counter
Архів Повернутись назад 27 Березня 2016
27 Березня
Суспільство Біля лінії розмежування помічено шість установок «Град» В окупованому Докучаєвську, за кілометр від лінії розмежування, українська розвідка помітила шість систем залпового вогню БМ-21 «Град» і чотири танки, які постійно переміщаються в напрямі населених пунктів Оленівка і Ясне. Згідно з Мінськими угодами, цей вид озброєнь має бути відведено від лінії розмежування на відстань 30 км. Про це заявив прес-офіцер сектора «Маріуполь» Олександр Кіндсфатер, пише 112. «На жаль, місія ОБСЄ, яка перебуває на окупованій території, не фіксує цих порушень», - підкреслив Кіндсфатер. За його словами, в соцмережах вчора з'явилася інформація, що підтверджує, що на боці бойовиків воюють російські найманці. В одному з пабліків бойовики висловлювали скорботу у зв'язку із загибеллю соратника. «Вчора під Комінтерновим загинув Серьога, позивний «Хам», прикриваючи відхід розвідгрупи, доброволець із Росії, простий хлопець із Пітера», - сказав Кіндсфатер.
Політика МЗС виступило із заявою щодо резолюції ООН Два роки тому Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй ухвалила резолюцію «Територіальна цілісність України», якою підтверджується суверенітет, політична незалежність, єдність і територіальна цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Про це йдеться в заяві МЗС України. У відомстві нагадали, що за ухвалення резолюції проголосували 100 країн, проти ухвалення виступили 11 країн на чолі з Росією. «На жаль, навіть після цього чіткого вердикту міжнародної спільноти Росія не повернулася до права цивілізованих народів. Своєю незаконною окупацією Автономної Республіки Крим і Севастополя, а також військовим вторгненням на український Донбас Москва наполегливо продовжує порушувати міжнародне право», - йдеться в заяві. Протягом останніх двох років незаконної окупації тривають масштабні утиски Росією прав людини в Криму, в тому числі кримських татар - корінного народу Кримського півострова. У МЗС зазначили, що Україна буде здійснювати всі передбачені міжнародним правом кроки для протидії агресії з боку Росії, відновлення своєї територіальної цілісності і відшкодування завданих протиправними діями збитків. Резолюція Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй залишається ключовим інструментом для деокупації Криму, і Україна розраховує на подальшу підтримку з боку міжнародної спільноти в справі відновлення територіальної цілісності нашої держави в рамках її міжнародно визнаних кордонів.
Суспільство У Кривому Розі зафіксували факт підкупу виборців Спостерігачі з громадянської мережі «Опора» зафіксували перші випадки підкупу виборців на позачергових виборах мера Кривого Рогу. Про це повідомляється на офіційному сайті організації. Так, на дільниці виборчої комісії №121627 (Інгулецький р-н), що розташована в приміщенні школи №59, зафіксовано факт видачі виборцю грошей після голосування. Неподалік дільниці було помічено автомобіль ВАЗ 2104 синього кольору. «Коли виборець виходив з дільниці, то підходив до двох осіб, які стояли біля дільниці, і вони разом йшли до автомобіля, де виборець отримував гроші», - йдеться в повідомленні громадської мережі, яка веде моніторинг виборів у Кривому Розі. У повідомленні організації також наголошується, що невідомі зловмисники викрали кабель зв'язку «Укртелекому», через що без телефонного зв'язку та інтернету залишилося приміщення Криворізької міської виборчої комісії. За словами представників комісії, поки невідомо, коли відновиться зв'язок, однак працівники «Укртелекому» вже працюють над відновленням комунікацій.
