counter
Архів Повернутись назад 25 Серпня 2017
25 Серпня
Наука і технології До 2022 року сонячні електростанції перевершать за потужністю АЕС До кінця цього року за загальною світовою потужністю сонячні системи і атомні електростанції майже зрівняються. Як зазначається, через п'ять років, тобто до 2022 року, сонячна енергетика буде популярнішою, ніж атомна. Цю інформацію опублікувала Провідна консультаційна та аналітична фірма з трансформації світової електроенергетики GTM Research. Про це інформує «Економічна правда». На сьогодні сумарна потужність всіх працюючих атомних електростанцій по всьому світу складає 391,5 ГВт. За прогнозами GTM Research, загальна потужність сонячних електростанцій до кінця цього року досягне 390 ГВт. Однак, в середньому, ядерні реактори виробляють більше електроенергії, ніж сонячні модулі. Щороку АЕС генерують 2 476 671 ГВт * год, що становить 11 відсотків від загальносвітового споживання. Сонячна енергетика поки що тільки виробляє 375 000 ГВТ * год на рік, тобто майже 1,8%.
Події У Керченську протоку впав автобус з робітниками ВАТ «Таманьнефтегаз», загинуло 14 осіб У Краснодарському краї країни-агресора автобус з робітниками впав у Керченську протоку. Про це повідомили в регіональному главку МНС, передає ТАСС. За даними російського МНС, загинули 14 осіб, врятувати вдалося 24 людей. Із врятованих 8 осіб госпіталізовано. Подія трапилася в районі селища Хвиля, зараз з'ясовуються всі обставини аварії. Раніше джерело повідомило, що автобус впав з чотириметрової висоти. Основна версія НП - порушення правил дорожнього руху. Слідчий комітет країни-агресора порушив кримінальну справу за фактом загибелі робітників ВАТ «Таманьнефтегаз». Як повідомила представник СК РФ Світлана Петренко, кримінальну справу порушено за статтею 264 КК РФ, але в подальшому можуть бути додані додаткові кваліфікації.
Суспільство Порошенко збільшив кількість генералів в Україні Президент України Петро Порошенко 23 серпня підписав ряд указів про присвоєння нових звань. Відповідні укази опубліковані на сайті глави держави. Так, командувач Національної гвардії Юрій Аллер і перший заступник начальника Генерального штабу ЗС України Ігор Колесник стали генерал-полковниками. Перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін став генералом поліції другого рангу. У свою чергу, перший заступник голови СБУ Павло Демчина і керівник Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін стали генерал-лейтенантами. Також звання генерал-лейтенанта отримали командувач військ оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Андрій Грищенко, начальник штабу Повітряних сил В'ячеслав Шамко, керівник Державної служби спецзв'язку Леонід Євдоченко і перший заступник начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України Василь Пісний. Крім того, нардеп, генерал-лейтенант міліції Микола Паламарчук отримав спеціальне звання генерала поліції першого рангу у відставці. Ще 12 особам було присвоєно звання генерал-майор.
Події оформление ленты  У Києві облили фарбою і намагалися підірвати пам'ятник воїнам АТО У День Незалежності в Києві невідомі облили білою фарбою і намагалися підірвати пам'ятник воїнам АТО. Про це повідомив нардеп, радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерківець, передає «Українська правда». Пам'ятник знаходиться на перетині проспекту Леся Курбаса та вулиці Академіка Корольова. За словами радника мера, вранці пам'ятник облили фарбою, а вже ввечері намагалися підірвати за допомогою саморобного вибухового пристрою. Білоцерківець уточнив, що пам'ятник не постраждав, однак біля нього тепер видно яму в півметра. Встановили пам'ятник бійцям Збройних сил України, які загинули під час силової операції на Донбасі, 15 серпня в Києві. Пам'ятник створили на пожертвування волонтерів. Пам'ятник зображає меч, який протикає карту країни-агресора Росії. Також зображений воїн з крилами, які пофарбовані в кольори прапора України.
