counter
Архів Повернутись назад 25 Жовтня 2017
25 Жовтня
Події У штабі АТО озвучили серйозні втрати за минулу добу За минулу добу терористи 15 разів обстріляли позиції сил ЗСУ на Донбасі. Про це в Facebook інформує прес-центр штабу АТО. В результаті підриву на невідомих вибухових пристроях двоє військовослужбовців ЗСУ загинули, ще троє отримали поранення. Після 18:00 вівторка на приморському напрямі окупанти двічі стріляли з 82-мм мінометів і один раз з протитанкового гранатомета на підступах до Водяного. Під вогонь мінометів калібру 82 мм і гранатометів два рази потрапили позиції ЗСУ біля Талаківки. На донецькому напрямі терористи з 19:30 і практично до півночі стріляли по силах ЗСУ в районі Авдіївки з гранатометів, стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів. В ході обстрілів біля Верхньоторецького один український військовий отримав поранення. На луганському напрямі провокація окупантів зафіксована біля Трьохізбенки. Там стріляли зі стрілецької зброї.
Події Смоленська трагедія: РФ вирізала зі звіту запис вибуху Запис дуже різкого зростання тепла на борту президентського літака Леха Качинського був вилучений зі звіту польської комісії на прохання Росії. Про це передає видання Gazeta Polska. За даними джерела, запис може свідчити про вибух на борту ТУ-154 до удару лайнера об землю. «Різкий стрибок температури важко раціонально пояснити будь-якими іншими причинами, ніж вибух, особливо коли він почав серію аварій, зареєстрованих на приладах. Аварії сталися в той момент, коли був зафіксований останній сигнал системи TAWS (система попередження про наближення землі). Різке і незрозуміле підвищення температури на борту літака було не наслідком, а причиною зупинки роботи важливих бортових систем урядового ТУ-15», - зазначає газета. У статті повідомляють, що параметрами польського бортового самописця спочатку зацікавилися росіяни. Вони порадили попередньої польській комісії вирізати частину запису. «Цей фрагмент довжиною 4,5 секунди з різким зростанням температури, який видалили з ініціативи РФ, був знайдений у матеріалах польської комісії з розслідування авіакатастрофи», - пише Gazeta Polska.
Події Загадкова смерть: на Харківщині в полі знайшли тіло чоловіка У Харківській області місцевий житель під час господарських робіт знайшов тіло чоловіка. Про це сказано в повідомленні прес-служби ГУ Нацполіції по області. «До чергової частини місцевого відділення поліції надійшло повідомлення від 51-річного жителя с. Довжанка Великобурлуцького району. За словами чоловіка, під час сільськогосподарських робіт на полі він виявив тіло невідомого чоловіка», - сказано в повідомленні. Відзначається, що правоохоронці встановили особу загиблого, це 46-річний житель Харкова, який останнім часом жив у сел. Малий Бурлук. Обставини смерті встановлюються. «Загиблий був у розшуку як зниклий безвісти з 7 серпня цього року. Тіло без видимих ​​ознак насильницької смерті було направлено в морг для встановлення причин смерті», - сказано в повідомленні.
Події Випадок сказу зафіксовано в Деснянському районі Києва У Деснянському районі столиці був зафіксований випадок сказу після того, як лисиця покусала домашнього кота. Про це повідомляє керівник київської Держпродспоживслужби Олег Рубан, передає телеканал 112 Україна. Як повідомляється, власники зараженої домашньої тварини звернулися до ветеринарів, а профільна служба почала вживати термінових заходів з прищеплення вихованців. «Понад 30 тварин щеплено, проводяться обходи. Така ситуація типова, коли на околицю міста забігають тварини, хворі на сказ. Ці заходи проходять на вулицях Електротехнічній, Крайній і Собурова», - сказав він. Крім цього, Держпродспоживслужба звернулася в КМДА і попросила ввести карантин у Деснянському районі. «З понеділка були введені карантинні заходи Київської адміністрації. Спільно з Держпродспоживслужбою проводяться заходи в Деснянському районі», - сказав Рубан. Він порадив жителям району звертатися до ветеринарів в разі, якщо їхні домашні тварини не були щеплені.
Події оформление ленты  Шестеро осіб постраждали в лобовій ДТП під Харковом У вівторок, 24 жовтня, в Харківській області в районі села Миронівка сталося зіткнення двох легкових автомобілів. В результаті аварії травми отримали шестеро людей, зокрема шестирічна дитина. Про це передає dtp.kiev.ua в Facebook. «Сталося зіткнення а/м Opel Astra і а/м Skoda Octavia. В результаті ДТП постраждали шість осіб, зокрема шестирічний хлопчик», - сказано в повідомленні. За попередньою інформацією, 32-річний водій Skoda Octavia вилетів на смугу зустрічного руху і зіткнувся з Opel Astra, яким керував 30-річний чоловік. Обох водіїв госпіталізували. З місця аварії до лікарні була доставлені 58-річна жінка і 60-річний чоловік - пасажири Skoda, а також 29-річна жінка та 6-річна дитина, які були в Opel. «В результаті аварії сильно постраждав маленький хлопчик. Його госпіталізували в Харківську міську клінічну лікарню з ЗЧМТ, переломами та забоями. Лікарі оцінюють його стан як стабільний», - йдеться в повідомленні.
Події Водій Volkswagen про аварію: «Lexus вилетів нізвідки» Другий учасник резонансної ДТП у Харкові, водій а/м Volkswagen Touareg 49-річний Геннадій Дронов зробив офіційну заяву щодо аварії. Текст звернення опублікував у себе на сторінці в Facebook його адвокат Сергій Перепелиця. Водій а/м Volkswagen стверджує, що він їхав на зелений сигнал світлофора, в той час як а/м Lexus їхав на шаленій швидкості і з'явився «з нізвідки». «Виїжджаючи на перехрестя вул. Сумської та пров. Мечникова, я їхав на зелений сигнал світлофора. Я переконався в безпеці переїзду вул. Сумської, по боках дивився, і під час цього а/м Lexus не було в полі зору. Після чого я почав рух до перехрестя, зосередившись на пішохідному переході через пров. Мечникова. Все сталося так швидко, що я не відразу зрозумів, що сталося. Lexus вискочив на перехрестя раптово, з нізвідки! Я його не бачив і не міг бачити, так як Lexus вилетів на перехрестя з шаленою швидкістю. Коли я починав рух його не було, а з того моменту до зіткнення пройшли лічені секунди», - сказано в заяві Дронова.
Події оформление ленты  Підліток влаштував стрілянину на дитячому майданчику в Херсоні У Херсоні працівники поліції затримали 15-річного підлітка, який підозрюється в тому, що він влаштував стрілянину на дитячому майданчику. Про це передає прес-служба патрульної поліції міста в Facebook. Інцидент стався 23 жовтня ввечері. «У понеділок близько 18:00 працівники патрульної поліції отримали черговий виклик. Зі слів заявниці, у дворі одного з будинків на вулиці 28-ї Армії на дитячому майданчику кілька молодих людей стріляють із пістолета. На місце вирушив один з екіпажів. Інспектори побачили невідомого, який, помітивши патрульний автомобіль, спробував втекти з місця події. Поліцейські наздогнали його і затримали. У нього був виявлений предмет, схожий на пістолет, а також пакетик із речовиною невідомого походження», - йдеться в повідомленні. 15-річного підлітка і його батька передали слідчим для з'ясування обставин події.
Події оформление ленты  Опубліковані фото СІЗО, в якому утримують Олену Зайцеву У Мережі були опубліковані фото СІЗО, в якому утримується 20-річна Олена Зайцева, підозрювана в страшній ДТП у Харкові. Відзначимо, дівчина перебуває в Харківській установі виконання покарань №27 у камері, де також перебувають жінки, які раніше не були засуджені, а вирок щодо них не набрав чинності. Про це інформує Ольга Кузнєцова, прес-секретар Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Мін'юсту у себе в Facebook. «Зараз у камері перебуває десять жінок. У камері встановлено центральне опалення, телевізор, водопостачання, меблі, водовідведення. Також є окремий санвузол», - каже Кузнєцова. За її словами, Олена Зайцева перебуває в СІЗО на підставі постанови Київського райсуду з 20 жовтня. Фото - Харківський дозор.
Здоров`я Синоптик повідомила про сильні магнітні бурі Про те, що до Землі знову наближається сонячний вітер, який провокує сильні магнітні бурі, повідомила відомий український синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці в соцмережі. За її словами, в ці дні потрібно бути особливо уважним до свого здоров'я. "В середу і четвер - до Землі примчать магнітні бурі. Що це таке і як воно безпосередньо впливає на нас - толком ніхто не знає. Але все ж попередити треба. Бо багато хто говорить, що відчуває ці капосні магнітні бурі -  або того ж дня, або через день. Так що ви будьте уважними до своєї голови. Прихопіть знеболювальні, уникайте кави чи чогось міцнішого, тримайте потилицю в помірному теплі, не звертайте уваги на щось, що вас дратує, хоча б один-два дня ", - написала Діденко. Також вона порадив автомобілістам активніше переходити на "зимову гуму". Так як середньодобова температура вже становить +5 і нижче градусів.
