counter
Архів Повернутись назад 26 Липня 2016
26 Липня
Суспільство оформление ленты  У зоні АТО бойовики обстріляли військових 61 раз Минулої доби в зоні АТО на Донбасі бойовики 61 раз відкривали вогонь по силах українських військових. Про це прес-центр АТО повідомив на сторінці у Facebook. «Понад третину обстрілів (29) зафіксовано на маріупольському напрямку. На донецькому напрямку було 27 обстрілів, а на луганському - 5. На маріупольському напрямку, під Талаківкою, бойовики обстріляли позиції українських військових зі 122-мм артилерії і 120-мм мінометів. Крім того, вони застосовували 120-мм міномети біля Водяного і Красногорівки. У Мар'їнці сили АТО двічі атакували ДРГ, які намагалися захопити опорні пункти. О 19:07 близько 30 бойовиків під прикриттям прицільного вогню підійшли на коротку відстань від українських позицій. Українські військові відповіли вогнем з гранатометів та стрілецької зброї. З втратами ворог відступив. Пізніше, о 19:20, ще одна група окупантів спробувала атакувати укріплення сил АТО під Мар'їнкою. Однак також зазнала поразки», - сказано в повідомленні. Також на Приазов'ї бойовики стріляли з 82-мм мінометів, БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів. На донецькому напрямку неспокійно було в Авдіївці. «Ворог бив по українських захисниках зі 122-мм самохідних установок, 120- і 82-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. Також учора близько 17:10 в Авдіївці ДРГ противника в кількості восьми осіб намагалася штурмувати український спостережний пункт. Українські військові вступили у вогневий контакт із диверсантами і змусили їх з втратами відступити. Під Троїцьким ворог бив зі 120-мм мінометів, 82-мм міномети застосовував в Опитному і Невельському, а гранатомети - у Новгородському і Луганському», - сказано в повідомленні. Крім цього противник у Луганській області з різних видів озброєння бив по укріпленнях у Новотошківському, Золотому, Новозванівці, Новоолександрівці і Лопаскиному.
Суспільство оформление ленты  Помер український історик, автор «Україна: історія» Орест Субтельний У Канаді, в Торонто, в неділю, 24 липня, помер український історик Орест Субтельний. Про це повідомив директор публікацій Канадського інституту українських студій (КІУС) Роман Сенькусь, передає «Громадське радіо». Помер автор «Україна: історія» на 76-му році життя. Професора поховають у Торонто в п'ятницю. Народився Орест Субтельний 7 травня 1941 року в Кракові (Польща). Він понад 30 років був професором кафедр історії та політичних наук у Йоркському університеті в Канаді, доктором філософії та історії. Його робота «Україна: історія» принесла йому найбільше визнання. Вперше книгу опублікувало в 1988 р. видавництво Торонтського університету. Її було визнано однією з найвпливовіших і найважливіших книг, опублікованих Університетом Торонто за 100 років його існування.
Суспільство оформление ленты  У зоні АТО за добу пункти пропуску перетнули майже 30 тисяч осіб Впродовж минулої доби лінію розмежування в зоні АТО на Донбасі перетнуло 29,7 тисячі осіб та 4,7 тисячі автомобілів. Про це повідомили в прес-службі ДПСУ. «Сьогодні вранці для перетину лінії розмежування через КПВВ «Зайцеве» на в'їзд з неконтрольованої території очікувало 50 автомобілів, а у зворотному напрямку перебувало 150 авто. У контрольному пункті «Мар'їнка» на в'їзд перебувало 250 транспортних засобів, а на виїзд - 150. Незначну кількість транспорту зафіксували в «Новотроїцькому» - 20 автомобілів на в'їзд і 10 на виїзд. У КПВВ «Гнутове» на в'їзд перебувало по 10 автомобілів, а на виїзд черг не було», - сказано в повідомленні. Загалом через КПВВ прослідувало: «Зайцеве» - 7750 осіб і 1225 транспортних засобів; «Мар'їнка» - 5650 осіб і 1050 транспортних засобів; «Новотроїцьке» - 6555 осіб і 1430 транспортних засобів; «Гнутове» - 4290 осіб та 950 транспортних засобів; «Станиця Луганська» - 5460 осіб.
