counter
Архів Повернутись назад 27 Листопада 2018
27 Листопада
Кримінал оформление ленты  Змусили прочитати: ФСБ показала допит захоплених в полон українських моряків Федеральна служба безпеки Росії показала відео, начебто, допиту захоплених в полон 25 листопада біля Керченської протоки українських військових з трьох катерів. При цьому видно, що військові пригнічені, у одного на обличчі садно, інший - читає підготовлений текст. Не виключено, що "визнання росіяни вибили з військових силою. На відео записані слова Андрія Драча, матроса катера "Нікополь" Сергія Цібізова і капітана третього рангу, командира дивізіону суден забезпечення військово-морської бази «Південь» ВМС України Володимира Лісового. Українські моряки розповідають однакову історію про те, що нібито знали, "що увійшли в територіальні води Росії" і були про це "попереджені, що входити в Керченську протоку їм не можна, але виконували завдання". Нагадаємо, керівництво ВМФ України заявляє, що заздалегідь погодило з Росією прохід наших катерів по затоці. Нагадаємо, в наслідок атаки росіян на українські катери, поранення отримали шестеро українських військових, один військовий перебуває в критичному стані.
Політика "Ми не в захваті". Трамп прокоментував напад Росії на українські кораблі Америка і Європа стурбовані атакою Росії на українські кораблі в Керченській протоці і разом працюють в напрямку вирішення проблеми. Як повідомив президент США Дональд Трамп, обом сторонам не подобається те, що відбувається. "Ми всі разом працюємо над цим. Сподіваюся, проблему буде залагоджено", - уточнив Трамп. Нагадаємо, напередодні ввечері зібралася екстрена Рада безпеки ООН, яка відхилила запропонований Росією порядок засідання. Росія намагалася представити дії українських військових в морі як розбій і провокацію, проте члени Радбезу не повірили словами представника країни-агресора. У той же час постійний представник України при ООН Володимир Єльченко повідомив, що розвідка повідомляє про плани Росії захопити українські міста Бердянськ і Маріуполь.
Політика "Серйозно стурбований". Путін відреагував на військовий стан в Україні Після прийняття Верховною Радою України рішення про введення воєнного стану в країні російський президент Володимир Путін провів переговори з німецьким канцлером Ангелою Меркель за ініціативою німецької сторони. Як повідомляється на сайті президента РФ, обговорювалася ескалація на Азові, яку Путін назвав "провокаційними діями української сторони" і "грубим порушенням норм міжнародного права її військовими кораблями". Також Кремль висловив "серйозну заклопотаність" з приведенням ЗСУ в повну бойову готовність і введенням ВС. Путін заявив, що "українське керівництво несе всю повноту відповідальності за створення ще однієї конфліктної ситуації і пов'язані з цим ризики". На думку російської сторони, це пов'язано з передвиборчою кампанією в Україні. Також він закликав Берлін "вплинути на Київ". Нагадаємо, військовий стан в прикордонних з РФ областях України вводиться з 28 листопада.
Суспільство оформление ленты  Супрун роз'яснила, як будуть працювати лікарні при воєнному стані З введенням в Україні воєнного стану доступ цивільного населення в медустанови і правила отримання медичної допомоги не зміняться. Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. За її словами, МОЗ та Міноборони прийняли спільний наказ, щоб всі захисники українських кордонів і національної безпеки при необхідності могли вчасно отримати необхідну медичну допомогу. Він гарантує своєчасне лікування захисників, зокрема - в умовах воєнного стану. При цьому в кожній області створено перелік закладів охорони здоров'я, які при необхідності готові надати необхідну спеціалізовану і високоспеціалізовану медичну допомогу військовим. У цих закладах все цивільні жителі будуть отримувати лікування без змін. У той же час в них є резерв профільних ліжок для прийому військових, запаси лікарських засобів, медичних виробів, донорської крові та її препаратів. Одночасно кожна установа охорони здоров'я може прийняти не менше 10-15 військових. Нагадаємо, воєнний стан вводиться в ряді регіонів України з 28 листопада терміном на 30 днів.