Політика Польща хоче, щоб Німеччина компенсувала збитки за Другу світову війну Польща вимагає від Німеччини репарацій за збитки, завдані республіці під час Другої світової війни, які до цього часу не покриті німецькою стороною. Про це заявила прем'єр-міністр Беата Шидло, передає видання "Радіо Польща". "Це нагадування про справедливість стосовно нашої країни, яка була жертвою Другої світової війни", - заявила Шидло. За її словами, Німеччина досі не відшкодувала збитки, яких завдали її країні. "Ці збитки потім не були нам відшкодовані, а навіть навпаки. Сьогодні, говорячи про репарації, ми нагадуємо про справедливість і про те, що Польщі належить", - додала вона. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада курортного міста Закопане на півдні Польщі хоче перетворити в музей будівлю колишньої штаб-квартири гестапо, в якій зараз знаходиться готель.
Політика оформление ленты  CNN показав відео затримання шпигунів КНДР СБУ-шниками Американський телеканал CNN оприлюднив відео затримання шпигунів КНДР у 2011 році співробітниками Служби безпеки України. Телеканал отримав відео від офіцера СБУ, який займався розслідуванням спроби північнокорейських шпигунів вкрасти секретну інформацію про двигуни для балістичних ракет. На відео видно двох імовірних шпигунів з КНДР, які знімали на фотоапарат, напевне, секретні документи. Потім працівники СБУ їх затримали. CNN уточнює, що документи були підробкою, спеціально підготовленою для спецоперації.Офіцер СБУ, який передав відео, уточнив, що всі спроби викрасти ракетні технології були припинені. Також телеканал повідомляє, що шпигуни КНДР спробували викрасти дані про ядерну зброю ще і в 2015 році. Нагадаємо, раніше The New York Times опублікувала статтю про те, що КНДР могла викрасти ракетні розробки заводу "Південмаш" (Україна). Пізніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україна ніколи не постачала ракетні двигуни КНДР. У свою чергу, український завод "Південмаш" спростував інформацію видання The New York Times про те, що завод продав Північній Кореї складові частини ядерних ракет. У Мінінформполітікі повідомили, що Майкл Еллеман працював на Росію. Читайте також: Північна Корея так храбрує, тому що отримала нові ракети з Росії?
Кримінал Поліція відреагувала на спробу підриву пам'ятника героям АТО Національна поліція України порушила дві кримінальні справи за фактами вандалізму і спроби підриву пам'ятника героям АТО на Донбасі, який знаходиться в Києві на перетині проспекту Леся Курбаса та вулиці Академіка Корольова. Про це повідомила прес-служба Нацполіціі Києва. "Правоохоронці провели огляд місця події і вилучили речові докази, спрямовані на експертизу для встановлення предмета призвів до вибуху", - йдеться в повідомленні. Як повідомляється, поліція шукає причетних до правопорушення і свідків злочину. За фактом вандалізму відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в День Незалежності в Києві невідомі облили білою фарбою і намагалися підірвати пам'ятник воїнам АТО.
Культура Порошенко присвоїв високе звання співачці Анастасії Приходько Президент України Петро Порошенко присвоїв звання заслуженої артистки України українській співачці Анастасії Приходько. Про це йдеться на сайті президента в переліку указів. Приходько визнали залуженою артисткою в указі "Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Незалежності України за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм". Варто зазначити, що 30-річна співачка останнім часом є волонтером і допомагає бійцям АТО на Донбасі. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Житомирі 23 серпня відбулося відкриття пам'ятного знака Героям Небесної Сотні. У заході брала участь Анастасія Приходько.
