counter
Архів Повернутись назад 29 Липня 2022
29 Липня
Дозвілля Фіногєєв день: що можна і категорично не можна робити 29 липня 29 липня у народному календарі значиться як Фіногєєв (Афіногенів) день. Православні віруючі вшановують пам'ять священномученика Афіногена та 10 його учнів. Вони постраждали за віру за часів гонінь на християн. Історія така, що правитель Севастії влаштував велике свято на честь язичницьких богів і наказав усім жителям принести жертву ідолам. Оскільки більшість городян сповідували християнство, вони відмовилися брати участь у заході, тоді воїни почали жорстоко бити народ. Через деякий час імператор дізнався, що християнство поширюється через проповіді Афіногена. Воїни розшукали учнів святого старця і відправили їх до в'язниці, після чого Афіноген сам прийшов до судді і докорив йому за те, що у в'язниці тримають невинних. Тоді ув'язнили і старця, його піддали множинним мукам, але не відмовився від віри. Перед смертю почув голос Бога і сам схилив голову під меч. У народі цей день оговтався безліччю традицій і прийме. Спека починає поступово відступати, а ночі стають холоднішими. Згідно з повір'ям, птахи замовкають і думають про осінь. Вважалося, що 29 липня лісом зоря ходить і пташині пір'їнки збирає. У деяких місцях Афіногенів день є початком жнив, перший стислий сніп селяни називали іменинником. Їм годували худобу, а восени з неї починалася молотьба. Щасливчиком вважали того, хто під час збирання хліба знайде колос із великою кількістю зерен. Їх зберігали до наступного року, адже вони оберігали врожай. Вдень цього дня заведено працювати, а от увечері треба збиратися за великим столом, розповідати цікаві історії та співати пісні. Тому похід у гості є добрим знаком, який приваблює успіх. Рекомендується також проводити час із сім'єю або ж мріяти про щось світле. Чим більше праведних і добрих думок у цей день, тим більша ймовірність, що всі бажання стануть дійсністю. Чого не можна робити 29 липня: Не варто бажати зла іншим або використовувати лайку, оскільки все це може повернутися бумерангом назад.Також не рекомендується вживати в їжу продукти тваринного походження, потрібно утриматися від лінощів, обжерливості, довгого сну та апатії.Не можна мити підлогу або підмітати, оскільки так можна все щастя з дому вимости.Прикмети 29 липня: Для того щоб тепла погода тривала довше, потрібно Сонцю помолитися.Польові миші їдять посіви - до затяжної та холодної зими.Бадилля у моркви поникло - чекай дощу.Туман густий стелиться – урожай грибів буде більшим.
Зведення з фронту від Генштабу ЗСУ на ранок 156-го дня війни (29 липня 2022 року) Оперативна інформація станом з фронту від Генерального Штабу Збройних Сил України на 06.00 29.07.2022 з російського вторгнення Слава Україні! Почалася сто п'ятдесят шоста доба героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню. Волинське, Поліське та Сіверське напрямки бойовий, чисельний склад і характер дій угруповання противника без істотних змін. На останньому ворог завдав ударів зі ствольної та реактивної артилерії у районах Пісків Чернігівської області та Журавки Сумської області. Продовжуються заходи інженерного обладнання позицій. Харківський напрямок противник чинив вогненну поразку по артилерії в районах населених пунктів Харків, Рідне, Уди, Дементіївка, Слатине, Протопоповка, Нове, Золочів, Прудянка, Російська Лозова, Російські Тишки, Петрівка, Безруки , Борщова, Старий Салтов та Коробочки. Пара ворожих вертольотів Мі-8 завдала ударів неподалік Старого Салтова. Слов'янський напрям зафіксовано обстріли в районах Курульки, Дубровного, Норцівки, Мазанівки, Лозової, Шнурків, Гусарівки, Грушувахи, Вернопілля та Мосьпанового. Краматорський напрямок активних дій з боку ворога не відзначалося. Противник обстріляв зі ствольної, реактивної артилерії та танків райони населених пунктів Сіверськ, Івано-Даріївка, Спірне, Крива Лука, Серебрянка, Григорівка, Званівка та Верхньокам'янське. Наніс авіаудари біля Серебрянки та Спірного. Бахмутський напрямок здійснює обстріли неподалік Шумов, Бахмутського, Берестового, Покровського, Соледара, Яковлівки, Бахмута, Веселої Долини, Майського, Зайцева і Вершини. Окупанти завдали авіаційних ударів неподалік Соледара та Веселої Долини. Ворожні штурмові і наступальні дії у напрямку до Вершини і Семигір'я наші воїни успішно відбили. Противник намагається вести наступальні дії в районах Новолуганського та Соледара, бойові дії продовжуються. Авдіївський, Новопавлівський та Запорізький напрями крім обстрілів по лінії зіткнення, ворог завдав авіаудару поблизу Новоандріївки. Ворожа розвідка боєм у напрямках Водяного та Пісків завершилася втратами та відступом. Противник намагався наступати у напрямках Авдіївки, Красногорівки та Великої Новосілки. Зазнав втрат і відійшов. Південнобузький напрямок зафіксовано обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Іванівка, Токареве, Кар'єрне, Осокорівка, Благодатне, Кобзарці, Червона Долина, Лепетиха, Андріївка, Велике Арта , , Прибузьке, Луч, Посад-Покровське, Любомировка, Степова Долина, Таврійське та Олександрівка. Ворог завдав авіаційних ударів поблизу Великого Артакова, Білогірки та Потьомкіного. В акваторії Чорного моря в готовності до застосування ракетної зброї знаходяться три носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр". Українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують завдавати ударів по опорних пунктах і скупченнях живої сили та техніки ворога. Віримо у Збройні Сили України! Разом переможемо!
