counter
Архів Повернутись назад 28 Січня 2016
28 Січня
Політика Глава Київської області подав у відставку Голова Київської обласної державної адміністрації Володимир Шандра подав у відставку. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. За його словами, він написав заяву про звільнення за власним бажанням. «Якщо дуже коротко підбити підсумки роботи, то станом на сьогодні Київщина посіла третє місце в Україні за соціально-економічними показниками. До місцевих бюджетів порівняно з 2014 роком у 2015 році надійшло понад 1 млрд. 650 млн. грн. і немає жодної заборгованості по зарплаті у бюджетників. А також відсутня заборгованість у бюджетних установ за енергоносії, чого вже не було багато років. Близько 250 тисяч господарств отримали субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Побудовано нові та реконструйовано старі школи і дитячі садки. Закладено гарний фундамент для подальшого економічного майбутнього Київщини», - написав Шандра.
Події У Казахстані розбився вертоліт, загинули п'ятеро людей В Алматинській області на півдні Казахстану розбився вертоліт, який перевозив хвору дитину. Як пише ТАСС, усі п'ятеро осіб, які перебували на борту, загинули. За фактом краху вертольота порушено кримінальну справу, проводяться оперативно-слідчі заходи. Цивільний вертоліт зник в Алматинській області в середу. На його борту було п'ятеро людей - пілот, два лікарі і мати з дитиною. Вертоліт UP-MD 600-N мав доправити з міста Ушарал Алакольського району до лікарні обласного центру міста Талдикорган хвору дитину. Пошуки велися всю ніч. У них було задіяно близько 500 осіб і 70 одиниць техніки. Роботу ускладнювала погана видимість через снігопад. Уламки вертольота і тіла всіх, хто був на борту, знайшли за кілька кілометрів від повороту на населений пункт Капал, в ущелині, 28 січня.
За кордоном В Австралії хлопець хотів закласти вибухівку в сумку кенгуру В Австралії місцевий житель планував теракт за допомогою кенгуру. Про це повідомляє ВВС. Під час слухань у суді Мельбурна сторона обвинувачення розповіла, що австралієць Севдет Рамадан Бесім планував набити сумку кенгуру вибухівкою, намалювати на ній символіку «Ісламської держави» і нацькувати тварину на поліцію. Суд над 19-річним хлопцем почали в четвер. «Я хотів би вбити кількох поліцейських», - писав Бесім, як повідомляє поліція. Крім того, хлопця звинувачують у планах задавити автомобілем поліцейського, а потім обезголовити його. Як повідомляється, австралієць відвідував терористичні сайти в інтернеті і обговорював плани теракту. Здійснити теракт Бесім планував 25 квітня, коли Австралія та Нова Зеландія вшановують пам'ять своїх солдатів, загиблих на фронті.
Політика Рада уточнила порядок ухвалення в цілому змін до Конституції Верховна Рада України внесла зміни до статті 149 свого регламенту, яким уточнила порядок ухвалення в цілому змін до Конституції України. За відповідний законопроект №3812 за основу і загалом проголосували 229 народних депутатів, пише 112. Так, проектом закону пропонується врегулювати процедурне питання шляхом внесення змін до частини 3, 6 і 8 статті 149 регламенту, уточнивши, що: новообраний парламент може розглядати питання про ухвалення законопроекту про внесення змін до Конституції, який, згідно зі статтею 155 Основного закону, було попередньо схвалено Радою попереднього скликання, але голосування щодо ухвалення якого як закону не проводилося. Також Верховна Рада може прийняти законопроект, передбачений статтею 155 Конституції, за умови, що законопроект за висновком Конституційного суду України визнано відповідним вимогам статей 157, 158 Конституції і Конституційний суд не висловив щодо нього застережень, і цей законопроект відповідно до статті 155 було попередньо схвалено Радою цього ж скликання на попередній черговій сесії.