Політика оформление ленты  Воєнний стан: карта і головні зміни за сферами З ранку середи, 28 листопада, в ряді регіонів України вводиться воєнний стан терміном на 30 днів. Відповідний указ президента Петра Порошенка напередодні підтримав парламент. Так, воєнний стан вводиться в Вінницькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Одеській, Миколаївській, Запорізькій, Київській, Луганській, Донецькій областях, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії. Згідно з рішенням, конституційні права і свободи граджан обмежуватися не будуть, проте це передбачено в разі наземної агресії Росії. При цьому функціонування установ та об'єктів соцсфери не зміняться, але зміни можуть бути в ряді інших сфер суспільного життя. Медична допомога. За даними в.о.міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, доступ цивільного населення в медустанови в умовах воєнного стану не зміниться. Також в кожній області створено перелік закладів охорони здоров'я, які при необхідності готові надати необхідну спеціалізовану і високоспеціалізовану медичну допомогу військовим. Перетин кордону. Запровадження воєнного стану не вплине на режим перетину повітряного кордону і мобільність населення. Таку заяву зробили в міжнародному аеропорту "Бориспіль". "Щодо питання подальшого правового режиму перетину повітряного кордону країни в аеропорту ми будемо орієнтуватися на рішення позачергового засідання Верховної Ради. Ми переконані: це рішення не вплине на мобільність населення", - йдеться в повідомленні. Майно. Особливий правовий режим передбачає, що військові зможуть забирати будь-яке майно громадян для військових потреб, займати офіси, території заводів, фабрики, вилучати техніку, засоби зв'язку. Також можливе введення трудової і військово-квартирної повинності, комендантської години, обмеження пересування і проведення масових заходів. Однак ці пункти передбачають обмеження конституційних прав і свобод, що, як особливо підкреслював президент, можливо тільки при наземній агресії РФ. Банківська система. Національний банк України раніше закликав банкірів при воєнному стані забезпечити безперебійне проведення платежів, інкасації, поповнення готівкою банкоматних і термінальних мереж. При цьому обмінники відреагували на новини про введення ВС зростанням курсу долара і євро: регулятор знизив курс гривні, також гривня подешевшала на міжбанку. Спорт. Введення воєнного стану може вплинути на проведення футбольних матчів. Як нагадує "24 футбол", в регіонах, де вводиться ВС, базуються кілька клубів УПЛ. Йдеться про "Десну", "Шахтар", "Маріуполь", "Зорі" і "Чорноморець". Як пише видання, Прем'єр-ліга буде приймати рішення про можливі зміни на спецзасіданні. У свою чергу УЄФА поки не бачить причин не проводити поєдинки в Україні.
Дозвілля оформление ленты  Українська співачка-перебіжчиця Аліна Гросу відмовилась від свого імені Українська співачка і актриса Аліна Гросу приголомшила шанувальників несподіваною заявою. Вона відмовилася від свого імені. Дівчина давно виїхала для виступів в Росію змінила сценічне ім'я. У своєму Instagram-акаунті Аліна Гросу анонсувала вихід нового синглу #ДИКАЯ і повідомила, що Аліни Гросу більше немає. "GROSU – яскрава, творча особистість, всередині якої поєднуються харизма, цілеспрямованість, щирість і одночасно пошук нових граней себе всередині себе. Сьогодні GROSU – лагідна, але смілива в образі черниці, в тому самому, що так сильно збуджує підсвідомість чоловічої і не тільки частини населення планети Земля", - сміливо підписали відео представники артистки. У той же час користувачі в коментарях запитали, чи наслідує Гросу такому ж вчинку іншої колеги з України - як LOBODA?, - запитують вони.
Політика Томос для України: в Стамбулі стартує синод Вселенського патріархату У вівторок, 27 листопада, в Стамбулі починає роботу синод Вселенського патріархату, на якому буде розглядатися питання про надання автокефалії для Української православної церкви, повідомляє "Радіо Свобода". У Стамбулі за дорученням президента України знаходиться директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко, який напередодні провів переговори з вселенським патріархом Варфоломієм. "Була тривала тепла розмова про події в Україні і про остаточні кроки до надання Томосу про автокефалію", - написав Павленко на своїй сторінці в Facebook. Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій повідомив, що Константинополь захистить канонічний порядок і ідентичність православ'я, але не для демонстрації сили або влади. При цьому він зазначив, що Україні нададуть автокефалію.