Суспільство оформление ленты  Чиновника Дніпровської райдержадміністрації зловили на хабарі Оперативники Управління захисту економіки в Києві Національної поліції України спільно з Київською місцевою прокуратурою №2 затримали начальника одного з відділів Дніпровської районної державної адміністрації на хабарі. Про це повідомили в прес-службі поліції Києва. Чиновник отримав 10 000 гривень хабара від підприємця за укладення договору оренди. Затримали хабарника під час одержання коштів. «Приватний підприємець «заплатив» хабар керівнику одного з відділів Дніпровської районної державної адміністрації за укладення договору оренди нежитлового приміщення зі зниженням вартості орендної плати. Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України», - сказано в повідомленні.
Політика оформление ленты  Луценко спростовує інформацію про таємні зустрічі з Коломойським Генеральний прокурор Юрій Луценко спростовує інформацію, яку озвучив народний депутат Сергій Лещенко про нібито зустрічі Луценка з Ігорем Коломойським. Про це генпрокурор написав на своїй сторінці у Facebook. «Заснув о першій. Прокинувся о сьомій. За кавою дізнався, що сайт УП працює більше. Виявляється, о 2:35 ночі вони вирішили повідомити країні фантазію С. Лещенка про те, що Луценко під час поїздки до Івано-Франківська таємно зустрічався з Коломойським», - написав Луценко. «Колеги журналісти! Щоб перевірити цю висмоктану з пальця інформацію, представлену з перших рук нардепа фантазію, досить встати о шостій, представити нового прокурора в Луцьку о восьмій, потім провести брифінг, зустрітися з бійцями АТО. Потім повторити це в Одесі, а потім - у Тернополі. Ви самі на УП це докладно описували. Запевняю, що будь-який хронометраж покаже, що я не лише не міг зустрітися з Коломойським, а й просто пообідати», - наголосив генпрокурор. Раніше народний депутат Сергій Лещенко заявив, що Луценко під час візиту до Івано-Франківська провів таємну зустріч із Коломойським.
Суспільство оформление ленты  Мін'юст готується запустити експеримент - одруження за годину Міністерство юстиції незабаром планує запустити експеримент, у рамках якого можна буде оформити шлюб «як в Лас-Вегасі» - за одну годину. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник голови правління «Приватбанку», IT-директор Дмитро Дубілет. «Провели зустріч з Мін'юстом. Чекайте зовсім скоро новин про запуск електронних послуг з одруження й інших послуг РАЦСу. Незабаром Мін'юст планує запустити експеримент, у рамках якого дозволить одружитися, «як у Лас-Вегасі» - за одну годину», - написав на своїй сторінці в соціальній мережі Дубілет. Як аргумент на користь цієї новації Дмитро Дубілет навів офіційну статистику, згідно з якою лише 2% тих, хто подає заяву на одруження, відкликають їх і скасовують шлюб. Читайте також: Заміж за добу: журналістка АСН перевірила урядову новацію на собі «Як ви вважаєте, який відсоток шлюбів у нашій країні відбувається за прискореною процедурою? Виявляється, аж 30%! Оце так! Виходить, майже кожна третя пара в нашій країні одружується під тиском обставин. Ще цікаво було дізнатися, який відсоток подали заявку і потім скасували реєстрацію (те, заради чого, власне, й запровадили ці 30 днів очікування). Виявляється, таких пар всього-на-всього 2%. То чи варто всім чекати мінімум 30 днів заради цих двох відсотків? Питання філософське», - наголосив Дубілет.