Події Третього педофіла за місяць затримано в Кіровоградській області У Кіровоградській області працівники поліції затримали 21-річного чоловіка, який поглумився над 10-річною дитиною. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на сектор комунікації НУ НП в області. З повідомленням про інцидент 23 жовтня в Добровеличківське відділення поліції звернулася мати потерпілої. Поліцейські відразу затримали підозрюваного. Правоохоронці почали кримінальну справу за ст. 153 ч. 3 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо малолітньої) КК України. Зараз слідчі встановлюють обставини події. За скоєне злочинцеві загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років. Це третій випадок у Кіровоградській області, який був зафіксований у жовтні. 3 жовтня поліцейські затримали 37-річного жителя Новомиргородського району, який підозрюється в зґвалтуванні трирічної дівчинки. 9 жовтня був затриманий 23-річний житель області, який підозрюється в зґвалтуванні неповнолітньої.
Політика Ляшко виграв у лотерею понад 500 тисяч гривень Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко виграв у лотерею 571 тисячу гривень. Про це зазначено в його декларації, опублікованій на сайті Національного антикорупційного бюро. У декларації вказано, що у нардепа було три виграші в лотерею. Політик виграв у компанії «Українська національна лотерея» спочатку 283 560 грн, а також 153 485 і 134 тисячі гривень. Згідно із законом, 18% мають становити відрахування в держбюджет України; 1,5% - відрахування на підтримку української армії. Нагадаємо, раніше Ляшко продав свій будинок в елітному селищі за 15,9 млн грн. З'ясувалося, що покупцем став батько Юрія Риженкова, гендиректора ТОВ Метінвест Холдинг, компанії, яка управляє групою Метінвест, що належить олігархові Рінату Ахметову і його бізнес-партнеру, нардепу Вадиму Новинському.
Події В Івано-Франківській області затримали банду, яка знущалася над підлітками В Івано-Франківській області в м. Коломиї працівники поліції затримали групу чоловіків, які знущалися над двома 14-річними підлітками. Про це інформує прес-служба поліції області. Група з семи чоловіків побила одного підлітка у квартирі, а другого в багажнику вивезла за місто в лісопосадку біля с. П'ядики. Там підлітка змусили читати вірші, а потім роздягли і відпустили. «Зараз встановлені всі особи, які причетні до вказаних злочинів. Ними є жителі Коломиї та району. Деякі неодноразово притягувалися до кримінальної та адміністративної відповідальності, є і такі, які вперше порушили закон», - говорить начальник Коломийського відділу поліції Остап Білейчук. За цим фактом поліцейські почали кримінальну справу, передбачену ст. 146 ч. 2 («Незаконне позбавлення волі або викрадення людини») і ст. 296 ч. 2 («Хуліганство») КК України.
Суспільство Київський суд заарештував журналістку з Казахстану, яку розшукує Інтерпол Києво-Святошинський суд на 18 днів заарештував журналістку з Казахстану Жанару Ахмет. Про це повідомляє «Громадське ТБ». Як зазначив адвокат журналістки Владислав Грищенко, Ахмет вже пробула в СІЗО три дні, тому повинна там перебувати ще 15 днів. Захист оскаржить це рішення суду, оскільки вважає, що суддя незаконно долучила до справи довідку про те, що Ахмет відмовлено в наданні статусу біженця. «Це була не завірена нотаріально ксерокопія. Як ця довідка могла потрапити в прокуратуру? Прокуратура - не сторона в її міграційній справі», - підкреслив Грищенко. Жанара Ахмет після рішення суду оголосила голодування. У Казахстані Ахмет звинувачують у шахрайстві. За процедурою протягом 18 днів влада Казахстану повинна направити запит про екстрадицію. Нагадаємо, журналістка втекла з Казахстану в березні 2017 року через переслідування, її затримали в Києві 22 жовтня. Вона перебуває в СІЗО у Вишгороді. На батьківщині проти неї порушили кілька справ, які Жанара вважає політично мотивованими. У Києві Ахмет разом із 9-річним сином живе менше року і просить політичного притулку. Її також розшукує Інтерпол.
Політика оформление ленты  Автомобілі на дровах і солдати з муляжами. Армія Північної Кореї не готова до війни, але лякає інше Зображення, вивезені нелегально з Північної Кореї туристом, показують абсолютно непідготовлену до війни армію Кім Чен Ина. Хоча північнокорейський лідер продовжує перекидатися погрозами з президентом США Дональдом Трампом, ці фото показують зворотний бік реальності в цій країні. На світлинах, зроблених між Горою Кумган і містом Вонсан на східному узбережжі Північної Кореї, є вантажівки часів Другої світової війни, у яких солдат перевозять "насипом", жінки-солдати на високих підборах і багато виснажених, без обмундирування військових, пише Daily Telegraph. Ось вантажівка, що працює на газогенераторі, технологія, яка рідко використовується з часів Другої світової війни. А ось солдати несуть муляжі гвинтівок. А на цьому фото - перевантажена вантажівка, що перевозить північнокорейських солдатів. Фотограф, який попросив зберегти його анонімність, сказав, що бачив солдатів, не готових до конфлікту, по всій країні, зокрема на кордоні з Південною Кореєю. "Ми бачили багато солдатів, і ніхто не виглядав боєздатним", - повідомив фотограф. Північна Корея забороняє вивозити фото зі своєї території. Вони часто видаляються або відбираються разом з камерами, коли мандрівники залишають країну. Проте ці збереглися завдяки тому, що в камері було дві карти пам'яті. Не дивно, адже поїздка в цю країну - все одно, що подорож у часі. Ось, наприклад, солдат спить поруч із генератором деревного газу. Але фотограф сказав, що йому не потрібно турбуватися, бо його гіди були «дуже ліберальними» і ніколи не перевіряли його фотографії. "Сплячі" агенти Північної Кореї і сибірська виразка вже поруч? Але, можливо, Північній Кореї і не потрібно боєздатне військо, оскільки ставку у війні вона робить на інше. Згідно з деякими даними, Північна Корея підозрюється у створенні біологічної зброї. «Північна Корея, ймовірно, буде використовувати біологічну зброю до або на початку конфлікту, щоб зруйнувати суспільство і створити паніку або завдати кількісного збитку живій військовій силі», - йдеться в доповіді Белферського центру з науки і міжнародних відносин у Гарварді. «Нью-Йорк пост» також раніше писала, що в Північній Кореї планують поширювати патогени з допомогою різних засобів, таких як ракети, безпілотники, літаки і навіть переносні обприскувачі. «Теоретично можливо, що північнокорейські сплячі агенти, замасковані під прибиральників і дезінсекторів, можуть розповсюджувати (біологічну зброю) за допомогою обприскувачів, захованих у рюкзаки», - йдеться в доповіді. Центр Белфера каже, що країна-відлюдник виробляє біологічну зброю на об'єктах, замаскованих під сільськогосподарські дослідні лабораторії. «Ймовірно, що сибірська виразка і віспа вже використовуються як біологічна зброя», - йдеться в доповіді. Солдати Північної Кореї вакциновані проти віспи, а також армія США (персонал), дислокована в Південній Кореї, проти віспи і сибірки. Згідно з доповіддю, в Північній Кореї є 13 видів біологічних агентів, якими вона здатна озброїти свою армію протягом 10 днів. Лише кілька літрів патогенів здатні за короткий час вбити половину населення великого міста.
Політика Російські шпигуни проводять кампанії проти України і НАТО в Чехії Служба безпеки та інформації Чехії з'ясувала, що на території країни сильно зросла активність шпигунів із Росії і Китаю. Про це передає сайт 420on.cz з посиланням на звіт Служби безпеки та інформації Чехії. У звіті за 2016 рік йдеться, що російські шпигуни працюють у країні в рамках кампаній проти України, НАТО і ЄС. Більш інтенсивно стали працювати також і китайські шпигуни, однак їх цікавили тибетські питання і порушення чесько-тайванських відносин. Крім того, згадується про російських кіберрозвідників. Так, APT28/Sofacy стала частиною активної і помітної російської кібершпіонської кампанії, яка зачепила різні сфери - від дипломатичних відносин, армії, до науки та дослідницької діяльності. У СБ додали, що для Чехії становлять загрозу мігранти з РФ. Переважно це громадяни з Кавказу, які їдуть у країну через Білорусь, Польщу і далі виїжджають до Німеччини.
