counter
Архів Повернутись назад 29 Грудня 2015
29 Грудня
Події У Києві застрелили чоловіка У Святошинському районі Києва вчора ввечері, 28 грудня, біля під'їзду житлового будинку було застрелено чоловіка. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ Національної поліції України в Києві. Зазначається, що вчора близько 22 години до міліції надійшла інформація про вогнепальне поранення чоловіка у під'їзді багатоповерхівки. «На першому поверсі правоохоронці знайшли вбитим 50-річного місцевого жителя з вогнепальними пораненнями правої частини грудної клітки. З місця пригоди криміналісти вилучили 8 стріляних гільз, які відправлено на експертне дослідження. Зброя, з якої стріляв зловмисник, встановлюється», - йдеться в повідомленні. Зібрані матеріали за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим відділом Святошинського управління поліції ГУ НП у м. Києві відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.
Суспільство Слідком РФ висуває звинувачення підозрюваним у вбивстві Нємцова У Російській Федерації слідчі мають намір висунути звинувачення п'ятьом виконавцям убивства Бориса Нємцова. Як повідомляє прес-служба Слідчого комітету Росії, звинувачення у скоєнні вбивства Нємцова і незаконному придбанні, носінні, перевезенні та зберіганні вогнепальної зброї буде висунуто Зауру Дадаєву, Анзору і Шадіду Губашевим, Темірлану Ескерханову і Хамзату Бахаєву. Кримінальне переслідування ще одного співучасника - Беслана Шаванова - в листопаді припинено у зв'язку з його смертю при самопідриві у Грозному. Відносно Руслана Мухудинова, який є замовником та організатором скоєних злочинів, і перебуває в міжнародному розшуку, планується виділення кримінальної справи в окреме провадження. У січні наступного року слідство планує завершити розслідування в основній кримінальній справі, а зібрані матеріали надати для ознайомлення потерпілим, після чого - обвинуваченим та їхнім адвокатам.
Суспільство «Харківський партизан» здався СБУ і показав, де зберігалася зброя Один з членів терористичного угруповання «Харківські партизани», який розшукувався Службою безпеки України, добровільно здався представникам спецслужби. Як повідомляє прес-служба СБУ, 30-річний харків'янин розповів, що влітку минулого року його залучили до участі в угрупованні обманом: запросили на заробітки до російського Бєлгорода, відібрали документи і відправили у військовий табір, змусили дати підписку про співпрацю. «У таборі російські військові вчили його та інших диверсантів стріляти і закладати вибухівку. Згодом терористів відправили до Харкова для підривів військкоматів, волонтерських пунктів, залізничних колій», - ідеться в повідомленні. У СБУ зазначили, що харків'янин добровільно відмовився від співпраці з терористами і наприкінці грудня звернувся до Управління СБУ у Харківській області. Також він повідомив правоохоронцям місце розташування схованки зі зброєю та вибухівкою. «Співробітники СБ України вилучили зі схованки гранатомет РПГ-22, автомат Калашникова з патронами, магнітну міну СПМ, гранати Ф-1 і більше кілограма тротилу», - повідомляє СБУ. На підставі ч. 2 ст. 258-3 Кримінального кодексу України правоохоронцями буде подано клопотання до суду про звільнення «партизана»  від кримінальної відповідальності.
Події У США виправдали двох білих поліцейських, які застрелили темношкірого підлітка У штаті Огайо (США) суд присяжних виправдав двох офіцерів поліції, яких звинувачували у вбивстві 12-річного афроамериканського підлітка у листопаді 2014 року. Таке рішення стало причиною акції протесту в Нью-Йорку. Як повідомляє «ВВС Росія», прокурор округу Тіматі Макгінті заявив, що вбивство Таміра Райса в Клівленді було «ураганом людських помилок», збігом негативних обставин і що ознак злочину в діях поліцейських немає. Зазначається також, що Райса було застрелено в момент, коли він розмахував пістолетом на дитячому майданчику. Пізніше виявилося, що пістолет був іграшковим. У жовтні два незалежніих експерти дійшли такого ж висновку про невинуватість поліцейського, який стріляв у підлітка. Водночас виправдання викликало хвилю обурення в суспільстві. Акція протесту проти расизму відбулася на площі Washington Square на Манхеттені в Нью-Йорку, пише РІА «Новости». Девізом присутніх став «Нью-Йорк встає за Таміра», а також активісти тримали в руках плакати з написами «Життя чорношкірих має значення».