Події оформление ленты  Аваков: За маршрутом хресної ходи знайшли муляжі вибухівки і реальні міни Хресна хода становить реальну загрозу для жителів Києва та гостей столиці. На запланованому маршруті правоохоронці знайшли муляжі мін, а також бойові гранати. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава МВС Арсен Аваков. «Виявлені з ранку муляжі мін і реальні бойові закладки з гранатами - за запланованим маршрутом ходи - не залишили сумнівів у реальності загроз і провокацій. Силами Нацполіції та Нацгвардії МВС заблокувало прохід ходи вулицями Києва. Безпека громадян - вища за релігійні ритуали», - повідомив міністр. За словами Авакова, він отримав цю інформацію у вівторок і дав наказ змінити маршрут ходи. Читайте також: Через хресну ходу завтра перекриють центр Києва (карта) «Саме тому сьогодні, отримавши відповідну інформацію, задля запобігання можливим терористичним загрозам і провокаціям навколо хресної ходи православної церкви (МП) мною було дано вказівки втрутитися в порядок, анонсований організаторами ходи у місті Києві», - повідомив Аваков.
Суспільство оформление ленты  Киян попереджають про погіршення видимості на дорогах міста через смог Протягом двох останніх діб у Києві та області спостерігається формування метеорологічної імли, яка погіршує горизонтальну видимість. Як повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій, причина цього явища - температурна інверсія, слабкий вітер, відсутність вертикального перемішування повітря, висока (до 90%) відносна вологість повітря і накопичення в приземному шарі повітря забруднюючих домішок. Ці фактори сприяють утворенню метеорологічної імли, приземного туману, пояснюють у Державній службі з надзвичайних ситуацій. Водночас у повідомленні служби немає інформації про те, чи становить ця імла небезпеку для здоров'я людей. За даними Укргідрометцентру, станом на ранок 26 липня видимість у Києві становила 4 км, в аеропорту Жуляни - 5 км.
Економіка оформление ленты  З активів страхових компаній за півтора року виведено фіктивних цінних паперів на 9 мільярдів гривень За результатами аналізу річної звітності за 2015 рік, 319 страхових компаній, обсяг акцій у структурі активів, що входять до їхніх інвестиційних портфелів, протягом 2015 року знизився з 18 млрд грн до 11,9 млрд грн. За результатами І кварталу 2016 року тенденція до зниження продовжилась, частка акцій скоротилась дo 8,9 млрд грн. Такі дані оприлюднено на сайті Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР). Зниження частки акцій в інвестиційних портфелях відбулося за рахунок переважно виведення з портфелів паперів, що мали ознаки фіктивних. Перелік емітентів акцій та облігацій, якими володіли страховики, порівняно з 2014 роком скоротився на 140 найменувань, з 660 до 520, повідомляє комісія. Лідерами з виведення з активів страхових компаній стали цінні папери таких емітентів: ПАТ «Завод Радар» (-650 млн грн), ПАТ «Новьюенерго» (-550 млн грн), ПАТ «Еліт Інвест Проект» (-535 млн грн), ПАТ «Прометей-Телеком» (-455 млн грн), ПАТ «ЗНВКІФ «Інвестиції плюс» (-284 млн грн). Таке різке скорочення частки в цінних паперах позначилось на загальній вартості активів страхових компаній, яка станом на кінець 2014 року становила 70,3 млрд грн, а на кінець 2015 року – 60,7 млрд грн (-13,6%). Водночас зменшення частки саме фіктивних цінних паперів у загальній структурі позитивно вплинуло на якість активів страхових компаній, констатували у НКЦПФР. У комісії зазначили, що цей процес триватиме й далі, адже відсоток неякісних цінних паперів в активах страховиків досі великий. «Неякісні цінні папери досі в значній кількості залишаються і в резервах страхових компаній, і в портфелях банківських установ, інститутах спільного інвестування, зокрема і в пенсійних фондах. Тому цей процес триватиме», - зазначив член НКЦПФР Дмитро Тарабакін.  