Суспільство Коротко: день 28 липня (155-й день війни) Обстріляно Харків, Миколаїв, Кропивницький (п'ятеро загиблих, 26 поранених), Чернігівська та Київська області. До 25 ракет було випущено з Білорусі. "Очевидно, що наша мета полягає в тому, щоб Україна перемогла", - посол США в НАТО Джуліанна Сміт. Сенат Конгресу США одноголосно закликав Білий дім визнати Росію країною-спонсором тероризму. Креативний директор Balenciaga Демна Гвасалія став амбасадором фандрайзингового проекту UNITED24, який збирає гроші для допомоги Україні. Гвасалія анонсував футболки по 200 євро – сто відсотків виручки підуть на благодійність. Слідчий комітет на Росії порушив ще одну справу проти редактора інгушського видання "Фортанга" Ізабелли Євлоєвої за статтею про "фейки" про російську армію. Це вже третя її справа. російські виші засекретили імена та номери соціального страхування абітурієнтів, які надходять за квотою для дітей учасників війни в Україні. Російський археолог пішов у експедицію. За ним у ліс вирушили оперативні співробітники, ОМОН, і доставили на допит у справі про "фейки" про армію. МВС на росії розповіло про відкриття управлінь у Херсонській та Запорізькій області. Там вони видають російські паспорти та проводять боротьбу з "проявами екстремізму". Чому це відбувається на території іншої країни з повідомлення неясно. Агентство Reuters у своєму розслідуванні розповідає, що до вторгнення в Україну в країні діяла російська мережа шпигунів. Завдяки ній, ймовірно, захопили Чорнобильську АЕС, але вона була марною для взяття Києва за кілька днів. Населення на Росії стає значно меншим. У цьому винний як коронавірус, так і масовий від'їзд людей із країни.
Суспільство Нічого дивного - щури біжать завжди першими Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при РНБО  повідомив у четвер, 28 липня, що посипаки бункерного карлика, так звана політична, а насправді кишенькова партія кремлівського діда "єдина росія" боягузливо втекли з окупованого Херсона після ефектних та ефективних ударів ЗСУ по Антонівському мосту. "Обстріл Антонівського мосту, який був своєрідним "дорогим життям" для окупантів у тимчасово окупованому Херсоні, – крім логістичного, мав і великий психологічний ефект. Першою з українського міста, що символічно, втекла "єдина росія". Путінська партія пояснила це тим, що більше не може здійснювати в ньому свою "гуманітарну діяльність", - йдеться в повідомленні. У Центрі стратегічних комунікацій пояснюють, що насправді умови для рашистів на Херсонщині стають дедалі важчими. Це вже визнають навіть прихильники країни-окупанта, скаржачись на "поступальні спроби ЗСУ відрізати правобережне угруповання Росії від поставок". Російські пропагандисти нагадують про переправи через Дніпро у Новій Каховці та Даріївський міст через Інгулець, але відразу ж визнають їхнє пошкодження ударами ЗСУ. Тому вітрина "об'єднання з Росії", якою має стати анексія Херсонської області, все більше покривається тріщинами.
Суспільство Шпигунська мережа допомогла захопити ЧАЕС у перший же день вторгнення Росії – Reuters Захоплення Чорнобильської атомної електростанції в перший же день повномасштабного вторгнення росії відбулося в межах багаторічної операції кремля з розповсюдження Україною мережі своїх таємних агентів. Про це йдеться у розслідуванні агенції Reuters. Вказується, що ЧАЕС був тісно пов'язаний із російським шпигунами протягом буквально десятиліть. І навіть після проголошення Україною незалежності в 1991 році, керівники московської розвідки не втратили свого впливу. Автори, посилаючись на джерело, "безпосередньо знайоме з планом вторгнення", вказують, що кремль ще в листопаді 2021 року почав посилати до України агентів під прикриттям із дорученням встановити контакти із відповідальними за безпеку Чорнобильської АЕС. Головна мета – забезпечити відсутність збройного опору російським військам. Крім того, за словами того ж джерела, саме на території ЧАЕС відбувалась передача документів зі штаб-квартири СБУ щодо готовності України до війни.
