counter
Архів Повернутись назад 29 Липня 2017
29 Липня
Події Штаб АТО: бойовики готують теракти проти представників ОБСЄ За минулу добу в зоні АТО на сході України проросійські бойовики 19 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України, повідомляє 29 липня прес-центр штабу АТО. Найактивніші дії бойовиків, з шостої години вечора і до півночі, фіксувалися на Луганському напрямку. З 120-мм мінометів, гранатометів і різної стрілецької зброї бойовики тричі обстрілювали опорні пункти сил АТО в Кримському. Двічі з гранатометів бойовики били по позиціях ЗСУ в Новозванівці. На Донецькому напрямку біля Авдіївки і шахти Бутівка терористи двічі застосовували гранатомети і кулемети. Українські військові 11 разів відкривали вогонь у відповідь. Також у штабі АТО додали, що найближчим часом бойовики готують низку терористичних актів проти представників ОБСЄ, з подальшим звинуваченням у цьому ЗСУ. «Прес-центр штабу АТО зазначає - українські військові строго дотримуються мирних домовленостей, але, в разі загрози нашим бійцям, ми готові адекватно відповісти противнику», - сказано в повідомленні.
Політика У КНДР заявили про другий запуск ракети Хвасон-14 Сьогодні влада Північної Кореї заявила про другий успішний запуск міжконтинентальної балістичної ракети «Хвасон-14». Про це передає агентство Yonhap з посиланням на дані Корейського Центрального інформаційного агентства. За даними ЗМІ, балістична ракета КНДР у Східному морі протягом 47 хвилин пролетіла 998 кілометрів і досягла висоти 3724,9 км. «Останні випробування підтвердили надійність нашої ракети і здатність запускати її в будь-якому місці і в будь-який час. У зоні досяжності нашої ракети перебувають США. Загроза війни у ​​Вашингтоні виправдовує нашу волю до розробки ядерної зброї. Це випробування було направлено на те, щоб дати суворе попередження Штатам, які прагнуть використовувати санкції і тиск на КНДР», - заявив лідер Північної Кореї Кім Чен Ин. Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що 28 липня Північна Корея провела черговий запуск балістичної ракети. У відповідь на агресивні дії КНДР США і Південна Корея провели свої навчальні запуски ракет.
Політика США не визнають за Північною Кореєю права на ядерну зброю США виступають за мирну денуклеаризацію Корейського півострова і ніколи не визнають за Північною Кореєю права на ядерну зброю. Про це в зв'язку з черговими ракетними випробуваннями в КНДР заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон, повідомляє Інтерфакс-Україна. «США виступають за мирну денуклеаризацію Корейського півострова і закінчення войовничих дій з боку КНДР. Ми ніколи не визнаємо володіння Північної Кореї ядерною зброєю і не відмовимося від зобов'язань перед нашими партнерами в цьому регіоні. США засуджують другий за місяць запуск КНДР міжконтинентальної балістичної ракети, що є порушенням санкцій РБ ООН», - заявив Рекс Тіллерсон. У ніч на 29 липня з'явилися повідомлення про успішний пуск у Північній Кореї нової балістичної ракети у бік острова Хоккайдо в Японському морі. А сьогодні стало відомо про друге успішне ракетне випробування в КНДР.
Політика Вашингтон спростував інформацію про причини вбивства радника Путіна Поліція Вашингтона спростувала повідомлення видання BuzzFeed про те, що екс-міністр у справах преси та телерадіомовлення РФ Михайло Лесин був убитий напередодні зустрічі з представниками Мінфіну США. Про це повідомляє російське агентство ТАСС. «Не знаю, звідки BuzzFeed взяло цю інформацію, так як управління поліції Вашингтона залишається головним відомством, яке проводило розслідування у цій справі, і воно не прийшло до висновку про те, що смерть Лесина представляла собою вбивство. Однак розслідування у цій справі може відновитися, якщо будуть отримані додаткові свідчення», - заявила офіційний представник управління поліції Вашингтона Речел Рід. Нагадаємо, напередодні BuzzFeed, посилаючись на джерела в ФБР, повідомило, що за даними судмедексперта, нібито Михайла Лесина в листопаді 2015 року в номері вашингтонського готелю Dupont Circle забили до смерті бейсбольною битою. Тіло Лесина з тупими травмами голови, шиї і тулуба було виявлено вранці 5 листопада. Після розслідування прокурор заявив, що Михайло Лесин помер у результаті падіння, викликаного надмірним вживанням алкоголю.