Події Суддю посадили на 7 років за корупцію в Одеській області У Кіровоградській області суд збільшив вирок першої інстанції і засудив суддю Савранського суду Одеської області до семи років позбавлення волі за хабарництво, а секретаря цього ж суду - до п'яти років позбавлення волі. Про це інформує прес-служба СБУ. Як повідомляється, співробітники СБУ разом з ГПУ затримали суддю та судового секретаря в 2013 році під час отримання хабара. Правоохоронці з'ясували, що суддя вимагала $5000 від дружини обвинуваченого у справі про незаконний обіг наркотиків за винесення вироку без позбавлення волі. Секретар виступила в ролі посередника. Згідно з рішенням суду, зловмисники були визнані винними за ст. 368 ч. 4 КК України. Судді було призначено покарання у вигляді семи років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, які пов'язані з вчиненням правосуддя, строком на три роки і з конфіскацією майна в дохід держави. Секретар суду була засуджена до п'яти років позбавлення волі з позбавленням права займати посади на державній службі строком на рік, також з конфіскацією майна.
Економіка Економіка України може стати «найуспішнішою на континенті» - Гройсман Економіка України може стати «найуспішнішою на континенті». Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Вчора було розширене засідання регіонального розвитку, де були керівники всіх областей, представники органів місцевого самоврядування та бізнесу. І я там ще раз підкреслив, що для нас надзвичайно важливим пріоритетом є розвиток національної економіки», - зазначив Гройсман. За словами прем'єра, ще минулого році, і в 2017 році Україна демонструє зростання економіки. «Ми маємо зростання 2-3%, плануємо зростання на наступний рік у 3%. Це означає, що ми плануємо виробити продукції і послуг наступного року на 400 млрд грн більше, ніж цього року. І з заробітної плати це плюс 176 млрд грн», - додав він. Очільник Кабміну запевнив, що Україна зможе стати однією з найуспішніших економік на континенті. «Це абсолютно можливо. Але для цього потрібне зростання не в 3%, а в 5-7%», - додав прем'єр. Він уточнив, що для цього необхідні інвестиції в економіку, інновації, підвищення соціальних стандартів.
Суспільство оформление ленты  Двоє кошенят за їжу були поводирями у сліпого єнота Протягом п'яти років жінка Ерін Морріс доглядала за бродячим єнотом, який, як вона з'ясувала, був сліпий і без нижньої губи. Вона залишала єноту їжу і одного разу дізналася таємницю про тварину, яку їй вдалося зняти на відео, передає The Epoch Times. Жінка сказала, що єнот лякався незвичайних предметів у дворі, а також високої трави, вітру, снігу і птахів. «Так як у єнота нижня губа була пошкоджена, я намагалася годувати його добре звареною пастою, розмоченою у курячому бульйоні і вершках. Ми різали йому хот-доги на маленькі шматочки, давали м'ясо», - говорить Ерін. Але одного разу жінка зрозуміла, що порцію треба суттєво збільшити - єнот привів із собою двох чорних котів. Ерін згадала, що вони виглядали як охоронці, як поводирі, які направляли єнота і стежили за його кроками. Жінка помітила, що коти приходили з єнотом і бігли відразу за їжею, яку вона виставляла. «Кошенята зрозуміли: де буває єнот і що там є чим поживитися», - говорить вона. На жаль, через деякий час єнот помер, а Ерін забрала кошенят собі на згадку про таємничого і винахідливо друга.
Політика Кабмін звільнив голову Держгеокадастру і начальників обласних управлінь З займаної посади звільнено голову Геокадастру. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Вчора я пообіцяв, що відстороню від роботи керівника Геокадастру. Я вважаю, що відсторонити його мало. Його потрібно звільнити. Тому сьогодні я запропоную урядові звільнити його», - заявив він. Також прем'єр дав доручення Міністерству АПК відсторонити всіх голів обласних управлінь Геокадастру. «Сформувати групи і провести перевірки. Я вимагаю відповідальності», - підкреслив Гройсман. За словами прем'єра, аналогічні нарікання у бізнесу є і щодо екологічних інспекцій, з питань праці та з багатьох інших. «Так справи далі йти не можуть! Або ви будете добропорядними у відносинах з бізнесом, або розпишіться, або звільняйтесь», - резюмував Гройсман. Нагадаємо, виконувачем обов'язків голови Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастру) є Олег Цвях. Він був призначений на цю посаду в липні 2016 року. До того Цвях працював на посаді начальника управління землеустрою департаменту земельних ресурсів виконавчого органу Київради.
Політика Держзрада Януковича: Герасько відсторонений від процесу, обвинуваченому призначать нового держадвоката Оболонський райсуд Києва ухвалив відсторонити від виконання обов'язків адвоката Віктора Януковича Максима Гераська усправі про державну зраду. Це рішення було ухвалено під час сьогоднішнього засідання, передає телеканал 112 Україна. Однією з причин стало те, що він не ознайомився з матеріалами справи. «Для того, щоб процес пройшов з дотриманням всіх принципів кримінального судочинства, зокрема основоположних принципів права на захист, суд вирішив звільнити адвоката Максима Гераськв через невиконання покладених на нього обов'язків із захисту обвинуваченого Януковича», - сказав суддя. Владислав Дев'ятко. Також суд проситиме Київський регіональний центр безоплатної правової допомоги про призначення Віктору Януковичу нового адвоката. Засідання продовжиться в четвер, 26 жовтня, о 10:00.
Події Терористи ІДІЛ захопили в Сирії російський танк Терористи «Ісламської держави» захопили на території Сирії російський танк Т-90А. Про це повідомляє Telegramm-канал Directorate 4. Відзначається, що танк був захоплений на сході від міста Маядін. Танк був наданий військовим Сирії російським керівництвом. Спочатку бойовики назвали танк Т-72. Цей інцидент стався після того, як на саміті міністрів оборони АСЕАН на Філіппінах міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про звільнення понад 500 тисяч кв. км території Сирії за час російської військової кампанії. Разом з тим журналісти поспішили уточнити, що площа Сирії становить приблизно 185 тисяч кв. км. Таким чином, Шойгу відрапортував, що «звільнив» території трьох Сирій. Також російський міністр уточнив, що бойовики ІДІЛ тепер контролюють тільки 5% території Сирії.Коаліція веде боротьбу з радикальними ісламістами в Сирії з 2014 року. Російська військова кампанія в Сирії почалася 30 вересня 2015 року.
Політика Кабмін відправив у Раду проект закону про Службу фінрозслідувань Кабмін направив у комітет Верховної Ради проект закону про створення Служби фінрозслідувань. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Я хочу подякувати сьогодні генеральному прокуророві, який абсолютно жорстко прийняв всі необхідні рішення, щоб процедурно заборонити зловживання (перевірки бізнесу. - Ред.). Міністру внутрішніх справ - за те, що заборонив використовувати «маски шоу» при взаєминах з бізнесом. ДФС - те ж саме. Але на цьому ми не повинні зупинятися. Ми повинні змінити систему взаємовідносин правоохоронних органів з бізнесом», - заявив він. За словами Гройсмана, у зв'язку з цим в уряді підготували проект закону про створення Служби фінансових розслідувань. «Ми його сьогодні направили на розгляд до комітету. Нам байдуже, хто буде його автором. Для нас важливо, щоб закон був ухвалений. І епідемію тиску на бізнес було зупинено», - сказав він.
Політика Прем'єр погрожує звільненнями місцевій владі за відсутність тепла в будинках На засіданні Кабміну прем'єр-міністр Володимир Гройсман пригрозив місцевій владі звільненнями за відсутність тепла в будинках. Про це передає кореспондент АСН. "До мене доходять сигнали про те, що не всі ще зрозуміли, що почався опалювальний сезон. На місцях. Ще раз підкреслюю, що відповідальність за початок опалювального сезону лежить на місцевих органах влади", - заявив він. За словами прем'єра, місцеві органи влади були забезпечені своєчасно всім необхідними, щоб вчасно запустити котельні і всі будинки. "Я хочу звернутися до громадян України. Ви ж розумієте, що прем'єр-міністр не прийде у ваш багатоповерховий будинок, щоб перевірити тепловий вузол або провести роботи із запуску будинку. Це повинні зробити комунальні служби міста. Це їхня відповідальність". Для цього є необхідні запаси газу, виділені 10 млрд грн для початку опалювального сезону. "Є ще ті, хто не розуміє, що людям холодно». Прем'єр дав доручення віце-прем'єру Геннадію Зубку провести перевірку своєчасності запуску опалення. "Якщо треба, проведіть завтра селектор... Вносьте пропозиції, зокрема щодо губернаторів".