Суспільство Дружина відомого актора не сказала йому про смерть сина через два дні після розлучення Дружина відомого російського актора Дмитра Щербини не повідомила йому про те, що їхній спільний 4-річний синочок помер через кілька днів після того, як чоловік пішов з сім'ї. "Це мій біль, я нікого не звинувачую", - говорить у російській програмі "Доля людини" актор, згадуючи страшний період у своєму житті. Через два дні після розлучення з актрисою Ольгою Павловець загинув їхній чотирирічний син Прохор, але Дмитро дізнався про це випадково, від знайомих у Москві. Це стало для актора "диким ударом", але він встиг, скасувавши зйомки і вистави, приїхати в Петербург на похорон сина. А на цвинтарі родичі з боку Ольги відвернулися від нього і поїхали, навіть не запросивши на поминки. Після трагедії його підтримала дівчина, якій він довго не міг зізнатися у своїх почуттях: вона була майже вдвічі молодша за нього. Проте одного разу Дмитро наважився відкритися їй, вони одружилися. У цьому шлюбі народилися дві дочки, але і цей подружній союз зберегти не вдалося. Зараз актор одружений втретє, у нього підростає дочка Ліза, але подробицями сімейного життя актор ділитися не хоче - береже своє щастя від сторонніх очей.
Закон і Право Як в умовах воєнного стану отримати медичну допомогу В. о. міністра охорони здоров'я розповіла, як буде надаватися медична допомога в умовах воєнного стану. «Доступ цивільного населення до медичних установ і правила надання медичної допомоги наразі залишаються без змін», - зазначила Уляна Супрун на своїй сторінці Фейсбук. Крім того, Міністерство охорони здоров'я України спільно з Міністерством оборони України прийняли спільний наказ, щоб всі захисники українських кордонів і національної безпеки при необхідності могли вчасно отримати необхідну медичну допомогу. Він гарантує своєчасне лікування захисників, зокрема - в умовах воєнного стану. За словами пані Супрун, в кожній області буде створено перелік закладів охорони здоров'я, що при необхідності готові надати необхідну спеціалізовану і високоспеціалізовану медичну допомогу захисникам. Це міські, районні, обласні лікарні, госпіталі, диспансери, а також інститути різного профілю Національної академії медичних наук. У цих закладах військовослужбовці сил оборони зможуть пройти лікування і реабілітацію, а після отримання медичної допомоги - військово-лікарську експертизу.Подивитися список медичних установ в кожній області можна на сайті Міністерства охорони здоров'я України У цих закладах всі цивільні жителі будуть отримувати лікування без змін. У той же часу них є резерв профільних ліжок для прийому військових, запаси лікарських засобів, медичних виробів, донорської крові та її препаратів. Одночасно кожна установа охорони здоров'я може прийняти менше 10-15 військових. При необхідності установи охорони здоров'я будуть посилені фахівцями необхідної кваліфікації. У регіонах можуть створюватися робочі групи, які, зокрема, допомагатимуть організовувати процес своєчасної госпіталізації і виписки військових і правоохоронців.
Кримінал За фактом перекриття доріг "євробляхерами" поліція відкриває кримінальні справи Поліція заводить кримінальні справи за фактом перекриття доріг і КПП "євробляхерами". Так в Ужгороді незадоволені водії, які стояли в черзі на пунктах пропуску через мітингувальників, викликали поліцію. Дії осіб перешкоджають вільному пересуванню транспортних засобів і підпадають під дію статті 279 Кримінального кодексу України (Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства. - Ред.), повідомили в поліції. Таке порушення карається штрафом від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років. Також поліція в інших районах закликає всіх постраждалих при блокуванні доріг звертатися до неї з заявою, щоб зажадати від протестуючих через суд компенсацію.
