counter
Архів Повернутись назад 27 Червня 2015
27 Червня
Суспільство оформление ленты  «Крим у обличчях» «Крим у обличчях». Саме так називається виставка, присвячена кримськотатарському прапору, що відкрилася в Києві в Центрі сучасного мистецтва М17. Основа проекту - картини та інсталяції з природних матеріалів. Їх автор - художниця Міла Чізелдайн. «Частину робіт я писала в Криму та перевозила через кордон майже таємно, змотаними в рулони», - говорить вона. На її картинах зображені політичні та культурні діячі сучасності і минулих років, що представляють кримськотатарський народ, люди, які стали своєрідним символом Криму, його долею, гіркою і тривожною. Це і хан Гази-Гірей ІІ, і вчений Ісмаїл Гаспринський, і лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, і активістка громадської ініціативи «Крим SOS» Таміла Ташева. Обличчя цих людей зашифровані на тлі знакових для кримських татар міст. Кожна складочка на їх обличчі, кожна зморшка - це стежки, доріжки, вулиці Судака, Бахчисарая, Євпаторії... «Я внесла у свої роботи емоції і душу. Для мене проект «Крим в обличчях» - це набагато більше, ніж проект. Це моя доля, моє життя, моя пам'ять. Ми постаралися, щоб гості відчули атмосферу виставки: і самі картини, і музика допоможуть всім згадати, зрозуміти, познайомитися з історією кримських татар в особах», - додає вона. «Інсталяція з каменів і землі - це душа Криму, - розповідає Міла Чізелдайн. - Матеріали для неї взяла в тій місцевості, де живу я, і де живе Ельвіра Саріхаліл». Ельвіра - кримськотатарська співачка. Вона на виставці виконувала народні пісні під акомпанемент турецького музиканта Мустафи Кізелделі.
Події В Одесі стріляли в міліціонерів, є вбиті Учора, 26 червня, в Одесі під час патрулювання міста невідомий відкрив вогонь по співробітниках міліції. Про це повідомляє відділ зі зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Одеській області. 30-річний старший лейтенант патрульно-постової служби Труфкін Роман Вікторович отримав поранення, від яких він, не приходячи до тями, помер у військовому госпіталі м Одеси. За життя другого міліціонера наразі борються медики. За цим фактом порушено кримінальне провадження за ст.348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.
Події Москаль: У бійця «Айдара» виявлено арсенал незареєстрованої зброї Учора в Щасті на дачі однієї з колишніх високопоставлених осіб Партії регіонів, яку самовільно зайняв військовий «Айдара» з позивним «Барон» зі своїми прихильниками, міліція виявила і вилучила арсенал незареєстрованих боєприпасів. Про це повідомляє прес-служба голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля. Так були виявлені 66 гранатометів різних систем, протитанкова керована ракета (ПТКР), ракети «Фагот», кулемет «Утес», 17 мін, 55 гранат різних систем, станція наземного спостереження цілей (міні-радар), кілька десятків тисяч патронів різного калібру, інші боєприпаси, а також два вантажних автомобіля і два легковики. За словами Москаля, арсенал кількома партіями планувалося відправити до Києва. Як повідомляється, «Барон» зараз заарештований, але за рішенням суду може вийти на свободу, якщо внесе заставу в 170 тисяч гривень.
оформление ленты  Блог: 
Політика Ольга Белькова Нинішня Верховна Рада хвора на популізм Верховна Рада повинна працювати без канікул, якщо розглядатимуться не популістські законопроекти, а ті, які підтримують курс реформ. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловила народний депутат Ольга Белькова. «Я готова працювати без канікул тільки в тому випадку, якщо на порядку денному у парламенту буде конкретний список законів, що підтримують курс реформ», - сказала вона. За її словами, якщо ВР не розглядатиме законопроекти, які вирішують економічні проблеми в країні, то немає ніякого сенсу парламентаріям працювати без канікул. «Нинішня Верховна Рада хвора на популізм. Деякі законопроекти просто роздмухують бюджет і створюють популістські настрої в суспільстві. Сьогодні в країні економічний колапс. Тому перш за все потрібно приймати закони, які вирішують проблему з можливим дефолтом, тиском на бізнес», - резюмувала вона.
Події МВС хоче примусово доправити Льовочкіна на допит у справі про вбивство Калашникова МВС звернулося до Генпрокуратури з пропозицією внести відповідне подання до парламенту з метою забезпечення примусового приводу депутата Сергія Льовочкіна на допит в якості свідка у справі про умисне вбивство Олега Калашникова. Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. За його словами, Льовочкін не з'являється на допити у справі про вбивство Калашникова. «МВС вже зверталося безпосередньо до голови Верховної Ради з проханням забезпечити свідчення депутата, що мають важливе значення для слідства у цій резонансній справі. Результат - нуль», - написав Аваков. Він зазначив, що МВС знає про конфлікт убитого з Льовочкіним і Клюєвим через грошовий борг, при цьому додавши, що слідство має в своєму розпорядженні і більш глибинну інформацію. Нагадаємо, депутат п'ятого скликання Верховної Ради від Партії регіонів Олег Калашников був убитий у Києві 15 квітня.