Політика Гройсман: План дій та моніторинг виконання Угоди про асоціацію вкрай важливий Представництво ЄС в Україні вітає рішення Кабміну про моніторинг виконання Угоди про асоціацію на постійній основі. Про це на засіданні Кабміну заявив голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі, передає кореспондент АСН. "Ми вітаємо план дій і впровадження механізму моніторингу виконання угоди про асоціацію та комунікаційну стратегію, презентовану віце-прем'єром Климпуш-Цинцадзе. І зі свого боку докладемо всіх зусиль для забезпечення ефективного виконання Угоди про асоціацію", - заявив він. У свою чергу, прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що план дій і моніторинг  виконання Угоди про асоціацію вкрай важливий. Тепер кожне міністерство в Кабміні нестиме відповідальність у частині виконання Угоди. "Для нас дуже важливо, щоб Угода про асоціацію з ЄС запрацювала повною мірою". При цьому перший віце-прем'єр Степан Кубів наголосив на необхідності роботи на постійній основі координаційної ради, яка контролюватиме виконання угоди.
Політика Геращенко до СБУ: Судять тільки Штепу, а не інших мерів-сепаратистів Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що відновить свої запити в Службу безпеки України і Генпрокуратуру про те, яких заходів вжито для притягнення до відповідальності мерів міст Донбасу, які звали «русскій мір» на територію України. Про це Геращенко написала на своїй сторінці в Facebook. Вона розповіла, що отримала лист від адвоката Нелі Штепи, в якому захисник вимагає публічно спростувати слова, що пані Штепа «кликала війну на Донбас». «Я поважаю професію адвоката, їм доводиться працювати з різними персонажами. Публічно заявляю: «Пані Штепа кликала на Донбас «русскій мір», - підкреслила Геращенко. Політик уточнила, що щиро не розуміє, чому судять тільки Штепу, а де інші мери, «які кричали «Путін, прийди!» і бігали з ганчірками «ЛДНР»?  «Чому і тут тільки жінки відбувають?» - запитала Геращенко. Віце-спікер Ради уточнила, що відновить свої і Марії Іонової запити в СБУ та прокуратуру з цього питання. «Вони (мери. - Ред.) повинні також відповідати за ті квіточки, які висаджували на Донбасі за часів «російської весни», - резюмувала політик.
Події На Київщині найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ За інформацією епідеміологічного нагляду, за 42-й тиждень цього року на ГРВІ захворіло понад 149 тис. осіб, зареєстровано 84 випадки грипоподібних захворювань. Більшість серед хворих - діти від 0 до 14 років. На звітному тижні в лікарню було госпіталізовано 15 осіб, їхній стан здоров'я визначено як тяжка гостра респіраторна інфекція. Про це передає УНІАН. За інформацією епіднагляду, показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 362,5 на 100 тис. населення, що на рівні минулого сезону. Найвищий показник були зареєстрований у Київській області, а найнижчий - в Одеській. У жодному з регіонів України епідемічного підйому захворюваності не спостерігається. Найчастіше хворіли і потребували допомоги лікарів в умовах стаціонару діти до 14 років. Летальних випадків на звітному тижні від грипу не було. Під час дослідження шести зразків вірус грипу не визначений, тільки у чотирьох хворих виявлено два віруси парагрипу, аденовірус та риновірус.
Кримінал оформление ленты  Українці намагались у шлунках провезти 2 кг кокаїну через Польщу Двох українців затримали в аеропорту Варшави, в шлунках чоловіків знайшли майже 2 кг кокаїну з Бразилії. Про це повідомляє TVN24. Як тільки літак з українцями приземлився, чоловіків відправили на огляд для пасажирів, що мають товари для митного декларування. Але під час перевірки прикордонники нічого не виявили. Після цього українців попросили пройти тест на наявність наркотиків у сечі, і він показав позитивний результат. Прикордонники зробили комп'ютерну томографію травної системи. У шлунках українців знайшли 45 гумових мішків, у кожному з яких було близько 40 грамів кокаїну. Загальна вага вилученого кокаїну склала 1,8 кг. Польські правоохоронці вважають, що ця партія на «чорному ринку» може коштувати 4,2 млн гривень. Тепер українців можуть посадити до в'язниці на 15 років.
Події Український моряк був захоплений у полон піратами біля берегів Нігерії Український моряк опинився в полоні у піратів біля берегів Нігерії. Про це передає благодійна організація «Фонд допомоги морякам «Ассоль». «Як з'ясувалося, серед шістьох членів екіпажу контейнеровоза Demeter, які були викрадені під час нападу піратів біля берегів Нігерії, четверо філіппінців, один угорець і один українець. Швидше за все, моряк з України - капітан або офіцер», - сказали в організації. За інформацією фонду, контейнеровоз атакували пірати приблизно о 06:00 UTC 21 жовтня на південь від Порт-Харкорта в Бухті Бонні. Пірати піднялися на борт судна, щоб викрасти шістьох членів екіпажу, зокрема практично весь командний склад, а потім залишити Demeter. На швидкісному катері було вісім піратів. Решта 12 членів екіпажу змогли забезпечити рух судна. 23 жовтня контейнеровоз був у затоці Гвінея на південний схід від Абіджана.
Політика Кабмін затвердив план з виконання Угоди про асоціацію з ЄС Кабмін затвердив план з виконання Угоди про асоціацію з ЄС. Про це на засіданні уряду заявила віце-прем'єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент АСН. "Цей документ передбачає здійснення 2000 заходів і 5000 завдань. Важливо, що профільний урядовий комітет буде щоквартально заслуховувати виконання плану й ухвалювати рішення щодо виконання заходів і зміни їх у разі потреби. А реалізація угоди про асоціацію призведе до того, що рішення про членство України в ЄС перейде в політичну площину ", - заявила вона. У свою чергу, голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі підкреслив, що Україні треба виконати чотири умови для ефективного виконання Угоди про асоціацію. "Перша умова, це необхідно забезпечити потужну координацію між різними міністерствами, які задіяні до впровадження угоди про асоціацію. Це означає, що віце-прем'єр і урядовий офіс з питань євроінтеграції повинні отримати реальну можливість для забезпечення координації такої роботи", - зазначив він. По-друге, за його словами, треба залучити до роботи український парламент. "Це означає, що, по-перше, уряд і Верховна Рада повинні спільно визначати план пріоритетних заходів, які мають бути виконані як урядом, так і ВР. По-друге, перед кожною сесією уряд чітко має визначати ті пріоритетні заходи, які повинні бути впроваджені в парламенті. По-третє, повинні проходити регулярні зустрічі між усіма зацікавленими сторонами: уряд, профільні міністерства, відповідні комітети ВР і представництво ЄС в Україні для того, щоб оцінити стан впровадження Угоди про асоціацію, усунути перешкоди, що стоять на шляху інтеграції, і разом визначати можливі рішення. Четверта умова, треба забезпечити ефективну комунікацію стосовно виконання Угоди про асоціацію, яка могла б пояснити кожному українцю, які переваги несе європейська інтеграція", - підкреслив він.
Економіка «Укрзалізниця» замінить білизну в поїздах і введе «єдиний квиток» «Укрзалізниця» проведе заміну білизни в поїздах і введе «єдиний квиток». Про це під час засідання Кабміну заявив в.о. голови правління компанії Євген Кравцов, передає кореспондент АСН. «Ми плануємо ввести єдиний квиток з автотранспортом. Також серед планів компанії - онлайн-продаж квитків на поїзди в Європейський союз. З грудня розподілимо всі пасажирські потяги на три категорії. Плануємо замінити близько 70% комплектів постільної білизни у вагонах і частково оновити систему кондиціонування повітря», - заявив він. За словами Кравцова, у грудні планується реалізувати раніше анонсовану ініціативу за категоріями поїздів. «Це буде комфорт, стандарт і економ. Це буде наша чесна відповідь на запитання про сервіс», - зазначив він. При цьому в.о. голови компанії поскаржився, що станом на початок жовтня «Укрзалізниця» отримала тільки 8% компенсації за пільгові приміські перевезення. «Що стосується приміських перевезень, то рівень компенсації пільгових перевезень станом на початок жовтня цього року склав 8%. Це найнижчий рівень компенсації за всю історію України, бо раніше рівень компенсації завжди становив приблизно 25-30%, то сьогодні максимум 9%. Ситуація з компенсацією є катастрофічною», - сказав Кравцов.