Події Російського борця Юрія Власка зарізали на Байкалі У ніч на суботу, 29 липня, в Бурятії зарізали дворазового переможця юніорського чемпіонату Європи з боротьби 20-річного Юрія Власка. Про це, з посиланням на старшого тренера збірної Російської Федерації по боротьбі Анатолія Маргієва, повідомляє агентство РИА Новости. «Юрій Власко входив до молодіжної збірної РФ і був одним з перспективних спортсменів в напівважкій ваговій категорії. У житті він був спокійною, тихою і ввічливою людиною. Це серйозна і важка втрата для російської боротьби», - розповів тренер Анатолій Маргієв. За даними ЗМІ, Юрій Власко поїхав на Байкал в село Горячинськ, щоб показати гостям турніру з вільної боротьби серед юніорів на призи Бориса Будаева природу. Спортсмена вбили, ударивши ножем в серце. Зараз слідчий комітет по Республіці Бурятія проводить розслідування цього вбивства.
Політика Прикордонники не пустять Саакашвілі в Україну Якщо колишній президент Грузії і екс-глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі, який зараз gtht,edf' в США, вирішить в'їхати в Україну після втрати українського громадянства, то Державна прикордонна служба України може його не впустити. Про це заявив спікер ДПСУ Олег Слободян. «Ми зобов'язані діяти в рамках закону, громадянин, у якого на руках недійсний паспорт, не має можливості перетнути український кордон. Якщо людина позбавляється громадянства, його паспорт стає недійсним. В такому випадку підстави для проходження кордону автоматично скасовуються», - сказав Олег Слободян. При цьому речник Держприкордонслужби України підкреслив, що до компетенції ДПСУ не входить затримання людей. «У нас має бути доручення на виконання певних процесуальних дій, мені не відомо про існування такого доручення, а навіть якби було відомо, то я не можу розголошувати таку інформацію. Юридично це може реалізувати підрозділ Нацполіції», - додав Слободян. Нагадаємо, президент України Петро Порошенко 26 липня своїм указом позбавив Михайла Саакашвілі українського громадянства. За даними ЗМІ, Михайло Саакашвілі позбавлений громадянства, так як він приховав судимість. На сайті президента цей указ не був опублікований.
Події оформление ленты  Під час пожежі в турецькому готелі в Кемері постраждали росіяни Вранці 29 липня в готелі, розташованому в районі турецького курортного міста Кемер сталася сильна пожежа. В результаті події постраждали 12 осіб, 400 туристів були евакуйовані, повідомляє Mynet. Як повідомляється, сьогодні близько восьмої години ранку в курортному селищі Гейнюк в підвальному приміщенні готелю, де перебувала кухня, почалася сильна пожежа. У цей час більшість туристів спускалися на сніданок або вже перебували в їдальні. В результаті сильного задимлення димом отруїлися 14 осіб, серед них четверо росіян і 10 громадян Туреччини. Постраждалі госпіталізовані в лікарні Кемера. Співробітники пожежної служби евакуювали з палаючого готелю близько 400 відпочивальників, деякі люди були евакуйовані через балкони номерів. Причина пожежі поки не встановлена.
Політика Трамп призначив генерала новим главою адміністрації Білого дому Президент США 28 липня звільнила Райнса Прібуса з поста глави апарату Білого дому і призначив на цю посаду главу внутрішньої безпеки США Джона Келлі. Про це Дональд Трамп написав в Twitter. «З радістю повідомляю про те, що призначив генерала Джона Келлі главою апарату Білого дому. Він великий лідер і великий американець, він виконав чудову роботу в сфері національної безпеки», - написав президент США. Також Дональд Трамп подякував Райнсу Прібусу за виконану роботу і відданість своїй країні. «Хотів би подякувати Райнсу Прібусу за його службу і відданість США. Ми багато зробили, і я ним пишаюся», - додав Трамп. Райнс Прібус очолював апарат Білого дому з листопада 2016 року. 27 липня в The New Yorker була опублікована стаття, в якій директор з комунікацій Білого дому Ентоні Скарамуччі в бесіді з журналістом назвав Прібуса «параноїдальним шизофреником» і звинуватив у витоку важливої ​​інформації.