Події оформление ленты  У ДТП на Львівщині постраждало семеро людей У Львівській області внаслідок лобового зіткнення легкового автомобіля «Смарт» з мікроавтобусом постраждало семеро людей. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, ДТП сталася вчора, 25 липня, о 21:00 в селі Борки. «Внаслідок зіткнення дістали травми водій і двоє пасажирів автомобіля «Смарт», львів'яни віком 25-28 років. З травмами різного ступеня тяжкості їх госпіталізовано до лікарні швидкої допомоги Львова», - йдеться в повідомленні. Крім того, в ДТП постраждали водій і троє пасажирів мікроавтобуса, жителі Львова віком 19-30 років. Одного госпіталізовано з переломом, трьох інших після надання медичної допомоги відпущено додому. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху).
Економіка Програмою КМУ із заміни газових котлів на твердопаливні скористалися 18 тисяч сімей Близько 18 тисяч українських родин відмовилися від газу і, скориставшись урядовою програмою з енергоефективності, встановили у своїх оселях котли, які працюють на альтернативних видах палива. Про це за результатами аналізу щотижневого моніторингу дії програми з енергоефективності заявив голова Держенергоефективності Сергій Савчук, повідомляє прес-служба уряду. За його даними, за останні три тижні придбано 2444 «негазових» котли, що втричі більше, ніж за весь червень 2016 року. Голова Держенергоефективності каже, що котли на твердому паливі мають низку переваг порівняно з газовими. Зокрема, це відсутність складних дозвільних процедур на встановлення, а також те, що вибір палива залежить від самого споживача. Крім того, сучасні модифіковані твердопаливні котли є простими в експлуатації та мають високий ККД – на рівні 90-95%. Уряд надає населенню безповоротну фінансову допомогу через Ощадбанк, Укргазбанк та Укрексімбанк на придбання котлів, що працюють на інших, крім газу та електроенергії, видах палива. Однак не повністю оплачує всю вартість агрегату, а лише 20% від суми залученого кредиту, а для субсидіантів – 70%.   Тим часом кількість сімей, які отримують субсидії на комунальні послуги, газ та електроенергію в Україні, уже перевищила 5 мільйонів.  
Події оформление ленты  У Києві побили журналіста економічного видання Вчора, 25 липня, в Києві побили журналіста - головного редактора економічного видання «Бізнес.Цензор» Сергія Головньова. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. «Вчора після роботи йшов Костянтинівською у бік Контрактової. Напали два типи. Все продумано. Один ішов попереду в капюшоні, прикриваючи обличчя рукою, косив під п'яницю. Інший - ззаду. Порівнялися, подачі з двох сторін. Повалили на землю, відбуцали протягом хвилини і втекли. Мабуть, пасли від офісу», - написав Головньов. Він також додав, що це не було пограбуванням, нападники не взяли сумку і телефон, які він упустив під час нападу. «Так, найприкріше, що не розумію, яка причина? З огляду на десяток тем, якими займався протягом останнього місяця, можна скреативити 3-4 найменш параноїдальні версії. Але ж пишемо ми не звинуваченнями, а просто факти даємо. Тим більше ніколи не відмовлявся давати точку зору згаданих у тексті осіб. Шановні замовники, ви хоч напишіть з фейкового аккаунту, чого хотіли? Я ж не самогубця і слова розумію», - зазначив журналіст.
Суспільство оформление ленты  Депутат не виключає сміттєвого колапсу в Києві У столиці найближчим часом може статися сміттєвий колапс, оскільки частина договорів про утилізацію з компаніями-збирачами сміття закінчується, а їх продовження під питанням. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Київської обласної ради Олексій Дорошенко. За його словами, напередодні відбулося перше засідання робочої групи Київської облради з припинення діяльності нелегальних сміттєзвалищ. «Проблема полягає в тому, що Київ використовує для утилізації сміття полігони Київської області. Таким чином, область є, напевно, найпроблемнішою в Україні за кількістю сміття на легальних і нелегальних звалищах, бо приймає продукти життєдіяльності одразу 5 млн. осіб, які живуть у місті й області, тобто 11% населення України! Офіційних полігонів трохи більше 30. Значна частина сміття вивозиться незаконно на стихійні звалища, яких 350», - повідомив депутат. За його словами, після сумних подій у Львові та закриття звалища в Крюківщині Києво-Святошинського району проблема вийшла на перший план. «Як виявилося, частина договорів про утилізацію сміття київських компаній, що займаються його збиранням, закінчується. І під питанням їхнє продовження. 4 з 10 найбільших фірм України, за даними 2014 року, зі збору відходів розташовані в Києві. Тому в разі повноцінного закриття незаконних звалищ, контролю з боку області за операторами ринку кияни можуть зіткнутися з перебоями у вивезенні сміття, а також зі значним зростанням тарифів на його вивезення», - попередив Дорошенко.  