Політика Оточення Путіна володіє $24 млрд - розслідування OCCRP Олігархи з оточення Путіна володіють багатством в $24 млрд. До такого висновку прийшли в Центрі дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP). Центр на своєму сайті оприлюднив розслідування під назвою Putin and the Proxies. За розрахунками OCCRP і рейтингам Forbes-2017, сукупне багатство найближчого кола Путіна - членів родини, старих друзів і друзів, які стали членами сім'ї, становить майже $24 млрд. Найуспішніші підприємства пов'язані з переважно державним нафтогазовим сектором або держкорпораціями. Особливо виділені 3 «гаманці», які на відміну від широко відомих олігархів Юрія Ковальчука, Геннадія Тимченка, братів Аркадія і Бориса Ротенбергів, залишилися без уваги громадськості. Це Михайло Шеломов, Сергій Ролдугін і Петро Колбін. За даними експертів, компанії цієї трійки контролюють активи величезної цінності, при цьому власники часто не в курсі, які саме, і докладають значних зусиль для того, щоб пояснити свої статки. З огляду на їхн. необізнаність, закрадається підозра, що всі троє - довірені особи. Так, віолончеліста Ролдугіна зв'язали з Путіним після публікації «панамських документів». Колбін згадувався у зв'язку продажем елітної нерухомості бабусі колишньої гімнастки Аліни Кабаєвої. 49-річний Михайло Шеломов же є двоюрідним племінником президента, сином двоюрідної сестри Путіна Любові Шеломової.
Суспільство Авакову доручили підготувати документи, щоб посилити покарання за порушення ПДР Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив голові МВС Арсену Авакову підготувати терміново зміни для запобігання трагедій, подібних ДТП у Харкові. Доручення було дано в ході засідання Кабміну, передає кореспондент АСН. «Постало питання про безпеку дорожнього руху. В рамках дорожнього фонду ми виділимо кошти для забезпечення безпеки дорожнього руху. Але сьогодні потрібні жорсткі кроки і рішення, які унеможливлять і мінімізують жертви громадян на українських дорогах. Трагедія, яка вразила всю країну, що сталася в Харкові, це просто жах і катастрофа. Ми повинні швидко і якісно змінити нормативну базу», - заявив він. Гройсман доручив голові МВС підготувати необхідні рішення. «І я хотів би Арсену Борисовичу доручити це. Візьміть на себе координацію цієї роботи. Підготуйте комплексне рішення в максимально стислі терміни. Щоб ми забезпечили систему покарання за порушення правил дорожнього руху», - закликав він.
Суспільство Названо регіони України, які сніг накриє першими Сьогодні, 25 жовтня, по всій території країни очікується мінлива хмарність, на сході дощитиме, місцями буде мокрий сніг. Вдень температура повітря складе від +3 до +13 градусів залежно від регіону, передає Гідрометцентр. Українські синоптики сьогодні очікують дощі, місцями з мокрим снігом на сході країни, температура складе від +3 до +8 градусів, на півдні країни очікується без опадів - від +6 до +13 градусів, у Криму - від +11 до +13 градусів, мінлива хмарність. На західній території країни - без опадів, повітря прогріється від +6 до +13 градусів. У центрі України очікується без опадів, прогнозується від +6 до +9 градусів, на півночі мінлива хмарність, температура складе від +4 до +8 градусів. У Києві температура повітря складе від +6 до +8 градусів вдень, і від -1 до +1 вночі.
Суспільство оформление ленты  Спецслужби РФ у Луганській області понад 50 разів намагалися вербувати українців - СБУ За два останні роки в Луганській області було зафіксовано більше 50 спроб вербування українських робітників спецслужбами країни-агресора. Про це повідомили в прес-центрі СБУ. За даними правоохоронців, спецслужби РФ шантажують заробітчан, створюють штучні компрометуючі ситуації для примусу до співпраці. Вербують українців переважно на кордоні, на лінії розмежування або на тимчасово окупованих територіях Донбасу. «Під час проходження паспортного і митного контролю під виглядом нібито додаткової перевірки документів заробітчан запрошують в окреме приміщення для бесіди з кадровими співробітниками ФСБ РФ. Потім залякуванням і погрозами заборони в'їзду на територію Росії, проблемами з правоохоронними органами РФ вони намагаються змусити українців погодитися на негласне співробітництво», - підкреслили в СБУ. Відзначається, що українців змушують збирати дані про дислокацію ЗСУ, їх озброєння, кількість військ, деталі про роботу силовиків, підштовхують до держзради. Такі дії кваліфікуються відповідно до ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України і караються позбавленням волі строком до 15 років.
Події оформление ленты  Замість монумента Червоної Армії на Дніпропетровщині поставили волоський горіх Минулої суботи, 21 жовтня, в с. Волоське Дніпропетровської області було відкрито триметровий пам'ятник у вигляді волоського горіха. Монумент розташований на тому місці, де раніше був пам'ятник командиру червоноармійських загонів часів громадянської війни 1917 - 1922 років Григорію Котовському. Фотографією пам'ятки поділилися користувачі у Facebook. Місцеві жителі зазначили, що пам'ятник нагадує більше величезний розріз черепа людини, з якого видно дві півкулі мозку. «Можна продати новий пам'ятник у музей палеонтології або провести переговори з ректоратом якогось медичного ВНЗ, щоб передати монумент як експонат на кафедру анатомії голови людини. Ще ясно одне: хороша ініціатива людей, яким не байдужий сьогоднішній день славного історичного села Волоське, загрузла в несмаку і непрофесіоналізмі», - пише Фідель Сухоніс.
Наука і технології Постійне спілкування у чатах дуже небезпечне: психологи назвали причину Психологи повідомили, що спілкування в чатах на смартфонах та інших гаджетах має побічний ефект. Таке спілкування зменшує здатність впоратися зі своєю нерішучістю і непевністю. Про це сказано в дослідженні Даніелле Ейнштейна з кафедри психології університету Маккуорі в Австралії. Сайт наукових новин Science Alertпише, що в дослідженні було показано, що невпевненість і нерішучість лежить в основі психологічних труднощів особистості. Психологи вважають, що залежність людини від смартфонів - спроба «знайти відчуття безпеки», на короткий час знижує тривожність. Але ця поведінка на постійній основі тільки підживлює тривожність і заважає людям усвідомити, що дійсно лежить в основі їхніх страхів, або що страхи безглузді, коли розкриті причини тривоги. «Це проблематично для підлітків і дітей, чия здатність підвищити опір різним життєвим ситуаціям може бути порушена цією поведінкою», - сказали вчені. Функція у месенджерах, що дозволяє нам бачити, чи в мережі співрозмовник і чи прочитав він повідомлення і мовчить, маніпуляція: так експлуатується страх людей бути відкинутими, або нав'язується боязнь пропустити хорошу можливість або цікаву подію. «Невизначеність хороша для нас насправді», - говорять учені, відзначаючи, що особливо це легко простежується, коли у людини з'являються нові відносини або вона читає цікаву книгу. «Саме на такому психологічному механізмі «грають» азартні ігри, емодзі і повідомлення месенджерів», - додали вчені.
Культура Мерилін Менсон звільнив свого бас-гітариста після звинувачень у зґвалтуванні Співак Мерилін Менсон звільнив свого бас-гітариста Джорді Вайта після того, як Джессіка Адам звинуватила його в зґвалтуванні. Про це Менсон написав у своєму мікроблозі Twitter. «Я вирішив розділити шляхи з Джорді Вайтом як членом групи», - повідомив Менсон. Він побажав гітаристу «всього найкращого» і додав, що це «сумний день». Нагадаємо, 20 жовтня співачка групи Jack Off Jill Джессіка Адамс звинуватила Вайта у зґвалтуванні і сексуальних домаганнях. У себе в Facebook Адамс розповіла, що на початку 1990-х вона зустрічалася з Вайтом, і він ревнував її, забороняв спілкуватися з іншими чоловіками і бурхливо виявляв гнів. Коли Адамс заявила Вайту, що знає про його зради під час гастролей, той накинувся на неї, повалив на підлогу, «взявся рукою за шию». «Мене зґвалтував чоловік, який, як я думала, мене кохає», - додала вона. За словами Адамс, після цього її група виступала на розігріві у Мериліна Менсона. У 2015 році в одному з інтерв'ю вона говорила, що її зґвалтував бойфренд на початку музичної кар'єри, але не уточнювала, про кого саме йдеться.
Суспільство Прикутого до інвалідного крісла Буша-старшого звинуватили у секс-домаганнях Акторка Гізер Лінд (США) повідомила, що екс-президент Америки Джордж Буш-старший чіплявся до неї і розцінює його дії як сексуальне насильство. 93-річний екс-політик встиг вже вибачитися, що торкався до сідниць актриси, пише The Daily Mail. За словами 34-річної актриси, Буш-старший дозволив собі зайвого, коли вони робили загальну фотографію в ході прем'єри серіалу «Поворот: Вашингтонські шпигуни» чотири роки тому. Про інцидент актриса розповіла у своєму Instagram. Але в підсумку видалила пост. «Коли я чотири роки тому отримала шанс зустрітися з Джорджем Бушем для презентації ТВ-шоу, в якому я знялася, він домагався мене під час цього фото», - зазначає Гізер. «Він не потиснув мою руку. Він торкнувся мене ззаду з інвалідного крісла, перебуваючи разом з дружиною Барбарою Буш. Він розповів мені брудний жарт», - згадує вона. Зірка впевнена, що дружина Буша-старшого Барбара «закотила очі» як - «ну знову він за своє».