Російські фашисти вбили військовополонених із Азовсталі. Поки що заявляють про 53 загиблих Не встигли всі відійти від шокуючого відео знущання солдатом російської армії вбивць, ґвалтівників і мародерів над полоненим українським солдатом, що надійшла новина про вбивство російськими тваринами військовополонених з Азовсталі, у тому числі "азовців". Спочатку один із російських телеграм каналів повідомив про 40 загиблих та 130 поранених військовополонених з Азовсталі. Пропагандисти заявили, що військовополонені загинули, перебуваючи в бараках колонії в Оленівці, яка, нібито, була обстріляна ЗСУ. Пропагандисти стверджують, що барак згорів внаслідок ракетного удару ЗСУ із РСЗВ HIMARS. Жодних фото та відео доказів цього самого удару російська сторона природно не надала, проте показали кадри масового вбивства своїми пропагандистськими каналами навіть не розмінюючись на заблюрювання шокуючих кадрів (ми таке відео не публікуємо, бажаючі можуть знайти його самостійно) Черговий підлий хід безслідно стерти сліди своїх злочинів, адже весь світ уже побачив безжальні тортури над українськими військовими, зокрема й учорашнє відео з відрізанням тестикул нашому полоненому. Упевнені, всі пам'ятають, що терористи "ДНР" та Держдуми РФ неодноразово заявляли про страту для "Азова". Людожерський вирок приведений у дію. Українська розвідка зафіксувала артилерійські обстріли у напрямку Оленівки, про це повідомили джерела УП у розвідці. Інше джерело повідомило журналістам, що днями українських полонених перевели до промзони, саме до цього барака, по якому 29 липня був удар. "Це був барак, у якому були бійці "Азова", їх перевели до нього за кілька днів до обстрілу, ми ще не могли зрозуміти чому", - відповів співрозмовник. Офіційну реакцію України на вбивство російськими худобами українських військовополонених у Оленівці вже опубліковано в заяві Генштабу ЗСУ: "Збройні сили російської федерації здійснили прицільний умисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка, Донецької області, де у тому числі й українські бранці. Російські окупанти переслідували, таким чином, свої злочинні цілі - звинуватити Україну у скоєнні "військових злочинів", а також приховати тортури над полоненими та розстріли, які відбулися там за наказами окупаційної адміністрації та командування з РФ на тимчасово окупованій території Донецької області. Наслідки обстрілу уточнюються. За інформацією командувача Ракетних військ та артилерії Командування сухопутних військ ЗС України, по району населеного пункту Оленівка Збройні Сили України ракетних та артилерійських ударів не завдавали. Ракетні війська та артилерія ЗС України завдяки отриманій від країн-партнерів високоточній зброї завдають виключно точних ударів лише по військових російських об'єктах. Збройні Сили України в повному обсязі неухильно дотримуються принципів та виконують норми міжнародного гуманітарного права, ніколи не вели і не ведуть обстріл цивільної інфраструктури, тим більше місць, де ймовірно утримують військовополонених побратимів. Російський ворог продовжує свої пропагандистські методи ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних Сил України в обстрілах цивільної інфраструктури та населення, приховуючи власні підступні дії. Отже, такі заяви про нібито обстріл громадянської інфраструктури та населення з боку Збройних Сил України є відвертою брехнею та провокацією, відповідальність за яку несе Росія – країна-агресор, окупант та терорист”.

Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок між чоловіками та жінками будується за допомогою їхніх любовних стосунків Вважається, що кож....
Гімнастика для очей: як покращити зір
Гімнастика для очей: як покращити зір
Очі  — це життєво важливий орган у людському організмі Зіпсувати зір можна кількома способами: читати погано н....
Тибетська гормональна гімнастика для оздоровлення та довголіття
Тибетська гормональна гімнастика для оздоровлення та довголіття
Гормональна гімнастика використовується ченцями Тибету протягом багатьох століть Цей комплекс вправ простий у ....
Що таке біополе
Що таке біополе
Давно відомо, що людина має як матеріальне тіло, а ще й біоенергетичне Біополь – це невидима структура, яка мі....
Камені-талісмани, які змінюють життя на краще
Камені-талісмани, які змінюють життя на краще
У натуральному камені закладено величезну силу та енергію природи Не використовувати цю силу було б дуже безгл....
більше матеріалів




/-0,18318319320679-/ /-pc-/
Top