Суспільство оформление ленты  СБУ і прокуратура проводять обшуки в аеропорту «Бориспіль» Слідчі прокуратури м. Києва спільно з СБУ здійснюють обшуки в приміщенні аеропорту «Бориспіль». Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури. Слідчі дії проводяться в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час здійснення державних закупівель. За інформацією прокуратури, в грудні 2015 року проведено тендер на закупівлю детекторів вибухових речовин, за результатами якого у переможця було придбано чотири таких прилади на загальну суму 4,3 мільйона гривень. «Згідно з документами, наданими переможцем тендеру, детектори було виготовлено чеською компанією. Однак, як з'ясувалося під час слідства, безпосереднім виробником приладів є російська компанія, а її засновником, відповідно, громадянин Російської Федерації», - йдеться в повідомленні. Крім того, як показала перевірка, вартість кожного з детекторів становить близько 200 тисяч гривень, що майже в чотири рази дешевше, ніж було сплачено державним підприємством. Наразі вилучено документацію та інші речові докази, що підтверджують протиправні дії.
Економіка Кабмін затвердив план з погашення заборгованості із зарплат Уряд затвердив план невідкладних заходів з погашення заборгованості із заробітної плати. Відповідне розпорядження Кабінету Міністрів №517-р було ухвалено 22 липня, повідомляє прес-служба уряду. Згідно з планом, буде розглянуто питання про притягнення до відповідальності керівників підприємств, що належать до сфери управління органів виконавчої влади, які допустили порушення вимог законодавства щодо своєчасної виплати заробітної плати. «Крім того, буде активізовано роботу тимчасових комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат», - ідеться в повідомленні. Також керівникам підприємств порадили спрямувати кошти, одержані при відшкодуванні ПДВ, на погашення заборгованості із зарплати.
Політика МЗС України заявило про політику репресій на території окупованого Росією Криму Міністерство закордонних справ України висловлює стурбованість у зв'язку з фактами зникнення громадян України, а також кримінальними переслідуваннями за політичними ознаками наших співвітчизників на тимчасово окупованій території Криму. Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті відомства. У заяві сказано, що яскравим прикладом такого переслідування є справа українського журналіста Миколи Семени, якого окупаційна влада утримує на території українського півострова за надуманими звинуваченнями в сепаратизмі. «Справа Миколи Семени є показовою для розуміння масштабів репресивної політики окупаційної влади в Автономній Республіці Крим, спрямованої на замовчування та приховування від громадськості ситуації критичного стану у сфері дотримання прав і свобод громадян на окупованій території, а також порушення прав журналістів та обмеження свободи слова», - заявили в МЗС. У відомстві наголосили, що особливе занепокоєння української сторони викликає факт загострення стану здоров'я Семени, що є черговим свідченням застосування тортур та інших заборонених методів при проведенні слідчих дій. «Вимагаємо від Російської Федерації як держави-окупанта припинити переслідування Миколи Семени і негайно його звільнити», - йдеться в заяві.
Суспільство оформление ленты  Детективи НАБУ затримали двох чиновників, підозрюваних у розтраті 50 мільйонів гривень Сьогодні, 26 липня, детективи Національного антикорупційного бюро України затримали колишнього в.о. голови правління ВАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» і голову правління ВАТ «Рокитнянський комбінат хлібопродуктів». Про це повідомляє прес-служба НАБУ. За інформацією бюро, затриманих підозрюють в організації корупційної схеми, яка призвела до розтрати державних коштів на суму близько 50 млн гривень. За версією слідства, посадовці уклали договір про постачання Рокитнянським комбінатом хлібопродуктів 16,6 тисячі тонн кукурудзи 3-го класу для ВАТ «ДПЗКУ» в умовах повної передоплати. «Обом сторонам було достовірно відомо, що вказаний товар де-факто відсутній, тому Рокитнянський хлібокомбінат не збирався виконувати угоду. Проте ДПЗКУ переказав на рахунок хлібокомбінату близько 50 мільйонів гривень бюджетних коштів за товар, який так і не було поставлено», - йдеться в повідомленні. Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, готується клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.