Суспільство оформление ленты  Порошенко нагородив українського пілота, який всліпу посадив літак у Стамбулі Глава Української держави Петро Порошенко нагородив українського пілота пасажирського літака Олександра Акопова, який 28 липня врятував життя 121 пасажира в аеропорту Стамбула, успішно посадив побитий градом авіалайнер. Про це президент України написав на своїй сторінці в Facebook. «Олександр Акопов - це ім'я сьогодні знає весь світ. Для мене було великою честю особисто подякувати Олександру і висловити захоплення його вчинком», - написав Петро Порошенко. В указі глави України сказано, що Олександр Акопов нагороджений високою державною нагородою за мужність і самовідданість, виявлені під час виконання службового обов'язку та високий професіоналізм. Нагадаємо, раніше ми повідомляли про українських пілотів, які зуміли посадити пасажирський літак в аеропорту Стамбула після того, як величезний град розбив лобове скло в кабіні і зробив видимість нульовою.
Економіка Суд не дозволив УЗ переплатити WOG майже сто мільйонів за пальне Госпсуд Києва визнав недійсною додаткову угоду до контракту між філією Центр забезпечення виробництва ПАТ «Укрзалізниця» і «Вог Аеро Джет», яким була завищена вартість дизельного пального майже на 92 мільйони гривень, повідомляє прес-служба НАБУ. «Зазначена додаткова угода до контракту була укладена з грубим порушенням закону про держзакупівлі і явно на користь постачальника пального», - сказано в рішенні суду. За даними слідства, в березні 2016 року ТОВ «Вог Аеро Джет» виграло тендер на поставку дизельного пального ПАТ «Укрзалізниця» за ціною нижче ринкової. Потім чиновники УЗ і представники компанії «Вог Аеро Джет» тричі укладали додаткові угоди, якими в кілька разів збільшували вартість дизпального. Нагадаємо, в березні 2016 року ТОВ "Вог Аеро Джет" виграло тендер й уклало з філією "Центр забезпечення виробництва" договір поставки дизпального за економічно вигідною ціною нижче ринкової.
Суспільство Авдіївку звільнили три танки і 56 піхотинців Три роки тому, 28 липня 2014 року, бійці другої батальйонно-тактичної групи 93-ї окремої гвардійської механізованої бригади ЗСУ спільно з бійцями «Правого сектора» звільнили від проросійських бойовиків місто Авдіївку Донецької області, захоплений у квітні 2014 року. Учасник тих героїчних подій, екс-заступник п'ятої механізованої роти лейтенант Кирило Недря розповів подробиці звільнення Авдіївки. Його розповідь приводить на своїй сторінці в Facebook 93-тя ОМБр. «У першій половині дня 28 липня наша група обійшла ворога й атакувала його з боку об'їзної, а потім ми збили блокпости в районі моста і дев'ятиповерхівки, вийшовши на рубіж у районі розважального комплексу «Царське полювання». Там ми закріпилися, а наступного дня до нас прийшло підкріплення, з яким ми повністю звільнили Авдіївку і провели зачистку. Велику роль в успішності операції зіграв фарт, так як Авдіївку ми звільняли обмеженими силами - всього 56 піхотинців і три танки. Бойовики не могли повірити, що таке можливо, особливо після того, як один з наших танків застряг у бетонній ливневці. Ворог заспокоївся і розслабився. Але тут в атаку ми пішли і вибили противника. Хочу відзначити, що хоча бойовики і вели дуже щільний вогонь, а деякі наші БМП отримали по дві гранати з РПГ, у нас обійшлося без втрат», - розповів Кирило Недря.
Події У Харківській області затримано 13 українців - порушників кордону з РФ У ніч на 29 липня прикордонники Харківського загону виявили та затримали 13 громадян України, які намагалися незаконно перетнути держкордон, щоб потрапити на територію Росії, повідомляє прес-центр ДПСУ. «За допомогою тепловізора в напрямі населених пунктів Охрімівка (Україна) - Червоне (Росія) прикордонники Харківського загону виявили рух у бік держкордону двох невідомих транспортних засобів. Під час перехоплення за три метри від кордону правоохоронці затримали автомобіль «УАЗ», в якому перебувало 12 громадян України. Другий автомобіль спробував сховатися з місця, проте після попереджувальних пострілів вгору за 30 метрів від кордону автомобіль «УАЗ Патріот» і ще один громадянин України також був затриманий», - сказано в повідомленні. Українці затримані в адміністративному порядку для складання протоколів про спробу незаконного перетину держкордону. Встановлено, що всі затримані є жителями Вовчанського району Харківської області.
