counter
Архів Повернутись назад 26 Вересня 2015
26 Вересня
Суспільство Уперше в Україні на маршрут вийшов електроавтобус У Луцьку вперше в Україні на маршрут вийшов повністю електричний автобус. Як повідомляє видання «Волинські новини», маршрутне таксі курсує рейсом №2, а проїзд у ньому коштує 1,5 гривні. Для живлення електродвигуна автобуса використовуються ферум-літієві батареї, ресурс яких становить близько 10 років. На повному заряді автобус може проїхати в міському циклі до 250 кілометрів. Для того, щоб повністю відновити заряд батареї, знадобиться 8 годин, якщо заряджати їх від мережі 220 вольт, або 5 годин, якщо від мережі 360 вольт. Наголошується, що електроавтобус набагато тихіший, аніж автобус з двигуном внутрішнього згоряння. У салоні також встановлена система автоматичного оповіщення про зупинки громадського транспорту та екран, на якому транслюватимуть новини, погоду тощо. Крім того, в автобусі працює бездротова мережа 3G Wi-Fi.
Політика У трьох містах у «свободівців» проходять обшуки Співробітники правоохоронних органів проводять обшуки у «свободівців» у Києві, Одесі й на Прикарпатті. Про це повідомляє прес-служба ВО «Свобода». Близько сьомої ранку 10 співробітників міліції прийшли з обшуком до керівника Контрольно-ревізійної комісії ВО «Свобода» Олега Гелевея. При цьому в прес-службі стверджують, що правоохоронці виламали двері, не маючи постанови суду про проведення обшуку. Невідомі також причина і мета обшуку. Водночас у місті Тисмениця на Прикарпатті з обшуком прийшли додому до дружини глави Київської обласної «Свободи» Ігоря Сабія Лесі. У прес-службі також зазначили, що обшуки проходять в Одесі: міліціонери прийшли відразу до трьох активістів. Обшуки проходять у двох заступників голови Одеської обласної організації ВО «Свобода» Олександра Станкова і Гліба Громова, а також у першого номера списку об'єднання в Одеську обласну раду Костянтина Васильця.
Події оформление ленты  Затримано підозрюваного у вбивстві президента банку «Аркада»   У Львові затримано підозрюваного у вбивстві президента банку «Аркада». Про це повідомляє прес-служба Львівського обласного управління міліції. За інформацією правоохоронців, 25 вересня неподалік від села Раковець Пустомитівського району було знайдено тіло з вогнепальними пораненнями. Загиблим виявився 49-річний житель Київської області, який 18 вересня прапав без вісті на Львівщині. Як повідомляється, за підозрою у вбивстві було затримано 29-річного водія загиблого. За попередньою інформацією, вбивство сталося на ґрунті неприязних відносин. Тіло зловмисник сховав у лісі, а автомобіль спалив. Нині затриманому оголошено про підозру. Нагадаємо, що так само вчора, 25 вересня 2015 року, у Львові на вулиці застрелили 50-річного чоловіка. Про це поінформувала прес-служба ГУ МВС України у Львівській області.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Ангела Бочі Хтось із кредиторів може відмовитися від реструктуризації в останню мить Документи на реструктуризацію боргу готуються і мають бути узгоджені до грудня. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила експерт з економічних питань Міжнародного центру перспективних досліджень Ангела Бочі. «Було розпорядження Кабміну. Ми повинні були заплатити 500 мільйонів боргу, ми цих коштів не платили. Україна перебуває у стані дефолту, але це дефолт, обумовлений саме договорами, які були укладені раніше, точніше усними домовленостями з кредиторами. Що буде далі: згідно з розпорядженням Кабміну до 1 грудня Україна має надати пропозицію про подальшу реструктуризацію боргів, погодивши її з основними кредиторами», - розповіла економіст. За словами експерта, Україна змушена буде випускати облігації. «Але є ще одне питання - це те, що Україна змушена в межах цього договірного процесу випускати в обіг нові облігації, але це все обумовлено домовленостями, і поки трагедії, що ми не виплатили борг, немає», - зазначила економіст. Бочі підкреслила, що є ризики того, що хтось із кредиторів може відмовитися від реструктуризації в останню хвилину. «Ймовірність маленька, але вона є. Тим більше невідомо, як там з російським боргом, який треба погасити. Адже Кабмін своєю постановою призупиняє будь-які виплати. Велике питання, яким чином буде погашено борг Росії. Позиція Мінфіну - в тому, що Україна не пропонуватиме Росії вигідніших умов, аніж іншим кредиторам. Тому все залежатиме від того, як посуватимуться домовленості з Росією», - резюмувала Бочі.