Політика Конфлікт інтересів: Навіщо Роман Зварич хоче потрапити в оборонний Комітет ВРУ 19 листопада голова фракції «Блок Петра Порошенка» Артур Герасимов звернувся до керівництва парламенту з вимогою негайно включити свого колегу по фракції, народного депутата від БПП Романа Зварича, до складу Комітету ВРУ з питань безпеки і оборони. Про це голова фракції БПП в парламенті заявив на засіданні Погоджувальної ради 19 листопада. «Колеги, ми ще не проголосували за питання призначення Романа Зварича до комітету Верховної Ради. Блокуючи повноцінну роботу депутата більше півроку, ми тим самим висловлюємо неповагу до виборців. Шановний Андрію Володимировичу, прошу знайти на цьому тижні час і це питання вирішити в сесійній залі», - підкреслив Герасимов. Дане звернення - далеко не перше з боку голови БПП про включення Романа Зварича, в минулому - міністра юстиції, що пройшов у парламент під №82 у списку «Блоку Петра Порошенка», до складу Комітету з питань національної безпеки і оборони. Роман Зварич склав присягу народного депутата 17 квітня 2018 року і відразу ж після обрання подав заявку на членство в Комітеті ВРУ з питань безпеки і оборони. Це було досить несподіваним кроком нардепа-юриста, оскільки на минулих посадах в органах державної влади він не працював з питаннями оборонно-промислового комплексу або ВСУ. Більш того, перебування Романа Зварича в парламентському оборонному комітеті може створити прецедент виникнення прямого конфлікту інтересів. Справа в тому, що за інформацією ЗМІ, що у Романа Зварича сімейний бізнес, пов'язаний з оборонним комплексом. Його дружина, Світлана Ковалевська-Зварич, вже не перший рік керує компанією, яка працює в оборонному комплексі.   Раніше в 2014 році «Благодійний фонд освітніх інновацій», що працює під керівництвом дружини Романа Зварича Світлани, взяв на себе місію по збору коштів для групи розробників військової техніки, іменували себе «Азов», а нині - «Арей». Під неї було створено окреме ТОВ «Інженерна група «Азов» (зараз «Інженерна група «Арей») зі статутним фондом в 50 млн. гривень. Ініціатором виступила Світлана Зварич. За даними "КП в Україні", всю суму для фонду, згідно з документацією, вніс її чоловік. Як відмічає видання, Фонд дружини Романа Зварича базувався на території заводу «АТЕК», частину якої орендував «Благодійний фонд освітніх інновацій». Як стверджували Зваричи, в цехах напівзанедбаного заводу, в тому числі на пожертви громадян, будуть ремонтувати старі і будувати нові бойові одиниці - танки, гусеничні платформи, БМП та інші. На території того ж заводу «АТЕК» розташовувалася тренувальна база Нацкорпусу. У 2014 році Роман Зварич намагався стати ідеологом політичної сили Андрія Білецького, проте пізніше між сім'єю Зваричів і Нацкорпусом стався конфлікт, який триває і досі. На сторінці заводу у соцмережі час відчасу оприлюднюються звинувачення, що «Нацкорпусовці» викрали креслення конструкторів і продали їх у Росію. Роман Зварич раніше був народним депутатом Верховної Ради України чотирьох скликань. У 2005-му і 2006-му обіймав посаду міністра юстиції в урядах Юлії Тимошенко і Віктора Януковича і знеславився тим, що збрехав про свою освіту.
Кримінал оформление ленты  "Русофашисти": Військова прокуратура опублікувала імена росіян, які обстріляли українських моряків Військова прокуратура і СБУ встановили імена конкретних росіян, підозрюваних у нападі на українських моряків у Керченській протоці.Всі підозри за статтею 437 (ведення агресивної війни) і статтями 15, 115 (замах на умисне вбивство) доставлені на електронну пошту ФСБ у Москві і Прикордонних військ ФСБ у Криму, повідомив на своїй сторінці в соцмережі генеральний прокурор Юрій Луценко. Він також перерахував прізвища і звання підозрюваних, забезпечивши пост їхніми фотографіями. Це зокрема прізвища контр-адмірала Станкевича, віце-адмірала Медведєва, капітанів Ромашкіна, Шеїна, Шатохіна, Саляєва і Щербакова. Особливо пильно ГПУ розслідуватиме дії капітана 3-го рангу Щіпіцина і його підлеглих, які стріляли по українських моряках. "На все приходить час розплати, русофашисти", - пригрозив Луценко.