Економіка оформление ленты  РНБО почала підготовку оборонного бюджету на наступний рік Сьогодні під головуванням секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова відбулася нарада з підготовки оборонного бюджету на 2017 рік. Про це повідомляє прес-служба РНБО. У нараді також взяли участь керівники всіх силових міністерств і відомств, а також Міністерства економічного розвитку й торгівлі та Міністерства фінансів. За словами Турчинова, враховуючи загрози, які постали перед країною, Україна не може зменшити обсяги фінансування сектора безпеки і оборони. «Вимога Стратегії національної безпеки щодо фінансування сектора безпеки і оборони в розмірі 5% від ВВП має чітко виконуватися», - наголосив він. Читайте також: Турчинов: Підприємства, орієнтовані на «оборонку», працюють у три зміни Крім того, Турчинов зазначив, що необхідно компенсувати незабезпечені витрати на оборону поточного року у зв'язку з невирішеним питанням у парламенті з наповнення спеціального фонду за рахунок арештованих коштів оточення Януковича. «Разом з проектом бюджету на наступний рік ми повинні відпрацювати державне оборонне замовлення на 2017 рік, віддаючи переваги сучасним ракетним комплексам, потужним артилерійським системам, засобам ППО, радіоелектронної боротьби та радіотехнічної розвідки», - сказав Турчинов.
Суспільство оформление ленты  На шляху проходження хресної ходи заборонили продаж алкоголю Київська мерія скоординувала свою роботу з усіма службами, задіяними в організації безпечного проведення масових заходів з нагоди Дня хрещення Київської Русі-України. Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Геннадій Пліс, повідомляє прес-служба КМДА. За його словами, столична влада в рамках своєї компетенції відпрацювала всі важливі моменти і сподівається, що наступні два дні в місті минуть спокійно. Пліс також нагадав, що, згідно з розпорядженням про проведення масових заходів, районні підрозділи департаменту промисловості та розвитку підприємництва зобов'язані проконтролювати, щоб у місцях проведення масових заходів не продавалися алкогольні та слабоалкогольні напої. Читайте також: За маршрутом хресної ходи знайшли муляжі вибухівки і реальні міни (фото) «Я сподіваюся, ми не матимемо з цим проблем, адже заборона продажу таких напоїв - це істотні заходи безпеки. І тому я прошу профільний департамент максимально відповідально поставитися до цього питання», - зазначив Пліс.
Суспільство оформление ленты  Київська влада розповіла, чому над містом з'явився смог Утворення туману над столицею - типове явище для мегаполісів і пов'язане виключно з погодними умовами. Про це повідомляє Управління з питань надзвичайних ситуацій департаменту міського благоустрою та збереження довкілля КМДА. У Києві з 24 липня спостерігається висока температура повітря, що стало причиною скупчення в повітрі шкідливих речовин від автомобільних вихлопів. Читайте також: Киян попереджають про погіршення видимості на дорогах міста через смог «Саме це призвело до так званої температурної інверсії - зміни температурного шару, а відсутність вітру не дає нижньому шару атмосфери зі шкідливими речовинами підніматися вгору», - йдеться в повідомленні. У КМДА також попереджають, що із встановленням спекотної погоди збільшується і ризик виникнення пожеж.
