counter
Архів Повернутись назад 30 Вересня 2021
30 Вересня
Суспільство До уваги власників евроблях! Закінчується пільговий період. Що чекає далі Навесні цього року (15 травня 2021 року) був прийнятий закон про установку термінів пільгової розмитнення евроблях в Україні, І цей термін вже добігає кінця. Скористатися спрощеною процедурою можна до 10 листопада, а учасникам бойових дій, які перебувають на території ООС більше 90 днів з дня набрання чинності законами, тобто до 8 лютого 2022. Нагадуємо умови пільгової розмитнення, а так само яке покарання за прострочення. Пільговим розмитненням до 10 листопада можна буде скористатися на: легкові авто (крім ТЗ спеціального призначення для переміщення по снігу; обладнаних електродвигуном); авто для перевезення вантажів (загальною масою до 3,5 тонн); транспортні засоби, які станом на 31.12.2020 перебували в Україні в митному режимі тимчасового ввезення або транзиту; були у використанні та з року випуску яких минуло більше п’яти років; не більше однієї одиниці на кожну товарну позицію (одне легкове авто, одне вантажне масою не більше 3,5 тонн). В той же час неможливо розмитнити авто: які заїхали в Україну в 2021 році; заїхали з Росії; з євростандартом Євро-0 і Євро-1 (до 1995 року випуску); з гібридними двигунами; вантажні авто вагою 3,5 тонн і більше. За порушення строків ввезення загрожує штраф в 170 тисяч грн Власника євроблях після 10 листопада поліція зможе оштрафувати на 8500 грн. Потім поліція передасть дані на митницю, де згодом і складуть постанову за перевищення терміну ввезення авто - штраф 170 тис. грн.
Події На Західній Україні перекинувся автобус з туристами Вранці 30 вересня на сайті ГСЧС з'явилося повідомлення прес-служби про трагедію на Західній Україні.За інформацією рятувальників там, у Львівській області під час підйому на гору Високий Верх перекинувся автобус з туристами. Служба повідомляє про п'ятьох постраждалих .. "29 вересня поблизу с. Волосянка Стрийського району на туристичному марші гори Високий Верх, водій автомобіля, який перевозив туристів (7 осіб), допустив перекидання в результаті чого травмовано 5 осіб", - йдеться в повідомленні. За інформацією прес-центру, постраждалі з травмами різного ступеня тяжкості були транспортовані, передані медпрацівникам і госпіталізовані. Туристичний маршрут-прогулянка на гору Високий Верх (Писанка), як правило включає в себе відвідування джерела Довбушева (Писана) криниця, відвідування знаменитого курорту Славське. сама гора Високий Верх висотою 1242 метра, розташована в декількох кілометрах від Славська. Піднятися на вершину можна або пішки, або ж на підйомнику довжиною приблизно 2800 метрів. У будь-який час року з гори відкривається прекрасна панорама, можна покататися на конях або квадроциклах, а взимку тут починається гірськолижний сезон.
Коронавірус Захворюваність набирає обертів: добовий приріст в Україні наблизився до 12 тисячам В Україні за останню добу виявлено 11 757 випадків інфікування коронавірусів нового типу (COVID-19). Про це повідомляє АСН-Україна, з посиланням на повідомлення прес-служби Міністерства охорони здоров'я України в своїх каналах соціальних мереж. Лідирують за кількістю випадків захворювання в Харківській, Львівській і Дніпропетровській областях. Такого показника захворюваності за добу країна не пам'ятає з весни, адже попередній раз понад 11 тисяч нових випадків було зафіксовано аж 29 квітня. В Україні госпіталізували 2556 осіб; летальних випадків - 194; одужали - 3839 чоловік. протестували: методом ПЛР - 46 604 особи,методом ІФА - 10 626 осіб,експрес-тестами - 36 126 осіб.За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в: Харківській (1087),Львівській (927),Дніпропетровській (926),Одеської (752),Донецькій (739) областях.За весь час пандеміїВ Україні захворіли 2 423 379 чоловік; одужали - 2 255 191 особа; летальних випадків - 56 274.
Суспільство Телеканал Дім "берега поплутав" Неприпустиму недбалість допустили журналісти і редактори українського державного інформаційно-розважального телеканалу "Дім". Вони показали в ефірі карту держави агресора Російської Федерації з окупованих Кримом. Нацрада з питань телебачення і радіомовлення вже відреагував на це порушення і виніс телеканалу попередження. У повідомленні вказується, що на засіданні, яке пройшло сьогодні, в четвер, 30 вересня, Нацрада визнала, що зображення на стилізованій карті сусідньої держави Криму, як частини "російської" території, в ефірі національного сприяє визнанню анексії української території країною-агресором. Таким чином Начцсовет визнав, що телеканал порушив українське законодавство. Також повідомляється, що така карта Росії демонструвалася в ефірі 5 липня 2021 на початку і в кінці передачі "Російський щоденник". Поява цієї карти привернуло увагу нардепів і СБУ, які і звернулися до Нацради. "Трансляція карти, на якій український Крим зображений частиною іншої держави, могла бути сприйнята глядачами телеканалу" Дім "як те, що Кримський півострів не входить до складу України. Це суперечить конституційним положенням про суверенітет, унітарності та територіальної цілісності нашої держави", - йдеться в повідомленні. Також повідомляється, що програма транслювалася потім і в повторі, а працівники не усунули недостовірні факти.
