counter
Архів Повернутись назад 28 Лютого 2016
28 Лютого
Події Бойовики 40 разів обстріляли позиції сил АТО біля Красногорівки Близько Красногорівки бойовики 40 разів із мінометів калібру 120 і 82 мм обстріляли опорні пункти сил АТО. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, позиції українських військ поблизу Луганського, Зайцевого, Авдіївки, Пісків, Опитного і Мар'їнки російські терористи обстріляли зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів різних систем. Неприцільний вогонь із гранатометів і великокаліберних кулеметів терористи вели по укріпленнях поблизу Майорська і Троїцького. «Після опівночі активність обстрілів із боку бойовиків дещо знизилася. Близько 3:00 із гранатометів і стрілецької зброї було обстріляно опорний пункт у Пісках», - йдеться в повідомленні. Крім того, зафіксовано обстріли позицій ЗСУ і на Луганському напрямі. Так неприцільним вогнем із мінометів калібру 82 мм в районі Богуславського російські найманці намагалися спровокувати вогонь у відповідь. 
Суспільство оформление ленты  На Луганщині «Фантом» викрив схему нелегальних перевезень товарів на окуповану територію У Луганській області працівники спецпідрозділу податкової міліції «Фантом» спільно з військовою контррозвідкою виявили схему незаконного переміщення товару на окуповану територію. Як повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби, житель окупованого міста Кіровська поза офіційними пунктами пропуску потрапляв на контрольовану Україною територію. У селищі Гірському він отримував товар, який надсилався йому з Полтави через одного з приватних операторів поштових відправлень. Після цього він переміщував товар на неконтрольовану територію по залізничних коліях. На передовому блокпосту бойовиків вони звіряли його прописку і пропускали без огляду особистих речей. За такі операції кур'єр отримував 3% від вартості перевезеного товару. У прес-службі відзначили, що зловмисника було затримано при спробі доставити на окуповану територію партії взуття. Щодо нього складено протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 204-3 (порушення порядку переміщення товарів у район або з району проведення антитерористичної операції) КУпАП. Зараз товар вилучено.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олександр Жолудь Будь-який прихід Гонтаревої в парламент закінчується тим, що депутати ставлять досить безглузді запитання Будь-яка політична криза завжди призводить до падіння економіки країни. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економіст Олександр Жолудь. «Валерія Гонтарева (голова Національного банку. - Ред.) була в парламенті декілька разів. Взагалі, якщо її офіційно викличуть, вона повинна буде доповідати про нинішню ситуацію. Поки що будь-який прихід пані Гонтаревої в парламент закінчувався тим, що депутати ставлять досить безглузді запитання і починають грати на публіку», - зазначив Олександр Жолудь. Економіст вважає, що міжнародні організації-донори зацікавлені в роботі з Україною незалежно від впливу політичної кризи на економічну ситуацію в країні. «Міжнародні організації зацікавлені, безперечно, в тому, щоб знати, хто буде віддавати ті борги, які є. Тому їм хочеться працювати не з урядом, який перебуває в підвішеному стані, а з тим, що має певні плани на майбутнє», - сказав Олександр Жолудь.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олексій Гарань Проведення дострокових виборів добре впишеться в сценарій Путіна Проведення дострокових виборів дуже добре впишеться в сценарій Путіна. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив професор політології Києво-Могилянської академії Олексій Гарань. На думку Олексія Гараня, є різні варіанти щодо формату складу уряду - як зміна окремих посадових осіб, так і всього його складу.  «Можливий варіант повернення в коаліцію РПЛ з можливим збереженням на своїй посаді Яценюка. Відповідно це спричинить зміну кількох міністрів. Водночас я не виключаю, що на Яценюка буде здійснюватися тиск політичних сил, щоб він пішов у відставку. Не виключено, що якщо радикали не ввійдуть до коаліції, то це сформує ситуацію уряду меншості, який матиме статус в.о.», - сказав політолог. Експерт зазначив, що більше агітують за дострокові вибори «Батьківщина», «Самопоміч», Опозиційний блок. Усі вони можуть виграти від цих виборів. Але, якщо ми вступаємо в період дострокових виборів, це буде мати для економіки дуже важкі наслідки, як і для відносин із міжнародними організаціями, такими як МВФ», - підкреслив Гарань. Політолог зазначив, що можливих перевиборів до парламенту треба максимально уникнути. «Попри те, що є вузькопартійні інтереси у кожної з сил, яка зараз хоче домогтися дострокових виборів, для стабільності в Україні зараз варто уникнути дострокових виборів. На мою думку, проведення дострокових виборів дуже добре впишеться в сценарій Путіна», - зазначив політолог. Політолог прокоментував, як міжнародне співтовариство відреагувало на парламентську кризу. «Заходу потрібно отримати меседж про стабільність. Для них не такою важливою буде наявність Яценюка, головною запорукою має бути політична стабільність. Умовно кажучи, це може бути така позиція: якщо у вас є можливість зняти Яценюка без дострокових виборів - міняйте, а якщо немає можливості зробити це без перевиборів, то краще цього не робити», - резюмував експерт.