Економіка оформление ленты  «Електронна акцизна марка» запрацює в 2017 році Автоматизована система контролю за обігом алкогольних напоїв і тютюнових виробів «Електронна акцизна марка» запрацює в 2017 році. Про це заявив директор департаменту податків і зборів з юридичних осіб Державної фіскальної служби Олексій Лишенко, повідомляє прес-служба ДФС. За його словами, нова система дозволить організувати ефективний комплексний контроль за рухом підакцизних товарів, якого на сьогодні немає. «Разом з концепцією також схвалено план її впровадження, який передбачає її реалізацію в кілька етапів, і перший з них - це зміни до Податкового кодексу», - зазначив Лишенко. Він також розповів, що для контролю за переміщенням товару використовуватиметься електронна акцизна накладна. Вона фактично замінюватиме товаротранспортну, тому додаткового навантаження на бізнес не очікується. Крім того, за словами чиновника, автоматизована система дозволить забезпечити облік та контроль за сплатою 5% акцизного податку з роздрібних продажів.
Суспільство оформление ленты  У Києві з фальшивим паспортом України затримали молдавського політика і бізнесмена Співробітники Служби безпеки затримали в Києві з фальшивим українським паспортом громадянина Молдови, політика і бізнесмена В'ячеслава Платона, якого розшукував Інтерпол. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, Платона затримали біля одного зі столичних офісних центрів. Крім незаконно одержаного паспорта громадянина України на інше прізвище, оперативники вилучили дипломатичний і звичайний паспорта Республіки Молдова, банківські картки та понад 500 тисяч гривень. «В'ячеслава Платона було оголошено в міжнародний розшук за звинуваченням молдавського правосуддя у відмиванні грошей і шахрайстві в банківській сфері. Співробітники СБ України встановили факти перетину зловмисником державного кордону України з використанням ще й паспорта громадянина Російської Федерації», - йдеться в повідомленні. Наразі затриманий перебуває в слідчому ізоляторі СБУ.
Суспільство оформление ленты  Платон може дати свідчення проти керівництва Молдови у справі про виведення з країни мільярда доларів Молдаванин В'ячеслав Платон, затриманий в Україні з підробленим українським паспортом, готовий дати свідчення американським слідчим про причетність керівництва Молдови до виведення з країни мільярда доларів США. Про це йдеться в листі американської компанії Frontier Solutions на адресу генпрокурора Юрія Луценка, пише ЕП. Один з керівників Frontier Solutions Джон Сандвег заявив, що у компанії укладено контракт на представлення інтересів Платона в США з питань, пов'язаних з крадіжкою мільярда. За словами Сандвега, Платон - ключовий свідок у розслідуванні, яке здійснюють мін'юст США, митна поліція США, а також ФБР щодо крадіжки понад $1 млрд з молдавських банків. Читайте також: У Києві з фальшивим паспортом України затримали молдавського політика і бізнесмена (фото) «Він добре обізнаний із засобами й методами цієї крадіжки, а також місцезнаходженням викрадених грошей», - ідеться в листі. Frontier Solutions просить ГПУ «затримати екстрадицію до проведення допиту Платона американськими правоохоронцями». З листа представників затриманого випливає, що в Молдові йому загрожує небезпека.

Найправдивіше ворожіння на майбутнє
Найправдивіше ворожіння на майбутнє
Щоб дізнатися, що чекає на вас у найближчому і далекому майбутньому, можна погадати Пропонуємо вам скористатис....
Як домашні тварини прогнозують погоду: прикмети
Як домашні тварини прогнозують погоду: прикмети
Дивно, але домашні вихованці — найкращі синоптики Саме за їхньою поведінкою можна дізнатися точний прогноз пог....
Ваш шлях до успіху за Знаком Зодіаку
Ваш шлях до успіху за Знаком Зодіаку
успіх гороскоп & mdash; Ваш особистий посібник із щасливого життя Зірки визначили найкоротший спосіб бага....
Як дізнатися колір своєї аури
Як дізнатися колір своєї аури
Аура – це віддзеркалення нашого внутрішнього стану душі Це невидиме енергетичне поле, яке відбиває наш настрій....
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
У грошової магії гаманець є одним з головних предметів, який пов'язує енергія людини з енергією грошей Трапляє....
більше матеріалів




/-0,81693506240845-/ /-pc-/
Top