. А в південній півкулі Марса зима дуже холодна, а літо дуже спекотне. У найхолодніших місцях Марса температура взимку опускається до -153 ° C, а в літню пору року на екваторі Червоної планети температура може досягати +20 °C.
Події Суд заарештував бойовика «ЛНР», який катував бійців ЗСУ Печерський райсуд Києва заарештував на 60 днів без права внесення застави бойовика НЗФ «РИМ» у складі терористичного угруповання «ЛНР», який брав участь у бойових діях і катував бійців Збройних Сил України. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган. «Печерським районним судом Києва заарештований на 60 діб без права внесення застави громадянин Ж., який підозрюється в тому, що в 2014 році він, обіймаючи посаду помічника ватажка незаконного збройного формування «РИМ» у складі «ЛНР», вів бойові дії проти підрозділів ЗСУ і катував полонених українських військових», - написала Лариса Сарган. Як повідомили в прес-центрі СБУ, цей бойовик вирішив покинути НЗФ і виїхати на територію, підконтрольну владі України. Він встиг зареєструватися як переселенець для отримання соцвиплат. Оперативники СБУ затримали бойовика під час зняття їм у банкоматі нарахованої суми.
Політика Reuters: Танкери РФ постачають нафту КНДР в обхід санкцій Танкери Російської Федерації в обхід санкцій США постачали нафту і нафтопродукти в Північну Корею. Про це, з посиланням на джерела в службах безпеки західних країн, повідомляє агентство Reuters. Джерела повідомили, що, зокрема, під російським прапором перевантажувалося пальне північнокорейським судам з танкера «Витязь». «Російські танкери в 2017 році неодноразово здійснювали поставки нафти і нафтопродуктів на північнокорейські судна. Ці поставки порушили санкції США проти КНДР, введені за розробку ядерної програми», - повідомило одне з джерел. Однак друге джерело не підтвердило, що є неспростовні докази участі безпосередньо влади РФ в поставках нафти в Північну Корею. «Поки немає доказів того, що це підтримується російською владою, однак ці російські танкери дають життя північним корейцям», - сказало джерело.
Суспільство оформление ленты  У Слов'янську можуть встановити пам'ятник «розп'ятому хунтою хлопчикові» У Слов'янську Донецької області триває обговорення ідеї встановлення на центральній площі міста пам'ятника знаменитому «розп'ятому кривавою хунтою російськомовному хлопчикові». Про це на своїй сторінці в соціальній мережі повідомив активіст зі Слов'янська Денис Бігунов, пише u-news24. Активіст створив у групі «Рідний Слов'янськ» опитування на цю тему, згідно з яким більшість користувачів підтримали цю ідею. «Ми повинні гідно вшанувати пам'ять «розп'ятого в Слов'янську кривавою хунтою російськомовного хлопчика», про якого з таким надривом було розказано в сюжеті російського «Первого канала», - написав Бігун. Також активіст нагадав про фейки російських ЗМІ щодо зґвалтованої на блокпосту ЗСУ російськомовної пенсіонерки і російських снігурів, яких через забарвлення знищували в Україні. Нагадаємо, сюжет про нібито розп'ятого просто на очах у матері в центрі Слов'янська українськими військовими маленького хлопчика випустили на російському «Первом канале» відразу після звільнення Слов'янська від бойовиків «ДНР». Про «звірства кривавої української хунти» з надривом розповіла одна з біженок. Однак майже відразу ЗМІ встановили, що цей сюжет був фейком.
Економіка Порошенко підписав закон про введення мита на посилки Президент Петро Порошенко підписав законопроект, який встановлює нові правила для безмитного ввезення в Україну посилок. Відповідні зміни у статус законопроекту  №6776-д  внесені на сайті Верховної Ради. Нагадаємо, на початку грудня народні депутати з множинними порушеннями регламенту ухвалили скандальний законопроект про обмеження безмитного ввезення товарів в Україну. Тепер без додаткових мит українці зможуть отримувати тільки до трьох посилок на місяць за ціною до 150 євро кожна. Ввозити в країну безмитно можна тільки товари загальною вартістю до 500 євро і вагою до 50 кг за умови, що були відсутні в країні більше 24 годин і в'їжджають в Україну не частіше, ніж один раз на 72 години. Якщо ці тимчасові проміжки не дотримуються - ввезти товари можна буде на суму до 50 євро. Нагадаємо, раніше 10 найбільших поштово-логістичних компаній України просили президента не підписувати законопроект, оскільки не існує механізму і алгоритму контролю за тим, хто і скільки посилок з-за кордону замовляв, і абсолютно незрозуміло, як буде збиратися така інформація.
Здоров`я Синоптик засмутила Україну погодою на Новий рік На вихідні перед Новим роком на більшій території України пройдуть дощі з мокрим снігом. Про це на своїй сторінці в Facebook розповіла синоптик Наталія Діденко. За її словами, в неділю, 31 грудня, дощі і мокрий сніг пройдуть на заході та півночі України. Температура повітря на заході і півночі України буде від -1 до +4. На сході і в центрі нашої країни в останній день року, що минає температура повітря до +7, а на півдні до 9 градусів тепла. У ніч на 1 січня в столиці України буде близько 0, вдень повітря прогріється до +6 градусів. 1 січня на більшій території України будуть невеликі опади у вигляді дощу та мокрого снігу, температура повітря складе 0 + 4 градуси. Тільки в західних областях України, а також в Чернігівській, Сумській та Харківській областях температура повітря знизиться до -3 градусів.