Події За минулу добу четверо бійців ЗСУ отримали поранення в зоні АТО У зоні проведення антитерористичної операції на сході України за минулу добу четверо українських військовослужбовців отримали поранення. Про це повідомив спікер Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко. «Минулої доби в результаті бойових дій ніхто з наших воїнів не загинув, четверо отримали поранення. Ще один український медик-доброволець отримав поранення в результаті обстрілу Авдіївки», - розповів Лисенко. За його словами, на Луганському напрямі терористи відкрили вогонь по селу Нижньотепле з правого берега Сіверського Донця. На Донецькому напрямі на ділянці фронту Зайцеве - Майорськ бойовики застосували гаубиці калібром 122 мм, випустивши 160 снарядів. Потужні обстріли відбувалися вранці з 05:00 до 08:00. Лисенко також повідомив, що найскладніша ситуація залишається під Авдіївкою. «Сили АТО утримують зайняті позиції і ведуть ефективний вогонь», - підкреслив він.
Суспільство У розвідці Міноборони повідомили про чергові втрати РФ на Донбасі В Авдіївці в результаті зіткнень загинули четверо російських військовослужбовців зі складу диверсійно-розвідувальних груп, шестеро отримали важкі поранення. Про це повідомляє прес-служба Головного управлінні розвідки Міноборони України. За даними ГУР, втрати зафіксовані в розвідувальних підрозділах 11-го ОМСП і 3-ї ОМСБР 1 АК ЗС РФ, що беруть участь у бойових зіткненнях у районі н.п. Авдіївка і Горлівка. «У районі н.п. Авдіївка противник веде активну розвідку позицій сил АТО і здійснює поповнення боєкомплекту передових підрозділів 11-го окремого механізованого полку (Макіївка), 3-ї окремої мотострілкової бригади (Горлівка) і 5-ї окремої мотострілкової бригади (Донецьк) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ», - відзначили в розвідці. Вогнева протидія зберігається, протягом доби зафіксовано 44 обстріли позицій ЗСУ, найбільшу кількість обстрілів зафіксовано на Слов'янському та Донецькому напрямах.
Політика Контактна група в Мінську планує провести дві зустрічі в квітні Контактна група з врегулювання конфлікту на Донбасі збереться в Мінську в квітні двічі - 6-го і 20-го числа. Про це повідомив у неділю журналістам повпред квазідержави «ДНР» на переговорах Денис Пушилін, передають РІА «Новости».  «Плануються дві зустрічі. Політична підгрупа працюватиме по два дні, інші - по одному дню», - сказав Пушилін. За його словами, зустрічі заплановані на 6 і 20 квітня. Кардинальних змін за підсумками цих зустрічей у терористичній «ДНР» не очікують. «Не впевнений, що будуть різкі зміни. Є думка, яку підтримали і ми, і Борис Гризлов (повпред РФ в контактній групі. - Ред.). Це позиція Штайнмайера (голови МЗС Німеччини. - Ред.), що вибори мають відбутися до липня. Зараз м'яч на боці Києва», - зазначив Пушилін. Нагадаємо, спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік повідомив, що наступна зустріч Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі запланована на 6 квітня.
Події У Самарі пасажирський Як-42 здійснив вимушену посадку На літаку виникли технічні несправності. Літак Як-42 авіакомпанії «КрасАвіа» з 78 пасажирами і дев'ятьма членами екіпажу на борту вранці в неділю, 27 березня, здійснив вимушену посадку в Самарському міжнародному аеропорту Курумоч (РФ). Про це повідомила старший помічник Приволзького транспортного прокурора Майя Іванова, передає РБК-Україна. Вона зазначила, що в результаті інциденту ніхто не постраждав. Іванова розповіла, що літак виконував чартерний рейс для вахтовиків із Самари в Новий Уренгой. «У зв'язку з технічними проблемами було вирішено повернутися в аеропорт вильоту. Після вироблення палива літак благополучно здійснив посадку», - сказала представник транспортної прокуратури. Причина несправності встановлюється. Куйбишевська транспортна прокуратура почала перевірку за даним інцидентом. В аеропорту Куромоч працюють представники транспортної прокуратури, які поряд з проведенням перевірки також контролюють надання авіаперевізником пасажирам рейсу готельних послуг та гарячого харчування.