Суспільство Осень набирает обороты, кому сегодня не стоит забывать дома зонт Синоптики украинского Гидрометцентра опубликовали свой прогноз погоды на ближайшее время. Это опубликовано на сайте Укргидрометцентра. Погода в Украине в последний день сентября, 30 числа, будет местами дождливой. Синоптики прогнозируют осадки в западной части страны. На остальной территории будет сухо. На западе дожди пройдут в пяти областях - Закарпатской (+16+18) и Волынской, Тернопольской, Львовской, Ивано-Франковской. Здесь температура воздуха составит +14+16 градусов. В Ровенской (+13+15), Черновицкой и Хмельницкой областях (+14+16) без дождей. В северной части Украины без осадков. Весь день будет светить солнце, которое прогреет воздух до +12+14. В центральных регионах также сухо. В Черкасской, Днепропетровской и Кировоградской областях +13+15. В Полтавской области +12+14. На востоке также без осадков. В Донецкой, Луганской и Харьковской областях будет +13+15. На юге солнечно и без дождей. В Запорожской, Херсонской и Николаевской областях будет +14+16 градусов. В Одесской области чуть теплее - +15+17. В оккупированном Крыму без осадков. На полуострове температура воздуха составит +13+15. В Киеве также можно гулять сегодня без зонтов. Температура воздуха прогреется до +12+14. Будет дуть восточный ветер со скоростью 3-8 м/с.
Суспільство 75 грн за 100 км: известно, где появятся первые автобаны в Украине Министерство инфраструктуры Украины озвучило, где у нас появятся первые частные платные автобаны, а так же назвала примерную стоимость проезда по ним. Информация о платных дорогах в Украине обсуждается уже давно. Министерство инфраструктуры в своем комментарии данного вопроса сообщило, что на данный момент только две дороги планируют сделать платными. В сообщении говорится, что первые два частных автобана в Украине появятся в западных регионах. В частности, первый частный автобан будет от польской границы Краковец до Ровно. Второй соединит Львов, Закарпатье и Венгрию. Пока Министерство инфраструктуры изучает такую возможность, анализируются расходы и прибыль. Предполагается, что за проезд по частным автобанам украинцам придется платить 75 гривен за 100 километров. То есть водителю за проезд по дороге от польской границы Краковец до Ровно нужно будет заплатить примерно 150 гривен.Правда, у водителей будет возможность двигаться по параллельной, альтернативной дороге, но, судя по всему, ее качество будут хуже. Правительство также планирует передать несколько дорог инвесторам в концессию для ремонта. Но за проезд по ним водителям платить не нужно будет. С инвесторами будет рассчитываться государство.
Політика Слуги народа инициируют отставку спикера Верховной Рады С Утра 30 сентября, в четверг, на Facebook-странице спикера парламента Дмитрия Разумкова появилась информация, что в Верховной Раде к нему подошли за подписными листами про его отставку. Соответствующее предложение подал глава фракции "Слуга народа" Давид Арахамия. Он отметил, что медлить с процессом не будет и сегодня "коллеги получат подписные листы". "Ожидаемо, коллеги пришли за подписными листами об отзыве меня с должности главы Верховной рады Украины... Сразу расписал документ на Аппарат Верховной рады Украины", - написал Разумков. В Верховной раде уже подготовили подписные листы за отставку Дмитрия Разумкова с должности спикера парламента. Сейчас документы находятся в Аппарате ВР. Об этом стало известно по информации пресс-секретаря главы ВР Ольгу Туний. "Подписные листы по обращению фракции "Слуга народа" об отзыве главы ВР готовы и находятся в Аппарате ВР. Инициаторы данного процесса уже имеют возможность забрать подписные листы и продолжать процедуру в соответствии с регламентом", - заявила она.
Суспільство Міністр охорони здоров'я України повідомив про можливе введення локдауна Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко оцінив можливість введення локдауна в країні. Він повідомив, що про це мова не йде. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на заяву міністра журналістам. За його словами, говорити про те, що країна наближається до червоного рівня - рано. "Про жорсткому карантинному обмеженні або локдауне мова не йде", - повідомив він. Раніше в Міністерстві охорони здоров'я розповіли, як буде працювати транспорт в "жовтих" і "червоних" зонах карантину. Поки мова про закриття або про обмеження руху транспорту не йде. Нагадаємо, влада Києва сподіваються, що закриття транспорту в столиці при посиленні карантину вдасться уникнути. Разом з тим, у разі локдауна, для транспорту готують електронні перепустки.