Суспільство СБУ затримано «фармацевта» бойовиків На Луганщині Службою безпеки України затримано спільницю бойовиків, яка під час активних бойових дій забезпечувала їх медикаментами. Як повідомляє прес-служба СБУ, екс-глава обласного підприємства фармакологічної галузі незаконно залишилася на посаді після захоплення Луганська бойовиками. Їй було доручено налагодити постачання ліків незаконним збройним формуванням. За інформацією прес-служби, зловмисниця організувала «склад», де зберігалися медикаменти, які надходили з Росії, зокрема в так званих «гумконвоях». Звідти препарати розподілялися між бойовиками. Зловмисницю було затримано на підконтрольній Україні території, куди вона приїхала, щоб отримати незаконно оформлені соціальні виплати. За фактом сприяння діяльності терористичної організації відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.
Суспільство Бойовики поділилися подробицями вибуху біля Тореза, через що загинула дитина Вибуховий пристрій, що спрацював на полігоні «Торез» 24 вересня, було розміщено в бойовому відділенні пускової установки зенітного ракетного комплексу «Стріла». Про це заявив на брифінгу «заступник генерального прокурора, головний військовий прокурор" «ДНР» Василь Байрачний. «Вибуховий пристрій було розміщено в бойовому відсіку машини «Стріла-10», - сказав він, зазначивши, що зловмисники використовували «безоболонковий вибуховий пристрій, вид і тип вибухівки встановлюється». Потужність вибухового пристрою оцінюється фахівцями в 200 грамів у тротиловому еквіваленті. Нагадаємо, 24 вересня в районі міста Торез, яке знаходиться на окупованій бойовиками території Донецької області, під час проведення бойовиками танкових змагань на військовому полігоні спрацював невідомий вибуховий пристрій.
Події На Вінниччині співробітники колонії регулярно брали хабарі в ув'язнених   У Вінницькій області співробітники виправної колонії регулярно брали хабарі в ув'язнених за непроведення у камерах обшуків на наявність заборонених предметів. Про це повідомляє прес-служба МВС. За інформацією правоохоронців, зловмисники встановили суми розміром від 200 гривень до тисячі, які пропонували перераховувати на банківські карткові рахунки, відкриті на родичів і знайомих. Так, один із засуджених запропонував начальнику відділу режиму та охорони установи пронести заборонені речі. Останній, у свою чергу, погодився на це за тисячу гривень винагороди, яка була перерахована на картковий рахунок його підлеглого. Як повідомляється, під час обшуків було вилучено 15 банківських карток, 32 мобільних телефони, 10 СІМ-карт, 4000 доларів США та 51 тисячу гривень. Раніше за цим фактом прокуратурою Вінницької області було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою). Зловмисникам загрожує від п'яти до десяти років позбавлення волі.
Події Біля українсько-угорського кордону затримано шістьох мігрантів з Сирії   Прикордонники мукачівського загону неподалік від кордону з Угорщиною виявили шістьох нелегальним мігрантів з Сирії. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби. Як повідомляється, нелегальних мігрантів було виявлено за допомогою тепловізійного комплексу. Недалеко від державного кордону група з шести чоловік розділилася. Одну частину зупинено дільничним інспектором, другу - прикордонним загоном. За інформацією прес-служби, всі затримані виявилися громадянами Сирії, які планували через Угорщину потрапити до країн Центральної Європи. Нині затриманих доставлено у відділ прикордонної служби. Їхню подальшу долю вирішуватиме суд. Раніше, 24 вересня 2015 під час брифінгу помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян запевнив, що потік біженців через Україну не збільшиться.
Події У Києві горіли два автомобілі   Вночі на 25 вересня в Києві згоріли ще два автомобілі. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій. Так, о 2:42 рятувальникам надійшло повідомлення про те, що у дворі будинку по вул. Льва Толстого горить автомобіль. Співробітники ДСНС, що прибули на місце події, встановили, що загоряння виникло в машині "Toyota Camry". Потім вогонь поширився на "BMWX6", яка стояла поруч. О 3:24 пожежу було ліквідовано. У результаті "Toyota" згоріла повністю, у "BMW" пошкоджено моторний відсік. Як повідомляється, ймовірною причиною пожежі став підпал. Постраждалих немає. Це вже не перший випадок підпалів авто у столиці. 15 вересня 2015 в Києві у дворі житлового будинку по Оболонському проспекту горіли три автомобілі. 16 вересня 2015 за ніч у Києві вогнем були пошкоджені сім машин. 21 вересня 2015 столичні рятувальники за добу п'ять разів виїжджали на гасіння палаючих автомобілів.