Суспільство Саакашвілі з’їздив до Стамбула і домовився про благоустрій парку Голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі заявив, що мерія Стамбула візьме на себе витрати з благоустрою Стамбульського парку в Одесі. Про це Саакашвілі написав на своїй сторінці у Facebook. За його словами, на запрошення мерії він відвідав Стамбул. «Ми також обговорили благоустрій Стамбульського парку, який прилягає до Потьомкінських сходів Одеси. Мерія Стамбула бере на себе всі витрати, щоб перетворити Стамбульський парк на дуже красиве і зручне місце. Ми також домовилися, що до моменту відкриття парку ми привеземо велику групу турецьких бізнесменів для обговорення інвестиційних проектів Одеської області, а наприкінці січня ми проведемо презентацію інвестиційних можливостей Одеського регіону у Стамбулі», - написав Саакашвілі.
Суспільство 91-річний британець вирішив одружитися зі своєю 96-річною коханою Літні люди з Великобританії вирішили побратися. 91-річний Білл Гриффітс зробив пропозицію руки і серця 96-річній Фло Маршаллсі. Виходячи з цього, випливає, що загальний вік молодят становить 187 років. Закохані одружаться вже 16 січня наступного року в населеному пункті Сметвік. На урочисту весільну церемонію було запрошено близько 40 близьких і друзів пари. Як повідомляє Daily Mirror, Білл зробив пропозицію своїй дамі в присутності 63-річного сина, коли сім'я пила чай в будинку, де вони живуть протягом останнього десятиліття. Як зауважила наречена, на коліно Гриффітс не ставав, але це все одно був дуже романтичний і зворушливий момент. Для неї це було несподівано, зізналася 96-річна британка пресі. Маршаллсі також зауважила, що відсвяткувати весілля ніколи не пізно. Кожна людина є старою настільки, наскільки вона це відчуває. «А я не відчуваю себе старою», - каже наречена. Треба зазначити, що і Гриффітс, і Маршаллсі вже були одружені раніше, але овдовіли - їхні дружина та чоловік померли. А познайомилися жителі Великобританії на танцях, і у них зав'язалися романтичні стосунки, адже не дарма кажуть, що коханню кожен вік підвладний.
Суспільство У 2015 році через кордон з Кримом і лінію зіткнення на Донбасі пропущено 79 мільйонів осіб У 2015 році через кордон з окупованим Кримом і лінію зіткнення на Донбасі пропущено 79 млн. людей. Про це заявив на брифінгу голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко. За його словами, через держкордон, адміністративний кордон з Кримом і лінію зіткнення на Донбасі загалом пропущено 79 млн. осіб і майже 20 млн. транспортних засобів, відмовлено у пропуску 48 тис. осіб. Назаренко також зазначив, що за рік виявлено 2200 кримінальних та припинено понад 55 тис. адміністративних правопорушень, штрафів накладено на загальну суму 30 млн. грн. Він додав, що за чотири місяці після підключення до баз даних Інтерполу реалізовано 300 доручень щодо осіб, які перебували в міжнародному розшуку, а також затримано 1798 незаконних мігрантів.
Економіка Гонтарева: Третій і четвертий транш від МВФ можуть об'єднати Глава Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарєва допускає об'єднання третього і четвертого траншів Міжнародного валютного фонду (МВФ). Про це Гонтарева заявила сьогодні під час прес-конференції. «У нас нещодавно було прийнято бюджет. Тому всі решта умов було виконано до цього. Тому ми очікуємо, що рада директорів МВФ засідатиме до кінця наступного місяця. І я навіть чула вчора, як заступник міністра фінансів Артем Шевальов сказав, що цілком може бути об'єднання третього і четвертого траншів, що було б, звичайно, дуже добре. Можу вам сказати, що зі свого боку НБУ узгодив всі умови, які мав виконати НБУ, ще у жовтні минулого року», - сказала вона. При цьому вона повідомила, що не бачить перешкод для отримання Україною чергового траншу кредиту МВФ. За словами Гонтаревої, місія МВФ уже узгодила все і більше не приїжджатиме. «Вони подивляться на параметри бюджету, і я сподіваюся, що все буде добре», - заявила Гонтарева.