Політика Ердоган прокоментував підсумки візиту в Сочі і розкритикував політику США в Сирії Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган прокоментував підсумки переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним в Сочі, торкнувся теми стосунків з США. У бесіді з журналістами, які супроводжували турецького лідера в Сочі, Ердоган заявив, що Туреччина зберігає прихильність всіма пунктами домовленостей з Москвою щодо Сирії. «Ніяких відхилень з цього питання немає», - підкреслив турецький лідер. Президент Ердоган зазначив, що незважаючи на неприйняття США, Анкара не має наміру відступати в питанні ЗРК С-400. «Ми детально обговорили в Сочі і це питання, обговорили шляхи подальшого просування співробітництва в оборонній сфері», - повідомив президент. Ердоган привернув увагу і до перспектив співпраці з РФ у сфері будівництва морських суден. «Ми готові до активної взаємодії в даній області, аж до спільних кроків у створенні підводних човнів», - сказав турецький лідер. Ердоган повідомив, що Путін озвучив також перспективні ідеї співпраці Туреччини і РФ у сфері космонавтики. «Є пропозиція про запуск ракет з наземних і морських платформ», - сказав турецький лідер. Глава держави привернув увагу до зусиль Анкари щодо повернення сирійських біженців на батьківщину. «Понад 1 млн сирійців повернулися з Туреччини на батьківщину, з них 400 тис. В Ідліб. Ми продовжуємо зусилля щодо забезпечення безпечного повернення сирійців », - зазначив Ердоган. Президент Туреччини повідомив далі, що привернув увагу Путіна до наявності офісу терористів PKK / YPG в Москві. Туреччина готова до зміцнення співпраці з РФ в боротьбі з тероризмом, сказав Ердоган. Президент зазначив також, що домовленість про припинення присутності терористів PKK / YPG в ряді районів Сирії повинна бути виконана. У продовженні сирійської тематики, турецький лідер розкритикував політику Вашингтона в регіоні. Ердоган відкрито назвав координатора президента США по Близькому Сходу і Північній Африці Бретта МакГарка «режисером» терористів PKK / YPG / PYD. «Ця особа гуляє в обнімку з терористами», - сказав президент Туреччини, зазначивши, що контакти МакГарка з терористами, проти яких веде боротьбу Туреччина, серйозно турбують Анкару. США рано чи пізно доведеться покинути Сирію і залишити ці землі сирійському народові, підкреслив президент. Президент Туреччини повідомив, що проведе в Римі [на полях G-20] зустріч з президентом США Джо Байденом. «Не виключаю також зустріч з Байденом в Глазго. Намітилися позитивні кроки в діалозі з США », - сказав президент.
Політика У Кремлі прокоментували зустріч Путіна і Ердогана Офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков прокоментував тематику переговорів президентів Туреччини і Росії - Реджепа Тайіпа Ердогана і Володимира Путіна на зустрічі в Сочі 29 жовтня. За його словами, президенти детально обговорили ситуацію в Сирії, в тому числі в Ідлібі, а також в Афганістані, Лівії та на Південному Кавказі (в Нагірному Карабасі). «Регіональні конфлікти також щільно були на порядку денному, обмінялися думками щодо Сирії детально, говорили по Афганістану, по Лівії, і, звичайно ж, мова заходила і по нагірно-карабаського врегулювання, - сказав представник Кремля. Пєсков повідомив, що лідери обох країн підтвердили свою прихильність раніше досягнутим домовленостям, а також наголосили на необхідності їх виконання. Також за словами представника Кремля, президенти обговорили газові справи і поставки газу. «Путін дав дуже високу оцінку своєчасним і ефективним рішенням турецького керівництва по« Турецькому потоку ». Рішення були прийняті швидко, все було реалізовано в строк, дуже оперативно, - додав прес-секретар російського лідера. «Ми бачимо, як лихоманить енергетичний, газовий ринок Європи, і на цьому тлі Туреччина зі всієї наявної інфраструктурою відчуває себе гарантованої, забезпеченої і застрахованою від подібних стрибкоподібних змін кон'юнктури в своїй країні», - додав він. За словами прес-секретаря Кремля, президенти також обговорили розширення співпраці у військово-технічній сфері. «Говорили про можливість продовження співпраці в плані військово-технічної взаємодії, ВТС. І продовження співпраці і розширення по С-400, за іншими напрямами. Обговорювали можливості виробництва деяких компонентів на турецькій території », - сказав Пєсков

Як розпочати нове життя: 10 дій, які приведуть вас до щастя
Як розпочати нове життя: 10 дій, які приведуть вас до щастя
Прийнято вважати, що для досягнення щастя необхідно докладати багато зусиль Насправді, достатньо робити кілька....
Як залучити щастя та удачу за допомогою вхідних дверей
Як залучити щастя та удачу за допомогою вхідних дверей
Вхід до будинку — сакральне місце, яке споконвіку оберігали Огородити своє житло від бід і проблем зможе кожен....
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Оберіги дуже важливі для будь-якої родини Кожній квартирі чи будинку потрібний захист від недоброзичливців, як....
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Успіх - не вроджена властивість, а мета, до досягнення якої потрібно докладати зусиль Але навіть найпродуманіш....
Камені-талісмани для залучення кохання
Камені-талісмани для залучення кохання
Знайти свою другу половинку, створити міцну сім'ю та надовго зберегти свіжість стосунків із коханою людиною — ....
більше матеріалів




/-0,32688784599304-/ /-pc-/
Top