Дозвілля оформление ленты  «Наскрізь фальшива розлучниця». Скандальний блогер показала фото справжньої Брежнєвої Скандальний російський блогер Олена Міро обрушилася  з критикою на співачку Віру Брежнєву, назвавши її "літньою жінкою важкої долі".Міро задалася питанням про те, чому ряд жінок любить цю виконавицю. За її словами, багато хто з них відчувають у співачці "свою, але тільки ту, яка, на їхню думку, пробилася в дамки". "Дамка Віра - мати, а ще вона одружена зі старим і багатим продюсером. Продюсером, якого Віра довго і свідомо вела з сім'ї, і домоглася-таки свого!" - засудила блогер Віру за розбиту сім'ю Костянтина Меладзе. Крім того, вона вважає, що "Брежнєва, як і її прихильниці", наскрізь фальшива. І намагається за допомогою фотошопу показати себе прихильникам не такою, яка є насправді і "приробити собі красиву душу, якої немає". "Як вам контраст між літньою жінкою важкої долі і юною, життєрадісною красунею?.. Ну, не може жінка, яка цинічно розбиває сім'ю, в якій - купа дітей, бути доброю. Як не може жінка зі старим, виснаженим обличчям бути красивою", - написала блогер під порівняльними фото.
Політика Командир "Яни Капу" розповів про напад на буксир Командир буксира "Яни Капу" Олег Мельничук, захоплений в полон Росією, розповів, як відбувався напад в Керченській протоці. Журналіст Антон Наумлюк повідомив, що Мельничука відвідав адвокат Едем Семедляєв. "Тримається добре. Розповів, що коли затримували піддався фізичній дії, але сильно не били. Його допитали, він розповів, як було:" Стояли, чекали лоцмана, потім на нас напали. Нічийого кордону ми не порушували, винним себе не вважаю", - цитує адвоката Наумлюк. Командир буксира зазначив, що розуміє, що "це політична справа, і моряки стали заручниками ситуації". Разом з ним в Білогірськ привозили Євгена Семідоцкого і В'ячеслава Зінченка, однак слідчий стверджує, що Зінченко міститься в Алуштинському ІТТ. У всіх трьох суд по запобіжному заході завтра. Раніше повідомлялося про арешт уже трьох захоплених українських військових.
Економіка Українська "дочка" ВТБ збанкрутувала Правління Національного банку України прийняло рішення віднести АТ "ВТБ Банк" (українська "дочка" російського ВТБ) до категорії неплатоспроможних з метою захисту інтересів вкладників і кредиторів банку. Про це повідомляє прес-служба регулятора. У НБУ відзначили, що раніше банк був віднесений до категорії проблемних у зв'язку зі зниженням обсягу ліквідності і подальшим погіршенням його фінансового стану. Також було встановлено термін для прийняття банком плану заходів щодо виправлення ситуації. Регулятор уточнив, що реальних дій з боку власників банку щодо запобігання неплатоспроможності зроблено не було, також не було вжито заходів щодо поліпшення ліквідності банку. "97% вкладників АТ" ВТБ Банк "(59 108 осіб) отримають вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму в 200 тис. грн", - йдеться в повідомленні. Ті ж клієнти, у яких більший обсяг вкладів, отримають їх в межах суми, гарантованої ФГВФО. Раніше президент Петро Порошенко ввів санкції відносно 4 банків з російським капіталом. У цей список потрапило ВАТ "ВТБ Банк".