Суспільство Жителі окупованого Харцизька вчинили самосуд над російським військовим У Харцизьку (Донецька обл.), який розташований на тимчасово окупованій бойовиками території, місцеві жителі влаштували самосуд над п'яним бійцем РФ. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони України. За даними розвідки, зараз серед населення тимчасово окупованих територій Донбасу зростає невдоволення присутністю і діями російських окупаційних військ. «26 березня в Харцизьку військовослужбовець 7-ї окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ сержант Володимир Путилін, перебуваючи в стані сильного алкогольного сп'яніння, замінував приватне подвір'я бойовими гранатами (встановив «розтяжки») і вимагав викуп за розмінування» , - зазначили в розвідці. У результаті здійснення самосуду з боку жителів Харцизька «мінер» отримав важкі щелепно-мозкові травми.
Суспільство У Білорусі відкрито кримінальні провадження проти 135 громадян, які воювали на Донбасі Міністерство внутрішніх справ Білорусі порушило 135 кримінальних справ стосовно своїх громадян, які воювали на території України. Про це повідомив начальник головного управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією МВС Білорусі Микола Карпянков в інтерв'ю місцевому виданню «Звязда». За словами Карпянкова, відомство намагається не допустити безперешкодного проникнення в країну учасників бойових дій на Донбасі і Близькому Сході. У зв'язку з цим МВС країни формує оперативний облік таких громадян. «Важливо не пропустити в Білорусь іноземних бойовиків-найманців, радикально налаштованих мусульман, учасників військових операцій в Україні, на Близькому Сході. Ми формуємо оперативний облік білоруських бойовиків, які воювали в Україні і тепер повертаються додому. Все це робиться для того, щоб люди, які можуть становити військову загрозу державі, перебували під контролем. Уже порушено 135 кримінальних справ щодо таких білорусів», - зазначив він. Раніше міністр внутрішніх справ країни Ігор Шуневич заявив про звернення до української сторони із запитом про надання правової допомоги для збору інформації про громадян Білорусі, які беруть участь у війні на Донбасі «в тій чи іншій формі, на тій чи іншій стороні конфлікту».
Суспільство ГУР: Російські розвідники відмовилися виконувати завдання керівництва на Донбасі Російські військові розвідники відмовляються йти в розвідку в районі Авдіївки. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України. «З огляду на постійний примус проводити небезпечні диверсійно-розвідувальні дії відзначаються факти відкритої непокори в підрозділах російських окупаційних військ 1 АК ЗС РФ, що діють в районі н.п. Авдіївка. 26 березня 2016 року військовослужбовці розвідувального взводу 1-го батальйону 3-ї ОМСБр відмовилися виконувати накази командирів щодо бойового виходу в складі ДРГ», - повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони. Нагадаємо, сьогодні розвідка Міноборони повідомила, що в бойових зіткненнях біля Авдіївки і Горлівки загинуло четверо російських військовослужбовців.
Суспільство У Генпрокуратурі можуть відкрити кримінальне провадження проти Сакварелідзе Генеральна прокуратура дасть правову оцінку протестним акціям заступника генерального прокурора Давіда Сакварелідзе. Про це на брифінгу повідомив прокурор ГПУ Владислав Куценко. «Ми дамо належну правову оцінку мітингу, що відбувся,  і всім учасникам», - заявив Куценко, зазначивши, що прокурор не має повноважень брати участь у подібних заходах. Він пообіцяв, що «реакція прокуратури буде наступного тижня». Нагадаємо, що 25 березня біля будівлі Генеральної прокуратури України відбувся мітинг за відставку генпрокурора Віктора Шокіна і проти ймовірних звільнень працівників ГПУ, які займалися справою «діамантових прокурорів». Сакварелідзе тоді прямо звинуватив генпрокурора Віктора Шокіна в репресіях проти його «молодої команди», зокрема в підготовці обшуків у «небажаних» слідчих і прокурорів. Разом з тим у ГПУ відповіли, що не мали наміру їх обшукувати.