Суспільство На Закарпатті прикордонників затримано на систематичних хабарах На Закарпатті Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою і працівниками внутрішньої безпеки прикордонної служби викрила корупційну діяльність посадових осіб Мукачівського прикордонного загону. Як повідомляє прес-служба СБУ, зловмисники за гроші систематично сприяли незаконному переправленню через державний кордон товарів широкого споживання, зокрема і сигарет. «Правоохоронці затримали старшого зміни прикордонного наряду з «чорною» касою нічної зміни на суму близько 27 з половиною тисяч гривень. Цього ж дня було затримано безпосереднього начальника старшого зміни за підозрою в сприянні незаконному переміщенню сигарет через державний кордон», - йдеться в повідомленні. Розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Події оформление ленты  У Миколаєві в ДТП загинуло чотири людини Сьогодні вранці в Миколаєві в результаті ДТП загинуло чотири людини. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, 23-річний водій автомобіля BMW, працівник поліції охорони, рухаючись по пр. Леніна в напрямі вул. Пушкінської, в районі перехрестя з вул. Рюміна не впорався з керуванням і зіткнувся з двома припаркованими транспортними засобами - мікроавтобусом і легковиком. В результаті ДТП загинули пасажири - двоє чоловіків і дві жінки. Водія із діагнозом політравми госпіталізовано в медичний заклад, відібрано біоматеріали, очікуються результати експертизи. Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 286 КК України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами».
Політика РФ продовжує посилення своїх позицій на Донбасі Росія продовжує посилювати свої підрозділи на Донбасі особовим складом, зброєю і військовою технікою. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони. Зокрема підтверджено чергові факти перекидання озброєння і військової техніки, боєприпасів і пального для 1-го армійського корпусу. Так, через Ізварине переміщено три броньованих тягача МТ-ЛБ, п'ять вантажних автомобілів ыз боєприпасами і чотири паливозаправники. Крім того, за вказівкою командувача 1-го армійського корпусу (Донецьк), генерал-майора ЗС РФ Асапова Валерія Георгійовича (за документами прикриття - Примаков Валерій Георгійович), 9-й особливий механізований полк морської піхоти (Новоазовськ) посилюється особовим складом, бойовою технікою і автотранспортом, а також додатковим боєкомплектом зі складів ракетно-артилерійського озброєння корпусу.
Суспільство В Міноборони підрахували, скільки втратять російські війська під час нападу на Київ У разі повномасштабної війни з Росією остання зазнає втрат близько 20 тис. військових, з боку України загине близько 5-6 тисяч військовослужбовців. Про це заявив директор Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони Валентин Федичев в ефірі програми «Політклуб Віталія Портникова» на телеканалі «Еспресо». За його словами, в Міноборони робили розрахунки на випадок повномасштабної війни з Росією. «Якщо противник використає авіацію, якщо ті угруповання, які стоять на наших кордонах, все ж підуть у наступ, розрахунки показали - 20 тисяч, і це тільки 200-х (буде. - Ред.) в угрупованні противника, якщо почнеться наступ. Це він вийде до Дніпра і фактично знищить свої сухопутні війська», - додав Федичев. Він переконаний, що Україні є чим воювати. На його думку, з нашого боку втрати складуть близько 5-6 тисяч.