Суспільство У Дніпропетровську комунальники привласнили 10 мільйонів гривень Керівництво комунального підприємства в Дніпропетровську присвоїло 10 млн. гривень коштів міського бюджету. Як повідомляє прес-служба СБУ, ці гроші були призначені на утилізацію побутових відходів. Посадовці міського комунального підприємства, яке утилізує тверді побутові відходи, через приватну фірму щомісяця виводили з обігу у тіньовий сектор економіки мільйон гривень. Як було встановлено, лише за останній рік зловмисники завдали матеріальних збитків бюджету міста на 10 млн. гривень. Значна частина коштів, що надходили на рахунок підприємства від громадян за надані послуги, прямувала до фіктивних структур, переводилася у готівку та привласнювалася учасниками незаконної оборудки. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Триває слідство.
Суспільство У Дніпропетровській області знайшли 2,2 мільйона підроблених акцизних марок Служба безпеки України заблокувала канал постачання та розповсюдження на території Дніпропетровської області підроблених марок акцизного збору. Як повідомляє прес-служба СБУ, під час проведення фільтраційних заходів у відділенні одного з операторів вантажних перевезень у Новомосковському районі правоохоронці знайшли 20 ящиків із 2,2 млн. фальшивих марок акцизного податку для маркування алкогольних виробів. Вантаж прибув до України з однієї з країн Азії. За оцінками фахівців, його вартість на чорному ринку перевищує півмільйона гривень. «Поштове відправлення призначалося місцевому жителю, який налагодив збут підроблених акцизних марок для потреб нелегальних виробників лікеро-горілчаної продукції. Правоохоронці вилучили також 60 тисяч гривень, які призначалися відправнику вантажу, і супровідну документацію», - йдеться в повідомленні. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, ввезення в Україну з метою використання під час продажу товарів або збут підроблених марок акцизного податку) Кримінального кодексу України.
Політика Каська відправили до Брюсселя через санкції щодо екс-чиновників Януковича Заступника генпрокурора Віталія Каська ГПУ відрядила до Брюсселя, аби він представляв позицію України щодо санкцій стосовно чиновників часів Януковича. Про це на брифінгу заявив начальник управління спеціальних розслідувань головного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк. «Враховуючи, що це питання є дуже важливим і українська сторона зацікавлена ​​у продовженні цих санкцій, крім надання інформації, керівництвом Генпрокуратури, враховуючи, що якраз десь зараз ці питання вирішуватимуться на засіданнях, прийнято рішення про відрядження до Брюсселя, де засідають ці органи, заступника генпрокурора, який керує питаннями міжнародних відносин, Каська. З підтримки нашої позиції про продовження санкцій та про надання всіх необхідних роз'яснень, документів із цього приводу», - сказав Горбатюк.
Суспільство На Луганщині спільника бойовиків посадили на три роки У Луганській області посадили спільника терористів. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області. Суд засудив пособника бойовиків до 3 років і 1 місяця позбавлення волі. «У липні 2014 року обвинувачений на добровільних засадах вступив до складу структурного підрозділу не передбаченого законом збройного формування, що діє на території міст Ірміно і Стаханов Луганської області», - сказано в повідомленні. Разом із цим підрозділом спільник брав участь у зміцненні та охороні блокпоста, відбував службу на ньому, здійснював особистий обшук громадян, їхніх речей, транспортних засобів. Суд визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування) КК України. Пособник виявився жителем міста Ірміно Луганської області.