Економіка "Укроборонпром" не допускає державних аудиторів до перевірки «Укроборонпром» не допускає державних аудиторів до проведення аудиту концерну. Про це 25 жовтня під час брифінгу повідомила голова Державної аудиторської служби України Лідія Гаврилова, повідомляє кореспондент АСН. "Ми запланували проведення фінансового аудиту в самому концерні, щоб бачити ефективність управління цим концерном своїми підприємствами. Але на сьогодні ми маємо факт недопуску державних аудиторів до проведення аудиту на концерні "Укроборонпром", - заявила вона. Голова аудиторської служби уточнила, що причиною для проведення такої перевірки стало встановлення низки негативних явищ у фінансовій дисципліні на деяких підприємствах, що входять до складу концерну. Гаврилова додала, що про недопуск аудиторів на "Укроборонпром" служба вже повідомила Кабінет міністрів. «Зараз ведеться листування з концерном. Тому будемо сподіватися, що державне підприємство одумається», - зазначила чиновниця. Нагадаємо, в липні цього року Президент України Петро Порошенко повідомив, що за результатами перевірок підприємств державного концерну "Укроборонпром" були відсторонені від виконання обов'язків 25 керівників. Крім цього, на підприємствах оборонної промисловості було не допущено розкрадання 631 млн грн.
Суспільство У Авакова придумали, як зупинити нелегальних мігрантів із Росії Вже з 1 січня може почати роботу система біометричного контролю перетину на пропускних пунктах на кордоні з Росією. Про це сказав заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян, повідомляє прес-служба МВС. «Плануємо з 1 січня ввести систему біометричного контролю, коли на пропускних пунктах будуть скануватися відбитки пальців росіян. Щоб наші спецслужби мали свою базу іноземців, які в'їжджають в Україну», - підкреслив Троян. За його словами, в Україну потрапляє значна кількість нелегальних мігрантів із країни-агресора, оскільки процедура отримання візи в Росії нескладна і всі охочі законним шляхом потрапляють на територію сусідньої держави. А потім, в обхід встановлених пунктів пропуску, «всіма правдами і неправдами» намагаються потрапити на територію України. Крім того, Троян зазначив, що розв'язати цю проблему допоможе збільшення щільності кордону. Наприклад, зараз діє один прикордонний підрозділ на 80-100 км кордону, проте в країнах ЄС для забезпечення надійної охорони кордону потрібно мати підрозділ прикордонників кожні 20 км. «На самому кордоні повинні з'явитися модульні містечка, між якими будуть зведені спостережні вежі», - зазначив заступник міністра.
Політика Наступне засідання Кабмін присвятить ДТП у Харкові Кабмін проведе наступне засідання для ухвалення пакету рішень за фактом трагічної ДТП у Харкові. Про це на засіданні уряду заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає кореспондент АСН. "Ми за дорученням уряду трошки вже працюємо. Й у мене буде прохання, щоб наступне засідання уряду ми могли повністю присвятити розгляду цього питання", - заявив він. Аваков повідомив про підготовку пакету рішень для запобігання аваріям на дорогах. "Ми вже підготували низку змін до законів для Верховної Ради. Ми також пропонуємо кілька постанов Кабінету міністрів з цих актуальних питань. Це дозволить ефективно запустити і систему відеофіксації, над чим ми працювали останні три місяці. І деякі зміні до законодавства". Прем'єр Володимир Гройсман закликав вивчити також пропозицію про зменшення швидкісного режиму на дорогах.
Політика Окупанти віддали незаконно засуджених у Криму кримських татар Туреччині Представників Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, видали Туреччині. Про це заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, передає «Українська правда». Джемілєв повідомив, що Чийгоза і Умерова привезли до окупованого Сімферополя, а звідти літаком направили в Анапу. Близько години тому кримські татари вилетіли в Анкару. Джемілєв додав, що цей обмін став можливим завдяки домовленостям, досягнутим під час візиту президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана в Україну. Нагадаємо, 11 вересня «суд» окупантів в анексованому Криму засудив Ахтема Чийгоза до 8 років колонії суворого режиму. Його захист подав дві апеляції на це рішення суду. 27 вересня підконтрольний Кремлю суд Сімферополя призначив Ільмі Умерову 2 роки колонії-поселення.
Кримінал Банда у Маріуполі катувала чоловіків у будівлі покинутого заводу У Маріуполі прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо двох зловмисників, які зі спільниками викрали і катували чоловіків. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області. Правоохоронці з'ясували, що двох чоловіків віком 19 і 21 року викрали і вивезли на територію покинутого заводу. Там їх били ногами, руками, палицею, а також прикладом мисливської зброї, погрожуючи вбити. Крім того, жертвам закривали обличчя тканиною і поливали водою, притискали до тіла підпалені цигарки, одному з викрадених прострелили ногу. Від молодих людей домагалися визнання провини у незаконному збуті наркотиків. Після тортур один чоловік помер. Через деякий час правопорушників затримали та заарештували. Викрадачам загрожує до 10 років в'язниці.
Події оформление ленты  На Луганщині ловлять дезертира ЗСУ, який втік зі зброєю У Луганській області один з військовослужбовців ЗСУ зі зброєю самовільно покинув місце служби. Про це повідомили в прес-службі Луганської ОДА на своїй сторінці в Facebook. Відзначається, що солдата Олександра Чуйкова, 1990 року народження розшукує військова служба правопорядку ЗСУ. Військовий 21 жовтня самовільно залишив місце несення служби зі зброєю в районі міста Щастя. Прикмети солдата: зріст - 180 см, середньої худорлявої статури, волосся темного кольору, одягнений у військову форму, але може бути в цивільному одязі. Нагадаємо, раніше в СБУ заявили, що за два останні роки в Луганській області було зафіксовано більше 50 спроб вербування українських робітників спецслужбами країни-агресора. За даними правоохоронців, спецслужби РФ шантажують заробітчан, створюють штучні компрометуючі ситуації для примусу до співпраці.
Економіка На Євробаченні-2017 вкрали майже 9 млн грн, ще 250 млн можна перевірити Державна аудиторська служба України встановила, що при підготовці «Євробачення-2017» були порушення, що призвели до збитків на суму 8,6 млн грн. Ще на 468,7 млн ​​грн було здійснено закупівель з порушеннями процедури, які не призвели до втрат бюджетних коштів. Про це 25 жовтня під час брифінгу повідомила голова Державної аудиторської служби України Лідія Гаврилова, повідомляє кореспондент АСН. «8,6 мільйона гривень - це ті порушення, які призвели до збитків, бо виконавцями робіт, підрядниками були завищені обсяги робіт і їхня вартість, були надані якісь послуги. Тому виконавцям були заплачені зайві кошти, а це збитки для державного бюджету. Вони повинні повернути ці кошти», - зазначила вона. За її словами, 2,1 млн грн Національної громадської телерадіокомпанії, яка організовувала захід, вже повернуто. Зокрема це частина тих коштів, які, згідно з договором, Національна телекомпанія мала отримати як власний дохід - 50% від бронювання в готелях. «До кошторису конкурсу помилково не були включені 3,4 млн грн доходів від офіційного туристичного оператора за бронювання місць у готелях. Недоотримала телерадіокомпанія від товариства «Пілот». Під час ревізії компанією частково було відшкодовано 2,1 мільйона гривень», - уточнила Гаврилова. Разом з тим вона додала, що перевірити ефективність використання 250 млн грн аудитори не змогли. Так як послуги на цю суму надавалися іноземними компаніями. «На 250 млн грн було надано послуг іноземними компаніями. При проведенні ревізії ми побачили первинні документи, з якими все добре. Але ми не можемо перевірити ці витрати, вийшовши на самі об'єкти, оскільки вони містяться за кордоном», - зазначила чиновниця. Гаврилова уточнила, що матеріали ревізії були направлені до правоохоронних органів, а також про результати перевірки поінформований Кабінет Міністрів. Нагадаємо, що в Україні на підготовку і проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2017» було витрачено майже 1 млрд грн. З державного бюджету на ці цілі було виділено 450 млн грн. Ще близько 20 млн грн було спрямовано з міського бюджету Києва.