За кордоном Правляча коаліція в Ірландії визнала свою поразку на виборах Перші результати підрахунку голосів на парламентських виборах в Ірландії, які відбулися в п'ятницю, 26 лютого, показали, що правляча коаліція зазнала поразки і вже не матиме парламентської більшості. Про це в інтерв'ю телекомпанії RTE заявив нинішній прем'єр-міністр Ірландії Енда Кенні, повідомляє AFP. «Ясно, що коаліція «Фіне Гел» (партія «Об'єднана Ірландія») і Лейбористської партії не повернеться в уряд і, очевидно, доведеться почекати, поки голоси по всій країні дорахують, щоб побачити, які перспективи можна розглянути», - заявив він. Як повідомляється, виборці вирішили віддати свої голоси незалежним політикам, меншим партіям і групам, які виступають проти режиму економії в країні на противагу політиці «закручування гайок», якої дотримувалася до недавнього часу правляча коаліція, незважаючи на стійке економічне зростання країни. Разом з тим перші результати підрахунку голосів свідчать, що партія «Фіне Гел» залишиться найбільшою партією в парламенті, але їхні давні суперники партія «Фіанна Файл», яка очолювала уряд Ірландії під час економічної кризи 2008 року, наступають їм на п'яти. Відзначається, що такі результати дають можливість формування нової коаліції, а потім вносять елемент невизначеності в політичну ситуацію в Ірландії. У свою чергу, політологи не виключають і перевиборів в Ірландії в разі, якщо нові політичні партії не зможуть між собою домовитися і створити нову коаліцію. «На мою думку, можливість нових виборів вельми і вельми висока», - зазначив представник партії «Фіне Гел» Марк Мортелл.
За кордоном У США побилися члени Ку-клукс-клану і їхні противники Принаймні чотири людини отримали ножові поранення 27 лютого під час зіткнення між членами організації Ку-клукс-клан і їхніми противниками в американському місті Анахайм, штат Каліфорнія. Про це повідомила BBC з посиланням на місцеву поліцію. Зіткнення сталося після того, як декілька членів клану прибули в місцевий парк для проведення запланованого заздалегідь мітингу. На них напали противники расизму. Один із потерпілих перебуває у важкому стані. Поліція затримала 13 учасників зіткнення - як членів Ку-клукс-клану, так і їхніх супротивників. Нагадаємо, що Ку-клукс-клан - права організація в США, створена після закінчення громадянської війни 1865 року. Рух сповідував расизм, потім - антикомунізм. За часів розквіту чисельність організації досягала шести мільйонів осіб. Зараз вона становить, за різними оцінками, від п'яти до восьми тисяч членів.
Події На Львівщині чиновники незаконно передали два гектари землі в приватну власність Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції Львівщини встановили, що 2006 року землевпорядник однієї з сільрад Яворівського району розглядав технічну документацію щодо відведення у приватну власність громадян семи земельних ділянок загальною площею понад 2 га. Про це повідомляє ГУ Національної поліції у Львівській області. Без встановлення фактичного розташування ділянок, їхнього цільового призначення чиновник підписав акти встановлення та узгодження зовнішніх меж земельних ділянок, а також власноруч написав і підписав необхідні довідки. Згідно з підготовленими документами ці земельні ділянки містяться в межах населеного пункту. Однак практично всі ділянки розташовані за його межами. Відповідно до земельного законодавства, виділена земля могла надаватися у власність тільки відповідним органом виконавчої влади, а не органом місцевого самоврядування. На підставі фіктивних документів землі держави опинилися у приватних власників. Державі завдано збитків на мільйони гривень. За цим фактом порушено кримінальне провадження за статтею 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України, накладено арешт на незаконно зайняті земельні ділянки. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
Суспільство Балицька: Забудовники заборгували Києву майже два мільярди Сума боргу за пайові внески, що сплачують Києву забудовники, станом на жовтень 2015 досягла 1,8 мільярда гривень. Про це повідомляє прес-служба фракції «Об'єднання «Самопоміч» у Київраді. За словами депутата Ольги Балицької, це кошти київської громади, які можна було б використовувати для будівництва дитсадків, шкіл, транспортних розв'язок тощо. «На жаль, ці гроші фактично втрачені через застарілий корупційний платіж. При тому що річні надходження від сплати пайового внеску складають близько 170 мільйонів гривень», - підкреслила депутат. Крім боргу, за її словами, є ще низка недоліків існуючого нині порядку розрахунку пайового внеску. «Цей платіж сприяє корупції на місцях, знижує привабливість Києва для інвесторів. При цьому вартість дозвільних процедур при будівництві в Україні вдвічі більша, ніж у Європі (15% проти 7,5%). В результаті Україна за показником отримання дозволу на будівництво посідає 140-е місце в рейтингу Doing Business із 185-ти», - сказала Балицька. Вона ініціює обговорення проекту рішення Київради щодо сплати пайової участі - з прозорим і простим механізмом нарахувань. Відзначається, що незабаром проект буде опублікований на офіційному сайті Антикорупційної ради.