Події У Луганській області прикордонники зафіксували літак РФ, який пролітав уздовж українсько-російського кордону У Луганській області прикордонники спостерігали російський літак, що пролітав уздовж українсько-російського кордону. А в зоні АТО було зафіксовано ворожий безпілотник. Про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузянік. «Біля селища Красноталівка зафіксовано проліт ворожого безпілотника на висоті близько 1 км. Також прикордонники Луганської області спостерігали російський літак, який здійснював проліт уздовж лінії російсько-українського кордону», - зазначив він. Крім того, він повідомив, що за минулу добу в зоні АТО було поранено одного українського військового, загиблих немає. Мотузянік уточнив, що боєць дістав поранення внаслідок підриву на розтяжці в Широкиному.
Економіка Десять українських виробників молочної продукції отримали вихід на ринок ЄС Десять українських підприємств з виробництва молока та переробки молочних продуктів отримали дозвіл на постачання молочної продукції до Європейського союзу з 10 січня 2016 року. Про це повідомила заступник міністра агрополітики з питань євроінтеграції Владислава Рутицька у Facebook. «Європейська комісія опублікувала рішення про включення наших компаній з виробництва молока та переробки молочних продуктів до офіційного списку затверджених експортерів в ЄС. Дозвіл набуває чинності 10 січня 2016 року», - написала Рутицька. Згідно з опублікованим списком, дозвіл отримали компанії: «Люстдорф», «Молочний дім», «Яготинський маслозавод», «Лакталіс-Миколаїв», «Гадячсир», ПП «Рось» філія «Роменський молочний комбінат», «Золотоніський маслоробний комбінат», ПП КФ «Прометей» філія «Менський сир», «Львівський холодокомбінат», «Житомирський маслозавод».
Політика Сакварелідзе розповів про перші результати розслідування за фактом зловживань на Одеському припортовому заводі ПАТ «Одеський припортовий завод» оплатило відсотки за непотрібним кредитом у сумі близько 700 млн. гривень. Про це у себе на сторінці у Facebook написав заступник генерального прокурора, прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе. «Правоохоронні органи отримали відомості про те, що розпорядженням Кабінету Міністрів України від 3.12.2014 «Про заходи щодо стабілізації роботи ПАТ «ОПЗ» підприємство зобов'язали отримати в Державному ощадному банку України кредит на суму 5 млрд. гривень. За вказані кошти підприємство також зобов'язали придбати за стовідсотковою передоплатою природний газ у НАК «Нафтогаз України». Ці гроші у подальшому перераховано до Російської Федерації для придбання сировини», - написав він. Сакварелідзе зазначив, що з допитів посадовців публічного акціонерного товариства випливає, що підприємство на той момент мало кошти для купівлі природного газу в обсягах, необхідних для ведення господарської діяльності, і не потребувало позики. «Незважаючи на це, ПАТ «Одеський припортовий завод» оплатило відсотки за непотрібним кредитом у сумі близько 700 млн. гривень, які доцільно було б спрямувати на розвиток підприємства», - додав він. Крім того, з допиту посадових осіб та отриманих документів встановлено, що в травні цього року державою в особі Фонду держмайна України до складу керівництва заводу введено і наділено повноваженнями керувати фінансовою та зовнішньоекономічною діяльністю осіб, котрі раніше не мали стосунку до його діяльності. «Згодом саме вони уклали з новими іноземними фірмами низку договорів про продаж продукції за цінами, які не відповідають ринковим. У тому числі 22 жовтня 2015 року укладено договір з австрійською фірмою про переробку давальницької сировини (толінгу)», - пояснив Сакварелідзе. Отже, такі дії призвели до недоотримання ПАТ «Одеський припортовий завод» прибутку, що може спричинити зниження інвестиційної привабливості державного підприємства, а відповідно і його вартості у разі можливої ​​приватизації. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
Суспільство Тука: В «ЛНР» українське радіо заглушають Українське радіо на тимчасово окупованих територіях «ЛНР» заглушають. Про це повідомила прес-служба глави Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туки. «У селищі Широкий з 26 грудня 2015 р. заглушаються FM-передавачі з окупованої території - транслюється радіо «Родина». Також заглушаються «Громадське радіо» і «Русское радио - Украина». Український радіосигнал не чують жителі селищ, розташованих на лінії розмежування і на окупованій території», - сказано в повідомленні губернатора. Раніше сигнал радіо було чутно практично по всьому Луганську і в довколишніх населених пунктах. «Це ще раз підтверджує, що на окупованій території працюють російські «фахівці» з промивання мізків з обладнанням, якого просто немає у нас у країні. Наші фахівці працюють над вирішенням цього питання», - розповів Тука.