Події оформление ленты  У Вінницькій області на ходу загорівся локомотив електрички У Вінницькій області на ходу загорівся локомотив електрички. Машиніст складу встиг швидко відчепив три вагони, де знаходилися 25 пасажирів. Про це повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій. Як повідомляється, загоряння локомотива ТУ-179 почалося 24 серпня о 19:00. Рятувальникам повідомили, що пожежа сталася за межами села Яланець Вінницької області. "Черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини міста Бершадь прибув на місце події і встановив, що полум'я охопило локомотив. Машиніст поїзда вчасно відчепив три вагони, де знаходилися 25 пасажирів. Резервний локомотив з міста Гайворона транспортував пасажирів до станції Рудниця", - йдеться в повідомленні . Рятувальники уточнили, що в результаті пожежі ніхто не постраждав. Читайте також: В Україні пожежі знищують ліси і села
Події У Луганській області сталася ДТП, постраждали шестеро дітей і четверо дорослих У Луганській області в результаті дорожньо-транспортної пригоди постраждали шестеро малолітніх дітей і четверо дорослих. Про це повідомляє прес-служба Сєвєродонецького відділу поліції. Як повідомляється, аварія сталася в п'ятницю, 25 серпня, о 11:52. На місці події правоохоронці встановили, що водій автомобіля Opel виїжджав з грунтової дороги на асфальтовану трасу і, не перевіривши безпеку маневру, в'їхав в автомобіль ВАЗ 2101, який рухався по головній дорозі. Всіх постраждалих доставили до Сєвєродонецької міської лікарні. У ВАЗ 2101 знаходилися четверо дорослих, немовля і діти 3-6 років. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Луганщині на 236 кілометрі траси Р-07 "Чугуїв - Мілове" в Біловодському районі перекинувся пасажирський автобус, в результаті чого п'ять людей постраждали.
Спорт оформление ленты  Київське "Динамо" знову відмовилося їхати до Маріуполя на футбольний матч Київський футбольний клуб "Динамо" відповів на відкрите звернення керівництва футбольного клубу "Маріуполь", в якому маріупольці закликають киян приїхати на матч 27 серпня. Відповідь на звернення був опублікований на сайті столичної команди. "Маріуполь" просить київський клуб повідомити дату і час прибуття в місто. Вони зазначають, що все ще не отримали офіційної відповіді з Києва. У відповідь київське "Динамо" написало листа, адресованого керівництву "Маріуполя". Там повідомляється про те, що київський клуб не може проводити гру в Маріуполі, про що вони повідомляли раніше. Нагадаємо, київська команда "Динамо" U-19 (футболісти до 19 років) не приїхала в Маріуполь на матч третього туру чемпіонату України проти однолітків з ФК "Маріуполь". Після цього, 22 серпня "Динамо" заявило, що дорослий склад теж не приїде на матч до Маріуполя. У свою чергу, Виконком ФФУ зобов'язав Динамо грати в Маріуполі.
Події Військовий, рідних якого поранило вибухом на Грушевського, розповів про напад Військовослужбовець Збройних сил України Валерій Чибінєєв, родичі якого були поранені вибухом на вулиці Грушевського в День Незалежності 24 серпня, прокоментував напад. Про це повідомляє "Громадське". "Я думаю, що це низка випадковостей, і так сталося, що саме мої рідні проходили. Я не думаю, що хтось полював на сім'ю. Рідні в Києві перший раз, вони просто гуляли, дивилися пам'ятки", - сказав він. Він зазначив, що у його дружини були осколки в ногах, а у тещі в руках і шиї. Друг бійця, якій постраждав під час вибуху, зараз знаходиться в лікарні. Чибінєєв вважає, що їхньому життю нічого не загрожує. "Це були алюмінієві осколки, я приблизно знаю і здогадуюся, з чого це, але офіційно це слідчі з'ясують", - додав військовий. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що невідомий предмет вибухнув у День Незалежності України, близько 14:00 на вулиці Грушевського біля будівлі Кабінету міністрів. В результаті вибуху постраждали чоловік і дві жінки, постраждалі госпіталізовані.