Події У Слов'янську правоохоронці ліквідували наркопритон-лабораторію У Слов'янську Донецької області поліція виявила лабораторію і наркопритон, де місцевий житель виготовляв наркотики. Про це повідомляє ГУ Національної поліції в Донецькій області. Працівники поліції отримали оперативну інформацію про те, що в одному з домоволодінь збираються наркозалежні люди. З метою перевірки цих відомостей правоохоронці негайно виїхали за вказаною адресою.  «Під час ліквідації притону в будинку перебував господар і шість його знайомих віком від 25 до 37 років. Серед присутніх було й три жінки. Всі «гості» перебували в стані наркотичного сп'яніння», - йдеться в повідомленні. У результаті санкціонованого обшуку правоохоронці виявили цілу «лабораторію» з виготовлення наркотичних засобів. Поліцейські вилучили різні приналежності для виготовлення наркотиків, товари побутової хімії, з яких доморощені хіміки виготовляли наркотичні речовини, прекурсори, шприци, а також готові до вживання наркотичні засоби - опій ацетильований та психотропну речовину, яка містить метамфетамін. «Як з'ясувалося, молодший із фігурантів є жителем міста Краматорська і в стані наркотичного сп`яніння керував автомобілем. На хлопця складено адміністративний протокол за ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їхню увагу та швидкість реакції). Санкція статті передбачає накладення штрафу в сумі 3400 гривень, позбавлення права керування до двох років або адміністративний арешт на строк до 10 діб», - уточнюється в повідомленні. Адміністративні матеріали щодо водія буде направлено до суду за належністю для ухвалення рішення. Факт ліквідації наркопритону внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфіковано за ч. 1 ст. 317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів, а також надання приміщення з цією метою) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі терміном від трьох до п'яти років.
Суспільство Суд розгляне справу судді, яка відпустила командира «Беркута» Завтра, 29 лютого, в Шевченківському районному суді м. Києва за адресою вул. Смирнова-Ласточкіна, 10б, під головуванням судді Олега Линника відбудеться судове засідання у справі про винесення суддею Печерського районного суду Києва Світланою Волковою неправосудного рішення. Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook адвокат сімей героїв Небесної сотні Тарас Гаталяк. «Це саме те рішення, завдяки якому Дмитро Садовник, командир спецроти «Беркут», втік і уникає покарання за вбивства 20 лютого 2014 року», - наголошується в публікації. У повідомленні також підкреслюється, що суддя виносила під час Революції Переваги рішення щодо позбавлення учасників поїздки в Межигір'я водійських посвідчень. Тому адвокат закликає представників ЗМІ та громадськості відвідати завтрашній процес для забезпечення громадського контролю.
Події В одному з кафе Ужгорода вибухнула граната У неділю невідомий кинув вибуховий пристрій у кафе в Ужгороді. Про це передає прес-служба ГУ Національної поліції в Закарпатській області. «28 лютого близько 5:00 невідомий зловмисник кинув вибуховий пристрій, імовірно, гранату, всередину приміщення одного з кафе-барів Ужгорода. На вулиці Митній стався вибух», - йдеться в повідомленні. Також повідомляється, що вибухом пошкоджено зовнішню вітрину, меблі та підлогу приміщення. «Кафе було закрито. Відвідувачів і працівників закладу не було. Постраждалих немає. Поліція з'ясовує причини хуліганських дій і встановлює особу зловмисника», - додали в поліції. Також повідомляється, що за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст 296 КК, тобто «хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень». У поліції додали, що такий злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.
Події За день бойовики 28 разів обстріляли позиції сил АТО Протягом доби російські найманці здійснили 28 обстрілів позицій сил АТО. Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, на Донецькому напрямі бойовики з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстріляли опорні пункти поблизу Пісків і Опитного. «З зенітної установки ворог зі Старомихайлівки вів вогонь по укріпленнях в районі Красногорівки. На Маріупольському напрямі терористи, порушуючи в черговий раз Мінські угоди, близько 15:00 відкрили вогонь з мінометів калібру 120 і 82 мм по опорних пунктах українських військ поблизу Водяного, Гнутового і Талаківки і випустили при цьому 21 міну», - йдеться в повідомленні. Позиції під Мар'їнкою ворог обстрілював із гранатометів і великокаліберних кулеметів. Крім того, в районі Водяного зафіксовано снайперський вогонь. На Луганському напрямі з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї російські найманці обстріляли позиції поблизу Золотого і Калинового-Попасної. В окремих випадках українські військові відкривали вогонь із гранатометів і стрілецької зброї.

Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Сильні обереги здатні подарувати захист від будь-якого негативного впливу Щоб у ваше життя не увірвався негати....
Як не переживати за дрібницями: поради та секрети для відмінного настрою
Як не переживати за дрібницями: поради та секрети для відмінного настрою
Купити або знайти спокій не можна Його можна лише самостійно створити всередині себе
більше матеріалів




/-0,69937300682068-/ /-pc-/
Top