оформление ленты  Блог: 
Політика Остап Семерак Сподіваюся, в літню відпустку українці зможуть поїхати до ЄС без віз У літню відпустку в 2016 році українці вже зможуть поїхати до ЄС без оформлення віз. Те, що Грузії скасують безвізовий режим, а Україні - ні, малоймовірно. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат Остап Семерак. «Для завершення процесу скасування візового режиму потрібно ще два формальних рішення. Перше - це рішення Європейського парламенту, друге - рішення ради ЄС. Однак ані Європейський парламент, ані рада ЄС вже не заглиблюватимуться у звіти виконання тих пунктів, які ми мали виконати і виконали. Тому сценарій того, що, наприклад, Грузії дадуть безвізовий режим, а нам - ні, є малоймовірним», - сказав він. Разом з тим він зазначив, що існують певні ситуації, які можуть вплинути на політику ЄС. «Ніхто не знає, що відбуватиметься у світі. Можливі й нові теракти на території ЄС, і російська армія на території України», - зазначив Семерак. При цьому депутат наголосив, що буде вірити у краще. «Я сподіваюся, що вже під час літніх відпусток у 2016 році українці зможуть подорожувати по ЄС без віз. І не лише ЄС, це рішення поширюватиметься ще й на деякі інші країни», - резюмував він.
Суспільство У Криму у відставку подали два «міністри» і ще один великий чиновник В окупованому Криму почалася серія відставок керівництва. Про це повідомляє російське видання «ТАСС». У відставку подали так звані міністр фінансів Криму Володимир Левандовський, міністр промислової політики Андрій Скринник і голова Законодавчих зборів Севастополя Олексій Чалий. «Олексій Чалий заявив на сесії «Законодавчих зборів Севастополя», що йде у відставку, повідомив його радник Олексій Філімонов. Спікер закзборів не задоволений роботою уряду Севастополя з багатьох напрямів. При цьому Чалий залишає за собою депутатський мандат і керуватиме закзборами до січневої сесії», - сказано в повідомленні. Відставку «міністра фінансів» уже прийняв так званий глава Криму Сергій Аксьонов. Подав у відставку й «міністр промислової політики» Криму Андрій Скринник. Поки що офіційно цю інформацію не підтверджено.
Економіка У 2016 році зарплати прикордонників збільшать на 700-1500 гривень У Держбюджеті на 2016 рік не закладено мінімальний рівень грошового забезпечення прикордонників у сумі 6 тис. гривень. Про це під час прес-конференції повідомив голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко. «6 тис. нам не вдалося встановити, над цим питанням працюють відповідні структури і наші пропозиції, я впевнений, буде враховано», - сказав він. Назаренко зазначив, що ситуація з Держбюджетом на 2016 рік є складною. «Держприкордонслужба подала свої пропозиції і щосили їх відстоювала, але внесення відповідної суми до держбюджету не вдалося досягти», - заявив глава ДПС. Разом з тим він зазначив, що в середньому зарплати прикордонників усе-таки буде збільшено на 700-1500 грн. Так, за його словами, вже з січня наступного року військовослужбовцям Держприкордонслужби буде додатково збільшено грошове забезпечення. «Що стосується подальших кроків, то бюджет коригуватиметься, наскільки мені відомо, і я сподіваюся, що наші пропозиції буде враховано», - додав Назаренко.