Політика Сакварелідзе: Шокін боїться чесних прокурорів і призначає своїх Заступник генерального прокурора України Давід Сакварелідзе заявив, що голова ГПУ Віктор Шокін фактично «паралізував» роботу його команди і намагається оперативно знайти їй заміну. Членам команди Сакварелідзе почали вручати повідомлення про звільнення. Про це заступник генпрокурора заявив зі свого аккаунта в Facebook. «Також сьогодні озвучили, що у пана Шокіна відбулася нарада, де було вирішено (в надії перехитрити мене і громадськість) наступне: оголосити конкурс на всі вакансії в Генеральну інспекцію, рапорти на призначення на які вже майже два місяці лежать, підписані мною особисто», - пише заступник Шокіна. Сакварелідзе зазначив, що всю його команду продовжують «тримати у підвішеному стані», а кілька днів тому, крім усього іншого, почали вручати хлопцям повідомлення про звільнення. «Ручний представник ГПУ підтвердив, що Генеральна інспекція була створена за підтримки США саме за моєї ініціативи, куди й мали призначити всіх моїх хлопців», - роз'яснив ситуацію заступник генпрокурора. За словами заступника голови ГПУ, його і його команду, «17 порядних і патріотичних хлопців, просто нахабно і цинічно обманули», оголосивши конкурс на всі вакансії в Генеральну інспекцію. Давід Сакварелідзе впевнений, що «об'єктивна» комісія цього конкурсу буде вважати, що хлопці з його команди, які свого часу заарештували особистого керуючого справами Генпрокурора, «непридатні та негідні працювати в цій службі». «Єдине, в чому зізнався Генпрокурор, це в тому, що ними взято всі дозволи на прослуховування, обшуки та інші слідчі дії щодо моєї команди», - нарікає Сакварелідзе.
Політика На виборах у Кривому Розі зафіксували випадки фотографування бюлетенів У Кривому Розі спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували декілька випадків фотографування виборчих бюлетенів, зокрема на виборчій дільниці №121590 (вул. Шурупова, 1) і на виборчій дільниці №121689 (пр. Дзержинського, 36а). Про це передає прес-служба ОПОРИ. Офіційні спостерігачі, які були присутні на виборчій дільниці №121590 (Жовтневий район), зафіксували кілька фотоспалахів у виборчій кабінці для голосування, коли там перебував виборець. Вони акцентували увагу всіх присутніх на виборчій дільниці на процеси, що відбуваються в кабінці. Спостерігачі повідомили про помічений випадок представникам Криворізької поліції, взяли пояснення у виборця. Як вона зазначила в поясненні, у виборчій кабінці жінка робила фото дитини з виборчим бюлетенем. У кабінці для голосування з жінкою дійсно була присутня дитина. Факт фотографування зафіксований і на одній з виборчих дільниць Саксаганського району (№121689). В ОПОРІ нагадали, що, відповідно до ст. 159 Кримінального кодексу України, умисне порушення таємниці голосування під час проведення виборів або референдуму, що виявилося у розголошенні змісту волевиявлення громадянина, який взяв участь у виборах або референдумі, карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років.
Суспільство У Криму перестала виходити остання україномовна газета На тимчасово окупованій території Криму припинила своє існування остання україномовна громадсько-політична газета «Кримська світлиця». Про це повідомляє «Крым.Реалии». Редакцію газети переводять із Сімферополя до Києва. Однак в газеті наголошується, що не всі журналісти видання зможуть переїхати до Києва, а столичні працівники не знайомі з кримської реальністю і, відповідно, не зможуть об'єктивно відображати те, що відбувається на півострові. Кримські працівники газети вважають таке рішення несправедливим і підкреслюють, що практично від самого початку свого заснування «Кримська світлиця» - «свій серед чужих, чужий серед своїх» - змушена була вести боротьбу на двох фронтах, кримському і київському, домагаючись від влади уваги і державницького ставлення до гуманітарних проблем українства в Криму. Генеральний директор Національного газетно-журнального видавництва Андрій Щекун в коментарі зазначив, що штатним працівнкам газети запропонували два реальних виходи з ситуації: переїзд до Києва і подальша робота на тих же посадах. І друга пропозиція - перейти на роботу за договором цивільно-правового характеру, при якому переїзд не знадобиться. Нагадаємо, газета «Кримська світлиця» видається в Криму з 1992 року. Засновники - Міністерство культури і туризму України, Всеукраїнське товариство «Просвіта» імені Тараса Шевченка та трудовий колектив газети.