Події Поліція: Захоплення Укрпошти може бути пов'язане з обміном заручників на Донбасі Вимоги невідомого чоловіка, який сьогодні вдень захопив заручників у відділенні «Укрпошти» в Харкові, можуть бути пов'язані з обміном заручників на Донбасі. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив начальник Національної поліції Харківської області Олег Бех. «Поки ми не розуміємо вимог чоловіка, який захопив заручників. Зараз основне питання в тому, що він хоче. Це може бути пов'язано з обміном заручників на Донбасі. В ході переговорів, що недавно відбулися, були звільнені не всі заручники. Зараз він веде себе не агресивно і спілкується з учасниками переговорів адекватно. За останньою інформацією, він не виключає можливості добровільно здатися», - розповів Олег Бех. Нагадаємо, сьогодні близько 14:40 в Харкові на вулиці Шевченка біля ТЦ «Рост» чоловік у масці захопив відділення «Укрпошти» і взяв у заручники 11 осіб. Він заявив, що на ньому прикріплена вибухівка, яку він може застосувати. Після переговорів злочинець відпустив трьох жінок і двох дітей.
Політика СБУ: Останні кібератаки в Україні організували спецслужби РФ В СБУ встановили причетність спецслужб Росії до осінніх кібератак на інформаційні системи державних установ і підприємств критичної інфраструктури України. Про це повідомили в прес-центрі Служби безпеки України. Як повідомляється, експерти СБУ встановили, що клієнтська частина хакерського програмного забезпечення DarkTrack відразу після зараження комп'ютерів з'єднувалася з серверним обладнанням, що має російські IP-адреси. Після чого підконтрольні Кремлю хакери могли віддалено адмініструвати українські веб-ресурси і копіювати з них інформацію. Також в СБУ повідомили, що зафіксували організовані російськими спецслужбами кібератаки двома різновидами вірусу типу PSCrypt. «Співробітники СБУ зафіксували, що російські хакери організували на офіційні електронні адреси місцевих органів влади України фішингову розсилку. Ці файли містили шкідливе програмне забезпечення, яке було призначене для шифрування інформсистем об'єктів критичної інфраструктури», - сказано в повідомленні СБУ.
Події ФСБ: Підозрюваного в організації теракту в Петербурзі затримано Співробітники Федеральної служби безпеки РФ затримали підозрюваного в організації і виконанні 27 грудня терористичного акту в супермаркеті «Перекресток» у Санкт-Петербурзі. Про це повідомляє прес-центр ФСБ Росії. «30 грудня під час оперативно-розшукових заходів було встановлено і затримано організатора та виконавця підриву СВП, вчиненого 27 грудня в торговому залі супермаркету «Перекресток» у місті Санкт-Петербурзі. Підозрюваний переданий до Слідчого комітету Росії», - сказано в повідомленні. Нагадаємо, вибух у магазині «Перекресток» у  Петербурзі стався ввечері 27 грудня. В результаті вибуху загиблих немає, постраждалих 18 осіб, у лікарнях залишаються дев'ять потерпілих. Відповідальність за цей вибух взяло на себе терористичне угрупування «Ісламська держава». 28 грудня російський президент Володимир Путін визнав вибух у петербурзькому магазині нападом терористів. До заяви президента РФ російські правоохоронні органи кваліфікували цю подію за статтею «замах на вбивство двох і більше осіб».

Мантра для залучення грошового достатку
Мантра для залучення грошового достатку
Дивно, але використовуючи лише одну мантру, можна досягти успіху у фінансових питаннях і залучити гроші у своє....
Як правильно загадувати бажання, щоб вони збувалися
Як правильно загадувати бажання, щоб вони збувалися
Існує величезна кількість ритуалів та змов на виконання бажання Але всі вони не дадуть жодного результату, якщ....
4 базові техніки управління своєю енергією: беремо життя під контроль
4 базові техніки управління своєю енергією: беремо життя під контроль
Рівень енергетики людини визначає його успіх у всіх сферах життя Той, хто вміє усвідомлено керувати своєю енер....
4 енергетичні практики, які допоможуть вам зарядитися силою та енергією
4 енергетичні практики, які допоможуть вам зарядитися силою та енергією
Біополь людини не є ізольованою частиною світу Всі ми пов'язані з світобудовою та Всесвітом, з її енергетичним....
Як зберегти та накопичити енергію: 8 надійних способів
Як зберегти та накопичити енергію: 8 надійних способів
Сила нашого тіла та сила духу дуже тісно пов'язані Щоб залишатися продуктивними та активними, експерти радять ....
більше матеріалів




/-0,77697515487671-/ /-pc-/
Top