Суспільство Зовнішню рекламу в містах «почистять» і перекладуть українською мовою - нардеп В Україні з'явиться новий закон про зовнішню рекламу. Про це на прес-конференції заявила народний депутат від «Народного фронту», голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, передає кореспондент АСН. «Зовнішня реклама - це зовнішня «картинка» міст, де ми живемо. І великих селищ теж. Коли ми говоримо про європейську інтеграцію, візуальна складова теж важлива... Сьогодні, на жаль, Україна ближче до Шанхаю, ніж до Європи в питанні зовнішньої реклами», - заявила вона. За словами Сюмар, в Україні надзвичайно багато незаконних рекламних конструкцій. «Найчастіше ці конструкції є небезпечними для життя самих громадян, вони розміщується на опорах, які давно прогнили тощо. Тому для нас дуже амбітним планом була підготовка законопроекту, який би забезпечив прозорість розміщення зовнішньої реклами. Щоб наші міста стали такими, як у Європі. Ми подивилися на досвід Варшави, досвід інших міст. Багато сперечалися... Всі ми, як громадяни України, зацікавлені, щоб ринок цієї сфери функціонував прозоро», - додала вона. Сюмар зазначила, що Міністерство економічного розвитку спільно з експертами допрацювало комітетський проект закону. «Це системний документ. Він передбачає як конкурсні процедури для отримання ліцензії на розміщення реклами, так і низку новацій. Зокрема, будуть визначені тільки чотири види зовнішньої реклами. Чітко будуть встановлені можливі відстані між об'єктами розміщення такої реклами. Також будуть розроблені відповідні мапи... У підсумку міста будуть істотно почищені від реклами, а з іншого боку - буде розміщена реклама на прозорих і зрозумілих умовах... Ми зробили все, щоб такий закон швидко потрапив до парламенту. А інтереси окремих лобістів не стали перепоною на шляху його ухвалення», - підкреслила вона. Голова профільного комітету також звернула увагу на те, що закон чітко й остаточно прописує норму про «українську мову реклами, не рахуючи назви брендів».
Спорт Тренеру «Манчестер Сіті» сподобалася гра українця Зінченка Головному тренеру «Манчестер Сіті» Жозепу Гвардіолі сподобалася гра українця Олександра Зінченка в матчі Кубка ліги проти "Вулверхемптона". Про це тренер повідомив прес-службі свого клубу. Він зазначив, що гра була важкою, в першому таймі команда могла забити кілька голів, але суперник захищався дуже щільно. «У другому таймі ми трохи змінили стиль наших атак, але і «Вулверхемптон» вибігав у кілька дуже небезпечних контратак, вони були дуже швидкі», - заявив Гвардіола. За його словами, такі гравці, як Зінченко і Яя Туре, провели дуже хороший матч. «Манчестер Сіті» грає відразу в декількох турнірах, і бувають такі матчі, де ми проводимо на полы 120 хвилин. Це дуже важко фізично, тому нам потрібні всі гравці нашого складу», - додав тренер. Нагадаємо, Зінченко грає в «Манчестер Сіті», де бореться за місце в основному складі. 24 жовтня відбувся матч 1/8 фіналу Кубка англійської ліги між «Манчестер Сіті» і «Вулверхемптоном». Зінченко провів на полі всі 120 хвилин і отримав оцінку 7 з 10-ти за версією Manchester Evening News.
Кримінал За два роки органи соцзахисту розікрали 162 млн грн, передбачені на пільги і субсидії За результатами перевірок протягом 2016-2017 років органів соціального захисту державні аудитори виявили порушення, що призвели до збитків і втрати понад 162 млн грн. Про це 25 жовтня під час брифінгу сказала голова Державної аудиторської служби України Лідія Гаврилова, повідомляє кореспондент АСН. За неповні два роки було перевірено 210 органів соціального захисту населення, зокрема на предмет ефективного використання коштів на надання різного роду допомоги і пільг. «На жаль, ми встановили такі факти, коли окремими органами соціального захисту населення були призначені і виплачені щомісячні адресні допомоги для покриття витрат на проживання більше 8 тисяч осіб, які не мали для цього жодних підстав. Сума, в яку обійшлася державі така «доброта» працівників органів соцзахисту, - майже 62 млн грн», - уточнила Гаврилова. Ще на 60 млн грн було завдано збитків державі через неповернення компаніями, які надають комунальні послуги, невикористаних сум субсидій. Забезпечувати повернення цих коштів повинні також органи соцзахисту, уточнила чиновниця.
Закон і Право Новий закон про зовнішню рекламу напишуть найближчим часом - заступник міністра Новий закон про зовнішню рекламу буде ухвалений найближчим часом. Про це на прес-конференції заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, передає кореспондент АСН. «Я дуже задоволений тим, що в проекті закону про зовнішню рекламу прописані конкурсні процедури, які зможуть проводити міста. Наявність конкуренції дає завжди хороший результат. А відсутність - часто призводить до кулуарних і непрозорих домовленостей», - заявив він. За словами Нефьодова, в проекті закону прописані умови розміщення зовнішньої реклами та критерії участі в конкурсах. «Це не тільки конкурентна ціна, але й технічні характеристики, обсяг соціальної реклами, кваліфікація учасника. І найбільше, що цікавить у містах, - це благоустрій території. Щоб ця реклама не виглядала як чужорідне тіло, таке, що тільки дратує людей», - зазначив він. Нефьодов висловив упевненість, що «є всі шанси для ухвалення цього закону, за який не соромно, в сесійній залі найближчим часом».
Політика Порошенко подякував Ердоганові за допомогу у звільненні Умерова та Чийгоза Президент Петро Порошенко висловив подяку президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану за зусилля у звільненні незаконно засуджених в окупованому Криму лідерів Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза. Про це глава держави написав у Facebook. «Радий повідомленню про те, що Ахтем Чийгоз і Ільмі Умеров нарешті на волі», - розповів Порошенко. Він уточнив, що з главою Туреччини домовленості проходили в Нью-Йорку і Києві. За його словами, це питання і надалі буде залишатися серед пріоритетних «під час переговорів зі світовими лідерами». Порошенко уточнив, що більш дієва спільна боротьба за звільнення українців. Нагадаємо, Туреччині видали незаконно засуджених заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова. У Криму російські окупанти засудили Умерова до двох років колонії-поселення, а Чийгоза - до восьми років в'язниці.
Політика оформление ленты  Батальйон «Донбас»: Ми не «тітушки» і під Радою не стоїмо Бійці і ветерани батальйону «Донбас» закликали суспільство не асоціювати їх з «тітушками», які беруть участь у політичних акціях. Про це вони сьогодні заявили на зустрічі з журналістами в Києві. Приводом звернення стало використання шеврона добробата в політичних цілях, що дискредитують військовослужбовців ЗСУ. «У 46-й батальйон спецпризначення йдуть люди за власним бажанням, за покликом серця, з тією ж метою, яка була у нас ще в 2014 році - це звільнення України від агресора», - пояснює комбат батальйону «Донбас» ЗСУ полковник В'ячеслав Власенко. При цьому він говорить, що поруч відбуваються події, які багатьом у «Донбасі» незрозумілі. «Наприклад, люди, які не мають жодного відношення до батальйону «Донбас», зараз носять ці шеврони, - продовжує він. - Ці «тітушки» використовуються для розв'язання бандитських і бізнес-питань. Я маю на увазі людей, які зараз перебувають під Верховною Радою». На екрані учасники прес-конференції показують їхні обличчя. На фото ті, хто ніколи не був членом батальйону «Донбас» або не брав участі у бойових діях в зоні АТО. «Біля парламенту - близько десяти бійців батальйону «Донбас», які дійсно колись брали участь у бойових діях, - каже Власенко. - Я їх не засуджую. Дуже складно протидіяти Семенченку - дуже красиво він вміє говорити, обіцяти і перетягувати на свій бік. Але час все розставляє на свої місця. І навіть ці люди згодом розберуться, хто є хто, й ухвалять правильне рішення». «Зараз батальйон «Донбас» у зоні АТО, виконує бойові завдання. Бійці служать і служитимуть народу України, і ніколи не стануть інструментом задоволення чиїхось політичних амбіцій», - запевняє заступник командира батальйону «Донбас» полковник Валерій Кольцов. «Це не справа військових, особливо тих, які зараз служать, втручатися в політичні моменти країни. Вони переживають за те, що відбувається на фронті, переживають за те, що відбувається всередині країни, але не можуть впливати, бо вони на службі. Ми, як ветерани різних підрозділів, повинні брати участь, зокрема, і в політичному житті країни, - каже ветеран батальйону «Донбас» Тарас Костанчук. - Коли ми беремо участь у якихось політичних акціях, ми завжди одягаємо шеврони або громадського об'єднання «Справедливість», або взагалі без шевронів. Біля Семенченка є з десяток максимум тих ошуканих справжніх ветеранів, всі інші - гидота, яка начепила на себе шеврони для того, щоб використовувати їх у власних меркантильних цілях».
Наука і технології Прогрес у Росії: ноутбуки для армії перестануть оснащувати кувалдами У країні-агресорі розробили «нові надзахищені ноутбуки» для армії. Про це повідомляють «Известия». Ноутбуки представили на виставці-форумі «Армія-2017». Компанія «Науково-технічний центр «Елінс» повідомила, що у нової техніки є «унікальна система захисту і ліквідації». Тепер для знищення інформації на ноутбуці досить натиснути кнопку. Раніше ж на вимогу Міноборони РФ ноутбуки комплектувалися кувалдами. Відзначається, що нові гаджети вдвічі легші попереднього покоління, мають потужний процесор і екран з високою роздільною здатністю. «У більш ранніх моделей у комплекті була повноцінна кувалда, щоб при загрозі захоплення противником їх можна було розбити в потрібному місці, адже необхідно механічне пошкодження носія інформації. Тепер же достатньо натиснути на кнопку», - повідомив один з розробників Сергій Скляров.