Дозвілля Не витрачайте гроші даремно. Що не можна дарувати на Новий 2019 рік Свині Новий рік пов'язаний з традицією дарувати подарунки, тому багато хто чекає свята. Вибір презенту повинен бути продуманий до дрібниць, адже важливо догодити і близьким, і новій господині — Жовтій Земляній Свині. Дарувати і отримувати подарунки люблять багато хто, і напередодні новорічних урочистостей магазини наповнюються людьми, які шукають відповідні сувеніри. Експерти склали рейтинг недоречних новорічних подарунків. Виключіть їх, щоб Новий рік пройшов для вас успішно, а покровителька, Жовта Земляна Свиня, була прихильна до вас протягом всього 2019 року. При виборі подарунка важливо враховувати переваги людей і правила етикету. Наприклад, дарувати ліки абсолютно ні до чого, а от сертифікат на поїздку в хороший санаторій може бути сприйнятий з ентузіазмом. Що не можна дарувати дітям і підліткам на Новий 2019 рік Діти і навіть підлітки продовжують вірити в диво, тому новорічний подарунок під ялинкою обов'язково прийде їм до смаку. У Новому 2019 році прекрасним подарунком стане свинка-скарбничка, яку дитина самостійно наповнить монетками і купить собі те, що вважатиме за потрібне. Дарувати грошові суми в Новий рік недоречно, зате можна поцікавитися у дитини, про що вона мріє, і придбати їй бажаний подарунок. Не варто дарувати дітям одяг, банні приналежності, канцтовари. Повсякденні речі під ялинкою зруйнують новорічний настрій. Однак дорога акварель для тих, хто займається творчістю, буде доречна. Що не можна дарувати жінкамУ рік Свині варто пам'ятати про переваги Господині року. Вона скромна, але волелюбна, цінує зручність і комфорт. Свиня практична, тому дрібнички будуть невдалим подарунком. Недоречними будуть речі, зроблені своїми руками: шарфи, рукавиці, светри і шапки. Виняток можна зробити лише для тих, хто дійсно чекає такий презент. Декоративна косметика і туалетна вода також знаходяться в чорному списку подарунків. Дарувати речі по догляду за тілом і шкірою можуть тільки найближчі люди. Якщо подарунком буде ювелірна прикраса, то вона повинна бути скромною. Великі камені в каблучках, сережках і намистах принесуть власниці невдачі і неприємності, тому що Господиня року не терпить «показухи» і хвастощів. Дарувати приналежності для готування і випічки можна лише тим жінкам, які захоплені кулінарією і з нетерпінням чекають новинок. Іншим жінкам сковорідки і приналежності для розпису кремом будуть ні до чого.  Що не можна дарувати чоловікам на Новий рік 2019Банальні подарунки на зразок станка для гоління, нижньої білизни і шкарпеток можна викреслити. Не варто дарувати парфуми і туалетну воду. У Свині прекрасний нюх, і їй навряд чи припаде до смаку різкий запах парфумів. Гострі і колючі предмети також можуть викликати гнів Господині року, тому ножиці, пилки та інші гострі предмети краще не дарувати на Новий рік. Уникати варто і шкіряних речей, особливо виконаних зі свинячої шкіри. Такий подарунок може стати причиною чорної смуги. Подарувати шкіряний гаманець можна, однак варто враховувати колір і форму виробу, щоб він приніс не тільки радість, а й фінансове благополуччя. Що не можна дарувати людям похилого віку Найбільш недоречними подарунками для літніх людей буде годинник і дзеркала, які нагадують про вік. Дзеркальні поверхні чинять сильний вплив на людей, особливо на літніх, і можуть витягнути життєві сили, а також стати причиною хвороби. Уникати варто подарунків медичної тематики. Винятком стануть дорогі прилади, які необхідні для поліпшення якості життя, а й їх варто подарувати поза свят, проявивши турботу. Не потрібно дарувати літнім батькам постіль, яка також може не сподобатися Господині року. При виборі презенту варто прислухатися до думки батьків і родичів, щоб ваш подарунок був дійсно доречним і корисним.
Політика Україна знаходиться під загрозою повномасштабної війни з РФ - Порошенко Загроза повномасштабного російського вторгнення в Україну на сьогоднішній день залишається, заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам. Він повідомив, що кількість танків на базах, розташованих уздовж нашого кордону зросла в три рази, а кількість підрозділів, які були передислоковані уздовж нашого кордону, причому по всій довжині, кардинально зросла. "Ці танки ще не виведені. Вони залишаються там", - уточнив Порошенко, додавши, що різко зросла кількість російських кораблів і в Азовському морі і збільшилася кількість російських військ в Криму. "І тому я хочу, щоб ніхто не думав, що це іграшки. Країна знаходиться під загрозою повномасштабної війни з Російською Федерацією", - підкреслив президент. По захоплення українських кораблів у Керченській протоці Росією глава держави повідомив, що згідно з інформацією наданою начальником Генерального штабу, Головнокомандувачем ЗСУ Віктором Муженком, є чіткі докази, що по нашим кораблям відкрився вогонь і з літаків РФ. Нагадаємо, з 28 листопада в 10 областях України вводиться воєнний стан.