Суспільство У ГПУ розповіли про матеріали, знайдені в будинку у Корбана У прокуратурі заявляють, що під час обшуків у лідера УКРОПу Геннадія Корбана вилучено «тіньову бухгалтерію» і «схеми рейдерських захоплень». Про це сьогодні на брифінгу повідомив слідчий з особливо важливих справ ГПУ Микола Макєєв. Зокрема, за його словами, було вилученовідомості про виплати народним депутатам із зазначенням прізвищ Філатова, Парасюка, Денисенка, Купрія та інших. Крім того, знайдено і вилучено чорнові записи про перерахування коштів до Фонду оборони країни, фінансування членів політичної партії УКРОП, розміщення замовних матеріалів у ЗМІ, оплату участі громадськості в різних заходах, фінансування виборчих кампаній. Також знайдено записи, в яких зафіксовано суми виплат - своєрідних зарплат співробітникам райвідділів міліції, суддям районних судів Дніпропетровська, а також інших судів. Зокрема, за такі «послуги», як зняття арешту з рахунків підприємств, контроль і супроводження кримінальних проваджень. У прокуратурі стверджують, що вилучено матеріали, які свідчать про винесення судами потрібних рішень. Макєєв зазначив, що серед вилучених матеріалів є також і схеми рейдерських захоплень. Зокрема - записи, які можуть свідчити про перерозподіл коштів від підприємств, захоплених рейдерським шляхом. Вони згадуються під кодовими назвами «проект «Чумаки», «проект «Вагони», «проект «Заправки», «проект «Хлібзавод».
Суспільство Спостерігачам ОБСЄ бойовики погрожували фізичною розправою Спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ погрожували бойовики «ЛНР». Про це повідомляє прес-служба СММ ОБСЄ. Терористи «ЛНР» пригрозили спостерігачам фізичною розправою, якщо ті не захочуть видалити знімки позицій бойовиків, які до цього було зроблено безпілотником СММ ОБСЄ. «СММ запустила БПЛА середньої дальності 100-200 метрів від своєї позиції, у цей час двоє інших спостерігачів залишалися в автомобілях. П'ятеро озброєних членів «ЛНР» погрожували двом спостерігачам у машинах, спрямовуючи на них зброю та імітуючи постріли. Коли решта спостерігачів повернулися до автомобілів, ще три озброєних людини почали погрожувати лідеру патруля СММ фізичним насильством, якщо спостерігачі не видалять фото їхньої позиції, яке, за словами цих людей, зробила СММ», - сказано в повідомленні. Погрози спостерігачі отримали 25 грудня на північ від села Сміливе - це в безпосередній близькості від лінії зіткнення.
Суспільство З 2016 року вина ТМ «Массандра» вироблятимуть на материковій Україні У Міністерстві аграрної політики та продовольства України розраховують, що виробництво вин під торговою маркою «Массандра» на материковій частині України буде відновлено у 2016 році. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики. Так, зазначається, що розпорядженням Кабінету Міністрів України виконуючим обов'язки генерального директора державного концерну «Національне виробничо-аграрне об'єднання «Массандра» вже призначено Генріха Мікаеляна. «Після завершення юридичних та організаційних процедур буде визначенотехнологічні можливості з виробництва цих легендарних вин на материковій Україні. За розрахунками експертів галузі, в країні є необхідні технологічні та виробничі можливості для виготовлення автентичних вин під історичним українським брендом «Массандра», - йдеться в повідомленні. Таким чином, «Массандра» стане наступним брендом з окупованого Російською Федерацією Криму, який буде юридично захищено в Україні.

Гороскоп на 16 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 16 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
6 травня 2024 року варто уважно підходити до справ та не відкладати їх на потім Тамара Глоба зазначає, що ранк....
Гороскопи на 16 травня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Гороскопи на 16 травня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Завтра, 16 травня, зірки обіцяють вам день, наповнений можливостями та новими відкриттями Будьте готові до нес....
Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овни можуть відчувати потребу в пригодах та нових враженнях Будьте ....
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
15 травня 2024 року обіцяє бути днем, коли можуть виникнути різні труднощі, тому важливо зосередитися на справ....
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія може бути спрямована на вирішення спільних завдань із ....
більше матеріалів




/-0,9981369972229-/ /-pc-/
Top