Економіка Аудит "Нафтогазу": Недодає газу, витрачає на апарат мільярди і не платить "Укртрансгазу" НАК "Нафтогаз України" регулярно не забезпечує потреби виробників теплової енергії природним газом в необхідних і закріплених урядом обсягах. Про це 25 жовтня під час брифінгу заявила глава Державної аудиторської служби України Лідія Гаврилова, передає кореспондент АСН. «Компанія, системно ігноруючи ухвалені урядові рішення і користуючись монопольним становищем, недосконалістю законодавства, не забезпечує потреби виробників теплової енергії в природному газі в обсягах понад 1 млрд кубометрів. І це ставить під загрозу можливість виконання виробниками теплової енергії своїх функцій щодо забезпечення теплом», - зазначила вона. Чиновниця уточнила, що в ході ревізії фінансово-господарської діяльності ПАТ «Нафтогаз України» і його дочірніх підприємств також було виявлено, що в порівнянні з приватними видобувачами в 2016 році компанія видобула найменший обсяг газу, починаючи з 1998 року. 3 мільярди - на утримання апарату «На противагу цьому приватні суб'єкти господарювання за цей же період збільшили його видобуток у 9 разів. Ці цифри говорять про ефективність роботи компанії», - додала Гаврилова. Крім того, на її думку, компанія витрачає невиправдано великі кошти на забезпечення роботи свого апарату - близько 3 млрд гривень за останні два роки. І це маючи дефіцит оборотних коштів. Гаврилова зазначила, що ці витрати продовжують рости. Серед зауважень аудиторів також те, що Нафтогаз залишає в своєму розпорядженні близько 70% доходів, отриманих від Газпрому за транзит через Україну газу, і не перераховує їх у повному обсязі «Укртрансгазу» як оператору газотранспортної системи. Нагадаємо, на початку листопада в системі ProZorro пройдуть торги, які визначать компанію, що буде проводити аудит річної фінансової звітності НАК "Нафтогаз України". Очікується, що вартість послуг складе близько 45 млн грн
Політика ФСБ для звільнення Умерова та Чийгоза змушувала писати «чолобитну» - Геращенко Федеральна служба безпеки країни-агресора для звільнення незаконно засуджених в окупованому Криму лідерів Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза вимагала, щоб кримські татари просили главу Кремля Володимира Путіна про помилування. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко. «Однією з передумов звільнення ФСБ виставляла, щоб Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз написали прохання про помилування Путіну. Мустафа Джемілєв у розпачі в Страсбурзі, під час візиту президента Порошенка і розмови з ним сказав, що цього ніколи не буде», - підкреслила політик. Вона зазначила, що в Україні пишаються Чийгозом і Умеровим, вони «дійсно незламні». «Українська і турецька дипломатії робили все, щоб не було ніяких передумов до чолобитної», - написала вона. У свою чергу прес-секретар Президента України Святослав Цеголко на своїй сторінці в Facebook повідомив, що літак зі звільненими Чийгозом і Умеровим вже приземлився в Анкарі. Їх зустрів посол України, який посприяє їхньому перебуванню в Туреччині.
Суспільство оформление ленты  Поновлений на посаді патрульний, який зупинив п'яного полковника Апеляційний суд Івано-Франківської області поновив на посаді патрульного Леоніда Гончарука, який зупинив п'яного екс-полковника міліції. Про це повідомили в прес-службі МВС на своїй сторінці в Facebook. Слухання суду у цій справі пройшло в середу, 25 жовтня. Гончарук оскаржив рішення суду першої інстанції про тимчасове відсторонення його від виконання службових обов'язків на два місяці за нібито перевищення службових повноважень. Скаргу Гончарука задовольнили, лейтенант уже приступив до виконання своїх службових обов'язків. Нагадаємо, раніше в Івано-Франківську патрульні зупинили колишнього полковника міліції за п'яне водіння, але за це їх відсторонили від служби. Взяти цю ситуацію під свій контроль пообіцяв генпрокурор Юрій Луценко. Журналісти з'ясували, що брат затриманого екс-полковника працює в прокуратурі. Суд визнав провину обвинуваченого за статтями 130 і 185 за водіння в нетверезому стані і непокору поліції. Але останній поскаржився, що патрульні зламали йому мізинець при затриманні.
Економіка Продукти в Україні коштують дорожче, ніж у Польщі - експерт Продукти харчування в Україні вже стали дорожче, ніж у Польщі. Про це на прес-конференції заявив голова Асоціації постачальників торговельних мереж України Олексій Дорошенко, передає кореспондент АСН. «Якщо порівнювати ціни на продукти харчування в Україні та Польщі, то, наприклад, різниця в ціні на молоко становить 25%, щодо зелені - вдвічі. І це не на користь України. Тобто у нас ці продукти - дорожчі. І, на жаль, питання про те, що у нас продукти дорожчі, ніж у Європі, стає все частіше», - заявив він. За останні кілька років раціон українців скоротився мінімум на 10%. «Тут відбувається постійне заміщення дорогих продуктів більш дешевими. Адже, наприклад, так званий м'ясний кошик дорожчав в Україні вдвічі більше, ніж навіть інфляція. У відношенні жовтня 2017 до жовтня 2016 року м'ясний кошик подорожчав на 30%, лідером подорожчання стало сало... Що стосується молочних виробів, то вони так само подорожчали вдвічі більше, ніж інфляція. Овочі також подорожчали на 40% в порівнянні з минулим роком. Тому продукти харчування «тягнуть» за собою, по суті, основну складову інфляції», - заявив Дорошенко.
Суспільство Жінки працюють більше, ніж чоловіки, причому часто - безкоштовно Кожен день британські чоловіки мають на 40 хвилин більше часу на відпочинок, ніж жінки. Про це пише Daily Mail.У Національному статистичному офісі повідомили, що середній показник для чоловіків складає 6 годин 9 хвилин, в той час як жінки примудряються вибити для себе тільки 5 годин і 29 хвилин. Якщо чоловіки вважають за краще заняття спортом або комп'ютерні ігри, то жінки витрачають час на зустрічі з друзями і сім'ю. Експерти відзначили, що жінки виконують більше «неоплачуваної домашньої роботи», наприклад, виховання дитини або прибирання. Допомога ж чоловіків полягає в тому, щоб купити щось у магазині. Втім, інтереси чоловіків і жінок збігаються в питаннях відпочинку та походів у ресторани або кафе. За даними статистиків, і ті й інші витрачають на це приблизно однакову кількість часу.
Кримінал Грабіжники протаранили ювелірний магазин і винесли два сейфи з прикрасами в Чорноморську У Чорноморську Одеської області сталося пограбування ювелірного магазина. Про це повідомив начальник Чорноморського відділення поліції Сергій Ляшенко, передає прес-служба Нацполіції області. Пограбування сталося близько 2:30 ранку. П'ятеро грабіжників в чорному одязі і масках в'їхали у магазин на іномарці. Після цього з магазину винесли два сейфи, в яких зберігалися ювелірні вироби на загальну суму понад 2 мільйони гривень. «Без коливань вони попрямували до ювелірного відділу та, відірвавши сейфи від підлоги, винесли їх за допомогою покривал, повантажили в машину і зникли в невідомому напрямі. Все це вони виконали протягом хвилини. Так можуть працювати тільки професійні грабіжники», - підкреслив Ляшенко. Чорноморські правоохоронці звертаються до всіх громадян з проханням допомогти в розшуку злочинців і їхнього автомобіля. Свідків просять телефонувати до правоохоронців за телефонами: 04868-6-21-28, 04868-6-02-02.

Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Усім нам не подобається бути ошуканими Якщо у вас є підозри про те, що вам брешуть, ви можете перевірити це за....
Віщий сон: як його побачити?
Віщий сон: як його побачити?
Считается, что вещие сны – прерогатива избранных С этим утверждением можно поспорить
Що означає побачити себе уві сні
Що означає побачити себе уві сні
Кожен хоча б раз у житті бачив у своїх снах незрозумілі та загадкові події Ми вже не раз писали про те, до чог....
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Запам'ятовувати сновидіння може кожен із нас, навіть якщо здається, що це неможливо Проста методика допоможе з....
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Згадайте, яка у дитинстві у вас була найулюбленіша іграшка? Це важливо! Психологи стверджують, що ті чи інші з....
більше матеріалів




/-1,8693509101868-/ /-pc-/
Top