За кордоном У Казахстані підручники з «російським» Кримом відправили на експертизу Після того як Посольство України звернулося з нотою протесту до міністерства закордонних справ Республіки Казахстан у зв'язку з тим, що в підручниках для середніх шкіл Автономна Республіка Крим вказується як суб'єкт РФ, підручники направлено на експертизу. Про це заявив прес-секретар міністерства освіти і науки Республіки Казахстан Алібек Шокпаров, повідомляє «Говорит Москва».«Підручники проходять експертизу щодо відповідності державному загальнообов'язковому стандарту освіти Республіки Казахстан. Ці підручники пройшли відповідну експертизу на відповідність стандарту, мають документи, висновки, внесені до переліку підручників, рекомендованих міністерством», — сказав Шокпаров.Раніше повідомлялося, що Україна направила Казахстану ноту через «російський» Крим у шкільних підручниках.
Суспільство У Донецькій області СБУ не пропустила до бойовиків три вантажівки з товарами У Донецькій області затримано три вантажівки, які намагалися доправити на окуповану територію партію продуктів і товарів широкого вжитку. Про це повідомляє прес-служба СБУ. Як повідомляється, біля смт Курдюмівка було зупинено дві фури з 20 тоннами алкогольної продукції, продуктами харчування на суму близько 2,5 мільйона гривень. Крім того, біля населеного пункту Новотроїцьке правоохоронці затримали вантажний автомобіль із побутовими товарами широкого вжитку на загальну суму 150 тисяч гривень. У водія, який намагався незаконно перевезти вантаж через лінію розмежування всупереч встановленому порядку, вилучено підроблені супровідні документи. Наразі тривають невідкладні оперативно-слідчі дії, порушено кримінальні провадження.
Суспільство оформление ленты  Велике грузинське застілля Над Національним ботанічним садом у Києві розноситься грузинська пісня і аромат шашликів. Під відкритим небом серед унікальних дерев влаштовано «Велике грузинське застілля». За легендою, сам Бог колись сидів за одним столом із грузинами. Йому так сподобалася їжа і атмосфера, що він вирішив подарувати їм землі – живописні й родючі, такі, де росли б чудові овочі й фрукти. «Українсько-грузинська дружба міцніє з кожним роком, і нам давно час збиратися за одним великим столом, як личить друзям», - упевнений посол Грузії в Україні Міхеїл Уклеба. І за ним вже з'їдено тисячі хачапурі, хінкалі, лобіані, гвезелі, шашликів і сотні головок сиру, випито безліч літрів вина. Ведучий свята - тамада. Щоб розважати гостей у Києві, спеціально з Тбілісі було запрошено відомого грузинського співака, актора і телеведучого Зуру Манджавідзе. Він не тільки розповідав різні історії і влаштовував конкурси, але співав і танцював. Крім ведучого, тут могли танцювати всі. Хто не вмів - того намагалися навчити. Навчали не тільки танців, але й кулінарних секретів. Для найменших гостей свята організовано інші майстер-класи. Діти з радістю роблять листівки з клаптиків, ганчір'яну ляльку, невеликий килимок або горщик із глини. Так вони знайомляться з традиційними ремеслами Грузії. У ботсаду облаштовано й невеликий кінотеатр. На екрані - улюблений усіма «Міміно», а також роботи сучасних режисерів. А щоб узяти часточку Грузії до себе додому, можна зайти на ярмарок і купити традиційних сирів, вина, вироби з кераміки і срібла з емалями.

Гороскоп на 16 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 16 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто зосередитися на своїх цілях та амбіціях Будьте наполегл....
Сон у ніч з 15 на 16 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 15 на 16 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
16 травня о 12:11 розпочнеться дев'ятий місячний день Фаза Місяця – зростаюча
Любовний гороскоп на 16 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 16 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути себе особливо владними та енергійними у стосунках....
Гороскоп від Павла Глоби на 16 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 16 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 16 травня 2024 року прокладе шлях до продуктивного вівторка, наповненого змістом т....
Гороскоп на 16 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 16 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
6 травня 2024 року варто уважно підходити до справ та не відкладати їх на потім Тамара Глоба зазначає, що ранк....
більше матеріалів




/-0,79854893684387-/ /-pc-/
Top