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Київська влада назвала місця в місті, які може затопити Київська міська державна адміністрація опублікувала список місць у місті, які можуть бути підтоплені внаслідок опадів. Про це повідомляє прес-служба КМДА. Так від підтоплення можуть постраждати: Привокзальна площа, вул. Старовокзальна, вул. П. Пестеля, станції метро «Лук'янівська» та «Дорогожичі», перехрестя вул. Дегтярівської та вул. Артема, перехрестя вул. Автозаводської та вул. Полупанова, перетин вул. Теліги, вул. Мельникова, вул. Щусєва, вул. Фрунзе, 127. Крім того в Голосіївському районі: пров. Охтирський пр-кт Науки на перетині з вул. Червонопрапорною вул. Ізюмська (вихід із заводу «Київгума») У Дарницькому районі: вул. Бажана (від транспортної розв'язки «Позняки» до транспортної розв'язки «Харківська» і до транспортної розв'язки «Осокорки») вул. Вереснева (від вул. Російської до вул. Тростянецької) вул. Славгородська (від вул. Абая до вул. Тростянецької) вул. Клеманська (вся ділянка до вул. Здолбунівської) вул. Дніпродзержинська (від Харківської площі до вул. Колекторної) У Деснянському районі: вул. Братиславська, 52 вул. Попудренка (автовокзал «Дарниця») У Дніпровському районі: вул. Алма-Атинська (від вул. Трактористів до вул. Профспілкова) - Лівобережна площа (впродовж всієї) - Лівобережна площа (до вихідного оголовка в Русанівську затоку) вул. М. Раскової (впродовж всієї) В Оболонському районі: перехрестя вул. Автозаводської та вул. Полупанова вул. Полупанова (від вул. Автозаводської до вул. Коноплянської) - транспортна розв'язка метро Героїв Дніпра У Печерському районі: вул. Кіквідзе (від колодязя №1 до №33) на Залізничному шосе (близько КАШ №7 і від д. №25 до №5) У Подільському районі: вул. Фрунзе, 127 (перехрестя вул. Сирецька), аптека «Низьких цін» вул. Фрунзе, 100 (шиферний завод і Комбікормовий комбінат) вул. Фрунзе (від пров. Цукрового в сторону Оболонського району) вул. Фрунзе д. 63 (район заводу «Фармак» і Меблевого комбінату) вул. Правди, 85-А У Святошинському районі: вул. Стеценка від Берковецького кладовища до вул. Міської У Солом'янському районі: вул. Божков Яр вул. Монтажників (від д. №20 до вул. Кіровоградської) вул. Уманська (від вул. Петровського до бул. Чоколовского) вул. Лепсе (від вул. Комарова до вул. Донця) - колектор на Вокзальній площі (в районі виходу до Північної платформи) просп. Повітрофлотський (від вул. Кінцевої до вул. Мішина) У Шевченківському районі: Привокзальна площа (розворот трамваїв №1 і 3) вул. Старовокзальна вул. П. Пестеля - станція метро «Дорогожичі», перетин вул. Теліги, вул. Мельникова, вул. Щусєва (під Дорогожицька шляхопроводом) - станція метро «Лук'янівська» перехрестя вул. Дегтярівської та вул. Артема трамвайні колії на просп. Перемоги (на перетині пр. Перемоги і вул. Шолуденка).
Події Канадські інструктори навчатимуть українських військових два роки Інструктори Збройних сил Канади протягом майже двох років тренуватимуть українських військовослужбовців. Про це заявив міністр національної оборони Канади Джейсон Келлі, повідомляє прес-служба Міністерства оборони. За словами Келлі, він приїхав в Міжнародний центр миротворчості та безпеки на Львівщині, щоб підготувати умови для прибуття 200 канадських інструкторів, які братимуть участь у підготовці профільних фахівців ВСУ. Він також зазначив, що програма спільних навчань розрахована з серпня 2015 до березня 2017 року. Канадські інструктори здійснюватимуть підготовку українських саперів за провідними методиками протидії вибуховим пристроям протягом спеціального курсу в Кам'янець-Подільському. Також окремі тренінги від канадських інструкторів передбачені для українських військових медиків, військової служби правопорядку та офіцерів логістичного забезпечення.

Гороскопи на 16 травня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Гороскопи на 16 травня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Завтра, 16 травня, зірки обіцяють вам день, наповнений можливостями та новими відкриттями Будьте готові до нес....
Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овни можуть відчувати потребу в пригодах та нових враженнях Будьте ....
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
15 травня 2024 року обіцяє бути днем, коли можуть виникнути різні труднощі, тому важливо зосередитися на справ....
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія може бути спрямована на вирішення спільних завдань із ....
Гороскоп від Анжели Перл на 16 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 16 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
За попередженням Анжели Перл, 16 травня 2024 року всі знаки зодіаку мають бути готовими до викликів, які може ....
більше матеріалів




/-0,45933198928833-/ /-pc-/
Top