Суспільство оформление ленты  Один з найбагатших людей Південної Кореї, керівник Samsung на 5 років сяде до в'язниці Суд засудив чинного керівника компанії Samsung Лі Джей Йонга до п'яти років позбавлення волі за дачу хабара в особливо великому розмірі. Мільярдер, який є третьою найбагатшою людиною Південної Кореї і спадкоємцем імперії Samsung, визнаний винним у тому, що робив великі пожертви фондам, якими керував близький друг поваленого південнокорейського президента Пак Кин Хе, повідомляє The Guardian. Суд повідомив, що Лі пропонував хабара, чекаючи підтримки від колишнього президента. Адвокати Лі збираються подати апеляцію, і справу буде вирішено Верховним судом Південної Кореї наступного року. П'ять років - найдовший термін, який присуджували лідеру південнокорейської фінансово-промислової групи. Громадськість мала величезний тиск на суд, адже рішення у даній справі може вплинути і на рішення у справі самої Пак Кин Хе, яка в 2011 році була обрана першою жінкою-президентом країни і для якої прокурор попросив довічного ув'язнення. За повідомленнями, пожертвування були зроблені у відповідь на обіцянки державної підтримки спірного злиття двох філій Samsung. Після його арешту в лютому Лі наполягав на тому, що виплати були зроблені в Samsung без його схвалення і що адміністрація Пак не мала до них ніякого відношення. Інвестори стурбовані тим, що відсутність Лі Джей Йонга на посаді генерального директора створить кризу керівництва в Samsung, який має десятки філій і активів в розмірі $322 млрд.
Політика Московський суд виніс вердикт ПДВшнику, який врізав російському кореспонденту Російський суд засудив колишнього десантника, 32-річного жителя Москви Олександра Орлова до шести місяців виправних робіт за те, що він побив кореспондента НТВ Нікіту Развозжаєва в прямому ефірі. Про це повідомляє видання "Настоящее время". Як повідомляється, нападник вдарив по обличчю журналіста з криком "Захопимо Україну!" під час святкування дня ПДВ.На такому вироку наполягала прокуратура, потерпілий підтримав позицію обвинувачів. Адвокати Орлова зверталися до суду з проханням не призначати покарання, пов'язане з позбавленням волі. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що журналіста НТВ Нікіту Развозжаєва вдарили в обличчя в той момент, коли пропагандист кремлівського телеканалу почав розхвалювати "елітні війська, які як ніхто святкують своє свято" (день ПДВ - ред.). У цей момент у кадр ввалився чоловік з явними ознаками сильного сп'яніння. Примітно, що на його футболці було написано "Оплот".
Суспільство Президент Франції витратив €26 тисяч на послуги візажиста Французького президента Еммануеля Макрона критикують за те, скільки він витратив на послуги візажиста. З того моменту, як він сів у президентське крісло, 39-річний Макрон оплатив 2 рахунки за послуги персонального візажиста на ім'я Наташа М., один на €10 тисяч, а другий - на €16 тисяч, повідомляє The Guardian. Представники глави Франції стверджують, що послуги були надані в порядку «крайньої необхідності», і майбутні витрати на косметику будуть «набагато меншими». «Ця сума покриває різні послуги, в тому числі прес-конференції і закордонні поїздки, де обов'язково має бути присутнім візажист», - розповів один зі співробітників прес-служби президента журналістам.. Макрон не перший французький президент, який платить за те, щоб добре виглядати. Його попередник, соціаліст Франсуа Олланд, був звинувачений у «шампунь-соціалізмі», оскільки він, за повідомленнями, виклав €30 тисяч за макіяж. До того ж щомісяця сплачував послуги особистого перукаря в розмірі €9895, щоб стригти і сушити тонке волосся, згідно із сатиричною газетою Le Canard Enchainé. Адміністрація Олланда виправдала рахунки, сказавши, що перукарю довелося «вставати рано і виправляти волосся президента щоранку... і стільки раз протягом дня, скільки було необхідно». Ніколя Саркозі витрачав €8000 на місяць на послуги візажиста. У 2005 році стало відомо, що британський прем'єр-міністр Тоні Блер витратив більше £1800 з грошей платників податків на косметику і візажистів за шість років з моменту його приходу до влади. Перукар Девіда Кемерона - Раффаеле «Ліно» Карбосьєро, отримував £90 за стрижку і сушку. Пізніше він навіть отримав державну нагороду за «перукарське мистецтво».