Кримінал Розкрито обставини вбивства в РФ 20-річного чемпіона Європи з боротьби Чемпіон Європи серед юніорів з вільної боротьби Юрій Власко був убитий на березі озера Байкал у Бурятії під час масової бійки, повідомляє arigus.tv. «Після події друзі смертельно пораненого 20-річного Юрія Власка спробували надати йому допомогу, але врятувати його не змогли. З боку допомогу ніхто не надавав: працівники поліції чекали лікарів, навіть берегова служба не підійшла, попри те, що все сталося поряд з їхнім будинком. Через 20 хвилин друзі самі завантажили його в якусь машину і повезли в лікарню», - наводить джерело слова свідків трагедії. Нагадаємо, про смерть борця Юрія Власка стало відомо 29 липня. Тіло спортсмена було знайдено на березі озера Байкал з численними колото-різаними ранами шиї та голови. За фактом події порушено кримінальну справу, поліція розшукує злочинців. Президент Федерації спортивної боротьби Росії Михайло Маміашвілі заявив, що у Юрія Власка були величезні перспективи і на нього у збірній покладалися великі надії.
Події В Африці розбився український літак: стали відомі подробиці Заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк повідомив про обставини аварії на острові Сан-Томе і Пріпсіпі в Центральній Африці українського вантажного літака Ан-74. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. «Під час зльоту і розгону в один з двигунів літака потрапила зграя птахів. Екіпаж прийняв рішення припинити зліт, але утримати літак на смузі не вдалося, він вилетів за межі ЗПС і розбився. Всі шість членів екіпажу Ан-74 живі, четверо отримали легкі травми і були доставлені в лікарню для надання першої медичної допомоги, після чого повернулися в готель. Однак потім місцева влада прийняла рішення повернути їх у лікарню для взяття аналізів на алко- і наркомісткі речовини. Після взяття члени екіпажу повернуться в готель, а потім буде вирішуватися питання про доставку їх в Україну», - повідомив Юрій Лавренюк. За його словами, зараз вирішується питання про відправку на місце події представників бюро авіаційних розслідувань України для встановлення всіх обставин катастрофи українського літака Ан-74.
Події П'ять пострілів у голову: як у «ДНР» вбивали 16-річного Степана Чубенка У ЗМІ опубліковано уривки допитів свідків і співучасників вбивства проросійськими бойовиками терористичного угрупування «ДНР» 16-річного Степана Чубенка. Про це розповідається в матеріалі «Новой газеты». У розстрілі Степана Чубенка під командуванням бойовика Вадима Погодіна на прізвисько «Керч» брали участь бойовики Сухомлинов (кличка Буба) і Москальов (кличка Жора). Один зі свідків спостерігав страту 16-річного хлопця в селищі Горбачево-Михайлівка, він і повідомив слідству імена і клички терористів. «Сухомлинов, перебуваючи на краю окопу, зробив постріл у потилицю Чубенкові, який був на колінах в окопі зі зв'язаними за спиною руками. Після пострілу Чубенко подавав ознаки життя, і тоді Погодін зробив не менше чотирьох пострілів у потиличну ділянку голови Чубенкові, від яких той помер на місці. Потім Погодін наказав Москальову поховати убитого Чубенка», - сказано в документах слідства. Також журналісти опублікували уривок з протоколу допиту бойовика Москальова. Там сказано, що Погодін підозрював Чубенка в участі у «Правому секторі» і причетним до подій 2 травня в Одесі. Нагадаємо, Погодін затриманий правоохоронцями за базою Інтерполу 20 червня в Ялті, зараз він перебуває в ізоляторі тимчасового утримання в Сімферополі. Бойовик звинувачується у скоєнні злочинів за статтями «умисне вбивство групою осіб» і «незаконне позбавлення волі людини, вчинене організованою групою, або що спричинило тяжкі наслідки», йому загрожує довічне ув'язнення.

Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 22:19 розпочнеться 18-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 25 квітня 2024 року радить виявляти обережність, контролювати свої емоції та дії, оскільки необдум....
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Четвер, 25 квітня 2024 року, був оголошений відомим астрологом Анжелою Перл днем чудес та вигідних пропозицій ....
більше матеріалів




/-0,53180313110352-/ /-pc-/
Top