Суспільство Бойовики 18 разів обстріляли позиції сил українських військовослужбовців Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною. Упродовж дня проросійські найманці використовували зброю проти української армії 18 разів. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook. Як повідомили в прес-центрі, на Маріупольському напрямі позиції сил АТО поблизу Новотроїцького обстріляли з протитанкових керованих ракет і мінометів 120-мм калібру, випустивши в напрямі наших бійців чотири ворожих міни. Також на цьому напрямі проросійські бандитські угруповання цілилися у захисників Широкиного і Тарамчука зі стрілецької зброї. «Постріли не вщухають поблизу Авдіївки. За вказаний період противник шість разів відкривав тут вогонь із мінометів, гранатометів, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї. Також сьогодні в районі Авдіївки незаконні збройні формування спробували взяти штурмом один із опорних пунктів сил АТО. Військовослужбовці Збройних Сил України відкрили вогонь у відповідь на обстріл бандформувань і спробу підійти впритул до наших укріплень. В результаті бою диверсійно-розвідувальна група противника в складі шести осіб відступила. Серед бійців сил АТО втрат немає, кількість жертв з боку ворога уточнюється», - йдеться в повідомленні. За інформацією прес-центру, у відповідь на прицільні обстріли противника з різних видів зброї бійці Збройних Сил України кілька разів відкривали вогонь. Однак виключно з озброєння, яке дозволено Мінським угодами. Як повідомили в прес-центрі штабу АТО, ситуація в зоні проведення АТО залишається складною і характеризується як така, що має тенденції до загострення. Минулої доби проросійські озброєні формування 44 рази відкривали вогонь по силах АТО.
Суспільство На виборчій дільниці у Кривому Розі виявили підписані протоколи Спостерігач від громадської організації виявив на дільниці 121524, що розташована в Довгинцівському районі міста Кривий Ріг, підписані протоколи про підрахунок голосів виборців. Про це повідомляє місцеве видання 0564. Двадцять підписаних раніше протоколів були виявлені на столі голови ДВК №121524. На них не були проставлені печатки, але вже стояли підписи голови, заступника і секретаря комісії. Представники Довгинцівської РВК, які перебували в той час на дільниці, радили членам комісії просто закреслити на цих протоколах свої підписи, що останні і зробили. За таке правопорушення, яке оцінюється як підготовка фальсифікації результатів виборів, особи, які вчинили подібні кримінальні злочини, можуть бути позбавлені волі на строк до семи років.
Події На Закарпатті помер школяр, на якого впали футбольні ворота Увечері 26 березня хлопчик помер у мукачівській лікарні. Про це повідомляє місцеве видання Преса України. Трагедія сталася ще ввечері 17 березня в с. Становому Мукачівського району Закарпатської області. На місцевому стадіоні діти грали в футбол. Під час гри на 10-річного хлопчика впали важкі металеві ворота, розміром 3х2м. Його відразу доставив в обласну дитячу клінічну лікарню старший 25-річний брат. Лікарі діагностували у потерпілого закриту черепно-мозкову травму і перелом основи черепа. У вкрай важкому стані хлопчик перебував протягом десяти діб. Лікарі робили все можливе, щоб врятувати дитину, проте це не вдалося. Увечері 26 березня хлопчик помер. Правоохоронці вивчають всі обставини цієї трагедії і встановлюють причетність інших осіб до загибелі хлопчика. Було відкрито кримінальне провадження за ст. 115 КК України (вбивство).

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-0,76826906204224-/ /-pc-/
Top