Коронавірус У Лондонському музеї батьки посадили сина на 800-річний саркофаг для фото. Гріб зламався У графстві Ессекс неподалік від Лондона (Великобританія) в музеї тріснула кам'яна домовина після того, як батьки посадили туди свого сина заради фотографії. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на блог місцевої влади. Інцидент стався минулої неділі в музеї міста Саутенд-он-Сі. На камерах відеоспостереження немає моменту, коли відвідвачі музею зламали саркофаг. Але за словами адміністрації музею, батьки вирішили сфотографувати сина всередині експоната, а вже коли вони вийшли з будівлі, працівники музею помітили на поверхні саркофага скол. Тепер музей заплатить 130 доларів за склеювання експоната. Зазначається, що цей саркофаг був знайдений у піщанику в 1921 році. Усередині кам'яного гробу знаходяться останки, ймовірно, священика монастиря XII століття. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Лос-Анджелесі (США) дівчина розбила експонати вартістю $ 200 тис, коли робила селфі.
Події На Донбасі вибухнув склад боєприпасів терористів В окупованому населеному пункті Азов (Донецької області) підірвався склад з боєприпасами бойовиків терористичної організації "ДНР". Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України. "24 серпня ц.р. в результаті короткого замикання на об'єкті одного з підрозділів 1 АК в районі н.п. Азов виникла пожежа, результатом якої став підрив складу з боєприпасами. Радіус розльоту становив до 1 км, деякі боєприпаси пошкодили приватні будинки", - йдеться в повідомленні. У розвідці повідомляють, що підрозділ російських окупантів довелося перемістити в інший населений пункт через обурення місцевих жителів після вибуху. Нагадаємо, раніше розвідка повідомляла, що в окупованому Донецьку бойовики терористичної організації "ДНР" побили місцевого жителя та відібрали у нього пакети з продуктами.
Політика оформление ленты  Стівен Кінг заборонив Дональду Трампу дивитися свої фільми Американський письменник Стівен Кінг заборонив президенту США Дональду Трампу дивитися фільми, зняті за його книжками. Про це письменник повідомив у своєму мікроблозі Twitter. «Дональд Трамп заблокував мене в Twitter. Я, таким чином, блокую його від перегляду «Воно» і «Містера Мерседеса» (твори автора). Ніяких вам клоунів, Дональд», - написав Кінг.. Стрічка «Воно» (It, 2017, режисер Андрес Мускетті) за однойменним романом Кінга 1986 року має вийти у вересні цього року. У центрі сюжету клоун Пеннівайз зі злим характером. Серіал на основі роману Кінга «Містер Мерседес» 2014 року (Mr. Mercedes 2017, режисер Джек Бендер) стартував на початку цього місяця. Раніше Кінг звертався до президента Трампа з вимогою оприлюднити свої податкові декларації. Понад 450 американських письменників, в тому числі Кінг, підписали онлайн-петицію проти кандидатури Трампа на пост президента США.

Як магнітні бурі впливають на здоров'я людини
Як магнітні бурі впливають на здоров'я людини
Для метеочутливих людей магнітні бурі можуть стати справжнім випробуванням У цей час погіршується самопочуття,....
6 ознак того, що ви на порозі серйозних змін у вашому житті
6 ознак того, що ви на порозі серйозних змін у вашому житті
Не варто боятися змін, оскільки вони є паливом для руху вперед, чудовим мотиватором та джерелом ентузіазму Є к....
Порядок у будинку - порядок у житті: методики прибирання для формування щастя
Порядок у будинку - порядок у житті: методики прибирання для формування щастя
Експерти в галузі біоенергетики говорять про те, що порядок у будинку практично завжди призводить до порядку в....
Три найкращі грошові змови на гаманець
Три найкращі грошові змови на гаманець
Ні для кого не секрет, що робота найчастіше не оцінюється належним чином Але є вірний спосіб примножити багатс....
Гороскоп на 10 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 10 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ви відчуєте себе особливо енергійним та рішучи....
більше матеріалів




/-0,71772003173828-/ /-pc-/
Top