оформление ленты  Блог:  оформление ленты  Блог: 
Політика Віктор Небоженко Дії «Самопомочі» - підготовка до дострокових парламентських виборів Відкликання «Самопоміччю» міністра аграрної політики Олексія Павленка - це всього-на-всього політичні кроки фракції, які не мають жодного економічного підґрунтя. Дії «Самопомочі» є лише підготовкою до дострокових парламентських виборів. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко. «Те, що зараз робить «Самопоміч», - це правильні політичні рухи, пов'язані з підготовкою до дострокових парламентських виборів. Не більше. Нічого глибоко економічного там шукати не варто. Перевибори цілком можливі. Практично всі фракції готуються до перевиборів, тому всі економічні питання щодо бюджету, податків, економічних реформ потрібно розглядати крізь призму того, що всі насправді готуються до дострокових виборів. Саме тому багато популізму в цих речах», - розповів експерт. Політолог зазначив, що у «Самопомочі» немає свого кандидата на посаду прем'єра, справжнього, реального кандидата, і у фракції про це знають. «Не може «Самопоміч» дати кандидата, за рік вона не висунула жодної серйозної економічної програми, що критикує того ж Яценюка і ту ж Яресько. І вони це теж знають, тому залишається тільки одне: ось такі потужні політичні піар-кроки. І вони їх правильно роблять, зараз потрібно чекати, коли й інші фракції почнуть таємну дострокову передвиборну кампанію», - упевнений Небоженко.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Василь Поворозник Податкова реформа стала результатом компромісу зацікавлених груп Зараз якість бюджету викликає сумніви, однак позитивним моментом є те, що бюджет уже ухвалено і тепер ми можемо розраховувати на подальшу співпрацю з МВФ. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив старший економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Поворозник. «Виходячи з логіки, загальноекономічні зміни до бюджету необхідні. Але в будь-якому разі дефіцитний бюджет є. Податкова реформа приймалася досить швидко і стала результатом компромісу зацікавлених груп. Хотілося б надалі бачити результат реформи, а не частковий перегляд ставок окремих податків», - вважає економіст. Поворозник зазначає, що, можливо, будуть і соціальні скорочення, однак щодо цих питань має висловити свою думку й МВФ. «Складно у цій ситуації сказати, на що саме будуть спрямовані скорочення. Остаточне рішення прийматиметься спільно з МВФ. Незважаючи на те, що ухвалення бюджету для Фонду є правильним кроком, сам бюджет потребує доопрацювання і внесення змін, які також узгоджуватимуться з МВФ», - зазначив експерт.
Політика Міністр пропонує провести у Києві референдум У Києві варто провести місцевий референдум, на якому люди висловляться, чи потрібні столиці районні ради. Про це в коментарі «Аналітичній службі новин» (АСН) сказав віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко. «Я ще не бачив рішення суду. Тому саме його коментувати не можу. І моє бачення щодо Києва: це велика територіальна громада. Ми йдемо до укрупнення, до того, щоб була можливість акумулювати ресурс, скеровувати його максимально пріоритетно на той чи інший напрям. І коли починається подрібнення громади столиці, міста Києва, - це, гадаю, не зовсім правильно», - сказав міністр. Зубко наголосив, що питання має бути винесено на суд киян. «Громада Києва має визначитися, чи потрібні їй райони», - сказав він. За його словами, це може бути місцевий референдум. «Це дасть можливість побачити, чи потрібні окремі районні ради. Вважаю, що якщо Україна взяла курс на децентралізацію, об'єднання, укрупнення, збільшення можливостей, тут треба домовлятися і з сільськими територіями, і в столиці, в місті Київ», - пояснив віце-прем'єр-міністр. Зубко стверджує, що судове рішення щодо виборів районних рад у Києві не пов'язане з можливими достроковими парламентськими виборами. Нагадаємо, Центральна виборча комісія України оголосила про початок процесу з виборів депутатів райрад Києва з 6 лютого 2016 року. Але Окружний адміністративний суд міста Києва відклав вибори до районних рад у Києві на невизначений час.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Віктор Небоженко Кардинальних змін до бюджету не буде До ухваленого бюджету навряд чи вноситимуть кардинальні зміни. Однак головний фінансовий документ країни викличе критику за тими статтями, які пов'язані з адмініструванням податків. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко. «Змін не буде, це ідеологічний бюджет. Це перший бюджет в Україні, який збігається з думкою фінансових донорів України, Світового банку та МВФ, про те, яким має бути бюджет у країни, яка з одного боку воює, а з іншого - в економічній кризі. Тому насправді бюджет, звичайно, змінюватиметься, але не дуже, не за лінією допомоги Донбасу, не за лінією сільськогосподарських виробників. Інше питання, що, швидше за все, гостру критику викличуть ті бюджетні статті, які пов'язані з адмініструванням податків. І ось це дуже важливо. Там будуть зміни і буде півроку боротьби, бо зачіпаються інтереси різних груп у торгівлі, особливо з Європою. Всі підвищення податків, закладені в цьому бюджеті, коригуватимуться, але принципово бюджет не змінюватиметься. А найголовніше, на що я розраховую, це те, що міністр фінансів цього разу буде сильнішим, ніж глава Нацбанку, і не дозволить ані друкувати гроші, ані розширювати інфляцію, як було у 2015 році», - розповів політолог. Експерт вважає, що скорочень соціальних виплат не буде. Однак зазначає, що економічної політики в країні взагалі немає, бо Україна в усьому залежить від фінансових джерел, а не від внутрішньої торгівлі або своїх виробничих потужностей. «У цьому велика проблема. Я думаю, що не буде кардинальних змін, будуть лише конфлікти, пов'язані зі спробами збільшити акцизи, посилити адміністрування. Хоча насправді, звичайно, якщо була б можливість, то нам дуже потрібно щось робити з економічними державними монополіями, які перебувають у дуже значній залежності від олігархів. Але влада воліє посилити податки, але не чіпати олігархів», - вважає Небоженко.