Політика Порошенко про воєнний стан: не треба бігти скуповувати сірники і сіль Глава держави Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам повідомив, що з введенням воєнного стану ніяких обмежень конституційних прав і свобод громадян не буде, якщо з боку Росії не буде нападу поза зоною ООС і анексованого Криму. "Проводьте концерти, ходіть в банки. Не треба бігти в магазини і скуповувати сірники і сіль", - сказав президент. За його словами, ніяких обмежень на зняття депозитів, операцій з обміну валют, поїздок за кордон для українських громадян не буде, проте такі обмеження будуть введені відносно росіян. Також в разі здійснення РФ агресії буде проведена часткова мобілізація в армію. Нагадаємо, дія воєнного стану в 10 областях України розпочнеться вранці 28 листопада. При цьому Порошенко повідомив, що загроза повномасштабної війни  з РФ зберігається.
Політика Захоплення українських моряків: Путін проігнорував дзвінок Порошенка Після інциденту в Керченській протоці, де українські військові були захоплені російським спецназом, російський президент Володимир Путін проігнорував телефонний дзвінок президента України Петра Порошенка. "Петро Порошенко також розповів, що замовляв розмову з президентом Росії Путіним, однак відповіді не отримав. Тому президент звернувся до канцлера Німеччини Ангели Меркель, щоб вона провела розмову з Путіним", - повідомляється на сайті глави держави. Також Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам повідомив, що ситуація з моряками - "нищівний фарс", а Україна буде боротися всіма можливими методами за звільнення українців. Раніше повідомлялося, що в окупованому Криму були арештовані на два місяці 15 з 24 полонених українських військових.
Кримінал оформление ленты  Поліція знайшла палія Андріївської церкви Поліцейські затримали чоловіка, який намагався підпалити Андріївську церкву в столиці. Зловмисником виявився 32-річний киянин, повідомляє прес-служба Нацполіціі. В його будинку працівники поліції провели обшук, під час якого вилучили планшети, мобільні телефони, рюкзаки, горючі рідини, клейку стрічку і одяг. Його спільників шукають. Сьогодні чоловікові оголосили про підозру і найближчим часом суд обере йому запобіжний захід. Кримінальне провадження розслідується за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 194 (замах на умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. За вчинене правопорушення передбачено до десяти років позбавлення волі. Нагадаємо, невідомі вранці в четвер, 15 листопада, намагалися підпалити Андріївську церкву в Києві. Повідомлялося, що двоє невідомих кидали в будівлю церкви пляшки із запальною сумішшю.
Політика Саміт G20: Трамп зустрінеться з Путіним в Аргентині Президент США Дональд Трамп в ході саміту "Великої двадцятки", який відбудеться в Аргентині на цьому тижні, проведе ряд двосторонніх зустрічей зі світовими лідерами, повідомляє Reuters. Як повідомляє агентство з посиланням на Білий дім, зустрічі заплановані з лідерами Аргентини, Японії, Німеччини, а також російським президентом і китайським лідером. Передбачені також переговори на полях з главами Туреччини і Індії, проте американський президент не буде зустрічатися з наслідним принцом Саудівської Аравії, який замішаний у справі про вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі. Нагадаємо, раніше російський президент Володимир Путін проігнорував дзвінок президента Петра Порошенка після захоплення в Керченській протоці російським спецназом українських військових.

Ворожіння на майбутнє: три незвичайні способи дізнатися про долю
Ворожіння на майбутнє: три незвичайні способи дізнатися про долю
Існує безліч способів ворожіння, завдяки яким ви можете дізнатися про своє майбутнє Однак багато хто з них зас....
Що таке свідомий сон і як у нього потрапити
Що таке свідомий сон і як у нього потрапити
Свідоме сновидіння — це стан між фазами сну та неспання Вхід у цей стан є ключем до реалізації бажаного та упр....
Найефективніший ранковий ритуал для підвищення настрою та працездатності
Найефективніший ранковий ритуал для підвищення настрою та працездатності
Ранок — найважливіший час дня, адже день найчастіше минає так, як ми його починаємо Саме тому намагайтеся щодн....
Як отримати відповідь на запитання уві сні з підсвідомості
Як отримати відповідь на запитання уві сні з підсвідомості
Сни — це відображення реальності і відмінний спосіб отримання відповідей на питання, що цікавлять і хвилюють З....
Гороскоп від Павла Глоби на 6 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 6 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Астролог Павло Глоба розкрив гороскоп на 6 травня 2024 року, застерігаючи від непідконтрольного перебігу подій....
більше матеріалів




/-1,032830953598-/ /-pc-/
Top