Події Сьогодні бойовики 25 разів обстрілювали позиції сил АТО З початку доби бойовики 25 разів обстріляли позиції сил антитерористичної операції. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, по українських опорних пунктах неподалік від Красногорівки на маріупольському напрямку противник вів прицільний вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, зенітної установки та мінометів калібру 82 і 120 мм. Крім того, на Світлодарській дузі противник відкривав вогонь по позиціях сил АТО в районі Майорська, Троїцького і Миронівського з гранатометів та великокаліберних кулеметів. «Неспокійно було і в районі Донецького аеропорту. Гранатометного і кулеметного обстрілу зазнали українські опорні пункти неподалік від Пісків, Опитного і шахти «Бутівка», - йдеться в повідомленні. На луганському напрямку по позиціях українських військових у районі Сокольників ворог відкривав вогонь з протитанкового ракетного комплексу.
Події оформление ленты  У Луганській області в ДТП загинула дитина У Луганській області внаслідок ДТП, що сталася на трасі КПП Танюшівка - Старобільськ - Артемівськ, загинула шестирічна дитина. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, ДТП сталася близько 9:40 в селі Можняківка. 23-річний водій, керуючи автомобілем ВАЗ-21013, не обрав безпечну швидкість, не впорався з керуванням та скоїв наїзд на пішоходів, які рухалися в зустрічному напрямку (жінка везла дитину на санчатах). Внаслідок ДТП було смертельно травмовано шестирічну дитину. Також постраждала 60-річна жінка, яку з травмами голови та переломом стегна госпіталізували. Даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфіковано за ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) КК України. Проводиться досудове розслідування.
Суспільство У Слов'янську затримано ще одного інформатора бойовиків У Слов'янську Служба безпеки України затримала терориста, який брав участь у бойових діях на боці сепаратистів. Як повідомляє прес-служба СБУ, навесні 2014 року зловмисник за сприяння активної прихильниці терористичної організації «ДНР» на прізвисько Марфа приєднався до бойовиків. «Зі зброєю в руках патрулював вулиці Слов'янська. Під час визволення міста українськими військами залишився в Слов'янську і згодом відновив контакти з Марфою. З її допомогою зловмисник передавав бойовикам дані про дислокацію та переміщення підрозділів Збройних сил України в регіоні, а також поширював у соціальних мережах інформацію і матеріали, які дискредитують українську владу», - йдеться у повідомленні. Терористові оголошено про підозру за ч. 1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності) Кримінального кодексу України.
Суспільство У зоні АТО розкрито зловживання із землею У районі проведення антитерористичної операції співробітники Служби безпеки України спільно з Державною фіскальною службою виявили факти зловживання у земельній сфері. Як повідомляє прес-служба СБУ, чиновники однієї з районних рад Луганщини уклали з представниками російської комерційної структури з державним капіталом низку договорів оренди земельних ділянок стратегічного значення (загальною площею майже 325 га). «За умовами договорів іноземна компанія здобула право використовувати земельні наділи для обслуговування власних об'єктів за заниженими відсотковими орендними ставками. Внаслідок чого втрати бюджету через застосування в 2015 році російською стороною заниженого розміру орендної плати становлять 115 тисяч гривень», - ідеться в повідомленні. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України. Невідкладні оперативно-слідчі дії тривають.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,4539749622345-/ /-pc-/
Top